- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na Yepp-es lettem. 30-40 perc alatt kihozta a futár. Ami fura, hogy nem kért PIN kódot első bekapcsolásnál, mondjuk amúgy is kikapcsoltam volna.
-
l1k3_1t
tag
válasz
SztiviVander #65 üzenetére
Nekem úgy tűnik hogy igen, mivel a SIM kártyáknak van egyedi azonosítója (és a hozzátartozó vonalkód) amit kellene társítani az előfizetőhöz a Yettel által és nem a Woltnak, tehát a fizikai SIM a Yettel üzletek egyikéből jöhet Wolt által szállítva.
-
l1k3_1t
tag
válasz
SztiviVander #63 üzenetére
Wolt szállítja a Yepp fizikai kártyát (ahol van Wolt), úgy hogy a Yettel appon keresztül (nem a Wolt-on - sem app-jából sem a weboldaljábol) igényeljük az előfizetést(!). A szállítandó kártya forrása függhet a futár helyzetétől, a Címzett és a forrás helyétől (mind a kettőnek közel kell lennie egymáshoz de nem biztos).
Hogy ha Magyar Posta hozza ki levélként ahol nincs Wolt sem közelben lévő Yettel üzlet (mind a kettőnek kell lennie egyszerre), akkor lehet hogy BPről vagy a Yettel székhelyéből kűldik ki a fizikai SIM-et. -
SztiviVander
addikt
válasz
AnonymusX #62 üzenetére
Azt hogy wolt boltból szállítanák ki a sim kártyát azt Te is csak gondolod (és lehet hogy nem jól), mert ez sehol nincs konkrétan leírva. Sajna megnézni nem tudom már nekem honnan jött (ha rajta volt a csomagoláson egyáltalán), én egy éve kaptam kézhez, akkor ki is dobtam a csomagolását. Előfizetéses sim kártyát (mint amilyen yepp is) mindegyik operátor csak a saját üzleteiben árul, a feltöltős amit a lidliben is kapsz az más. A wolt appban sem lehet yeppet vásárolni. Egyébként hol eldugva ilyen szó hogy "wolt bolt"? Mert én csak ezt látom a yepp GYIK-ben:
Mennyi idő alatt szállítják ki a megrendelésem?
Leghamarabb ahol elérhető a Wolt (Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs és Győr) , mert ott akár 1 órán belül megkaphatod a rendelésed, a Yettel appban élőben tudod követni egy linken keresztül, hogy merre jár a futár.
Ha az MPL a szállítód és 14.00 óra előtt rendeltél, akkor a következő munkanapon csengethet nálad a futár, a csomagod státuszát a Yettel appban tudod követni. A vásárlás során felkínált napokból te is kiválaszthatod a számodra leginkább megfelelőt. -
AnonymusX
őstag
válasz
SztiviVander #61 üzenetére
Nem jól gondolod a működését.
Amennyiben Yettel üzletből hozná a futár a SIM-et, miért a Wolt boltokat emelnék ki a leírásban? Így szerepel a honlapon: A Wolttal akár 1 órán belül nálad lehet Wolt Market nyitvatartási időben. Továbbá, ha úgy működne, ahogy írod, akkor meg ott volnának a plázákban lévő Yettel üzletek, amelyek este 9-kor zárnak.
A folyamat végén is a kiszolgáló Wolt market neve szerepel, ilyen nincs étteremből való rendelésnél. Ez inkább ahhoz hasonlít, mint mikor élelmiszert rendelsz az egyik Wolt marketből: konkrétan ott kell legyen raktáron abban wolt boltban, hogy megrendelhesd. Inkább az lehetett, hogy a hozzám közeli Wolt boltban nem volt raktáron SIM. Nem ördögtől való az, hogy a mobil operátorok a saját boltjukon kívül is árulnak SIM-et.
-
SztiviVander
addikt
válasz
AnonymusX #60 üzenetére
De nem a wolt adja a kártyát, ők csak elhozzák vmelyik hozzád közeli yettel üzletből. Kaját is csak abból az étteremből tud hozni a wolt ami nyitva is van, ugye? A szöveg is az hogy "akár 1 órán belül megkaphatod a rendelésed", azaz nem garantáltan és nem éjjelnappal. Szerintem az is nagy dolog hogyha vasárnap kihozzák, én erre se fogadtam volna. A bármikor de azonnal kell igényre meg az esim a megoldás.
-
AnonymusX
őstag
válasz
SztiviVander #57 üzenetére
Próbára szerettük volna tenni az imént, de már csak holnapra akarták a SIM-et Wolttal kézbesíteni, miközben azt írják, a Wolt market nyitvatartási idejében 1 óra a kézbesítés. A Wolt szerint hajnali 2-ig van nyitva a közeli egysége.
-
l1k3_1t
tag
válasz
Dettó így jött a fizikai kártya.
-
válasz
-
Az igényléstől számítva mennyi idő amíg megkapja az ember a SIM kártyát? Sajnos eSIM-et nem támogatja a telóm. A honlapon azt írják, hogy akár 1 órán belül de gondolom az csak marketing duma.
-
SztiviVander
addikt
Ugyanarra hasznaljak amire mindenki mas is, hogy legyen nyoma kivel is szerzodtek. Az elso lepes az hogy elfogadod az ászf-et meg az adatvedelmi/adatkezelesi tajekoztatot. Neked se kene am olyanrol beszelni allandoan amirol amugy lovesed sincs. Es nem kotelezo hozzajarulni, de mivel egy mobil elofizetes nem alanyi jogon jar igy nekik meg nem kotelezo adni.
Ha nem mukodik a szelfi akkor keresel mas szolgaltatot vagy dijcsomagot. -
l1k3_1t
tag
Arcvonásokat figyeli meg inkább, ez a legfontosabb mivel az nem mindig módosul a hajstíluson kívül. Ha olyan az arc ami nagyon kűlönbözik a szig-en találhatóval akkor vagy csináltass új szig kártyát vagy ahhoz a képhez igazítsd a jelenlegi arcodat (ha most szakállas vagy ellentétben a szigen lévő arcképeddel, olvasd az előbbit).
Igen, jól mondod. Ahhoz hogy x szolgáltatáshoz hozzáférhess, ahhoz bele kell egyezni arra hogy bizonyos személyes adatokhoz hozzáférhesenek a hatályos jogszabályok alapján mondjuk azért mert a szolgáltatóknak kötelességük az ügyfeleket azonosítani. Minden amit el kell fogadni, el lehet olvasni (ászf, adatvédelmi szabályzat, stb), ha abba nem egyezel bele akkor nem lesz szolgáltatás.
-
vence
aktív tag
És mi van, ha nem működik a szelfi?
(Pl. valakinek más a frizurája ...)Vagy mire használják egyáltalán, ha már begyűjtik?
Egyébként a jogszabályok szerint, okmányokat is csak akkor másolhatnak, ha hozzájárulunk!
Persze ezt legtöbbször "elfelejtik" megkérdezni ...Ebben a dologban is látok néhány ellentmondást.
De sajnos inkább ez a jellemző.
Gyakran olyanok alkotnak szabályokat, akik nincsennek tisztában a jogi háttérrel. -
l1k3_1t
tag
válasz
donjohnson #44 üzenetére
Csak appon keresztül lehet Yepp-re előfizetni, továbbá az új típusú szig kártyával szelfivel azonosítani magunkat, ezért is utal arra a digitális előfizetés.
Nem lehet üzleteknél előfizetni Yepp-ért.
Ugyanúgy az állami nyilvántartáshoz hozzáférnek az ügyfélazonosítás céljából mint a yettel fizikai boltoknál és az éves adategyeztetéskor. -
l1k3_1t
tag
válasz
donjohnson #44 üzenetére
Ez egy számlás (postpaid) és feltöltőkártyás (prepaid, topup) előfizetés között van, ugyanúgy kell fizetni mint a Netflixet, ezért van a mentett bankkártyáról havonta pénzlevonás míg nem kérjük a szolgáltatás szüneteltetést/megszüntetést. A Yepp-esek számára is érvényes az éves adategyeztetés.
-
l1k3_1t
tag
Igen
Következő választ az elöző válasznál megtalálod. -
l1k3_1t
tag
válasz
PedroPascal #48 üzenetére
Egyenlőre nem volt áremelkedés. Most az van hogy ez a 6k áras akció határozatlan ideig érvényes.
Sokszor hosszabították a határidőt Bicskéig
-
PedroPascal
őstag
válasz
donjohnson #47 üzenetére
Akkor eddig még 6k volt, soha nem volt 9k?
-
donjohnson
addikt
válasz
PedroPascal #46 üzenetére
-
vence
aktív tag
válasz
donjohnson #44 üzenetére
Előrefizetett havidíjas ??
" Mentsd el a kártyádat és ne aggódj, hogy elfelejted fizetni a havidíjat. Minden hónapban elintézzük helyetted.
Ha a havidíjat valamilyen okból nem sikerült levonnunk, az előfizetést nem tudod használni a sikeres befizetésig."(Rendes) előfizetésnél, mintha ez sem így működne ...
És nem is igényelném, hogy bármit is intézzenek helyettem főleg ilyen neccesen.
"Ha már nálunk van a számod, Yepp előfizetésre még nem tudsz váltani, de dolgozunk rajta, hogy hamarosan ez is simán menjen."
Gondolom ezt sem sikerült nekik még megoldani ...
6-8 hónap alatt."Hol tudok Yepp előfizetést venni?
Yepp előfizetést a Yettel appban tudsz venni." -
vence
aktív tag
Tényleg kérnek igazolvány fotókat, meg szelfit ???
Mégis milyen alapon egy prepaid-nél?
Amikor ezeket online simán lehet aktiválni ...
adatbázis (nyivántartó) alapján tudják/-nák ellenőrizni az adatokat !!Sem ig-fotó, sem szelfi nem kell !!
-
vence
aktív tag
Ez a 7 napos próba, hogy működik a gyakorlatban?
- 7 nap után indul az első 30 nap,
- vagy ha valaki megtartja, akkor bukja az ingyenes időszakot
és az aktiválástól számítják a 30 napot? -
kl122
tag
Ismét meghosszabbították a bevezető havidíjat (5.990Ft), viszont ezúttal visszavonásig.
-
totron
addikt
Értelemszerűen temperálva értette. Hogy ez mennyire tud vagy akar a valóság lenni, az már egy más kérdés. Az említett 5Mbit/s 6k-ért nem egy világbajnok ár/érték arány egy flottás árhoz képest, ha viszont nagyjából mentesítene az általad vázoltaktól, akkor megérős az egyéb csomagjaihoz képest.
-
kzs
tag
Kiprobaltam. Van egy olyan kérdésem, Yepp elöfizetést at lehet vinni (feltöltö)kartyasra? és ha igen, hogyan?
Elöre is köszi -
catalano
tag
A Voda jó itt Szolnok-Szandaszőlősön, a Yettel-ről nincs semmi infóm... Ezért vagyok ilyen mufurc...
Köszönöm a tippeket!
-
4Grider
nagyúr
Az, hogy adott helyen mi a jobb, az mindig csak akkor derül ki, amikor megméred és használod. A Vodafone hálózata közel sem olyan modern mint a yettelé, mégis előfordul, hogy adott helyen és időpontban a voda (sokkal) jobban teljesít. Persze a fordítottja meg nem kicsit gyakrabban...
-
catalano
tag
válasz
szabonagyur #22 üzenetére
Igen, értem, de... adnak valamit, amiről semmi infó és ennyi.
A lényeg, hogy fizess előre!
Akarok venni egy mobil netes cuccot, de akkor eddig a Vodafone tűnik a jobbnak és olcsóbbnak.
-
janeszgol
félisten
Na ez egy baromira érdekes kérdés. Örülnék, ha idelátogatna egy hálózatos szakember és elmagyarázná ezt.
Én pár gondlatot fűznék hozzá. A streaming nem lesz gyorsabb tőle. Egy adott felbontáshoz, bitráta kódoláshoz kell egy adott adatmennyiség. Ha többszörös sebességgel lehetne letölteni, akkor sem profitálna belőle. Zene detto nem. Böngészés dettó nem.
Rosszul gondolom? -
janeszgol
félisten
Miért ne lehetne szidni a szolgáltatókat? Visszanézve, meg visszagondolva az utóbbi fél év véleményemet kb 80%-ban kőkemény fika. Néha (de csak néha) elgondolkodom azon, hogy jól csinálom-e, de mindig oda térek ki, hogy igen. 1-2 eset van, amikor belátom, hogy tévedtem.
Itt van ez is. Az, hogy egy havidíjas szolgáltatás 6k vagy 9k az kurvára nem mindegy a magyarnak (se). Ott a Telekom esete, amikor a kormány bevezette az inflációs emelést. Ez havi 5-8 száz forint volt és tömegével váltottak az emberek olcsóbbra. Egy dolgozó panaszkodott is, hogy az évelső négy hónapjában csak visszamondás volt, új kötés nem. Ez talán 2022-ben volt.
Most akkor egy 3 ezres emelést (mert ezt így fogják fel, nem úgy, hogy eredetileg is ennyi lenne, csak promóció van, nem, hanem úgy, hogy ez 6 ezer, aztán emelnek majd 9 ezerre) nem fognak tűrni. Szerintem. -
thxer
aktív tag
válasz
enginev3.0 #17 üzenetére
Rosszabb lenne sebességkorláttal. Ha terhelt a hálózat, akkor a TDD miatt úgy is egyenletesen oszlik el a rendelkezésre álló kapacitás (sim prioritásának megfelelően), valamint a csomagok prioritásnak megfelelően kerülnek kiszórásra a csomagok (VOLTE, VOIP elől, streaming hátul), amikor pedig nincs kihasználva a cella, akkor tökmindegy hogy valaki ki tudja használni a maradékot. Viszont ha limitálva lenne, akkor a csúcsforgalmon kívüli időszakban letöltők belecsúsznak időben a csúcsforgalomba (vagy a rövid peakekbe), ott használva a kapacitást pluszba, pedig már rég végezhettek volna.
-
-
szabonagyur
félisten
Hát akkor ez is az egyszerre felcsatlakozott előfizetők szerint megoszlik majd... amit bír a rendszer.
És ez meglep téged? Vezetékes szolgáltatásnál is simán lehet, hogy adott helyen, időpontban nem tudod elérni sosem a maximumot a sok előfizető miatt. Nekem vezetékesnél 1000 Mbit lenne lefele, de 600-tól többet sosem mért rajta, senki.
-
szabonagyur
félisten
Ami a promóciós időben még, úgy-ahogy elmegy, de utána ?!
Ha nem vagy vele elégedett vagy éppen drágállod szépen le lehet mondani.
Az azért egy rohadt nagy előny, hogy nem kell érte semmilyen hűséget vállalni, szemben sok másik szolgáltatással, különben az összeg megduplázódik egyből.
legutóbb (Júli 1-től) pl. a D. Telekom ment a piac után és csökkentette az optikás szolgáltatások árait általánosan.
Alma-körte a példád... megint.
-
Jabby
őstag
Október 1. után mindenkinek 9K lesz a korlátlan net?
-
catalano
tag
Zéró sebességkorlát? - Min. fel/le?
Ez mit is jelent, nem találok róla semmit?
-
-
vence
aktív tag
Ez a "streaming-modell" inkább zavaró a címben.
A 6 és 9k az 50% emelés (kb durva beetetés, vagy ... de hagyjuk, mert nem szabad szidni a szolgáltatókat.
Egy minimális költségre és ráfordításra hangolt, garantáltan időben fizető tarifa kb. nulla kedvezménnyel az ügyfelek részére ...
( ehhez értenek. )
Ami a promóciós időben még, úgy-ahogy elmegy, de utána ?!Működő piacokon pedig folyamatosan nőnek az inkluzív adatmennyiségek!
Illetve általános árcsökkentések vannak ...
legutóbb (Júli 1-től) pl. a D. Telekom ment a piac után és csökkentette az optikás szolgáltatások árait általánosan.Viszonylag drága csomag mellé még ilyen-olyan opciókat venni ...
ezekkel tuti a szolgáltató jár jól.Máshol a viszonylag olcsó és általános korlátlan hívás és SMS !!
sel van ennyi-annyi adat és + adat stb opciók. -
joey04
titán
forradalomnak ez nagyon kevés.
-
janeszgol
félisten
Nem csigázott fel. Én a Voda korlátlan netét igényeltem. Ez előfizetés, jár hozzá kedvezmény, a sebességlimit 5 megabit, de ez HD youtube-ra is bőven elég. 6k havonta.
-
dnelb
veterán
szóval gyakorlatilag visszahozzák a hello data startot, nem csodálom, rengetegen mehettek át olcsóbb csomagba amikor kivezették 1 éve.
-
DS39
nagyúr
A promóciós időszak után ez inkább Nope lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kiderült, hogy mit takar a Yettel által június vége óta hirdetett adatforradalom, megfizethető korlátlan net érkezik az operátor portfóliójába az eddigieknél egyszerűbb ügyintézéssel.
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest