- iPhone topik
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco M7 Pro 5G - ellenfél a Redminek, de minek
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Hamarosan én is csatlakozom a Meizu note klubhoz egy sötétszürke m2-es példánnyal, már úton van. 47000 Ft-ért ajándék ez a telefon
(#2893) Fejvadi Úgy látszik, egyszerre váltunk Flyme-ra, bár én azóta túl vagyok az EMUI-n is. Mi4 nem volt sokáig a birtokodban
-
mathaus=)
senior tag
Azt tudja valaki hogy miért lehet, hogy Spotifyon hallgatom a zenet bluetooth hangszoron, es kb 3 perc mulva kikapcsolja a zenét, gondolom valami energiatakarekossagi funkcio ez hogy kilovi a futó Spotify-t, pedig egyik mod sincs engedelyezve. A biztonsag appban auto inditas engedelyezve van. Tud valaki megoldást?
-
-
AllTheBest
őstag
Most nézem, MX5 xiaomiforsale-n 100ezer ft, ami egy flagship-ért szerintem nagyon korrekt kezdőár... Ha kicsit lejjebb megy akkor lehet, hogy ez lesz a következő...
Fejvadi: Írj privátot és akkor tudok mesélni a Flyme OS-ről...
-
Fejvadi
nagyúr
Sziasztok. Megrendeltem egy MX5-öt, de nem ismerem a Flyme OS-t. Átolvasgatom a fórumot, biztos találok benne ötleteket, mit hogyan csináljak, mit hol találok.
-
Lacika2013
tag
Aki lcd-t akar cserélni,találtam olyan lcd-t ami azzal a frame kerettel együtt van,nem kell leszopkodni a másikról.
Tudja valaki,hogy mi a 2 csavar mérete,ami a töltőnél van? az egyiket elhagytam sajnos -
leslien
nagyúr
válasz
Lacika2013 #2888 üzenetére
lassú voltam
-
Goose-T
veterán
válasz
Lacika2013 #2888 üzenetére
Itt van leírva a megoldás: amikor feljön, hogy frissítsd a Google Play Services-t, nyomj rá, odavisz a Google Play-re, uninstalláld, és utána telepítsd ezt a verziót.
-
Lacika2013
tag
sziasztok.
mi.a.megoldas a.google playes hibara?
ujratelepitettem tobbszor is,de mikor a.gmailes leveleket keri le. A google.play.leallt hibaval megall..Mar oprendszer ujratelepites is volt,ilyenkor.egy napig mukodik.
-
-
Kowi84
aktív tag
Frissíteni szeretném a telót. 4.2.0.5U van fenn jelenleg. 4.2.0.6I szeretném rávarázsolni. Letöltöm, felmásolom, elindítom a telepítést. A "checking firmware" lefut és után ez a képernyő fogad:
Mit csinálok rosszul, vagy mi lehet a baj? A rom-ot innen töltöttem. -
leslien
nagyúr
azt hol kell beállítani h ne akkor kapjam meg az üzenetet amikor beléptem az aktuális app ba? pl whatsapp..
-
leslien
nagyúr
azt hiszem h maradok még a Note 2 mert nincs értelme váltani a Mx5 re ... a kamera ugyanolyan sz@r
Mx5 vs Honor 7 mx5 ben még Imx 220 sensor van miért?Honor 7 ben Imx 230 van és zongorázni lehet a különbséget 24:09 nél....talán a mx 5 proban majd Exynos 7420 mellé tesznek egy új kamera sensort is...
-
RGida85
tag
válasz
cinemazealot #2877 üzenetére
Huhh. Ez igen! Igazán kielégítő választ adtál.
én elfogadom a véleményed.
-
cinemazealot
addikt
válasz
RGida85 #2872 üzenetére
Az Android különböző felbontás (pontosabban pixelsűrűség)-kategóriákat definiál:
- ldpi (low) ~120dpi
- mdpi (medium) ~160dpi
- hdpi (high) ~240dpi
- xhdpi (extra-high) ~320dpi
- xxhdpi (extra-extra-high) ~480dpi
- xxxhdpi (extra-extra-extra-high) ~640dpiMinden eszköz ezek közül kell képviseljen egyet, feltételezem, hogy a megjelenítés (szövegek, grafikai elemek) egységes(ebb) méretezése miatt. Ha megfigyeled, az m1 note felbontásához és képernyőméretéhez tartozó ~400 ppi (pontosan 400,528576 ppi) pont félúton van a xhdpi és az xxhdpi kategória között (innen is 80 ppi, onnan is 80 ppi az eltérés). Nem tudom, lehetséges-e, hogy egy készülék szoftveres konfigurációja olyan ppi értéket képviseljen, ami nincs is definiálva az API-ban. Ha igen, az nagyon sok kivételkezeléssel és inkompatibilitással járhatna, ezért úgy talán egyszerűbb a dolga mindenkinek, ha a gyártó szoftveresen meghamisítja az eszköze fizikai paramétereit. Azok a programok pedig, amik erre az adatokra építenek, valószínűleg gyártótól származó adatokból vagy felhasználói visszajelzésekből tudják, hogy melyik eszköznek milyen a specifikációja.
-
OCs_Csabi
csendes tag
válasz
AllTheBest #2875 üzenetére
mondjuk nekem van jópár dolog rajta. meg anno még panaszkodtam hogy a tárcsázója sz*r, azóta találtam egy nagyon király ingyenes tárcsázót, ami nagyon jól kezeli a dual sim dolgokat is, szóval van még plusz 1-2 olyan app is amit a gyári kiváltására tettem fel, így aztán lehet hogy más a leányzó fekvése
-
OCs_Csabi
csendes tag
válasz
AllTheBest #2867 üzenetére
érdekes kérdés ez a melegedés megoldás, meg hogy mennyire lehet észrevenni. én sem a játékokra gondolok, hanem a mindennapi használatra. nekem már 1,3 GHz környékére visszavett órajel esetén is kiütközött a különbség, például olyan progik amik szempillantás alatt elindultak 1-2 másodperces késéssel nyíltak meg, így aztán visszaállítottam 1,7-re
tegye csak a dolgát! akkuval még így is nyüstölve is simán elmegy egy napot
ki van fizetve minden MHz
-
RGida85
tag
válasz
cinemazealot #2870 üzenetére
Igen nekem is a múltkori hozzászólásod miatt ugrott be most és kíváncsi voltam.
Igazából tudjuk mi változna ha esetleg helyes értéket látnánk? Valószínűleg semmi.. jól gondolom?
-
leslien
nagyúr
vkinek van fólia Note 2 hoz? lehetőleg ne matt legyen... veszek át..
-
cinemazealot
addikt
válasz
RGida85 #2868 üzenetére
Erről korábban már én is írtam a #804-ben és a #875-ben. Szerintem Android hiba lesz, mert több ~400 ppi-s kijelzővel rendelkező készülék hasonlóan hibás értékeket állít magáról. Az, hogy az Antutu mégis jó adatot mond róla, azért van, mert az Antutu-ba explicite bedrótozták, hogy a Meizu m1 note 5,5"-es kijelzővel rendelkezik.
-
AllTheBest
őstag
válasz
M4tth3w.1992 #2866 üzenetére
Mivel az M2 még elég új ezért lehet hogy egy frissítés megoldja majd a problémád
Én M1 Note-on használom a béta 5.1-et és vicces, hogy nem gondoltam eddig erre, hogy belenézzek a messenger beállításaiba... Köszönöm!
Ja és ha valakinek nagyon melegszik a telefonja( akár M2 akár M1), akkor érdemes visszavenni a proci órajelét. Root után playből ingyen letölthető a No Frills Cpu control segítségével egyszerűen vissza lehet venni. Én visszavettem 1ghz-re, így a telefon nem melegeszik és ugyan olyan folyamatosan fut minden, játszani nem szoktam a telefonon, de pl a musiverse így is tökéletesen fut, akadások sincsenek
-
M4tth3w.1992
csendes tag
válasz
AllTheBest #2865 üzenetére
Nekem is 5.1 van fent (m2 note) azt be lehet állítani a messengeren belül, hogy látszódjon(beállítások-> chat heads->látszódjon teljes ablakos alkalmazásoknál is), azzal nincs probléma, csak szétcsúszik az egész ahogy megnyitom :/
-
AllTheBest
őstag
válasz
M4tth3w.1992 #2861 üzenetére
Nálam ilyen még nem volt. Mondjuk én most 5.1-et használok, azon meg még elég bugos a messenger, de csak annyi, hogy nem látszik az a kis buborék, valószínűleg javítva lesz
-
leslien
nagyúr
újra indít volt és minden ok ... komolyan mondom h ezt a kis bakit leszámítva tök jó kis teló a Meizu Note 2 pedig volt Not 4,Samsung S6 ,G3 32gb os ... de nem érzem h különbség lenne max a kamera ... kijelző az nagyon rendben van ja és van itthon G3 és veri kijelzőben ...
mathaus=) csak 3hsz kell vissza olvasnod...
-
mathaus=)
senior tag
válasz
M4tth3w.1992 #2861 üzenetére
Leirnad hogy sikerult megoldani ezt a Playes hibat? Nekem nem jott meg elo de ugynezki elofog elobb vagy utobb es sokunk dolgat megkonnyitene ha itt lenne a megoldas
-
M4tth3w.1992
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Én is beléptem a meizu felhasználók táborába.
Ügyes kis készülék azonban van pár észrevételem az alkalmazásokkal kapcsolatban. Facebook Messenger Chat Heads-t nagy nehezen előhoztam, azonban ha nincs megnyitva háttérben alkalmazás hanem csak a kezdőképernyőről nyitom meg az üzenetet akkor szétcsúszik az egész képernyő, rácsúszik a billentyűzet alul a sávra, illetvel felül is belelók az értesítő sávba az alkalmazás, nem tudom valaki találkozott-e már ezzel a problémával, ha volt kérdés akkor bocsánat. Valaki erre tud valami megoldást ? Illetve nálam is előjött az arm64-es play szolgáltatások hiba, amit már orvosoltam. Továbbá nem működik a gyári időjárás widget sem és az outlook szerverhez sem kapcsolódik a gyári Mail kliens, erre valaki megoldást ?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
szilardf
tag
Sziasztok!
Jelentkezett egy hiba nekem az új 5.1-es béta verziónál.
Valaki észlet olyat, hogy a google play szolgáltatás kiírja, hogy nem megfelelő változat települt a telefonra?
Ettől megbolondul a google play, és a gmail meg ledöglik, belelépek, és azonnal kilép.
Próbáltam már az összes google alaklmazást újrahúzni, a google installertől kezdve is, de nem segített...Ha valaki tudja a megoldást, kérem segítsen!
Egyébként sokkal pörgősebb, még stabilabb is ez a 4.5.4A béta, mint a 4.4-esek voltak...
-
leslien
nagyúr
válasz
OCs_Csabi #2852 üzenetére
igy csináltam.. aztán egyszer csak play szolgáltatások kiírja h nem a megfelelő mit tudom én... nekem a note 2 van ha számit..
-
leslien
nagyúr
pls help... állandóan kiírja h ismeretlen hiba a google play szolgáltatásokban... mi kell csinálni ?
-
leslien
nagyúr
mi note 2 el csatlakozom... hát nem gondoltam volna...
most már jöhet nyugodtan a mx5 pro
-
Firpo
tag
válasz
interstart #2835 üzenetére
Köszi a választ!
-
Kowi84
aktív tag
Abban tudnátok segíteni, hogy hol tudok sima 3 rétegű fóliát rendelni, itthonról (normális áron)? Tudom, hogy tele van vele az ali meg az ebay, de nem akarok 3-4 hetet várni egy sz*ros fóliára...
-
kidnou
őstag
válasz
AllTheBest #2841 üzenetére
A billentyűzet rendes működése megváltás a 4.4hez képest. Itt nem akad ki ha javitani akarok.
-
LewSmith
csendes tag
válasz
AllTheBest #2839 üzenetére
Értem, köszönöm mindenkinek a választ!
Szerintem délután én is felteszem, mert akkor le tudom menteni az adatokat gépre, addig sajna nem.
-
interstart
tag
Szia.Nekem egy no-name 9H keménységű lekerekített oldalú tempered Glass van rajta, amit ebayről rendeltem. Teszi a dolgát azóta hogy megvan a telefon, igazából nem érzem azt rajta hogy kevesebbet tudna mint egy márkásabb típus. De ha tutira akarsz menni akkor van Nillkin Tempered Glass egy ezresért kb és az minőségi. Ennyi pénzt megér mert nem karcolódik vagy csak nagyon nehezen így nem kell havonta cserélni mint egy fóliát. 1,5 hónapja van nekem rajta, sajnos megpuszilta már egyszer az aszfaltot de egy karcolás sincs rajta.
ablack: igen, sajnos ez a telefon nem rendelkezik a gyorstöltési módszerekkel mint társai, így akár 2,5 - 3 óra is kell amíg feltölt a telefon.
mathaus=): igen, valószínűleg más kódolást használ, nálam a samsung tv nem tudja lejátszani DLNA-n keresztül a videókat kodekhiba miatt. Még nem néztem meg milyen kódolást használ, de valószínűleg ott lesz a kutya elásva
-
mathaus=)
senior tag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy a teloval keszult videofelveteleket nem lehet feltolteni az Instagramra? Azt irja nem tamogatott formatum, holott MP4ben van. Valakinek van valami otlete erre?
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Valaki tapasztalt már olyat hogy a telefon nagyon lassan tölt?
3 óra alatt 75%-on áll 2A-es töltővel.Más telefonnal rendben van a töltő.
-
Firpo
tag
Sziasztok!
Milyen tempered glass kijelző védőt és tokot érdemes a telefonhoz venni? Érdemes a drágább kijelző védőt venni? Tudnátok ajánlani párat, ami bevált?
-
LewSmith
csendes tag
válasz
AllTheBest #2792 üzenetére
Ez ha jól értem még béta, vagy is teszt verzió?
Érdemes feltenni? Nekem 4.2.0.5.A van, eddig semmi gond nem volt vele. Talán annyi, hogy a nagy melegben jobban merül az aku mint 30 fok alatt. Bár ez lehet csak nálam van így.
És ha felteszem, a régi progikat, ha jól tudom nem kell újra instalállni? Nem vész el adat, max a tyúklábasok jönnek vissza.?
Szeintetek ha hivatalos lesz akkor a frissítésnél is felajánlja majd a telefonon vagy külön kell telepíteni?
-
mathaus=)
senior tag
Azt be lehet valahogy allitani, hogy ha lezarom a kijelzöt, ne szakadjon meg a letöltés? Szeretném felrakni a legujabb Flyme OSt ami ugye ~1gb, a netem pedig eleg lassu, igy arra gondoltam tegnap este hogy ejszaka elinditom es reggel feltelepitem de azt tapasztaltam, hogy egy idő után megállt a letoltes, gondolom valamilyen energiatakarekos funkcio miatt, de ez tolton ugye nem annyira lényeges.
-
cinemazealot
addikt
válasz
interstart #2825 üzenetére
Ezt annyival pontosítanám, hogy ha bankkártyás fizetést választasz, akkor nem Forinttal terhelik meg a számládat, hanem valószínűleg Euróval, így viszont -- a bank eltérő árfolyama miatt -- lehet minimális eltérés a végösszegben.
-
ted17
újonc
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem amire a válaszokat várnám, vissza kerestem itt de semmit nem találtam itt a hozzászólásokban.
1.ROOT után felraktam az Xposed Installer-t és a Flyme Tools-t. Ugye a hivatalos Meizu market-ről le lehet tölteni a Flyme Tools legújabb változatát de nekem valahogy az istenért se megy a letöltés...Ha fizetős is akkor sem dob át olyan oldalra hogy fel kell töltenem az egyenlegem vagy bármi... És igazából semmit sem enged letölteni
Valaki használta már a market-et és működik Neki?
2.Az értesítő sávban a jelző ikonokra van valami megoldás hogy minden alkalmazás más ikont kapjon?
Egyet találtam de kevés alkalmazást támogat, pont azokat amiket nem használok
[link]3.A fenti értesítő sávban hogy lehet eltüntetni az "aktív billentyűzet" ikont?
[link]A válaszokat előre is köszönöm!
-
interstart
tag
válasz
gilfoyle #2824 üzenetére
Szia
xiaomiforsale-ről, ha fent a valutát forintra állítod, akkor azt az összeget kell forintra fizetned, amit kiír(ha kosárba tetted a telefont), ebben benne van a szállítás is és nincs vám. 2-3 nap alatt lent van a telefon, ha van raktárkészleten (in stock).
A Flyme meg egy erősen átszabott android, igazából a YunOS-ből lett kifejlesztve. A rövid lényeg annyi, hogy pl a Dalvik-ot és pár funkciót "kidobtak", illetve másképp oldottak meg, ezért nem csak egy másik felületet kapsz, mint pl Sony, Samsung stb esetén, hanem egy teljesen átszabott rendszert, ami hálistennek ezen a telefonon rendesen optimalizálva van. Kompatibilitásban szerintem nagy problémák nincsennek, a Facebook, Viber, Skype stb megy rendesen, asszem az egyik ilyen TV appnál volt csak gond eddig. ahogy olvasgattam. Nyilván egy kicsit más a rendszer, de attól még android az alapja, szóval nagy általánosságban amit más kütyün tudsz futtatni, azt itt is fogod tudni, de ha kételyed van, szerintem kérdezhetsz bárkitől, hogy melyik app megy vagy sem.
-
lesoma
csendes tag
Van valakinek ötlete,hogy miért nem működnek az "okos ébresztések"?
-
mathaus=)
senior tag
Ha frissitem a telefont a Flyme OS 4.5.1A-ra akkor visszakerulnek a letakaritott kinai appok?
-
AllTheBest
őstag
Nos sikerült, root után, nofrills cpu control-lal belőttem a max órajelet 1,17ghz-re. Nem melegszik annyira és a sebességben sem érződik változás. Antutuban így 33ezer pontot kapott. Ja és persze teljesítmény módban. Most energiatakarékosban is nyomok egy antutut
-
mathaus=)
senior tag
válasz
AllTheBest #2818 üzenetére
A root mar meg van csak nem talaltam semmi olyan programot amivel tudnam ezt allitani.
-
mathaus=)
senior tag
Underclockra van lehetoseg? Mert a telefon bal oldala a kamera mellett eleg gyorsan felmelegszik, es szerintem nem lenne baj a teljesitmennyel ha levennem az orajelet mondjuk 1ghzre.
-
Lacika2013
tag
válasz
AllTheBest #2808 üzenetére
köszi,már fentvan nekemis
-
kidnou
őstag
válasz
Az sms nálad működik? Hiába nyomok rá nem reagál viszont playről lekötött go sms rendesen megy. Marad igy különösen nem zavar csak kíváncsi vagyok hogy nálam jelenkezik csak a hiba vagy nálad is
-
OCs_Csabi
csendes tag
válasz
Matexx99 #2811 üzenetére
...és még egy tipp ezenkívül. "Azt láttam, hogy van valami magyarországi bolt ahol meg lehet vásárolni" ha ezen a supergamer-t érted, akkor szerintem ne erőltesd őket. Hazudnak mint a híradó. Eleinte tőlük rendeltem én is, megjött a visszaigazolás hogy úton van a készülék és 7-10 napon belül megérkezik. Eltelt a 10 nap és semmi, a 12. napon jött egy mail, hogy nem kapható már náluk a készülék. Elb@sztam 2 hetet, mire megrendeltem a honorbuy-ról és 2 nap alatt itt volt
-
Matexx99
tag
Tisztelt Fórumlakók!
Szemezgetek egy m1 note-tal, és most venném számba az opciókat, hogy hogyan is juthatok hozzá. Azt láttam, hogy van valami magyarországi bolt ahol meg lehet vásárolni, de gondolom hozzá lehet jutni valami kínai webshopból is...kérdésem az lenne, hogy melyek ezek a boltok, ahonnan esetleg itteniek is rendeltek? Nem szeretnék ezzel lukra futni.
(Azzal tisztában vagyok, hogy ilyenkor a gariztatás kicsit macerás, de van egy belpiacos lenovom amivel már kitapasztaltam ezeket a dolgokat, úgyhogy nem új). -
kidnou
őstag
válasz
Köszönöm igy már sikerült.
-
kidnou
őstag
válasz
AllTheBest #2792 üzenetére
A google play-t hogy raktad fel? Az alkalmazás központból felraktam, de nem nyitja meg. Egy pillanatra fehér képernyő és be is zárja
-
BloodRay
veterán
Én az alkalmazásboltot, játékközpontot, az olvasót szedtem le még és a biztonsági központon gondolkozok egy ideje. Ez utóbbi amennyire hasznos, annyira tolakodónak is érzem néha. Csak nem tudom ennek eltávolítása nem-e okozna gondot?
Az a cloud service nincs kapcsolatban a flyme fiókkal? -
válasz
BloodRay #2804 üzenetére
Csak emlékezetből tudom mondani, mert már visszaállítottam mindent, meg be is van csomagolva a teló, de ezekre emnlékszem:
video player
music player
weather
cloud service valami
notepad (vagy valami hasonló)
calendarMeg kb még egyszer ennyi dolgot.
De ha leírod, nálad mik futnak a háttérben, többre fogok emlékezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VGA kibeszélő offtopik
- Philips LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Fogyjunk le!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- IPhone 14 pro 128 gb, deep purple. 76% akkumulátor
- Apple iPhone 16 128GB fehér - 3 év hivatalos garancia - tokok + üvegfólia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3533
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2980
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Nintendo Switch Joy-Con pair kontrollerek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest