- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Túlzásokba azért ne essünk, napi szinten nem használom, de tartalék telefonnak itt van pöpec és bármikor bevethető állapotban.
Azóta végre rávettem magam, hogy felfrissítsem 6.4.0.2A Flyme-ra, de sajnos ez még mindig csak 5.1 alapú droid, a kínai (kiirthatatlan) értesítések meg az idegbajba kergetnek, úgyhogy ezért sem nagyon használom. Néha azért előkapom és elmerengek, hogy vajon meg lehetne-e úgy hekkelni, hogy kerüljön rá valamilyen naprakészebb OS a kínai idiotizmus nélkül.
-
cinemazealot
addikt
Na, vajon olvassa ezt még valaki?
Sok panasz volt a Meizu m1 note-ra a burkolata síkossága miatt, amiért (és nyilván hogy magát a készüléket is védjék) a felhasználók -- sokszor nulladik lépésként -- rögtön tokot is vásároltak hozzá. Én is így tettem, és az elmúlt 6 év után ki is derült, miért volt erre szükség: lakkozott a tepsi hátlapja.
...ami most szépen el is kezdett leválni ott, ahol a burkolat mögül kilátszott:
Vajon ha az egészen lehántom, akkor kevésbé fog csúszni?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Digidroid #4090 üzenetére
Szerintem ez nem "olcsó kínai" tulajdonság. A 2012-es Sony Xperia acro S-em értesítési sávjában is ott tündököl a frissítésre való felhívás már vagy 2 éve, de mivel még ICS megy rajta, azon nem lehet egy félresikerült bökéssel véletlenül feltelepíteni az új alaprendszert.
Az pedig valamilyen szinten érthető, hogy a gyártó szeretné, ha felfrissítenéd az OS-t, elvégre csak így tudja biztosítani az eszköz támogatását és biztonságos működését. Ja, hogy néhány szolgáltatás így rosszabb lesz a korábbinál? Boccsikka...
-
cinemazealot
addikt
Hát, srácok, én a fenti küzdéseket látva csak rettegek, mikor bökök rá véletlenül arra a "Give me 5!" feliratra.
-
cinemazealot
addikt
Igyekszem úgy értelmezni a szavaidat, hogy "más" pozitív értelemben.
A baj csak az, hogy eléggé megszerettem már ezt a rendszert (a home/back gomb viselkedése stb.), de mivel momentán csak internetezésre használom, meg VoIP telefonálásra, nem tudom, hogy az annak idején sokak által kifogásolt csengetési hangerő és számkijelzési mizéria zavarna-e, ha idővel telefonként is elkezdeném használni és nem térnék át azonnal 5-ös Flyme-ra. És hát volt már olyan más máskáknál, hogy egy frissítéssel néhány korabeli (kifejezetten kedvelt) feature hirtelen eltűnt. Sajnálnám.
-
cinemazealot
addikt
Na, tegnap óta nekem is itt virít eltüntethetetlenül a "Give me 5!" frissítés az értesítési felületen. Jelenleg a 4.2.0.3U van fent. Még nem döntöttem el, akarjak-e frissíteni.
-
cinemazealot
addikt
-
cinemazealot
addikt
válasz
Falatkable #3938 üzenetére
Én tavaly ilyenkor a xiaomiforsale.com-ról rendeltem az m1 note-ot, de ahogy elnézem, ott most már nem kapni Meizu-t. Bankkártyával fizettem, nem volt gond a kézbesítéssel, a gép pedig azóta is ragyogóan megy (mondjuk, én nem frissítettem az OS-t, azóta is a KitKat alapú Flyme van rajta).
-
cinemazealot
addikt
A kerek gomb hiánya szerintem ne legyen szempont. Az m2 note-on és a most frissen megjelent m3 note-on kicsit szélesebb a gomb és nemcsak érintős, de fizikai is, ráadásul az m3 note-ban már ujjlenyomat olvasós is. Ráadásul az m3 note kezdőára igencsak csábító, talán még az elődök kezdőárán is túltesz (mínuszban), mire ideér. És ugye mindkét utód memóriakártyával bővíthető, míg az m1 note nem.
Persze félreértés ne essék, nekem is nagyon bejön ez a teljesen homogén (gomb általi kitüremkedést mellőző) előlap. Így garantáltan nem összetéveszthető más típussal.
-
cinemazealot
addikt
Alkalmanként szoktam mobilnetezni az m1 note-tal (Telekom, főváros környéke), főként úgy is, hogy WiFi hotspot-ként használom a másik készülékemhez (ilyenkor bent tartom az m1 note-ot a hátizsákomban, de úgy is stabil a vétel/adás). Viszont mivel nekem is kis előfizetésem van, a szolgáltató által belőtt max. sebességem 10 Mbps. Azonban a vételi minőségre, jelvesztésre stb. eddig sosem volt panaszom.
-
cinemazealot
addikt
30+10 anyagilag, plusz ki tudja hány óra vesződés a szerelés, ami -- több fórumtárs tapasztalatát figyelembe véve -- nem 100%, hogy sikerül. Szóval ha 40 a használt vas, de már 60 (+szállítás) körül kapni újat garanciával, akkor én inkább utóbbit választanám.
(#3545) lajtika
Vagy próbálj meg úgy alkudni, amiért mondjuk egy hét múlva Te is el tudnád passzolni. Megveszed most, nem foglalkozol a kijelzővel, használod egy darabig, aztán miután kipróbáltad, megismerted, eladod használt+kijelzőhibás áron (ha tudod, ez mondjuk rizikó). Végül ha a teszt alatt úgy érzed, hogy nagyon megtetszett, veszel egy újat garanciával. ... Az ilyen manőverhez persze kell üzleti érzék, én biztos nem tudnám jó áron eladni.Vagy nézel egy Meizu M2-t, az most 40 körül megszerezhető újan is.
-
cinemazealot
addikt
válasz
RGida85 #3501 üzenetére
Ezt janaman01 kolléga tapasztalta először és tette szóvá itt a topicban, itt említi is. Arra most nem emlékszem, hogy végül mi lett a megoldás, de úgy rémlik, gariban cseréltette. Esetleg keress vissza, vagy vedd fel vele a kapcsolatot.
(#3502) szki
Szerintem várj vele egy kicsit (akár egy órát is), aztán próbáld meg újra bekapcsolni. Az m1 note-om talán még nem, de a 3 éves Sony-m csinált már hasonlót és mivel annak is kivehetetlen akksija van, én is csak vártam, aztán egyszer csak magához tért. Szerintem csak akkor kezdj el aggódni, ha délig nem tudod bekapcsolni. Jobb ötletem nincs. -
cinemazealot
addikt
Nekem egyelőre egy mobilnetes SIM van benne, ezért a szolgáltatón kívül mástól nem nagyon kapok SMS-t, írni meg nem tudok ezzel az előfizetéssel. De amit kapok, azokra számítok is. Nem nagyon tapasztaltam még olyat, hogy számítok rá, de nem kapom meg. A gyári "Messages" alkalmazást használom.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Ernest. #3221 üzenetére
Az csörgés emelkedő hangerejének problémájára a gyógyírt janaman01 kolléga túrta ki valahonnan, elég körülményes, de megvan a megoldás. Ha jól olvasom, akkor ehhez a megoldáshoz szükség lesz root jog.
-
cinemazealot
addikt
Szia! M2 vagy m2 note?
Az ajánlatos beállításokat AllTheBest kartárs összefoglalta a téma összefoglalójában, érdemes átfutni, abban benne van a Play feltelepítésének mikéntje is.
-
cinemazealot
addikt
válasz
mathaus=) #3072 üzenetére
Ez furi. Nem emlékszem, hogy bármi extrát is állítottam volna, de nekem a VLC tegnap bő 2 órán át gond nélkül játszott egy internetrádiót lezárt képernyő mellett. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, mennyire imádom, hogy ennyire nem merül a teló.
Az alkalmazás részleteinél kell(ene) állítani, ha volna mit?
-
cinemazealot
addikt
válasz
RGida85 #2872 üzenetére
Az Android különböző felbontás (pontosabban pixelsűrűség)-kategóriákat definiál:
- ldpi (low) ~120dpi
- mdpi (medium) ~160dpi
- hdpi (high) ~240dpi
- xhdpi (extra-high) ~320dpi
- xxhdpi (extra-extra-high) ~480dpi
- xxxhdpi (extra-extra-extra-high) ~640dpiMinden eszköz ezek közül kell képviseljen egyet, feltételezem, hogy a megjelenítés (szövegek, grafikai elemek) egységes(ebb) méretezése miatt. Ha megfigyeled, az m1 note felbontásához és képernyőméretéhez tartozó ~400 ppi (pontosan 400,528576 ppi) pont félúton van a xhdpi és az xxhdpi kategória között (innen is 80 ppi, onnan is 80 ppi az eltérés). Nem tudom, lehetséges-e, hogy egy készülék szoftveres konfigurációja olyan ppi értéket képviseljen, ami nincs is definiálva az API-ban. Ha igen, az nagyon sok kivételkezeléssel és inkompatibilitással járhatna, ezért úgy talán egyszerűbb a dolga mindenkinek, ha a gyártó szoftveresen meghamisítja az eszköze fizikai paramétereit. Azok a programok pedig, amik erre az adatokra építenek, valószínűleg gyártótól származó adatokból vagy felhasználói visszajelzésekből tudják, hogy melyik eszköznek milyen a specifikációja.
-
cinemazealot
addikt
válasz
RGida85 #2868 üzenetére
Erről korábban már én is írtam a #804-ben és a #875-ben. Szerintem Android hiba lesz, mert több ~400 ppi-s kijelzővel rendelkező készülék hasonlóan hibás értékeket állít magáról. Az, hogy az Antutu mégis jó adatot mond róla, azért van, mert az Antutu-ba explicite bedrótozták, hogy a Meizu m1 note 5,5"-es kijelzővel rendelkezik.
-
cinemazealot
addikt
válasz
interstart #2825 üzenetére
Ezt annyival pontosítanám, hogy ha bankkártyás fizetést választasz, akkor nem Forinttal terhelik meg a számládat, hanem valószínűleg Euróval, így viszont -- a bank eltérő árfolyama miatt -- lehet minimális eltérés a végösszegben.
-
cinemazealot
addikt
válasz
AllTheBest #2605 üzenetére
+1
Az enyém is xiaomiforsale.com-ról származik, de én bevállalós voltam és kártyával fizettem előre (nem PayPal-lal). Két nap alatt már jött is a futár, a készülék pedig hibátlan. Kop-kop-kopHozzáteszem, szerencsém volt, mert amikor rendeltem, akkor pont volt EU-s raktáron az, amelyiket kinéztem (16 GB-os fehér).
-
cinemazealot
addikt
válasz
OCs_Csabi #2548 üzenetére
Az imént kipróbáltam ezt a háttérkép dolgot: miután megnyitottam egy képet a galériában, majd ráböktem a "Set as wallpaper" menüpontra, megjelent a kép egy beállító felületen. Ezen be lehet lőni a nagyítást. Én most egy 6 megapixeles (3072x2048-as felbontású) képpel próbálkoztam, ami a 2048-as magasságával kellően jó minőségben le tudja fedni az 1920 pixel magas kijelzőt. Igény szerint lehet még nagyítani, kicsinyíteni, ide-oda tologatni, majd rábökve a képre, megjelent egy előnézeti home screen odagenerált ikonokkal. Végül jobb-alul ráböktem a "Set" gombra és kész a szinte pixel pontos háttérkép.
Nem lehet, hogy Te a beállításkor belenagyítottál véletlenül?
-
cinemazealot
addikt
Ha nagyon messze érzed mind a szoftveres vissza gombot, mind a fizikai home gombot, kapcsold be a SmartTouch-ot. Ez a képernyőre helyez egy pöttyöt, ami picivel még többet is tud, mint a home gomb, de ami a legszebb: oda teszed a képernyőn, ahova szeretnéd ... praktikusan a kezed (ujjad) ügyébe.
(#2539) Killk
+1, nekem is bejön ez a "home gomb felfelé csúsztatva = vissza" dolog. És én is próbálkoztam már vele véletlenül másik telefonomon, aztán kapcsoltam, hogy ez még a hagyományos elven működik. -
cinemazealot
addikt
válasz
Atomcsirke #2396 üzenetére
A 16 GB-os háttértárral rendelkező készüléken kidobozolás után kb. 11 GB használható fel szabadon.
-
cinemazealot
addikt
válasz
robi1979 #2347 üzenetére
Az m1 note és az m2 note SIM tálcái nem kompatibilisek egymással. Az m1 note micro SIM-eket fogad, az m2 note nano SIM-eket, ráadásul a Meizu is leírta (sajnos már nem emlékszem, hol), hogy ha megpróbálsz az m1 note SIM tálcájába micro SD kártyát tenni, azzal tönkreteheted a készüléket.
-
cinemazealot
addikt
Engem az m2 megjelenése nem aggaszt (mondjuk, már túl vagyok az m1 note megvételén és boldogan használom). Frissítésből szerintem nem fogunk egy hamar kifogyni, ha mégis, azzal a Meizu óriási baklövést követne el.
Egyelőre nem hiányolom a memória bővítés lehetőségét (a Sony-mban egy 16 GB-os microSD van, újabban egyre kevésbé kihasználva, alapból pedig annak is 16 GB-os tárhelye van és kényelmesen elvagyok rajta), a Samsung-szerű home gomb sokkal kevésbé tetszik, mint ez a karika, sőt kifejezetten tetszik, hogy jelen beállításban a hangerőszabályzástól eltekintve egyetlen mozgó alkatrészt sem használok a készüléken (hallottam, hogy korábban az iPhone-nak komoly problémái voltak a home gomb mechanikus mivoltából, ezért már utólag fejlesztettek hozzá virtuális home gombot, amit a képernyőn lehet ide-oda tologatni). Az erősebb SoC pedig adja magát.
Szóval hacsak nem töröm össze vagy nem hagyom el, egy jó darabig elleszek ezzel a vassal (apropó, a Sony-mnak sem tettem fel a legutóbbi frissítését, mert az sok szempontból ratyibb lett, mint az első szoftver, lehet, hogy a m1 note-ot sem fogom frissíteni, most ugyanis tökéletesen meg vagyok vele elégedve).
-
cinemazealot
addikt
Én még nem adnám fel. Nekem egy 2,5 éves Sony Xperiám csinált nemrég olyat, hogy közepes töltöttségi szinten miután matattam a naptárban és lezártam a képernyőt, majd pár perc múlva próbáltam felébreszteni, meg se mukkant. Semmire nem reagált, de a szó szoros értelmében. Se töltőre dugásra, se a bekapcsoló gomb hosszan nyomva tartására, se a recovery menü billentyű kombinációjára, semmire. Ja, és persze ez is beépített aksis, tehát még az akkumulátort sem tudtam volna belőle kivenni.
Gondoltam, itt a vég. Letettem az asztalra, és békén hagytam. Kb. egy fél óra, óra múlva megjelent a Sony logó kijelzőn és bekacsolt. Azóta is megy, nincs gond.
Előfordul olyan, hogy egy lázadó program szál olyan szinten magával rántja a rendszert, hogy az nem képes futásidőben reagálni rá, illetve az OS nem veszi észre, hogy az a szál kinyírja a gépet. Több perc is eltelhet, mire az OS kap annyi processzoridőt, hogy legyen alkalma észrevenni, hogy az a bizonyos szál felemészt előle minden létező erőforrást. Ekkor kezdeményezi annak kilövését. Ez nem ritkán a gép újraindításával megy csak. Nekem többször indult már így újra a Sony-m, bár ez lehet, hogy azért volt, mert telepakoltam minden sz@rral és a gép sem mai darab.
Az m1 note-tal mindenesetre ilyen még nem fordult elő, de lehet, hogy most itt is ez a helyzet.
-
cinemazealot
addikt
Annyira nem néztem át a rendszert, sőt én angolul használom a telefont, de néhány helyen még az angol fordítás is vicces (a magyarról is olvastam panaszokat). Lényegében élhető mindkét nyelv, de néha szembesül az ember nem szerencsés fordítással vagy megfogalmazással. Tipikus példák:
1.
Fogalmazási hiba: az alkalmazások memória használatánál a lefordított szöveg olyan hosszú, hogy maga a memória foglalás bájtban kifejezett értéke kilóg a képernyőről. (Tehát csak a lényeg nem látszik.)2.
Fordítási hiba: alkalmazások manuális telepítésekor a telepítő program ellenőrzi, hogy az APK biztonságos-e. Ez ugye angolul secure. E helyett azt írja, hogy security.Százalékot tehát nem fogok tudni mondani, de engem speciel nem zavarnak ezek az apróságok. Tisztában vagyok vele, hogy egy olcsó kínai készülékről van szó, amit első körben a belpiac meghódítására gyártottak, az idegen nyelvű fordításokra pedig az árak alacsonyan tartása miatt nem költhettek sokat. De ezért kaptam meg olcsón, és nekem most ez volt a legfontosabb. Ha minőségi(bbnek tartott) telefont akartam volna, valószínűleg egy ájfónt vettem volna.
De azt tuti nem kaptam volna meg 57e Ft-ért.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Falatkable #2298 üzenetére
Mindenek előtt üdv a klubban!
Ha a képernyő alján lévő nyíllal lépsz ki, azzal általában bezárod a programot, de úgy tudom, az talán a programtól is függ, hogyan kezeli le ezt az eseményt. Az viszont, hogy egy programot bezársz, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az kikerül a futó alkalmazások listájából (valamilyen szinten cache-elve marad, de ez is alkalmazástól függ).
Ha a Home gomb mellett (tőle jobbra vagy balra) a fekete felületről a képernyőre húzod az ujjad, akkor alul megjelenik az alkalmazáskezelő, itt látod a memóriában lévő programok listáját. Ha itt egy programot felfelé húzol, akkor azt a programot kilövöd. Ha a programot lefelé húzod, akkor nemcsak azt, de az összes alkalmazást kitakarítod a memóriából. Ha egy programra hosszan böksz rá, azzal rögzíted, így azt csak a program felfelé húzásakor, azaz a program explicit kilövésével tudod kilőni, a lefelé húzással (a le nem zárt alkalmazásokkal ellentétben) nem fog kiürülni a memóriából.
Ha esetleg butaságot írtam, bocs mindenkitől.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Atomcsirke #2260 üzenetére
Erre én is kíváncsi voltam, ezért most iziben ki is próbáltam. Működik a BT headsettel való telefonálás is és a gyári tárcsázóban van beépített hangrögzítő is.
-
cinemazealot
addikt
Igen, ezek szerint a micro SD kártya miatt kellett nano SIM-re zsugorodniuk.
(#1986) janaman01
Nem ördögtől való gondolat a felemás üvegezés: az ultravékony karcokat a kijelzőn nem fogod látni, vagy ha mégis, teszel rá fóliát (az m1 note-ra is tettél +1 üveg réteget). Ha viszont a kamera előtti üveg karcolódik, az sokkal inkább látszódna, az elé viszont biztosan nem teszel fóliát, mert az még inkább rontja a képminőséget. Ezért inkább oda tesznek egy jóval kisebb, de jóval strapabíróbb GG-t.Nemrég voltam sógoroknál Schönbrunnban és kerülgetett az idegbaj, mert a bő 2 éves Sony telefonom, aminek eddig soha semmi baja nem volt, elkezdett ocsmány képeket lőni. Nézem a hátlapi kamerát, és látom, hogy a kamera előtti üveglap dzsuvás, de hiába törölgettem mikroszálas kendővel, nem lett jobb. Úgy nézett ki, mintha az üveg felületkezelése (antireflexiós réteg?) öregedett volna el, repedezett volna szét és kezdett volna leválni darabokban. Gondoltam, ennyi, esélytelen, hogy ez innentől jó képeket csináljon. Aztán úgy voltam vele, hogy vesztenivalóm nincs, menjünk neki brute force-szal, kis mosogatószer, izomerő stb. Kiderült, hogy az az általam "antireflexiós" rétegnek titulált réteg igazából dzsuva volt (vagy nem, de az már mindegy), és bizony lejön. Azóta ismét gyönyörű képeket lő a gép, de ha gagyi üveg lett volna a kamera előtt, lehet, hogy ennek a "nagymosásnak" megmaradtak volna a nyomai apró karcok formájában.
-
cinemazealot
addikt
Fiúk-Lányok! Jól tapasztalom, hogy a home gomb csak fehéren tud világítani? Valahogy úgy rémlett, mintha RGB lenne. Rosszul rémlett?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Lacika2013 #1763 üzenetére
Nem feltétlenül. Én egy 600 GB-os SAS vinyót küldtem ki céges berkekben Lengyelországba DHL-lel és hát volt vagy 25e Ft.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Lacika2013 #1705 üzenetére
Én is ezt tapasztalom, de csak azután, hogy az app teljesen kiürül a memóriából. Fura, hogy nem menti a beállításokat.
-
cinemazealot
addikt
Új találgatás látott napvilágot egy esetleges utódról.
-
cinemazealot
addikt
válasz
LewSmith #1501 üzenetére
Nyugodj meg, én is kártyával fizettem, és két nap alatt (keddről csütörtökre) megkaptam. Mondjuk, nekem annyiban szerencsém volt, hogy akkor még nem volt ekkora felhajtás körülötte és akkor még stabilan volt raktárkészlet, nem úgy mint manapság.
(#1502) AllTheBest
A fekete színhez nem feltétlenül kell ugorjon a garancia. Csak egy fekete színű műanyag/szilikon borítót kell venni rá és egy füst alatt megoldódott a fekete szín, valamint a csúszás- és törés gátlás kérdése is. -
cinemazealot
addikt
válasz
< CyberBob > #1495 üzenetére
Nekem a hang minőségével (fülesen keresztül) volt egy kis problémám, de ez különleges eset, nem feltétlenül zavar mindenkit, én sem idegeskedem miatta.
-
cinemazealot
addikt
válasz
robi1979 #1447 üzenetére
Az Általad számolt 56926 Ft vélhetően egy középárfolyama volt egy ki tudja milyen banknak (ha Google-on nézted, akkor a Google forrásának), ami nem ugyanaz, mint amivel a PayPal számolja a valószínűleg nem középárfolyamon számolt végösszeget. Ráadásul, ahogy azt Lacika2013 is írta, a PayPal sem ingyen dolgozik. Többtényezős a dolog, de mindig úgy, hogy Te rosszabbul járjál.
Szerk: most látom, hogy namilegyen is linkelt egy hasznos cikket a témáról. Akkor megint lassú voltam.
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1288 üzenetére
Nem mondom, csak tippelek. Egyébként halovány gőzöm nincs, mi lehet a konkrét ok, csak agyalok.
Egyébként nem kisebb a gond, ha "csak" a GPU a hibás, sőt, talán még rosszabb is, mintha a kijelző volna. Mert a kijelző, viszonylag egyszerűen cserélhető. A GPU viszont része az SoC-nak, tehát az egy komplett alaplap cserét jelentene. Hangsúlyozom, még mindig csak tippelek, és lehet, hogy hót badarságokat hordok itt össze.
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1285 üzenetére
Kipróbáltam, de nekem nem csinálja. Viszont könyörgöm, ez az él meg mi a rák Nálad?!?!
Létezne, hogy megsérült a GPU vertex shader-ének és pixel shader-ének memóriája? Mert hogy akkor előbbi miatt volnának a keresztbe csíkok, utóbbi miatt meg a "kosz" és a prostituált pixelek (tudod, amik a sarkon vannak)?
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1259 üzenetére
A fókusz fixálására (ha szoftveres megoldás nincsen) az is megoldás lehet, ha a kamera látóterébe a sötét háttér elé becsúsztatsz egy fehér papírlapot, éllel függőlegesen. A fókuszmezőt a fekete-fehér élre kell irányítani, így az ott le is parkol és nem fog állandóan keresgélni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1247 üzenetére
Először is nyugi!
Másodszor javaslom, hogy állj Hulk módjára a helyzethez (hengereld le őket "like a pro") és profiként mutasd meg nekik, hogy mi az, amit nem látnak. A videofelvételed tényleg elég ratyi, nekem is meresztenem kellett a szemem, de én a fényképed alapján tudtam, mit és hol keressek. A videót mindenképpen olyan eszközzel csináld, aminek a fókusza fixre van állítva, mert a folyamatosan kereső autofókusz nagyon zavaró. Érdemes a videofelvételt úgy elkészíteni, hogy amikor felvillannak a lázadó pixelek, a képet kimerevíted és rá-zoom-olva kinagyítod, esetleg bekarikázod magán a videón, hogy jobban lássák, majd ismét lejátszani, hogy folyamatában is látható legyen minden.
Szívesen segítenék, mert van pár kamerám és megvágni is tudnám a videofelvételt. Én helyileg Pest megyében a 10-es út vonzáskörzetében mozgok, Te merre szoktál járni?
(#1250) AllTheBest, (#1256) blackrulz
A screenshot nem fog segíteni, mert alakjukat nézve szerintem ezek a kis pixelek nem a videomemóriából valók (de legalábbis nem abból a rétegből, amiről az OS tudna), hanem a kijelzőből valamilyen elektromos zavar által, esetleg a kijelző hardveres vagy vas-közelibb szoftveres vezérléséből. -
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1190 üzenetére
Megnéztem a videót, és nálam is előjönnek a kocsibéli párbeszédnél azok a színes zajcsíkok. Viszont különös, hogy csak ennél a filmnél, és ennél a jelenetnél mindig (MX Player-rel, VLC-vel, BS Player-rel, saját videó lejátszóval lejátszva egyaránt), míg más filmnél egyáltalán nem. És most figyelj! Mindez HW dekódert használva. Ha átkapcsolom SW dekóderre (MX Player), akkor sokkal intenzívebben látható.
Szerintem ez egyértelműen annak tudható be, hogy sz@rul (hanyagul) van kódolva a film és a lejátszónak mind a hardveres, mind a szoftveres dekódere túlérzékeny, nincs olyan kifinomult hibajavító eljárása, mint pl. a VLC-nek Windows alatt. Én úgy gondolom, hogy a telefonnak nincsen semmi baja, de a képernyő sarkában felvillanó fehér pixelek ügyében továbbra is tanácstalan vagyok.
A színes csíkok kapcsán viszont azt javaslom, hogy kerítsünk valakit, akinek van egy ugyanilyen (vagy ugyanígy Cortex-A53-as MTK) SoC-val ellátott gépe és azon megnézni, hogy ezekkel a videólejátszókkal (és ezzel a filmmel) produkálja-e a jelenséget. Ha igen, akkor lehet, hogy csak a videólejátszó programok ezen SoC-ra optimalizált dekóder-változatai bug-osak, ez viszont már nem a Meizu hibája. Ha viszont nem (tehát más ugyanilyen SoC-vel hajtott gépen ez nem jelentkezik), akkor a Flyme vagy az MTK SoC-ra portolt Android API-k kavarhatnak be, de akkor az továbbra sem kizárólag a Meizu hibája. Persze ennyire azért nem értek a dologhoz.
Egy szó mint száz, a jelenség több tényezős, és nem egyedül a Meizu okolható érte... szerintem.
-
cinemazealot
addikt
válasz
motoflug #1177 üzenetére
Dehogynem, de egyelőre azt lenne jó tudni, hogy pontosan hogyan rekonstruálható a jelenség, hogy ők is meg tudják vizsgálni. Momentán valakinél előjön, valakinél nem, így ezt nem lehet eléjük tenni, csak ha már találkoztak hasonló megkereséssel és esetleg már meg is van rá a gyógyír.
-
cinemazealot
addikt
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1173 üzenetére
Szerintem ezt tapasztaltam én is nemrég, de most mintha nem látnám. Szerintem eseti és valószínűleg szoftveres hiba lesz. Nem hinném, hogy garanciális problémaként fogják kezelni, inkább fogják azt mondani, hogy használd a feltelepített videólejátszót az általa meghatározott formátumokkal.
-
cinemazealot
addikt
Ma megjött a szilikon hátlap (pontosan 2 hete rendeltem), sokat segít a készülék foghatóságán, csússzósságán. Itt-ott picit sorjás ugyan, és az alján lévő lukak sincsenek tökéletesen pontosan a helyükön, de passzentos és a célnak tökéletesen megfelel. Azt a ~430 Ft-ot pedig bőven megéri.
-
cinemazealot
addikt
válasz
eladogeppc #1046 üzenetére
Örülök, hogy ezt megírtad, mert a Meizu m1 note tesztje óta, a Lenovo K1 Note volt az első olyan telefon, ami elterelte volna erről a figyelmemet. Örülök, hogy végül e mellett döntöttem.
(#1049) AllTheBest
Támogatom. Tulajdonságait tekintve gyakorlatilag ugyanaz a két készülék (méret, képernyő felbontás, árkategória, szolgáltatások), és akiknek választania kell (pl. én is sokat dilemmáztam), azoknak ez az infó hasznos lehet.(#1050) eladogeppc
Az A4-es papírral való összehasonlítás nagyon félrevezető lehet: milyen típusú a papír? Milyen fényben volt a papír (napsütésben, felhős égbolt alatt, izzó fénye vagy fénycső alatt, ...)? Ez kapásból minimum 4-féle színhőmérséklet. -
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1029 üzenetére
Az a baj, hogy nincs ötletem, csak a minap mintha láttam volna egy érdekes jelenséget, amikor is intenzív 3D-nél elkezdett volna egy picit belassulni, majd mintha valami képernyőszinkron hiba lenne, egyirányú, pixel vastagságú csíkok jelentek meg a képen. ... Kicsit összefolynak a napok, úgyhogy lehet, hogy nem is a telón láttam, de az biztos, hogy nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, szóval az sem kizárt, hogy valahol máshol láttam.
Majd ha megint tapasztalnám, megírom.
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1025 üzenetére
Csak a bal felső sarokban, meghatározott pixelek helyén látod ezt a "koszolást"? Mert ha máshol is jelentkezik, akkor nem biztos, hogy pixel hiba. Néhány napja nekem is mintha lett volna ilyenem, de az inkább a képernyőn mindenfelé jelent meg véletlenszerűen, talán amikor ráeresztettem egy 3D Mark-ot, tehát amikor a gép erőlködött. Most megnézem még egyszer, de nem tudom, jól emlékszem-e.
AllTheBest, az összefoglalóba lehet, hogy be kéne írni még az alábbi negatív jelenségeket:
- Nem ismeri a saját képpont sűrűségét és képernyőméretét (bár ez lehet, hogy Android hiba).
- Alkalmazás fejlesztéskor a fejlesztő környezet (legalábbis Ubuntu + Eclipse környezetben) első körben nem ismeri fel a telefont (bár úgy tudom, erre már találtak megoldást, csak én még nem jártam utána). -
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #935 üzenetére
Az én screenshot-jaim is 1080x1920-asok (4.2.3U)
(#929) blackrulz
Egy darabig görcsöltem a gyárival, aztán próbálkoztam a Hacker's Keyboarddal (ez tablet-en bejött), viszont most én is kipróbáltam a Swipe Free-t (a telón az a neve, hogy Swipe + Dragon Trial) de mind használhatóság, mind szótár szempontjából eddig ez a leginkább tetsző. Ráadásul két szótárat is használok rajta (angolt és magyart) és a kettő jól megfér egymás mellett, nem nagyon téveszt. -
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #873 üzenetére
Szerintem ez Android hiba lesz. Ma fejlesztés közben találkoztam egy olyan jelenséggel, hogy mintha 320 és 480 ppi között nem is lenne előre definiált pixel sűrűség az API-ban. Ez meg ugye pont félúton, 400 ppi sűrűséget képvisel. Na pont az nem létezik, de olyannyira, hogy ha rá is akarnám erőltetni, az alkalmazás lefagy.
Furi...
Legközelebb 416-ot tudtam rá belőni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #794 üzenetére
Nagyon imádom ezt a sikamlós tepsit, de most én is szólok róla egy-két rossz szót:
1. Nem lesz stúdió kellék:
Minimumra véve a fényerőt (bár ez lehet, hogy irreleváns) és viszonylag halkan hallgatva fülessel, a képernyőn történt változások behallatszanak a fülesbe.Konkrétan tegnap éjjel néztem rajta egy filmet minimum fényerőn fülessel és ahogy az MX Playeren hozzárve a kijelzőhöz megjelent a vezérlő sáv, cicergést hallottam a fülesből. Xperia acro S-en ez nem jelentkezik.
2. Gőze nincs róla, mekkora:
Írtam egy alkalmazást, ami a rendszerből kiolvasott képernyőméret-adatok alapján lövi be a saját méretezését, hogy az egyes elemek minden képernyőn ugyanakkorák legyenek (felbontástól és képernyőmérettől függetlenül). A minap, amikor beindítottam, furcsán minden nagyobbnak tűnt. Ma megnéztem Developer Tools-szal a képernyő adatokat, és ezt láttam:Konkrétan ő azt hiszi magáról, hogy 4,6"-es a kijelzője.
Vajon lesz ennek javítása, vagy lehet ezt jelezni valahol a Meizunak?
-
cinemazealot
addikt
válasz
monti0222w #783 üzenetére
Számoljuk ki! Ha egy netrádió 64kbps bitrátával tolja a hanganyagot, akkor az percenként 3,84 megabit, azaz 0,48 megabájt. Az 500 MB adatforgalomba ez az 1 percnyi hanganyag ~1041-szer fér el, tehát egy hónapban 1041 percig hallgathatsz 64 kbps-os hanganyagot (és akkor mást nem is csináltál a mobilneteddel). Ez ha minden nap hallgatod, napi kb. fél óra. Ha a netrádió 128 kbps-os, akkor viszont csak napi 17 perc. Ha csak hétköznaponként hallgatnod, akkor napi 50 perc 64 kbps-os, vagy napi 25 perc 128 kbps-os. Hát... nem túl bíztató.
-
cinemazealot
addikt
válasz
monti0222w #781 üzenetére
A hátlap tényleg elképesztően csúszik, már-már röhejes.
Rendeltem is iziben egy szilikon hátlapot, remélem, segít. Annak viszont örülök, hogy a hátlap műanyag, nem fém, mert a vételi tényezői jók (ellentétben néhány fém hátlapos eszközzel).
-
cinemazealot
addikt
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #740 üzenetére
Ezt én sem nagyon értettem. Volt egy tabletem, annak csak egy bizonyos szintig lehetett levenni a fényerejét, az alá nem, ezért éjszaka nem is nagyon tudtam használni, mert egyrészt kifolyt a szemem, másrészt zavarta a páromat.
Ennek a fényerő szabályozása viszont most nagyon tetszik.
-
cinemazealot
addikt
-
cinemazealot
addikt
Fiúk-lányok, én is elkárhoztam: kedden megrendeltem, ma átvettem (fehér, 16GB, 4.2.0.3U-val). Az első benyomások nagyon pozitívak.
-
cinemazealot
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest