- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Poco F9 Ultra – diszkófény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
8900 - 8801
39773 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Léc
tag
-
perfegor17
senior tag
-
Alpi.
addikt
-
perfegor17
senior tag
Hideg indítással nem nagyon akart felkelni a lap
ha csak állítgatom és gépresi úgy megy minden lefutnak a tesztek is de ha kikapcsolom és utána vissza na úgy már nincs kép
-
gidalight
tag
Gyári XMP-vel (igaz, ettől jobbat nem is tud a ram, szóval ez van és kész
);
-
Steven
addikt
majd teszteld hogy stabil e ,nálam volt olyan beállítás ami 40 perc után halt le..

(CR1 el is nézd meg , hátha megy)Amúgy, rengeteget számít , hogy valaki foglalkozik vele ... nálam a gyári xmp-el @3200 87 ms most meg 69

-
perfegor17
senior tag
-
szasanyi
félisten
-
fudi2002
nagyúr
2933mhz 15-15-15-35 1,35v az stabil

78,5nscr1 neki, illetve a trfc is mehet lefelé.
-
perfegor17
senior tag
-
Steven
addikt
Micron -b , nézd meg D-ram calculatorral mit dob a gép azt hajrá teszteld

-
perfegor17
senior tag
Elsőként nézd meg milyen chipes a ramod ... aztán sok utána olvasás mások mire jutottak azzal a tipussal, esetleg ryzen dram calculátor iránymutatónak. Utána meg jöhet a rengeteg próbálkozás... Én kb itt tartok a Micron -D chippes rammal... (ezekről 0 info neten )

Ha lesz kedvem rá megyek a 3733 Mhz re ....
-
Steven
addikt
Mit kéne állítsak?
Elsőként nézd meg milyen chipes a ramod ... aztán sok utána olvasás mások mire jutottak azzal a tipussal, esetleg ryzen dram calculátor iránymutatónak. Utána meg jöhet a rengeteg próbálkozás... Én kb itt tartok a Micron -D chippes rammal... (ezekről 0 info neten )

Ha lesz kedvem rá megyek a 3733 Mhz re ....
-
perfegor17
senior tag
-
rovtiv3
aktív tag
Köszönöm a megnyugtató választ. Én is ilyesmire gondolok, mert néhány napja lebontottam a gép oldalát, és kézrátétellel próbáltam ellenőrizni a hőmérsékletet, de kézmelegnél melegebb alkatrészt nem találtam.
-
Steven
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
Üdv!
Néhány hete beléptem én is a klubba, egy 3800X, ROG STRIX 570-F, és 2x16 Giga HyperX kombóval. Minden remekül teljesít, de egy gondom azért mégis van. A HWiNFO szerint a Temp2 és a Temp5 hőmérséklete szerintem nagyom magas. Érdekesség, hogy a dolog független a terheléstől ráadásul hidegindítás után közvetlenül is ilyenek az értékek.
Lehet, hogy a progi félremér vagy kezdjek el aggódni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Mivel terheléstől független ezért istentudja mit olvas ki. No problemo.
-
rovtiv3
aktív tag
Üdv!
Néhány hete beléptem én is a klubba, egy 3800X, ROG STRIX 570-F, és 2x16 Giga HyperX kombóval. Minden remekül teljesít, de egy gondom azért mégis van. A HWiNFO szerint a Temp2 és a Temp5 hőmérséklete szerintem nagyom magas. Érdekesség, hogy a dolog független a terheléstől ráadásul hidegindítás után közvetlenül is ilyenek az értékek.
Lehet, hogy a progi félremér vagy kezdjek el aggódni?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
perfegor17
senior tag
-
SzlobiG
félisten
biosban a settings -> advanced -> pci subsystem settings alatt az
'above 4G memory / crypto currency mining' opciot megprobalhatnad enabledre tenni; a b350 toma infoboxa irja, hogy attol "better device compatibility" lesz.
nekem az rx580 -hoz kellett, viszont erdekes, hogy a Red Dragon, ami pont Vega 56 elvan nelkule.Kipróbáltam, nincs változás.
-
HoaryFox
őstag
Mennyi feszt ad neki?
1.42V all core, 1.45V single core
Ryzen Balanced amúgy az energiaprofil, ami ha jól tudom, az ajánlott. -
hokuszpk
nagyúr
Hoztam egy GTX 770-et azzal semmi gond nincs, akadás stb. Ha a Vegát átrakom a másik gépbe azzal sincs semmi gond. Ez nekem simán inkompatibilitásnak tűnik, érdekes , hogy AMD VGA egy AMD-s rendszerrel inkompatibilis.
(#8872) Land Adalapomon ott van minden.
(#8873) wwenigma Minden alapon van, semmihez nem nyúltam a biosba. (Az Erp kapcsolgatás se segít.)
(#8874) fudi2002 Ez a bios volt fent már tegnap is.
(#8875) hokuszpk Alapon van minden.
Most nem tudom mitévő legyek, mert ezt nem lehet garanciáztatni ergo hiába küldöm vissza a lapot úgy is jó lesz náluk.
biosban a settings -> advanced -> pci subsystem settings alatt az
'above 4G memory / crypto currency mining' opciot megprobalhatnad enabledre tenni; a b350 toma infoboxa irja, hogy attol "better device compatibility" lesz.
nekem az rx580 -hoz kellett, viszont erdekes, hogy a Red Dragon, ami pont Vega 56 elvan nelkule. -
SzlobiG
félisten
Hoztam egy GTX 770-et azzal semmi gond nincs, akadás stb. Ha a Vegát átrakom a másik gépbe azzal sincs semmi gond. Ez nekem simán inkompatibilitásnak tűnik, érdekes , hogy AMD VGA egy AMD-s rendszerrel inkompatibilis.
(#8872) Land Adalapomon ott van minden.
(#8873) wwenigma Minden alapon van, semmihez nem nyúltam a biosba. (Az Erp kapcsolgatás se segít.)
(#8874) fudi2002 Ez a bios volt fent már tegnap is.
(#8875) hokuszpk Alapon van minden.
Most nem tudom mitévő legyek, mert ezt nem lehet garanciáztatni ergo hiába küldöm vissza a lapot úgy is jó lesz náluk.
-
Sz4bolcs
senior tag
Nekem a tomahawk max + 3600x még csak hasonlókat sem csinált egyik biossal sem.
-
SECTORnooB
addikt
-
hokuszpk
nagyúr
az adatlapod alapjan a proci es a vga is oczva van, ha mindent alapra allitasz, akkor is csinalja ?
-
fudi2002
nagyúr
Felraktam, de továbbra is, ha kikapcsol a monitor, majd én felélesztem akadozik minden a kurzor, ablakok, programok, stb.
Ami még idegesítő, hogy amikor a windows váltja a hátteret akkor villan egyet, ezt se csinálta a régi gép. (#8866) szasanyi: Hár így nagyon nem, csak most a napokba kezdtem foglalkozni ezzel a hibával és sajna nincs rá ellenszer. Ma hozok egy másik VGA-t kipróbálom azzal, de így ha azzal jó lesz, akkor két választásom van, vagy eladom a lapot és másikat veszek, vagy a VGA-t cserélem. Sajna én se egy tuningos darabot fogtam ki cpu-ból, de ezt már megszoktam ez nem is érdekel igazából, meg direkt a Tomahawkot választottam, mert talán a legtöbbünknek ez van és egy stabil darab meg jó rajta a VRM a későbbiekre gondolván aztán tessék... Én csak azért választottam ezt mert ár/teljesítmény, új arhitektúra végett jobbnak tűnt mint az Intel aztán csak megszívtam egy ilyen hülye hibával. Hát nyilván egy másik alaplapot néznék, vagy 9700K Z390-el.
Nekem sincs, jobb lenne szétnézned a hardvereid között.
A v33 az csinált ilyet, ez helyett javasoltam a 341-et a linken.[link] Amúgy más: kint van 340-es néven egy másik bios.
-
wwenigma
Jómunkásember
Felraktam, de továbbra is, ha kikapcsol a monitor, majd én felélesztem akadozik minden a kurzor, ablakok, programok, stb.
Ami még idegesítő, hogy amikor a windows váltja a hátteret akkor villan egyet, ezt se csinálta a régi gép. (#8866) szasanyi: Hár így nagyon nem, csak most a napokba kezdtem foglalkozni ezzel a hibával és sajna nincs rá ellenszer. Ma hozok egy másik VGA-t kipróbálom azzal, de így ha azzal jó lesz, akkor két választásom van, vagy eladom a lapot és másikat veszek, vagy a VGA-t cserélem. Sajna én se egy tuningos darabot fogtam ki cpu-ból, de ezt már megszoktam ez nem is érdekel igazából, meg direkt a Tomahawkot választottam, mert talán a legtöbbünknek ez van és egy stabil darab meg jó rajta a VRM a későbbiekre gondolván aztán tessék... Én csak azért választottam ezt mert ár/teljesítmény, új arhitektúra végett jobbnak tűnt mint az Intel aztán csak megszívtam egy ilyen hülye hibával. Hát nyilván egy másik alaplapot néznék, vagy 9700K Z390-el.
Erdekes hogy ez a bug csak bizonyos lapokat erint és gondolom csak specifikus beallitasok mellett , elméletileg 1.0.0.4 Agesa-val jön a javitasa.
Solved the “overclock sleep bug” which causes an incorrect CPU frequency to set after resuming from sleep state S3.
-
Land
veterán
Nekem ilyen hibám nincs a Max-szal. Mi a többi cuccod mellette?
-
SzlobiG
félisten
-
mozso
senior tag
-
HoaryFox
őstag
Manual 4Ghz+PBO?
Nem, PBO, AutoOC és a kettő kombinációja is ugyanez az eredmény
Single core az ilyen 4100-4150 között boostol. -
SECTORnooB
addikt
-
szasanyi
félisten
Úgy látom nem vagy elégedett. Én is ezért küldtem vissza, mert jobbra számítottam, ehelyett kifogtam egy nem éppen jó procit. Még mindig hezitálok melyiket lenne jobb választani, de az INTEL azért nem tetszik mert drágább miközbn a platform az életciklusa végére ért. Csak kíváncsiságból: mit választanál MOST?
-
arnoldito
senior tag
Vagy esetleg más fajta alaplapot kellett volna venni. Ezt a Tomahawk Maxot meg hanyagolni... Nekem semmi bajom az Asusal.
-
SzlobiG
félisten
Melyik BIOS van rajta? Nekem is volt hasonló, de https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_7_5_3_3_x_zen_2_am4/hsz_7313-7313.html [link] megoldotta (MSI Tomahawk MAX).
-
( V )
veterán
Melyik BIOS van rajta? Nekem is volt hasonló, de https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_7_5_3_3_x_zen_2_am4/hsz_7313-7313.html [link] megoldotta (MSI Tomahawk MAX).
-
HoaryFox
őstag
X470 alaplapban Ryzen 5 3600 all core ~4 GHz PBO+AutoOC és 71-72 °C a Noctua U14s-sel (2 NF A15 PWM van rajta).
Ez így okés?
-
Blax
tag
Öcskösnek egy MSI GTX 1060 Gaming X 6G van a 3600 mellett, és minden egyes cold boot-nál újratelepítette "magát" a driver, mert úgy viselkedett, mint egy szűz installnál. Vad ordítozások és hajkitápések folyamányaként találtam rá [erre] a topic-ra, ahol lényegében megtaláltam a megoldást egy moddolt BIOS képében és azóta atomstabil öcskös gépe.
Igen, végigolvastam mind a 48 oldalt, mert itt-ott jöttek újabb verziók, amik a kezdő posztnál nincsenek feltüntetve.
-
SzlobiG
félisten
Ugyan közel másfél hónapja a fiókban pihentek az alkatrészek... most végre jutott egy kis időm arra, hogy összerakjam. Eredmények majd kicsit később, ha lesz időm/idegrendszerem OS-t telepíteni és konfigolni. Addigra talán lesz official BIOS is.
Juteszembe, öcskösnek mezitlábas Tomahawk van, 3600-al, azon moddolt BIOS fut és kutya baja. Gyors, nem gondolkodik boot-nál, nem kínlódik a RAM-al, nem fagy, nincs semmiféle különös anomália, csak működik szépen. Az egyik gyári BIOS-al minden indulásnál újratelepítette magát a VGA driver, egy másiknál throttlingolt mint a vadállat, a harmadiknál nem ment az AXMP..." Az egyik gyári BIOS-al minden indulásnál újratelepítette magát a VGA driver,"
Milyen VGA-val pontosan? Hasonló gonddal küzdök jelenleg. Annyiban más, hogy nálam nem minden bootolásnál telepíti újra a VGA drivert.
Holnap fogom kipróbálni másik vga-val, hogy jelen van-e a leírt hiba. -
gaben88
őstag
"Elvből nem vagyok hajlandó többet adni egy lapért mint egy prociért" Azért ebbe így hagytál egy kis tartalékot!
100k vs 22k -
Blax
tag
Ugyan közel másfél hónapja a fiókban pihentek az alkatrészek... most végre jutott egy kis időm arra, hogy összerakjam. Eredmények majd kicsit később, ha lesz időm/idegrendszerem OS-t telepíteni és konfigolni. Addigra talán lesz official BIOS is.
Juteszembe, öcskösnek mezitlábas Tomahawk van, 3600-al, azon moddolt BIOS fut és kutya baja. Gyors, nem gondolkodik boot-nál, nem kínlódik a RAM-al, nem fagy, nincs semmiféle különös anomália, csak működik szépen. Az egyik gyári BIOS-al minden indulásnál újratelepítette magát a VGA driver, egy másiknál throttlingolt mint a vadállat, a harmadiknál nem ment az AXMP... -
jokeph
nagyúr
-
Alpi.
addikt
Még mindig nem érted mit akarok...
Van ugye ez az AMD-s csoda bullshit amit te is tolsz most, hogy érzékelők ezrei meg ő miliVolt pontosan be tudja magának álltani a mindent, meg ő tudja hogy meddig ér a takaró, és hasonló mondások. Na én pont ezt akarnám kihasználni, csak az XFR/PBO buta.
Fogj mondjuk egy Navi-t, amiben a fenti dolog tényleg működik. Ha undervolt-olod nem fog csökkeni az órajele, sőt! Szépen észre veszi, hogy az alacsonyabb feszültségnek köszönhetően már nem ütközik bele se Watt, se Amper, se °C limitekbe, és feljebb engedi az órajelet, vagy extrém terhelésnél szebben tartja meg magasan. Dinamikusan, mondhatni intelligensen reagál arra amit csinálsz vele.
Én pont ezt várnám a Zen2-től is, de úgy látom nem képes rá, valószínűleg mert nem a fentiek szerint működik. Tippre egyszerűen van benne egy kötött VID táblázat, ami megmondja neki hogy pl. 4.2GHz órajelet 1.475V-tól kezdődően alkalmazhat és kész, ez a szentírás, nem csinál semmit se dinamikusan, csak ezt a szamárlétrát követi.
Hasonlítsd össze a kettőt, tök máshogy viselkednek, ez az én bajom. Az hogy undervolt-olok és (ha túltolom) instabil lesz az hadd legyen már az én gondom, ugyan úgy ahogy Navi-nál, meg Vegánál is. Majd megoldom, az az egész fine-tuning lényege.
De XFR/PBO mellett nincs fine-tuning, nem tudod jobbá tenni, mert ha pl. undervolt-olod az automatikusan visz magával mindent lefelé, tök lineáris az egész.Arra voltám kíváncsi hogy ez változott-e Zen+ óta, és a Zen2 már inkább Navi-like viselkedést mutat-e. A válasz az hogy nem. Kész ennyi, nem kioktatás kell, pláne hogy alaptalan is.
Pedig pont úgy működik zen2 is, ha Nálad nem, ne a cpu-t vagy az "Amd bullshit"-et tedd felelőssé.

Ez a buta kötött vid-es fos ahelyett, hogy merevre fagyna, visszavesz az órajelböl. Egy igazi hülye....
Nálam pl. -0.575mV offset mellett megvan a 4.2 boost és nincs all-core terhelésnél sem csökkenésem, sőt (!!) kis plusz látható alulfeszre. -
Alpi.
addikt
Na, ezt majd én is meglesem hétvégén.

Akkor építem át az R5 3600X-et az Asus ROG Crosshair VI Extreme-be.
Egyelőre ott járok, hogy az R3 2200 G-vel legfrissítettem a BIOS-t.Most nézem, neked is R5 3600X van.

Az mitől lehetett, hogy nem tudtam a frissítést megcsinálni a BIOS-ban lévő segédprogival ?
Háromszorra is instant fagyás lett a vége... CMOS_CLR kellett mindahányszor (jó hogy van ilyen gomb is az I/O panelon.
Aztán BIOS FLASHBACK-el elsőre sikerült.Tud cpu nélküli bios frissitest is az a lap. :)
-
sittes79
addikt
Nem hiszem, hogy ez gondot okozna, én pl passzívra is raktam már 75fokig a chipset/motherboard(73 fok felé nem ment még). Én 1.33v mellett 4ghz-n hajtok 2600-at. A vga-m totál betakarja az asrock x570 steel legend ventijét. Msi-t meg x570-ből tényleg ne, inkább vegyél 10ezer körül egy normálisabb pcie wifi-t.
Na én ezért tettem be egy baszo ventit alulra x570 taichi 65 foknál nem ment még feljebb terhelés alatt és fűti 3 ssd a fém alatt, igaz csak egy 3600 van benne no tuning, mondjuk Asrock szerint 95 fokig nincs gond.
-
szasanyi
félisten
Mivel nem tetszett sem az Asus AuraSync sem a G.Skill RGB control megoldása, amikkel ki tudom kapcsolni az RGB fényeket, így kapott egy ventit (Noctua NF-A12x25-PWM) a ram szekció. Bekapcsolt RGB nálam 3celsiussal emeli a ram hőmérsékletet, de most teszteltem a ram stabilitást / hőfokot a hűtéssel tegnap. 56 perc Membench nyúzás után is 47 celsius alatt maradt (3733MHz, 1.4V + bekapcsolt RGB-vel), ez korábban 20 perc alatt magasabbra emelkedett 3600MHz / 1.35V mellett.
Viszont érdekes volt látni, hogy folyamatosan 4.25GHz all core boost ment PBO-val a teszt alatt.
Milyen hűtő van a CPU-n?
-
mozso
senior tag
Mivel nem tetszett sem az Asus AuraSync sem a G.Skill RGB control megoldása, amikkel ki tudom kapcsolni az RGB fényeket, így kapott egy ventit (Noctua NF-A12x25-PWM) a ram szekció. Bekapcsolt RGB nálam 3celsiussal emeli a ram hőmérsékletet, de most teszteltem a ram stabilitást / hőfokot a hűtéssel tegnap. 56 perc Membench nyúzás után is 47 celsius alatt maradt (3733MHz, 1.4V + bekapcsolt RGB-vel), ez korábban 20 perc alatt magasabbra emelkedett 3600MHz / 1.35V mellett.
Viszont érdekes volt látni, hogy folyamatosan 4.25GHz all core boost ment PBO-val a teszt alatt.
Plusz a saját PBO értékeim nagyon konzervatívak:
CPU freki emelés: 0MHz (4.6GHz max)
Scalar: 1x (gyári AMD FIT table) -
mozso
senior tag
-
jokeph
nagyúr
-
arnoldito
senior tag

Egyelőre ott járok, hogy az R3 2200 G-vel legfrissítettem a BIOS-t.Most nézem, neked is R5 3600X van.

Az mitől lehetett, hogy nem tudtam a frissítést megcsinálni a BIOS-ban lévő segédprogival ?
Háromszorra is instant fagyás lett a vége... CMOS_CLR kellett mindahányszor (jó hogy van ilyen gomb is az I/O panelon.
Aztán BIOS FLASHBACK-el elsőre sikerült.Az jó kérdés, én biosban szoktam ráflashelni, jó szokott lenni.
-
jokeph
nagyúr

Aztán BIOS FLASHBACK-el elsőre sikerült. -
L4mie
veterán
-
szasanyi
félisten
3600 melle azt terveztem, hogy egy B450 Toma Maxot veszek.
De nem talalok hozza normalis aron belso hangkarit. Kepe jott meg a CH VI Hero es az MSi B450 Carbon lap is. Arban kb ugyanazok. Hero nagyon tetszik csak X370 es nem sok jokat olvasni az asus supportrol. Kicsit tanacstalan vagyok ezugyben.Carbonnal elégedett leszel, ha nincsenek audiófil elvárásaid. Én zenét is hallgattam egy LD HP800PRO-n szóval tényleg jó. Nyilván nem lesz olyan mint amit linkeltek, na de az használtan is +10k lenne a lap ára mellé.
-
arnoldito
senior tag
tegnap léptem be a klubba XHair VI Heroval, szeptemberi bios (ABBA) van hozzá, pucéran kapott egy bios frissítést és pöccre indult.
RAM beállításokkal még kell mókolnom mert "XMP" alatt random fagy, bár már kaptam tippet, hogy emeljem a feszültséget mert az Gskill RGB-snek kell a "lámpák" miatt. meg majd calculatort is adok neki, csak időm legyen
XMP jó, csak van egy olyan az advencedben hogy memory boot V. Na azt is állítsd 1.35V és akkor röffen.
-
L4mie
veterán
De nem talalok hozza normalis aron belso hangkarit. Kepe jott meg a CH VI Hero es az MSi B450 Carbon lap is. Arban kb ugyanazok. Hero nagyon tetszik csak X370 es nem sok jokat olvasni az asus supportrol. Kicsit tanacstalan vagyok ezugyben.tegnap léptem be a klubba XHair VI Heroval, szeptemberi bios (ABBA) van hozzá, pucéran kapott egy bios frissítést és pöccre indult.
RAM beállításokkal még kell mókolnom mert "XMP" alatt random fagy, bár már kaptam tippet, hogy emeljem a feszültséget mert az Gskill RGB-snek kell a "lámpák" miatt. meg majd calculatort is adok neki, csak időm legyen
-
arnoldito
senior tag
De nem talalok hozza normalis aron belso hangkarit. Kepe jott meg a CH VI Hero es az MSi B450 Carbon lap is. Arban kb ugyanazok. Hero nagyon tetszik csak X370 es nem sok jokat olvasni az asus supportrol. Kicsit tanacstalan vagyok ezugyben.Miért mit olvastál? Többen használunk itt C6H én személy szerint Extremet és teljesen jól teszi a dolgát.
-
wwenigma
Jómunkásember
De nem talalok hozza normalis aron belso hangkarit. Kepe jott meg a CH VI Hero es az MSi B450 Carbon lap is. Arban kb ugyanazok. Hero nagyon tetszik csak X370 es nem sok jokat olvasni az asus supportrol. Kicsit tanacstalan vagyok ezugyben.X-Fi Titanium , ha megvan még rohadt gyorsan lecsapnek rá. [link] Ebayrol parezerrel drágábban lenne meg.
Alaplapihoz meg egy optikai kivezetés alirol és úgy az is jó :)
-
DanielXXXV
nagyúr
De nem talalok hozza normalis aron belso hangkarit. Kepe jott meg a CH VI Hero es az MSi B450 Carbon lap is. Arban kb ugyanazok. Hero nagyon tetszik csak X370 es nem sok jokat olvasni az asus supportrol. Kicsit tanacstalan vagyok ezugyben. -
weri
senior tag
Belépek én is a Ryzenesek csapatába

Megy még bele a régi gépből
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz Red
AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
Welcome to the jungle, we've got fun and games
We got everything you want honey, we know the names
We are the people that can find whatever you may need
If you got the money, honey we got your disease -
Léc
tag
Belépek én is a Ryzenesek csapatába

Megy még bele a régi gépből
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz Red
AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
-
( V )
veterán
-
Atish19
őstag
-
beef
őstag
-
Atish19
őstag
-
fudi2002
nagyúr
Rakjátok fel, lehet Ti másra juttok mint én. Amúgy fura, mer yt videjót láttam az este ahol abba vs 1.0.0.4 ahol látszik is hogy játék alatt kevesebb a freki, de az fps meg kb +5-10%. Magok kihasználtsága jobb vol az új alatt, nem malmozott 3 mag mint abba alatt. Viszont ezt nem teszteltem. Nézzetek rá sztem, hátha.
[link] meg is van.
-
törölt tag
Aki megteheti vegye csak meg a drágább, jobb alaplapot. Van, akinek sokat számít, hogy jó alaplap köt össze mindent és megbízható az adott lap.
-
fasyrt
őstag
Egyébként kifizetem a 70k-t (kb 80k a tető, amit lapra szánok, de nyilván jobb, ha valami olcsóbb...
) a Giga Aorus Elite-ért (bár a Giga dizájnja nem annyira begyere
), de igazából nem tudom mivel lenne, nekem az jobb, sőt VRM hőfokokban a már itt is sokat linkelt YT tesztben pedig még rosszabb is, mint a Prime-P. Egyedül, ahogy írtam is a chipset ventijének elhelyezése zavart, nehogy abból baj legyen, de úgy látom, kár ezen parázni.És igen, az MSI ebben az árkategóriában offos, ez így helyes valóban!
Én úgy voltam vele, hogy megvettem a legolcsóbb ajánlott b450-es lapot és kész. (22k, msi bazooka plus)
Más dolga úgy sincs mint a procit tápolni és az alkatrészeket összefogni.
Elvből nem vagyok hajlandó többet adni egy lapért mint egy prociért, felejtsenek el, tróger banda.
-
( V )
veterán
-
szasanyi
félisten
Egyébként kifizetem a 70k-t (kb 80k a tető, amit lapra szánok, de nyilván jobb, ha valami olcsóbb...
), de igazából nem tudom mivel lenne, nekem az jobb, sőt VRM hőfokokban a már itt is sokat linkelt YT tesztben pedig még rosszabb is, mint a Prime-P. Egyedül, ahogy írtam is a chipset ventijének elhelyezése zavart, nehogy abból baj legyen, de úgy látom, kár ezen parázni.És igen, az MSI ebben az árkategóriában offos, ez így helyes valóban!
Sajnos az ár nem véletlen. Jó a VRM az Elite-en de itt kábé vége is. PCIe 4.0 nem tudom fontos-e, esetleg az lehet még előny- viszont ha nincs kihasználva akkor tényleg nem jobb mint egy sokkal olcsóbb B450. És ugrott a Gigabyte szinte egyedi DualBIOS-a is, valamint a DebugLED-ek szintén (nem tudom ezzel mennyit spóroltak de szvsz ez szégyen 2019 végén) és az olcsóbb hangkelső került rá (nem tudom ez mennyire fontos).
Nagyon gáz, hogy az olcsó X570 lap nem 40 k alatt hanem 70k alatt van.
-
Atish19
őstag
MSI-nél elérhető az 1.0.0.4 stabil. Vegyétek-vigyétek :)
-
Create.
addikt
nem igazán jobb semmivel, inkább az asus bios téren most nem nagyon van a toppon. Egyébkén én is az aorus-t vettem volna, ha lett volna benne m.2 wifi hely, de nem volt, így maradt a steel legend, így olcsóbban jöttem ki.
-
gaben88
őstag
-
szasanyi
félisten
Na, de mennyiért? Mert nem mindenki tud vagy akar 80k+ összeget szánni egy lapra. Afölött meg sokakat nem érdel már milyen... persze az igaz, hogy van.
-
Create.
addikt
Van, csak az nem az az árkategória, amit ö néz, ezért felesleges azt ajánlani. Ha már egy aorus elitért sokallja azt a kb 70k-t, akkor nem fog egy ace lapért 115ezret fizetni.
-
snecy20
nagyúr
Így van., furcsálltam is ezt a kategorikus kijelentést az MSI lapokról, mert van pár brutál jól sikerült alaplap az X570-es felhozatalban.
-
dkess
őstag
Apró pontosítás MSI X570 témakörben. VRM tekintetében ellenjavalltak ezek: MPG X570 Gaming Edge WiFi / MPG X570 Gaming Plus / X570-A Pro . Valamint ezeknél nem sokkal jobb az általad említett X570 Gaming Pro Carbon WiFi ...
Gyakorlatilag minden más MSI X570 -en "bitang" VRM van ...
-
gaben88
őstag
Nem hiszem, hogy ez gondot okozna, én pl passzívra is raktam már 75fokig a chipset/motherboard(73 fok felé nem ment még). Én 1.33v mellett 4ghz-n hajtok 2600-at. A vga-m totál betakarja az asrock x570 steel legend ventijét. Msi-t meg x570-ből tényleg ne, inkább vegyél 10ezer körül egy normálisabb pcie wifi-t.
Köszönöm a tapasztalatokat! :-)
@wwenigma: de, de hátha ez jobb, de ahogy utánanéztem még máshol is, ez tényleg felejtős.
-
snecy20
nagyúr
-
szasanyi
félisten
Én nem játszok ilyenekkel. De nem is kell mert játékok alatt is 70-80 fok között léggel (vízzel lehet 65 fok köül tartani).
-
Tyrel
őstag
Amúgy mivel szoktátok terhelni és mi számít jó hőmérsékletnek? Prime95? És ott milyen beállításokkal?
Mi a referencia ill. mivel tudom kitesztelni hogy nekem jó-e a hűtésem? -
szasanyi
félisten
Na igen, pontosan erre gondoltam!
Koszi!

U.i.: Meg esetleg annyit kerdeznek, hogy a 3600-hoz eleg lesz alapon a jelenlegi Brocken 2-m? TY-147A van rajta.
Udv. core2
Ki kell próbálni (ha már úgyis meg van). A stock hűtőnél bitosan jobb, de hogy elég-e... ezek elég forrófejű procik, nem könnyű hűteni.
-
SECTORnooB
addikt
Üdv! Igazából tavasszal cserélnék processzort, vagy akár később. Jelenleg egy allcore oc 3.7 1600on ücsörgök, és teljesen elégedett vagyok vele, de nem akarnám megvárni, míg teljesen elavul. Viszont kicsit kuponozgattam alzán, és most kihozható a ryzen 3600 61k alatt, a 2700x pedig 58k alatt, ráadásul utóbbihoz jár a plusz játék is, így elképzelhető, hogy beerőszakolom a keretbe... Akiknél jártak/járnak az említett procik, mekkora előrelépést éreznék a mostaniról bármelyikkel, illetve gyakorlati felhasználás esetén melyik proci a jobb játékra, ár-érték arányban? Az, hogy egy szálban jobb a 3600 érezhető? Tuning is lenne. Köszönöm, és elnézést ha ez itt off, de úgy gondoltam, itt több a tapasztalat

Egyértelmű, ha játékra lesz 3600...
-
gidalight
tag
Jelentem nem lettem meggyőzve. Nem boostol magasabbra, ráadásul nem tartja ki a boostot. Megy vissza az ABBA...
Ccx oc amúgy aranyos cucc benne, a cppc meg fura. B450en nem műxik elvileg, de ha kikapcsolom a 2. Ccdre dobja a terhelést, ami ugy nagyonmax 4400. Bekapcsolva sem gyönyör. Mintha direkt kerülné az erősebb magokat. A bios és boot jobb lett viszont. Új smu van benne amúgy 54es asszem.Én is feltettem, de nálam marad, mert tényleg megoldja az alvásból felkelés problémáját

-
chopin42
addikt
Üdv! Igazából tavasszal cserélnék processzort, vagy akár később. Jelenleg egy allcore oc 3.7 1600on ücsörgök, és teljesen elégedett vagyok vele, de nem akarnám megvárni, míg teljesen elavul. Viszont kicsit kuponozgattam alzán, és most kihozható a ryzen 3600 61k alatt, a 2700x pedig 58k alatt, ráadásul utóbbihoz jár a plusz játék is, így elképzelhető, hogy beerőszakolom a keretbe... Akiknél jártak/járnak az említett procik, mekkora előrelépést éreznék a mostaniról bármelyikkel, illetve gyakorlati felhasználás esetén melyik proci a jobb játékra, ár-érték arányban? Az, hogy egy szálban jobb a 3600 érezhető? Tuning is lenne. Köszönöm, és elnézést ha ez itt off, de úgy gondoltam, itt több a tapasztalat

-
Krisz0418
őstag
Sziasztok!
Ryzen 5 3600 processzort néztem ki az új gépembe.
Egyenlőre nem tuningolnám, de később amit lehet, kifacsarnék belőle, persze nem szállnék el a körítéssel.
Alaplappal nem szeretnék túllőni a szükségesen. Vcore táblázat alapján 3600 tuninghoz, ha jól látom elég lenne egy MSI B450 Tomahawk [Max], vagy még a Asus ROG Strix X470-F Gaming szimpatikus a 450-es lapok közül.
Asrock X570 Phantom Gaming 4 fölé semmiképpen sem mennék árban, - erről a lapról mi a vélemény (szükséges lehet 3600 tuninghoz? Nagyobb procit nem tennék bele)?
Táp egy szürke terület nekem. Vajon egy ilyen táp: CHIEFTEC GPS-600A8 600W elég lehet proci tuninhoz+GTX1660, vagy később RX 5700 videokártya mellé?A táp bőven elég, az már más kérdés hogy elég gyenge minőség. Ajánlott valami gold minősítésű táp.
Nekem is 3600 van PBO-val allcore felmegy 4195mhz-re +rx 5700. Egy cm mwe 550 bronze táppal.
Egyébként bőven elég az msi tomahawk.
-
Trakk77
csendes tag
Sziasztok!
Ryzen 5 3600 processzort néztem ki az új gépembe.
Egyenlőre nem tuningolnám, de később amit lehet, kifacsarnék belőle, persze nem szállnék el a körítéssel.
Alaplappal nem szeretnék túllőni a szükségesen. Vcore táblázat alapján 3600 tuninghoz, ha jól látom elég lenne egy MSI B450 Tomahawk [Max], vagy még a Asus ROG Strix X470-F Gaming szimpatikus a 450-es lapok közül.
Asrock X570 Phantom Gaming 4 fölé semmiképpen sem mennék árban, - erről a lapról mi a vélemény (szükséges lehet 3600 tuninghoz? Nagyobb procit nem tennék bele)?
Táp egy szürke terület nekem. Vajon egy ilyen táp: CHIEFTEC GPS-600A8 600W elég lehet proci tuninhoz+GTX1660, vagy később RX 5700 videokártya mellé? -
fudi2002
nagyúr
Jelentem nem lettem meggyőzve. Nem boostol magasabbra, ráadásul nem tartja ki a boostot. Megy vissza az ABBA...
Ccx oc amúgy aranyos cucc benne, a cppc meg fura. B450en nem műxik elvileg, de ha kikapcsolom a 2. Ccdre dobja a terhelést, ami ugy nagyonmax 4400. Bekapcsolva sem gyönyör. Mintha direkt kerülné az erősebb magokat. A bios és boot jobb lett viszont. Új smu van benne amúgy 54es asszem. -
Create.
addikt
Sziasztok,
Akinek Asus Prime X570-P-je van, vagy hasonló kialakítású lapja (pl Asus TUF, AsRock, stb), azok éreznek bármilyen hátrányt, akár OC-val is abból, hogy egy nagyobb VGA a chipset ventijét pont telibe kitakarja? Csak emiatt hajlok a drágább Giga X570 AORUS ELITE felé, illetve felmerült még bennem a még drágább, de wifi-s/BT-s MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI is, bár mindenki azt mondja X570-ből MSI-t neeee!
Szerintetek?
-
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok,
Akinek Asus Prime X570-P-je van, vagy hasonló kialakítású lapja (pl Asus TUF, AsRock, stb), azok éreznek bármilyen hátrányt, akár OC-val is abból, hogy egy nagyobb VGA a chipset ventijét pont telibe kitakarja? Csak emiatt hajlok a drágább Giga X570 AORUS ELITE felé, illetve felmerült még bennem a még drágább, de wifi-s/BT-s MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI is, bár mindenki azt mondja X570-ből MSI-t neeee!
Szerintetek?
Nem az MSI volt ami rettentő csúfosan szerepelt a VRM teszten?
-
gaben88
őstag
Sziasztok,
Szerintetek?
-
Neil Watts
veterán
-
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Egy AsRock X570 Pro4-be (ez elvileg T-topology lap, tehat 4 memoriamodul hasznalata sem okoz gondot) szeretnek belepakolni egy 3600-at vagy 3600X-et egyelore 64GB memoria tarsasagaban. (Eredetikeg 2700X-ben gondolkoztam).
Azert gondoltam X570-re, mert szuksegem van ket nagy sebessegu M.2 portra, es ezt meg csak akkor tudom elerni, ha 3xxx CPU-t rakok bele: az ekkor kepbe kerulo plusz PCIe sinek okan.
Ha jol lattam, sem jatekok, sem pedig szintetikus tesztek eseten nincs szamottevo kulonbseg a 3600 es a 3600X kozott, igy ha nem szeretnek tuningolni, akkor a sima is boven eleg, ugye?
Koszi!
Udv. core2
Az X nem éri meg a +10k-s felárat.
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Egy AsRock X570 Pro4-be (ez elvileg T-topology lap, tehat 4 memoriamodul hasznalata sem okoz gondot) szeretnek belepakolni egy 3600-at vagy 3600X-et egyelore 64GB memoria tarsasagaban. (Eredetikeg 2700X-ben gondolkoztam).
Azert gondoltam X570-re, mert szuksegem van ket nagy sebessegu M.2 portra, es ezt meg csak akkor tudom elerni, ha 3xxx CPU-t rakok bele: az ekkor kepbe kerulo plusz PCIe sinek okan.
Ha jol lattam, sem jatekok, sem pedig szintetikus tesztek eseten nincs szamottevo kulonbseg a 3600 es a 3600X kozott, igy ha nem szeretnek tuningolni, akkor a sima is boven eleg, ugye?
Koszi!
Udv. core2
-
perfegor17
senior tag
-
Puma K
nagyúr
Lent van 2 gomb amin kék nyilak vannak. Ha azokból az éppen elérhető baloldalsóra nyomsz, akkor több infót fog mutatni. Ezt addig lehet csinálni ameddig egy képernyőre ki nem írja az összes adatot. Majd a mellette lévő másik gombbal pedig össze lehet húzni megint keskenyre.
-
perfegor17
senior tag
-
gabro0
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
8900 - 8801
39773 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 5950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071513700KF) Processzor!
- Intel Core I7 13700 - 16mag/24szál - Új, Bontatlan - Gari 2029.02.14. -ig - Eladó!
- Intel Core i5-14500 processzor (LGA1700)
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál Eladó
- LG 32UR500-B IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 4ms / FreeSync
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / G9 - 8-9-10-12.gen /Win11- Számla, garancia
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 1TB SSD 27% ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Raidmax V152 XPG 700W
:

);
100k vs 22k