- Yettel topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- MIUI / HyperOS topik
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz belaazallat #35096 üzenetére
majd tesztelgetem, most értem vele haza, így winben nem érzek semmit, cpu z ezeket az értékeket dobja:
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Sontir Fel
őstag
válasz Chaser #35076 üzenetére
A teljesíményvesztést a 3200hoz képest vagy a 3600hoz képest érted?
Tervben van majd még két modul beszerzése, úgy emlékszem a tesztekben az jött ki, hogy az 5xxx széria szereti a 4 modult.#35075shakti69: hyperx fury volt előtte, csodát nem várok, inkább epénisz toldásként kezelem
-
Sontir Fel
őstag
válasz Chaser #35014 üzenetére
Olasva az egyik posztodat berendeltem egy bontott fekete curical kitet (2x8gb 3600).
Egy 3200as kingston kitet vált remélhetőleg.Annyi kérdésem van, hogy kell valami dzsihadra számítanom, vagy elvileg csak kicserélem a ramokat, biosban beállítom az xmpt és használom boldogan? (asus tuf b550m-plus wifi lap + 3600 cpu, tervben egy 5600 vagy 5800 )
-
Sontir Fel
őstag
válasz Christoferus #34029 üzenetére
Most tettem rá egy új AIO-t, szerintem hűtésileg rendben vagyok.
Nem mélyedtem el a témában annyira, mint kellene, illetve úgy tűnik, hogy egy gyengébb darabot sikerült kifognom. Mind1, annyira nem panaszkodom, warzone közben stabil ez 4150/4200 a feszültség a cpuz szerint 1.312 és egy kicsit erősebb venti profillal (amit fülesben nem hallok) 58 fokos volt max a cpu, szóval ez is több mint a semmi, csak bosszant, hogy lehet több is lenne benneBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Sontir Fel
őstag
válasz Christoferus #34027 üzenetére
Az a 4.6 nagyon betyáros
Én kezdem elengedni a dolgot és a looserek fegyveréhez nyúlok lassan.
Veszek egy 5600xet vagy ha nagyon elgurul a gyógyszer, akkor 5800atBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Sontir Fel
őstag
válasz Christoferus #34025 üzenetére
b550m TUF, tény hogy nem a legfrisebb bios van, de nem is ezer éves, talán decemberi. RP's Lair videója alapján csináltad a beállítást?
-
Sontir Fel
őstag
válasz Christoferus #34023 üzenetére
Nekem ilyesmi offset beállítás mellett 4150/4200 lett
-
Sontir Fel
őstag
válasz GIORGIONE76 #34009 üzenetére
Köszönöm.
Írok majd, az anyagiakat majd átvételkor rendezzük, nehogy nálam ragadjon valamiért a cucc, meg a pénz is[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz GIORGIONE76 #34007 üzenetére
Megérkezett mind a 16 darab. A tranzakciónál 310 forintba váltottak nekem, tehát egy darab lefogató 465 jó magya forintba kerül, ehhez jön a posta, ami fejenként 485 forint.
Átvétellel kapcsolatban kérnék egy kis türelmet, van rá esély, hogy benyeltem a vírust, így most kicsit tanácstalan vagyok még a továbbiakat illetően. A feleségem belvárosi üzletét is zárták két hétre, így most az sem opció még pár napig.
-
Sontir Fel
őstag
Megérkeztek az AM4 lefogatók. Holnap bontom a csomagot, küldök képeket. Kiszamolom mi mennyi, aztán egyeztetünk.
-
Sontir Fel
őstag
válasz BerserkGuts #33712 üzenetére
Irigylem azt a példányt
-
Sontir Fel
őstag
válasz BerserkGuts #33696 üzenetére
Ez nem az a CPU, amit keresel
-
Sontir Fel
őstag
Kérnék egy kis segítésget.
Sikeresen beszereltem életem első AIO hűtőjét (MSI MAG CORELIQUID 240R). Nem igazán tudom, hogy mit kellene tapasztalni COD WZ 55-65 fok között mozog a 3600asom (kb 1.33as fesz offsettel, ccx0 4.15 a ccx1 4.2). Eddig is olyan 60 fok környékén volt egy idősebb 12centis (2db) Noctua coolerrel.Reális ez a fenti hőfok vagy sikerült valami rosszul beszerelnem? Egy matx ház tetején vanm a ventik 600as fordulaton mennek.
-
Sontir Fel
őstag
válasz kopidoo #33658 üzenetére
Már kétszer én is elengedtem, de aztán csak bosszantott... elsőre a CRT-t próbáltam használni, de folyton fagytam... majd utána jött egy sima allcore 4.2 1.3 mellett az meg fagyott... most lekopogom, hátha jó lesz.
Chaser: köszönöm, akkor ezen a fronton nem te leszel az emberem. Viszont 3600 ochez kapcsolódva: beállítottam a ccxek órajeleit és az offset feszültséget, máshoz viszont nem nyúltam (PBO meg társai). Kellene még valamit állítanom, vagy ha stabil a cucc, használhatom így?
-
Sontir Fel
őstag
válasz Dragon3000 #33649 üzenetére
Hasznaltan vettem, sajnos ezt elkapkodtam. Nem gondoltam volna, hogy csokken a cpu ara, ezt beneztem A beallitasokat igyekeztem ez alapjan megcsinalni. Fix fesz (1.35) mellett kiprobaltam mit birnak a ccxek, utan pedig offsettel allitottam be, hogy hatha tud ennel kevesebbet. Vegul sikerul, csak nem sokkal ala menni
Chaser: koszonom, akkor realis az ertek, elkezdem hasznalni, aztan kiderul.
A ryzen memoria calculatorban tudnal esetleg segiteni?BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Sontir Fel
őstag
válasz Dragon3000 #33647 üzenetére
Kezdem ezt gondolni.
Vagy csak simán pancser vagyok és lenne még más állítani való isBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Sontir Fel
őstag
Egy 3600 expert ránézne az eredményekre? Félek elkiabálni, de talán most stabil. CCX0 - 4150, CCX1 - 4200; Offset +0,225, így a core voltage 1.328 körüli. Mást nem állítottam át elvileg, default minden.
Próbáltam egy allcore 4200-at 1.3 fesz mellett, de a cod mw darabos lett, pedig az fps szám nem csökkent, majd ki is fagyott az egész
-
Sontir Fel
őstag
válasz Biga123 #33574 üzenetére
Lehet igazsag abban amit irsz, mert csak a profillal mennek 3200on, alapbol 2400on indulnak Lehet abbol barmi gondom, hogy most beallitottam 1.3as feszt es 4.2t majd elkezdtem igy jatszani es varom, hogy majd egysze csak osszeomlik minden? Tobb mint 1 óra far cry 5 es 61 foknal nem lattam tobbeta cpunal.
-
Sontir Fel
őstag
válasz Biga123 #33555 üzenetére
Valamit vagy nagyon rosszul csinálok, vagy kifogtam egy tré procit. A komolyabb tesztekig el se jutok, a cb20 hibázik. 4.2 és 1.328 már a fesz (auto fesz mellett lefutott hiba nelkul, de gondolom ezt). Azt hiszem ezt el kell engednem, vagy majd nyugodtabban ujra probalni kesobb
-
Sontir Fel
őstag
válasz Biga123 #33552 üzenetére
Ez egy jó ötlet, köszönöm. Tesztelni mennyi időn keresztül javasolt nyomni a már említett teszteket?
AM4 rögzítő: megrendeltem, majd az utalásokat rendezzük ha megérkezett és nem merült fel semmi egyéb költség stb stb összesen 10349 forintot fizettem, 16 darab cuccra. Majd szépen kiszámolom, kiszorzom stb
-
Sontir Fel
őstag
válasz Biga123 #33548 üzenetére
Köszönöm, holnap kipróbálom. Ha így belövöm és nem indokolt, akkor alacsonyabb órajelen is megy majd, vagy mindig 4300on pörög majd amíg el nem adom vagy szét nem esik az egész?
fanti: én csak egy lelkes amatőr vagyok.. A örömére úgy emlékszem azt írta a srác, hogy game közben úgyse kap olyan terhelést mint amit a prime ad a CPUnak
CJ4567: jó nekem a 4.3 is, ha a gyárinal alacsonyabb fesz mellett, alacsonyabb hőmérséklet és több kraft lesz
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz Biga123 #33546 üzenetére
Kipróbálom. Lehet én dimenzionálom túl ezt az egészet. Állítsam a szorzót 44-re, a feszt meg fix 1.25-re és kész? semmi offset, semmi más egyéb? a videóban a srác, ha jól emlékszem azt mondja cb20at 12 alkalommal futtatja és ha jó, akkor stabilnak mondható, más tipp esetleg?
GIORGIONE76:
Rendelés:
Elvileg ezeket kaptam tőletek (darabszám):
BullKoxa (3), Erdei88 (1), GIORGIONE76 (1), jeni (3), TXT (1)
Kérlek erősítsétek meg, aztán leadom a rendelést.
-
Sontir Fel
őstag
válasz Sontir Fel #33540 üzenetére
-
Sontir Fel
őstag
Délután vidékre megyek, viszem a laptopom, onnan majd feladom a rendelést.
Segítséget kérnék, mivel a ctr-rel nem sikerült beállítanom a 3600asomat, rávettem magam, hogy biosból csináljam a dolgot. Találtam is egy szimpatikus videót, tök érthető, logikus stb csak MSI lappal dolgozik a srác, nekem meg Asus van.
Szeretném így CCX-enként haladva felfelé kitesztelni, hogy 1,35 fesz mellett mi a teteje órajelben, majd utána meg csökkenteni a feszültséget, ahogy azt bemutatja. Amin viszont elakadtam, hogy nálam a biosban ugyan lehet állítani a ccx órajeleket (CPU Core Ratio (Per CCX)) de van felette egy CPU Core Ratio amit nem lehet manualra állítani, csak auto vagy konkrét szám írható bele. Ha Auto-t írok be, akkor a target speed 3600Mhz lesz... viszont ha elindítom így, hogy mellette a CCX0 4100Mhz, akkor a CPU Z szerint a core speed 4091, a CB20 eredményen pedig látszik, hogy 3600Mhzen megy és annyit is ír ki.
Esetleg aki ezt vagy hasonlót végig játszott, tudna tanácsot adni erre a beállításra?
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz fudi2002 #33505 üzenetére
Nem hiszem, hogy ártana. Nekem mostanában sokszor jött a cpu a hűtővel, adnék ennek egy esélyt.
jeni: mondasz valamit, holnap megrendelem
más: ha olyan a memóriám típusa, ami itt nincs, akkor mi a teendő?
-
Sontir Fel
őstag
14 darab AM4 cpu rögzítőre néztem egy posta kalkulációt: 10,34 USD
Ez a 14 darab 7 user között oszlik meg. Alakul ezBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Sontir Fel
őstag
Csináljuk úgy, hogy vasárnap este megrendelem, addig lehet gondolkodni a dolgon ha jól számolom akkor itt 5en vagyunk 7 darabbal, illetve ismerőseim közül 2 fő 2 darabot kér.
-
Sontir Fel
őstag
válasz GIORGIONE76 #33449 üzenetére
Nekem egy régi CM pastaval, majd utána egy tök új tubus Noctuavalnis sikerült.
-
Sontir Fel
őstag
válasz Zsoltszaba #33361 üzenetére
Ezzel a DOCPvel nincs gondom, elvileg nekem is megy. Bosszant, az egész, hogy nem sikerült megcsinálni ezt a CRT-t. Az meg külön sértő, hogy azt írja a Noctua cooleremre, hogy week cooling sysytem detected bár elgondolkodtatott, mivel kb 10 éve vettem, hogy lehet kevés már... 95w tdp-t ír az egyik tesztoldal rá, mint hűtési teljjesítmény lehet gondolkodnom kell a váltáson lassan
-
Sontir Fel
őstag
válasz Trailblazer #33354 üzenetére
Éppen le akartam írni, hogy na végre lefut ott a ctr 2.0 diagnostic (érdekes itt már csak silver erdemenyt kaptam, szemben az 1.1 platinumjával) amikor osszeomlott a gép... Pedig már nem futott a teszt. Most duhomben ranyomtam egy TUNEt, lássuk mit csinál alapon, majd amikor lestoppoltam megint jött a crash. Ilyenkor a tápot kell kapcsolnom, mert nem reagál a ház gombjaira
Nem fogom megkapni a jedi mester címet úgy látom
-
Sontir Fel
őstag
Megpróbálom amiket írtatok urak. A ramomat 2400asnak ismeri fel alapból, pedig 3200as, csak a profil beállítás után megy rendesen 3200on. Ez már rám OCnak számít?
Autora tettem, így 2400on megy, a ctr 2.0 bench végre lefut (pontosabban még most is fut, a max tempet 95re fel kellett tolnom, mert folyton leállt, míg az 1.1 esetében nem volt ilyen gond).
-
Sontir Fel
őstag
válasz Trailblazer #33347 üzenetére
Kezdem elengedni ezt a dolgot. Inkább eladom és veszek egy 5600xet mérgemben mindenhogy szetfagy vagy el se indul. Azért bosszant csak, mert a neten nem látok mást, csak hogy ezzel milyen könnyű az OC, még egy kisgyereknek is megy (igen, konkrétan ez volt egy youtube videóban )
GIORGIONE76: lásd fentebb, nem megy ez nekem
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
Érik a lap csere és a b450es Asrock Steel Legend helyett egy ASUS TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI)-t néztem ki. Van esetleg ezzel tapasztalata itt valakinek?
-
Sontir Fel
őstag
Ez esetben megnyugodtam, köszönöm.
Használt példány, 2019 októberi vásárlás, szóval ezt em tudom még.
Sajnos se időm, se türelmem aprólékosan finomhangooni a vasat Ryzen Masterrel OCztam az előzőt is. Tudnál esetleg javasolni valami kezdő értéket amivel elindulhatok? 1.35 fesz és áll core 4400 mondjuk?BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Sontir Fel
őstag
Jó estét Urak!
Ma sikerült a 2700esemet leváltani egy 3600asra (inkább érzelmi, mint értelmes lépés volt ez, de a 6800XT alá kevésnek tűnt már a régi ). Egy pár percet tudtam cod warzone-ban tesztelni és alapon úgy érzem jobban megy, mint a 2700as 4 gigára húzva, viszont úgy látom, hogy sokkal jobban melegszik. Mind a kettőn ugyanazt a hűtőt használom (noctua nh-u12p) és egy jól szellőző cooler master HAF X házban van a konfigom. Míg a 2700as megállt 60 fok környékén, ez pillanatról pillanatra felugrott akár 70re is... és ilyen magas feszültségeket ír a ryzen master kint az asztalon is:
Rossz lenne valami beállításom? Egy régi CM pasztát használok, lehet cserélni kéne (konkrétan a 2700as ráragadt a hűtőre, pedig kb 2 hónapja lehet, hogy pasztázva lett).
B450-es Asrock Steel Legend lap, 2x8gb 3200as ram xmp profillal.
-
Sontir Fel
őstag
Köszönöm Uram, szerencsére ma már kifelé jönnek belőle. Talán holnap délután osszerakódik a gép, de hogy rendszer telepítésre sor kerül e, az kérdéses
Sokat vaciláltam én is vele, többször elfogyott és töltotték újra. Nézz rá naponta, nem lepődnék meg, ha újra kikerülne, 19ért vállalhatónak tűnik.
-
Sontir Fel
őstag
válasz jokeph #10294 üzenetére
Nem is nagyon hiszem, hogy le tudnám. Nincs rajta csavar
(#10295) DzsannyX : az alsóval az a gond, hogy ha jól értelmeztem a kézikönyvet, hogy sajnos fele olyan gyors, mint a felső köszönöm, ha elkészül, majd lövök róla egy képet
-
Sontir Fel
őstag
válasz jokeph #10290 üzenetére
Betegek a gyerekek (4/1 éves felállás) örülök, hogy ezekért eljutottam a boltba... lesz vagy egy hét mire ebből vas lesz
Úgy látom, hogy az alaplapon (Asrock steel legend) az SSD részén van 1 hűtő... azt nem gond ha lecsavarozom és nem rakom vissza?
Amit vettem SSD annak van saját bordája, gyanítom nem fogják csípni egymát.
-
Sontir Fel
őstag
válasz Puma K #10265 üzenetére
Igen, de úgy éreztem most még talán elfogadható áron tudok kiugrani belőle és minimális kiegészítésből ha erősebbet nem is, de szinten maradva modernebbet, talán értékállóbbat beszerezni.
Ez lett végül a PHosztogatás eredménye:
(#10263) fanti: szuper, köszönöm végül nem kell kirpóbálni élesben ezt a dolgot 44 lett a ryzen 7, ha a játékokat el tudom adni, akkor 2600 árban megállt a dolog. talán később könnyebb lesz eladni
(#10267) koko52: kerek 80ért siekrült eladnom a lapot(MSI Gameing3) ramot (16gb) és a 4790K-t... volt aki 57et, volt aki 65öt ajánlott az EGÉSZÉRT
-
Sontir Fel
őstag
válasz Malibutomi #10258 üzenetére
Megnyugodtam, hogy nem egyedül gondolkodtam így
-
Sontir Fel
őstag
válasz Puma K #10252 üzenetére
Full Hd jelenleg.
Word of... Civ6, illetve most MS account miatt pár újabb játékot kipróbálnék pl PUBG, Wolfenstein2, esetleg egy hónap BFV.
Eladtam már a cuccot kompletten (lap, ram, CPU), nincs visszaút
-
Sontir Fel
őstag
válasz Puma K #10250 üzenetére
3600 lesz, ha nem jön össze a kedvezményes 2700. Tetszik a 3600,de ha őszinte akarok lenni a 4970et se használtam ki teljesen.
Ellenben talán sikerül a 1060 3 giga helyett egy 1070eat szerezni. Na ettől sokat várok ☺️
Köszönöm a tanácsot.
-
Sontir Fel
őstag
válasz koko52 #10222 üzenetére
Ha minden jól alakul, akkor 2600 árban vagy olcsóbban lenne 2700, olyan 30-35 között tippelem a végét. 55 körül lenne a 3600.
Tyrel: a platform váltás nekem most azért volt opció, mert kb 10-15 ezer forintból újra minden garancias lesz, talán hosszabb távon értékállóbb és fejleszthetőbb.
Rám amit vettem hozzá : HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 FURY Series
Lap Asrock b450 steel leged.
Ugye nem nyúltam mellé?
-
Sontir Fel
őstag
Jó estét!
Vásároltam egy Asrock B450 Steel Legend alaplapot, és egy ilyen matricával fogadott:
Ezt értelmezhetem úgy, hogy ha 3600os cput veszek (még nem dőlt, el hogy 2700 vagy 3600 kerül bele) akkor a gép összeszerelelését követően tudom használni, vagy ettől függetlenül keresnem kell egy korábbi processzort bios frissítés erejéi?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest