- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nylacika
aktív tag
válasz
TheBikerider #37 üzenetére
Egyrészt, mert nem volt annyi pénz a számlán, így utalni kellett volna, másrészt OTP elvileg még nem fogadja el, meg aztán egyszer végigcsináltam a számlakérés, postán felad aztán majd visszautalják dolgot...
Honor Magic V2 + Samsung Galaxy Watch6 Classic LTE + Garmin Forerunner 955 Solar
-
-
nylacika
aktív tag
válasz
TheBikerider #35 üzenetére
Egészségpénztárral vehető meg, de nem szarakodtam vele, nekem nem éri meg a macerát... Meg amúgy is kell gyógyszerre!
Honor Magic V2 + Samsung Galaxy Watch6 Classic LTE + Garmin Forerunner 955 Solar
-
-
nylacika
aktív tag
Beruháztam egy készülékre, ma reggel meg is érkezett! Eddigi tapasztalat alapján pontos a mérés, ehhez mindenképpen szükséges a pontos szíjbeállítás. Egy apró lazaság és máris fals eredményeket kap az ember. Nem véletlenül részletezi a használati utasítás is oldalakon keresztül, hogy miként állítsuk be a pontos méréshez. Sajnos magas vérnyomással küszködök napi kétszeri gyógyszerszedéssel, ezért nagy szolgálatot fog tenni az óra! Azért az e-sim nekem nagyon kiányzik belőle! Akkor tökéletes lenne!
-
-
LeMarci
tag
válasz
TheBikerider #28 üzenetére
A huawei órák általában mennek mindkét fő rendszerrel. A Huawei Health alkalmazás kell általában az óráknak
*2 görgetés a weboldalon*[ Szerkesztve ]
-
nylacika
aktív tag
válasz
allfinanz #29 üzenetére
Utána néztem, semmi infó róla a gyártó honlapján kívül. A többi termékről vannak videók, tesztek, de az óráról semmi... Máshol nem is beszerezhető, csak a gyártó honlapján. A gyártó többi terméke másutt is kapható. Árban valóban csábító, de az USA-ból jön, így vámköteles.
-
allfinanz
senior tag
Felfújhatós mandzsettás óra ez is és van orvosi tanusítványa:
https://getwellue.com/products/smart-blood-pressure-watch-with-heart-rate-and-blood-oxygen
Sok infót nem találok róla, pedig Get Wellue cégnek sok más egészségügyi terméke van.Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
Androiddal és ios -el rendesen működik? Melyik app kell hozzá? Beruháznék rá.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
nylacika
aktív tag
Kövezzetek meg, de sosem fogom megérteni, hogy egy ilyen árú és kategóriájú órába miért nem fér bele az e-sim támogatás...
-
DyDAND
friss újonc
A teszt alapján eléggé visszás a kép, ezért - ha megengeditek - szeretném megosztani a saját tapasztalataimat.
Én a kezdetektől (bő 2 éve) használom a WATCH D-t (az elsőt, most váltottam a D2-re).
Minden tiszteletem a szerzőé, de pár pontosítást, kiegészítést engedjen meg:
- a Watch D2 itthon is hivatalosan orvosi eszköz minősítést kapott, ezért lehet elszámolni egészségbiztosítási számlára. Ezt a titulust az előd azért nem kapta meg, mert hivatalosan itthon nem került forgalomba. Az EU azonban már az elsőt is ennek misősítette. Egészen pontosan a vérnyomásmérése - előírt módon történő mérés esetén - a kalibrált orvosi eszközökhöz képest nem térhet el +- tekintetben 3 Hgmm-nél nagyobb mértékben, és ennek meg is felel, ergo pontos.
- Mérés. A szerző nagyon sokszor kitért a jó méréshez elengedhetetlen testtartásra, ami klassz dolog, de egyszer sem olvastam azt, hogy a nyugalmi vérnyomás méréséhez az is elő van írva az óránál, hogy ülő pozícióban a mérés előtt el kell tölteni 3-4 percet nyugodtan, csöndben. Ha beszélsz, jár a lábad, gesztikulálsz a mérés előtti percekben, a mérés nem lesz pontos.
- A vérnyomásmérő mendzsetta (ami a szíj alatt helyezkedik el) nem örök életű. Rendszeres mérés esetén másfél évente cserélni kell, ezt jelzi is az óra. Nem nagy összeg, eredetit lehet rendelni 17 ropi körüli árban, a csere is egyszerű.
- Hab a tortán, hogy riaszt, ha bármi gond van (vérnyomás, pulzus, szív, légzés stb.), éjszaka, alvás közben is!Nem egy-két hétig, vagy hónapig használtam, több, mint két éve naponta minimum kétszer mérem a vérnyomásom vele, és minimum hetente készítek EKG-t, amit átküldök a dokimnak. Hja, 50 felett már ilyenek is bele kell férjenek a mindennapokba, az élvezetek mellett
Még egy dolog: a cikkben azt írták nem lehet használni fürdéshez vagy zuhanyzáshoz. Nos, bő két éve bírja a napi zuhanyt, plusz évente kétszer utazok ki szörfözni, és ott sem veszem le. Termálvízbe viszont nem szabad vinni. Ami zuhanyzás után kellemetlen az az, hogy a vérnyomásmérő mandzsettát burkoló szövet is csupa víz lesz, és "tocsog" az ember csuklóján. A jó hír, hogy nyáron azért hamar megszárad
Ami miatt D2-re váltottam: az első nem tudja az artériás érfalmerevséget nézni, és az alvási légzéstudatosság is csak a D2-ben van benne (valaki kérdezte a kommentelők között, hogy az apnoét figyeli-e. A válasz: igen)Rendszeresen túrázom, arra is tökéletes, nagyon jó elemzéseket csinál, a VO2Max-ot és Aerob edzésstresszt is pöpecül mutatja, ahogy a regenerálódási időt és a további terhelhetőséget is. Párosítani lehet a többi között Komoot-tal (én azt használom vele), nagyon jó elemzéseket csinál. Persze ebben a tekintetben nem egy Garmin, de nem is ezért vettem
Ja, a 8 napot simán bírja a napi többszöri vérnyomásméréssel, és aktív használat mellett.
Elnézést a hosszabb kommentért, de remélem tudtam tisztázni pár dolgot a tapsztalataimmal.
[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
Szívritmuszvart ki tud mutatni, vagy akár annyit, hogy haver, menni kéne dokihoz kontrollra, mert gubanc lehet?
-
Elk_hound
tag
A vérnyomás emelkedés nem tünet, inkább szövődmény, de tényleg utal az apnoe-ra. A napi vérnyomásgörbe alvás közben (hormonális okból) csökkenő kellene hogy legyen. Mivel a rossz alvásminőség miatt ez nem következik be, a természetes napi emelkedés magasabb szintről indul, így a vérnyomás emelkedett/magas lesz.
Az apnoe diagnosztizálásának alapból nem része a vérnyomásmérés, az légáramlás, horkolás, légzési késztetés, és véroxigén szint mérésén alapul a gyanu megállapításához. A diagnózist alvás közbeni EEG vizsgálat adja. -
skL86
tag
1. látszanak a felkaros mérőknél is a jelentős különbségek
2.ilyen eszközöm van és szerintem mindenki.számára ez egy megfizethetetlen eszköz, akinek volt valaha vérnyomás problémája. Ha állandóan (fél óránként) 110-et mér biztos lehetsz benne, hogy rendben vagy, és ha ugyanez történik 130 felett akkor tudod, hogy valamin változtatnod kell, ilyen egyszerű, erre tökéletes, nem is kell ennél többet várni -
nyivus
csendes tag
Négy hónapja használom és nagyon meg vagyok elégedve vele. Tapasztalatom szerint a két hetes üzemidő simán megvan.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
"Hidd el, egy szakember számára rengeteg adattal szolgál." – elhiszem, nem akarok itt okoskodni (nem vagyok kardiológus, de még orvos se), csak a két dolog (normál vérnyomásmérés körülményei vs. 24 órásé) közti ellentmondást (már ha van) nem tudom feloldani. Mindegy, majd alkalomadtán megkérdezek egy dokit erről.
-
Ricardo
titán
válasz
<Adamsky> #10 üzenetére
"Ehhez képest a 24 órás mérésbe kb. az összes olyan, ami nem ideális körülmények között történik. Hogyan lehet utóbbiból bármilyen következtetést levonni?"
A 24 órás mérés lényege nem az hogy ideálisan beállított körülmények között, és testhelyzetben milyen a vérnyomás. Azt mutatja meg, hogyan alakul a vérnyomásod, a mindennapi tevékenységeid közben. Ezért is szokták azt mondani amikor felteszik, hogy csinálj mindent úgy ahogy szoktál.
Lehet, ha ülsz nyugalomban pár percig, ideálisan tartod a kezed..... akkor aránylag jó, aztán amikor elindulsz, vagy a kár a legkisebb terhelést is kapod, elszáll.
Hidd el, egy szakember számára rengeteg adattal szolgál.[ Szerkesztve ]
-
Isti2
aktív tag
Nekem iPhone 13 pro max van Huawei watch gt 3 pro órával.
Simán megy a hívás az órával, felvétel/elutasítás is működik.
A sablonos dolgot nem tudom nem próbáltam.
Viszont az értesítések megjönnek ha hatótávon belül van a telefon. Messenger, Outlook, hívás SMS minden rendben.
Huawei health Európa app van a telefonon. -
vendingo
veterán
Ezen a dizájnon biztos sokat dolgoztak.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
<Adamsky> #10 üzenetére
Van, igen. Egyrészt az alvási apnoe detektálása miatt.
Másrészt ez tényleg mindig nálad van, tehát bárhol és bármikor mérhetsz egy relatív jól közelítő értéket. Ő úgy gondolja, hogy egyelőre még ugyan nincs benne a nemzetközi ajánlásokban, de szerinte be fog kerülni, már csak a connected mivolta okán is.(Igen, minden mérési processzre ugyanúgy vonatkoznak a leírt kritériumok, erre is. De egy holter sem lesz sokkal egzaktabb.)
[ Szerkesztve ]
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
martonx
veterán
"Tíz éve kevesen tippelték volna meg, hogy százmilliók fognak a viselhető kütyük mozgás- és egészségkövetésére támaszkodni a mindennapokban."
- ilyenkor mindig felröhögök. Az, hogy az embernek okos órája van, még nem jelenti azt, hogy folyamatosan monitorozza is magát.
Van okosórám, mégis bármikor meg tudom mondani óra nélkül is, hogy edzéskor pl. felmegy a pulzusom, meg hogy éjszaka jót aludtam-e vagy szarul aludtam
Egyre hülyébb az emberiség.
Okosórám csak azért van, mert jól jön, hogy jönnek rá az értesítések, illetve tetszik, hogy jópofa számlapokat lehet rajta beállítani, és sötétben is rögtön látom mennyi az idő.Én kérek elnézést!
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ismertette a felkaros és a csuklós mérés közötti különbségeket." – és? Konklúzió? Van értelme az egyiknek a másik mellett?
Ami engem spec. érdekelne még, az a 24 órás vérnyomásmérés.
Mert ugye normál mérés esetén a komolyabb készülékeknél leírják, hogy
• hogyan ülj
• hová tedd a kezed
• mérés előtt menj el WC-r (ne legyen tele a hólyag)
• nyugalmi állapotban mérj (ne amikor épp ledobtad a cekkert, amit 4. cipeltél fel)
Ehhez képest a 24 órás mérésbe kb. az összes olyan, ami nem ideális körülmények között történik. Hogyan lehet utóbbiból bármilyen következtetést levonni? -
Felkaros mérővel mérve is az első mérés kb. mindig nagyobb, a második mérés (1-2 perc múlva) már kisebb.
Egyébként az első mérést nem kell figyelembe venni, a második és a harmadik mérés átlaga a mérvadó.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
kpityu2
őstag
A csuklós vérnyomásmérés még a vérnyomásmérőknél se ajánlott a pontatlansága miatt.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Viktor S
csendes tag
Milyen jó lett a két havas, szabadtéri fotó! Mivel készültek?
-
tisvol
aktív tag
Volt az OMRON HeartGuide. Azzal mi lett? Az egy céleszköz volt, hasonló felpumpálós óraszíjjal. Ha ők hagyták a projektet, akkor lehet nincs is több benne.
Üdv:T.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Megnéztem Zsolt teszt videóját is. Eddig nem győzött meg,bár jó fejlesztés.
A jövő most van
-
<Adamsky>
nagyúr
Csak átfutottam a tesztet, ill. a táblázatot vettem jobban szemügyre ...
" ... nekem az jött le, hogy "szokásos" módon pont a lényegre kihegyezett funkciója nem a legpontosabb ... "
Szerintem épp, hogy elég jól mér a D2. A két "menő" felkaros mérései között is akadnak olyan különbségek, ami alapján nehéz lenne megállapítani, hogy vajon melyik a jobb eszköz. És ne feledjük, ez egy csuklós mérőeszköz! -
Kbali
nagyúr
@bone - iOS-szel gondolom nincs előre meghatározott sablonból üzenet vagy hívás elutasítás válasz, meg gondolom a hívást sem lehet az órán felvenni/azon beszélgetni.
Sajnos a mérési tapasztalataidból nekem az jött le, hogy "szokásos" módon pont a lényegre kihegyezett funkciója nem a legpontosabb, legmegbízhatóbb
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kipróbáltuk a Huawei vérnyomásmérős okosóráját – nem tökéletes.
- Ingatlanos topic!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OTP Bank topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest