Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Google Pixel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutasi94
csendes tag
válasz
dilettánsbp
üzenetére
Például itt: https://wondamobile.com
-
dilettánsbp
csendes tag
Bocs hogy ide , tudja valaki hol lehet majd jobb áron beszerezni a Vivo x300-at? Global verziót. Csak úgy random ebayes eladótól nem mernék mert nem értek semmihez ahogy nevem is sugallja. Köszönöm szépen
-
kutasi94
csendes tag
Látom ezeket a MediaTek processzoros telefonokat. Az oké, hogy sebességben jók már. Eddig Snapdragon processzororos telefonokat használtam.
Akinek van tapasztalata azoktól kérdezném, hogy ennél az MTK-s procis telefonnál van-e valami érezhető különbség? Gondolok a térerőre, wifi, bluetooth kapcsolat stabilitására stb.
Exynos prociknál pl. látom, hogy gyengébben veszik a térerőt snapdragonos társaiknál. Ilyenekre gondolok. -
F.tibooo
tag
VAN ITT AZÉRT ERŐ

-
Segal
veterán
válasz
koboldozat
üzenetére
Semmi mást nem kéne csinálni csak kidobni a dobozból a "szomszédkukkolót"...
Persze azzal a Vivo is tisztában van hogy főleg ennyiért külön megvásárolható formában a kutyának sem kellene a cucc, így "ajándékként" megkapod. Persze ez kb annyira ajándék mint más termékeknél az ingyen szállítás. Bele van kalkulálva az árba...
Ugyanakkor amíg nem kapható az eu-ban a konkurencia addig a Vivo csak nyer a dolgon, mert úgyis el fog adni a cuccból x darabot ergó a kukkercső kifejlesztési költsége részben biztos megtérül, másrészt meg a marketing anyagban lehet tolni az azzal készült zoom fotókat hogy mennyivel jobb mint a konkurencia...
Az már egy teljesen más dolog hogy totál életszerűtlen a cucc, mert 1-2 embert leszámítva nem lesz olyan felhasználó aki majd ezt fel-le pakolássza a hátlapra mert most épp ott egy távoli valami tegyük fel, majd 2 perc múlva meg zsebre kéne vágni a telefont mert elkészült a tuti kép akkor most szedjük le. Aztán 2 perc múlva megint tegyük fel mert 100 méterrel később megint látszik valami izgalmas a távolban...
Majd ha megérkezik a konkurencia akkor hirtelen egyből az ár lesz az elsődleges a Vivonak is... -
BusinessGuy
őstag
Aha. Alsóhangon 1.5x-2x túlárazva bő 1000mah-val kisebb akksikkal...
Majd valamikor késöbb allie-ról vagy bg-ròl a nem butított verzió töredék áron okos shippinggel hogy a nert se etessem.
-
F.tibooo
tag
válasz
koboldozat
üzenetére
Ha lemegy a bevezető akció, az ára 500.körül beállhat. 500 alá még nem megy le egy ideig.
-
koboldozat
senior tag
Vajon mennyi idő múlva eshet be az ára olyan 500 vagy az alá? Ha lemegy ez az akció esetleg?
-
tipuka
addikt
Ezekben az Oppo, Oneplus és Vivo-ban van ilyen gyári hívásrögzítő, mint a Samsungokkal, ha átállítom a régiót (cs fájlt?) vagy mit?
Hasznos nekem, mert nem tudok mindig mindent megjegyezni. -
janeszgol
félisten
válasz
Alogonomus
üzenetére
Pedig nem egyedi ez a Samsungnál. Nem csak az számít, hogy Európába szánta-e a gyártó.
-
Hikvision
senior tag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Tudom, hogy nem mindenki évente cseréli a telefonját, de mivel Én igen, így nekem teljesen mindegy, hogy majd 5-év múlva milyen android lesz rajta, pont ma vettem elő az S20 Ultrámat ami pont 5-éves, tavalyi android van rajta, de egyből az S24 után katasztrófa volt használni, pedig csak az autóhoz kellett egy régebbi androidos telefon egy alkalmazáshoz, új korában tuti nem volt ilyen darabos, örültem, hogy kikapcsolhattam.
-
Alogonomus
őstag
Na akkor az "500 ezerért" vitt félre, és azonnal S25 Ultra-ra asszociáltam.
Attól még gond, hogy egy S23 nem frissült valamiért, de mivel nem tömegesen jelentették ugyanazt a hibajelenséget, így azzal az egy telefonnal lehetett valami gubanc. Nem általánosan volt/van gond az S23-ak rendszerfrissítéseivel. -
válasz
Alogonomus
üzenetére
Nem frissülő S23: [link]
-
gattolino
senior tag
A Vivo X300 Pro hivatalos ára vivo.com oldalon ¥6000 ez 284.000 Ft
Ugyanez Tradingshenzhen-en 947€ ez 367.600 Ft
És itthon pedig 560.000 Ft
16GB/512GB
Azért szépen keresnek Kínán kívül. -
Alogonomus
őstag
Hahó, német amazonról vette a telefont, nem aliexpressről vagy hasonlóról. Csak olcsóbb volt így német amazonról megrendelve, mint magyar boltból megvéve.
"Az meg kb a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy 4 év múlva még hány év frissítést fog kapni."
Eleve fontos az mindenkinek, hogy a telefonja minél tovább kapja a biztonsági frissítéseket. Az pedig szintén kellemes, ha az egyre újabb android/ios funkciókat is megkapja a telefon a verziófrissítésekkel."mennyivel drágább egy 4 éves justworks finnyásmárka mint egy 4 éves kínai csúcs"
Mivel a 4 éves szoftvertámogatást még a finnyásmárkák közül is nagyjából csak az Apple ígérte be a legalább 4 évvel ezelőtt érkezett telefonjaihoz, így a példád semmire sem alkalmas, hacsak arra nem, hogy az Iphone telefonok viszont tényleg nagyon jól tartják az árukat a használt piacon, bár az nem feltétlenül csak a hosszútávú szoftvertámogatás eredménye.Az állítólag nem frissülő 500 ezres görög Samu esetével nem találkoztam a fórumon, pedig követem a fórumot. Egyedül olyan probléma van, hogy a szolgáltatói telefonok nagy késéssel frissülnek, plusz az izraeli régiós telefonokra jelentős késéssel érkezett csak meg az android 16.
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
"Kevesebb kellemetlenséget vár el..." hahó, egy kínai verzió európai frissítését intézte el. Ha megveszi a globál (pláne az európai butított) verziót, semmi macera nincs vele és ez is just works. Meg az összes kinai telefon európai vagy globál verziója is just works. Az meg kb a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy 4 év múlva még hány év frissítést fog kapni. Nézd meg a használt mobil hirdetéseket, mennyivel drágább egy 4 éves justworks finnyásmárka mint egy 4 éves kínai csúcs.
szerk.
a napokban olvasom Samsung telefon topikjéban, hogy a magyar aquában vett görög régiós Samu nem kapja a frissítéseket Magyarországon...500 ezerért... európai régiós, európában. -
F.tibooo
tag
Alzában bizony elfogyott a 300 Pro előrendelésben. A sima 300 még elérhető. [kép]
-
Alogonomus
őstag
Igen, általában meg lehet valahogy oldani a legtöbb problémát, de a te esetedben egy középkategóriás árú, de felsőközép-kategóriás képességű telefon gyártói támogatását kellett némi utánajárással biztosítanod. Abba ez is belefért, mert egyébként a képességeihez mérten nagyon jó ajánlatot képviselő telefonról volt szó.
A Vivo X300-ak viszont a bejelentett árak mellett egyáltalán nem képviselnek kiemelkedően jó ajánlatot, ráadásul egy 500 ezres telefontól a tulajdonosa kevesebb kényelmetlenséget is vár el. Azt a kevesebb kellemetlenséget pedig abszolút megkaphatja egy másik, de árban és képességben hasonló szintű telefontól, amilyenek például az S25-ök, a iPhone 17-ek, vagy a Pixel 10-ek különböző változatai, és azokra biztosan igaz lesz a következő 5+ évben, hogy "just works".
A Vivo X300-ak megítélése is jobb lenne, ha érezhetően olcsóbban érkeznének a "just works" konkurenciához képest, és az árelőnyért cserébe mindenki eldönthetné, hogy megkockáztatja-e, hogy a jövőben esetleg már valami kínai szerverről kell majd Google Translate segítségével letöltenie hozzá a frissítéseket. -
Throst
tag
Ennyiért vicc főleg úgy hogy amiben fejlődött kb. hogy nem funtouch van rajta cserében kisebb aksi.
Nyilván alza csomagban most nem olyan rossz vétel de kb 450 ért lenne még reális szerintem mivel ez nem is az ultra.
Az oppo 9pro szimpatikusabb hasonló vas de legalább rendes aksival ahhoz is van kit...igaz az drágább lesz szerintem. -
Vikooo
addikt
A vas jó de ezen melyik kínai n+1 iOS klón zsirkreta rendszer fut?
Ez a HW kéne gyári Android rendszerrel.
-
Sakee
csendes tag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Hello!
Nekem anno pont beleesett ebbe a gondba német amazonról rendelt Realme GT 5G-m, olcsóbb volt onnan mint itt megvenni. Viszont egy két email váltás és a német realme képviselet ( hivatalos bolt volt) elkérte a teló imei számát és a telóm idén is kapott még júliusi droid szekut , s a rendszer is ment fel talán kettő droidot kiadás óta. Szóval amit ígértek mellé így úgy de kis noszogatás után azóta tartják. S a teló is bitang még mindig. -
allergia
csendes tag
marad a kínai ROM-os.... (elvileg ma érkezik btw)
őszintén, még ha valaki fotómániás is (mint én), nehezen tudom elképzelni, hogy állandóan pakolgassam a szuperkitet a telefonra egy gyors point-and-shoot képért....
amúgy az EU-ban is 1400 EUR a 300 Pro, ami cirka 550'000 HUF. Itt is annyi. Nem azt mondom, hogy beteg, mert minden top modell 500ezer felett van, de ha a Vivo piacot szeretne szerezni, nem biztos, hogy ezt az árazási politikát kellene folytatnia. -
gerii
addikt
válasz
Alogonomus
üzenetére
Pluszban hozzájön az is, hogy a saját országukban a Samsung, iPhone ~ugyanennyiért kaphatóak, a kínai telefonok meg fele ennyibe kerülnek, és bárki megrendelheti onnan. Az értékvesztésük egy év alatt simán 50%, míg egy régi cégé értékállóbb.
Szóval nem jön ki a matek, hogy reálisan miért kerül globálisan ilyen sokba.
Meg lehet nézni az X200-at, fél évesen most mennyiért kapható... -
rtrace
tag
válasz
Hikvision
üzenetére
"egy S25 Ultra 512-es változatban mennyivel olcsóbb?"
Ha nem a listaáraknál ragdunk le, hanem hogy a gyakorlatban mennyiért tudod őket elhozni kuponokkal, akkor sokkal.
Meg attól, hogy a vivo csak 512-es kiszerelésben kapható, nem muszáj minden áron ahhoz hasonlítani, mert sokaknak overkill. 256-os S25 Ultrát bőven 400k alá le lehet vinni, sarki gsm boltok árszintjére. -
Alogonomus
őstag
válasz
Hikvision
üzenetére
Drága az S25 Ultra, de az ilyen 400 ezer forintos kaliberű beruházásoknál nagyon fontos, hogy a beígért 4-5 éves gyártói támogatásra mennyire lehet számítani. Pont a Vivo anyacége, a BBK csinálta meg nem is olyan régen azt, hogy miután lebukott egyes nyugati szabadalmak illetéktelen felhasználásával, egyszerűen kivonult sok európai piacról.
A Samsung telefonok biztosan megkapják a beígért terméktámogatást, mert sok évtizede megbízható gyártóról van szó. A Vivo ezzel szemben egy viszonylag friss márka, aminek az anyacége simán sértődötten kivonul azokból az országokból, ahol éppen szabadalomsértésért elítélték.
Nagyon nem mindegy, hogy a csúcskategóriás árért 5+ évig fixen támogatott telefont vehetsz, vagy egy esetleg bármikor részlegesen/teljesen gyártói támogatás nélkül maradó telefont. -
Hikvision
senior tag
Egyetértünk, az elmúlt 10 évben Samsung flagship telefonjaim voltak, a foldok 1-év után vagy még annyi se kellett hozzá vagy a zsanér vagy a kijelző beszart rajtuk (a garanciális ügyintézést hagyjuk is inkább), a jelenlegi S24 ultráról annyi innováció lesz előreláthatólag az S26-ban, hogy 1-forintot nem adnék érte pluszban, itt legalább van most valami érdekesség.
-
Hikvision
senior tag
Akik az áron vannak kiakadva, pl egy S25 Ultra 512-es változatban mennyivel olcsóbb? És mivel tud többet? Van rajta Samsung felirat? Cserébe szarabb a kamera, és lasabban lehet tölteni?
-
jack982
senior tag
miért nincs ilyen magyar telefon? mi is tudnánk ilyet csinálni vagy inkább még jobbat.
Lölönek szóljon már valaki.
-
szkorhetz
őstag
Ez az 5440-es akksi komoly?
-
judas13
veterán
Kettő lett, maradhat?
-
janeszgol
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ne kínából indulj ki. Ott minden hazai márka sokkal olcsóbb. Direkt sokkal olcsóbb.
Nálunk minden csúcs telefon ennyibe kerül. -
Segal
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Csak várni kell egy picit amíg már nem jár majd hozzá az ajándék és egyből 500 alatt lesz az ár...
-
klaya86
őstag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Ez az, még ha az ultra lenne,azt mondom oké.
-
esoember
csendes tag
Aztadurva! Húzós az ár,pedig van benne potenciál! Ennyiért már veszek egy király kompakt gépek, meg mondjuk egy Xiaomi 15t pro-t!
-
Elit3Zotya
addikt
Elég vicces árak, még ha az ultra lenne global változatban megérteném.
-
gattolino
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Előtted vette meg valaki. Tradingshenzhen-en is jóval olcsóbb, mint itthon. Nem hiába, jól keresünk mi magyarok
-
Szanalmas árak, Kínában fele ennyibe kerülnek és b20-at is tudnak.
Vivo x300 pro 6000 yuan (haszonnal) ami 290.000 forint. Mi a rossebb indokolja az ár duplazasat?!Oké, hogy vám, meg áfa na de az nem 290000 forint...
Simán hülyenek nézik a magyart és a szégyen az hogy van is idióta aki megveszi ennyiért. -
F.tibooo
tag
Megrendelve!!! Nagyon várom! ( 11.05.)
-
klaya86
őstag
Vicc. Értem én, hogy jó a kamera valószínűleg. De akkuban elmarad egy xiaomi 17pro max, oneplus 15, Oppo find x9 pro mellett nagyon.X200 pro az alzán most 360.
-
paatrick
őstag
"Kibírok új telefon vásárlása nélkül még úgy kábé két hetet?"
-
Azt éppen ki. De ha a simára is ráraknak egy 450+ ezres árat (szerintem rá fognak) akkor el is veszett az ihlet.
"Wow csak 440 lett...........
nem jósolok neki magas eladási számokat ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bréla
újonc
"A Telephoto Extender Kit a tokot, a 200 mm-es Zeiss teleobjektívet, és a használatához szükséges adapter gyűrűt tartalmazza, ez nem jár a telefonhoz, de az X300 Prót megvásárlók egy 50%-os kedvezményre jogosító kupont is kapnak a Telephoto csomag megvásárlásához."
Az Alza az X300 Pro-hoz mindkét Kit-et + a 90W-os FlashCharge-ot is grátiszba adja.

Tavaly az X200 Pro ugyanitt 500-ért nyitott, DE ahhoz csak töltő + Vivo Buds járt...
-
Gabci77
csendes tag
ilyen árak mellett sok sikert kívánok nekik..
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OLED monitor topic
- Steam topic
- Napelem
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- Projektor topic
- Google Pixel topik
- Végleg kitiltaná a Huawei-t az EU a hálózatkiépítésből
- További aktív témák...
- iPhone 11 Fehér - Makulátlan - Sok kiegészítővel
- iPhone 14 pro 128 gb gold 100% akksi
- iPhone SE 3 2022 128GB gyári független szép gyári 95% akku
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy S25 12/256GB gyári független 2028.08.03. Alza jótállás + ajándék
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech z5500 5.1
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Hasznos nekem, mert nem tudok mindig mindent megjegyezni.

"