- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pimmi
senior tag
sziasztok, tervezek venni egy ilyen telót, használtan néztem, mennyit érhet egy szép állapotú hibátlan ilyen? kb? és ezek a 4g tudják, mert azt olvastam nem mindegyik, köszi
-
A.C.E.
aktív tag
Sziasztok. Van egy olyan gondom a telóval hogy az alsó középső kör alakú "vissza" érintős szenzor nem reagál semmire, gesztusvezérlésben beállítottam a "vissza" gombot de idegesít. Tudtok valamit tanácsolni ezzel kapcsolatban?
-
RGida85
tag
Sziasztok. Van egy kis gondom. Remélem tudtok segiteni. Tegnap szétszedtem az m1 note-omat, mert recsegett a beszédhangszóró és kicseréltem. Ovatosan, finoman csináltam mindent, szépen össze is szereltem. Azóta is minden remekül működik, kivéve hogy csak a 2es sim foglalatot érzékeli hogy van benne sim... Az egyest sajnos nem. Nem értem miért, hiszen a sim tároló rész nem lett piszkálva... Azóta szétszedtem megint, hátha látok valamit, de kívülről minden jónak tűnik... Elképzelhető hogy valami rövidre lett zárva vagy ilyesmi? Köszi előre is a tippeket illetve a megoldásokat.
-
Firpo
tag
Hát én nem a recoveryből frissítettem, csak a fájlkezelőben rányomtam az update.zip-re és már indult is újra a telefon. Nem kérdezte, hogy töröljön-e bármit is. Egy tiszta telepítés biztosan jobb lett volna, de a tegnapi szenvedés után hagyom így ahogy van.
A whatsapp üzenetek elég hektikusan érkeznek meg. Hol megjön, hol nem.
cinemazealot: a G-s rom felrakása elméletben pár kattintás és kész, de nekem valahogy meggyűlt vele a bajom...
-
Digidroid
aktív tag
válasz
cinemazealot #4091 üzenetére
Néhány szolgáltatás.... kikerül belőle a magyar nyelv. Én annak idején egy megyar nyelvű rendszerrel rendelkező készüléket vettem, és szeretném a továbbiakban is úgy használni. Bocsika
Tudom lehet használni angolul is, mint ahogy ilyen melegben lehet mászkálni az utcán mezítláb, csak hát nekem ezek az alternatív megoldások kicsit kényelmetlenek lennének -
cinemazealot
addikt
válasz
Digidroid #4090 üzenetére
Szerintem ez nem "olcsó kínai" tulajdonság. A 2012-es Sony Xperia acro S-em értesítési sávjában is ott tündököl a frissítésre való felhívás már vagy 2 éve, de mivel még ICS megy rajta, azon nem lehet egy félresikerült bökéssel véletlenül feltelepíteni az új alaprendszert.
Az pedig valamilyen szinten érthető, hogy a gyártó szeretné, ha felfrissítenéd az OS-t, elvégre csak így tudja biztosítani az eszköz támogatását és biztonságos működését. Ja, hogy néhány szolgáltatás így rosszabb lesz a korábbinál? Boccsikka...
-
Digidroid
aktív tag
válasz
cinemazealot #4089 üzenetére
Evvel így vagyok én is, nem igaz, hogy nincs rá megoldás az eltüntetésére
Ráadásul mostanában elég sokat is kell használnom, nem szeretném ha egy darab tégla lenne belőle.
Az az érzésem, most tapasztalom meg a viszonylag olcsóbb kínai telefonok hátulütőjét.. -
cinemazealot
addikt
Hát, srácok, én a fenti küzdéseket látva csak rettegek, mikor bökök rá véletlenül arra a "Give me 5!" feliratra.
-
Firpo
tag
Na ez hosszú kínlódás volt, de sikerült felrakni a G-s romot.
Letöltöttem azt is amit linkeltél, háromszor töltöttem le. Egyszer csak elindult a frissítés, de hogy mitől ment azt nem tudom.
Ugyanúgy csináltam mindent, mint korábban.
Egy dologban még segítsetek, a play áruházba nem tudok belépni, azt írja, hogy azonosítás szükséges. Nem működnek a play szolgáltatások. A gmailbe se tudok belépni, hibával leáll. Na ezzel mit lehet kezdeni?
Köszi a segítségeteket! Ezer hála, jövök nektek egy sörrel!
-
Firpo
tag
Akkor az átírás sikeres volt, mert kapásból újraindult a telefon. Letöltöttem újra a G-s romot, mert észrevettem, hogy kisebb a fájl mérete mint kéne. Sajnos megint a corrupt firmware hibát kaptam.
Most kipróbálom kidnou javaslatát, letöltöm az 5.1.6.0A romot és megpróbálom azt felrakni, hátha utána sikerül a G-s is.
Már csak órák kérdése mire letölti.
-
Adamis
őstag
Lejárt a szerkesztési idő...
Onnan ismerhető fel, hogy sikeres volt a fájl átírása, hogy újraindul a telefon kapásból!
Flyme 5.1.6.0G - töltsd le ezt, hátha jó lesz... Ugyanaz, csak másik forrásból.
-
Adamis
őstag
Tudsz telepíteni A-s romot? Tölts le egyet, és ha felmegy, akkor nem írt át semmit... Kezdheted elölről!
Melyik volt az eredeti rendszer?Szerk.: ja, most nézem, hogy mi is volt. Akkor ezt tölts le és próbáld feltenni... Ez az A-s rom.
És még valami: ha felment az A-rom, akkor töröd az update.zip-et a telóról, majd másold fel a G-s update.zip-et, amíg bent vagy a rendszerben!
-
Firpo
tag
Letöltöttem egy másik shell terminal emulator apk-t, amit bemásolva tudtam telepíteni. A romot sehogy se tudtam bemásolni a telefonra, azt írta ki, hogy nincs csatlakozva a telefon.
Végül linux alól sikerült bemásolni.
Megcsináltam a rootolást és a lokalizációs kód átírást, de a G-s romot nem rakja fel. Azt írja, hogy firmware corrupt.
Miért nem jó?! Innen töltöttem le 5.1.6.0 G romot: [link]
Mit csináljak, hogy felmenjen a G-s rom?
-
Digidroid
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a "Give me 5!" frissítési értesítést nem lehet valahogy eltüntetni, mert attól félek egyszer én is véletlenül rákoppintok, és nem szeretnék kínai/hottentotta nyelvű készüléket... Jó nekem a magyar is. -
Firpo
tag
Sziasztok!
Ha jól emlékszem 4.2.0.3 U verziójú rom volt a telefonomon, amivel meg is voltam elégedve, teljesen magyar, minden működött benne. Egy ideje kiírta a telefonom, hogy frissítsek 5.1-re. Véletlenül rányomtam a frissítésre és felkerül az új rom, 5.1.5.0A verzióval. Nincs benne magyar nyelv és nem megy a play szolgáltatás.
Vissza lehet-e valahogy rakni a régi verziót? Gyanítom, hogy nem...
Ahogy fentebb olvastam, talán a 5.1.6.0 Global romot kellene felraknom, hogy legyen megint magyar nyelv és play szolgáltatás? Ez alapján: [link]
-
Kowi84
aktív tag
4.x.x.x i-ről ajánlgatja az 5.1.6.0G-t frissíteni. Ha rányomok mi fog elveszni és mi marad meg?
-
cinemazealot
addikt
Igyekszem úgy értelmezni a szavaidat, hogy "más" pozitív értelemben.
A baj csak az, hogy eléggé megszerettem már ezt a rendszert (a home/back gomb viselkedése stb.), de mivel momentán csak internetezésre használom, meg VoIP telefonálásra, nem tudom, hogy az annak idején sokak által kifogásolt csengetési hangerő és számkijelzési mizéria zavarna-e, ha idővel telefonként is elkezdeném használni és nem térnék át azonnal 5-ös Flyme-ra. És hát volt már olyan más máskáknál, hogy egy frissítéssel néhány korabeli (kifejezetten kedvelt) feature hirtelen eltűnt. Sajnálnám.
-
Adamis
őstag
válasz
cinemazealot #4067 üzenetére
Egy teljesen más rendszerre számíts!
-
cinemazealot
addikt
Na, tegnap óta nekem is itt virít eltüntethetetlenül a "Give me 5!" frissítés az értesítési felületen. Jelenleg a 4.2.0.3U van fent. Még nem döntöttem el, akarjak-e frissíteni.
-
blade4
aktív tag
Nem lehetne valahogy beállítani hogy ne csak az utolsó 12 óra akkumulátor használatot mutassa, hanem mindet?
-
blade4
aktív tag
Valaki nem tudna nekem üvegfóliát eladót, egy tok is jó lenne, de nem találok sehol.
-
blade4
aktív tag
Sikerült, köszönöm a segítséget.
-
vampire17
addikt
A legfrissebb G-t ajanlom. Ha "U"-s, vagy "A"-s telod van, akkor at kell alakitani, ezt ebben a postban eleg szepen leirjak. Vigyazat, nem veszelytelen!
-
blade4
aktív tag
Sziasztok.
Most veszek egy ilyen telót, és az lenne a kérdésem melyik a legfrissebb rom rá, és honnan tudom leszedni?
-
Adamis
őstag
válasz
Falatkable #4053 üzenetére
Foltosodás előfordult már másnak is, sajnos..
-
monti0222w
addikt
-
Adamis
őstag
válasz
Falatkable #4050 üzenetére
Mi lett vele, hogy alkatrésznek adod?
-
rasky
senior tag
válasz
namilegyen #4045 üzenetére
áhh, 5 colnál meghúzom a határt.
-
rasky
senior tag
Na én búcsúzom a telótól, egyik legjobb telefonom volt
A mérete miatt kerül lecserélésre, minden másban hiányozni fog.
-
Adamis
őstag
válasz
RGida85 #4041 üzenetére
Rootolod a telefont, mégpedig a beépített root-engedélyen keresztül (Ehhez a Biztonság menüponton belül kell keresgélni (Security) - de előtte be kell jelentkezni a Flyme fiókoddal! Ha nincs, regisztrálni kell!
Letöltöd ezt a fájlt, majd a telefonra másolod, mégpedig a gyökérkönyvtárba. Tehát nem teszed mappába, hanem oda, ami a legfelsőbb szintű megnyitható gyökérkönyvtár.
Letöltöd a Play Áruházból a Android Shell Terminal Emulator nevű programot - bár esélyes, hogy mindegyik Terminál programmal működik, hiszen ugyan az az elv... Ha megvan beírod, hogy:
su
A $ átvált #-ra, ezzel root-jogod van a terminál felett!
Beírod azt, hogy:
sh /sdcard/chid.sh
Ha így nem csinál semmit, akkor ezt írd:
sh /storage/emulated/0/chid.sh
Ez most átírja a telefonod lokalizációs kódját és újraindul a telefon és lehet telepíteni a G-s romokat!
Sok szerencsét! Óvatosan, mert volt olyan, akinek befarcolt a telója...
-
RGida85
tag
Nem magyar a beállítások menü. A morelocale magyaritotta. Eredetileg tudom higy U-s firmware volt rajta mikor megvettem, és szépen jöttek is rá a frissítések. De miután nem frissült feltettem azt ami most van... Szoval nem tudom hogy u-s vagy i-s... A build szám is az a szám...
-
Adamis
őstag
válasz
RGida85 #4032 üzenetére
Magyar a Beállítások menü? Ha igen, akkor nagy az esély arra (100%), hogy I-s romod van. Amúgy Beállítások -> A telefonról -> Build szám: nekem ez 5.1.6G Tehát nemzetközi (ez a régi I-nek felel meg).
A másik kérdésedre: engedni fogja, hogy I-ről G-re frissítsd! 4-es Flyme-ra nem lehet már, mert más az alapsáv, visszafelé már nem kompatibilis...
-
RGida85
tag
Meg azt esetleg hogy én visszafele tudok frissíteni? Fel szeretném tenni az 5.1.6.0. Stabil firmwaret.
-
RGida85
tag
Sziasztok. A frissítés menü ezt írja a rendszeremre. 5.5.12.18 daily. Ebből meg tudja valaki állapítani hogy u-s vagy i-s romom van fent?
-
jtzk
tag
hátlapot lehet cserélni?
sikeresen elejtettem es alul-folul behorpadt a feher muanyag. Koszi -
bandisk0224
csendes tag
RGida85: Nekem is elkezdett recsegni.. Furcsa módon mióta a global rom fent van. Messengerbe nem igazán, csak hívásnál.
-
bandisk0224
csendes tag
Sziasztok!
Fent van nekem az új globál flyme 5... Nektek az elforgatás nem hal meg néha? Nekem egy ideig jó, aztán semmi.. mindig kameránál vettem észre, és idegesítő.. -
RGida85
tag
válasz
namilegyen #4025 üzenetére
Nem rendeltem. De ha szétszedem a telót, akkor ragacs nélkül össze is tudom rakni? Regebbi mobiljaimhoz kétoldalú ragasztó szalag kellett a kijelző ragasztásához...
-
RGida85
tag
Valaki tudja hogy a kijelző az ragasztva van a házhoz? Összeszreléshez kell rendelnem valami kétoldalú ragasztófélét?
-
bandisk0224
csendes tag
válasz
RGida85 #4022 üzenetére
Én már szereltem szét több telefont, de csak úgy, hogy már nem volt garanciás.. Nagyon óvatosan kell szétszedni.. nagyon érzékeny minden része... főleg a szalagkábelek amire nagyon ügyelni kell, mert könnyen szakad stb. Ha nem érzed magad ehhez készen, hogy megcsináld, akkor inkább fordulj szerelőhöz.
-
RGida85
tag
Szia. Nekem is néha berecseg, de nekem valószínűleg azért mert szervizben dolgozok és itt ott akad kis fémforgács amit összeszed. Bár mostanában nekem is sűrűn csinálja így erre én is kíváncsi lennék hogy ki szervizel ilyet. Már pár hónapja betendeltem 2db hamgszórót biztis ami biztos alapon.
már azon is agyaltam hogy neki esek, mert ahogy nézetem videón, nem tűnik nagy ördöngösségnek. Vagy igen?
-
szifi
csendes tag
Sziasztok!
Pici segítség kellene.
A feleségem m1 note-ja tökéletesen működik... majdnem. Valszeg egy földre leejtés miatt nagyon recseg a beszédhangszórója. Kihangosítva ok :-D
Hogyan tudnék egy cserét csinálni, vagy hol lehet ilyen javítást csináltatni?
Köszönöm.
-
vampire17
addikt
válasz
RGida85 #4016 üzenetére
De lehet, sajnos a leiras mar nincs meg, mert toroltek a topicot...
Esetleg valahol meg meglehet talalni... A lenyege, hogy egy kis script atirja a telefonod "G" verziosra igy ezt a ROM-ot is elfogadja a kinabol rendelt keszulek.
Hasznalata csak sajat felelossegre, volt itt akinek hazavagta a telojat, (de olyan is, pl baratnome, akinek gond nelkul megcsinalta)
a rendszerfissitesnel pl kiirja, az aktualis verzioszam mogott
Szerk: a Google tarolt valtozataban meg megvan, erdemes elmenteni
-
RGida85
tag
Ezt az új stabil romot u-s telora nem lehet feltenni?
-
Adamis
őstag
válasz
bandisk0224 #4014 üzenetére
Igen!
@kedves_vámpír
: Az lehet, mert tiszta telepítést csináltam és pittyeg, meg visít, meg villyog, meg minden, mikor jön valami...
-
vampire17
addikt
Na elo jott az elso hiba... A messenger ertesitesei nem jonnek meg... A fura az, hogy nem az van, mint altalaban, hogy amikor elinditom, hirtelen megjon mind, hanem egyszeruen nem jelez, ha uj uzenet jon... lehet az lehet a baj, hogy nem tiszta telepitest csinaltam?
-
Kowi84
aktív tag
Kínai karakter
-
Adamis
őstag
Gyerekek! Ebben a verzióban nincs olyan, hogy a kerek gombot megnyomva kikapcsol a kijelző? Vagy csak én nem találom?
-
vampire17
addikt
Kijott a Global Stable!
Arrol van hir, hogy a legutobbi "I" stabil ROM OTA-n frissul-e erre a ROM-ra? (baratnom stabil "I" ROM-ja jelenleg meg nem jelez semmit...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óra topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest