Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstart
tag
válasz
vampire17 #3795 üzenetére
Na akkor most valaki szakértő elmagyarázhatná nekem, hogy mi a különbség a 5.6.2.1A beta és az 5.1.3.0A stabil verzió között. Ugyanazon a napon jelent meg, kb 3 perc különbséggel és dekára ugyanakkora a mérete mindkét telepítőnek. Changelogba ugyanazok vannak írva mindkettőnél, úgyhogy az elnevezésen kívül kíváncsi lennék, hogy most akkor mi a különbség, vagy melyik a jobb változat.
-
interstart
tag
válasz
bandisk0224 #3782 üzenetére
[link] vagy a hivatalos bbs.flyme.cn fórumon a sablon alapján ki kell tölteni a bug report-ot.
-
interstart
tag
válasz
bandisk0224 #3773 üzenetére
nálam is jelentkezett a hiba és ugyanúgy oldottam meg, mint te
és igen, perpill a legújabb verziószámú van fent, ennek oka, hogy nem a Google Play, hanem a saját alkalmazásbolt befrissíti a béta verziókat is, aminek ez az eredménye... -
-
interstart
tag
válasz
Falatkable #3744 üzenetére
hát így leírva lehet, hogy soknak tűnik, de kb 2 perc beírni ezt a pár dolgot (és csak egyszer kell egyébként is beírni), onnantól meg csak be/ki kell kapcsolni a VPN kapcsolót
-
interstart
tag
Megnéztem a VPN fogalmát, hogy mi számít legálisnak és mi nem...úgyhogy elvileg ez a téma önmagában nem számít illegálisnak addig, amíg azt nem használod arra.
Szóval a megoldás menete a következő:
1-Felmész erre a weboldalra és a lista feletti "Apply search filters"-nél csak a L2TP/IPsec -et hagyod bepipálva, majd a Refresh Servers List-re rányomsz.
2-Megkeresed a VPN beállításokat (Flyme5--Settings-More-VPN), majd Add VPN-el hozzáadunk egy újat. Példámban egy működő konfigot fogok megadni, próbáltam a HongKong-i VPN-el és nem ment, úgyhogy jelenleg egy Thaiföldi VPN-el megy nálam a művelet, de a listából persze bármelyiket ki lehet próbálni.
Name: "ide bármit írhatsz"
Username és Password: vpn
IPSec pre-shared key: vpn
Forward routines: 0.0.0.0/0Server address: na ezt kell a listából kikeresni, a többi fenti beállítás a táblázatban található L2TP/IPsec-es VPN-nél ugyanaz, magyarul ha valamelyikre nem megy a csatlakozás, akkor elég csak ezt a címet kicserélni.
Jelenleg nekem ez a cím: windflower.opengw.net
Ha ezzel készen vagyunk, akkor bekapcsoljuk a VPN-t, felül megjelenik a "végtelen jeles izé" és ki lehet próbálni, hogy mennek-e a szolgáltatások. Megjegyzés talán még az, hogy mint biztonságos kapcsolatot megvalósító hálózatként a nyílt adatok miatt nem használnám privát böngészésre meg ilyenekre ezt a fajta VPN-t.
Remélem tudtam segíteni -
interstart
tag
Sziasztok!
Találtam egy megoldást arra, hogy az új zenelejátszóban hogyan lehet a zeneszolgáltatásokat igénybe venni. A hiba ott van, hogy az eddigi Duomi.com-os szolgáltatót cserélték a Xiami.com-os szolgáltatásra, aminek következtében az online zenehallgatási/keresési/letöltési lehetőségek megszűntek. Ennek oka, hogy az előbbi szolgáltatóhoz külföldről lehet csatlakozni, amíg utóbbi tiltja a csatlakozási lehetőséget, azaz csak kínai IP címmel lehet hozzáférni a szolgáltatásokhoz.
Ezt orvosolni lehet a telefonba integrált VPN-es megoldással, noha gyorsabb nem lesz a szolgáltatás, de legalább fog menni. Ennek lépéseit és módját le tudom írni ha kell, habár nem tudom, hogy maga a VPN-es téma mennyire megengedett avagy tiltott a fórumon (ha valaki leírná a tényállást, annak örülnék).
Úgyhogy egyelőre várom a válaszokat, ha pedig nem lenne megengedett a módszer közlése itt, akkor a VPN-el asszem adtam mindenkinek egy tippet
-
interstart
tag
válasz
bandisk0224 #3687 üzenetére
attól függ, hogy melyik régi verzióra gondolsz, kitkatnél 'A' romon nem lehet megcsinálni egyszerűen. A többinél már van beállítási lehetőség. És most az egyszerűt azt nem az előhívó számos vagy a szolgáltatói automatán keresztül tett beállítás alatt értem.
-
interstart
tag
Egy kis érdekesség, ha már az AnTuTu-ról szó volt. A legújabb verzióban mért eredmények Redmi Note 2 esetében (Helio X10-es proci), az alábbi eredményeket produkálta a telefon:
MIUI
CM12.1asszem nincs okunk panaszkodni egyelőre az új rendszerre m1 note-on, még ha a béta változatban azért előfordulnak nyilván hibák | (na persze csak pontok alapján összehasonlítva)
-
interstart
tag
válasz
RGida85 #3661 üzenetére
Beállításokban az About phone --> Storage résznél lehet törölni a telefon belső memóriáját, ilyenkor a szemét mappákat, képeket, videókat, stb törli.
Nemtom flyme 4.5 alatt hogy van, de a legalsó kategóriában van ez a menüpont, ahol kiírja, hogy hanyas verziójú rendszer van fent neked.
A gomb világításra meg a Home LED funkciót kell bekapcsolni valamelyik menüben. (Na meg igen, nem árt felhúzni a fényerőt
)
-
interstart
tag
A vissza/home gomb funkcióját meg lehet cserélni beállítással? Mert én már megszoktam, hogy a felhúzás a vissza, az érintés meg a home gomb funkcióját tölti be
+1: [link]
Ezen lépések alapján vissza lehet tenni a gyári recovery-t és ezzel vissza lehet downgradelni kitkatre 4.5.6.Xről is. Gondoltam megosztom, hátha érdekel valakit -
interstart
tag
Ahogy olvastam, anno lehetett szavazni a Flyme fórumán, hogy mely telefonokra jöjjön ki hamarabb a rendszer, és az MX4, MX4 Pro & m1 note nyerte a szavazást, azért van most nyilvános béta.
-
interstart
tag
Mivel ez is lollipop alapú és nyilvános teszt béta, gondolom van lehetőség a downgrade-re. De figyelem a fórumot, ha van valami érdekes infó, akkor írok róla, hogy lehet-e vagy sem. Mindenesetre a Flyme 5 közelebb áll a stock (alap) androidhoz. Elvileg sebességben van ugrás, mert sokat optimalizáltak a rendszeren, de majd meglátjuk
-
interstart
tag
Meizu MX4/MX4 Pro/M1 Note készülékekre itt a Flyme 5 nyilvános béta tesztverzió:
Flyme Fórum a többi letöltéshez + changelog
Mivel ez béta változat, ezért mindenki saját felelősségére töltse le és használja az új rendszert.
Verziószám: 5.5.12.9 -
interstart
tag
válasz
bandisk0224 #3588 üzenetére
Biztonsági okokból a Meizu letiltotta a downgrade lehetőséget a kitkat-es rendszerre, ugyanis előfordult, hogy adatok vesztek el a régebbi rendszer vissza-telepítésénél. Ha nagyon szükséges a magyar nyelv, akkor ugye van a MoreLocale program, vagy van A-->I verzióra áttérés, én ezt nem próbáltam, de elvileg működik, valahol itt a fórumon meg lett említve.
-
interstart
tag
válasz
janosgal #3558 üzenetére
Hülyén hangzik, de valóban fel kell venni a kapcsolatot a mzcs@meizu.com email címen. A facebookos oldalukon volt olyan, aki használtan vette a kütyüt és az előző fehasználónak bennemaradt a fiókja, ezzel sokmindent nem tudsz kezdeni, a support elvileg tud segíteni.
Nem mellesleg zárójelben megjegyzem, hogy ezek szerint fel lett bontva a készülék vásárlás előtt, ha már beléptek egy flyme fiókkal...ez azért elgondolkodtató. Már ez is megérne egy levelet a xiaomiforsale-nek
-
interstart
tag
U romból van 4.5.X? Mert a kitkates verzióból a magyar nyelv mindegyik romban benne volt, nem értem ezt az összehasonlítást amit írtál. A jelenlegi romokban nincs már benne a magyar nyelv, és csak az "A" verziói léteznek, U romból még nem láttam 4.5öt, de ha van akkor érdekelne a dolog
-
interstart
tag
4.5.7A stabil verzió kint van, az alkalmazásból lehet frissíteni
-
interstart
tag
válasz
RGida85 #3445 üzenetére
jólvan, igazad van. Én még az elején állítottam át a max értéket, úgyhogy csak fejből mondtam, hogy a value-val a hangerőt állítod, közben meg a max-al lehet játszadozni ahogy írtad. Próbáld ki, hogy ha magasabb értéket adsz neki, akkor milyen hatása lesz, ha nincs változás akkor állítsd vissza...jobbat nem tudok mondani én sem.
-
interstart
tag
válasz
RGida85 #3369 üzenetére
Jól írta a kolléga, én még annyival kiegészíteném, hogy ha a flyme fiók rendesen be van állítva, akkor az is szinkronizál mindent (sms, jegyzetek...stb). Nyilván javaslom, hogy keresd meg a beállítások között a manuális szinkronizálás opciót mind a flyme fiók, mind a google fiók esetében, mert akkor tuti, hogy a legfrissebb adatok le lesznek mentve. Naptárban egyébként van lehetőség külső pl gmail-es fiókot megadni és az azonnal frissül mindig, amikor bejegyzés kerül bele, így nem tűnik el semmi elvileg.
-
interstart
tag
válasz
RGida85 #3364 üzenetére
a 4.5.5A még valóban nem a legjobb, de azt írtam már korábban, hogy a 4.5.5 beta C romtól én nem érzékeltem olyan hibákat, amit előtte. Azóta meg jött egy D verzió + megjelent a frissebb 4.5.6 stabil, nem beta változat, ami mindennapi használatra teljesen jó.
Félreértés ne essen, az összes rom stabil..csak eddig voltak hibák benne. Eddig azért nem javasoltam a váltást, mert mint korábban írtam a 4.5.5A rom az utolsó, amiről van downgrade, azaz visszaváltási lehetőség. Ha ki akarjátok próbálni a romot, tegyétek fel...csak a kamera homályosság meg a képernyő érzéketlenség ami észrevehető probléma...de ezt a 4.5.6A-ban már javították teljesen. Szóval adott a lehetőség a váltásra, ki is lehet próbálni a még hibás verziót...ha nem tetszik a rendszer akkor visszaváltasz, ha tetszik, akkor pedig felteszed a legújabb stabil romot, amiben javítva lettek a hibák. Nekem a 4.5.6A stabil változat van fent...semmi bajom most már nincs vele, mert ami bajom volt, azt javították. Changelog van...tessék elolvasni, benne van minden, vagy a meizufans.eu fórumán lehet olvasgatni a hozzászólásokat, ott úgy is minden probléma előkerül, ha van.
-
interstart
tag
No, egy kis figyelmeztető bejegyzés annak, aki 4.5.6A (A-D) romra akar frissíteni, vagy frissített. A meizufans fórumán írták, hogy az említett legújabb beta romról "downgradelni" korábbi pl kitkat verzióra NEM LEHET. Mindenki ennek tudatában frissítsen a legújabb rendszerre.
-
interstart
tag
-
interstart
tag
válasz
leslien #3332 üzenetére
Jó ez, de ugyanaz az érzésem mint a samsungnál, hogy kéthavonta új telefont kell kiadni, alig jött ki az mx5, már itt van a pro változat...akinek meg nincs meg a legújabb kütyü az le van tojva. A Flyme 5 is olyan szépen megjelent, hogy perpill egyik telefonra sem lehet frissíteni, amit most meg lehet venni. Nem szidni akarom őket, de kellett volna egy évben pl az m2, az m2note, meg az MX széria, és akkor az olcsó, középkategória, meg a flagship is megvan. 3 telefon per év és ennyi. 120 telefonra gondolj bele mennyi idő fog jutni a szoftverre..
-
interstart
tag
válasz
#56573440 #3314 üzenetére
23.-án jön a Flyme 5, a jelenlegi rendszert széles tömegekben azért adták ki, hogy legyen tesztelve, javítva...igazából nincs értelme más verzióra kiadni, főleg I-s romra nem, mert az európai vásárlókat megölne egy bosszantóan hibás rendszer. Lesz majd frissítés arra is, nyugalom van, ha kész lesz és (talán?) lollipop alatt a rendszer hibáit kijavítva és az 5ös flyme-t ráheggesztve már lesz értelme stabil rendszert kiadni.
Addig is "stay cool"
(utóirat: persze semmit sem tudok garantálni, az a biztos ami változik)
-
interstart
tag
Changelog és letöltés: [link]
Lényegében egy csomó mindenen javítottak, kamera, wifi, Airplane mód, zenelejátszó, Frissítés miatti problémák...stb.
Egyébként ez egy internal beta verzió, szval belső tesztelésre szánták, valszleg ugyanezzel a verziószámmal lesz stabil változat, ha sikerül minden kitűzött hibát javítani. (vagy más verziószámmal, de végülis a lényeg hogy javítsák amit kell).
A képernyő érzéketlenség asszem javult, de már a történtek után simán be tudom magamnak képzelni, hogy rossz, amikor frissítés előtt is úgy lehetett, mindenesetre egy cseppet úgy érzem, hogy orvosolták a gondot, többek között ezért is ajánlom.
-
interstart
tag
Akit érdekel a dolog, szerintem m1 note esetében érdemes a 4.5.5A ról 4.5.6A ra (teszt verzió) váltani, mert sok hibát már így is javítottak. Clear data nem kell, így az adatok nem törlődnek.
-
interstart
tag
válasz
Tiensin #3302 üzenetére
Ha külföldről, akkor csak paypallal fizess és ajánlom a xiaomiforsale.com oldalt. Garanciával lehetnek problémák, de arra kell a paypal nyújtotta védelem. Nekem onnan van az m1 note, bontatlan eredeti terméket küldenek. Honorbuy sem rossz, bár azzal nincs tapasztalatom.
-
interstart
tag
Értesítéseket be kell állítani, korábban már volt róla szó, hogy hogy kell. Akku nálam nem merül észrevehetően jobban, mint a kitkat-nál, de nyilván lehet változás. Egyébként az értesítések azért nem mennek, mert amit nem állítasz be, hogy futhat a háttérben, azt a rendszer kilövi, ha nincs szükség rá, így nem ragad be program és merül le "véletlenül" a telefon.
-
interstart
tag
A képernyő érzéketlenség nálam állandó és csak akkor veszi észre az ember, ha nagyon a széle felé nyomkodja az ember a telefont. A Messenger küldés meg nálam a billentyűzet is olyan, hogy pont rálóg ez a sáv, ami egyébként addig nem volt ott. És a zavaró benne, hogy félig rálóg, félig nem. Szóval ha akarom be lehet nyomni a gombokat, de rohadtul zavaró, hogy figyelni kell, hogy a belső szélére nyomjak a gombnak.
Másrészt azért zavaró, mert eddig ilyen jellegű probléma nem volt.
-
interstart
tag
válasz
Lacika2013 #3208 üzenetére
4.5.XA romban alapból nem volt magyar nyelv, se a mostaniban se a korábbiban.
-
interstart
tag
válasz
Falatkable #3193 üzenetére
Tekintve, hogy ezt a frissítést is nyár elejére ígérték, így nem tudok időpontot mondani. Amit viszont javaslok, hogy egyrészt a magyar nyelv hiánya miatt, másrészt a képernyő széleinek "érzéketlensége" miatt én azt javaslom, hogy érdemes kivárni, hogy ezeket a problémákat javítsák és maguktól kiadják a frissítést. Egyébként is...szerintem teljesen gördülékeny a régi rendszer, a csengőhang meg a hívószámkijelzés állítás az egyedüli plusz ami oda kellett volna alapból, szóval szerintem nem túlzottan égető a frissítés téma, mint más telefonnál, ahol esetenként teljesen használhatatlan a rendszer.
UI: képernyő széleinek érzéketlenségére a hibát a Flyme hivatalos fórumának Bug részében már valaki jelezte, szóval nem csak nálam jelentkezik a hiba.
-
interstart
tag
válasz
namilegyen #3185 üzenetére
U-s verzióra fel lehet tenni az 'A'-s verziót. Nekem is U volt fent, most 4.5.5A van fent és semmi gond nincs.
-
interstart
tag
válasz
namilegyen #3183 üzenetére
"A"-s verzióra feltételezem az új frissítés OTA-n is felmegy. "U, I" verzióra meg kérdéses, hogy ha jön akkor mikor fog jönni.
-
interstart
tag
Aki feltette az nem tapasztalt érzéketlenséget a kijelzőn? Konkrétan Swype billentyűzetet feltettem és a két szélénél a törlés gombot meg az ékezetes betűket alig bírom lenyomni, mert mintha egy pár mm-es "holt" sáv lenne a kijelző körül. 4.4.4alatt természetesen nem volt ilyen gond, vígan használtam
-
interstart
tag
-
interstart
tag
válasz
Sondi1986 #3163 üzenetére
4.5.5-ös Rom, amit frissíteni akarsz az már a lollipop rendszer alatt fut. 5.0.1-es Android alatt konkrétan a honlap szerint. Feltenni meg úgy kell, hogy a frissítés appon keresztül rányomsz, hogy frissítés..a többit pedig már megcsinálja maga a telefonod, nem kell hozzá semmi extrát csinálni.
Egyébként a honlap szerint a 4.5.5A változatot a mai nappal az m1 note is megkapta az MX4-el együtt (stabil verzióként)
Legalább a mienk 5.1es rendszer alatt fut szerencsére
-
interstart
tag
válasz
Sondi1986 #3158 üzenetére
Hát ha OTA-n kapod meg, akkor elvileg nem kellene hogy ez problémát okozzon az adatokban, bár ez függ attól is, hogy 4.5.X-ről vagy 4.2.Xről váltasz, mert a lollipop-os frissítés közbe szólhatna, bár én úgy gondolom, hogy pont a képek meg zenék mappa az ami a rendszer szempontjából lényegtelen. Én azt javaslom, hogy a képeket, zenéket másold fel a gépre biztos ami biztos, aztán frissíts rá nyugodtan. Veszteni nagyon nem veszthetsz semmit ezzel.
bg2001:
esetleg új flyme fiók készítése új email címmel (pl gmail v hotmail)? Rootolni csak a flyme fiókból lehet egyébként, főleg azért is, mert a garancia miatt a fiókban jegyzik hogy rootoltad-e és ezzel esetlegesen tönkrevágtad-e a telefont vagy sem. Másrészt ha új fiókot nem akarsz csinálni, akkor sztem biztos van rá lehetőség hogy a freemail-es címet átírd és talán ez a legegyszerűbb ha lehet.
-
interstart
tag
Hanyas Flyme verzió van fent a telefonodon? Csak mert az aláírásodban 4.4.4es rendszer van ugye írva, na most nekem is ez van és nekem nincs problémám ezzel, de a meizufans oldalán meg a meizu saját facebookos oldalán is volt m2 note-hoz pár hasonló hozzászólás hogy baj van a play-el, szóval érdemes ott szét nézned
-
interstart
tag
válasz
Goose-T #3082 üzenetére
Egy költői kérdésem lenne, ha már feltetted a romot. A linken található 08.18-as romnál a beállításokban gyárilag színesek az ikonok, vagy csak megtévesztően témázta az illető a rendszert? Egyébként 30.-ra ígérték, hogy kijön a stabil rom, bár sokszor mondtak már sokmindent, azért mégis jó látni, hogy van fejlődés.
Jah a másik kérdésem meg, hogy van benne magyar nyelv?, mert ahogy eddig olvasgattam nem nagyon került még ilyesmi bele más nyelvekkel egyetemben.
-
interstart
tag
válasz
Falatkable #3031 üzenetére
Jobb oldalt felül? Hát passz, de eléggé sz*rul néz ki. Úgy látszik ennek a telefonnak a kijelző a rákfenéje..
-
interstart
tag
Sziasztok, lenne egy gyors kérdésem!
Aki Xiaomiforsale.com oldalról rendelt telefont és esetleg volt valami baja, az tudna segíteni a javításra visszaküldendő csomaggal kapcsolatos teendők miatt? Sajnos újabb apró szégyenfolt került a kijelzőre, ami még mindig nem a zavaró kategóriába tartozik, de ha már van garancia a készülékre, akkor megpróbálnám érvényesíteni azt.
Angolul folytatott beszélgetések során küldtek egy pdf-et amit ki kell nyomtatni meg aláírni, de nem tiszta, hogy pl kijelzőcsere esetén a költségek a garanciában foglalva van, vagy szívjak még azzal is, hogy több tízezret ráköltök az új kijelzőre, mert akkor kösz, nem, rendelek egyet máshonnan és megcsinálom jómagam.
-
interstart
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy aki a Lollipop-os változatot feltette már, annak jelezte-e hogy tegnapi kiadással megjelent egy újabb frissítés, szám szerint 4.5.5A
Nekem még Kitkat van a telefonomon, de az orosz VK oldalon találtam a linket, a korábbi verziók is fent vannak.
-
interstart
tag
válasz
janaman01 #2995 üzenetére
Érdekes, én úgy tudtam, hogy az international verzióba bele akarták tenni az itteni LTE frekvencia támogatását. Mindenesetre még int. verziót se láttam neten..., pedig a SoC az ugye tudná támogatni a B20at (lásd jiayu). Ha valóban így van egyébként, amit mondtál, akkor vicc, hogy készítenek úgy egy int. változatot, ami ugyanazt tudja, mint a China Unicomos meg a másik változat, kb ez olyan marketing fogásnak hangzik hogy nemzetközi verzió, de ebbe most ne menjünk bele
-
interstart
tag
válasz
robi1979 #2991 üzenetére
Az international verzió tudja a 800mHz-es 4G frekvenciát, azaz vidéken, ahol pl 3G-t nem fejlesztenek, ott eleve 2G-ről 4G-re váltanak. A kínai A,U verziójú telefonok ezt a frekvenciát nem tudják fogni, szóval ahol 800mhz-es hálózat van, ott lehet hogy csak 2G-t tudsz fogni, amíg az international (I) verzióval ez nem probléma. Nagyobb városokban az 1800 v 2100mhz-es hálózat van, most fejből nem tudom, azt tudja a nemzetközi meg a kínai változat is egyaránt. Szóval azt kell ezesetben eldöntened, hogy megéri-e a felárat kifizetni a 4G-s hálózathoz. Ez nyilván függ attól, hogy hol vagy éppen és merre jársz az országban, bár szerintem ha nem nagy az árkülönbség, akkor érdemes ráfizetni az international verzióra. Aztán meg ha hülyeséget írtam volna, akkor valaki majd kijavít utólag
-
interstart
tag
Szia.Nekem egy no-name 9H keménységű lekerekített oldalú tempered Glass van rajta, amit ebayről rendeltem. Teszi a dolgát azóta hogy megvan a telefon, igazából nem érzem azt rajta hogy kevesebbet tudna mint egy márkásabb típus. De ha tutira akarsz menni akkor van Nillkin Tempered Glass egy ezresért kb és az minőségi. Ennyi pénzt megér mert nem karcolódik vagy csak nagyon nehezen így nem kell havonta cserélni mint egy fóliát. 1,5 hónapja van nekem rajta, sajnos megpuszilta már egyszer az aszfaltot de egy karcolás sincs rajta.
ablack: igen, sajnos ez a telefon nem rendelkezik a gyorstöltési módszerekkel mint társai, így akár 2,5 - 3 óra is kell amíg feltölt a telefon.
mathaus=): igen, valószínűleg más kódolást használ, nálam a samsung tv nem tudja lejátszani DLNA-n keresztül a videókat kodekhiba miatt. Még nem néztem meg milyen kódolást használ, de valószínűleg ott lesz a kutya elásva
-
interstart
tag
válasz
gilfoyle #2824 üzenetére
Szia
xiaomiforsale-ről, ha fent a valutát forintra állítod, akkor azt az összeget kell forintra fizetned, amit kiír(ha kosárba tetted a telefont), ebben benne van a szállítás is és nincs vám. 2-3 nap alatt lent van a telefon, ha van raktárkészleten (in stock).
A Flyme meg egy erősen átszabott android, igazából a YunOS-ből lett kifejlesztve. A rövid lényeg annyi, hogy pl a Dalvik-ot és pár funkciót "kidobtak", illetve másképp oldottak meg, ezért nem csak egy másik felületet kapsz, mint pl Sony, Samsung stb esetén, hanem egy teljesen átszabott rendszert, ami hálistennek ezen a telefonon rendesen optimalizálva van. Kompatibilitásban szerintem nagy problémák nincsennek, a Facebook, Viber, Skype stb megy rendesen, asszem az egyik ilyen TV appnál volt csak gond eddig. ahogy olvasgattam. Nyilván egy kicsit más a rendszer, de attól még android az alapja, szóval nagy általánosságban amit más kütyün tudsz futtatni, azt itt is fogod tudni, de ha kételyed van, szerintem kérdezhetsz bárkitől, hogy melyik app megy vagy sem.
-
interstart
tag
válasz
AllTheBest #2561 üzenetére
Angolul? Ne viccelj
Én is úgy fogom nézni az eventet, mint egy 5éves gyerek. Csak a képeket nézegetem. De hátha lesz infó az 5.1es droidról és lesz némi angol szöveg is benne.
-
interstart
tag
Akit érdekel a Meizu MX bemutató event, az az alábbi linken megnézheti - 11:30-tól kezdődik magyar idő szerint.
[link] -
interstart
tag
Nekem 2 opció van, egyrészt nagy lapát kezem van hál'istennek a telefonhoz, így még elérem a vissza gombot, de igen...kicsit messze van, erre is van megoldás, mégpedig hogy megtanulod a home gombról felcsúsztatást. Ha nem kell 100oldalt visszalépkedni, akkor kényelmesen meg lehet oldani a lépkedést, egy idő után én úgy vettem észre, hogy rááll az ember keze ezekre a Meizus dolgokra. (kb annyira, hogy reflexből már csúsztatással próbáltam meg vagy 10x feloldani egy másik telefont, ami ugye a szokásos gombos módszerrel ment,DE! nem tűnt fel hogy nem úgy kéne...
)
-
interstart
tag
Ezt az oldalt úgy felejtsd el, ahogy van. Anno volt egy hasonló oldal, ahol az összes telefonnak megcsinálták a kis oldalát, hogy hogy lehet Lollipopra váltani, természetesen bevágtak egy gyári androidos képet a telefon kijelzője helyére és átírták a modellszámot az adott telefonéra. Ha meg leszedted a romot a telefonra, akkor a vírusírtó jelzett, hogy egy szutyok van az egészben. Szóval kamu, de nagyon! Egyébként is az oldal szerint minden az XDA-ról van, de egy link sincs ott hogy azon belül honnan. Szóval én határozottan nem ajánlom ezt az oldalt, de persze mindenkinek a maga felelőssége, hogy hogyan mókol a telefonjával.
Ha már beszédfelismerés...legalább köszönni tanuljatok meg neki: [link]
(viccet félretéve tényleg visszaköszön)
-
interstart
tag
Egy kis izgalomkeltő "hír:"
Az orosz VK oldal szerint a Meizu m1 Note Android 5.1-es frissítése június 30.-án várható előreláthatólag (OTA frissítés formájában). Nyilván az ütemterv és a megszellőztetett béta változat után ez egy reális időpont lehet.
Azért kopp-kopp, lekopogom...1,5 hétig "csönd lesz" aztán majd pöröghet megint a fórum
-
interstart
tag
válasz
Atomcsirke #2405 üzenetére
Az A-s & U-s telefonok (sima & China Unicom-os) ugyanazokat a frekvenciákat tudják, mint az első változat, magyarul a 800mHz-es frekvenciát nem tudják. (<--- vidéki LTE sáv)
-
interstart
tag
válasz
monti0222w #2377 üzenetére
Beállítások --> A telefonról --> Rendszer: Flyme OS 4.2.0.5U (legalábbis ez a legfrissebb stabil idáig, de a kolléga a sok kínai app miatt tudja, hogy U-s rom van rajta)
Az appokból pedig töröld azt, amit nem szégyellsz, a kínaiakból mind töröltem én is ami fent volt rajta, kivétel 1-2, de annak van angol címe és amúgy se lehet letörölni
-
interstart
tag
válasz
monti0222w #2370 üzenetére
A Flyme az maga az Androidos rendszer, szóval ha meg tudtad nézni, hogy nincsen rajta a Google Play, akkor be tudtál lépni a rendszerbe, szóval másra gondolhattál, de rosszul írhattad le
Play telepítés: Alkalmazás központot megnyitod (kék ikon), és rákeresel a "Google Installer"-re, lásd kép. Azt felteszed és van play.
UI: van google play külön is az alkalmazásközpontban ha rákeresel, de ne azt tedd fel, mert nem lesz jó.
-
interstart
tag
Tudom ajánlani a 300ft-os eBay-es szilikontokot. Én nem szerettem régen a tokokat, mert elképesztő módon tudta vastagítani a telefonokat, de ez most Nr.1 nálam. Nem csúszik, nem vastag, átlátszó és az esetleges karcoktól megvédi a telefont. Elől nekem tempered glass (edzett üveg) van, ami ugyanúgy nem látszik meg a telefonon, egyszer ráteszed aztán meg is feledkezel arról, hogy rajta van. Az érintés érzékenységében pedig nálam nincs észrevehető különbség.
Játéknál nekem is eszi egyébként az aksit, érezni is lehet, hogy a manók dolgoznak odabent, ugyanis kegyetlenül tud néha sütni a telefon, a kamera környékén eléggé meleg lesz. De ez csak erőforrás igényes alkalmazásoknál jelentkezik, máshol nem. A fényérzékelő pedig ha automatára be van állítva, akkor csak a nagyon szélsőséges változások hatására változik meg. Ez egyben hasznos "feature" ugyanis ha rendesen be van állítva a kijelző fényerőssége, akkor nem akar utánaállítani. Ez persze azért lenne fontos, mert az ilyen érzékelő, ha nem periodikusan, hanem folyamatosan megy, akkor kegyetlenül tudja meríteni az aksit. Ha pedig úgy gondolod, hogy nem megy a szenzor, akkor állítsd a legalacsonyabbra a háttérvilágítást és menj ki a napra pl. Ha a csúszkát megnézed, egyből utánaállít, ahogy kimész a fényre.
Mellékes:
Samsung GxyS3-nál lehetett kapni Flip Covert (ablakosat), amilyen tokot ehhez a telefonhoz is lehet kapni. Úgy oldották meg ott, hogy érzékeljék a tok bezárását, hogy a közelségérzékelővel vagy a fényérzékelő eltakarásával érzékelték, hogy becsuktad-e a tokot vagy sem. Na ahhoz hogy ez gördülékenyen menjen ugye mindig folyamatosan mérnie kellett a szenzornak---> ergo állandóan fogyasztott. Ez volt az ára a flip toknak (jobban mondva a kínai ebayesnek). S4 mininél is így működik a cucc, ugyanis arra is vettem ajándékba egy tokot és abban se volt se elektronika, se mágnes....de érdekes módon működött. Az újabbakban ha jól tudom már van elektronika, így a kínai párszázas tokok nem tudják előcsalni ezt a funkciót. -
interstart
tag
El ne hidd, hogy azt a kártyát ehhez a telefonhoz direktben gyártották. Majd ha fel lesz véve videóra, hogy betuszkolja a microSD kártyát a sim foglalatba és megy...na majd akkor elhiszem. De így ez csak egy nagy sebességű UHS kártya, ami semmiben nem különbözik pl egy Samsung Evo-tól. Nem véletlenül nincs fent videó az m1 bővítéséről, de ha nem hinnétek nekem, akkor itt egy hivatalos válasz a Meizutól.
Magyarul tönkrevágod vele a telefont, ha megpróbálkoznál microSD kártyát tenni bele. OTG viszont megy, ennyi a pozitívum.
-
interstart
tag
válasz
namilegyen #2177 üzenetére
Az alsó szoftveres vissza gombot a gyári alkalmazásokon kívül le lehet tiltani, helyette használhatod a home kör +felfelé csúsztatás opciót. Ezt az opciót ha bekapcsolod, akkor tiltja le a szoftveres gombot. Beállítások -> Kisegítő lehetőségek -> Intelligens menüsáv
A gyári appokban alapból bele van programozva a vissza gomb, ezért azt nem lehet kikapcsolni, de pl a playről leszedett appoknál már működik, hogy nem jelenik meg a fehér sáv. Remélem erre gondoltál
-
interstart
tag
Nos hát az első tapasztalatok a megérkezést követően. Minden a helyén volt, EU adapter a doboz mellé be volt dobva, a készülék lefóliázva gyárilag érkezett, alapból le volt merülve a telefon, így csak egy pár percnyi rátöltést követően tudtam bekapcsolni a telefont. A rendszer szélsebes, igazából semmi kivetnivaló nincs, amit fel tudnék negatívumként írni, DE! hogy legyen valami üröm az örömben is, nem hibátlan a telefon.
A legjobban a kijelzőtől féltem, hogy szar lesz és lám...sikerült belehúznom. Hálistennek maga a kijelző nem sérült és nincs semmi baja, viszont az üveg előlapon van egy alig látható fekete csík, ami kb 0,5mm vagy még annyi sem. Ha forgatom a kijelzőt, akkor látszik, hogy az üvegben van a hiba és nem az lcd panelen, így dead pixel és társai programok nem játszanak, mert a "kosz" alatt az lcd vígan ragyog. Namost még gondolkodok rajta, hogy jelentsem-e a xiaominak, hogy ilyen a cucc, mert alig látható és együtt lehet ezzel élni, de persze egy kicsit zavar is, hogy itt a tok meg az üvegfólia már két hete és egyből így kezdődik a történet. Még megpróbálom azt a koszt kitisztítani, hátha nem nagy a baj, de eddig nem sikerült.
-
interstart
tag
Nos, úgy alakultak a dolgok, hogy ma büszke tulajdonosa leszek ennek a kütyünek a xiaomiforsale jóvoltából. Szerdán adták fel a készüléket délután, ma pedig reggel ébresztett a futár, hogy jelenlétét tenné a házunknál. Ez tehát 2 napot jelent in-stock állapottól számolva (már 1 hónapja rendeltem, de ha lenne akkor gondolom ugyanígy zajlana a dolog), a végösszeget tekintve pedig ugyanannyit kell fizetni, mint amit az oldal kiír, ha átállítod a pénznemet forintra (56875ft) - régi ár persze. Megy majd az unboxing ha megjön, esetleg ha valakit érdekel teszek fel képeket, hogy mennyire korrekt az oldal, elvégre én még nem láttam itt ilyet fent, mindenesetre megnyugtató, hogy tényleg azt kell fizetni, amit írnak végösszegnek.
-
interstart
tag
-
interstart
tag
válasz
janaman01 #1945 üzenetére
Ha belegondolsz, igaz hogy csak egy gomb van rajta, viszont az android 4.x es változataitól már van lehetőség használni a képernyő alján virtuális billentyűzetet, nem mellesleg a Flyme-ban a vissza gomb például pár helyen így van megoldva. CM-et szívesen látnék rajta, nekem bejött, hogy akár szőrszálhasogató mélységekig be lehet állítani úgy a rendszert, ahogy az neked megfelelő. Ahogy korábban írták, Xperia SP sorozat zárt bootloaderét is bypassolták, úgyhogy szerintem örvendetes a dolog, bár egy darabig szerintem senkinek nem lesz rá szüksége, hogy váltson a Flyme-ről
-
interstart
tag
Az előttem szólót kiegészítve jelzem, hogy várólistás rendszer folyik az oldalon, tehát előbb azokat fogják majd kiszolgálni a raktárkészlet tartalmával, aki régebb óta rendelt. Nyilván ez korrekt dolog, mert mint pl én is már kb lassan egy hónapja rendeltem a telefont, igaz még kedvezményes áron, de így se tudni, hogy mikor fognak tudni hozzájutni pár darabhoz. Ha lesz készleten, akkor utána 3 nap, de az még el fog egy ideig tartani, amíg lesz náluk.
-
interstart
tag
válasz
batai15 #1787 üzenetére
1800MHz a Hipernetes 4G frekvenciája és ahogy a kolléga írta a 800MHz a vidéki telenor-telekom keresztszerződéses 4G sávja. A telefon ebből csak az 1800-as sávot tudja a vidékit nem.
(Kiegészítés: Az International {i} változat tudja a 800at is, de azt kínában nem forgalmazzák és ami nektek van is ugye A vagy U-s változat)
-
interstart
tag
válasz
AllTheBest #1698 üzenetére
Ne is mondd, én 1,5 napig néztem a zöld sávot, hogy In-stock, csak pont akkor nem volt rá pénzem és nem is akartam kérni mástól...mondom úgyis lesz még raktáron. Erre mire meglett egy hét múlva a pénz...azóta sz...ok ezzel
Pedig igen elgondolkodtam rajta, hogy utánvéttel berendelem és majd ha megjön, addig a postán parkoltatom pár napot, utána meg vígan megyek érte. Hát nem...
-
interstart
tag
válasz
LewSmith #1694 üzenetére
Ebayen 59k-ba kerül vám nélkül a cucc (azt még sanszos, hogy bele kell számolni) + 1hónap amíg megjön. Namost ahogy írtad, én is javaslom a kivárásos módszert, ez költségkímélőbb és szerintem biztosabb is, igaz idegtépőbb. Nekem 05.08-as a rendelésem és egyelőre eszem ágában sincs lemondani a rendelést annak ellenére, hogy minden nap ugyanolyan elkeseredetten olvasgatom, hogy "Preparation In Progress"
Amúgy az eBay-es eladóknak kutya kötelességük, hogy raktáron legyen az, amit elad, szóval erről ennyit.
-
interstart
tag
válasz
exorcis2 #1616 üzenetére
Én rendeltem ehhez a telefonhoz tempered glass-t, eléggé strapabírónak tűnik, bár még mivel nincs raktáron a telefon, így nem tudtam kipróbálni. A YouTube tele van ilyen videókkal: [videó]
Szerintem megéri az árát, ebayről volt egy ezres, bár már GorillaGlass3-nál megkérdőjelezhető a szükségessége, mindenesetre ha kijelzőre ejted a telefont, akkor először ez fog törni, ha törik és nem a kijelző.
-
interstart
tag
válasz
LewSmith #1597 üzenetére
Hát igen...pozitívan állok hozzá a dologhoz, mint kiderült a rendszer nem zárt le időben, így túlrendelés lett a vége. Ezt le is írták. Nem tudni mikor postáznak, ami nyilván mindenkinek bosszantó, főleg azoknak akik előre fizettek. Már nem mondom innentől előre, hogy a héten lesz belőle, mert in-stock nem lesz egy jó darabig szerintem az előrendelések miatt. Az meg hogy kinek lesz hamarabb telefonja abból ami majd esetleg megérkezik az rejtély. Írták ugye hogy a kínai raktárban is hiánycikk a telefon, nemhogy az EU-sban. Úgyhogy most szerintem az játszik, hogy vagy várunk és várunk, vagy ha valaki nem tud várni az ír nekik és felmondja a rendelést. Kicsit vicc és egyben komoly dolog, hogy egyébként a fórum nagy része ebből áll ki, hogy vagy szeretne venni, vagy valaki már rendelt, de még nem küldték ki.
...a maradék meg boldogan tapicskolja a készüléket gond nélkül
-
interstart
tag
válasz
batai15 #1585 üzenetére
Hát akkor a Samsungos Amoledes kijelzőket is felejtsd el, ugyanis az oled kijelzők egyik nagy baja, hogy a 3 szín élettartama nagyon különbözik. Nyilván még ez is sok idő ahhoz, hogy x év után zavaró legyen, de idővel "fakulnak" ott is a színek. LG G2-nél meg szerintem hőelvezetés miatt megy tönkre a kijelző, legalábbis amilyen képeket láttam róla, az kb olyan. Sony is egy kisebb szériánál eljátszotta ezt, hogy a MicroUSB csati környékén beégett a kijelző, de itt a Meizunál is akad egy két képernyőhibás változat.
@LewSmith
Én is írtam nekik kollektíven a "magyarok" nevében, de nyilván ha nem érkezik meg a cucc hozzájuk, akkor ők se tudnak mit tenni. Nyilván a pénz az nekik is pénz, szóval nem hiszem, hogy a párnájuk alatt dugdosnák a Meizukat
-
interstart
tag
válasz
batai15 #1542 üzenetére
Igen, tudja az OTG funkciót, többek között ezért is mondták sokan, hogy elég a 16GB.
@LewSmith
Ha in-stock volt a cucc, akkor elvileg 3 nap kb amíg küldik a cuccot, na most hogy elküldték-e azt a xiaomiforsale oldalán, ha bejelentkezel, akkor nyomon tudod követni. Van egy Status rész, ahol vagy Shipped, vagy vmi hasonló...vagy mint nekem Preparation in Progress van. Ha utóbbit látod az azt jelenti, hogy még nem küldték el, feldolgozás alatt van a cucc. Namost az áruháznak van pár hibája, ami közé simán be tudnám sorolni, hogy kiírja hogy van készlet, de több a rendelés mint a cucc, így hiába "van készleten" a valóságban még sincs annyi. Nagyon felkapott lett ez a telefon főleg ennyiért, én kb 2 hete már legalább várok a fehér változatra 16GB, de ahogy olvasgatom, ezzel nem vagyok egyedül. A fekete-fehér variáns szerintem amúgy is igen népszerű, bár tudom te nem ilyet rendeltél. -
interstart
tag
válasz
janaman01 #1431 üzenetére
Szerintem ott bukott a történet, hogy garanciát vállaltak rá amikor megrendelted, hogy kicserélik a cuccot...ehelyett le akarják tudni egy jelképes összeggel, hogy nesze ne sírjál, kapsz egy csokit, utána meg ne csesztesd őket. Megértem, hogy postaköltség meg 10ezer levél naponta nekik, sok user-errorral, hogy nem működik a kütyü...stb, amúgy meg nincs semmi baja; de asszem ezen már túl vagy a videók sorozatával.
-
interstart
tag
válasz
Lacika2013 #1429 üzenetére
Szia,
igen 16GB fehér változatot rendeltem egy hete, eredetileg úgy volt, hogy múlt hétre fog jönni cucc, de aztán mondták, hogy valószínűleg a héten várható hogy megérkezik hozzájuk a készlet. Keep Calm és igen...még nincs raktáron és aki rendelni akar az szerintem most tegye meg, mert ennyi előrendelés mellett szerintem vagy 10 percig ha lesz belőle előrendelés nélkül telefon. Én utánvéttel rendeltem meg...ha később sem jön, akkor lehet nekik levelet írni, törlik a megrendelést és visszautalják a pénzt. De szerintem légy türelmes, megéri várni rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest