- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Elstartolt az Android 17
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telepakolják az iPhone 18-at memóriával
-
17985 - 17901
17985 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2021-02-21 21:58 Téma összefoglaló
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunwar
tag
+1
Amennyiben lehetséges akkor egy másik konfigurációban is ki kéne próbálni. -
miqlas
őstag
Bele kellene próbálni a vga-t egy másik gépbe! Ha ott is ugyanazt produkálja, akkor már 90%, hogy a kártyával van gond.
-
Tomi0703
addikt
Ajjajjj,az nem valami jó hír,ha hibázik a CPU és a memória...
Érdekes jelenség...remélhetőleg csak driver azaz szoftveres gond van/lehet.
Az a max 75c sem a legbiztatóbb hőmérséklet így nyáron,bár persze ez kártya típusfüggő is de nekem a ASUS TUF megállt 65c környékén.
Egy VBIOS-t még le lehetne ellenőrizni GPU-Z-vel , és rákeresni TPU-n.
Nem oldotta meg a win ujrarakas sem. Hogwarts-cal is ki lett probalva, az is kidobta. Ramot csereltem benne, de ugy is megvan a hiba. Vga lenne megis a ludas? Mondjuk a tesztek meg vegig futnak hiba nelkul. Biost megnezem meg.
-
Hunwar
tag
Ajjajjj,az nem valami jó hír,ha hibázik a CPU és a memória...
Érdekes jelenség...remélhetőleg csak driver azaz szoftveres gond van/lehet.
Az a max 75c sem a legbiztatóbb hőmérséklet így nyáron,bár persze ez kártya típusfüggő is de nekem a ASUS TUF megállt 65c környékén.
Egy VBIOS-t még le lehetne ellenőrizni GPU-Z-vel , és rákeresni TPU-n.
-
Tomi0703
addikt
Szia.
Egy javaslat:
Friss driver.
UNINGINE Benchmark : SUPERPOSITION,Valley teszt ,vagy ha van 3DMark akkor ott a Steel Nomad,Time Spy,Fire Strike (DirectX 11), elméletileg HA ezeket lefutnak hiba nélkül,akkor nagy gond nem lehet.Gyári alap értékekre mindent vissza állítva.
A végére még lehet futtatni egy OCCT.
Gond nelkul lefutottak a Uningine tesztek. [kép]
OCCT teszteket nem volt idom megvarni, de amig futott rengeteg cpu es memoria hiba jott.
kispal87: Ezt meg kiprobalom, koszi!
-
Biga123
addikt
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Palit Geforce RTX 3060 Stormx 8GB GDDR6 128 bit videokártyám egy ventis mini. Nagyobb terhelésre fekete képernyővel kifagy pár perc után. Furmark tesztet 13 percig bírja. A proci 82%-ig a hűtőborda 105°C-ig melegszik. Én így használtam 2022-óta , Talalátam rá szoftveres megoldásokat hogy ne fagyjon ki, Vram menedzser programot amit használva az Elden Ringet is végig tudtam vinni kevesebb kifagyással. A kérdésem az, hogy ez mennyire normális egy single ventillátoros videokártyán? Másnak van hasonló tapasztalata? Én el szeretném adni, de nem tudom, hogy ez típushiba e ennél a videokártyánál ,vagy csak az enyém rossz. Tudna valki segíteni, akinek van hasonló tapasztalata ,pár infóval? Üdv: Zoli
[link]
" A proci 82%-ig a hűtőborda 105°C-ig melegszik. " ezt a mondatot nem sikerült értelmeznem.
Dobj be valami tesztet h, lássuk mit művel a kártya, HWinfo gpu részről terhelés alatt.
De a 30xx szériánál jellemző a paszta száradás , pad öregedés.
Szal látatlanba : simán ráfér egy szétszedés, takarítás, pasztázás, padozás. -
Grave_444
nagyúr
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Palit Geforce RTX 3060 Stormx 8GB GDDR6 128 bit videokártyám egy ventis mini. Nagyobb terhelésre fekete képernyővel kifagy pár perc után. Furmark tesztet 13 percig bírja. A proci 82%-ig a hűtőborda 105°C-ig melegszik. Én így használtam 2022-óta , Talalátam rá szoftveres megoldásokat hogy ne fagyjon ki, Vram menedzser programot amit használva az Elden Ringet is végig tudtam vinni kevesebb kifagyással. A kérdésem az, hogy ez mennyire normális egy single ventillátoros videokártyán? Másnak van hasonló tapasztalata? Én el szeretném adni, de nem tudom, hogy ez típushiba e ennél a videokártyánál ,vagy csak az enyém rossz. Tudna valki segíteni, akinek van hasonló tapasztalata ,pár infóval? Üdv: Zoli
Pontosan mi 105 fok? Procit ne keverjük ide.
Meleg és hangos bizonyára alapból ez a példány. -
BigZozz
csendes tag
-
kispal87
senior tag
DDU-val töröld az amd drivert!
Én letakarítanám az nV drivert is DDU-val és feltolnám a frisset.
Ha továbbra is gond van, lehet érdemes egy új wint felhúzni, gyorsabb mint kideríteni logokból miért fekszik ki. -
Hunwar
tag
Szia.
Egy javaslat:
Friss driver.
UNINGINE Benchmark : SUPERPOSITION,Valley teszt ,vagy ha van 3DMark akkor ott a Steel Nomad,Time Spy,Fire Strike (DirectX 11), elméletileg HA ezeket lefutnak hiba nélkül,akkor nagy gond nem lehet.Gyári alap értékekre mindent vissza állítva.
A végére még lehet futtatni egy OCCT.
-
Tomi0703
addikt
Na sracok a tap kicserelve egy XPG Pylon 650W-ra de a Marvel igy is kidobja ocsemet gpu crash-hel..
Valami otlet? A kartyaval lenne problema? -
Grave_444
nagyúr
Azért sokat nem érnek ezek a gyártói ajánlások.
450W elég lenne más típus esetén. -
vlevi
nagyúr
-
arcitec
addikt
Csak, hogy az RX570-hez 450W a gyártói PSU ajánlás, a 3060 TI-hez pedig 750W.
Lehetnek csúcsok a fogyasztásban, amiket már nem bír a régi PSU. Feszeld alul és akkor már egy min 650W tápot szerezz be, nehogy aztán elvigye az egész géped .... -
Tomi0703
addikt
Köszi mindkettőtöknek!
Holnap kipróbálom.Csak fura, mert az RX570-et is 150W-ra írja játék alatt. 3060 Ti-t meg levittem 120 köré és úgy is kidobott a játék.
-
Grave_444
nagyúr
Hali!
3060 Ti-nek eleg lehet egy Seasonic ECO 430W tap?
Csak mert 2 jatekkal lett tesztelve. Overwatch, gond nelkul megy. Marvel Rivals, max 20p jatek utan kidob GPU crashsel. Nem vagyok egy nagy magus, de Afterburnerben power limitet lehuztam, az nem segitett. Aival alafeszelgettem, mikor mar 110-120w-ot fogyasztott afterburner szerint, ugy is kidobott a jatek (itt volt meg a 20p kb). Keves lenne a tap neki? Elotte egy RX 570 volt a gepen, azzal nem volt gond, gyari erteken ment, ha jol emlekszem.
Jelenleg egy i3-10105 van a gepben de tervben van a csere egy i5-10400 vagy 11400-ra. Ez eleg a kartya melle FullHD-ra, ugye?
3060Ti azért viszonylag sokat fogyaszt.
Próbáld meg a tápcsatlakozóit két külön szálról bekötni, már ha a tápon nem csak egy kábel van.Ennek még 2 ágra van bontva a 12V, lehet kevés.
Már csak a kora miatt is ajánlott lehet a csere. -
arcitec
addikt
Hali!
Csak mert 2 jatekkal lett tesztelve. Overwatch, gond nelkul megy. Marvel Rivals, max 20p jatek utan kidob GPU crashsel. Nem vagyok egy nagy magus, de Afterburnerben power limitet lehuztam, az nem segitett. Aival alafeszelgettem, mikor mar 110-120w-ot fogyasztott afterburner szerint, ugy is kidobott a jatek (itt volt meg a 20p kb). Keves lenne a tap neki? Elotte egy RX 570 volt a gepen, azzal nem volt gond, gyari erteken ment, ha jol emlekszem.
Jelenleg egy i3-10105 van a gepben de tervben van a csere egy i5-10400 vagy 11400-ra. Ez eleg a kartya melle FullHD-ra, ugye?
Azért egy erősebb táp nem ártana az tuti. Mindenképp cserélném, de számíthat még pár dolog, pl egy alulfeszeléssel jó pár wattot(min 50-60-at is, de még többet is, már nem emlékszem a pontos adatokra) meg lehet spórolni ami még elég is lehetne ...
Nálam a 3070 Ti megy(alulfeszelve) 550W-os táppal vígan, amikor 750W-ot ad a gyártó ami nyilván a biztonsági működés okán jóval felül van mérve. -
Tomi0703
addikt
Hali!
-
miqlas
őstag
"Coming in Fall 2026, Nividia's DLSS 5 is a brand-new technology for RTX 50-series GPUs, bringing next-gen quality, photo-realistic lighting to any supported game."
Ez a jelenlegi infó, tehát 5000-res széria és ne feledjük, hogy a mostani demó 2db RTX5090-en futott, szóval nagy meglepetés lenne, ha 5060 Ti alatt bármin futna.
Tudom, olvastam.
-
PuMbA
titán
Ezt még az Nvidia sem tudja!
Which GPUs support DLSS 5?
Minimum GPU specifications are pending model optimizations and will be provided closer to release."Coming in Fall 2026, Nividia's DLSS 5 is a brand-new technology for RTX 50-series GPUs, bringing next-gen quality, photo-realistic lighting to any supported game."
Ez a jelenlegi infó, tehát 5000-res széria és ne feledjük, hogy a mostani demó 2db RTX5090-en futott, szóval nagy meglepetés lenne, ha 5060 Ti alatt bármin futna.
-
miqlas
őstag
Sziasztok. Ez a dlss5 tamogatni fogja az rtx 3 kartyakat is?
Ezt még az Nvidia sem tudja!
Which GPUs support DLSS 5?
Minimum GPU specifications are pending model optimizations and will be provided closer to release. -
Enigma1945
őstag
Sziasztok. Ez a dlss5 tamogatni fogja az rtx 3 kartyakat is?
-
Enigma1945
őstag
Grafikai beállítások emelésével 90 felé tudod vinni a kihasználtságot,de kevesebb FPS-ed lesz.
Battlefield-ben ha mindent low-ra állítassz,hogy,meglegyen a 144,vagy 165 FPS,akkor nem tudja kihajtani.Nem lesz meg 5800X-el sem.
FullHd-ra a magas FPS-hez nagyon erős processzor kellene,amit Amd AM5-re váltással tudnál elérni. RAM-okat nem irtad egyébként milyenek mennyin mennek,ezek is számítanak valamennyit.2x8gb cl16 3800mhz-re huzva 3600-rol
-
Atla
senior tag
akkor mi a megoldas?

csak van valami, amitol a kartya 90+ kihasznaltsagon fog menni
latom masoknak hogy hasit a 3070, nekem kb a fele-haromnegyede teljesitmenyt adjaGrafikai beállítások emelésével 90 felé tudod vinni a kihasználtságot,de kevesebb FPS-ed lesz.
Battlefield-ben ha mindent low-ra állítassz,hogy,meglegyen a 144,vagy 165 FPS,akkor nem tudja kihajtani.Nem lesz meg 5800X-el sem.
FullHd-ra a magas FPS-hez nagyon erős processzor kellene,amit Amd AM5-re váltással tudnál elérni. RAM-okat nem irtad egyébként milyenek mennyin mennek,ezek is számítanak valamennyit. -
Enigma1945
őstag
akkor mi a megoldas?

csak van valami, amitol a kartya 90+ kihasznaltsagon fog menni
latom masoknak hogy hasit a 3070, nekem kb a fele-haromnegyede teljesitmenyt adja -
Atla
senior tag
ja bakker, es most meghuztam kicsit a bajszat 4.8ghz all core, de semmi extra
probaltam az is hogy curve+PBO, Max Boost Override 200+ mhz, ja es a scalar 5x, de nagyon igy se lett jobb, max a min fps vagy a 0.1 fps stabilabb, de most igy maradt..
sajnalom kiadni 100+ ezer ft-ot x3d prociert, inkabb veszek nagyobb monitort, kesobb meg egy 5800x az meg talan nekem megeriSem a monitor,sem az 5800X nem segít rajta. A monitorral a kihasználtság nőni fog,de nem lesz több FPS-ed sőt. Nvidia control panelba egyébként a képméretezéssel ki tudod próbálni.
-
Grave_444
nagyúr
probaltam az is hogy curve+PBO, Max Boost Override 200+ mhz, ja es a scalar 5x, de nagyon igy se lett jobb, max a min fps vagy a 0.1 fps stabilabb, de most igy maradt..
sajnalom kiadni 100+ ezer ft-ot x3d prociert, inkabb veszek nagyobb monitort, kesobb meg egy 5800x az meg talan nekem megeriSzerintem a játék beállításokon állíts, ott lesz valami.
-
Enigma1945
őstag
sajnalom kiadni 100+ ezer ft-ot x3d prociert, inkabb veszek nagyobb monitort, kesobb meg egy 5800x az meg talan nekem megeri -
Grave_444
nagyúr
Nekem i5-9600K(úgy 3%-al erősebb mint a tiéd) és 3070TI megy QHD -n és RDR2, Sniper Elite, FPS lövöldék simán mennek még az autós játékok is. Mondjuk monitorból érdemesebb egy jobb minőséget nézni ... De használtam én is FHD-n de ott sem volt gond. Ha a játék szaggatás nélkül fut és nem melegszenek túl a komponensek nagy gond nem lehet, nyilván van olyan játék ahova kevés lenne a hardver, nem használtam olyanokat ....
De az tény, hogy QHD -n több lélegzetvételhez jut a procid, némileg többet dolgozik a 3070. Azonban érdemes alulfeszelni, nézz vissza mik a javaslatok rá, nálam is az van és 10-15 fokkal hűvösebb és ez az egész pc házra is kihat.
5600X inkább a 12400 ellenfele, 6/12-es procik.
-
Enigma1945
őstag
-
vlevi
nagyúr
inkabb battlefield player vagyok, illetve delta force
nincs vsync
bakker ez az uj driver katasztrofa
olyan fps leesesek vannak hogy vege
illetve az fps is sokkal alacsonyabbÚjjá, azt olvastam valahol hogy rossz lett, és a javítása se sikerült.
-
Enigma1945
őstag
-
arcitec
addikt
Nekem i5-9600K(úgy 3%-al erősebb mint a tiéd) és 3070TI megy QHD -n és RDR2, Sniper Elite, FPS lövöldék simán mennek még az autós játékok is. Mondjuk monitorból érdemesebb egy jobb minőséget nézni ... De használtam én is FHD-n de ott sem volt gond. Ha a játék szaggatás nélkül fut és nem melegszenek túl a komponensek nagy gond nem lehet, nyilván van olyan játék ahova kevés lenne a hardver, nem használtam olyanokat ....
De az tény, hogy QHD -n több lélegzetvételhez jut a procid, némileg többet dolgozik a 3070. Azonban érdemes alulfeszelni, nézz vissza mik a javaslatok rá, nálam is az van és 10-15 fokkal hűvösebb és ez az egész pc házra is kihat.
Bocsi fordítva némileg jobb az amd az i5-höz, de nem ez itt a kardinális kérdés hanem a többi tartalom....
-
arcitec
addikt
az komoly
pedig azt hittem a ryzen 5600x meg eleg lesz neki
akkor majd honap vegen nezek egy ivelt 1440p monitort
csak attol felek oda meg mar keves lesz a 3070
-
Grave_444
nagyúr
sziasztok szereztem jo aron egy 3070 asus dual-t szep es jo, de letezik hogy egy 5600x nem tudja kihajtani fhd-n?
sose latom 90+ kihasznaltsagon multiban a kartyat inkat 65-80%Mivel játszol? Ugye nincs vsync bekapcsolva?
Passzol a két hardver egymáshoz. -
Enigma1945
őstag
-
arcitec
addikt
sziasztok szereztem jo aron egy 3070 asus dual-t szep es jo, de letezik hogy egy 5600x nem tudja kihajtani fhd-n?
sose latom 90+ kihasznaltsagon multiban a kartyat inkat 65-80%Jól látod, QHD -n már más lenne a helyzet...
-
Enigma1945
őstag
sose latom 90+ kihasznaltsagon multiban a kartyat inkat 65-80% -
Hencso
Ármester
By Acer 3070.Hy Rog Strix 3080 white. Lett volna asus turbo 3090 de nem mertem be válalni 🤣
-
CJ4567
nagyúr
-
Hencso
Ármester
-
CJ4567
nagyúr
5800X3D-vel simán elmész 5070Ti/9070XT/4080/7900XTX szintig, sokan vannak, akik még 4090-et is használnak vele, abban játéktól függően azért már képes hagyni, de egy 3080/3090-et lazán kihajt.
-
Hencso
Ármester
-
Grave_444
nagyúr
-
Hencso
Ármester
-
Vigneau
félisten
-
Grave_444
nagyúr
-
Istvan2020
aktív tag
Nekem dell márka volt 3070 ben, ott is semmi csicsa és tökéletesen működött.
Engem amúgy nem zavar ha nem világít minden mint a karácsonyfa, kinőttem már a gyerekkort😁 -
Hencso
Ármester
5800x3 nem tudom meik kártyákal bir el
kicsit uttána kéne járnom
régen volt egy oldal ahol meg lehettt nézni meik vga t tudja jól ki hajtani a cpu sajnos ezt nem találom ... -
CJ4567
nagyúr
Nem overkill az
Inkább a proci legyen kicsit túlméretezve szerintem, a CPU limit sokkal rosszabb tud lenni, mint a gyenge videokártya, természetesen egészséges szinten belül
-
Hencso
Ármester
A 3070nek nincs problémája milyen memóriával van szerelve, ez sajna csak a 3060TI betegsége.
De ez az Acer egész jó konstrukcionak mondanám
nincs rgb csili villi egy letisztult vga t kap az ember nyilván nem egy rog strix de egész jó kártya.
-
Istvan2020
aktív tag
-
Hencso
Ármester
A hynix memóriával szerelt 3060TI ok, azok nagy valószínűséggel hibásak, lehet soha nem lesz bajuk, de nagyobb a valószínűség, hogy beadja a kulcsot egyik napról a másikra. A neten vannak róla videók meg írnak is róla. A samsung memóriásak a megbízhatóak. Így ennyi idősen gari nélkül már nem merném megvenni a hynix ramosakat.
Nekem egy Acer 3070 és vana gépben
a CPU overkill a kártyának
cserélni fogom vagy egy 3080 ti ra vagy 3090 re.
-
miqlas
őstag
-
Vigneau
félisten
-
Istvan2020
aktív tag
-
miqlas
őstag
Hello!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy nem tudjátok az Asus Tuf 3060TI milyen memóriával szerelték?GPU-Z megmutatja!

-
Istvan2020
aktív tag
Szerencséd volt, sajna sokan voltak úgy, hogy hamar tönkrement nekik. Most meg legalábbis én már nem vennék hynix rammal!
-
pendre54
addikt
A hynix memóriával szerelt 3060TI ok, azok nagy valószínűséggel hibásak, lehet soha nem lesz bajuk, de nagyobb a valószínűség, hogy beadja a kulcsot egyik napról a másikra. A neten vannak róla videók meg írnak is róla. A samsung memóriásak a megbízhatóak. Így ennyi idősen gari nélkül már nem merném megvenni a hynix ramosakat.
Én 2021 júliusától, 2025 novemberéig nyúztam ezt a kártyát, soha, semmi baja nem volt. Nem is adtam el emiatt egyelőre, a dobozában pihen, tartalék kártyának.
-
Istvan2020
aktív tag
-
Vigneau
félisten
Igen, olvastam róla már korábban én is. De a jelek szerint az enyém jó csillagzat alatt született. Kopp-kopp...
-
Istvan2020
aktív tag
-
Vigneau
félisten
Köszönöm, sajna ha hynix az nem jó hír, de köszi még 1x.
Miért, mi a baj vele? Az EVGA-m is Hynix-es és eddig még nem romlott el.
-
Istvan2020
aktív tag
-
Istvan2020
aktív tag
Hello!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy nem tudjátok az Asus Tuf 3060TI milyen memóriával szerelték? -
Biga123
addikt
-
simmate17
csendes tag
-
bandika0626
senior tag
-
Vigneau
félisten
-
Biga123
addikt
-
simmate17
csendes tag
-
Vigneau
félisten
Kicsit idős a rendszerem Ryzen 7 1700+MSIx370+ 2x GTX 1060.
Kb 5éve nem volt bekapcsolva a gép.Van az úgy. A lényeg, hogy működjön. Idővel meg tudsz picit fejleszteni az alapokon, ha úgy érzed. Ha jól csal a memóriám, ez már AM4 MoBo, ugye?
-
bandika0626
senior tag
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy PCIE 3.GEN alaplapban menni fog egy GEN4-es videókártya?Egy RTX 3060 LENNE AZ ALANY.Igen, működnie kell benne.
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy PCIE 3.GEN alaplapban menni fog egy GEN4-es videókártya?Egy RTX 3060 LENNE AZ ALANY. -
simmate17
csendes tag
-
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
Őszintén, nem tudjuk, a világ összes reddit,windows,bios beállítást full performance-ra állítottuk, de semmi sem változott. A VGA nem hisszük, hogy rossz,
mert akkor nem így működne. Gyanakszunk lassan a processzorra, vagy a ramokra, de a mai nap folyamán egy másik konfiggal ki tudják próbálni. Lehetséges hogy ennyire bottleneck a 10400F a 3060Ti mellé? A konfig amúgy a következő:
I5-10400F
3060Ti
16gb ddr4 ram
B460M-A Pro alaplap
600w coolermaster táp.Segítsetek kérlek mert már elmebajban szenvedünk, hogy a kártyacsere nem oldotta meg a problémát.
Dobj be egy superposition mérést ide.
abból kiderül a kártya e a ludas . hwinfo fusson közbe és tedd be azt is.
Vagy timespy ahhogy Vigneau kérte, legyen valami hasonlítás. -
Vigneau
félisten
Őszintén, nem tudjuk, a világ összes reddit,windows,bios beállítást full performance-ra állítottuk, de semmi sem változott. A VGA nem hisszük, hogy rossz,
mert akkor nem így működne. Gyanakszunk lassan a processzorra, vagy a ramokra, de a mai nap folyamán egy másik konfiggal ki tudják próbálni. Lehetséges hogy ennyire bottleneck a 10400F a 3060Ti mellé? A konfig amúgy a következő:
I5-10400F
3060Ti
16gb ddr4 ram
B460M-A Pro alaplap
600w coolermaster táp.Segítsetek kérlek mert már elmebajban szenvedünk, hogy a kártyacsere nem oldotta meg a problémát.
Nekem is volt i5-10400 az RTX 3060 Ti mellett. Elvileg a CPU PCIe x16 3.0-t tud maximum. Gondolom, ez fixálva van a BIOS-ban is. Nálam a Time Spy kb. 10-11k pont között produkált. Arra rá tudsz esetleg nézni?
-
simmate17
csendes tag
I5-10400F
3060Ti
16gb ddr4 ram
B460M-A Pro alaplap
-
M0ng00se
őstag
Sziasztok!
A napokban jóbarátom cserélt egy 1060 3gb-t egy 3060Ti-ra (Gigabyte), melyet itt hardverapróról vettünk. Az indok sima egyszerű full hd, lol stream lenne, de a 1060 már nem bírta a streamlabset a lollal, teljesen érthető. Viszont, bepakoltuk az új kártyát, frissítettünk szoftvereket, de a játék streamlabs nélkül is 110-130 fps-el fut. a CPU mellette egy 10400F, de benchmarkok és tapasztalatok szerint, magasabb számot kellene kapnunk. A kártya nem melegszik, nincs semmi kirívó adat sem cpu-z-ben, sem afterburnerben. Egyedül ami észrevehető, hogy kevés wattot vesz fel a VGA, de elméleti szinten a lol mellett "unatkozik". Esetleg ötletek, mi lehet a következő amit megnézünk? Ram XMP profile 1-re van állítva, bios update is megvolt.Köszi, Máté
hi
nem lehet valami olyasmi, hogy nem valt át nagyobb "power plan"-be? nekem grim dawn játéknál volt, hogy egyes helyeken leesett az FPS, mert a memória lement kvázi "pihenő" órajelre xd -
simmate17
csendes tag
-
Biga123
addikt
Sziasztok!
A napokban jóbarátom cserélt egy 1060 3gb-t egy 3060Ti-ra (Gigabyte), melyet itt hardverapróról vettünk. Az indok sima egyszerű full hd, lol stream lenne, de a 1060 már nem bírta a streamlabset a lollal, teljesen érthető. Viszont, bepakoltuk az új kártyát, frissítettünk szoftvereket, de a játék streamlabs nélkül is 110-130 fps-el fut. a CPU mellette egy 10400F, de benchmarkok és tapasztalatok szerint, magasabb számot kellene kapnunk. A kártya nem melegszik, nincs semmi kirívó adat sem cpu-z-ben, sem afterburnerben. Egyedül ami észrevehető, hogy kevés wattot vesz fel a VGA, de elméleti szinten a lol mellett "unatkozik". Esetleg ötletek, mi lehet a következő amit megnézünk? Ram XMP profile 1-re van állítva, bios update is megvolt.Köszi, Máté
AB ben egy resetet nyomjatok. Egy DDU sem árthat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
17985 - 17901
17985 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Robotporszívók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- AliExpress tapasztalatok
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Formula-1
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Titanium Black Megkímélt állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- AKCIÓ! VALVE Steam Deck LCD 256GB SSD kézikonzol + 512GB SD kártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L590,15.6",FHD,i5-8265U,8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

asználtuk, csatolom a képeket.