- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Google Pixel topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Apple Watch
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
judas13
veterán
válasz
Zoli bácsi #15557 üzenetére
Nem semmi működési idők ám ezek, hihetelen, persze így összejön ennyi a végére ez kétségtelen, nem mindennapi adatok ezek igaz is. Köszi a részletes infót
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
judas13 #15556 üzenetére
Rosszabb a készenléte, mint a Samsungé, de jobb az előtte lévő Redmi Note 8T-nél.
Az én felhasználói szokásaim nagyon messze vannak az átlagtól, ugye én abban a világban szocializálódtam, amikor vezetékes telefon sem volt (átlagembernek vidéken), . mi asszonnyal és a (felnőtt) lányommal akkor hívjuk egymást, ha baj van, vagy fontos dolog. Amúgy is keveset, és röviden telefonálok. Nem szeretek mobilon hosszan tartó beszélgetéseket folytatni, fontos dolgokra használom. Néha üzenetekre melóban ránézek.
Szóval napokig rá se nézek a telóra sokszor, ha itthon vagyok ott a PC.
Így bekapcsolt akkumulátorkímélővel a Samsung A52S gyenge 2 hetet tudott, inkább 10-12 nap, de pár telefonálás fotó benne volt.
Ugyanígy használva a Xiaomi durván egy hét készenlétet tud, de úgy tűnik pár töltési ciklus után mint ha egyre jobb lenne a készenlét, ugye hetente töltöm, sok ciklus nincs benne...
A baj Xiaomi esetén, hogy ultraerős akkumulátorkímélőt használva kültéren láthatatlan a kijelző, annyira visszaveszi a fényerőt. Próbálom "tanítani", árnyékos, látható helyen ebben a módban feltolom a fényerőt, de nehezen tanul ez a bitgang.
Samsung szoftvere okosabb, ott nincs ilyen gond.
Összességében sokkal kiforrottabnak, jobban használhatóbbnak látom a Samsung szoftverét, mint a Xiaomi Hyper OS. Igaz ez a teló nem lassul be, de ez inkább a 12GB memória, mint a szoftver érdeme. Asszony Note12-je is megfordul a kezemben, abban 6Gb memória van, azért döcögős, és rendszeresen újra kell indítani, ugyanaz a Hyper Os van fent, mint az enyémen.
A Xiaomi hardverben többet ad (Nem annyival mint pár éve) ugyanazért a pénzért mint a Samsung. De nem biztos hogy megéri megvenni....Ez a véleményem. -
judas13
veterán
válasz
Zoli bácsi #15555 üzenetére
Kár a kameráért
Amúgy az akkumulátora jól szerepel? -
Zoli bácsi
őstag
Örülnék ha megkapná ezt a frissítést a telefon, bár enyém is másodsorba került. Kb egy hónapja váltottam Xiaomi 14T-re, egy ok miatt nem lett A56, a kamera jobbnak tűnt tesztekben.
Nem igazán érzem előrelépésnek a cserét, csak annyiban, hogy ugye támogatott az új telefon pár évig. Készenléti idő kevesebb, a telefon nagyobb.
Igaz hogy hardveresen a kamera jobb, de összességében nem vagyok elégedett a képekkel, a színek nem az igaziak, az árnyékos részeket nem egyenlíti ki olyan szépen mint a Samu szoftvere. Tudom, lehet beállítás kérdése. Asszonnyal bicikliztünk, felvette a fényvisszaverő mellényt nappal. Lefotóztam, napsütésben, a bicikli mellett. ugye a mellény rajta volt. Full sötét lett a kép(mellényen kívül), színek is elcsúsztak. Samu kameráját ez a téma nem zavarja meg..Kiegyenlít szépen.
Ja, csak annyit akartam mondani, hiába jobb hardveresen egy telefon kamerája, ez még csak egy része a végeredménynek.
Eddigi legjobb okostelefonom az A52S. Ezen a jelenlegi utódja tutira nem változtat.
Legjobb telefonom meg a Nokia 3330, 2000-ben vettem emlékeim szerint, utánam kiszolgálta évekig az asszonyt, aztán az anyóst, itt van a fiókban, aksi kellene bele... -
válasz
Marci112233 #15552 üzenetére
Ki tudja, lehet elnézték a naptárat
-
Marci112233
addikt
Ebben van valami, de anélkül hogy a 15-öt sem kapta meg, akkor hogy a fenébe ugraná át és kapná a 16-ot? Nekem már itt nem kerek a dolog.
És nekem a jelenlegi 14-es verzióval is megfelel még a telefon, egyedül ami néha engem is zavar, a mérete ugyanis némely zsebben nehézkesen fér el. -
Most komolyan, mit gondoltok, milyen lenne egy új, valószínűleg gyakornokok által összetákolt upgrade egy lassan 4 éves hardveren? Hát, szerintem nem sok köszönet lenne benne...
-
zsizsef
senior tag
válasz
DrKapocs #15545 üzenetére
De van forrásmegjelölés is:
" Most, a Samsung tippmestere, @Alfaturk16 által az X-en osztotta meg a SammyGuru által kiszivárgtatott ütemtervet. " -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok ez most jött velem szembe. Szerintetek mennyire reális hogy megkapja az új androidot, és one ui-t ? Úgy hogy az előző verziót már nem kapta meg. [link]
-
válasz
mrbego #15538 üzenetére
Én úgy döntöttem, hogy ha ez bemondja az unalmast, életemben először feljebb lépek egy kategóriával. Egyrészt mert megérdemlem
másrészt mert szeretnék kisebb telefont. Az egyetlen bajom ezzel a telefonnal, hogy túl nagy. (Meg hogy lejár a hátlapja, de ez csak akkor zavar, mikor ki kell venni valami miatt a tokjából).
-
mrbego
aktív tag
Amúgy én is úgy vagyok vele, hogy még megfelelő nekem amire kell, csak most majdnem elcsábultam, hogy az Auchan-ban van 119.900,-ért az A56. Pont ennyiért vettem 2022 elején az A52s-t.
De aztán este megnéztem, hogy már több helyen is lehet ennyiért kapni A56-ot (sufni gsm-ekben még olcsőbban is), azért a megjelenéskori bő 200e-hez képest ereszkedett az ára. -
judas13
veterán
Én is.
A többiek meg simán tovább ugyanis az a baj, hogy most már pontosan nem is emlékszem rá, hogy 3 vagy teszem azt 3,5 éve van meg a teló mert abban az évben a család bevásárolt mindjárt három darabot is ebből, csak időben elnyújtva, akkor először történt ilyen közbeszerzéses story amúgy... de a lényeg a lényeg, hogy az már nem tegnap volt.😄
-
judas13
veterán
válasz
mrbego #15533 üzenetére
A minimális 5 év eleve kötelező. Rátesz valamelyik cég még egy-két évet, mert a nagyszámok törvénye alapján biztos lesz még akkor is szép számmal azokból a készülékekből kint, de szerintem is nyilvánvaló, hogy a többség addigra bőven cserél már.
(Nekem 3 éve van meg ez a Samsungom, rég volt meg telefon ennyi ideig használatban az iPhone-okat leszámítva, de 6 éves használatot nem tervezek itt sem támogatással, sem nélküle). -
orso0355
őstag
-
mrbego
aktív tag
Azon gondolkodtam, hogy a mai új Samsungoknál beígért 6 év szoftvertámogatás igazából egy könnyelmű ígéret, hiszen egy átlag telefon (pl. A26 vagy A36) lehet nem is él addig.
Akku 2-3 év után tönkremegy, a telefont addigra már sokszor leejtik, stb.). És egy ilyen olcsóbb kategóriás telefont már lehet nem fognak javíttatni 20-30-40 ezerért, hanem vesznek egy újat mondjuk karácsonyra.
Na meg ezeken a telefonokon érdekes lesz egy hat verzióval későbbi Android működése, használati élménye. -
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok.
A A52 5G. 3-4 hónapja azt játszotta hogy ha egy kicsit erősebben nyomtam a kijelzőt hosszan akkor anomáliák jöttek elő, plusz a kép fele nem látszott néha. Ezt 3x helyretudtam hozni, úgy hogy nyomkodtam bizonyos helyeken, meg kopogtattam a hátlapot.
3 hete ( azóta vettem másik készület) viszont úgy elment, hogy fekete lett, többé nem adott képet. Minden érintést vesz, még fel is tudtam oldani mintával, meg tudok mászkálni a menüben is, persze semmit nem látok, olyan mint amikor kivan kapcsolva....
Ez plusz a töltőcsatlakozó port a hibája. Ezt otthoni feltételek mellett még meglehet csinálni, alkatrész pótlással esetleg? -
Haapaet
tag
Sziasztok,
Nem tudom járt már-e így valaki, engem másodjára szivat az a52.
Egyik napról a másikra nem ismeri fel az ujjlenyomatomat a telefon. Az ujjammal nem történt semmi. Hiába vettem fel újra a ujjlenyomatomat, az is egy tortúra volt mire sikerült, másnap már azt se fogadta el. Télen volt először, akkor kb 1 hónap után "magától megjavult" ugyanolyan hirtelen ahogy kezdte. Tegnap megint elkezdte, akármit csinálok nem ismer fel a biometrikus azonosító.
Járt már így valaki? Tudtok esetleg valami megoldást? (többszöri újraindítás megvolt)
köszi -
Zssom
tag
válasz
orso0355 #15520 üzenetére
Azt írtad, hogy az NFC menüben nincs fagyás, akkor esetleg azt megnézhetnéd, hogy más NFC funkció működik -e, pl. adatátvitel egyik készülékről a másikra, ezzel kiszűrhető a hardveres hiba. Ha az megy, akkor a fizetésre használt appal, esetleg a regisztrált kártyával, vagy annak regisztrációjával lehet gond. Ha más sem megy, akkor vsz. hardver, vagy valamelyik fölösleges frissítéssel érkezett sw hiba lehet.
-
-
judas13
veterán
Mikorra várható az utolsó(?) biztonsági frissítés kb?
-
Zssom
tag
válasz
orso0355 #15510 üzenetére
Reméljük, megoldódik hamar
Esetleg azt megnézheted még, hogy az NFC beállításain belül nem állítódott át az alapértelmezett fizetési mód, illetve nem állítódott be a "fizetés a megnyitott alkalmazással". Volt már olyan, hogy egy-egy frissítés átállított valamikyen beállítást
-
Zssom
tag
válasz
orso0355 #15507 üzenetére
Nekem az elődje csinálta A50, egyik pillanatról a másikra, benzinkúton próbáltam vele fizetni. Az NFC be és kikapcsolása sem ment, abban a menüpontban a funkció lefagyott, minden más működött a készüléken. Nekem sehogy sem sikerült ujra működésre bírni, semmilyen visszaállítás nem segített rajta. Ekkor vettem az A52s-t. Az A50-est is megtartottam, valamikor hónapok múlva ujra kipróbáltam, akkor működött. Nem találtam meg az okát sajnos. Mástól nem hallottam ilyet, nem lehet túl gyakoro szerencsére
-
Andrew88
csendes tag
Igen, ezt a csatit mondtam. A kép alapján jónak tűnik, de ahogy mondtam nagyító alatt kéne meglesni, úgy a biztos. Jelöltem, h hol keresd a repedést. Kb. úgy képzeld el, mint amikor műanyag dobozba bazi nehezen beletuszkolsz vmit. 1 méterről nem látod, de 15-20 centiről már észre veszed, h van rajta egy hajszálrepedés. (Csak a repedésre reflektálok, nem arra, h az átvezető csatija nyomta szét a panel csatiját.
) A fekete műanyagot nézd majd, h egyben van-e ill. van-e rés a műanyag és a fém érintkező között. Sorry, nem tudok direkt példát mutatni hirtelen.
A melegedés normális. Nem direktben az akku kapja az áramot, hanem a panelon keresztül.
-
orso0355
őstag
Volt valakinél olyan, hogy egyszercsak nem lehetett a telefonnal (nfc) fizetni? Mindent próbáltam, és nem.
-
ANT
őstag
válasz
Andrew88 #15504 üzenetére
Köszi a tippet. Erre a csatlakozóra gondolsz? Nem tudom, milyennek kéne lennie.
Viszont azt vettem észre, hogy az akku csatlakozót rádugva és a telefont bekapcsolva a periodikus rezgéssel együtt elkezd nagyon melegedni a processzor. (2. képen a bekarikázott alkatrész a tokozás alatt.)
Szerk: vagy ez a melegedés normális? -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok ma dobott fel egy ilyet, de sehogy sem működött sőtt ha jól tudom nincs is benne a funkció a telefonban.
Esetleg valami ötlet ? -
Andrew88
csendes tag
Hali
Ha periódikusan rezzen, akkor még lehet menthető. Érdemes rálesni a panelon az átvezető csatlakozójára. Nagyító alatt nézd meg nem repedt-e meg/nyílt szét a csati egyik v több sarka. Ez okozhat töltés és/v kijelzésbeli problémát. Gondolom nincs kijelzése se (és nem azért, mert törött lenne az oled
), különben írtad volna, ha mutatna bármi hibát is. (A csati egyik végén megy a töltés, adatkommunikáció, stb. a másikon a kijelzés.) Forrasztással ki lehet cserélni, így még van rá esély, h működni fog.
Üdv
-
ANT
őstag
Sziasztok.
Hibajavításban tudna valaki segíteni? Hozzám került egy ilyen teló, ami nem kapcsol be, nem is vesz fel töltést. Ha töltőre dugom, 15mp-enként rezzen egyet a vibramotor, de semmi egyebet nem csinál a készülék. Több töltővel és kábellel is kipróbáltam. Eddig cseréltem akksit, USB töltőportot szalagkábellel együtt, de a hiba továbbra is fennáll.
Lehet alaplap hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest