-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
-
Ranagol_5
senior tag
Én is így gondoltam, ezért vettem ezeket a memóriákat hozzá.
(#5189) DzsannyX: Köszönöm! Mindjárt kipróbálom.
Ami jó hír, de kicsit nevetséges, hogy felment a windows 10. A hibát a wifi okozta, ugyanis a jó windows drága hibás driver-t akart felrakni hozzá telepítésnél (nem mókolt w10 image, eredeti a media creaton tool-al).
Kikapcsoltam a wifi-t, egyből felment. -
fudi2002
nagyúr
Igen, az jogos. A stílusból azért visszavehetnél. Kérdeztük többen hogy mit javasolsz. A mellébeszélést ha nem tekintjük, nem volt konkrét típus. Ha a carbont nézzük 50ért, anniyért illetve kicsit többért már jobb x470et kapni. Amúgy pedig ha az eredeti felvetésre visszaugrunk, akkor a kolléga 3700x alá akarja. Ha nálam a 3900x-et kiszolgálja, ráadásul értelmes hőfokok mellett, akkor mégis mihez "gyenge" szerinted? 3950x-hez 4.4 allcorehoz? Vagy csak simán unatkozásból vagdalkozni akartál egy sort?
-
fudi2002
nagyúr
"Én abszolút a VRM-re gondoltam és nem az árra"
Érdekes. A linkelt táblázatOD szerint a Tier IIbe tartozó b450 carbon acnék a vrm része megegyezik a tomahawkéval amit legyengéztél. Akkor most nem értelek végképp. Továbbra is várjuk a konkrét típust, vagy annyit hogy bocs elnéztem. -
belaazallat
addikt
-
fudi2002
nagyúr
"de elég gyenge a VRM-je"
Szerinted. Szerintük nem. B450ből a legerősebb VRM szempontból.
Épp most megy 2 H265ös videó tömörítés egymás mellett, kb 6 órája:
Ha ezt a 3900x-et kiszolgálja, akkor a kolléga 3700x-ét miért is ne?Kiváló választás, ennyi pénzért best buy.
-
Kvg
senior tag
Az egész bios ban nincs fix vcore 1,087V a standard 4050Mhz csökenteni nem érdemems van fogyasztás, ga ha instabil az auto ~1,1 akkor mehet a +0,05V.
Amúgy elég bosszató hogy nem tudok akármilyen szórzóhoz, akár milyen fix feszt adni.
kicsit túl okos lett ez proci. Vagy én nem értek hozzá. -
Pro!Petya
addikt
-
De az mpl-t még meg is lehet érteni szerintem. Egyébként szerintem teljesen rendben vannak, ha nem csúcs szezonban (karácsony, black friday) vagy szabadságolás idöben akarsz csomagot, akkor másnap már ott szokott lenni. Gondold el mire a központokban is a rengeteg kínai fisem fosom közül kiválogatják, hát nem csodálom, hogy nincs kapacitás az mpl-nél. Egyébként nekem meg gls-el voltak bajaim. Mindenhol elöfordulhat, ott is emberek dolgoznak.
-
Nem hiszem hogy 3000-es procin múlna a két vagy 4 modul kérdés, de szakértők véleményére én is kíváncsi lennék.
Nálam GA-AX370 GAMING 5 lapban 4 modul ment 1600x mellett 3200mhz-n úgy hogy nem is volt benne a RAM a QVL-ben. (G.skill Trident Z F4-3600C16D-16GTZ)
Most ugyanez a RAM az új ASUS x570-es lapban csak 2 modullal megy a 4-et sehogy sem fogadja el.
Szóval szerinte alaplap függő inkább a dolog. -
-
-
turistakolbi
aktív tag
-
Én meg nem. Most, túl a harmadik UEFI verzión, az eddig jól működő XMP profilban vertek gallyra valamit, sőt, igazából bármit állítok kézzel, akár csak 2400 Mhz-et is, már nem indul a lap. Eddig XMP-vel 3000Mhz CL15 / 1T / 1.35 volt simán ment, most meg default DDR4 órajel a maximum. Jó volt ez a lap, de szerintem csak a kettes szériához ajánlható, ma már én is mást vennék.
-
Pro!Petya
addikt
Természetesen nem rád gondoltam! Hanem úgy általában. Ezért sem véltem úgy hogy egy bios flash odavissza gondot okozna kiteszteles céljából.. De hát ezért is megorroltak rám
Sajnos rengeteget kell tesztelni több felállásban oda vissza csak így lehet átfogó képet kapni a jelenlegi helyzetről. Az meg ugye nem kevés idő, dehat erre vannak a fórumok ahol ezeket már meg lehet kérdezni /találni. -
Pro!Petya
addikt
Pontosan így van. Ezt taglaltam feljebb hogy a mezei User az megveszi bekapcsolja és használja. Nem fog állandóan biost flashelni, chipset Drivert frissíteni nap mint nap. Sokan biztosra veszem mai napig valami early kiadasos biost használnak ahogy megkapták a boltban az új lapot.
Ezért történhet hogy olyan komponensre gondolnak a hiba okán ami lehet téves. -
Pro!Petya
addikt
Tessék :
Valóban boostol 4400Mhz-ig!
Cinebench R15 Single core teszt :
Innentől kezdve , inkább az alaplapgyártókat kéne sarazni nem pedig a procit.
(#3345) Yany
Azért ez egy kicsit erős volt maradjunk annyiban : "meggondolatlanabb javaslatot még nem is láttam"
Mennyi is egy flash oda vissza még ha nem is gyere be a kipróbálandó?! kb 5 perc
Nem szét moddolt sufni biost javasoltam hanem official-t.De nem kell félni , van aki utána jár a dolgoknak és leteszteli, szval nem kell félteni itt másokat hogy ilyen felelőtlen "javaslattal" bombázom a népet ....
99%-a úgy se fogékony ilyen "durva" akciókra.....
-
Pro!Petya
addikt
-
Palinko
tag
Nem vagyok szakértő ezért válaszolni sem tudok rá, pláne nem kreatív megoldást kitalálni, de kétlem hogy nem lehetne semmit. Meg mikrokódokat is gondolom nem 0-ról íráják újra, sejtem hogy ez a Ryzen 2-höz lévő kód is tartalmaz még elemeket az Athlon időszakból is stb.
Vagy tényleg azt kéne akkor vásárlói oldalról hogy az usb flashelést ne csak a high end, meg középkategóriás MSI-ken legyen megvalósítva, hanem minden AMD foglalatú lapnál legyen. Intelnél felesleges ott úgyis cserélik procival a lapot
és nem érzem érvnek hogy azért nincs így mert úgyis aki cseréli a procit vol előző generációsa és megcsinálja a fríssítést, mert legtöbb ember nem generációnként vált és úgy látom nem csak én döntöttem úgy hogy Ryzen 2 kell, tavalyi chipsettel.
-
Pro!Petya
addikt
Nem, az XFR automatikusan be van kapcsolva egészen addig míg a perf. core boost auto/enabled -en van hagyva vagy míg a szorzót nem magad állítod. Pstate még lehet úgy is állítani hogy megmaradjon és mehetnek a custom frekvenciák.
Álltalában az auto opcio is 99%-ban enabled-et takar.(#3160) arnoldito
Hát akkor ez ennyi marad, az a +25Mhz vagy 50MHz nem ér nekem egy másik lapot.
4350 - 75MHz is elég, de amúgy nem is nagyon láttam még hogy másnál akármilyen lappal is 4,4GHz -re vagy efölé boostolna.
(Mondjuk mintha pont itt írta volna valaki hogy Unreal alatt egész szépen boostolt neki... azt még visszakeresem)(#3162) Alpi.
Akkor másszak vissza 7201-re?
Vagy melyiken ment jobban nálad a boost?
PE 1-4 ig te láttál valami difit? végigpróbálgattam de semmi ....
Másik meg az Overdrive scalar PBO-nál olvastam OC.neten hogy Stilt szerint ez az opció nem is működik szval mindegy mire van állítva Matisse-on. -
sfknasty
aktív tag
Nincs kizárva. Mondjuk egy B-die chipes memória,ami 3800Mhz-en is alacsony időzítéssel fut az tudja ezt.CSak a sávszélesség nem ekkora.Bár a B-die chippek jobban tolerálják a magas feszültséget,úgyhogy nincs kizárva,hogy 4266Mhzen is tudja a CL16-ot mondjuk.Nemtudom.B-die chipes memóriám még nem volt.úgyhogy nincs összehasonlítási alapom.De mivel kinyírtam a magas fesszel az egyik modulomat így biztos,hogy a következő az egy Trident Z Neo lesz.
-
Ribi
nagyúr
Melyik része nem érthető?
Alapból a memó és a prociban a memvezérlő 1:1 órajelen megy, ez jó.
Ez 3600MHz-ig garantált. Felette már visszavált 2:1 -re így rosszabb lesz a válaszidő. Lehet kényszeríteni 3600MHz felett is az 1:1-et, de az hogy meddig, az szerencse kérdése. Illetve van asszem egy harmadik freki is, de erről Alpi. többet tud.
Szóval emiatt a tuning miatt a 3733MHz csak egy OC érték, de ez lehet ugyan úgy 3800 vagy még több is és a ram még mindig 1:1 -ben megy a procival.
És mivel a tuning sosem garantált, ezért jobb 3600-ra menni és onnantól inkább az időzítésekkel szórakozni. Mintsem hajtani a 3733-at, ami még mindig csak 1 "random" érték.
Illetve a 3600 sem biztos, hogy jó érték, mert ez ramtól is függ. Lehet a ram jobban szeret egy kicsit alacsonyabb frekit és még sokkal alacsonyabb időzítést. Ezzel gondolom igen sok időt el lehet szórakozni. -
beef
őstag
Azért írtam, hogy próbáltam mindenhogy. Egyébként a kézikönyv ezt írja: "Connect power supply to CPU_PWR1 and ATX_PWR1. (No other components are necessary but power supply.) "
Azért egy mikróba ájfon, az nem ugyanaz, mint egy alaplapba processzor kategóriaEgyébként ha ismered a frissítési metódust, akkor addig be sem kapcsolja alaplapot míg nem végez a BIOS írásával. Konkrétan addig semmi alkatrész nem kap áramot (kivéve persze ami a frissítéshez kell).
-
beef
őstag
A kézikönyvben csak azt írja, hogy nincs szükség más komponensre, nem azt, hogy tilos betenni.
Egyébként én próbáltam így is úgyis. Sajnos nem akarja. A pendrive villog 30-40mp-ig, majd bekapcsolja alaplapot és villan kettőt FB led, majd folyamatos világításba kezd, közben debug led mutatja, hogy cpu hiba.
A CPU biztosan jó, mert másik alaplapban eljut a boot error led-ig, meg lesípolja, hogy nincs vga. A 3400G sem idul el ebben a lapban.
Olyan mint ha nem találná meg a megfelelő rom file-t. Próbáltam már az összes elérhető verzióval, de nem segített. -
wwenigma
Jómunkásember
Mivel a TDC/EDC értékek alacsonyak ha nincs bekapcsolva a PBO és utána a PPT-t is meg lehet emelni. Ezek all core boostok, azért sem megy addig. Illetve amit írtam, ram órajele legyen 3200 a lehető legfeszesebb idozitesekkel és így nem terheli nagyon az IMC-t, állítólag magasabbra boostol.
BMW001: lehet BIOS bug vagy beállítási hiba is akár ha piszkálták. Meg kell nézni AMD CBS/OC menüben mi van állítva. Ram fesz passz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem tudom mi ebben a furcsa neked. Csak azért nem 3600X-ről beszéltünk, mert az éppen nem volt a tesztben. Nekem viszont egy támpont a 8700K szereplése, és hogy ahhoz képest mit nyújt a 3700X. Így be tudom lőni a 3600X-et is nagyjából.
A húzott 2600-as szereplése meg csak mint referencia volt ott, mivel az is 6/12-es, meg a 8700k is. Nyilván akkor fogok procit cserélni 3600(X)-re, ha érdemi előrelépést látok és ez a teszt szerint (is) meg is van az a plusz, amit keresek. -
Kvg
senior tag
Semmi meglepő nincs ebben, egyszerű logika. Ez nem elméleti fizika, hanem elméleti logika.
Azért az ilyen durva fejlesztéseket miért nem tesztelik alaposabban?Egy nagyságredel okosabb emberek ezeket chipeket kifejlesztik nekünk és még sem tudjuk le tesztelni alaposan? Nem baj, némi lelkesítés után magán user ek befejezik a munkát. NP.
-
-
beef
őstag
A legtöbb MSI lapon van Flashback gomb, az pont ilyenre is jó. CPU/RAM/VGA nélkül is tudsz frissíteni.
-
Puma K
nagyúr
Vagy a caseking.de-ről (ami az anyacég) ahol euróban fizetsz, és közelebb vannak.
Nekem az előző hónapban, adott napon délelőtt 9-10 között rendelt cuccom már délután az országban volt.
Szóval ők maguk gyorsak voltak, de a szerencsétlen MPL ült rajta 2 napot aminek a menetét végig láttam a csomagnyomkövetéssel... vagy 6x feldolgozták meg innen-oda onnan-amoda küldözgették...
Mondjuk még mindig nem értem és nem kérdeztem rá, hogy ha én a DHL-t választom ki csomagszállítónak, akkor hogy kerül képbe az MPL... amit sehol nem említenek. Persze említsék meg, hogy az országon belül már ők fogják intézni a csomag leszállítását, de akkor én meg nem kérem azt a szállítási módot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest