Hirdetés
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megvettem tegnap az S11 Ultra Wifi 256-ost 380k-ért.
Szenvedtem rajta jó sokáig, (ennyi pénzért már több, mint ötezer darab kiflit lehet venni,) a méretétől is féltem, de bementem samu store-ba megnézni és képminőségben akkora volt a különbség, olyan mellbevágó bármelyik másik tablethez képest, hogy onnantól egy pecig sem volt kérdés.
Az S10+ lenne nekem ideális méret arra, amire használnám. Film, könyv, magazin, web, yt, skiccelés, tervezés a festéshez, de a 11U esélyt sem adott.
Így egy nap után még mindig félek kicsit a méretétől, de amúgy lenyűgöző! Bexarás. Nem is kérdés, hogy nem sajnálom már érte a 380-at.
Kéne vennem hozzá SD kártyát. A SanDisk microSDXC 512 GB Extreme jó választás lehet?
-
janeszgol
félisten
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Hagyományos DEX? Úgy érted a tablet tudjon asztali módot?
-
TrishtanAG
senior tag
Tényleg nincs már hagyományos Dex a tabletben, ami pedig kábé a legjobb dolog volt a villanykörte feltalálása óta?
-
Zotya 80
kezdő
válasz
Szaszabond
üzenetére
Tényleg. Ez már a második, és 1 hónapja van meg.
-
Szaszabond
aktív tag
érkezett frissítés 2AYJ1
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
BBK sem lehet, mert a kínai BBK Holding meg már megszünt
-
Rigormortiis
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Basszus, mea culpa, valóban, eb.sztam
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az BBK akar lenni 😁
-
hapakj
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
bkk?
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Aha......szerinted kiadja ki elsok kozt az update-eket??
-
-
Zotya 80
kezdő
válasz
sohajda90
üzenetére
Lehet, mondom LEHET, hogy engem ez a céges vásárlásos dolog tökéletesen hidegen hagy.
Én magamnak vettem ezt. A listaár gyakorlatilag feléért. Xiaomit, Honort nem vettem volna helyette, mert lehet, hogy hasonló a tudás(mérget azért nem vennék rá) , de a terméktámogatás hossza köszönőviszonyban nincs azokkal. Tehát ha nem kellett volna a gps vagy a sim, akkor sem vettem volna azokat. Mert nem költök ennyi pénzt valamire, amit nem tudok garantáltan évekig használni.
Oneplus nem tudom hogy áll most a magyarországi jelenléttel, nem néztem meg.
-
sohajda90
aktív tag
Továbbra sem értitek amit írtam, nem azt mondtam, hogy NE VEGYETEK ILYET meg, hogy ROSSZ TERMÉK, az ár/érték arányról volt szó, meg hogy egérdemelt-e volna itt egy "ajánlott" plecsnit, amit sajnos nem érdemelt meg, mert ilyen áron keveseknek ajánlható. Hogy úgy mondjam, ha én customer elekctronics kiskereskedést üzemeltetnék, ezt tuti nem tartanám készleten, lenne nálam Xiaomi Pad 7, Pad 7 Pro, meg Samsung Galaxy S 11 Ultra, esetleg Plus ha még az van, mert a vásárlók 95% a két véglet között dönt...vagy ár/érték arány bajnok, vagy másodlagos az ár, mert a legjobbat akarom, ez meg nem az...
Akinek pont azok a funkciók kellenek (OLED vagy eSIM) azoknak természetesen jó vétel és kb. egyetlen opció, ugyanúgy, ahogy aki ragaszkodik az iOS-hez annak a legalapabb belépő iPad is jobb mint egy Galaxy S Tab 11 Ultra...
De azért céges telefon/eszköz témakörben, nem csak egyéni vállalkozókra kell gondolni, mert ha egy multi akarna mondjuk 2000-3000 embernek venni munkaeszköznek, hidd el, nem állna le a beszerzési osztály kuponozni. Igen persze valószínűleg ennyi mennyiséget nem paici áron szereznének be, de nekik a kiindulási pontjuk a lista ár lenne, és simán lehet nem a Samsungtól kérnének ajánlatot, hanem mondjuk Xiaomi, Honor, OnePlus, mert gyakorlatilag ugyanaz a tudás, fele áron...és hidd el manapság (COVID óta) a nagy cégek sem szórják a pénzt, nálunk 10 éve még egy junior manager is iPhone-t kapott céges telefonnak, most meg már egy középvezető is kap egy Samsung A54-t...
-
válasz
sohajda90
üzenetére
Aki céges telefonnak veszi, az eleve visszaigényli az ÁFÁ-, illetve a maradék nettó összeget leírja költségként, szóval sok céges vevőnek nem is baj, hogy drága a telefon.
Aki meg ügyeskedésből veszi cég nevére, az így járt...
Ráadásul bőven van a Hardveraprón olyan eladó, aki arra a névre állíttatja ki a számlát, amire te kéred

Arról pedig, hogy sok esetben egy cégnévre vett telefonra nem adják meg a 3 év garanciát, csakis a magyar jogszbályok tehetnek (egy cég nem minősül fogyasztónak, a fogyasztóvédelmi szabályok a cégekre nem vonatkoznak).
-
Zotya 80
kezdő
válasz
sohajda90
üzenetére
Szerintem meg különbség van más sufni boltos vásárlás, és hivatalosan Samsungból kuponokkal vásárlás között. A hardveraprós vásárláshoz hivatalos számlát kaptam, amit arra a névre állítottak ki, amit megadtam.
Én is úgy gondolom, hogy az összehasonlíthatóság végett mindig a hivatalos boltban vásárolt árat kell figyelembe venni, de a Samsungos cuccok kivétel. Itt tényleg csak némi tájékozódás kell, hogy ugyanazt a terméket ugyanolyan feltételekkel egy százassal olcsóbban megkapd.
Nem jó, de így van. Úgy tartom korrektnek egy mobilarénás fórumon, ha azt mondjuk, hogy teli áron ez az eszköz nem éri meg, de van olcsóbb forrás, úgy pedig bizonyos tulajdonságok (pl. csak ebben a tabletben megtalálható tulajdonságok, időtállóság, teljesítmény, stb.) fontossága esetén ez egy remek választás.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
sohajda90
üzenetére
Azért vicces, hogy itt a fórumon van a legtöbb "ne nézzük a kupont" véleményt, ahol a megfelelő topikokban mindenkinek a szájába van rágva, hogy mit-mivel lehet kombinálni plusz készülékbeszámítás, hogy a létező leghivatalosabb helyről már megjelenéskor is nyomott áron lehessen hozzá jutni. Ilyen lehetőség más gyártónál nem igazán van.
Szóval de, játszik a samsung.com-os kupon is.
Hangsúlyozom, nincs ennél hivatalosabb módja a beszerzésnek...
De plusz egy érvként, és vagyunk ezzel páran, hogy nem szívesen adom a pénzem olyan cégnek, aki tizenegypár év alatt nőtt meg állami pénzen, de a szíve mélyen ugyanaz az átszitáló, dzsunka üzem, mint volt. El nem hiszem, hogy valaki nem tud egy halovány mosollyal a xiaomi 17 családra nézni pl, ami immáron nemcsak a kinézetet, de a komplett nevezéktant is "örökölte" valahonnan
Nekem ez pl csípi a szememet, ahogy az is, ha valaki nem szeret jogdíjat fizetni, aztán két pillanat alat minden hidat feléget, hogy aztán most visszakuncsorogják magukat.A Huawei pl nem ilyen volt, ott volt inniváció, egyediség, de sajnos itt el lettek gáncsolva.
Csak ne sugalljuk már, hogy kb hülye, aki samsung csúcstabletet vesz. Mert nem az.
-
sohajda90
aktív tag
válasz
Zotya 80
üzenetére
Ez a hivatalos retail price. Az hogy most épp van rá kupon, meg pár hónap múlva mennyi lesz mellékes. Ha most valaki aki nem tájékozódik Samsung kuponos napokról, csak besétál egy SES Store-ba és kér egy 256 GB-os, eSIM-es ilyet, vagy felmegy az Alza-ra, akkor 469.990 Ft-os áron fog hozzájutni (lecsekkoltam, így van)...
Samsung Galaxy Tab S11 5G 12GB/256GB Szürke - Tablet | Alza.hu
Ha céges telefonnak veszem és kell róla számla meg normális jótállás szintén nem vehetem sem hardver apróról, sem sufni GMS boltból. Épp ezért sem a mobilarena, se a tech review-er YouTube-rek (Mr.Mobile, MKBHD) az árazásnál a hivatalos retail árakra hivatkoznak, és azokat hasonlítják össze...
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Még annyi kiegészítés, hogy egy külső SSD tokban lévő 512 GB-os nvme meghajtót és egy M.2 SATA meghajtót is olvas USB-C porton keresztül
Természetesen mindkettő NTFS formátumú.Ezt már csak egy Tab S10+ tablettel próbáltam végig, de ezzel tökéletesen működik
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszönöm a sok információt!
Nem okoskodás volt a szándékom, hanem règebben - de nem túl règen, nem volt ez alapból így.
Egy èlmèny volt a beszélgetés
! -
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Egy ilyen adaptert csatlakoztattam a felsorolt telefonok, tabletek USB-C portjába.
A pendrive-ot saját kezűleg formáztam NTFS fájlrendszerre (gyárilag exFat-ra volt formázva), másoltam rá képet, zenét. videót. Majd csatlakoztattam a fenti adapterbe.
A pendrive LED-je rögtön villogni kezdett, ami azt mutatja, hogy van kommunikáció a Samsung eszköz és a pendrive között.
Ez persze még semmi, ezért a Samsung saját fájlkezelőjével (tehát nem TotalCommanderrel, vagy más speciális appal) megnéztem a pendrive tartalmát.
Volt rajta fénykép, megmutatta teljes méretben.
Volt rajta zene, lejátszotta.
Volt rajta videó, azt is lejátszotta.
Régebbi Samsung cuccokkal nem próbáltam, android14 és android15-ös Samsung eszközökkel el tudtam érni az NTFS fájlrendszert
Hogy ezt a Samsung hogyan oldotta meg a fájlkezelőjében, azt nem tudom, de a probléma nem probléma
-
sohajda90
aktív tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
"Azt, hogy kinek-mi mennyit ér meg hagy döntse el mindenki saját maga."
Azt, hogy kinek mi ér meg mennyit mindenki szabadon eldöntheti. Lehet venni télikabátot 50.000 Ft-ért is a Zara-ban, meg 5.000.000 Ft-ért is a Luis Vitton-ban, ott is biztos van, aki simán tudja justifikálni a 99x-es felárat...csak azért ne legyen már jó ár/érték arányúnak feltűntetve a LV, ahol a 99x-es felár 90%-át a logóra fizeted és maximum a 10%-át az anyag felárra.
Itt ebben a tablet esetében el lehet mondani, hogy aki Samsung tabletet akar, AMOLED kijelzővel, GPS-el, SIM kártyával, annak ez is lehet jó vétel 450.000 Ft-ért. Csak pont itt levezettük, hogy itt az AMOLED-et kivéve az összes többi réteg igény, így ha a hardvert, szoftvert, ugyanazt hozza a konkurenciából MINDENKI 50%-al kevesebbért, akkor azt nem lehet kijeleteni, hogy ez ennyiért a TÖMEGEK számára (pedig itt a verdict mindig ez alapján megy, egy fullos gaming mobil sosem lesz ajánlott, mert réteg igényt elégít ki, így 100-ból maximum 1 embernek lehet annyi pénzért jó szívvel ajánlani) ajánlott lenne...
Ettől még egy egyénnek, ha csak 1-2 szempont alapján hoz döntést lehet jó választás, ahogy a fentebb említett LV kabát tulaja se fogja telesírni a párnáját, hogy vehetett volna 50.000 Ft-os kabátot is a Zara-ban...
-
Zotya 80
kezdő
válasz
pècsimunkás
üzenetére
De akkor mire akarod kivinni, hogy Donki Hóte hazudik és csak úgy ideírta? Vagy mire gondolsz? Kipróbálta 4 5 évnél fiatalabb eszközön most, ma 2025-ben a legújabb szoftververzión és működött. Az írásodból az jön le, hogy te ezeket korábban próbáltad.
Androidnál simán lehet, hogy valami ami korábban nem ment, ugyanazon eszközön egy akármilyen szoftverfrissítés után megy.
Az AI-ra hivatkozni... Á nem is értem. Amikor fontosabb, hogy igazad legyen, mint maga az igazság. -
Narxis
nagyúr
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nekem elengedhetetlen az AMOLED és microSD. Inkább veszek használt cuccot ha kell, hogy olcsóbb legyen de erről a 2 dologról nem akarok lemondani. Sajnos a fogyasztani való tartalmamnak kell a tárhely. Most is egy 512GB-os Samsung microSD van a Galaxy Tab S7 Plus-omban. Egy vonatútnál vagy egy hosszabb várakozás esetén már rengetegszer megmentett az unalomtól.
-
Zotya 80
kezdő
válasz
sohajda90
üzenetére
Kamionban használom navigációhoz. Nem gőgből.
Donki Hóte +pécsimunkás :
Nagyon érdekes a beszélgetésetek. Pécsimunkás állít valamit, Donki Hóte kipróbálja, azt mondja működik.
Erre pécsimunkás inkább megkérdezi az AI-t. És az igazat ad neki, akkor így van és kész.
Ilyen amikor valakit nem zavar meg a valóság, inkább hallgat egy gépre, ami nyilvánvalóan rengetegszer téved, ráadásul részrehajlóra van programozva.
Egy mai pszichológia könyvben simán elmenne esettanulmánynak.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nèzd meg majd mègegyszer azt a pendriveot vagy vinyót, amit rádugtál Samsung eszközökre:
AI szerint:
Szia! Röviden: egyetlen Samsung telefon sem támogatja „alapból” (gyárilag, külön app nélkül) az NTFS fájlrendszert teljes értékű (írás/olvasás) módban. Gyárilag a Samsungok biztosan kezelik a FAT32-t és az exFAT-ot. Az NTFS-hez jellemzően app vagy kerülőút kell.A lényeg:
Natív támogatás:
FAT32: olvas/ír.
exFAT: olvas/ír (ajánlott nagy fájlokhoz, 4 GB felett is jó).
NTFS:
Gyárilag általában nincs írás/olvasás. Néhány modell/One UI verzió képes lehet read-only NTFS-re OTG-n, de nem egységes, és nem garantált.
Teljes (olvas/ír) támogatáshoz használj külső megoldást (pl. Paragon app).Ajánlott megoldások NTFS-hez:
Paragon „Microsoft exFAT/NTFS for USB by Paragon Software”
Integrálódik a Samsung „Saját fájlok” (My Files) appba.
OTG-s pendrive/USB meghajtó NTFS olvasás/írás megoldható.
Sok Galaxy modellen működik (S-széria, Note, A, Tab), de licenc/app szükséges.
Alternatíva: formázd a meghajtót exFAT-ra
Ha nincs okvetlen NTFS-igényed, exFAT a legjobb cross‑platform (Windows/Mac/Linux/Android) megoldás nagy fájlokhoz.
Hálózati kerülőút:
SMB/NAS megosztás (X-plore, CX File Explorer, Solid Explorer) – fájlok eléréséhez nem kell NTFS driver a telefonon.
Root/haladó:
Rootolt rendszeren lehetséges NTFS kernelmodullal/USB OTG driverekkel – ez haladó, nem javasolt átlagos használatra.Gyakorlati lépések (OTG + Paragon):
1) Telepítsd: Microsoft exFAT/NTFS for USB by Paragon (Play Áruház).
2) OTG-képes adapterrel csatlakoztasd az NTFS pendrive-ot/meghajtót.
3) Saját fájlok > Külső USB > engedélyezd a Paragon hozzáférést > csatolás.
4) Használd olvasásra/írásra az appon keresztül.MikroSD kártya:
Androidon a microSD-t ne formázd NTFS-re. Használj exFAT-ot (nagy fájlokhoz) vagy FAT32-t (4 GB fájllimit).Összefoglalás:
„Alapból” NTFS: nincs valódi R/W támogatás Samsung telefonokon.
Legjobb: exFAT-ot használni; ha NTFS kell, Paragon appal megoldható.Szerk.:
Ezt már èn mondtam:
Szóval jól mondtam.
NTSF-t általában a tèvèk viszik. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ez nem kimondottan Samsung sara, hanem Android és Google gond, mivel máig nincs natív NTFS támogatás Androidra.
Bár szerintem a gyártók többsége megoldja házilag. -
Rigormortiis
veterán
válasz
sohajda90
üzenetére
Azt, hogy kinek-mi mennyit ér meg hagy döntse el mindenki saját maga. A 200 ezer plusz ráköltés pedig nagyon erős ferdítés.
A tudatos vásárlással előhozakodni akkor, amikor az összes flagship telefon rekord eladásokat döntőget, elég bajos előhozakodni. Merem állítani, hogy itt a fórumon is csak töredék ember használja ki a képességeiket.
De visszatérve a tabletekhez: vannak ár/érték arányban ügyes nevezők, de én pl megőrültem a Xiaomi pad 5 néhány szoftveres "megoldásától". Androidon a legsokoldalúbb és legfejlettebb ui a one ui. Persze el lehet lenni minden mással is, de ha így nézzűk, akkor egy aldocube tablet is elég youtubeozni, nem?
Ha viszont egy minden szempontból ütőképes, időtálló tabletet akar valaki, akkor ne mondjuk már azt, hogy nem döntött jól. Én példaul sokkal rosszabbul érezném magam, ha a 150-200 ezres kínai tabletem állandóan elfelejtené a netflix l1 certifikációt (ahogy a xiaomi tette).
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A50, A51 nem kezelte, az biztos. Meg más újabb telefonjuk, tabletjük sem. Ki lett próbálva.
Kellett hozzá ez: [link] ( meg is vettem a teljes verziót)
Ès ez: [link]
Ezzel a kettő alkalmazással már olvasta, lejátszotta az NTSF- t, ès ide- oda is lehetett másolgatni.De nem akarok nagyon belemenni a vitába, ha lejátszik mindent a Samsung is, akkor örülök neki, aztán majd egyszer vissza tèrek rá
-
sohajda90
aktív tag
Szerintem meg te látod rosszul, mert felhasználói szokásokról és ár/érték arányról megy a diskurzus.
2013, az első Apple iPad Air megjelenése óta használok tabletet, kezdetben én is ragaszkodtam az apple-höz és továbbra is tartom, hogyha produktivitásra kellene és nem tartalomfogyasztásra, akkor csak iPad-et vennék. Filmnézésre, viszont sokkal jobb ÁR/ÉRTÉK arány egy OLED-es Honor Magic Pad 2, egy Pro iPad-hez képest, mert ugyanolyan szép és nagy rajta a kép, sőt a 16:10-es képarány miatt nagyobb is, mint 5:3-as iPad-on...
Sorolják itt emberek a SIM foglalatot meg a GPS-t...na mondjuk nekem ezek nem voltak sosem szempontok és tegyük hozzá, hogy mondjuk a SIM-es verziók még drágábbak, szóval akkor már nem is a 350.000 Ft-os eszközről beszélünk, hanem egy 400.000+-ról.
De tényleg, most nem gőgből, de valaki mondja már meg nekem, hogy minek GPS egy tabletbe? Autóban akarsz navigálni vele? Akkor jobban jársz, ha 500.000-es tabletek helyett veszel egy olyan autót, aminek van egy jó központi konzolja és azon simán megy a navigáció, én is így navigálok Apple Car Play-vel, biztos, hogy 1 Ft extrát nem fizetnék se GPS-ért egy tabletbe, amit filmezésre használok, se SIM foglaltért / eSIM-ért.
Nem szoktam sátrazni, ha nyaralásra viszem magammal a tabletet, akkor replő útra letöltök 1-2 filmet (ez bármelyik streaming platformon 2 kattintás), szállodában pedig egyből van Wi-Fi, biztos, hogy egy forintot nem költenék arra, hogy másodlagos SIM-em legyen egy tabletben. Ráadásul ha nagyon kell a semmi közepén, akkor mobilról hotspottal bármikor varázsolok rá internetet...Most ezt tényleg nem kötözködésből, de 1-2 kommentből kb. az jön le, hogy azok vannak itt "olcsó jánosnak" eltitulálva, akik nem akarnak egy OLED kijelzőért 200.000 Ft felárat fizetni, és azok a tudatos vásárlók, akik egy 10+ éves kocsit próbálnak egy 400.000-600.000 Ft-os tablettel feltunningolni? Számomra ez az érhetetlen vásárlói felfogás, mert akkor inkább veszek egy újabb kocsit meg egy gyengébb tabletet, a kocsi azért még mindig jobban tartja az árát és magasabb a resale value-ja, mint egy tableté. Főleg ha jókor vásároltak, középkategóriás 2021-es Hondámat most használtan annyiért tudnám eladni, mint amennyiért vettem, ezt egy Samsung tabletről, sosem fogod tudni elmondani...
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Samsung hátránya- telefonban 100, tabletben nem tudom -, hogy mókolni kell vele, hogy vigye az NTSF formátumot.
Ezt nem hallottam eddig, mondom kipróbálom.
Szóval a teszt eredménye az lett, hogy egy
TAB S9 tablet,
TAB S10+ tablet,
Galaxy Flip5 telefon,
Galaxy S21Utra telefongyári állapotban gond nélkül olvassa az USB-C csatihoz csatlakoztatott NTFS fájlrendszert tartalmazó pendrive-ot
Lehet, hogy régi mikroUSB csatis Samsung telefonok, tabletek nem kezelik az NTFS fájlrendszert, de a 4-5 évnél nem régebben kiadottak már biztosan olvassák
-
helixP
nagyúr
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Valószínűleg valid észrevétel, de talán réteg igény

-
Rigormortiis
veterán
Az S8 Plus esetében csak azt bánom, hogy nem az ultrát vettem, pedig kuponozva az sem lett volna jelentősen drágább. Csak a mérettől tartottam, de ezt a 12,4et annyira megszoktam, hogy legközelebb a nagytestvér mellett voksolok majd
-
hapakj
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
de az ember egy idő után azt mondja, hogy jó-jó, de még jobb kell.
Oledes a telefon, legyen oledes a tablet is.
Ezekkel mondjuk nem értek egyet
Valahogy se az Oled, se a 120Hz nem hat meg telefonon. Tablet esetén is inkább az ár volt meghatározó, mint ezek a képességek.
Viszont egy normális HDR monitorral, legyen az Oled vagy MiniLED már nagyon szemezek.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Samsung hátránya- telefonban 100, tabletben nem tudom -, hogy mókolni kell vele, hogy vigye az NTSF formátumot.
Apple, ès a kínai csodák meg simán lejátszák az NTSF- et is, ès az exFat- ot is. -
janeszgol
félisten
A másik pedig az, hogy tök jó a sima iPad, meg a 200k alatti LCD-s cuccok, de az ember egy idő után azt mondja, hogy jó-jó, de még jobb kell. Vagy más kell. Jól mutat rajta a film, a youtube videó, de más kell. Oledes a telefon, legyen oledes a tablet is.
Aki kifizet 350 ezret a 128-as vagy 400-at a 256-os verzióért, az garantáltan olyan terméket vett, ami 5-6 évig mindenképpen elég lesz. Ez a tablet hozza az i15 teljesítményét.
Szívesen fogja elővenni a mindennapokban, mert szép, gyors, jó rajta tartalmakat nézni.
Nem lehet vele mellé lőni. -
Zotya 80
kezdő
Donki Hóte-nak igaza van. Úgy csináltok, mintha a konkurenciával az egyetlen előny az OLED kijelző lenne. Nem sorolom újra az előnyöket, felsorolt még 4-et, plusz gps, mégha ez keveseknek fontos.
Ezenkívül a 200ezres felár jelenleg érvényes, ha elmész egy boltba és megveszed teli áron.
De nem volt érvényes pár hete, amikor én vettem és nem lesz érvényes pár hét múlva, amikor a szokásos módon lemegy az ára.
Hovatovább most sem érvényes, ha megnézzük a hardveraprót, ami egy mobilarenás fórumban ne legyen már ördögtől való. Most is vannak hirdetések, ahol kuponokkal rendes frissen vett gyári garis termékhez juttatnak, és máris sehol nincsen a 200ezres felár. -
Nyilván egy ilyen kategóriás termék a megjelenéskor eléggé drága (mert le kell aratni az új fejlesztés által elérhető extraprofitot), de aztán elég szépen esik az ára.
Ráadásul a Samsung rengeteg akciót, kupont, beszámítási lehetőséget kínál, pár hónap és ezek a tabletek több mint 100 eFt-al lesznek olcsóbbak
A jó teljesítmény és fullos szoftverkörnyezet viszont megmarad, akkor már nagyon jó ár/érték arányú lesz a tablet.
Tablet fronton nem tudom elképzelni, hogy egy fullos Samsung tableten kívül mást használjak, most is van itthon egy Tab S6 (tartaléknak), egy Tab S9 (korábban ezt használtam, most megkapta az asszony) és egy S10+.
Nincs másik gyártó a piacon, aki egyszerre kínálna a tabletjében szuper amoled kijelzőt, 5G mobilinternetet fizikai és eSIM támogatással is, HDMI/DP képes USB portot, flash kártyás memóriabővítési lehetőséget és kiforrott szoftverkörnyezetet hosszú támogatási idővel
-
hapakj
őstag
Szerintem sokan (én se) nem értenek egyet azzal, hogy az OLED kijelző, meg néhány jobb paraméter indokolja a 200e (dupla) felárat.
Persze ez szubjektív és felhasználás függő, de attól, hogy kinek mennyire fontos a kijelző minősége máshogy értékelik a terméket ár / érték arány szempontjából.
-
gusthy
veterán
Jól látom, hogy azon megy a diskurzus, hogy drága az autó, mert a busz olcsóbb? Érdekes.
-
Zotya 80
kezdő
válasz
Rigormortiis
üzenetére
És van még egy dolog, amiket a fenti Honor, Xiaomi versenytársak nem tudnak és nem említi senki. Azokban nincs gps.
Értem, hogy ez egy szűk réteget érint, de szerintem említésre érdemes. -
Rigormortiis
veterán
Teljesen jól jártál. Androidos vonalon a legjobb, amit vehetsz, ehhez képest ennyiért korrekt ár. Plusz ebben benne van a toll ára (ezt gyakran nem említik pl Xiaomi vonalon, de ott egy plusz 30 ezres költség, ráadásul az s8+ előtt egy pad5öm volt, amihez vettem gyári tollat, de nem volt egy lapon említhető a Samsungéval, nem tudom, változott-e ez már azóta).
-
janeszgol
félisten
válasz
sohajda90
üzenetére
Valóban nem rossz az a OnePlus Pad 3 sem. Annyiért bőven ajánlott kategória, de 300-ért is az lenne. Aki megveszi az évekig gond nélkül tudja használni. Ahogy ezt a Samsungot is. Ahogy amúgy azt a Honor Padet is. A 8s Gen3 is nagyon jó SoC. (A 8 gen2-vel kb pariban van és mindkettő elég még ma is.)
Na, három szóban forgó tablet. Szerintem egyikkel sem lő mellé az ember. -
Zotya 80
kezdő
Nekem sima emberként 284.900 Ft-ot megért hardveraprón kuponnal rendelkező embertől. És ebben már az ő haszna is benne van, plusz az előrendeléshez járt egy Buds 3, ami szintén egy 30-40ezres tétel. Nem érzem úgy, hogy rosszul jártam volna.
-
sohajda90
aktív tag
Ez a bevédhetetlen árazású termék.
12/128 GB, WiFi Only - 350.000+ HUF röhejes, igen, filmezéshez jól jön, ha OLED kijelzője van, de ennyi felárat nem ér meg mondjuk egy OnePlus Pad 3-hoz képest (12/256 GB gyártótól ajándék billentyűzetes tokkal 550 EUR ~ 220.000 Ft), ha meg mindenképp OLED kell akkor Honor Magic Pad 2 (12/256 GB - MediaMarkt-ban még 199.990 Ft-étz kapható, filmezésre nem mellesleg nekem is ez van).
Ahogy írták előttem a tablet réteg eszköz: ha elolvasod a "milyen tabletet" vegyek topic-ot abban is látszik, hogy a vásárlók 80% webböngészés, social media, minimális filmnézéshez keres készüléket és leginkább 100.000 Ft alatt, ajánlgatják egymának az iCube meg egyéb no name gyártókat, amik 60.000 - 70.000 Ft-ért alap felhasználásre szódával elmennek. Tény, én nem vennék ilyen no name termékeket, de megértem akik igen (gyereknek kell, idős szülőnek, stb..)
Utána jön a vásárlók 15%, akik a lehető legjobb value-t akarják a pénzükért, és igenis ebben a kategóriában nem ér meg 150.000 Ft felárat az erősebb CPU a szintén remek OLED kijelzős Honor-hoz képest, a OnePlus-szal szemben (ami sokkal jobb hardware-t és az egyik legjobb Androidos tablet szoftvert gurítja) szintén nem ér meg 100.000 Ft felárat az AMOLED kijelző egymaga (és akkor az ajándék billentyűzetes tokról nem is beszéltünk, amit még kb. 50.000 Ft-ért mér a Samu, vagy arról, hogy mennyivel gyorsabban tölt akár az OP, akár a Honor, ami heavy usereknek szintén fontos szempont)...
A maradék 5% akiknek meg az anyagi vonzat teljesen elhanyagolható, ők úgyis a Pro meg Ultra modellek között fognak csemegézni.
Szóval ennek kereskedelmi forgalomban a létjogosultsága a 0 felé konvergál, egyedül ahogy egy fórumozó említette valami szolgáltatói konstrukcióban előfizetés mellé jóval olcsóbban, vagy részletben életképes, de hogy valaki speicifikációk alapján ezt válassza 350.000+ HUF-ért, az szerintem a felhasználók 0.0X%-a...
-
doooo
veterán
Méret is elfogadható, kijelző is, az mindenképp... vékonyság, üzemidő, stb, de a sebesség... Tavaly cseréltem le végre, majdnem 7 év után... nem volt kellemes a használata.
Pár dologban igen, de az appok annyira éhesek, hogy a régi Snapi 820 már semmiképp nem elég, és már évekkel korábban sem volt elég.
Tab S6 az, ami még valóban időtálló, sok év távlatából is (6 éves az idén), az S855 már az a szint, ami ezt lehetővé teszi (S845/E9810 is ilyen, de olyan tabja nem volt a Samsungnak, ellenben az S9/Note9 mobilok még bőven elvannak azzal). -
Zotya 80
kezdő
Elfogadom, akkor én vagyok a fullextrás idióta, hogy laptop helyett tabletem van. Azért örülhetek neki, vagy sírjam tele a párnám minden este, hogy milyen hülye vagyok?
-
cs.zs.
veterán
válasz
bolerobubu
üzenetére
Napokig/hetekig is bekapcsolva van az asztalon nálam is. Akku szállítási módban, azaz nincs maxra engedve amíg napokig/hetekig töltőkábelen lóg. Aztán amikor tudom hogy másnap vinnem kell magammal, és töltő nélküli munka lesz, akkor maxra töltöm és go!
-
bolerobubu
csendes tag
válasz
Fuxosbömis
üzenetére
"Egy laptopot nem tartasz egész nap bekapcsolva.".
WTF? Mé nem lehetne 1 laptopot egész nap bekapcsolva tartani? -
Colomb
tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Mondjuk nekem is egy ilyen Tablet esetében leginkább az árazással van a bajom.
Az Ipad 11 esetében a kb 150e Ft belépő szint szerintem is reális lehet. (Mondom ezt ugy, hogy sosem használtam Ipad-et)De egy akármilyen android tablet, még ha az Samsung is (ami amúgy kategória csúcs) 400e-ért, hát az azért nagyon meredek.
Azon gondolkoztam akkor már inkább vennék Microsoft Surface Pro-t Snapdragon® X Plus (10 Cores) | 16GB RAM | 256GB) a 12 zoll-os konkrétan 300e alatt van amazon-on.
És minden Windows 11 on ARM hátrányával együtt is sokkal több mindenre használható mint egy android tablet. -
helixP
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Mondok jobbat.
Tab S3 9.7-re ha emlékszel... Mai napig megallná a helyét, ha jönnének rá frissítések. Nem tudom, hány mm vastag volt, de kb. 5-6mm, ez alá egyszerűen nem érdemes menni, a kijelzője a mai napig standard lehetne, sebességgel sose volt gond. Oké, a keret már kicsit mókásan hát ahogy a fizikai gomb is, de egyébként... -
helixP
nagyúr
válasz
bolerobubu
üzenetére
Nem is kell megértened. Tényleg nem. Akkor Neked ott a laptop
-
Zotya 80
kezdő
válasz
bolerobubu
üzenetére
Nekem szerintem 10 éve nincs notim. Nyilván nincs számítógépes munkám, de a hétköznapi feladatokkal, film, sorozat, könyv, internet, e-mail, excel, alapabb videóvágás, stb. egy tablet is jó.
Így ha valakinek nem szükséges egy laptop teljesítménye, a tablet összes előnye mellette szól. Kisebb, könnyebb, olyan helyekre is magammal viszem, ahova laptopot nem, vagy csak nehezebben vinnék.
Örökké a közelben van bekapcsolva, egy pillanatra ránézni e-mailekre, akár válaszolni rájuk mindig ott van, jóval kényelmesebben, mint a telefon. Egy laptopot nem tartasz egész nap bekapcsolva.
Ezt a tabletet már 5g-s kivitelben vettem, szereztem hozzá multi simet, így bizonyos helyzetekben, pl. otthon leváltom vele a telefont, az repülő módban vagy kikapcsolva pihen a polcon és a tablet funkcionál telefonként.És nincs szenvedés a Windows-zal. Értem, hogy egy linuxos laptopon sincs windows, de ott más dolgokkal lehet szenvedni.
Értem, hogy a 10 éves tableted már semmire nem jó, de az régen volt. Ma a 7 év szoftvertámogatással másként lesz.
Az ágyas példát nem értem. Miért, ha laptoppal az öledben fekszel, és elalszol és lecsúszik az öledből és csattan a padlón, az jobb? Miért ejteném a fejemre? Te úgy használsz tabletet, telefont, hogy a hátadon fekve nyújtott karral a fejed felett tartod?
-
Fuxosbömis
tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ezzel én is így vagyok.
-
bolerobubu
csendes tag
Komolyan nem értem, hogy 4-5k ft-ért mitől éri meg jobban egy tablet mint 1 noti.
Hordozható, ok. Nem látok tömegeket a bmv-n tabletet használni.
Otthon. Az ágyban olvasgatás, netflixezés még csak csak de azé 1 fél kilós dologgal a kezedben elaludni ami majd a melleden/fejeden landol...
Van 10 éves Samsung tabletem, be lehet még kapcsolni... és onnan már semmire sem képes. Ha egy vénséges notira teszel linuxot még használható. -
Zotya 80
kezdő
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az ára elővételben is baráti volt...
-
Rigormortiis
veterán
Mai napig élmény ránéznem a Tab S8 Plus-ra. Pedig nekem S23U, S24U van, de sokkal jobbak a tablet színei, egyszerűen szívesebben nézek rajta bármit, mint máson.
Természetesen a mai napig röccenőmentes, pedig csak 8 gb ram és snapi 8 gen 1 van benne. Imádom.Gondolom a tab s11 még jobb. Szóval akinek ez az élmény kell, az androidos vonalon csak ezt választhatja. Az ára lekuponkzva fél év múlva jóval barátibb lesz.
-
janeszgol
félisten
Játékra. A 2025-ös iPad vs 2024-es iPad Air kettősből az elsőt vettem volna. Csak akkor még nem volt.
Állítólag oledre vált a következő Air. Mondjuk akkor valamit ki kell találni a Pro-hoz.
Egy valami zavar a ProMotions iPhone-okban és az a pwm. Állítólag sokkal durvább, mint a 60 Hz-es oled verziók. -
hapakj
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Én a teljesítménye miatt vettem egyet tavaly.
- csak kiváncsiságból, mire volt szükség a teljesítmény?Bár tavaly még az akkori 10. gen iPadhez képest tényleg jobb volt az iPad Air, de a 11. gen iPad az elég erős ajánlat lett. Most már muszáj valamit refreshelni az iPad Air-en az applenek, ha értelmes termékskálát akar, valszeg a kijelző lesz az
-
janeszgol
félisten
Igen az Air olyan termék, ami az árához képest buta. Én a teljesítménye miatt vettem egyet tavaly. De lehet részletre kellett volna Pro-t venni inkább.
Több érvet nem tudok, köszi a kitartásod. Én továbbra is ajánlom ezt a tabletet azoknak, akik több évre keresnek felsőkategóriás tabletet. -
hapakj
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Hát igen, ha már ár / érték arányról akarunk beszélni, talán jobb lenne ezt a tabletet az iPad Air-hez hasonlítani, mivel inkább azzal egy kategória.
Igazából én az iPad Air-t se értem mint termék
. Kijelzője miatt tartalom fogyasztásra korlátozott, akkor már ott a sima iPad.
iPad Pro meg jó kijelző és ismerős dícsérte, hogy kreatív munkára is nagyon jó.
Nem tudom egyébként kreatív szoftverekkel, meg érintő ceruza támogatással hogy áll az Android.Aki csak casual telefonozik, annak miért nem jó az A54, miért kell az S25+ mondjuk?
- hát ezt én se értem
-
janeszgol
félisten
iPad 2025 vs Samsung S11, még +6 GB ram. A kijelző nem csak jobb, mint az ájfónoknál, hanem teljesen más. 60 Hz-es ipd lcd vs 120 HZ-es HDR10-es Amoled. Már ez önmagában bőven ár képző.
Az utolsó bekezdésedre. Igen, de ez a tablet nem casual tabletezőknek van. Ez felsőkategóriás tablet.
Aki csak casual telefonozik, annak miért nem jó az A54, miért kell az S25+ mondjuk? -
hapakj
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
i15 vs i17 - +2 év support, + 2GB RAM, jobb kijelző, gyorsabb SoC. 25%-al drágább
iPad 2025 vs Samsung S11 - supporttal most nem tudom, hogy áll Samsung, de apple ebbe eléggé verhetetlen, jobb kijelző, gyorsabb SoC. 100% drágább.
Szóval szerintem nem ugyanolyanok az arányok, s nem mondtam, hogy alternatíva, de akinek nincs igénye OLED-re vagy HDR-ra és csak casual tabletezik, annak magas felár.
-
hapakj
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Minek vegyen 400 ezerert telefont, amikor ugyan azt tudja az olcsobb is.
- én ilyet nem mondtam. Nekem a nem sok árkülönbség azt jelenti, hogy evidens a drágábbat venni, mert az árkülönbözet jóval kisebb mint a képeségbeli.Itt több mint dupla árakról beszélünk és egyéni preferenciáktól függően, pl hogy fogyaszt-e HDR tartalmat a user a tableten, vagy csak browsolja a webet szubjektív, hogy hajlandó-e ezt kifizetni vagy sem.
Mégis te is amellett kardoskodtál, hogy mennyivel jobb az i17 és mekkora csicska, aki a 15-öt vagy a 16-ot veszi.
- nem emlékszem, hogy bárkit lecsicskáztam volna, de az i17-et jobb ár érték arányú telefonnak tartom, mint a i16-ot és i15-t. -
doooo
veterán
válasz
janeszgol
üzenetére
Akkor úgy mondom, ellentét van a cégek és a termékeik között.
A Samsung a HDR10(+) egyik megalkotója (számos más céggel együtt).
Ezt számtalan tesztben leírták már a GSMArenán pl, minden érintett Samsung mobil esetén. Úgy is fel lehet fogni, hogy a Samsung nem akar pluszban fizetni a Dolby licencért, a konkurens cégeknek, akik amögött állnak.
S25U tesztből: "It's missing Dolby Vision video support (which is to be expected since Samsung is backing the competing HDR10+ standard)." -
janeszgol
félisten
Még annyit. Ez egy felsőkategóriás tablet. Ahhoz mért tudással és árral. Érdekes, hogy a telefonoknál röpködnek a 300-400-500 ezres tételek, egy tabletnél meg megy a szarrágás.
Bezzeg telefont nem vennétek ips lcd-vel 150 ezerért, de tabletet igen?
Amikor megvettem 300 ezerért a 2024-es Airt, rögtön az volt, hogy miért nem a Pro-t vettem 500-ért, mert oled. Hol a logika? -
janeszgol
félisten
De ez akkor mindenre igaz. Minek vegyen 400 ezerert telefont, amikor ugyan azt tudja az olcsobb is. Mégis te is amellett kardoskodtál, hogy mennyivel jobb az i17 és mekkora csicska, aki a 15-öt vagy a 16-ot veszi. Pedig ott még akkora különbség sincs, mint a szóban forgó tableteknél.
Nem látom a fórumozókon a logikát. -
janeszgol
félisten
450-ért az iPad Pro is ajánlott vétel. Gondolom az helyébe sem ajánlasz sima iPadet. Ami tök jó, csak a helyén kell kezelni.
Ráadásul az iPad Prok már egy ideje, mint az ájfónok Dolby Visionos megjelenítővel vannak ellátva. Filmre abszolút best buy, már ha maga a filmanyag tartalmazza a dinamikus HDR-t. -
-
GhostVector
junior tag
Egy 30%-al olcsóbb nyitóáron elfogadható lenne.
-
Nem tudom mi a bajotok az ips-el? Nyilvan szebb az amoled es ha filmeket nezel rajta oke. De alltalanos felhasznalasra egy jo minosegu ips szerintem siman jo.
-
janeszgol
félisten
258 ezerért drága az S11 128-as verziója? És akkor majd mész az IPS kijelzősXiaomira?
Öcsém is olyanok hangzanak el. 12 GB ram kevés.... alig van több. Jobb a fele ennyibe kerülő... ja, csak az nem oledes. És nincs benne 12GB ram.
Ez a tablet 400 ezerért (256GB) ajánlott vétel szvsz. -
janeszgol
félisten
válasz
pècsimunkás
üzenetére
És bukod az oled kijelzőt. Biztos megérte megspórolni azt a 200 ezret. Pláne 5-6 év távlatában. Jó a sima iPad, de nem alternatívája a Tab S11-nek.
-
janeszgol
félisten
Nagyon örülök ennek a tesztnek, mert a nővéremnek a saját előfizetéséhez ezt a táblagépet fogom megrendelni. Rám bízta ezt a feladatot. Filmnézés, youtube, insta. Tökéletes lesz ezen. Én is elfogadnám, jó kis gép. És a 11 col örvendetes, bár néha még ez is nagy a kényelmes kezeléshez.
A 256-os verzió van a One-nál, azt kapja. -
Sodomizer
tag
Ultra teszt lesz?
Szeretném leváltani a Xiaomi Pad 7 prom (pont a SW miatt utolsó esélyt adtam a márkának de mérhetetlenül irritál a HyperOS), megyek vissza a Samsungra. Csak még nem tudom mire, kb ez a jelölt vagy a közepes S10+ -
helixP
nagyúr
válasz
bollokcs80
üzenetére
Vagy nem, ha az ökoszisztémád Android.
-
doooo
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Azért nem is ugyanazt kapja cserébe az ember.
Ilyen alapon lehet bármilyen olcsóbb tabletet ajánlati az S11 helyett, van elég másik Samsung is, stb. -
Lala6
addikt
Én a Samsung-ot a szoftvere miatt szeretem (és gondolom sokan vannak még így). Legutóbb kuponnal a legkisebb verziót 258000-ft-ra sikerült levinnem a Samsung webáruházban, de ennyiért sem vettem meg, egyszerűen drága játékszer lett.
Majd a Xiaomi Pad 8-ra leszek kíváncsi, ha azt is jó áron kínálják, akkor megpróbálom megszokni a felületét. -
pècsimunkás
addikt
válasz
bollokcs80
üzenetére
Így van. Ès rögtön spórol az ember 200 ezret egy sima iPad esetén.
-
bollokcs80
Korrektor
"Jóval olcsóbb és túl sokat nem áldoz a tudásból az amoledes Honor MagicPad 2 vagy a szemtelenül árazott Xiaomi Pad 7 Pro..." - vagy a sima Ipad, esetleg az Ipad Air. A cikk elején leírtakra bármelyik elég.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Bleccs
tag
Nem rossz, sőt. Szerintem nagyon jó lett, csak az árazásnál csúszott valami félre.
Ami engem kicsit aggaszt az a 12 gb ram. Egy táblagépet tovább használ az ember, elfért volna benne 16 gb ennyi pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- 3D nyomtatás
- Linux Mint
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- APPLE IPAD 10.GEN 64GB Wifi , Pink szinben, Üzletből, 27% ÁFÁS
- "ÚJ ÁLLAPOT" iPad Pro 12.9 + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi + cellular 64GB asztroszürke space gray Apple
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 14.6" abszolút karcmentes, még 8 hónap garancia
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Nekem ez pl csípi a szememet, ahogy az is, ha valaki nem szeret jogdíjat fizetni, aztán két pillanat alat minden hidat feléget, hogy aztán most visszakuncsorogják magukat.
!

Pár dologban igen, de az appok annyira éhesek, hogy a régi Snapi 820 már semmiképp nem elég, és már évekkel korábban sem volt elég.