Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
1920x1080
üzenetére
Akkor az összes BIOS leszed és a legalsóval kezdeni. Persze van amelyik alulról nézve a 3600-l nem kompatibilis.
Annak kell utána járni, hogy 1200 és a 3600 közt van-e lényegi különbség feszültség kiosztásra?
Persze mondaná az ember,hogy fizikailag kompatibilis a tokozás
Lehet érdemes más nem lévén másik alaplapot venni vagy vissza tenni az 1200-t esetleg beszerezni 1600F procit. -
jeni
félisten
válasz
charlie22m
üzenetére
elvileg azt írják,hogy a 4db 2 oldalas ramok 2667Mhz -ig képesek menni.
egyébként több más ram esetén is ez van,hogy 4db esetén már nem tud a ram 3200Mhz menni bármennyire is maga a ram modul képes lenne arra.
az alaplap leírásában is van ilyen,hogy 4 modul esetén teljesítmény csökkenés van. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Richard1996
üzenetére
ez pont olyan,mint hogy ráteszel egy fogyi mérőt a pc-re,és azt látod,hogy bekapcsolás után sokat vesz fel a konnektorból,mikor a Windows felállt,onnantól vissza esik a fogyasztása a gépnek.
a VGA esetén gyártótól is függhet mikor mennyit kajol. -
jeni
félisten
válasz
Richard1996
üzenetére
a VGA esetében a terhelés függvényében indítja a ventit.
-
jeni
félisten
válasz
tibcsi0407
üzenetére
+1
alapból ráadásul az X370 Taichi 3200+ OC az engedett.
ennek ellenére többet hoztál ki mint a gyártói megengedett érték.
amúgy a P7.04. BIOS-t meg fel sem rakták az oldalukra.
max. a 6.40 van ott. -
jeni
félisten
válasz
Grampy
üzenetére
AMD gyári oldal
infó#6 · Jan 3, 2021 Re-Size BAR Support even works on Ryzen 4650G & RX VEGA 64 combo that I can see on my system with latest BIOS for Gigabyte.
-
jeni
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
Supports DDR4 Memory, up to 4133 (OC) MHz
TM5 az egy memória test progi.
Kettejüket teszteli le egyben végig amolyan memtest+86.
az IF az elvileg a XMP profil alatt lesz benne a BIOS-ba lefelé görgetve.
duplán kell számolnod az IF-ben,hogy a 1600-nál 3200MHz-t kapj
ha 1800-ra felviszed akkor ha jók a Crucial memória modulok akkor menni fog akár 3600Mhz-n is
DDR4 feszt legyen 1,35V-nDe valaki tuti segít aki ismeri az MSI biosát. Meg is jött hokuszpk
-
jeni
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
kérdésekre a válasz:
1. 1600AF
2. Ez lehet azon kivül alaplap függő is.
Ehhez ismerned kell az XMP használatát is és ezen túlmenően a manuális beállítást.
a 3800-3900 kicsit soknak tűnik az esetedben.Ez csak a profiknak,hozzáértőknek fog sikerülni.
Ehhez van külön segítség programmal kikeresve.
Thaiphoon Burner [link]
DRAM Calculator for Ryzen [link]
Érdemes előbb áttanulmányozni.ja és nyugodtan menj az Alzába a netes Crucial 3200Mhz rendeléssel másikra cseréltesd ki a jobbikra, mert annak a folyamata most ingyen van!
ha ezt veszed akkor ezzel nem kell bíbelődni mert alapból XMP profilra egyből meg lesz a 3600Mhz,
ez még világít ha jobban tetszene az RGB kivitelben.
utána ezt már nem teheted meg sőt lehet nem lesz kínálatban sem.
a csere feltehetőleg ha kp-ban fizeted ki lehet esélyed arra,hogy 30 percen belül jóvá írják,már ezt most a nagy forgalomra tekintettel,az passz.
inkább utólag megkapod a pénzt ezért rendeld a neked tetsző Crucialt (nem kötelező) ,
nem fogják a fejedet leharapni. -
jeni
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
3200-t viszi a proci ,a gyereknél 1600AF AsRock B450 alaplappal Kingston Predator 3200-s-
mivel most vetted érdemes azonos áron jobb-ra cserélni.
itt segíteni akarnak ,hogy egy azon áron jobbat vehess -
jeni
félisten
válasz
Fruityloops
üzenetére
az a 2600 butitott verziója amúgy 32000Ft áron én is az Alza boltban vettem meg.
-
jeni
félisten
válasz
PsycHo88
üzenetére
lehet érdemes váltani a B550 esetleg X570 lapra vagy annál újabbra X590 mikor majd megjelenik és a B450-t eladnád (igaz a lap eladásánál lenne egy kis bukod)
amúgy a 3080 karid 4.0-s -
jeni
félisten
válasz
thomasvold
üzenetére
B550 melyik lap?
van olyan amelyikbe nem kell a proci a frissítéshez és elég a tápegység talán a memória még. -
jeni
félisten
válasz
Vartanus
üzenetére
én is úgy gondolom mint a többiek is ,hogy egy ilyen Thermal Grizlly Carbonaut pasztát nem egy gyári AMD Wraith Stealth CPU hűtőre kell felkenni.
annak a CPU hűtőnek csak az a szerepe,hogy tuning nélkül irodai körülmények közt működjön a gép minden tuning nélkül plusz CPU hűtő test megvétele nélkül.
-
jeni
félisten
válasz
Vartanus
üzenetére
Scythe Mugen 5 Rev B az még jobb hűtő
ennél a ventilátorral együtt szerelve is kényelmesen elfér mellette a Corsair RGB ramok,mivel döntött csöves
ez sem rossz
Be Quiet dark rock 4
mindkettő 15-ért beszerezhető
Menő manó:
Be Quiet! DARK ROCK PRO 4
csak hát a magas ramokat nem szereti,bár lehet vele a hűtőtesten még igazgatni,hogy elférjen még alatta de nálam a Corsair Vengeance RGB Pro kifogott rajta. -
-
jeni
félisten
ha így vesszük az 5000 szériában még jobbak a mem.vezérlések.
tudom,csak próbálom a srácnak leírni mi is volt régen,vagy mi az amire érdemes figyelnie,követnie.
sajnos mintha nála nem lennének jól beállítva az értékek vagy nincsenek rendesen megfelelően berakva.
innen mondhatunk bármit is.
Pityu.
a GVR az lehet a piros verzió
A GVB az lehetne a fekete , de nálad a K van. De akár az is lehet,hogy RGB ami LED-re utal vagy maga az L betű.
B550 A Pro memória list
Matisse QVL
itt kitudod keresni miket is vettek alaphoz. lehet lesz benne Goodram memória KIT ha igen benne lesz melyikkel müxik hibátlanul.
Goodram
videó
IR-X3000D464L16/32GDC2 x 16 GB1024x81.35VDIMM DDR4 Dual Channel3000 MHz16-18-18Black
nem lennék meglepve ha ez a memória KIT Intelre van kihegyezve -
jeni
félisten
válasz
Pityu.
üzenetére
azon az oldalon lejjebb kell keresni,elvileg egy oldalon vannak ezek.
4 modul esetén tud menni mindegyikben egyszerre.
az a 1-3 meg 2-4 az DUAL chanel-ra vonatkozik.
alapból a 2-4-be kell tenni a memória KIT-t vagyis A2-B2.2666Mhz-ig kell csak 1,2V ig megadni az értéket,ettől felfelé vagyis 2933Mhz attól kezdve a 1,35V a javallat 3600Mhz-ig. onnantól felfelé már lehet el kell az 1,35V feletti érték megadása.
és nem biztos,hogy egyből az 1,4V kell neki.az,hogy 1 és a 4-be teszem vagy a 1 és a 2-be vagy a 3 és a 4-be ezek nem jó megoldások
BIOS-ba tudsz állítani,msi b550-A pro lap van neked annak megfelelően kell oda navigálnod.ia BIOS-ban az F7 gomb és OC menü oldalt,azon belül eddig kell keresned.
DRAM Voltages control [Auto]
a Goodram memória KIT nagyon ritkán vesz az ember,de ez mintha nem is szerepel emiatt a javasolt KIT-ek között.
ettől még lehet hibátlan a RAM kit-vagy egyszerre a kettőt mégis használva gyári hibát dob ki.14 napon belül vidd vissza vagy kérj kölcsön , akár veszel egyet a boltban teszteled és vissza viszed 14 napra hivatkozva,bár ez nem etikus dolog.
a Ryzen többet ad kevesebb pénzért de tény és való nagyon rinyál a memória KIT-re.
a lap nagyon jó MSI B550, A-Pro,ha hibás a deszka akkor belefutottál egy olyanba de alapból tényleg dicsért alaplap.
-
jeni
félisten
válasz
Zolorado
üzenetére
MX2 is tökéletes erre.
Mx4 lágyabb de a,
Legújabb MX5 még lágyabb.
8 év garanciát adnak rá.
Lejárt kártyával azzal vékonyan egyenletesen lekenned az IHS-t és kész nem kell sok rá! A hűtőhoz mindig többet adnak mint amennyire szükséged lenne rá.
Nem csak a hőelvezetést hanem az egyenetlenségek kiküszöbőlésére van a paszta. -
jeni
félisten
én is kipróbáltam.
egyes egyedül az oldalt levő L és H kapcsoló nem tudom mire van.
bár lehetett volna sima egybe gyártott rézlappal. akkor hatékonyabb lenne a hőelvezetése.
tuningra felejtős. ha nem lesz extra használt akkor ingyen ez a hűtő is megteszi és dizájnos is egyben. HTPC házban is frankó lenne.
egyedül a netről leszedett AMD-Cooler progi az mivel bíbelődni kell fény hatás eléréséhez.
amúgy tartaléknak,gyors összerakáshoz egy ilyen hűtő Ryzen bőven elegendő.
irodai cuccnak megfelel. kis helyen van,körülötte minden elfér kényelmesen. -
jeni
félisten
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
itt filléres a dolog ezekből.
nem kell más mint egy jó fűrészlap, egy tolómérő és reszelő.
a kívánt méretre levágni a +lapvastagsághoz igazítva.
magyarán a kettő együtt legyen meg a távtartó mérete az eredetihez mérten. -
jeni
félisten
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
A távtartóból lereszelni nem szerencsés mert a végén az semmire nem lesz jó. Inkább a vaslemezből kéne még tovább lapítani vagyis abból kell leszedni a vastagságból,
hiszen az a filléres dolog.
Esetleg esztergáltatni kell oda 4db távtartót amivel a lapvastagságával lenne kisebb. -
jeni
félisten
válasz
fudi2002
üzenetére
az cpu védő lemez arra jó,hogy még véletlenül se tépje ki a foglalatból a hűtőtest a cpu procit,akár melegen akár hidegen.
lábak se hajolnak el ,és szakadnak le.
inkább én azon gondolkodom rajta,hogy a lemez vastagság miatt feljebb kerül a hűtő és lehet ,hogy nem lesz rendes felfekvése neki a CPU-ra?
kb.5mm a felfogató vastagsága.
már 57db ami fogyóeszköz
-
jeni
félisten
válasz
Sontir Fel
üzenetére
ott is alakul (csökkenő)
62db van még neki
lehet már most kéne leadni a rendelést? -
jeni
félisten
válasz
hokuszpk
üzenetére
mondjuk ebben a Biostar B550GTA Ver. 5.0 lapban ez hátrányként lesz jelen.
* When M2_PCIe-SATA2 slot is occupied by SATA mode, the SATA_2L connector will be disabled.
* When M2_PCIe-SATA2 slot is occupied by PCIe mode, the SATA_2U/SATA_2L connector will be disabled.
dicséretes,hogy nem felejtik el ezt a csatlakozót:1 x PCI Slot
-
jeni
félisten
válasz
laskr99
üzenetére
inkább a 3600 simát vedd az apróról.
-
jeni
félisten
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Az 5600X frissebb,újabb,fejlettebb cucc.
Addig tart az 5600X előnye míg ki nem jön a Ryzen 6xxx széria,vagy a következő Ryzen új DDR5-re épülő széria.
Mindig jobbak lesznek az elődeiknél a következő generációs termékek tudásban és teljesítményben egyaránt. -
jeni
félisten
megoldás:
1.cpu kiszedni
2.power ATX 24 pin és a cpu 8 pin bedugni
3.usb stick az említett BIOS bin.t rámásolni-FAT32 formátumban formatálni és erre rámásolniMSI.ROM
a fenti nevezéssel
4. hátul flash BIOS (alsó) port-ba USB pendrive bedug.
MENET KÖZBEN SEMMIT SE PISZKÁLNI ÉS ÁRAMSZÜNET SE LEGYEN!
5. mellette levő Flash gomb megnyom,és addig levinni a kutyát sétáltatni,mire vissza jössz vele addigra kész lesz az új BIOS a lapon.
6.újra össze rakod a gépedet.u.i:
passz
a lapon valami LED jelzésed lesz erről.
FOLYAMATOT nézd a YOUTUBE oldalán. -
jeni
félisten
válasz
eddhunter
üzenetére
az a körkörös karc az ide oda tologatásnál,forgatás alatt keletkezik.
most lefuttatva Cinebench 23 multi 17000 pont
Mugen 5 hűtővel 75 fok 100% terhelés alatt
nálam is van karc de nem annyi és nem körkörösen.
a Dark Rock 3 Pro sem volt annyi rajta.
a Dark 4-t políroztassad fel, a CPU esetében ugrana a garancia. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
[link]
Dark Rock Pro 4 hűtő nem fér be a házaban mert 162.5mm.
A tied 155 mm max. ami betehető.
A Mugen rev 5 elvileg határ eset.Overall Dimensions WxHxD:
130 x 154,5 x 110 mm / 5.12 x 6.08 x 4.33 inch (includingA vizes hűtő hátránya ha a pumpa tönkre megy akkor elvileg komplett újat kell venned,ugyebár ilyenkor semmi hűtése nem lesz.
Valamint ha kilyukad akkor tud gaiibát okozni. -
jeni
félisten
kérdés,hogy melyik ramok?
Dark Rock Pro 3 mellé ha LED magasított ramok lennének akkor tuti,hogy 1mm szabad hely miatt ép,hogy elférnek,amúgy normál felhelyezése mellett nem férne el.
Dark Rock Pro 4 esetében ez már nem gond,Sőt a Mugen Rev B. 5 is is jó erre aminél a ventit sem kell levenni memória csere vagy bővítés mellett sem.
A Dark Rock Pro 4 esetében a ventit azért még le kell venni,hogy betudj tenni a ramokat.A Zalman S2 háznak mi a belső magassága? Ehhez mérten keress hűtőt.
A vízes blokk esetén sem a magassággal sem a memória elférhetetlenségével nem kell foglalkoznod.
-
jeni
félisten
Azt gondolom,hogy a 128Gb-t DDR4ben már nem érdemes annyit áldozni mivel már lassan itt lesz a DDR5 és az új hardver rendszerek mindkét oldalról.
A mostani 32Gb pakk melyet rendeltél, az nem garantált,hogy később is lesz pont 100% u. olyan a boltokban.
Így a 4x32Gb összerakva majdan biztosan lesz dolgod vele.SSD terén a Samsung 970 Evo Plus/Pro NVMe a favorit.
Sata esetén a Crucial MX500 Samsung 860 Pro, ha van még ezekből is 512Gb nagyobb ettől. -
jeni
félisten
helli!
első próbálkozásom manual módban:
MSi X570,3900X,CMW32GX4M2C3200C16
XMP ki,3600Mhz,1,35V
A bekeretezett egyes részeit nem mind ami nem volt a BIOS-ban azt autón hagytam.
elindult vele a gép,Cinebencch32 lefuttattam.
melyik progival futtassam le,hogy bírja a BIOS egyes beállításokat a memória modulok?
kell még valamit állítanom,vagy innentől egyes értéket vissza kell vennem majd 0,x értékkel egyesével apránként,hogy ha lefagyott vagy elakad akkor tudjam mi volt az utolsó állítás?
esetleg így maradhat.így maradhat?
esetleg érdemes 3733Mhz vagy 3866Mhz-t kipróbálni?
a Dram PCB verzión értéket honnan olvassam le vagy azt hagyjam?kíváncsi lennék a CM32GX4M2Z3600C18 modul KIT esetén mit tudhat alapon az XPM bekapcsolásával MSi értékekkel autó módban?
-
jeni
félisten
válasz
eddhunter
üzenetére
Hinyx chipes? CMW32GX4M2C3200C16
MSi B550 Gaming Egde
és használják ezzel a lappal és ezzel a memória KIT-el.
az alaplapi QVL listában szerepel a ramod.
tehát a gyártó garantálja,hogy abban menjen. Így nem marad más,hogy a memória KIT hibás esetleg az alaplapoddal van a gond. a proci nem tudom,hogy tud-e ilyen okból hibázni?
BIOS frissítés meg volt?
a Corsair oldalon szerepel a Ryzen jelölés (SKU-val kell kezdeni a keresőben)
SKU CMW32GX4M2C3200C16Nálam pár napig volt az alábbi ramok a MSi X570 Unify lapban használva,3900X procival.
CMW32GX4M1Z3600C18 (ez is benne van a Msi B550 Gaming Edge lap teszteltek közt)
két darabot mert nem KIT-ben adták párban lett véve,és így is olcsóbb volt a többihez mértem.
viszont 10000% teljesen egyformák.
egy hátránya van a dolognak!
ha az egyik elromlik akkor cserélik az nem gond, csak az egyiket mert nem KIT csomag,és ha nem gyártják többé akkor nem garantált,hogy pont ugyan olyat ugyan azzal a chippel adják.10 órán keresztül Memtest+86 5,41b verzióval Micron Rev-B chippel mivel ha megnézzed a sorok közt van Z betű ami az AMD-hez van optimalizálva.
XMP 1db profil dobott fel a 3600-t,arra beállítva.
pluszként a saját Windows 10 mem tesztel másfél órát ment.
egyetlen hiba sem jött elő.
amiért nem tartottam meg,hogy a Dark Pro 3 mellett nem fér rendesen mert magasított ez a Corsair LED-el együtt a 2 (itt már hozzáért volna a hűtőtesthez) és a 4 slotban.
alatta meg pláne ,oda csak a Predator mehetett.
2 megoldás volt:
1.alacsony profilú memória KIT vétele helyette
2.marad a Corsair és hűtő csere lett volna még 20-33000Ft ráfordítással.
inkább 2 napon belül vissza vittem mert a +32000Ft (esetleges hűtő csere) és nem KIT-ként volt megvéve,paráztam,hogy később ha elromlik az egyik, meg lettem volna lőve,hogy nem kapok ugyan olyat csak a pénzt adták volna vissza.ha vissza tudod vinni akkor vedd helyette az Aquacomp boltban van még ha nem zavar a két doboz tuti egyforma Corsair ramok.
-
jeni
félisten
válasz
trek81
üzenetére
Engem az nem zavar mert botfülem van.
Az a helyzett ha a "porkavaró ventilátor" leáll akkor még rendesen hűti a cpu-t passzívan maga a Dark Pro 3 is. Ellenben a vizes blokkal ha a pumpa kinyiffan akkor már nem lesz cpu-nak hűtése.
Az a gond,hogy széles a Dark Pro 3 hűtőteste pluszban az oldalt van két olyan gumi csikk ami a vibrációt,a rezgést fogja fel amire megy rá a venti oldalról. A venti feljebb tehető a lamellánál lehet választani,hogy hova akasztóm be a venti tartót.
Persze a másik gond,hogy magas a Corsair Vengeance RGB Pro önmagában is.
A Predator memóriát simán be lehet tenni és mikor a helyén van még mindig van szabad hely mellette,pedig az sem alacsony.
3 verzió van.
Másik Predator KIT 3600Mhz kell keresnem mert azok méretekben azonosak a sajátjukon belül vagy alacsony profilú KIT-t venni.
Keskenyebb hűtőtestet keresni- nem tervezett plusz költség.
Vizes blokk beszerzése- nem tervezett plusz költség.
A gyári 3900X hűtőjét rátenni.
Az utóbbi a legolcsóbb megoldás de gyenge lesz a hűtése.A képen látható,hogy a Predator esetében még mennyi szabad hely van.
-
jeni
félisten
válasz
Devid_81
üzenetére
köszi
Nem is erőltetettem bele csak oda van helyezve.
Így megpróbálom szétszedni és hátha megy valamennyit felfelé csúsztatva a hűtőtest,hogy a 2- slotban elférjen még a memória
Nem merek vizezni,parázok a folyadéktól.
Aztán a vizes blokk is költség és gondolom 25000Ft alattit meg nem érdemes megvenni.
Ha lenne valami nagy akció CPU vízhűtés szettből kb 15e.Ft-ig akkor talán még megvenném. -
jeni
félisten
Szia!
Van akinek MSI X570 Unify lapja van és Be quiet Dark Rock Pro 3 hűtővel használja?
Kérdés arrébb lehet-e tenni a hűtőtestet legalább 4mm-rel a hátsó ház fala,venti felé?
Ebben nem vagyok benne biztos,hogy engedne feljebb tolni.
Tudtommal alul a CPU hűtőtest rögzítésnél vagyis nincs akkora furat,nincs annyi hely,hogy arrább csúsztassam az egész testet a hátsó venti felé.
Elforgatva a CPU hűtőt lehet ,hogy nem is menne mert akkor a VGA lesz útban.
Az nem lenne baj ha magas lenne így is mert a venti magasságán lehet állítani felfelé helyezve és rögzíteni is lehet.feljebb helyezve.
A Kingston HyperX Predator 2x8GB 3600mhz az elfért a 2 és a 4 slotban.
A Corsair Vengeance RGB Pro Micron B-die 16Gb 3600Mhz chipes memóriákat már csak csak a 3. és a 4. slotban tudom elhelyezni.
A Corsair magasabb és picit vastagabb is mint a Kingston HyperX Predator.
CMW16GX4M1Z3600C18
Így a DUAL mód elveszni látszik a 3. és a 4. slotban használva a ramokat az alaplapon. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
arnoldito
üzenetére
ár, tudásban igen
de ez,hogy vigyen 4 modult is az maga a memória KIT-től függ szerintem.
igz,hogy 3000Mhz de 4-t egyszerre tudja kezelni
CMT32GX4M4C3000C15
memória list -
jeni
félisten
válasz
TomaxFPV
üzenetére
Én inkább a laphoz igazítanám a ramot.
Amit néztél Aegis ram KIT-t mint márka és típus ajánlott.
3600Mhz az jobb lenne,de lehet a kinézet Aegis húzható 3600-ig,de nem garantált. -
jeni
félisten
ha csak 1-t teszel be és minden egyes ram slotot letesztelsz egyesével?
boccsi előbb rosszul jelöltem a slotok betűit.
igen pontosan ahogy írtad nem a 3-4 slot-ban (ami épen nálad megy így) hanem a 1-3 vagy a 2-4 slotokban kell menniük párban.
amúgy én se vagyok megelégedve ezzel az MSI X570 lappal.
szerintem is túl van lihegve ez az MSi AMD motherboard - Ryzen kapcsolat.
más is panaszkodik erre a hibajelenségre.
kikapcsoltam a Windows bejelentkezés-t és mégis ott kifagyott a gép és csak a második automatikus újra indulásra javult meg vele. -
jeni
félisten
a gyári hűtő bőven elég annak tudatában,hogy mire is használja a gépét.
a sata III 2,5 SSD és a m.2 sata III SSD teljesen egyformák sebességben.
így csak akkor van értelme ha kell a hely vagy kevesebb kábel lenne jó.
cserélni csak akkor érdemes ide oda ha nagyobb tárhelyre van szükség.az aprót nézze meg mennyiért kelnek el ott.
-
jeni
félisten
válasz
Gabesz84
üzenetére
2600 clone vagyis 1600AF és Kingston HyperX Predator 3200Mhz 2x8GB KIT.
Én a telepítésre mint hiba lehetőség,az akkor mikor az összes HDD-t rákötöttem telepítés előtt,és így a korábbiakba (előző win 10 rendszer egy része rajta maradt) bekavart nekem,hogy ha lehúztam az egyik HDD-t akkor a gép nem is bootolt be.
Vagyis tanulva a helyzetből csakis egy db SSD és semmi HDD ne legyen rákötve a Win 10 felrakása előtt és UEFI módban lemez nélkül legyen telepítésre előkészítve. -
jeni
félisten
válasz
Gabesz84
üzenetére
Ide írj!
Esetleg ide.
jól van telepítve?
UEFI-ACHI mód,stb...
SSD állapota?
ha XMP profil ?
ha még sem akkor DDR4 RAm V 1,35V és freki 3200Mhz?
tápegység elegendő W?
Ilyennel nem is foglalkoztam mikor a gépet összeraktam.
Full screen logo show off.
Full HD uefi off.
BIOS-ban lesz valami a boot-al kapcsolatosan.A gyereknek az ASrock B450 Steel Legend ATX verzió van meg egy közel 6 éves Kingston HyperX 3K SSD-vel és a gép bekapcsolása után kb.20msp és bejelentkezik a Windows10-be.
Most mértem meg.Hideg bekapcsolás után kb.32msp alatt felállt a rendszer ,lehetett jelszóval belépni utána.
-
jeni
félisten
a verhetetlen ár kifejezés nem biztos,hogy helytálló a kettő együttesen.
átszámolva majdnem annyi mintha itthon vennéd meg őket.
kb 195000Ft
- Ryzen 9 3900 + ASUS TUF GAMING B550-PLUS £489.99
ennyiből itthon is beszerezhető és nem kell kintről behozatni,hacsak nem itthon laksz. -
jeni
félisten
Jó reggelt .
-
jeni
félisten
válasz
monosz
üzenetére
Hidegindítást ellen van egy régi látott igaz történetem.
Azt írod,hogy újraindulás után 2.-ra tutira elindul,s onnantól stabilan megy. A hiba azután áll elő,hogy ha legalább 2 órára teljesen áramtalanítva kikapcsolod a gépedet.
Amire gondoltam és tapasztaltattam egy TV szerviznél látott alapján,hogy a szerelő egy sima hajszárítóval kereste a hibát a régi Sony 2531T TV-nél működés alatt. Vicces volt akkor a dolog. De ha ezt az egyes modulokat előtte felmelegítve ezt a módszert kipróbálod persze ehhez ki kéne venni egyesével,felmelegíteni,tesztelni a modulokat.
Ennek hátránya,hogy ki be kell rakosgatni.
Ha csak az egyiket hagyod benne?
Akkor is azt csinálja,hogy ha csak 2133mhz vannak állítva hideg indításnál,és lassan emelni a frekit minden hideg indítás előtt?
Amúgy a ramot azt vagy 10 évre tervezik élettartalmát tekintve.
Hülyén hangzana ha azt írnám,hogy az alaplap is lehet ebben ludas. -
jeni
félisten
válasz
RECSKA
üzenetére
igen, ha 1x sem fagyott, 1x sem hibázott,az elsőre beállított névértéken ment elsőre, aki meg ,meg van vele elégedve akkor semmi rosszat nem tud róla mondani.
szerencsés voltam abban a helyzetben,hogy 62000Ft-ba volt nekem a zsír új VII hero lapom.
Az eredeti ára 84000Ft egy hozzá csapott grátiszban kapott két ventis Coller Master vízhűtővel.
Ezért én úgy vagyok vele megveszem drágán a lapot ,még akkor is ha nem tudom maradéktalanul kihasználni ,csak ne legyen vele gondom. -
jeni
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Nem hiába ROG Crosshair VI Hero és a VII Hero lapok valamint VIII Hero az ászok.
Sok múlik az alaplapon is.
Az Asrock B450 Steel Legend alaplap kiköpi a Corsair 2x16Gb ramot.
Ellenben a VII Hero lapom vígan röhögve elvitte 2933Mhz -n a dupla ram-t.
CMK16GX4M1B3000C15Akkor TR4 bármi oldalról nézve drága és mellékvágán.
-
jeni
félisten
válasz
Albigator
üzenetére
én akkor már a hardverker-ben venném meg.
lehet,hogy megadják ott a tíz év garit.
aki ügyes és tudja akkor más néven az adott weboldalon ugyanott kapható.Az egyik Bp-i boltban a LED nélküli verzió bolti áron megszerezhető,ma,holnap vagy hétfőn-szállítás alatt van jelenleg. Aki gyorsabb azé lehet.Dupla rendelés miatt egyiket átpasszolom.
-
jeni
félisten
válasz
hobizoli
üzenetére
Ezen én is elgondolkodtam.
TR4
Threadripper=14mm eljárással készül 8/16 vagy 10/20 és 12/24 magos nagyobb IHS felülettel.
DUAL helyett Quad működés.
190xx,20xxx ezek még elfogadható ÁRON VANNAK.
Az aprón van is egy 2920xproci X399 lappal együtt 150000Ft árban garanciával.Amit nem tudnak elvileg azok a PCIe.4.0,egyéb extra dolgok amik nem kerültek fel rá. A lapok is némileg drágábbak.
A 2950X viszonylagos tudásához mérten nagyon elfogadható áron kapható.
A TR4 árban szintén olcsóbb a 7mm eljárással készülő kisebb IHS AM4 prociknál.
Amiben hátrány az egész dologban a TR4 az a proci fogyasztás.
Kevesebb reklámot kap ezért kisebb a piaca?
Gyakorlatban mi hátránya lenne a fogyasztásán kívül a TR4-nek? -
jeni
félisten
válasz
Gróf...
üzenetére
az Asus Rog Crosshair VII Hero laphoz grátiszba adtak egyet,egyből kibontás nélkül tovább adtam.
Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB
a vízhűtés esetén min.2 ventis a javallat.
a vizes blokknak nagyobb a hűtési képessége,de én parázok ha 1x kilyukad.
az is mellette szól,hogy kisebb súllyal fekszik fel az IHS-re.
ami lényeges,hogy nem hosszú távú a használata.
olyan 3-4 év.
vagyis addig jó míg a pumpa működik benne. utána feltehetőleg újabb szettet kell venned.
a léghűtés előnye,hogy ha elromlik a venti akkor is meg a proci hűtése.
hátránya,hogy súlya van neki és magasság függő.
a veti zajossága mindkettő esetében azonos.
a vizes blokk elhelyezése némileg komplikáltabb-a PC háztól függ. -
jeni
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Hello!
MSI B450 Steeel Legend lap
Ryzen YD1600BBAFBOX proci
Predator 3200 2x8GB CL16elvileg Zen+ a proci ,fizikailag a 2600-ra épül
Summit ridge
vagy a
Pinnacle Ridge
számozás szerint az előbbire érvényes
de viszont a 2600 alapjaira épül.
3.20 BIOS van a lapon.
Merjek feltenni a 3.40 verziót?
Negatívum a lap esetén:
ezt utálja
CMK16GX4M1B3000C15
2933Mhz nem tud elindulni csak 2133Mhz
Bezzeg az Asus Rog CrossHair VII Hero lapban gyönyörűen ment 2933Mhz-n a Corsair ,de az Asrock lapban NEM! -
jeni
félisten
válasz
stefi81
üzenetére
ezek szerint már kaphatóak a 4xxxx szériás procik.
AMD Ryzen 3 PRO 4350G 4mag 8szál
AMD Ryzen 5 PRO 4650G-ezt előnynősebb lenne megvenni- 6mag 12szál
AMD Ryzen 7 PRO 4750G 8mag 16szál
kevés az esély rá,hogy a 4xxxG-t támogatni fogja a gyártó!
kicsi a BIOS tárhelye,hogy minden beleférjen.BIOS: 128 Mb Flash ROM, UEFI AMI BIOS, PnP,WfM2.0,SM BIOS 3.0, ACPI 6.1, Multi-language BIOS, ASUS EZ Flash 3, ASUS CrashFree BIOS 3, Kedvencek, Utolsó módosítások napló, F12 PrintScreen, ASUS DRAM SPD (Serial Presence Detect, soros jelenlét-észlelés) memóriainformációk, F6 Qfa n vezérlő
nem szerepel a CPU listájában annak ellenére,hogy nem friss táblázat.
ha mégis akkor 2 dolog lesz feltehetőleg.
Zen első-kettő-három széria megmarad a mostani BIOS-al.
vagy a
csak a Zen 3-4 széria lesz amit majd kiadnak és csak az lesz engedélyezett
felszámolod a VGA cuccot a gépedből? -
jeni
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Be lehet állítani.
Ha jól tudom az energia sémánál az USB részénél az S4-S5 funkciót kell kikapcsolni.
Ugyan ez a lap van a gyereknek. Ott rendben van. -
jeni
félisten
aki Corsair Vengeance LPX Black memória KIT-nél maradna tovább az a Ryzen gép szerelésnél javallat,hogy a memóriánál a jelölésénél a sorok közt legyen Z betű jelölés.
"Z" a Ryzen-re lett tervezve.
Az említett támogatott memóriák:
CMK16GX4M2Z3200C16
CMT32GX4M2Z3200C16
CMW32GX4M2Z3600C18
CMK32GX4M2Z3600C18
ettől függetlenül a korábbi kiadottak is mennek a Ryzen gépen még Z jelölés nélkül is. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz
Albigator
üzenetére
ebben is meglehet bízni?
ugyan annyiért 99év garival azonos időzítéssel.
igaz hűtőborda nélkül.
-
jeni
félisten
Segítség
olcsóbban:
MSi X570 Tomahawk
sokan javasolják a fentit
esetleg a Gigabyte X570 Aorus Pro
vagy amit kinéztél.
GIGABYTE B550 AORUS MASTER
Asus ROG Strix X570-E Gaming
ha Intel Z490 lapról lenne szó akkor az Asus Strix Z490-E lapról lebeszélnélek.
a B550 lap frissebb fejlesztés annak ellenére ,hogy az X570 alá van pozicionálva. -
jeni
félisten
válasz
zsolesz7503
üzenetére
Msi-Gigabyte
Mennyi a keret?
Csakis B450 lenne helyette?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD AM5 Ryzen 7700 - Vadonatúj
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700 6-Core 3.2GHz LGA1151 Processzor!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő