Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamis
őstag
válasz
RGida85 #4041 üzenetére
Rootolod a telefont, mégpedig a beépített root-engedélyen keresztül (Ehhez a Biztonság menüponton belül kell keresgélni (Security) - de előtte be kell jelentkezni a Flyme fiókoddal! Ha nincs, regisztrálni kell!
Letöltöd ezt a fájlt, majd a telefonra másolod, mégpedig a gyökérkönyvtárba. Tehát nem teszed mappába, hanem oda, ami a legfelsőbb szintű megnyitható gyökérkönyvtár.
Letöltöd a Play Áruházból a Android Shell Terminal Emulator nevű programot - bár esélyes, hogy mindegyik Terminál programmal működik, hiszen ugyan az az elv... Ha megvan beírod, hogy:
su
A $ átvált #-ra, ezzel root-jogod van a terminál felett!
Beírod azt, hogy:
sh /sdcard/chid.sh
Ha így nem csinál semmit, akkor ezt írd:
sh /storage/emulated/0/chid.sh
Ez most átírja a telefonod lokalizációs kódját és újraindul a telefon és lehet telepíteni a G-s romokat!
Sok szerencsét! Óvatosan, mert volt olyan, akinek befarcolt a telója...
-
Adamis
őstag
válasz
RGida85 #4032 üzenetére
Magyar a Beállítások menü? Ha igen, akkor nagy az esély arra (100%), hogy I-s romod van. Amúgy Beállítások -> A telefonról -> Build szám: nekem ez 5.1.6G Tehát nemzetközi (ez a régi I-nek felel meg).
A másik kérdésedre: engedni fogja, hogy I-ről G-re frissítsd! 4-es Flyme-ra nem lehet már, mert más az alapsáv, visszafelé már nem kompatibilis...
-
bandisk0224
csendes tag
válasz
RGida85 #4022 üzenetére
Én már szereltem szét több telefont, de csak úgy, hogy már nem volt garanciás.. Nagyon óvatosan kell szétszedni.. nagyon érzékeny minden része... főleg a szalagkábelek amire nagyon ügyelni kell, mert könnyen szakad stb. Ha nem érzed magad ehhez készen, hogy megcsináld, akkor inkább fordulj szerelőhöz.
-
vampire17
addikt
válasz
RGida85 #4016 üzenetére
De lehet, sajnos a leiras mar nincs meg, mert toroltek a topicot...
Esetleg valahol meg meglehet talalni... A lenyege, hogy egy kis script atirja a telefonod "G" verziosra igy ezt a ROM-ot is elfogadja a kinabol rendelt keszulek.
Hasznalata csak sajat felelossegre, volt itt akinek hazavagta a telojat, (de olyan is, pl baratnome, akinek gond nelkul megcsinalta)
a rendszerfissitesnel pl kiirja, az aktualis verzioszam mogott
Szerk: a Google tarolt valtozataban meg megvan, erdemes elmenteni
-
Goose-T
veterán
válasz
RGida85 #3904 üzenetére
A legújabb bétát ne tedd fel, de van stabil 5.1.4.0A verzió is, az jó. A 5.6.4.7 béta verziónal kifagy fekete képernyővel, aztán néhány másodperci múlva újraindul a telefon, ha a gesture wakeupot használom, ezért most azt ki is kapcsoltam, remélem a következő verzió megjavítja.
-
interstart
tag
válasz
RGida85 #3661 üzenetére
Beállításokban az About phone --> Storage résznél lehet törölni a telefon belső memóriáját, ilyenkor a szemét mappákat, képeket, videókat, stb törli.
Nemtom flyme 4.5 alatt hogy van, de a legalsó kategóriában van ez a menüpont, ahol kiírja, hogy hanyas verziójú rendszer van fent neked.
A gomb világításra meg a Home LED funkciót kell bekapcsolni valamelyik menüben. (Na meg igen, nem árt felhúzni a fényerőt
)
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
RGida85 #3501 üzenetére
Ezt janaman01 kolléga tapasztalta először és tette szóvá itt a topicban, itt említi is. Arra most nem emlékszem, hogy végül mi lett a megoldás, de úgy rémlik, gariban cseréltette. Esetleg keress vissza, vagy vedd fel vele a kapcsolatot.
(#3502) szki
Szerintem várj vele egy kicsit (akár egy órát is), aztán próbáld meg újra bekapcsolni. Az m1 note-om talán még nem, de a 3 éves Sony-m csinált már hasonlót és mivel annak is kivehetetlen akksija van, én is csak vártam, aztán egyszer csak magához tért. Szerintem csak akkor kezdj el aggódni, ha délig nem tudod bekapcsolni. Jobb ötletem nincs. -
OCs_Csabi
csendes tag
válasz
RGida85 #3476 üzenetére
kijelző csere hónapokkal ezelőtt volt és ja, van térerő tehát ez valami rejtély....
a tiszta telepítést nem próbáltam még 4.2.0.5.A-s ROM van most fent. ha valaki linkelne egy kevésbé bugos lolli alapú ROM-ot, azzal megpróbálnám. bocsi hogy ilyen "lusta" vagyok csak nem sok időm van ezzel (sem) foglalkozni és most nem lapoznám át több ezer hsz-t hogy melyik az amelyik nem beteges ás az A-s ROM-ra rámegy... hálásan köszi előre is!
-
-
Goose-T
veterán
válasz
RGida85 #3464 üzenetére
Érdekes, én még le tudtam tölteni délelőtt. A múlt heti 4.5.7A viszont még fent van. Lehet, hogy akkor nem rakom fel ezt a legújabbat, csak nem véletlenül vették le. Nem szokásuk így eltüntetni, ennyire nem szigorúak.
Szerk.: most viszont megint működik az új 4.5.7A letöltés! Ki érti ezt?
-
OCs_Csabi
csendes tag
válasz
RGida85 #3447 üzenetére
az a fura, hogy hónapok óta használom jelenlegi formájában a telefont, eddig ment minden. semmit nem változtattam rajta, egyik pillanatról a másikra nem hajlandó netet használni 3/4G-n keresztül. nem nyúltam az APN beállításokhoz, meg más sem az biztos.... mindezek ellenére ha valaki le tudná írni nekem egész pontosan hogy hogyan néznek ki a működő beállítások telenor-os op esetén, azt megköszönném, mert azért csak leellenőrizném... hátha
-
interstart
tag
válasz
RGida85 #3445 üzenetére
jólvan, igazad van. Én még az elején állítottam át a max értéket, úgyhogy csak fejből mondtam, hogy a value-val a hangerőt állítod, közben meg a max-al lehet játszadozni ahogy írtad. Próbáld ki, hogy ha magasabb értéket adsz neki, akkor milyen hatása lesz, ha nincs változás akkor állítsd vissza...jobbat nem tudok mondani én sem.
-
Unsign
tag
válasz
RGida85 #3387 üzenetére
Én tegnap raktam fel és valamennyi erzeketlenseg van a széleken. Lehet volt a korábbin is csak nem figyeltem. Úgy lehet észrevenni, hogy nem görget a széleken érintve, de ha belülről indítva megyünk a széle felé és ugy görgetunk, akkor már érzékel. Lehet extra szolgáltatás
-
interstart
tag
válasz
RGida85 #3369 üzenetére
Jól írta a kolléga, én még annyival kiegészíteném, hogy ha a flyme fiók rendesen be van állítva, akkor az is szinkronizál mindent (sms, jegyzetek...stb). Nyilván javaslom, hogy keresd meg a beállítások között a manuális szinkronizálás opciót mind a flyme fiók, mind a google fiók esetében, mert akkor tuti, hogy a legfrissebb adatok le lesznek mentve. Naptárban egyébként van lehetőség külső pl gmail-es fiókot megadni és az azonnal frissül mindig, amikor bejegyzés kerül bele, így nem tűnik el semmi elvileg.
-
Goose-T
veterán
válasz
RGida85 #3367 üzenetére
Mindenképpen be kell ixelned a Clear data opciót a telepítésnél, ha Kitkatről frissítesz Lollipopra. A naptári bejegyzések és a kontaktok ilyenkor is megmaradnak, ha rendesen fel voltak előtte szinkronizálva valamelyik felhőszolgáltatóhoz (legjellemzőbb a Google). U-s ROM-ra mehez az A-s nyugodtan.
-
interstart
tag
válasz
RGida85 #3364 üzenetére
a 4.5.5A még valóban nem a legjobb, de azt írtam már korábban, hogy a 4.5.5 beta C romtól én nem érzékeltem olyan hibákat, amit előtte. Azóta meg jött egy D verzió + megjelent a frissebb 4.5.6 stabil, nem beta változat, ami mindennapi használatra teljesen jó.
Félreértés ne essen, az összes rom stabil..csak eddig voltak hibák benne. Eddig azért nem javasoltam a váltást, mert mint korábban írtam a 4.5.5A rom az utolsó, amiről van downgrade, azaz visszaváltási lehetőség. Ha ki akarjátok próbálni a romot, tegyétek fel...csak a kamera homályosság meg a képernyő érzéketlenség ami észrevehető probléma...de ezt a 4.5.6A-ban már javították teljesen. Szóval adott a lehetőség a váltásra, ki is lehet próbálni a még hibás verziót...ha nem tetszik a rendszer akkor visszaváltasz, ha tetszik, akkor pedig felteszed a legújabb stabil romot, amiben javítva lettek a hibák. Nekem a 4.5.6A stabil változat van fent...semmi bajom most már nincs vele, mert ami bajom volt, azt javították. Changelog van...tessék elolvasni, benne van minden, vagy a meizufans.eu fórumán lehet olvasgatni a hozzászólásokat, ott úgy is minden probléma előkerül, ha van.
-
cinemazealot
addikt
válasz
RGida85 #2872 üzenetére
Az Android különböző felbontás (pontosabban pixelsűrűség)-kategóriákat definiál:
- ldpi (low) ~120dpi
- mdpi (medium) ~160dpi
- hdpi (high) ~240dpi
- xhdpi (extra-high) ~320dpi
- xxhdpi (extra-extra-high) ~480dpi
- xxxhdpi (extra-extra-extra-high) ~640dpiMinden eszköz ezek közül kell képviseljen egyet, feltételezem, hogy a megjelenítés (szövegek, grafikai elemek) egységes(ebb) méretezése miatt. Ha megfigyeled, az m1 note felbontásához és képernyőméretéhez tartozó ~400 ppi (pontosan 400,528576 ppi) pont félúton van a xhdpi és az xxhdpi kategória között (innen is 80 ppi, onnan is 80 ppi az eltérés). Nem tudom, lehetséges-e, hogy egy készülék szoftveres konfigurációja olyan ppi értéket képviseljen, ami nincs is definiálva az API-ban. Ha igen, az nagyon sok kivételkezeléssel és inkompatibilitással járhatna, ezért úgy talán egyszerűbb a dolga mindenkinek, ha a gyártó szoftveresen meghamisítja az eszköze fizikai paramétereit. Azok a programok pedig, amik erre az adatokra építenek, valószínűleg gyártótól származó adatokból vagy felhasználói visszajelzésekből tudják, hogy melyik eszköznek milyen a specifikációja.
-
cinemazealot
addikt
válasz
RGida85 #2868 üzenetére
Erről korábban már én is írtam a #804-ben és a #875-ben. Szerintem Android hiba lesz, mert több ~400 ppi-s kijelzővel rendelkező készülék hasonlóan hibás értékeket állít magáról. Az, hogy az Antutu mégis jó adatot mond róla, azért van, mert az Antutu-ba explicite bedrótozták, hogy a Meizu m1 note 5,5"-es kijelzővel rendelkezik.
-
vampire17
addikt
-
eladogeppc
veterán
Köszi, megtaláltam. Mondjuk ennél hülyébb helyre nem is tehették volna
A hangerők külön szabályzásához nincs app ?
Szerk: Illetve még csak annyi kérdést szeretnék feltenni, hogy a google szolgáltatások közül a hang alapú gépelés miért nem megy ?
Például navinál milyen jól jön, ha az ember bemondja, hova szeretne menni, nem kell vezetés közben gépelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple Watch 9 45mm LTE
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest