- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi1979
aktív tag
Van valakinek valami infója a xiaomiforsale készletről? Közel 1 hónapja várok arra hogy végre kosárba rakhassam a fehér m1-et 32gb-s változatban, de még mindig nem lehet. Illetve a 16gb-st megrendelni meg nem merem mert az is OUT OF STOCK már közel 1 hónapja, igaz az kosárba tehető viszont kérdés hogy OUT OF STOCK státuszban mikor küldik????Ezért azt megrendelni sem merem így.
-
AllTheBest
őstag
válasz
purpledonkey #1297 üzenetére
Legalább előre megválaszoltad a kérdést, mert 100%, hogy ez lett volna
-
purpledonkey
tag
válasz
AllTheBest #1295 üzenetére
... a következő kérdéshez :-) igen, out of stock, de attól még kosárba tehető és mikor beérkezik hozzájuk, akkor küldik is.
Nemtom mért neked válaszoltam :-)
-
Lampard19
tag
A meizut 3 hasonló méretű telefonnal elölről, hátulról és vastagságra összevetve fotókon (Xiaomi 5.7 col): [link]
Amin a vastagság látszik, ott így látom őket növekvő sorrendben, tehát alul a legvékonyabb és így tovább... A jiayu és a meizuban a legkisebb különbséget se tudtam felfedezni, így azok egyenlőek nagyjából.
-
zero977
tag
Sziasztok!
Van EU warehouse ahonnan lehet rendelni M1 Note-ot, vagy csak Kína? -
törölt tag
válasz
cinemazealot #1289 üzenetére
Ha a svteen capture progi videoajan is hibas akkor viszonylag egyertelmu
-
janaman01
addikt
Hát mindenesetre köszönöm mindenkinek a segitséget és a támogatást, hamarosan kiderül mit ir a honorbuy....kiváncsan várom
De szerintem is a gpu lesz , mert ha elkezdek ugymind kozgolódni a képernyőn, szinek , átmenetek , film stb , akkor kezdi el a hülyékedést
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1288 üzenetére
Nem mondom, csak tippelek. Egyébként halovány gőzöm nincs, mi lehet a konkrét ok, csak agyalok.
Egyébként nem kisebb a gond, ha "csak" a GPU a hibás, sőt, talán még rosszabb is, mintha a kijelző volna. Mert a kijelző, viszonylag egyszerűen cserélhető. A GPU viszont része az SoC-nak, tehát az egy komplett alaplap cserét jelentene. Hangsúlyozom, még mindig csak tippelek, és lehet, hogy hót badarságokat hordok itt össze.
-
janaman01
addikt
válasz
cinemazealot #1287 üzenetére
Ööö a minek a mije ?
szóval azt mondod nem kijelző probléma, hanem gpu ?
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1285 üzenetére
Kipróbáltam, de nekem nem csinálja. Viszont könyörgöm, ez az él meg mi a rák Nálad?!?!
Létezne, hogy megsérült a GPU vertex shader-ének és pixel shader-ének memóriája? Mert hogy akkor előbbi miatt volnának a keresztbe csíkok, utóbbi miatt meg a "kosz" és a prostituált pixelek (tudod, amik a sarkon vannak)?
-
erik88
aktív tag
Köszönöm szépen
-
janaman01
addikt
válasz
cinemazealot #1284 üzenetére
cinemazealot az a stuckpixel progi
igen de a jobb alsó, illetve bals fölső pixelek? arra még mindig nincs magyarázat?
illetve a gpu -m lenne kaka?
ha van türelmed , akkor tapicskolni kell egy darabig , jó nem órákig akkor se
,de van mikor egyből csinálja..
erik88:letöltöd az A s vagy az Us updatét, teló kikapcs, majd egyszerre power és hangerő fel gomb, még vagy 2 nem rezzen utána power elenged, de még a hangerő tart még be nem jön a "recovery", majd telót csatlakoztatod a pc hez, a kb 1gb os (mást nem is fogsz látni) felmáslod az update zipet, majd frissités gomb a telón, én igy szoktam
hopp rasky válaszát nem láttam..úgy is jó
és egyszerübb
-
janaman01
addikt
válasz
purpledonkey #1278 üzenetére
hát nem is tudom....de a dropb meg olyan fosh minős hogy azon tényleg nem látni semmit..
rasky: igen ma én is visszaraktam az A s romot, délelött beállt a mobilnet, restart megoldotta, A s romnál ilyen nem volt
-
rasky
senior tag
Feltettem az "A" romot és sokkal simább, gördülékenyebb a rendszer, mindenképpen jobb, mint az "U". Sajnos a home gomb bug maradt itt is.
-
janaman01
addikt
válasz
AllTheBest #1275 üzenetére
elküldtem nekik az összeset, egy kis szösszenettel miszerint ha ez sem elég akkor majd a paypal dönt...
csak azt nem tudom , hogy kijelző hiba vagy gpu , avyg mi lehet szerintetek ? -
janaman01
addikt
válasz
janaman01 #1273 üzenetére
és még egy....egyre durvább.....
-
janaman01
addikt
-
janaman01
addikt
válasz
AllTheBest #1271 üzenetére
de még véd a paypal....remélem az nem hülye...
-
AllTheBest
őstag
válasz
janaman01 #1270 üzenetére
Tudom...
Szerintem biztos a telefonnal van a baj, csak az a gond, hogy valószínűleg a honorbuy nem nagyon akarja majd neked gariztatni és rámondja, hogy biztos csak a fájl sérült, reméljük sikerrel jársz, viszont ha nem akkor összefoglalóban kiemeljük, hogy honorbuy-tól nem érdemes rendelni....
-
janaman01
addikt
válasz
AllTheBest #1269 üzenetére
de mindegyik film ?
a hd s filmeket is jobban megnéztem, ott meg felül ad be egy egy pillanatra ilyen "csikokat" sőőt ha sötét videüt csinálok a saját kamerájával, tehát veszem a nagy sötétséget, abban is vannak ilyen pixelesedések visszajátszáskor..
hopp elkaptam a jobb alsó sarkot is....nah ha ez nem elég nekik akkor pay pall azt mehetnek a picsbe remélem sikerült , most nézem vissza
-
janaman01
addikt
egyébként erre irták ( mert ezt is megmutattam nekik) hogy ők nem látnak problémát.....háát döntsétek el..ja és
most megnéztem...minden aviban vannak ilyenek....persze lehet ez valakit nem zavar de engem igen... -
janaman01
addikt
igen képfrissitéskor ,mert ha sima fekete hátteret rakok be , akkor nem csinálja....ja és ugyanez a jobb alsó sarka is
köszi akkor adom nekik a youtube os linket azt osszák be.....dropbox....totál lerontja..
-
janaman01
addikt
kérnék véleményt mennyire látszódik ...bal felső sarkot kell nézni, illetve full hd ba és teljes képernyőn érdemes...ezek meg azt mondják hogy a dropbox ra tegyem..de az annyit ront rajta....
-
janaman01
addikt
válasz
cinemazealot #1261 üzenetére
uhh milyen trükköket tudsz
lehet az lesz a vége hogy beszerzek addig valami jó kamerát .....
bár lehet ez miatt nem is garizzák.. -
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1259 üzenetére
A fókusz fixálására (ha szoftveres megoldás nincsen) az is megoldás lehet, ha a kamera látóterébe a sötét háttér elé becsúsztatsz egy fehér papírlapot, éllel függőlegesen. A fókuszmezőt a fekete-fehér élre kell irányítani, így az ott le is parkol és nem fog állandóan keresgélni.
-
janaman01
addikt
válasz
cinemazealot #1257 üzenetére
hálásan köszönöm a segitséget
most megpróbálok valamit összehozni, de abban igazad van, hogy valami jó kamerával kellene, de sajnos csak egy másik telóval tudom felvenni
na ügyködök, bemutatom nektek elöszőr aztán ha rámondjátok az áment , küldöm nekik
Goose-T: honorbuy ról rendeltem ráadásul...vagy az pont ilyen hely?
-
Goose-T
veterán
Nem lehet, hogy csak a fillérbaszó helyekről rendelt telefonokkal van gond?
Kínában nem dobják ki a selejtet, csak olcsóbban adják.
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1247 üzenetére
Először is nyugi!
Másodszor javaslom, hogy állj Hulk módjára a helyzethez (hengereld le őket "like a pro") és profiként mutasd meg nekik, hogy mi az, amit nem látnak. A videofelvételed tényleg elég ratyi, nekem is meresztenem kellett a szemem, de én a fényképed alapján tudtam, mit és hol keressek. A videót mindenképpen olyan eszközzel csináld, aminek a fókusza fixre van állítva, mert a folyamatosan kereső autofókusz nagyon zavaró. Érdemes a videofelvételt úgy elkészíteni, hogy amikor felvillannak a lázadó pixelek, a képet kimerevíted és rá-zoom-olva kinagyítod, esetleg bekarikázod magán a videón, hogy jobban lássák, majd ismét lejátszani, hogy folyamatában is látható legyen minden.
Szívesen segítenék, mert van pár kamerám és megvágni is tudnám a videofelvételt. Én helyileg Pest megyében a 10-es út vonzáskörzetében mozgok, Te merre szoktál járni?
(#1250) AllTheBest, (#1256) blackrulz
A screenshot nem fog segíteni, mert alakjukat nézve szerintem ezek a kis pixelek nem a videomemóriából valók (de legalábbis nem abból a rétegből, amiről az OS tudna), hanem a kijelzőből valamilyen elektromos zavar által, esetleg a kijelző hardveres vagy vas-közelibb szoftveres vezérléséből. -
janaman01
addikt
Persze értem én, és bocsánat, de nem tudom direktbe produkálni azt az átkozott hibát...most letöltöttem egy pixeles progit , lényeg hogy átlósan is akkora egyenes fehér pixelsor jött epő hogy csak lestem...képtelen vagyok screenshotot róla csinálni....lehet alárakom a kocsinak keresztülmegyek rajta és feltolom youtube ra..a hinorbuynak meg irok hogy a létező össues magyar külföldi xda, oroszok spanyolok fórumon lehúzom őket ..azt ennyi nem ér ennyi ideget az egész...
-
motoflug
őstag
válasz
South Velen #1242 üzenetére
Ha nem nagy kérés írnál pár extra plusz összehasonlítást az MX4-hez képest? Zene, rendszersebesség, kijelző, stb.
-
törölt tag
válasz
janaman01 #1249 üzenetére
Napi szinten kuzdok supporrtal szervizes vagyok. Normalis hangnemmel es segitokeszseggel messzebb jutsz. Egyebkent a nyil helyett karikazd be hogy mirol beszelsz.
En pl mindig bekezdesekben valaszolok, tagolva hogy ertsek... Vagy az o uzenetuk ala pirossal, akarmi. De ne egyel meg, a support dolga hogy kizarjon minden mast, mindenhol ilyenek. Kicsit ertetlenkednek de ha normalisan osszeszeded mi a baj egyertelmu a kep akkor onnan nem kene gond legyen..
-
janaman01
addikt
válasz
AllTheBest #1250 üzenetére
hu azóta itt nyomkodom de az istennek nem kapja el...pedig elég sürün felvillan.....áhhh....
-
janaman01
addikt
válasz
#56573440 #1248 üzenetére
mármint micsoda? és ne is haragudj de ha ezen a képen te sem látod sz a k..va fehér pixelt a bal felső sarokban, most már a jobb alsóban is felvillan egyszerre...és egyre sürübben, akkor menj el szemészhez te is...
vagy szerinted normális dolog , és ez igy müködik jól ?
-
janaman01
addikt
honorbuy válaszolt megint , hogy takarodnának el...
az annyukat nem látják a videón...itt érdekes mindenki látja miröl van szó...sőt raktam be fotókat is...kiemelve a lényeget, a magyaroknak élesebb látásuk van ?
segitsen már valaki most paypalon hogy a francba kell vitát inditani...bár lehet ott s efogadják el abizonyitékot..ehhh hogy kapják be ...most ideges vagyok...
ja igen a fenti fehér pixelek , ha szürke a háttér , akkor pirosak...de nem vagyok olyan gyors hogy screenshotot csináljak...vagy itt nyomogatom egész nap mint a hülye....de lehet a sreenshot nem is adja vissza..azaz azon nem is fog látszódni..
thank you for your video,
but we have check your video again and again,
we did not found your problem,that the top of the left side lighting red on gray background.
or some red pixels when play videos/movies.
we advice you,
1.Search one pure black phone background,set your phone background .
2.make a screenshot under the black back ground,
if the pixel appear,that it maybe the hardware problem,if there is no,it may the software problem,or your player problem.
3.change another player to try,
regards! -
zolszi
tag
Sziasztok,
Szerintetek miért nem tudom semelyik időjárás widgetet kirakni, ill. nem szinkronizálja be?
-
South Velen
addikt
válasz
cinemazealot #1238 üzenetére
Hú, hát kicsit most sok lesz a program, de szombaton talán meg tudom nézni az MX4-en.
-
janaman01
addikt
válasz
Még talán azt meg tudnám nézni hogy a jiayu ra feltolok egy custom flyme ot , de az nem biztos hogy ugyanaz?...
-
AllTheBest
őstag
válasz
A napokban itt feltűnt egy felhasználó akinek MX4 is van a tulajdonában, vissza kéne keresni pár oldalt , lehet tudna segíteni
-
Goose-T
veterán
Azt vettem észre, hogy eltelt két hét, és nem jött újabb Flyme frissítés. Ebből arra következtetek, hogy a 4.2.0.5 volt az utolsó verzió a KitKat ágon, és a következő frissítés már a Lollipop lesz. Az MX4 Pro már megkapta, és állítólag jelentősen gyorsabb lett tőle.
-
janaman01
addikt
válasz
cinemazealot #1228 üzenetére
igazán köszönöm , hogy megnézted alaposan
nos itt van a jiayu, már másolom is át a filmet, és megnézem, ( de úgy emlékszem ott nem volt ilyen gond) ugyanaz a soc, ugyanaz a gpu , szinte minden ugyanaz a jiayu s3 , mindjárt beszámolok
jiayun semmi gond nincs nagyén szépen megy...( sajnos
)
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1190 üzenetére
Megnéztem a videót, és nálam is előjönnek a kocsibéli párbeszédnél azok a színes zajcsíkok. Viszont különös, hogy csak ennél a filmnél, és ennél a jelenetnél mindig (MX Player-rel, VLC-vel, BS Player-rel, saját videó lejátszóval lejátszva egyaránt), míg más filmnél egyáltalán nem. És most figyelj! Mindez HW dekódert használva. Ha átkapcsolom SW dekóderre (MX Player), akkor sokkal intenzívebben látható.
Szerintem ez egyértelműen annak tudható be, hogy sz@rul (hanyagul) van kódolva a film és a lejátszónak mind a hardveres, mind a szoftveres dekódere túlérzékeny, nincs olyan kifinomult hibajavító eljárása, mint pl. a VLC-nek Windows alatt. Én úgy gondolom, hogy a telefonnak nincsen semmi baja, de a képernyő sarkában felvillanó fehér pixelek ügyében továbbra is tanácstalan vagyok.
A színes csíkok kapcsán viszont azt javaslom, hogy kerítsünk valakit, akinek van egy ugyanilyen (vagy ugyanígy Cortex-A53-as MTK) SoC-val ellátott gépe és azon megnézni, hogy ezekkel a videólejátszókkal (és ezzel a filmmel) produkálja-e a jelenséget. Ha igen, akkor lehet, hogy csak a videólejátszó programok ezen SoC-ra optimalizált dekóder-változatai bug-osak, ez viszont már nem a Meizu hibája. Ha viszont nem (tehát más ugyanilyen SoC-vel hajtott gépen ez nem jelentkezik), akkor a Flyme vagy az MTK SoC-ra portolt Android API-k kavarhatnak be, de akkor az továbbra sem kizárólag a Meizu hibája. Persze ennyire azért nem értek a dologhoz.
Egy szó mint száz, a jelenség több tényezős, és nem egyedül a Meizu okolható érte... szerintem.
-
rasky
senior tag
válasz
motoflug #1225 üzenetére
" Az "U", "A" "C", verziok a kinai belpiacos valtozatok.
Ezekbol ketto van. a WCDMA es a TD-SCDMA. Az "U" es az "A" WCDMA , a "C" pedig TD-SCDMA. Europaban WCDMA az elterjedt 3G szabvany.
Az "U" es a "C" szolgaltatoi ROM-ok, megpakolva egy rakat folosleges app-al. Az "A" a "sima" ROM, ez a Meizu telok "fuggetlen" romja, par kinai app-al , de azok a meizu markettel siman torolhetoek.
Van ezen felul egy "I" jelu ROM is, ez a nemzetkozi verzio (ezek a telefonok tudnak 900mhz-es 3G-t is, ennyi a kulonbseg, ill, gyarilag van rajtuk google play)
Az "I" jelu egy kinai belpiacos telora sem megy fol. " -
erik88
aktív tag
Köszi
Ez mi ez?? U-i meg e ?? Xd -
erik88
aktív tag
Na nekem is megvan már az m1. Egyetlen egy baja van nálam a telónak, hogy nem mindig ébred fel a dupla koppra.
-
janaman01
addikt
dehogynem.....
( de má ilyeneket be se irok, mert azt hiszitek csak a hibát keresem ebben a telóban)...
sőt nálam a tárcsázó is bekavarodik...ha már többször használom, és nyomom a vissza gombot akkor vagy kilép vagy bead valami baromságot..ilyenkor üritem a ramot ..aztán jó megint egy darabig...akkor szoktam újrainditani mikor ugye hivás után egy jelzőhanggal jelzi hogy befejeztem a hivást, vagy a másik fél lerakta, és az a hang beszaggat
( mondjuk elég sok hivást intézek naponta...minimum 30 at..
-
rasky
senior tag
Másnak nem bugos a home gomb?
Lezárt képernyő feloldása után, ha például belépek a gmailbe, vagy a beállításokba, tökmindegy mibe, akkor első nyomásra nem lép ki belőle (érzékeli, hogy rányomok, mert erősebb lesz a fény), csak másodikra, utána már rendesen működik.
-
janaman01
addikt
válasz
eladogeppc #1214 üzenetére
ja semmi csak duplán ment el az előző hsz
bocsi
ja lehet placebó, de ennyire nem vagyok botfülú, de most hogy megcsináktam a system restet mind recovery, mind rendszer alól , mintha jobb lenne a hangja és hangosabb is..
-
eladogeppc
veterán
-
rasky
senior tag
válasz
eladogeppc #1209 üzenetére
Lassan ideje egy fültisztítás.
Nyilván mint korábban írtam, ez lehet az oka, hogy a media hangerőt gyárilag nem merik magasabbra venni.
-
janaman01
addikt
válasz
eladogeppc #1209 üzenetére
A jiayu kb akkor szól úgy mint a meizu mint mikor le van téve az asztalra
de végülis már ez sem zavar, annál inkább ez a képernyő problémám..
-
South Velen
addikt
válasz
eladogeppc #1206 üzenetére
Halk, gyenge, dinamikátlan, és érezni, hogy erőlködik. A G2-é sem egy nagy eresztés, de egy árnyalattal jobb. Az MX4-em kb 4x hangosabb és dinamikusabb. Bár nálam ez annyira nem szempont.
+írják a gsmarena tesztben is, hogy zenehallgatásra silány a külső hangszóró.
(#1209) eladogeppc: G3 fényévekkel jobban szól.
-
eladogeppc
veterán
válasz
janaman01 #1208 üzenetére
Hát akkor valami tényleg nincs ott rendben. Főleg, hogy alul szól. Nem ez lehet a baj ?
THX rendszer tuti nincs benne, de szerintem G2 / G3 sem szól jobban, sőt egy csomó telefon baja, hogy ugyan hátra rakják, de amint asztalra kerül a kütyü, szar lesz.
Z2 , Z Ultra se. -
janaman01
addikt
válasz
South Velen #1205 üzenetére
sajnos egyet kell értsek, nálam is megfordult már nem egy kinai...cubot lenovo pár darab coolpad thl.stb, de ennek a legsilányabb a hátsó hangszórója...
-
törölt tag
válasz
Azert a 635 os es 930 as nokia mellett se szegyenkezik... Nem egy htc one d es oldalra zeng de bo kozepesnek foleg kategorian belul mehet
-
eladogeppc
veterán
válasz
Hát én nem tudom. De G2 szinte u.a.
Nekem se nem torz, se nem rossz.
Ott valami gáz van akkor. -
South Velen
addikt
válasz
eladogeppc #1202 üzenetére
Mihez képest gyenge minőségű ?
Kb mindenhez...
-
rasky
senior tag
válasz
eladogeppc #1202 üzenetére
Tompa hangzású zenéknél...persze kinek mi.
-
janaman01
addikt
na reset minden vót..mindenhol, és megint csinálja.....most már hd s videóknál is látom sokszor be be villan piros fehér sávokban főleg felül ..alul egy egy pillanatra....nah ezt szép lesz gariztatni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független bontatlan minden szín! 1 év Apple jótállás
- Honor 400 256Gb-gyakorlatilag új-2 év garancia
- SAMSUNG GALAXY Z FOLD7 12/512 GB DualSIM Ködös kék színbe , gyári független
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Macbook Pro 2019 // i5 // 1TB // Számla+Garancia //
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest