- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Örülök ha mulattat, nézzél sok ilyet!
(#8452) Alpi. - tehát a magyarázat... de akkor egy jó lapban, jó hűtéssel miért áll meg 4125Mhz-nél ahelyett, hogy a gyárilag megadott 4200Mhz-et elérje?
(#8455) RECSKA - szerintem a válasz egyszerű: a tesztben szerepel az adott CPU gyári órajelen, és a hozzá tartozó referencia érték is. Ja, és 3600Mhz CL16 RAM KIT voltmellette, szóval ez nem eredményezhet gyengébb teljesítményt.
Kvázi azt kellett volna hoznia tuning és bárminemű hókuszpókusz nélkül. Nem? A 8700K-k pedig irreleváns, nem is értem hogy kerül ide. -
snecy20
nagyúr
Az X570-es generációban ennyi pénzért csak az "alja" van.
Mindamellett szerintem hulladékozni azért túlzás, kisebb-nagyobb gondja eddig szerintem majd minden X570 alaplap-tulajdonosnak akadt. Még a közel 200 ezres, meg 200+ -os MSI Creation és GodLike-okos is írnak anomáliákról. -
hokuszpk
nagyúr
"A kibaszott jumpert a main PCIEX 16. Csati mellé rakták."
te vagy a masodik, aki erre panaszkodik. ennyire lukek lennenek, hogy az X570 biosban nincs benne ?
-
FatCutter
tag
Az a fesz túl sok 3200-hoz is. 1,35V-ot írtam. Ugye nem Dram kalkulátor marhaság alapján állítgatod?
Memory Try it funkciót használd a BIOS-ban 3000/3200 / CL16 hoz.
De előtte biztos ami ziher csinálj egy CMOS clear-t. Szerintem a BIOSod már totálisan össze van kutyulva a sok próbálkozástól. -
freddirty
senior tag
nálam tegnap este az volt a gond b450-en ami miatt nem bootolt, hogy az SOC nem volt fix 1.1 volton és a dram timingot nem 16-20-20-20-40-ről indítottam. (ballistix micron e-die double rank). A tRCDRD pedig nem is ment lejjebb 19-nél pedig a dram calc szerint kellett volna. De mondjuk hogy már 3000-en sem megy az elég furcsa.
-
csiga8
senior tag
Megértem, hogy csalódott vagy, de azért - szerintem- nem szarszemét.
Egy MSI B450 Gaming Plus van a nagylány gépében ( +R5 2600) 2*8 GB G Skill 3000 Aegissel, tavaly október óta fagyásmentesen nyúzza. ( tuning nélküli)
Az én MSI X470 carbonomba (+R7 2700) először 2*8 GB G Skill Ripjaws ( 3200 @ 3333 CL16), majd ahogy beestek az árak 2*16 GB G Skill Ripjaws ( 3200 @ 3466 CL16) megy betonstabilan. Fagyásom akkor volt utoljára, mikor kerestem a proci és a memória "határait".
Egy picit más a BIOS-ban turkálni ( és bizony kell is), mint az Intelnél, érdemes visszaolvasni, segítséget kérni.
Mondanám, hogy BIOS gond, de én inkább azt csak a második helyre tenném.Legutoljára AMD konfigom a Bartonos korszakban volt, ott ha jól emlékszem elég volt az FSB-t, ( + fesz) a command ratet és az alap memória időzítést állítani HA tuningolni akartál.
-
FatCutter
tag
A "User error"-t maxra állítottad a BIOSban?
-----
A G.Skill Aegis 3000/CL16-os ramoknak fixen 1,35V-ot kell adni, és "Memory Try it" funkcióban simán rá kell küldeni a 3200/CL16-os beállítást.Az XMP profilok nem igazán jók egy ideje.
-------
Szóval nem szar a cucc, csak te rakod bele a júzer errort.
-
fanti
addikt
Átérzem és meg is értem a csalódottságodat!
És teljesen jogos ha így érzel, mert elvárhatnád hogy ez így pöccre működjön? Hát finoman szólva is igen!
Semmi extra nincs a konfigodban, ezalatt azt értem, hogy iszonyat bosszantó lehet olvasgatni itt azt, hogy X370-es és X470-es, de még az olcsóbb kategóriás B450-es lapok is lazán mennek olyan memóriával mint a Tiéd....De bízzunk abban, hogy jönnek majd új BIOS-ok....hátha majd azokkal! Kitartás!
-
-
Ennyi fesznél nálam már 3.9-en is volt random restart. Plusz, ha stabil is, szerintem veszít a teljesítményéből. 4 GHZ-en hajtom 1.22 környékén, mert ezalatt elhasalt photoshop feldolgozás alatt.
A 3700 vélhetően alacsonyabb feszkókkal megy, gondolom, a hibás példányokból csináltak 3600-at.
-
Kvg
senior tag
-
arabus
addikt
Igen nekem is elég. Persze azért is mert smucig voltam csak 35k-s alaplapot vettem ami már nem bírna meg egy 3900x-et.De nem bánom mert az én szükségletek bőven kielégítő. vga-bol is csak egy Vega-rá telik de az is kielégítő bőven.És képzeld így is örülök hogy ilyen piszok jó konfigom van!
-
Albigator
őstag
Mi nincs lefrissítve?? Világosan leírtam milyen kitről beszélek. Az adatlapomon pedig az a "RÁM" van amit használok is.
Amit akartam mondani, hogy tuning célra lehet nem a Hynix AFR lesz a nyerő, független ez a procitól.Egy Hynix CJR is jobbnak mondható, de persze a Samu B die a tuti..
-
-
Albigator
őstag
G Skill Aegis 32GB 3200CL16??
A 3000 MHz-esre gondolsz?
A héten tankoltam be ebből a kitből (3000C16D-32GISB) Hynix AFR chippel szerelt és nem tudom stabilizálni 3200-on sehogy sem...DRAM Calculator beli beállítások (ALT-ok is próbálva), valamint az auto értékek sem jönnek be.
Hynix CJR-el szerelt 16 gigás 3200CL16-os Predatorom ment 3400-at is stabilan, calc által dobott beállításokkal. -
Alpi.
addikt
3200C14-est nézzetek, ha igazán jót akartok venni. Sajnos még mindig kb. a legdrágább típus, de kb. a legjobb binnelésű ic-k azokon vannak, amit láttam. Mindegyik nagyon jól ment. Kiemelkedően jól, vagyis észrevehetően a mezőny fölött volt. Igazábol mindegyik B-die elég beteg portéka, Ryzenhez meg kb. fullos típus. A hasznos sávba bármi kirakható vérmérséklet függően.
-
Alpi.
addikt
Azért, mert csak ram van itthon nemtommennyi kit, vagy 20-30 lap és több száz cpu.
Melyiket írjam ki ?http://www.gskill.com/product/165/168/1536199545/F4-3200C15D-16GTZTrident-ZDDR4-3200MHz-CL15-15-15-35-1.35V16GB-(2x8GB)
Ilyen a ramom pontosan ! Egyébként B-die chippes, az a lényeg. Előtte Corsair-em volt, azzal is pont ezt tudtam elérni kb. Ryzennel. Nagyjábol ebbe a régióba, ahol Ryzen kéri a ramopt, ott minden B-die ic-s stick jól megy sztem. Egyébként van eladó aprón 4x8 olyan Rgb-s Corsair 80-ért asszem.
Talán életemben először, de tényleg azért cseréltem le, mert egyszerűen belezúgtam ebbe a TRident bordás kittbe ! Nem szokott ilyen maradandó vágyakozást kiváltani egy külső sem, inkább legyen ronda, de menjen faszán.Ezekbe viszont instant beleszerettem már képről is és amikor élőben volt szerencsém egy ilyenhez, végem is volt.
-
MPowerPH
félisten
"Ezek pletykák, évente alaplap csere az intelesek privilégiuma. "
Pedig ez is valtozott az elmult idoben, mert a 9. gen cpu -k visszafele is jok voltak a Z270, Z370 lapokban. A Z170 -ben is jok lettek volna, de ott mar a gyarto belenyult... Ugye valakinek el kellett adni az uj lapokat.
Most meg jon egy gyors tuzoltas a Comet -el, ismet teljesen uj lap kell, amiben csak 1db gen lesz hasznalhato, szoval visszanyultak a gyokerekhez.A gyokerek...
-
Yany
addikt
Hmm... azért belinkelsz egy játéktesztet 4K-val, hogy jó kis teszt. Khm... hogy is van ez? Nem csípem a hangulatkeltést, de így főleg nem szép. Egyébként meg a legtöbben tisztában vannak vele, hiszen épp a (normálisabb) tesztek is ezt hozzák ki, hogy a 3900X elsősorban content creation workflow mellett brillírozik.
#1024: erre való.
-
Alpi.
addikt
Nincs mit igazán ! Örülök, ha hasznos infókkal szolgálhatok. Nekem ezek a napok most úgyis a tesztelgetéssel telnek.
-
-FreaK-
veterán
A másik topicban is linkelték már, ott is azt kérdeztem, hogy mennyire valid, mert elég kamu, clickbait tesztnek tűnik. Rengeteg ilyen van YT szerte, a valóságtartalmukra semmi bizonyíték nincs.. persze ettől még lehet igaz.
-
-
Habugi
addikt
-
Első gépem (saját választású, és összeszerelésű) amin ülök, és akkor mikor választottam nem tudtam semmit a gépekről (Egy hónapos utánajárás még nem market ismeret) Mostanra már tudom, hogy mikre érdemes figyelni, de attól még ez az első launch, amit nagyon nagy vásárlási potenciállal követek, de a fenti infó nincs meg.... Azért kérdezem...
(#418) S_x96x_S Köszi, nézegetem! Igazából az újaknál az első sor tűnt fel, arra gondoltam, de a több infó jobb!
(#420) S_x96x_S Akkor alap kérdésemmel, és linkeddel egyetemben: A kihozatal-javulás módosít-e bármit az első napos, és spekulatív utcsó napos polcon elérhető proci között, nagyobbat, mint a szilikon lottó?
Inkább egyben: arra lennék kíváncsi, hogy X modell név alatt futó processzoroknál a konkrét gyártás változik-e, változhat-e nagyobb mértékű teljesítmény növekedést nyújtva, nagyobbat mint pl a nulla napos Bios, és a pl első hónap+-os Bios különbsége?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OTP Bank topic
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest