- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurkikrisz
őstag
válasz Polllen #52192 üzenetére
Ha okosan meg van oldva, egyaltalan nem kell, illetve csak nagyon abszurd esetekben. Van egy képek, egy videok, egy szovegek app/"mappa" itt mindent megjelenit ami a telefonon van olyan kiterjesztesu file, akarhol is van. Amivel meg nem tud mit kezdeni, az meg egy masik mappaba kerul, es mondjuk ki lehet valasztani bongeszoben file feltolteshez.
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
Polllen
nagyúr
válasz junior11 #52196 üzenetére
Igazából az egyik következik a másikból. Ha nagyobb lenne a felhasználótábor (nagyobb lenne a bevétel), jobban odafigyelnének, hogy mit adnak ki a kezükből. De jelenleg ios meg android mellett kicsi a piac.
Szóval első sorban m$ és a gyártókon múlik, hogy mennyire tolják a wp szekerét.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz junior11 #52181 üzenetére
Igen, több olyan külső progi is van, ami sokkal többet és jobban tud más platformon, mint wp-n. Plusz, ha valamelyik gyári nem jön be, ott le tudod cserélni.
A skype mondjuk pont nem ilyen, mindenhová a modern felületes nulla funkciós verzió került. De egy spotify vagy viber esetén már kispórolnak dolgokat (meg még lehetne sorolni, hol). És verzió frissítések is lényegesen lassabban érkeznek.
Ember függő, hogy ez most valóban hiányzik-e vagy sem.emvy
Ez a "ne legyen file kezelő" nagy butaság.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
spider80
őstag
válasz SOAD19 #52188 üzenetére
A mappák programot ne tűzd ki. azt elindítva a plusz jellel hozz létre egy pl gps mappát,amibe a telefonon lévő programokból pakold bele,amit bele szeretnél. majd ha megvan mind,akkor ezt tűzd ki a kezdőképernyőre. Majd ezután újból belépve a mappák programba a plusz jellel hozz létre egy "fotós" mappát is beválogatva a fotós cuccokat,és végül kitűzöd ezt is. Így gondoltad?
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
SOAD19
addikt
válasz mazsi70 #52186 üzenetére
Na mindjárt megnézem. Én próbáltam... Kiraktam a kezdőképernyőre, de csak azt tudtam megcsinálni, hogy megnyitottam, és itt tudtam mappát létrehozni egyedi névvel. Szóval, azt tudnám megcsinálni, hogy belépek, ebbe a "Mappák"-ba és csinálnék két mappát a navigációs, ill. a fényképezős alkalmazásoknak.
Én meg azt szerettem volna, hogy kirakok egy-egy "Mappát", ebbe belehúzgálom az appokat, és magát a "Mappák"-ot átnevezem.
De mindjárt megnézem újra. -
confuser
senior tag
-
mazsi70
senior tag
-
WinPho
senior tag
válasz junior11 #52175 üzenetére
Is-is. Egy S800(1) még mindig S800(1). Akármennyire is elég a rendszernek, kell a hardver. Persze, hogy egy Z2 lenyomja sebességben...
Az alkalmazásfejlesztők java részét meg hidegen hagyja a WP... Tudnának jobbakat is írni...
btw: Mi baj volt a Twitterrel? Szerintem semmi baj nincs vele.
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
félisten
Erdekes egyebkent, most botlottam bele egy regi cikkbe az MTP-vel kapcsolatban -- interju egy Android-fejlesztovel.
Azt mondja a mernok ur:
One of the core Android principles is that you never need a file manager. Ever.
Tehat az Android pont az szeretne elerni, amit a tobbi telefon-OS is, azaz hogy ne legyen szukseg fajlkezelore, soha. Ehhez kepest valaki azt mondta itt a PH-n, hogy attol okostelefon valami, hogy van benne fajlkezelo.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz junior11 #52181 üzenetére
Mondjuk ugy, hogy a nagyobb piaci sulynak megfeleloen nehany esetben elobb erkeznek uj funkciok iOS/Android platformra, mint WP-re, ill. nehany esetben lathatoan tobb energiat fektetnek az iOS/Android appok elkeszitesebe (ami neha odaig fajul, hogy az adott app nem keszul el WP-re). Ezzel egyutt kell elni, nekem nem gond, de igazi power usereknek, akikbol itt a PH-n talalhatsz eleget, gond. (Nem tudnak eleg produktivak lenni WP alatt, kozepiskolaban nekem is magasak voltak az elvarasaim.)
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz junior11 #52179 üzenetére
Most megneztem, es restart utan nekem (joval) gyorsabban indul a Facebook 1520-on, mint OPO-n (pedig az utobbiban erosebb a hardver). Ha kilepek es visszalepek, az gyorsabb OPO-n, mert ugye nincs hibernalva az app. A Skype 2 masodperccel gyorsabban indul 1520-on. A Whatsapp kb. fel masodpercel gyorsabb OPO-n. Az OneNote ugyanolyan gyors. Az OPO-nal jelenleg nem nagyon van gyorsabb Androidos gep, szoval...
A Z2, amit vett, sokkal-sokkal erosebb hardver, mint a 925. Ez kicsit olyan, mint amikor egy baratom lecserelte az Omnia 7-et LG G2-re, es oromkodott, hogy ez mennyivel porgosebb .
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
junior11
veterán
válasz kolosanyi #52176 üzenetére
Persze ezt én mind értem, de pl. ha összehasonlítjuk 930 vs. Nexus 5 (vagy akár más top androidot), akkor ha rendszer gyorsasága, stabilitása mellett az alkalmazások minőségét vesszük alapul, akkor a 930 elmarad? Miben jobbak a droidon az említett, ismert alkalmazások pl. a Skype, FB, Instagram, Twitter stb...
Na igen, 930 & 1520-on gyorsabbak az appok betöltése, indulása, de még mindig nem hozza a top droidok szintjét. Mi lehet ennek az oka a WP-n? Tutira a bibi maga az alkalmazásokban keresendő szerintem...
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
félisten
> alkalmazások többsége a droidon minőségibb, jobb, gyorsabb
Fogalmazzunk ugy, hogy tobb tobb minosegibb, jobb, gyorsabb alkalmazas van egy adott temakorben, mint WP-re, ez teny. A Skype pont rossz pelda, az nalam sokkal stabilabb a Lumian, mint Droidon (pl. mindig megjonnek az ertesitesek, gond nelkul veszi az autos Bluetooth kihangositot, stb.).
while (!sleep) sheep++;
-
kolosanyi
veterán
Ez részben igaz csak. Rengeteg alkalmazás sokkal jobb droidon, de legalább ennyi van, amelyik sz@r. Összességében én annyit tudnék elmondani, hogy átlag igényeket kielégíti alkalmazások tekintetében a WP, viszont a tipikus Samsung, Sony , LG stb gyártók nem felső kategóriás droidjaival van gond. Rossz gyártói ROM-ok, elmaradó frissítések stb. Ha Nexust vesz az ember, azzal nincs gond, viszont egyáltalán nem olcsó. A WP előnye a közép-, és belépő kategóriánál mutatkozik meg igazán szerintem.
-
junior11
veterán
Sziasztok, a véleményetekre lennék kíváncsi. Az egyik haverom hetekkel ezelőtt (ismét) visszatért a androidra (xperia Z1 vagy Z2 talán), előtte 920, 925 és 1020 volt neki, gyakran váltogatja telóját. A váltást azzal indokolta, hogy elege lett a gyengébb, lassúbb alkalmazásokból, magával a rendszerrel nem volt baj, pár hiányosságot kivéve.
Amire kíváncsi lennék, mit gondoltok, tényleg az alkalmazások többsége a droidon minőségibb, jobb, gyorsabb? Kiemelte pl. a Skype, Instagram, Facebook, twitter appokat, és hogy sokkal jobb zene- és videó alkalmazások vannak mint a WP-n...
Részben egyetértek vele, ugyanis én is tapasztaltam, hogy némely alkalmazás indítása és beolvasása gyorsabb is lehetne, viszont kíváncsi lennék ez miből fakad? Mert maga a rendszer szerintem gyors és stabil, és két dolog merült fel bennem:
1. A teló HW elavult (925) s ezért érezhető lassabnak mint az említett Xperiák például
vagy
2. A WP-n konkrétan az alkamazásokkal van a bajMit gondoltok mi a véleményetek?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
SOAD19
addikt
válasz Polllen #52170 üzenetére
Aham, köszi! Sejtettem, mert egyik külföldi oldalon láttam a gdr1-es dolgot, csak akkor, miért nem írják a Wp oldalán?! Gondolom a hivatalos frissítés kiadása még odébb van?!
(#52171) mazsi70
Nem lenne rossz, ha a kitűzött mappa csempét át lehetne nevezni, és külön-külön lehetne mappát kitűzni a különböző csoportoknak.
-
mazsi70
senior tag
válasz SOAD19 #52169 üzenetére
Én ezt használom
Tudom ,hogy fél megoldás ,de jobb mint a semmi .Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
SOAD19
addikt
Hali!
Itt (lap alján) olvastam, hogy lehetne a kezdőképernyőn mappákat lehetne létrehozni, amibe több csempét is bele lehetne dobálgatni. A térkép, navigációs ill. fényképezős appoknak csinálnék egyet-egyet, de hiába próbálom ráhúzni egymásra a csempéket, nekem nem jön össze a dolog. Mi lehet a gond, Nálatok működik? Természetesen 8.1-es van a telefonon.
Köszi!
-
jockas
senior tag
válasz beachsurferi #52164 üzenetére
Hívásnapló->Beállítások vagy a Beállításoknál az Alkalmazáslistában a Telefon...
-
beachsurferi
csendes tag
Létezik olyan app amivel a saját szám elküldését tudom ki-be kacsolni kimenő híváskor?Válaszokat elore is Köszi.
-
Clemi
veterán
Nos ha te a rejtett mappákra találtál rá, akkor nem igazán jó helyen keresgélsz, csak szólok! Azokban a mappákban nagyon nem kéne kotorászni, mert igencsak HR lesz a vége, olyan szinten fog megőrülni a Music HUB.
Ha rácsatlakozol USB kábellel a telefonra, az SD kártyán és a Telefonon is ugyanazt a mappa szerkezetet kell látnod, az intézőben Ha a telefont nyitod meg, ott a Music mappában vannak rejtett mappák, de azokat ne módosítsd, nem véletlenül rejtettek.Valami ilyet kell látnod:
Attól függően, másold be a Music mappába a zenédet, hogy hová van beállítva a zenék tárolása a telefon beállításainál.
-
-
KunEmber
senior tag
válasz Zsoltika11 #52158 üzenetére
A régióhoz a nyelvet is átállítottad? Mikor USA+angol volt minden, akkor kipróbáltam és angolul elkezdett navigálni. Ezután vissza magyarra, és akkor jó is maradt.
Más nem vált be, ellenben ez két telefonon is megoldotta nálunk a gondot.http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
Azazael
aktív tag
válasz modflow #52152 üzenetére
Mi számít felhő szinkron nélkülinek? Át lehet küldözgetni megosztással a névjegyeket akár BT-on (azt nekem a céges S3 elfogadta, bár marha lassú) akár emailben. Mivel az 520 alapból felhőbe ment, a droidhoz meg kell a google account, így lehet pc-n exportálni a névjegyeket outlookból, azt importálni gmailen.
A lehető legegyszerűbb mégis a felhő ha az összes névjegyet szinkronizálni kell. -
Zsoltika11
tag
válasz azigazimoris #52151 üzenetére
Az volt az egyik első kérdésem hogy hangod van? De van neki nincs levéve
SOAD19: Ezt is megnézzük.
[ Szerkesztve ]
-
mészi93
újonc
hello
Nekem olyan kérdésem lenne hogy lumia 925-re hogyan tudok zenét pakolni számítógépről? Olvastam az ehhez vonatkozó leírásokat, de nem nagyon akartak sikerülni, valószínűleg a bénaságomból adódóanVálaszokat előre is köszönöm!
-
spider80
őstag
válasz Peathee #52154 üzenetére
Program függő. a viber, whatsapp pl telefonszámhoz van regisztrálva. Messenger az a facebookos azonosítódhoz,szóval azt pl nem érinti a csere.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Peathee
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan egyszerű kérdésem van, hogy ha kicserélem a SIM kártyát és ezzel szolgáltatót váltok és nyilván telefonszámot is a L925-ben akkor minden működni fog ugyan úgy tovább?
Gondolok itt pl a Viberre, Messengerre, egyéb külső programokra. Ezek telefonszámhoz vannak beregisztrálva vagy live account-hoz?
Beállításaim is megmaradnak ugye? -
SOAD19
addikt
válasz Zsoltika11 #52149 üzenetére
Én is jártam már így, szidtam a telefont, aztán kiderült, hogy én voltam a balf*sz.
Az történt, hogy maps-nél rákattintottam a térképen, hogy hova akarok eljutni, majd kirajzolta az útvonalat, és ezután kicsit lejebb kell a képernyőn tekerni, ill. felhúzni az alul lévő sávot, ahol részletesen leírja az egyes útvonal pontokat, és ott rákattintani a navigáció indításra. Csak, mivel nem látszódott ez a gomb, így nem értettem mi a gond, utána vettem csak észre, hogy lejebb kell tekerni, és elindítani a navigálást.
A Cyan óta még nem próbáltam a navigációt, holnap letesztelem, remélem működik. Mondjuk, azt nem értem, hogy "Drive+" -nál, miért nem lehet a térképen bejelölni, rábökni, hogy hova akarok eljutni, mert jelenleg be kell írni a pontos címet, ha jól tudom. -
modflow
veterán
Egy Nokia Lumnia 520 -ról, ami windows phone 8-as, hogyan lehet lementeni a névjegyeket egy androidos telefonra, felhő szinkron nélkül?
-
azigazimoris
aktív tag
Banális kérdés. Médiahangerő ?
Én jártam úgy, hogy le volt halkítva
Majdnem agyvérzést kaptam mikor fél óra múlva rájöttemNokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
zojjektum
senior tag
Próbáljátok a régiót átállítani (természetesen újraindít 😉) és utána vissza!
[ Szerkesztve ]
-
Zsoltika11
tag
Üdv. Egy munkatársam hozzám fordult egy problémájával. A HereDrive+ tehát a GPS egy hangot sem ad neki. Javasoltam indítsa újra a telefont. Semmi. Szedje le, majd telepítse újra, megtette, semmi. Hang pedig le van töltve neki, be van állítva, magyar (női)-re. Nem tudtuk beszédre bírni.
Esetleg tudtok javasolni valamit hogyan tudnánk megszólaltatni? Lumia 625-öse van 8.1 Cyannal. Azt mondja cyan óta némult meg. -
veterán
válasz r.a.l. #52144 üzenetére
K.: Hogyan tudok soft reset-et és hard reset-et elvégezni?
V.: Soft reset-nek elég kikapcsolni, majd visszakapcsolni a telefont.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
r.a.l.
újonc
Hello. Nokia 520 asom van. Mar kezdtem megbaratkozni vele. Aztan jott a 8.1 WP es az mar sokkal jobb lett mint a WP 8 szerintem. Aztan a tegnap este megjott a kek halal a szomoru smileyal. Mi a teendo. hogy kell ujrainditani a mobilt mert sehogy sem sikerul. Van mar valakinek ilyen tapasztalata? plz HELP
thx -
-
Az normális, hogy a PC-n nem mutatja a felmásolt zenéket? /WP 8.1/
[ Szerkesztve ]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
SsPL711
őstag
válasz polonic #52124 üzenetére
PfD-van a telódon?
Úgy tudom, hogy ezt a glance időjárást csak a denim frissítés tartalmazza.
Vagyis a denim frissítéstől elérhető a kompatibilis készülékeken."Glance Screen – Compatible Lumia devices can now show more at a glance with Bing Weather, or Bing Health & Fitness data, in addition to time and date, notifications and application data."
[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
polonic
félisten
válasz hülyegyerek #52123 üzenetére
nem állítottam semmit, mondom
a gps meg már a telefon hr-je után be van kapcsolva -
polonic
félisten
a naptár elkezdte kiírni az időjárást, glance-en is jelzi
ezt most miért? nem állítottam semmit -
confuser
senior tag
Nagyjából ezek a lényegi különbségek igen, de ha az egyik egy kicsit is erősebb lenne, nem gondolkodnék a másikon.
Közben nézegettem ebay-t, 920-at már egész kedvező áron lehet venni. ~55k újonnan, és mivel Belgiumból küldenék, elvileg semmi nem jönne már rá (áfa, vám). De megvárom a 730-at, nem sietek sehova
-
polonic
félisten
válasz MasterMark #52118 üzenetére
A csaj 625-je nem akar csatlakozni az 5 ghz-es hálózatomhoz.
-
HKorn
veterán
válasz confuser #52106 üzenetére
730 mellett nálam az alábbiak szólnak:
- újabb modell -> hosszabban marad támogatott (valószínűleg)
- takarékosabb SoC
- bővíthető memória
- cserélhető hátlap+akksi
- dual sim (730)
- jobb frontkamera925 mellett meg:
- jobb kamerás képességek, bár 730 képeit még nem láttuk
- esetleg a fém keret->igényesebb design, de még a 730-at nem láttam élőben
- kameragomb
- kapacitív gombok
- glanceSzóval mindent összevetve én lehet, hogy a 730-at venném.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
polonic
félisten
válasz MasterMark #52107 üzenetére
Biztos? Mert a 625 és 635 nem.
-
sickoface
tag
helló!
észrevettem, hogy néha feloldóképernyőnél és bejövő hívásnál nem reagál a kijelző hiába taperolom, le kell zárnom és újra feloldani, hogy megoldódjon a probléma. valaki találkozott már ezzel a hibával? 8.1 dev prev.
-
confuser
senior tag
válasz Morris #52108 üzenetére
Nagyobb kijelző nem érdekel, felbontás nem érdekel (szvsz túlértékelt), SD kártya bővíthetőség nem érdekel (főleg ha 16 GB a beépített memória), fizikális gombok/on-screen gombok közül az előbbit preferálom, de elégedett lennék az utóbbival is.
Ami érdekel: clearback (de ezt mindkettő tudja), glance (925), kivehető akkumulátor (73x, és ezzel megválaszoltam a kérdésed), a teljesítmény (?), és a támogatottság (mid-end high-end miatt necces, de mivel újabb, mégiscsak a 73x felé húz). Azt hiszem mégiscsak meg kell várjak egy benchmark tesztet, de legalább néhány hands-on videót, mielőtt döntök.
-
Morris
veterán
válasz confuser #52106 üzenetére
Teljesítmény szinten nem tudok állást foglalni. Nekem semmi gondom nincs a 925-tel.
Szép is, jó is.
Tényleg nem tudnék dönteni én sem. a 73x-ben nagyobb a kijelző, de ugye bele számítanak a funkciógombok... .... (felbontás azonos)
Akkuban megint jobb, de mivel a kijelző is nagyobb, így szerintem egy szinten mozognak a 925-tel.
Külsőre talán a 73x jobban tetszik, de kinek hogy...
Viszont a 73x bővíthető mSD-vel ami szerintem a 925-ből a legjobban hiányzik. (kevés a 16GB bulit in storage)Ha árban csak minimálisan lesz egy használt 925 fölött újonnan, akkor 730/735. Gari, akku, bővíthetőség és a támogatottság miatt mindenképpen. (Jól láttam, hogy cserélhető a 73x akkuja???)
Ha teljesítmény-őrült vagy, akkor 925. (talán jobb)[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
válasz Morris #52077 üzenetére
Ha már itt tartunk, 730-735 vagy 920-925? Nagyjából hasonló áron lehet beszerezni őket. Support persze a 73x mellett szól, de engem jobban érdekel a nyers erő és az optimalizáltság. Fórumokon nagy vitákat szül, hogy melyik az "erősebb". Vagy várjak a benchmark tesztekre?
-
cellpeti
nagyúr
üdv
Nokia 820/920 tud kommunkálni 5Ghz-en?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
confuser
senior tag
Most mutatták a híradóban, hogy siketeknek készült tolmácskesztyűt készítettek, amit egy okostelefonra kötve értelmes szavakat és mondatokat lehet jelnyelvvel generálni. És milyen okostelefon volt? Bizony, WP
-
HKorn
veterán
válasz matyi012345 #52101 üzenetére
+ ahogy előttem is írták droidra édeskevés a 768 Ram, de még az 1Gb is néha. Ellenben WP 512-n is elég szépen elfut, persze itt sem árt ha van 1Gb, de mégsem annyira nélkülözhetetlen.
Run&Ride
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Dobozával ,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest