- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iOS alkalmazások
- Netfone
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
KAMELOT #10668 üzenetére
Mihez képest ? Hedt, és a top szegmens sose volt olcsó. Ez itt meg most rettentően "top" lett ! Epyc-nél, aztán most hedt-nél is elképesztő erőfölényt adott a technologia. Nem utolsó sorban a 3950X, ami bár szintén új szintre emelte a desktop cpuk teljesítményét maga mögé parancsolja a 10980XE-t is ! Aki még annál is többet szeretne, annak bizony legalább 1400$-t kell majd leszurkolnia az asztalra.
-
Lukitomi
aktív tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
KAMELOT #2999 üzenetére
Default XFR+PBO :
30perc small FFT után 83fok
Kicsit sokallom! Mintha nem igazán vezetné el a hőt a hűtés.
4 fokot emelkedett csak a vízhő fél óra 100% -os terhelés mellett ..... (lehet sok lett a Kryonaut)
(anno az 1600X-nél már 5-10perc után ~10fokot megugrotta , mondjuk dupla ennyi fogyasztás mellettviszont az nem ment 70 fölé)
Délután ha lessz időm akkor mérek OC mellett is!
(bár ilyen hőfokok után sok jóra nem számítok -
Drenadar
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #2560 üzenetére
Csak az a -50% temperature meg -70% hőátadó felület. Egyebkent arra mondom hogy attol mert kisebb nm nem lesz gyorsabb, lasd intel 10nm-e, ha igaz lenne amit mondtal mar regen nem 14+++++++++ -on gyartananak.
Egyebkent most fejeztem be jatekot, WoT-ot szoktam streamelni, mostmar igy 3700x-szel szepen megy az 1080p60 x264 stream. Fast preset high profil, 8Mbit. [link] CPU 50% korul ment, enkóder 30% korul evett. 70-75°C-on tetőzött de monitoroztattam végig.
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
KAMELOT #2558 üzenetére
Hát valami 1080ti volt mellette, itt élvezheted részletesebben a leírást.
Amúgy legjobban a 3200ram éri meg alacsony időzítésre tuningolni, a maximalistáknak meg a 3600-as ram.
De itt találtam egy összahasonlítót Ryzen 5 3600-al,
https://www.youtube.com/watch?v=2fw2BVhJHu8 -
-
Walter_White
senior tag
válasz
KAMELOT #2546 üzenetére
4K-ban a VGA fog donteni nem a proci. 3900x nagyon max azert kap olyan erteket a 7700k-hoz kepest mert 12 magos-24 szalas procirol beszelunk, ami dx12-ben jol skalazodik.
De ha 3700x-et tettel volna a 7700k melle szintugy azt az fps-t fogod elerni kb mint 3900x-el.Nekem a 2200g is annyi FPS-t hozott 4k-n mint a 3600 as 1080Ti mellett.
De maradok a 1440p-nel. VGA-t 4K miatt nem akarok cserelni hogy meglegyen a 60+FPS
1440P-n viszont hozott pl AC-ben +30FPS-t Ultran, AA-val, a 2200G-hez kepest a 3600 -
syler123
veterán
válasz
KAMELOT #2411 üzenetére
Nem én irkálom. Olvass már vissza. És igazuk van, 4db memória is mehet dual channelben.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KAMELOT #2411 üzenetére
meg még Quad-channel: X79/X99 is.(de tudja a single/dual/triple módokat is).
RyZen-el nem működik a köztes megoldás mint FX-nél ?
3 modullal is volt dual-channel, csak nem ganged hanem unganged, és nem sokkal volt roszabb a dual-gangednél, a single-channelnél meg vastagon jobb volt.
-
Alpi.
addikt
válasz
KAMELOT #2301 üzenetére
Atom nagy kék képernyő képében.
Nem hinném, hogy korlátozás nélkül menne. 2 - 3,5 Gb-ra szoktam tenni a használható méretet. 3733c12 mondjuk még menne is talán. Ha egyszer nagyon unatkozok, megnézem.Nem hinném amúgy, hogy nagy javulást okoz, de elvileg mindenképp előre kellene mozdítania.
-
subaruwrc
félisten
válasz
KAMELOT #2224 üzenetére
azt én is szeretném tudni de a weboldalról eltávolították az 1.2-es biost
vissza tettem az utolsó elérhetőt
azzal is
3 féle vga-val.vagy cpu pcie vezérlő lenne ?
...stfreddy
deepcool neptwin egy 2500rpm-es corsair ventivel
őszintén, nem monitoroztam
4200-on firestrike ultra cpu teszt alatt 59c volt legújabb hwinfo szerint
-
sfknasty
aktív tag
válasz
KAMELOT #2188 üzenetére
Az én voltam.Azóta sikerült a ramokat finom hangolni is és most már 1.48V-ot stabilan futtatni 4333Mhz-en.FCLK=1900-on.Az az igazság,hogy 3600cl16-on 68.5 ns a késleltetésem. 3733cl17-en valamiért nem találok stabil beállítást, csak Command rate "-vel,viszont úgy már 71ns a késleltetésem és mindenben elmarad a 3600cl16-tól.4333MHZ-n 73ns a késleltetésem,ami nem sok többlet szerintem és memória írásban is brutál többletet hozott 1 chipletes procihoz képest.!4400Mhzn és 4466Mhz-n is stabilan tudom futtatni Command rate 2-vel,de ott szintén ugrik elég sokat a késleltetés és lassul a teljesítmény.Ez a beállítás hozza a legtöbbet minden tekintetben.
Ezek azok a ramok:[link] -
Palinko
tag
válasz
KAMELOT #2147 üzenetére
Fractal Design Define S2 ház
Be Quiet! 850W Dark Power Pro 11 Modular
ASUS ROG Strix X470 F Gaming
AMD Ryzen 3900X
Noctua NH-D15
MSI AMD Radeon VII
Kingston 32GB DDR4 3600MHz Kit(2x16GB) HyperX XMP Predator Series HX436C17PB3K2/32
Western Digital 3TB RED WD30EFRX
Samsung 970 EVO Plus 1TB
Jelenleg csak a ház a hűtő és a proci van itthon a többiért jövő héten megyek elméletileg a rendelés le lett adva a héten, de az adatlapra csak akkor merem már beírni ha összeszereltem :-D
Ha a VGA-t nem értenéd arra az a magyarázat, hogy játék a másodlagos felhasználás lesz. Renderelnie kell majd főként. A nagy Navikat meg úgy itéltem meg nem éri meg várni annyira ha játékokban jobbak is lesznek biztosan de nem biztos hogy veszélyeztetik ezt a Tflops mennyiséget. nVidia még a VRAM-ot sem. Plusz meglátjuk hátha tényleg gyorsul majd az új drivertől de a jelenlegi teljesítménye is megfelelő lesz nekem úgy érzem.
-
MZsoltee
veterán
válasz
KAMELOT #2108 üzenetére
Nem értem miért kellene komolyabb lap a 3. genhez, mint a 2.-hoz. Az A320-as lap gondolom semmivel sem fogyasztott többet, lett komolyabb terhelésnek kitéve egy 1600X-el vagy 2600X-el, mint egy 3600X-el. Azt hogy a prociban kárt tenne azt meg főleg nem értem. Miért tenne?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
KAMELOT #2076 üzenetére
Megcsinálom majd. Hétfõtöl péntekig 11.00 - 23.30 müszakban dolgozom, szombat vasárnap pedig suliba vagyok London melett (Welwyn garden city) reggel 8-tól 5-ig. Szóval nagyon kevés a szabadidõm, de megpróbálom tesztelni és megírom a véleményemet az elkövetkezõ napokban.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #1987 üzenetére
Forrasztva vannak.
És persze elirtam az egybeminden hozzaszolast, 3533-on mennek a RAM-ok. Illetve ha monitorozod a dolgokat akkor alapbol magasabbat fog mutatni mert egyreszt az utolso allapotat olvassa ki a magoknak (freki/fesz) akkor is ha kozbe mar elaludt meg egybol ebreszti oket minden kiolvasas.
-
Alpi.
addikt
-
korren
aktív tag
válasz
KAMELOT #1770 üzenetére
Bár ez itt atom OFF, de természetesen elhiszem neked, hogy - az általad említett CPU-kon, haladva generációkon át - érzékeltél javulást 4K alatt. Nekem személy szerint egy időben volt egy R5 2600@4.1 és volt/van egy i7 8700k, amikben egy 1080 Ti FE-t pakolgattam. Gyakorlatilag nulla különbség volt in game a 4k 60 fps monitoron. Én ilyen aspektusból vontam le a konzekvenciát, illetve a temérdek pl. TechSpot-os tesztekből.
Mindkét platformon a 1080 Ti akart kiolvadni a PCB-ből.Te látom jóval régebbi architektúrán kezdted, érdekes lenne ilyen tesztet is látni, de Ivy Bridge-t szerintem senki, poénból sem fog 4K-ban tesztelni.
-
HIJ
őstag
válasz
KAMELOT #1556 üzenetére
Hát igen, a táp már elég idős 9+ éves, de minőségi darab volt (Corsair HX520). Éppen ezért nagyon gondolkodtam a kofig váltás során, hogy lecseréljem e (le kellett volna...). Igazából ez a cicergés sem tetszik és egyébként is talán ideje egy cserének, így megrendeltem az újat (Evga 750 g2). Egyelőre akkor máshoz nem nyúlok, legfeljebb nem játszok addig.
Egyébként a RAM tudna ilyen teljes restartot? Nekem eddig az mindig kékhalállal jelentkezett... Talán még megpróbálok egy single tesztet.
-
Leon77
őstag
válasz
KAMELOT #1481 üzenetére
Pont, hogy nem érdemes az egész cpu - t bekenni pasztaval. Rengeteg teszt van youtubon, egy kis x középre. Nézd cssk meg sokszor van plexivel is. Ha telekeni pasztaval túl sok lesz, a szélén lefolyik, a cpu meg a cooler között túl vastag lehet a réteg ami ront a hoatadason.
Ami viszont sokat számít az a jó paszta. Mx2 vagy mx4 alap, de van remek teszt itt a ph n.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
KAMELOT #1481 üzenetére
"amiket olvasni, bios refresh, cpu melegszik, feszt ad neki, wint állítani, ramok sem mennek úgy ahogy kell"
Nem igazán lehet ezeket a dolgokat negatívumként felróni.
BIOS frissítés a régebbi lapokon lehet szükséges (mert nem bojkottálták a támogatást)
Ugyan úgy melegszik mint az előző generáció.
Átlag kevesebb feszt ad neki a lap mint az előző generáció.
Ramok: Mivel még kB egyik gyártó sem rendelkezik a végleges BIOS verzióval (XB300, XB400) ezért előfordulhatnak kisebb problémák. Alapvetően kinőtte a memória gondjait, és ha kell 4-5Ghz memória freki ott van az X570. A prosztó userek 99% nem használ 3200mhz-nél nagyobb kitet, de már nem is muszáj nagy kiteket használni, sok hsz-el felettünk lemértem a 2133 vs 3200Mhz-t, remek következtetéseket lehet levonni. -
Piszmaty76
aktív tag
válasz
KAMELOT #1402 üzenetére
Anno 2015-ben a 6700K-ék is igen nyögvenyelősen kezdtek. 140e volt az AQUA-nál és még örültem is, hogy viszonylag hamar hozzájutottam, nem kellett heteket várnom a birtoklására. Cserébe jóval drágább volt, mint egy hónappal később, amikor már kezdett stabilizálódni a kínálat.
-
Yany
addikt
válasz
KAMELOT #1336 üzenetére
Lehet ám, hogy az Alza infója pontatlan, mert ez egy gyártói akció és az MSI oldalán azt írják, hogy ha beregeled a termékedet, akkor kapod a coolert (nem a bolt fogja adni), illetve ha írsz egy részletes reviewt és azt beküldöd nekik, akkor a WD SSD-t is odatolják neked. Ehhez a boltnak elvileg semmi köze, max annyi, hogy megszabott boltok egyikére kell írni a review-t. Mo-n asszem iPon és Aqua a lehetőség.
Részletek: [link]
-
Yany
addikt
válasz
KAMELOT #1322 üzenetére
Nem jár hozzá. Azért kapod, ha írsz egy részletes beszámolót róla. A CM ML240-es viszont alapból jár. Azon túladok. Megnéztem pár tesztet és eszméletlen hangos egy D15-höz képest, miközben a VRM-eket ugye akkor nem hűti semmi.
Természetesen beszámolok. A nem túl forgalmas youtube csatornámat valószínűleg megkínálom egy kis videós beszámolóval is. Legalábbis ha sikerül így 8 évnyi "pihi" után értelmesen összerakni újra egy gépet. Mondjuk a bringázást se felejti el az ember.
-
-
Whysperer
addikt
válasz
KAMELOT #1035 üzenetére
Én is csak egyetértés maitt írtam le ezt. veled értek egyet!! Tudnátok mennyi 2600-os gépet raktam össze 1 hónap alatt és mennyi kék gépet. egyetlen egy kéke tnem raktam össze az elmúlt egy hónapban .. 2600 vitték játékra mint a cukrot és egy sem boldogtalan azóta sem. pedig a WOW-tól kezdve minden szarra használják. GTA BF ami csak kifér a csövön.
-
Whysperer
addikt
válasz
KAMELOT #1033 üzenetére
Amúgyis most nem azért ,hogy beleszóljak,de nyugodtan mehet akárki fel ezernyi tesztben ott vannak ,hogy BF 1-ben még a i9 sem tudja fullon hajtani a 2080 Ti-t és nem raytracingben és amiér tezt írtam ,hogy rengeteg tesztben a Ryzen 2600 is 97% -98% teker egy 2080 TI.t. Aztán amiért ezt leírtam az az ,hog y egy gamer az vegyen 2600/3600-t. munkára meg 3900x/ i9-t mi a tökömre használ valaki i9 játékra most nem azért. mégha meg is tudja venni akkor is fölösleges. [link] [link] Ez nem az AMD meg az intel CPU-n múlik ,hog y iylen fos valami. [link] Szóval rengeteg milyen teszt van. aki játszik az minek költene CPu-ra többet mint 40 ezres 2600 vagy 70 ezres 3600 most komolyan. 2080 Ti-re enynit tud akkor kisebbeket lazán megtekeri még a 40 ezres 2600 is.
ha meg még dolgozik is rajta esetleg. [link] Első 16 helyen AMD cpu van. Value. Aki meg ezt sem képes felfogni annak meg tök felesleges bármit mondani. kb mintha kapnék egy olyan XEOn-t otthoni asztaliba ami i7 - i9 teljesítményt tud játékok alatt. EZ is probléma no comment!!. inkább örülnének az emberek ,hogy egy magamfajta 3D grafikusnak aki néha otthoni is dolgozik nem kell XEOn vagy EPYC gépet vennem ,hanem tudok egy asztali 3900x-t is venni ahol nekem egy szaros i7 beszarna a houdini FUR simulációban és van lehetőségem venni egy 3900x aztán szénné rendereleme magamat.
-
Yany
addikt
Ez teljesen értelmetlen, amit írsz. Azt kell azzal összehasonlítani, amit a boltok polcain megkapsz. Felmegyek amazon-ra, vagy iponra, vagy kinek mi tetszik, és rákeresek ár szerint a legjobb procira + megnézem melyik milyen jövő előtt áll platform szinten. Azt veszem, amelyik nyer ár/teljesítményben és kinek-kinek vérméséklete szerint ár/fogyasztásban. Minden mást magasról...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged