- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Elvileg igen, gyakorlatilag attól függ
Procija válogatja, hogy mennyire tudja feltölni a frekit, de ha nagyon sok szálat használ akkor amúgy sem lesz 4400MHz körül. Persze szilikon lotto függő a dolog, mert van akinek kevesebb feszt igényel, van akinek többet. Kevés szálon próbál minél magasabb feszt elérni és mellé pedig egyre durvább feszt. Emiatt melegszik mint álat hirtelen. Alacsony frekin meg nyilván jóval alacsonyabb fesz elég neki. Szerintem ha berkoltázod 4G-re is jóval kisebb lenne a fesz igénye. Illetve ha beállítasz neki egy max feszt, akkor a max frekit sem tudja felküldeni az égbe. Alap esetben adhat akár 1.4-1.5V-ot is, míg 4G-n lehet bőven ellenne 1.2V körül.
Nem próbálkoztam ilyennel, de elég jó vezérlése van a procinak és több mókolási lehetőség is van, amihez hozzáigazítja a többi paramétert. Szóval feszt is és frekit is korlátozhatsz és megnézed melyik milyen hőmérséklet tüskéket eredményez milyen freki mellett. -
Ribi
nagyúr
Elég sokan állítottak vent profilt, mert a proci simán ugrál 10 fokokat.
Fel kell húzni, hogy kb 45-50 fokig ne változzon a venti fordulat és kész.
3600-on kb frekivel arányosan olyan 22%-al lassabb így.
Kapcsold ki a PBO-t esetleg windowsban rakd energia takarékosra.
Lehet akkor sem boostol annyira fel. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt megnézném a pasztázást meg a hűtő rögzítését. A Brocke2-m képes volt 90 fok alatt tartani prime95 torture test alatt a húzott 8 szálas FX procimat, mikor a gép mért konnektori fogyasztása már 300W felett volt.
A 3700X meg jelentősen kevesebbet fogyaszt mint egy húzott FX, miközben a 3-as Brocken meg kicsit jobb is, mint a 2-es. -
Monoceros
csendes tag
Sziasztok!
Erre a kerdesre en is kivancsi lennek. Ma lett kesz a regen kiszemelt konfiguracio:
- Ryzen 3700X
- Gigabyte x570 Aorus Elite
- CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz
- Brocken 3Mindent alap beallitason hagytam a BIOS-ban, egyedul a memoria XMP profiljat kapcsoltam be. HWMonitor-ban most eppen 35-45 fok kozott ugrandozik alapjaraton, de a max. erteknel mar volt 71 is (nem tudom, itt mi volt, de most Prime95 kozben most 50-60 kozott ugralt, a vegen beallt 57-re). Ez normalis/jo ertek?
Elore is koszi a valaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest