- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Picco
addikt
válasz
vtomi2 #11207 üzenetére
ott meg en sem talaltam, ROG forumbol van ez is. szerintem az extremehez kellene lennie, bar az a legkomplikaltabb lap a sorozatban szerintem.
(#11208) sfknasty azert azt huteni is tudni kell. en y cruncherrel teszteltem, sokkal durvabb blender es tarsainal. blender/cinebench sohasem viszi 67 fole a cpu'mat, ycruncher siman feltolja 75+ra
-
jokeph
nagyúr
Ez is csak féligazság.
Van amelyik X470-es lap pl. Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, itt a második M2-es slothoz pl. 4 db pci-e 2.0-ás sávot ad.(#8636) gidalight: és ez biztos ?
M2_1-es slothoz javarészt a CPU adja a szükséges 4 sávot (pci-e 3.0/4.0)
M2_2-es slothoz meg a chipset, hogy mit tilt le ennek fejében igencsak a drótozástól függ, laponként/chipsetenként lehet más és más.
pl.: Asrock B450 Pro 4-nél az M2_2-es slot-ba M2 SATA vagy NVMe SSD is mehet és 3.0-ás 2 sávval, ennek fejében a 6 sata portból 2 tiltódik.
X370-es Crosshair VI Extreme lapnál mindkét M2-es csatira 3.0-ás 4 sáv megy, és a chipset által adott 8! sata portból egyet sem tilt le, itt az M2_2 használata esetén a 2. fizikailag x16-os slotot tiltja pl. (ez bekötésre x8-as), azaz nem lesz multi-GPU-ra lehetőség.Szóval, arra akartam ezekkel a példákkal rávilágítani, hogy M2 és SATA tárolók (és egyéb pcie x1/x4/x16 os eszközök) együttes használata esetén kifejezetten ajánlott a kiszemelt alaplap gyártói oldalának a felkeresése, még hanyattesés előtt.
-
-
fasyrt
őstag
+ valasz magamnak, #8146
Szereztem egy fogyasztasmeröt, mert szetcappanani a gepet nem volt hangulatom. Ez a folyekony fem mint paszta meg iszonyu pepecs.
Gep:3700x, be quiet dark rock top flow 1 ventivel, B450 msi bazooka plus, 2x16 ram, TUL 5700XT red devil, 2 tb nvme, 3 hazhütö, be quiet straight power 11 550wIdle: fesz ugral 1,14-1,21V, 57W, 33°C (oc nelkül, PBO-val es manual oc-val is!
)
PBO off P95 sFFT: 1,04V, 3660 MHz, 126W, 63°C
Manual OC P95 sFFT: 1,15V, 4000 MHz, 157W, 73°C
PBO* on P95 sFFT: 1,32V, 4010 MHz, 211W, 95°C*3800x beallitasaival, tehat: PPT=142W, TDC=95A, EDC=140A
Tehat +69W, +100W es +154W fogyi idlehez kepest, es ugye idle is ker valamit. A tap (egy jobbfele gold) hatasfoka olyan 90% körül lehet, szoval egy tizedet a tapra kell irni, de akkor is: ha csak 20W-ra saccolom a proci idle fogyasztasat, az azt jelenti, hogy olyan 157W höt kell elvonni arrol a körömnyi felületröl, persze hogy felmegy 95 fokra.
Kerdes:
1. Miert ad ennyi feszt a PBO?
2. Lehet a PBO altal adott feszt bizonyos lapokban offsetelni? (En meg nem talaltam meg.)Köszi a valaszokat!
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem vettek ki funkciókat, a csicsás felület változott.
Scarletiel: azok tuningolnak mivel a boost órajel a terhelt magok számától függően változik és e mellett pedig nem tudni mire képes a többi a CCD-ben. Extra feszültséggel nyilván bármelyik megy 4.2-t. A boostra képes a proci viszont a hardveres/szoftveres környezettől függően változhat hogy eléri e. Adataidat töltsd ki.
-
SECTORnooB
addikt
Igen tudom,nem is az órajelekre panaszkodtam, lekopogom az órajelekkel nem volt gondom.
Azért elvárhatná az ember,hogy,ha már ez a 3. ofisöl 3. generációs BIOS talán a BIOS szaggatás beakadást kijavítják a manuális órajel és feszültség állítás bugok megszüntetése mellett.
A memória "tuning" gondok felelősségét meg ruházzuk át a földönkívüliekre. -
fisi
senior tag
Nem próbálok én semmit így is csalódás az összes graf kártya- én anno azt hittem majd a 1080 Ti 1440- ben minimum 100 feletti frameket ad majd ultrán average- ben, de elnézve pár game tesztet Youtubeon még a fos 500 ezres 2080 Ti se adja ki sokszor a 100- as átlagot, na majd hátha a komolyabb Radeonok ha érkeznek - változtatnak majd ezen..
-
Archttila
veterán
Igen mert nalam SMT ON CB-be 3804 pontot hoz, igaz kicsit tobb feszt is ker (1.125v - 1.155v) bar ha azt vesszuk, hogy SMT ON akkor ez nem is olyan rossz
Nekem egyelore rohadtul nem kell napi 0/24 az uveghang all core 4.4 performance, igy szamomra ez egy 8.2 literes itx hazba hang nelkul teljesen tokeletes!Persze ettol fuggetlenul mentek egy OC 4.3-as profilt, de nem a hetkoznapokra.
-
Archttila
veterán
Az jó mert auton beton 1.300-ra tolja a BIOS
nekem meg olyan 1.150 környéke rémlett
de akkor rápróbálok az 1.100-re aztán ha stabil lesz pár napig akkor lejjebb tornászom a SoC feszt is. (auto 1.085)
Amikor 7700k volt a gépben akkor is szépen alulfeszeltem mindent amit csak tudtam
szerk.: bechelted is vagy csak hétköznapi használat mellett nem volt crash?
-
beef
őstag
Táp ki/be az volt az első, meg utána bios reset alaplapi tüskén többször is.
Első alkalommal majd 1 percig villogott fb led, azért gondoltam, hogy rendben sikerült. Most hogy bekerült cpu, meg nem indul, ezért újraflash, de már csak pendrive villog egy darabig, majd bekapcsolja alaplapot és kettőt villan fb led majd folyamatosan világít. -
beef
őstag
Mindig kisbetűvel írok minden file nevet. Már megnéztem minden infót, hogy ki milyen hibába futott bele, de nem találtam haszálható megoldást.
A Gamong Plus bios-t is ugyanerre pendrive-ra raktam. Korábbi rom-ot is néztem. Másik pendrive próba is volt.
Első alkalommal elkezdett szépen villogni pendrive, hogy olvassa, majd a flashback led is kb. 1 percig és utána bekapcsolta alaplapot mikor végzett (akkor még nem volt meg cpu). Most próbáltam újra flashelni, mert cpu-val nem indult. Pendrive villog 30-40mp-ig, flashback villan kettőt és bekapcsolja alaplapot. -
wwenigma
Jómunkásember
Az nekem is felmegy terheles kozben a fentiek miatt és tolja is neki az 1,5V-ot a PBO/XFR (all core freki), esetleg a huto talpanak kialakitasat nezheted meg, pontosan nem tudom melyik szélén helyezkednek el a magok de ott hogy érintkezik. Illetve kicsi a felulete igy kicsi a hőátadás is.
-
wwenigma
Jómunkásember
PBO/XFR/akarmi miatt melegszik hiszen kihasznalja a hőmérsékletet a Tjmax-ig, ezert beleharap a 85-be full terhelesen stressz teszt alatt (10°C offszet van és 95°C amig kitolhatja)). Jatek alatt meg szinte nincs is terhelve...VRM ~10perces stressz teszt alatt se ment 56-57°C felé (legalabbis a szenzor
)
KAMELOT: ma már nem valószinu mert holnap hajnalban kelek melo miatt es meg sehol sem állok....
Ja és a gyári huton van egy lo-hi kapcsolo, akit zavar a 3000-es max fordulatszam lejjebb veheti de melegebb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest