Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Megjelent a OnePlus 13T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
Nálunk nincs semmilyen energiatakarékos mód beállítva, mint neked a rutinban.
Normál üzemmódba állítva ( közvetlen, ami a Speciális feldolgozást kikapcsolva ad ) van . A többi, itt OFF típusainkon szintén .
Ugyanakkor, ahogy ennél, úgy a többinél is észrevettük, hogy a legnagyobb & folyamatos pontosság: az Speciális feldolgozás módban van. Alább kapcsolva pedig, romlik az accuracy , ami közúton nem annyira, de plö városban soksávnál már lehet szempont .. -
bul07
nagyúr
-
gerner1
nagyúr
Akkor, én is irigykedem. Nekünk sem tölt fel, pedig mi is csak offline navit használunk, amellyel eleve kevésbé merül. De, így is csak merül közben (többféle APP -pal, ugyanúgy..) , és a végére is.
Abban az estben, amikor csak hangot ad a navi (asszem a vaze tud ilyet), akkor kevésbé. Nagyobb tesókon is ugyan ez (nálunk is) van/volt eddig is.
-
kugli
aktív tag
válasz
gerner1 #15249 üzenetére
Nem értek hozzá de ezt megcáfolnám! Sokat járok külföldre,pont ez miatt szoktam használni az akkuvédelmi funkciót. Van hogy fél nap kell a navigáció folyamatosan,olyankor használom az előbb írt lehetőséget hogy ne legyen folyamatosan 100%-on a telefon töltőn. Akkor is feltölt ha csak 10%-on van és elkezdem a navit használni plusz töltőre rakom.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #15248 üzenetére
"Arra igen, hogy navigálásra használt eszközt el tudjon látni energiával, mert jártunk úgy, hogy navigációs készülék lemerült a töltőn, elvileg töltődött, csak kevesebbet töltött, mint amennyit felvett az eszköz."
- Az a helyzet, hogy navigáció közben, főleg ha be is van kapcsolva (végig) a kijelző, akkor valszeg neked sem lesz töltöttebb a levételkor, mint amikor feltetted. A gyári 25W -os autós töltővel + patent kábellel sem. Tapasztalat.Más tesóknál pedig, a 45W -ossal is ugyanez .
-
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek, tudtam hogy vannak itt profik. Ahogy értelmezem, akkor a töltő meg a telefon kommunikál egymással, és hiába tud erősebb áramot a töltő, meg a kábel, ha "nem értik meg egymást"
Ebből én józan paraszti ésszel azt szűrőm le, hogy először az 5+ éves, szivargyújtó adaptereket kéne lecserélni. Utólsó ilyen vásárlásom ez, nem is drága, [link] a közeli műszaki áruházban(Euronics) árulják. Ilyet veszek minden autóba, ezzel nagyjából az otthoni sebességet tudtam, 20% körülre merült telefont kicsit kevesebb mint 2 óra alatt fullra tölt. Ez már nekem elég, szinte bárhova megyünk, fél órás út, ezalatt nekem egész napra elég energiát tud a telóba rakni, igazából nincs szükségem szuper gyors töltésre.
Arra igen, hogy navigálásra használt eszközt el tudjon látni energiával, mert jártunk úgy, hogy navigációs készülék lemerült a töltőn, elvileg töltődött, csak kevesebbet töltött, mint amennyit felvett az eszköz. -
PitLee
őstag
10W - nál (5V 2A) még elvileg nincs semmi protokoll, ha jól tudom.
#15243 Zoli bácsi
10W fölött kezdődnek a különböző protokollok, 18W-nál már van azt tudom.
3,6V - 6V 3A
6V - 9V 2A
9V - 12V 1,5A
A töltő meg a telcsi kommunikál elvileg és magasabb feszre vált kevesebb amperrel.
A kábeleknél a kevés pl 3A is lehet jó, mert a feszültséget emelik töltésnél akár 30V-ra is. usb teszter -
válasz
Zoli bácsi #15243 üzenetére
2,1A-es szivargyújtó-usb adapter már használható, ugye?
Az ~10W, de csak akkor, ha a töltő és a telefon felismeri egymást és a töltő le is adja ezt a teljesítményt, különben csak ~2,5W-tal fog tölteni (ami a kb. fél óra alatt 10%-ot jelenti).
-
bul07
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #15243 üzenetére
Amper az egy dolog kérdés hogy a töltők a Samsungnak kellő gyors töltési szabványt támogatják e
-
Zoli bácsi
őstag
Elnézést, kicsit off, de nem tudom hol kellene ezt a kérdést feltenni.
Szóval adott nálunk 3 kocsi, pontosabban lányoméval 4. Mindegyikbe van szivargyújtó-usb töltő, meg kábelek. Múltkor egyikre feltettem a telefont, fél óra alatt 10%-ot tett bele.
A szivargyújtós részre nagyjából rá van írva mi mennyit tud, az 1A-eseket kidobtam, azt gondolom ezek már nem sok mindenre jók. Volt amit Vodafone még ingyen osztogatott, reklám céllal.
Viszont van egy csomó kábel, USB C, meg Micro USB-USB C átalakító adapterrel.
Egy Dyras kábelt találtam, amire rá van írva hogy 5A, meg egy Xiaomi-t, amin volt típus matrica, azt is be tudtam azonosítani hogy 3A-t tud. Többi kábel név, illetve paraméter nélküli.
Kérdés, meg lehet valahogy egyszerűen (Mondjuk PC-n, alkalmazással) állapítani egy USB kábelről, hogy mennyi energiát enged át, vagy egyesével teszteljem őket?
2,1A-es szivargyújtó-usb adapter már használható, ugye? Van 1,4 A-es is, azt azért még meghagytam tartaléknak.
Még mindig megvan az A52S. Bírja, szóval eltoltam a cserét, mert nem igazán érzem hogy sok előrelépést adna egy friss telefon.... -
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "S" -jelölésű OXM (*BGYC1) frissítést : XEH régiókódra .
Ezzel, a BL-értéke ismét változik.
-
tbc2
tag
Furcsa módon az elmúlt két hétben végig ~1-2% körüli akksifogyasztást produkált a Névjegyek tárhelye, ellentétben a 10-20% környéki fogyasztással. Erős a gyanúm, hogy szerveroldalon változott/javult meg valami, nem pedig nálam. De az is felmerült bennem, hogy akár egy malware is állhat a jelenség mögött, ami időnként számol a procimon valamit, időnként meg nem. Mindezt Névjegyek tárhelye fedősztori alatt...
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani egy új "S" -jelölésű OLE (*BGYC1) frissítést : XID régiókódra .
Ezzel, a BL-értéke ismét változik.
-
hanati64
tag
aryes, andrewblase, nundee_k: Köszönöm a tippeket, mindet végig próbáltam amit ajánlottatok de nem változott a dolog. Mindent hallok a fülesbe addig ameddig hívást nem indítok vagy hívást nem kapok.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
hanati64 #15228 üzenetére
Ilyen nekem is volt kb két hete, igaz nem Buds fülessel, hanem Plantronics-al. Minden klappolt, szólt, pittyegett, de amikor jött (történetesen messengeren) egy hívás, jelezte, hogy kapcsolódik, mégse hallottam a fülesen semmit, és engem se hallottak.
Kikapcsoltam a Bt-t, repülő üzemmódba raktam a telefont, kikapcsoltam a fülest, aztán mindent visszakapcsolva magához tért. Ezt még egyszer eljátszotta, azóta ismét minden rendben.
Szerintem itt a telefon a ludas a dologban. -
hanati64
tag
Sziasztok! Buds2 pro füles rendesen működik mind a telefonon lévő, mind az interneten keresztül jövő média lejátszásakor, viszont ha hívást kezdeményezek vagy hívás kapok a telefonra akkor nem tudok a fülesen keresztül telefonálni. Hívás kezdeményezésekor látom az app-ban az ikonon hogy a bluetooth-al kapcsolódik de azonnal megváltozik az ikon színe kikapcsolt állapotba. Mi lehet a baj?
-
tbc2
tag
Köszi, előbb-utóbb el fogok jutni oda, hogy ki fogom próbálni. Furcsa, mert az elmúlt napokban próbáltam valamihez kötni, de nem találtam semmivel korrelációt. Szerintem nem ő maga (contact storage) rendetlenkedik, hanem valamelyik másik app folyamatosan cseszteti. Meglepő módon voltak olyan napok (anélkül, hogy BÁRMIT változtattam volna aznap, vagy előző nap), amikor nem merítette az akkut. Aztán pár napja újra elkezdte. Nem tudom hova tenni. Szerintem valamelyik 3rd party app frissülget és bugos. Picit körülnéztem, és izgalmas a dolog, mert nem csak engem érint, pl. 18 nappal ezelőtti ez a bejegyzés, ami valószínűleg nem a véletlen műve, hogy egy év után pont most(anában) jutott másnak is eszébe ugyanezt megkérdezni:
https://www.reddit.com/r/GalaxyS24Ultra/comments/1b09nxg/battery_issue_contacts_storage_draining_battery/
Meg ez a videó is friss: https://www.youtube.com/watch?v=CaG4Mg1K3gk
Megcsináltam azt, amit mondott, Dual Messenger, külön névjegylista, bár nem igazán tudom, hogy mit változtattam ezzel. Samsung fiókom nincs, azt a részt nem csináltam.Meg itt is van friss bejegyzés ezügyben: https://www.reddit.com/r/GalaxyS22/comments/1cumzdc/contacts_storage_and_play_services_killing/
Bár portugál, de itt is van friss bejegyzés:
https://r1.community.samsung.com/t5/galaxy-s/armazenamento-de-contatos-continua-drenando-bateria/m-p/32271998#M564516Ezt is lehet, hogy ki fogom próbálni:
The best thing to overcome draining issue is GO TO SETTINGS > APPS > GOOGLE PLAY SERVICES > PERMISSIONS > CONTACTS ( DON'T ALLOW).
CONTACT STORAGE is draning battery from here.Illetve amit még néztem, hogy a névjegyek engedélyeinél látszik, hogy ezek az appok fértek hozzá az elmúlt 24 órában a névjegyeimhez:
- Business Calendar (hosszú évek óta fenn van, nem frissült, rá nem gyanakszom, de nem gondolom, hogy szüksége lenne névjegyekre)
- Gmail (rá sem gyanakszom, de próba jelleggel egy napra elvehetem az engedélyét)
- Google (elvegyem tőle az engedélyt?)
- Meet (elvegyem tőle az engedélyt?)
- Messages (nem venném el az engedélyt)
- Névjegyzék (nem volna bölcs dolog)
- Viber (ez ugye elég gyakran frissül, elvehetem az engedélyt teszt jelleggel)- Whatsapp (tőle fogom teszt jelleggel először elvenni)
Itt tartok most, jelentkezem majd az eredményekkel.
-
PitLee
őstag
válasz
judas13 #15224 üzenetére
2023 decemberében volt az utolsó főverzió.
Majd ezután 1 évig volt havi biztonsági ami most 2024 dec. járt le.
Majd mostantól (2025) indul az utolsó év, ahol már csak negyed évente avagy 3 havonta kap egy biztonsági frissítést.
A logika szerint, elvileg jan. ápr. júl. és okt.
-
judas13
addikt
2025.Januári biztonsági van fent nálam. Mikorra várható még security update?
+ Ősszel kapjuk talán az utolsót is ha jól rémlik anno ezt olvastam itt. -
Ez az, hogy frissítésnél újra kell ugyan indítani, de magától sosem teszi.
-
PitLee
őstag
Azt régen is írta, rendszer és talán biztonsági frissítés után, ha végig követte az ember a frissítést, amikor újból indul a telefon, akkor mindjárt feloldottam, olyankor értesítéseknél írta, hogy befejezi a frissítést végig ért a csík, majd x másodperc múlva egy szöveg buborékba kiírta hogy sikeres volt a frissítés.
SAMSUNG GALAXY A52s 5G SOFTWARE UPDATE | MAY 2023 SECURITY PATCH
https://youtu.be/WZ6YTl8A4O8?si=Awq5NrE4hvTxx2Rk&t=146 -
Breki
veterán
Megragadtátoi a lényeget
Itt nem az a fontos hogy újraindult, hanem, hogy kiírta, hogy a frisdítés sikerült, vagy frisdült
-
judas13
addikt
válasz
Marci112233 #15203 üzenetére
Nálam, nálunk sem - 3 készülékkel - sem indult még úgy el újra sosem.
-
Apropó, frissítés, másnak is jelzett délelőtt a telefon, hogy One UI 7.0 update letölthető? Nem gondoltam, hogy az A52s 5G is megkapja.
Alig várom, hogy hazaérjek a melóból -
Breki
veterán
Ja és a másik kérdésem APE formátumhoz ajánlott lejátszó a telefonra, mivel a kalibráló teszt ebben a formátumban van. :-)
-
Breki
veterán
Jó informatikusként tényleg windowsosan írtam az a lényeg, hogy már jó pár hónapja nem volt újraindítva és egyszer azt láttam, hogy ki van írva, hogy a telefon frissült és láttam, hogy újraindult, kb az a képernyő volt mint biztonsági frissítések telepítése után.
Se előtte se utána nem szokott magától újraindulgatni, semmi gond vele pont ezért kérdeztem rá. -
-
Breki
veterán
Sziasztok
Két kérdés
1. Pár napja lehetett valami frissítés ami automatikusan települt?
Egyszer csak azt láttam a telefonomon, hogy a telefon újraindult a frissítések telepítése miatt.
2. IsoTek Full System Enhancer - rendszerfinomító CD-t szeretném futtatni bluetoothon a telefonhoz kapcsolt fülhallgató finom hangolására, hangzásának javítására.
A Samsung zene lejátszó nem tudja megnyitni, melyik zene lejátszó programot ajánlanátok ehhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung Galaxy A52 már alapból egy jól sikerült konstrukció volt, a modellvariáns pedig csak fokozza az élvezeteket, lényegében ugyanazon az áron.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest