- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hamarosan intézkedhet az EU a DeepSeekkel szemben
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mobil flották
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anax
tag
válasz
s.bala31 #2921 üzenetére
"az meg szerintem engedtessék már meg neki hogy egy Inteles topicban megvédje a mundér becsületét."
Egy szakmai fórumban? Csak azért védjünk valamit, mert nekünk is az van. Ne azt nézzük, hogy mi a valóság? Ha negatív kritika éri a kedvelt termékünket, akkor csípőből és ész nélkül visszatüzelünk? Azt hiszem ez jelenti a fanboy fogalmát, amit idéztem tőled.
Ez a stílus/személyeskedés, amúgy durván Intel topik védjegy. Még egymással is így beszélgettek, nem véletlenül hagyták el sokan ezeket, mert folyton áll a bál.
Az érdekelne viszont, hogy mi az elméletetek arra, hogy szinte kivétel nélkül minden kisebb, nagyobb, komolyabb, komolytalanabb teszt oldal, az 9800X3D-t hozta ki győztesen játékban az Ultrákkal szemben. Mindegyiket lefizette az AMD? Vagy ha hozzánemértő idióták mind, akkor mindegyik egyirányba hibázott?
(Nem vagyok fanboy sokáig volt Intelem, amikor lemosták az AMD-t.) -
válasz
s.bala31 #2924 üzenetére
Igen utána meg jöttél ezzel:
Hu, akkor most megnyugodtam hogy minden rendben.Mehet tovább itt az inteles topicban a Ryzenek fényezése.
Ez pedig nekem címezted, holott a te általad linkelt ryzenes probléma miértjét válaszoltam meg.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
s.bala31
őstag
-
válasz
s.bala31 #2916 üzenetére
Már ne is haragudj összehasonlítás megy nem a fényezés.
Bármikor bárki gondolkodott 2 rendszer között elmondtam mind a két oldal előnyét és hátrányát, nem megy neked sem az értő olvasás?
Olvass vissza, írtam ,hogy van ahol érzem a hátralépést saját magam is egy 13700K-ról is, de játékok esetén hatalmas előrelépést tapasztalok.
De gyerünk nosza rajta, csinálj akkor te is egy tesztet, kicsivel több mint 1p a teszt lefuttatása. Lássunk már még Intel oldalról is akkor pár eredményt, hidd el meg foglak dicsérni ha jó számokat hozol és akkor végre nem csak te is az értelmetlen offok számát gyarapítodÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
s.bala31 #2921 üzenetére
Szerintem meg teljesen valid es normalis valaszt kapott, mellesleg o mondta a hsz-eben, hogy az AMD is opcio, tehat nem atjottek ide az AMD-sek frocsogni, csupan adtak egy perspektivat.
Szemely szerint en azert voltam itt, mert mint mondtam ArrowLake-t akartam en is, megnezheted a korabbi hsz-eket, de pontosan abba a dilemmaba jutottam amibe sylex, miutan megjelentek a tesztek/arak. -
s.bala31
őstag
Nyugi, nem az első eset és valószínű nem is az utolsó. Van egy AMD-s fanboy réteg akik ráérésükben böngészik az inteles topicocat, cikkeket és ha úgy látják hogy valaki Intelt mer ajánlani vagy leszólja az ő aktuális kedvencüket akkor szét offolják a témát. Lehet itt köpködni Droidra meg kritizálni a stílusát de ő nem szokott átjárni AMD-s fórumokra észt osztani, az meg szerintem engedtessék már meg neki hogy egy Inteles topicban megvédje a mundér becsületét.
-
Codiee
tag
válasz
Dave567 #2910 üzenetére
Skalar-ra kell odafigyelni csak + számok törvénye van, 3-4x több AMD-t vesznek az emberek, mint Intelt, ugyan ez volt annó 2022(3 elején) amikor az Intelt többen vették és nagyon sok embernek pl a Shader generálással volt kínja UE 4-5 alatt. Viszont kíváncsi lennék, hogy hány embernek degradálódott az atombiztos 0/24-es OC-juk miatt az Intel procijuk.. Nem vagyok se AMD se Intel fanboy, és 3 éve csak lurkölöm a topikot, pontosan DroidMester és Csavez OC-jai, illetve megnyílvánulásai miatt, de kíváncsi lennék, hogy mennyit degradálódhatott a procijaik
(De ha már itt tartunk, arra is kíváncsi lennék, hogy W/FPS-ben mennyivel tud többet a 14700K/14900K(S) (Mester OC) vs 265K/285K (Mester OC), csak hogy megnézzük, hogy tényleg jobb lett-e az új gen vagy sem, egy fix, az AMD-t (Minden féle fanboyság nélkül), játékokban nem fogja verni, ezt garantálhatom, akár hozzányúlva, akár out of the box...)
Ryzen 7 9800X3D | Asrock X870E Taichi Lite | ASUS TUF RTX 4090 | Kingston HyperX DDR5 32GB 2x16GB 6000MHz CL40 | Arctic Liquid Freezer II 420 | Corsair HX1200 | Be quiet! SHADOW BASE 800
-
Egy teljesen normális kérdést tettem fel szerintem az elején. Nem vagyok egyik irányban sem fan, de jobban preferálom az Intelt viszont mindenhol azt látom, hogy játékokban az AMD most jobb és azért kérdeztem rá, hogy mi is a helyzet szerintetek. Ami itt megy az vicc, hogy nem lehet normálisan megválaszolni a dolgokat, hanem aki mást mer mondani bele állunk és csak azért se ismerjük el a dolgokat...
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Dave567 #2910 üzenetére
En beraktam a 9700X-et a moboba, frissitettem BIOSt, benyomtam az EXPO-t es jatszok vele. (ventiket allitottam meg, PBO gondolom AUTO-n van)
Stabil es nem egett le. Ez az out of the box elmeny.
Ezt az AMD valamiert tudja hozni megfelelo teljesitmeny es fogyasztassal, az Intelt meg ebben a par generacioban meg allitgatni kell es benchmarkolgatni.s.bala31
Senki nem mondta, hogy rozsas. Ha kimaradt volna a fenti diszkurzus, sylex hsz-ere porgess vissza.
Egyelore az Intel vitte a 13th-14th gennel a negativ PR-t szerintem, ahol tomegevel kellett procikat cserelni meg raklam BIOS-t kiadni, hogy ne menjen szet a proci.[ Szerkesztve ]
-
válasz
s.bala31 #2913 üzenetére
AMD-nél ez a memory Issue az Asrock lapokat érintette 80%-ban, de nem csak a 7800X3D-t hanem a 9800X3D-t is, és ott is elsőnek G.Skill majd bizonyos Kingston ramokkal jött elő, mint ahogy most pedig a leégő procikról lett hír ahol 36 lapból 29 lap szintén Asrock (csak mielőtt a procit okolnánk érte
)
Előbbit bios frissítéssel már azóta többnyire orvosolták.#2915 Celithrandi
Mea culpa javítottam.Tőled is néznék tesztet a fenti beállításokkal amúgy, ha gondolod jöhet szívesen megnézem ha már a topic 1851.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
s.bala31
őstag
válasz
Busterftw #2909 üzenetére
Igen, AMD-nél minden rózsás
[https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/16rtlux/memory_issues_7800x3d/]
Amúgy már megint teleszemetelték az AMD-s fanboyok a topicot, tisztelet a kivételnek aki legalább teszteket is posztolt. -
válasz
Dave567 #2900 üzenetére
Jaja, biztos unalmukban szerkesztgetik....
Ne érdekeljen, hogy rendszeresen megszokták osztani az eladásokat és nem csak proci, hanem VGA esetén is.
Amúgy neked is Intel van. Mutass már a fenti mérésekkel te is egy eredményt lássuk másnál mit mutat a teszt.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
válasz
DroiDMester #2905 üzenetére
Egyrészt tudta (és most már gecire unalmas, hogy te jobban tudod a másiknál mi mennyit megy...) és egyrészt most annyiban helyreigazítom magam, hogy úgy olvastam fent, hogy én járatom AMD alatt 8266-on a memóriát, erre írtam amit írtam, de ezt vállalom is, hogy félreolvastam.
Ettől függeltlen a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy nálad mennyit megy, ha hozom azt az eredményt játékok alatt 6400-as rammal amit te 7200-8600 között.Este azért várom a mezei w11-es tesztedet revi OS nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
-
Alf25
tag
válasz
DroiDMester #2905 üzenetére
Mire kell a 8400 CL36?
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy kell húzni, tesztelni a memóriákat mert még soha nem csináltam?
Ez a konfigom:
ASUS ROG STRIX Z890-A GAMING, Core Ultra 7 265K, G.Skill DDR-5 48GB 6400 CL32 TridentZ 5ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
-
TechN7ne
nagyúr
Mindenhol már az AMD a téma ,meg hogy mennyire király.
Értem én és örülök is ha van boldogság ,de ennek a topiknak mi köze hozzá?
Az intelest nem érdekli az AMD ,fordítva meg teljesen az ellenkezője ,már itt is elleptetek minket.
Kit érdekel ,hogy mennyit megy ,gépet nem csak játékra veszünk hanem mindenre is.Komoly IT cégeknél és a legsikeresebb youtubereknél sincs nyoma sem ,elgondolkodott szinte bárki ,hogy pl. TheVr -nál az 50db gép közül egy darab AMD sincs!
Szerintetek mi lehet az oka (én tudom) ,pedig sorba építenek rengeteg támogatással ,ha AMD gépet készítenek az csak ajándékba sorsolásra ,vagy megy máshova de ott nem maradhat.Szerk.
Biztos hülyék velünk együtt ,mindenki az csak az AMD s nem.[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
Mondjuk ilyet tudok szerkeszteni én is…
Az emberekkel mindent le lehet nyeletni, PH kihozott vagy 10 oldalt a hibákról, utánna csak erről szólt minden.
Jol be nyaltak az emberek, most meg a kutyának se kell már, ilyenez…
De a statisztikák szerint jó sokat be kell hozni az amdnek. -
válasz
DroiDMester #2898 üzenetére
Nem tudom a 8200C36-ot honnan szeded, Intel esetén képes volt rá az APEX-em, de ott is csak 8000-en járattam.
AMD-nél még csak nagyon meg sincs feszítve a memória
Annyi az egész hogy nem ANALFABÉTÁNAK KELL LENNI hogy csak egy XMP.t tudjanak betölteni, hanem kell venni a fáradságot és foglalkozni a géppel akinek ez nem megy vegyen ALMÁS rendszert ahogyan a telóknál is van.
NEM! Meg kell tanulnia az Intelnek is normális procit csinálni, és out of the box értelmes eredményeket hozni, nem pedig a juzernek gépészkedni, hogy kihozzon értékelhető eredményt belőle. Vagy szerinted ez a normális?
Mellesleg felőlem bizonygathatod itt napestig, hogy mindenki más a hülye rajtad kívül, de valahogy a számok nem téged igazolnak.
Egy másik topicból egy másik téma kapcsán épp most merült fel.
Amazon / Mindfactory januári eladások.
Akkor most ezek szerint mindenki háttal ül a lovon csak te nem igaz?
Ha ekkora deal a 14900K miért nem azt veszik az emberek?
Vagy a gyíkemberek már köztünk vannak és mindenki tudatát megfertőzték?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Nincs DELID egyik cpu.mon se! Utoljára 13900K.n volt de azon csak azért mert tibcsitől vettem és ő delideltette magának.
Saját cpu.m 12900k volt amit delidelt pio kolléga.
14900k AC5500MHz@1,18v simán hűthető egy 30.e res Arctic lf2 360.al, nemkell épített víz hozzá, ezzel is mellé lőttèl! Játék alá meg 7200@CL34 ram pont azt hozza mint nálam a 8200@CL36 szóval nem kell 300.e res APEX lap meg drága 8000.res ram se, ezzel is mellé lőttèl!
Annyi az egész hogy nem ANALFABÉTÁNAK KELL LENNI hogy csak egy XMP.t tudjanak betölteni, hanem kell venni a fáradságot és foglalkozni a géppel akinek ez nem megy vegyen ALMÁS rendszert ahogyan a telóknál is van.
-
válasz
DroiDMester #2891 üzenetére
Tudod az a különbség kettönk között, hogy én nem istenítek valamit amíg nem vizsgálom meg a másik oldalt. Én alátámasztottam mérésekkel, és eredményekkel azt, hogy igenis alternatíva JÁTÉKOK alatt az AMD, mint ahogy azt is elismertem minden egyes alkalommal, hogy lehet Intelből is egy nagyon jó rendszert csinálni ami pariban van egy X3D-vel de jelentősen több idő, és pénz befektetése árán.
A fő gond itt végig azzal van, hogy te még továbbra is úgy állítod be a dolgokat, hogy a te rendszered és eredményeid azok semmi extrát nem tartalmaznak, és rengeteg dolgot elhalgatsz az ide betévedők elől, a stílusodról meg modorodról nem is beszéljünk.
Illene megemlíteni, hogy Delid intel oldalon szinte kötelező, a te eredményeid is ÉPÍTETT vízzel vannak, és ReviOS-t használsz.
Erről beszéltünk, hogy megtéveszted azokat akik ide betévednek, és mindenkinek úgy állítod be, hogy az általad prezentált eredmények a valid tesztek, az összes netes teszt meg kamu, holott pont, hogy háttal ülsz a lovon.
Az átlag ember nem fog épített vizet csinálni, ahogy már az AC 5500 is neces még egy AIO-val is, nem hogy egy 6200 amit annyira felhoztál. A ram oldalát meg akkor nem is néztük.Ezt az eredményt amit én mutattam (CPU oldalról nézve csak, mert nyilván nem mindenkinek lesz 4090 mellette) 10-ból 9 ember meg tudja csinálni, mert az összesd 9800X3D tudja ezt, nincsenek akkora szórások szilícium terén mint Intelnél, hogy ha kifogsz egy hulladék SP-t akkor nem bírod meghűteni.
Mint ahogy a 6000 C28 is menni fog még a legótvarabb B650 HDV lapon is, és 40-45K-ból is megvan egy új memória.De amúgy te menthetetlen vagy.
Tudod mit, neked van igazad!
Megyek vissza read onlyba, mert te meg csak write only vagy, egy az egybe azt műveled mint anno Csavez. Neked semmi se jó, ha dobálózol össze vissza a marhaságaiddal, olyan dolgokról ugatsz, amiről fingod nincs, szarozol valamit amivel tapasztalatod sincs, de elkönyveled hogy semmit se ér, csak a TE konfigod az etalon, ehhez mérsz mindent, aztán ha valaki jön és hoz egy ekvivalens vagy jobb eredményt akkor jön a kötözködés, és a kifogások keresgetése, és az önigazolás keresése miért is még ezek után is csak a te nézőpontod a követendő példa.A legjobbakat mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
-
omfgk
veterán
4090-el sincs gpu limit 1080p Ultrában.
Bocs, javítom, ez 1440p a DF tesztben. Tehát 1440p-ben is kijön a különbség a prociknál. 1440p ultra.
Azért itt már messze kerültünk attól ,hogy senki nem játszik 720p-ben. Vagy 1080p ultralow-ban. Asszem ezzel flémeltél valamelyik teszt alá.
Ahol kurva nagy betűkkel felül olvasható volt ,hogy 1080p Ultra.1440p ultra az 4K DLSS-el. És meg is érkeztünk. 4K-ban is számít a proci.
Érdemes az ilyeneket elolvasni. Custom Scene, in game scene, Ultra és társai... Minden tesztelő vagy odaírja, vagy elmondja az adatok közlésekor.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
omfgk
veterán
válasz
DroiDMester #2891 üzenetére
mert egy játék részletet futtatnak ami 100.ból 100.szor más eredményt hoz akkor is ha semmit nem módosítasz csak elindítod 100 szor egymás után
Te tényleg nem tudod ,hogy hogyan tesztelnek, igaz?
Nem gond, csak akkor nem mondunk baromságokat. Senki sem tud mindent.
Digital Foundry új tesztjeit ajánlanám. Cyberpunk market részt. De gondolom azt se fogod megnézni. Mert nem illik bele a világképedbe.De igazából az utolsó lőtéri kutya ingame tesztje is relevánsabb mint amit itt össze szenvedsz 720p lowban benchmarkokban.
Egyébként a benchmark vs ingame teszteknél csak annyit kellett volna észrevenni, de elég régen már ,hogy valamiért benchmark-ban még gyengébb vga-val is gpu limitesek vagytok 1080p-ben. Ezért kell 720p-vel szenvedni. 720p low méghozzá.
Közben meg tesztekben 4090-el sincs gpu limit 1080p Ultrában.
Lehet ,hogy teljesen más a terhelés? Mást számol a proci?
Elképesztő felfedezés.De mondom, nem kell nekem hinni. Ott a Cyberpunk benchmark. Az a rész ingame is elérhető. Kocsma is vagy a DF féle Market rész.
Csak a sok nagyszájú nem akar odamenni ,hogy megnézze ugyanazt a részletet ,hogy ingame valamiért sokkal jobban terheli a procit a játék. Ergo, annyira lehetne következtetni a benchmark alapján arra ,hogy ingame melyik a gyorsabb proci, mint Cinenbech alapján. Semennyire.Tehát, még egyszer, a gyengébbek kedvéért. Mint önálló benchmark, teljesen jó a Cyberpunk. Mint egy 3DMark.
De aki nem teljesen hülye, az tudja ,hogy a 3DMark értékek alapján nem lehet megmondani ,hogy melyik proci lesz a gyorsabb egy adott játékban.
Na ezt szokták itt egyesek folyamatosan csinálni.Pedig a Cyberpunk bench kapcsán ezt már végigzongoráztuk párszor.
És ezért ér többet továbbra is az utolsó lőtéri kutyának az ingame tesztje. Amit itt sokan lesajnálnak. Mert nem úgy kell. És hozza a benchmarkot. Beszarás. Ennél gyorsabb beismerése annak ,hogy valaki totál vakon van, nincs is.Na ezért nézünk inkább teszteket. Mert azok érnek is valamit.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
DroiDMester #2873 üzenetére
Itt az Ultra 2K-d.
De ha már te is kérhettél, én is kérek méréseket.
Ha már úgy is mérni fogsz este akkor léci a ReviOS helyett majd egy kommersz Windows 11-en mérj már (rád bízom, hogy 23H2 vagy 24H2)
(Ha már amúgy is a napi használat demonstrálása a cél az emberek 90%-nak akik nem fognak tweakelt OS-t használni)Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Ha ha ha......
Amint látod nincs szükség hatalmas oc.ra a 14900k,f,s nek hogy hozza a csoda 9800x3d.t alul órajelezve is, 3.fps el vagyok lemaradva minimumba ami pont mérési pontatlanság is lehet akár, akkor hová tuningoljam? Minek egyen 200w ot játék alatt feleslegesen ha így alulfeszelve alul órajelezve is beérem az állítólagos istenkirály gamer cpu.t, még a legrosszabb esetben is(720p low) ezért kértem hogy csinálj 1440p ultrán mert ott lehet alul maradsz az x3d.vel hiába hájpoljátok hogy az az istenkirály játékra!
Majd ha kevés lesz 2év múlva akkor tudok hová nyúlni, mert van még benne bőven tartalèk a csoda x3d t meg dobhatod a kukába mert NULLA tartalék van benne!
Ha követed a történetet onnan indult hogy 285K.t vegyen vagy AMD.t vagy esetleg 14900K/F.et.Tehát ha most veszi az illető akkor 170.ért kap 14700kf.et és 250ért x3d.t így kell nézni nem azt hogy megjelenéskor épp melyik mennyire van túlárazva!
Látom neked se világos amit írtam TPU tesztről, pont azt írtam amiről csámcsogtok hogy SENKI NEMTUDJA REPRODUKÁLNI! mert egy játék részletet futtatnak ami 100.ból 100.szor más eredményt hoz akkor is ha semmit nem módosítasz csak elindítod 100 szor egymás után, akkor ezzel hogy a francba lehet összehasonlító tesztet csinálni magyarázd már el mert saját magával se lehet nemhogy egy tök másik konfiggal összehasonlítani!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2883 üzenetére
Annyira gaz amit csinalsz.
Eddig azt pofaztuk, hogy a kutya nem jatszik 720p-ben, meg minden bajod volt a vga limittel, most meg itt hoborogsz, hogy valos hasznalat meg nem 720p-ben jatszunk.Es az a legnagyobb gond, hogy nem veszed eszre, sajat magadnak mondasz folyamatosan ellent.
-
válasz
Már vártam, mi lesz a következő dolog ami mögé bújni akarsz.
Vagdalóztál össze vissza, hogy szarok a netes tesztek, meg hogy sehol sincs az az X3D, de nem voltál képes értelmezni a szöveget se amire fentebb már többet felhívták a figyelmed, hogy a TPU tesztben NEM BENCHMARK EREDMÉNY VAN.Ennek ellenére megcsináltam a tesztet, és hozza azt amit a te KS-es rendszered egekbe emelt memória órajellel, és AC OC-val és annál többet is.
Azt se feledd hogy egy közel 300.e res cpu az x3d, míg 14900k(f).t kapsz bontatlan újat 170.ért 3év garival
248K-ért lehet jelenleg is megvenni a processzort a manós boltban, és meg lehetett venni 235K-ért is aki előrendelte. Mindenki megkapta aki kivárta a sorát, aki meg idióta volt az megvette 280-320K között amiről te beszélsz annak lehet gratulálni.
Másrészt szintén ne ferdítsünk az árral sem. Te most egy olyan processzort árát hasonlítod össze a 14900KS személyében ami 2023 októberében jelent meg egy olyan processzorral ami tavaly novemberben. Azért nagyon nem mindegy, hogy az életciklusa melyik részén nézed az adott termék árát! (amúgy megnéztem a számlázómban 2024.03 hóban adtam el belőle és 320K volt, a 14900K pedig 250K környékén) Szóval almát az almával körtét a körtével akkor.De tolj egy 1440p.t ultra beállításon ha mersz had lássuk a VALÓS HASZNÁLATBA mit tud mert ugye nem 720p low on játszunk a 4090.el
Megcsinálom nemsokára de eddig te kardoskodtál azért, hogy így mutatja meg a proci mit tud, most meg hogy van élet az Intelen túl is el kéne fogadni, hogy nem mindig neked van igazad
Írtam hogy majd mérek gyári órajelen is, ami 6200MHz lenne a KS.nek mert most csak 5500on szötymörög és ígyis hozom az x3d szintjétÍrtam hogy majd mérek gyári órajelen is, ami 6200MHz lenne a KS.nek mert most csak 5500on szötymörög és ígyis hozom az x3d szintjét
Tegnap még szintén azon értetlenkedtél, hogy aki K-s procit vesz az azért veszi, hogy tuningolja és kihozza belőle az extra teljesítményt.
Mint mondtam K -s CPU arra való hogy kihozd belőle amit tud, nem arra hogy XMP-vel bohóckodjál, és benne maradjon +35-40% teljesítmény amiért kifizetted a felárat!Ezt te írtad, akkor most gyakorlatban szembe mész ezzel, hogy csak 5500-on járatod. Ha kifizetted a felárat, akkor miért nem AC6200-on járatod?
(amire megjegyzem te is tudod jól, hogy hogy megint ferdítesz mert itt írod egyel fentebb, hogy majd jól leteszteled gyári órajelen 6200-on, csak hát a gyári órajel az ugye nem AC 6200 volt hanem csak 2 magon tudta)
[ Szerkesztve ]
-
Mert TPU oldalán nincs MINIMUM érték akkor csak az átlagot tudod ott nézni, nemde?
De ha mérünk mind2en a benchmarkal azonos beállításon akkor ott látjuk mind 2 rendszernek mind 3 értékét(min, max, átlag) ott akkor már a minimumot érdemes hasonlítani nem érdekel senkit hogy 350 a max ha a minimum mondjuk 50.re beesne és élvezhetetlen lenne így játszani vele.
Leírtam hogy AllCore 5500MHz en járatom(alulfeszelve alul órajelezve) a 14900KS.t ezt BÁRMELYIK 14900KF.en tudod hozni tehát nem kell hozzá drága KS.
Írtam hogy majd mérek gyári órajelen is, ami 6200MHz lenne a KS.nek mert most csak 5500on szötymörög és ígyis hozom az x3d szintjét
[ Szerkesztve ]
-
válasz
De te az átlagot emelted ki vastagon amikor be tetted a tesztet, hiszen a tesztben is átlag volt. Akkor ő miért a minimumot nézte volna?
Valamint a 14900KS ami tudja azt amit linkeltél drágább, mint a 9800X3D, hogy jön oda a sima 14900KF?[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
omfgk
veterán
válasz
zebra_hun #2882 üzenetére
Látom az olvasás és szövegértés továbbra se menő.
Cyberpunk benchmark-ot futtatni pontosan annyi értelme van mint egy Cinebench 23 bench-et.
A kapott érték pont ugyanannyira releváns a Cyberpunk játék kapcsán.
Semennyire.Ez az amit sose fogtok megérteni.
Kár. Pedig lehetne jókat dumálni.Az még kész Benny Hill show, hogy itt már vagy harmadjára sikerült a TPU Custom Scene-ben kapott fps-t a benchmarkban kapott értékekhez hasonlítani.
Gyengébbek kedvéért.Ha szükséges, rajzolok nagyobbat Paint-ben. Jelezni tessék, ha igény van erre.
[ Szerkesztve ]
-
Az megvan ugye, hogy az átlag szartse ér.
A MINIMUMOT szoktuk nézni hisz azokból jönnek az akadozások.Nálad 267 nálam 264.
Most örülsz hogy 3.FPS el megelőztél, egy erősen alulfeszelt és erősen ALUL ÓRAJELEZETT 14900KS.t, mert én csak AC 5500.on használom.
Este ha hazaértem majd megnézem gyári 6000MHz en is.
Azt se feledd hogy egy közel 300.e res cpu az x3d, míg 14900k(f).t kapsz bontatlan újat 170.ért 3év garival
De tolj egy 1440p.t ultra beállításon ha mersz had lássuk a VALÓS HASZNÁLATBA mit tud mert ugye nem 720p low on játszunk a 4090.el
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
Látom zajlik az élet.
Méghogy a benchmark nem mérésre való... Igen "hozzáértő" mond ilyet. -
Celithrandi
addikt
Kissé felcsesztem magam azon hogy egy cmos resethez ki kell szednem a gépet a helyéről, lefektetni, elemet kibányászni így ha már a rammal nem jutottam előrébb csináltam az asztalra egy cmos reset gombot
[ Szerkesztve ]
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
válasz
DroiDMester #2873 üzenetére
Sajnos csak ezt tudja a csoda X3D
Tessék itt az eredeti képed alapján összehasonlítva a 14900K-val.
Jéééé csak 20 FPS-sel jobb a manóba, és még ReviOS sem kellett hozzá[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
DroiDMester #2871 üzenetére
Sztem az lehet ,hogy nem olyan "szabadsággal" építenek össze gépeket és nem fordul meg annyi alkatrész a kezükben.
Sokan ajánlatra kapnak gépeket majd azokat szeretetik össze másokkal (szerviz ,bolt ,stb.).
Nagyon sok áldozat lett AMD felhasználó ,De legalább ne menne az okoskodás ,meg az oda firkantok ahova semmi közöm és stb. ,ez a "piros" szemüveg is számomra érthetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
-
omfgk
veterán
válasz
Celithrandi #2869 üzenetére
A bench arra való hogy teszteld hogy előre vagy hátra léptél, nem arra hogy ingame adatot kapj.
Ehhez képest ebben a topikban mindig a bench alapján van eldöntve ,hogy akkor mi a gyorsabb.
Erre mondtam a Cinebench-et. Ami ott egy szálon a leggyorsabb, az a gyorsabb Cyberpunkban és kész.
Mert konkrétan ennyi köze van a benchmarknak a tényleges játékhoz. Csak ezt sokan képtelenek megérteni. Tpu-nál értik. Ezért a Custom scene. Pedig a bench gyorsabb és egyszerűbb lenne. Fura, ugye?Mindegy, tudom ,hogy ez itt megugorhatatlan. De próbálkozni szabad. De most már tényleg valaki elmehetne oda ahol a benchmark is fut. Persze akkor kiderülne a dolog szóval esélytelen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Busterftw #2872 üzenetére
így megfelel?
ittvan a TPU-s 720p Ultra beállítással!
valahogy nem akar ez 249.es átlagot hozni mint a csoda X3D
bónusznak egy 1440p mivel 4K ra alkalmas VGA-t még nem találták fel!
de itt se akarja hozni a csoda X3D-t a 155.FPS-ével, mert nálam a minimum is 167 a fene esne bele![ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2871 üzenetére
A te összehasonlításod sem reprodukálható.
Azonos környezetben a CPU-k a TPU tesztben pedig igen.De mondjuk kíváncsi lennék a fenti TPU beállítással mennyit hozna a 265k vagy a 14900ks-ed.
-
válasz
Celithrandi #2869 üzenetére
ezeknek hiába magyarázod, én már órák hossza erről beszélek hogy TPU oldalán nem REPRODUKÁLHATÓ beállításokkal mérnek, így az SEMMIT nem ér, mert nem tudod a saját rendszereden lemérni ugyan azt!
Arról nem is beszélve hogy hiába mennek ingame ugyan azon az előre bejárt útvonalon, ha semmihez nem nyúlsz és 3X végig mész akkor is mind három mérés totál más lesz, tehát SEMMIT se ér mert ugyan azon a hardveren semmi módosítás mellett is tök más eredmény jön ki.
Akkor hogy is lehetne így hasonlítani 5-10-20.féle CPU-t egymáshoz!? ha még saját magával se lehet hasonlítani mert egyszer van 70 átlagod egyszer van 58 egyszer meg 78 így aztán tényleg hiteles az az össze hasonlítás amit ők mérnek!Pont erre valók a beépített benchmarkok mert azok ha 150szer futtatod le 150szer ugyan azt hozza, így lehet vele hasonlítani!
[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
válasz
DroiDMester #2868 üzenetére
Tudod, ez nem eldöntendő kérdés. Ez tény.
A benchmark-ban szereplő kocsmai rész ingame is meglátogatható. És kiderül ,hogy teljesen más a terhelés...
Ennyi.
Ezért kell szenvednetek itt 720p-s low tesztekkel. Mert csak így nem lesz gpu limit.[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
A bench arra való hogy teszteld hogy előre vagy hátra léptél, nem arra hogy ingame adatot kapj. Ingame adatokkal nem tudsz semmit összehasonlítani mivel attól függ, hogy a game mely pontján és meddig mérted. A pályarészen van 60fps míg B pályarészen 90
[ Szerkesztve ]
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Ez csak szerintetek van így, mert a piros napszemüveggel csak ezt látjátok!
egyébként engem látsz BÁRMELYIK AMD részlegbe okoskodni ? flémelni!?
Megkérlek te is csak akkor gyere ide a kék oldalra, ha van hozzávaló hardvered addig itt ne okoskodj, és ne akard nekem megmagyarázni azt amiről fingod sincs, mert csak kamu YT videókat láttál róla jó esetben vagy még azt se!
-
omfgk
veterán
válasz
Celithrandi #2866 üzenetére
Na akkor ennek örömére egy utolsó adalék. Aztán eltűntem.
Cyberpunk benchmark-ot futtatni pontosan annyi értelme van mint egy Cinebench 23 bench-et.
A kapott érték pont ugyanannyira releváns a Cyberpunk játék kapcsán.
Semennyire.Tehát ha valaki azt nézi a benchmark-al, hogy az adott OC mennyit hoz:
Gyorsul bench-ben 10%-ot.
Az egyáltalán nem jelenti azt ,hogy ingame gyorsul 10%-ot.Vagy ha valaki mondjuk egy 285K-t és egy 14900K-t tesztel benchmark-ban és kijön ,hogy valamelyik gyorsabb 10%-al:
Az szintén nem jelenti azt ,hogy ingame is ez lesz a helyzet.A benchmark egy teljesen más workload. Köze nincs a tényleges játékhoz.
Ezért tesztel minden tesztelő, aki legalább a cipőfűzőjét be tudja kötni egyedül, ingame jeleneteket.Na jó tesztelgetést!
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
valójában szólhatna a topic arról hogy ram és cpu beállításokról diskurálunk. Ehhez célszerű lenne ha 15. gen tulajok írnának a témában
-
omfgk
veterán
válasz
DroiDMester #2864 üzenetére
Custom Scene = nem a kurva benchmark, hanem ingame teszt.
Azt hittem ez tiszta.
[ Szerkesztve ]
-
látom nálad se megy az értelmezés!
ennyit írnak: A CPU-tesztcsomagunk összes játéka 720p felbontású RTX 4090 grafikus kártya és Ultra beállítások használatával.
no az ultra beállítás-t megcsinálom én neked úgy hogy van 50FPS-em meg úgy is hogy 200. akkor melyik lesz a valós?
ez így egy kivert lófütyi, nem beállítás közlése, úgy kell tesztelni hogy bárki számára reprodukálható legyen, nem úgy hogy hasamra ütök!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2862 üzenetére
Az egyetlen kamu teszt a tiéd, mert kiszedted a stock/default TPU tesztet és a saját beállításoddal és ki tudja milyen szoftver/hardveres körülményekkel hasonlítottad össze.
Itt pont a te teszted nem ér semmit egy 9800x3d teszt nélkül.
-
válasz
Busterftw #2860 üzenetére
SEMMIT nem linkeltél NETES KAMU tesztet énis tudok mutogatni, amik továbbra sem érnek SEMMIT!
Olyat kértem amit te mértél, vagy már olvasni se tudsz? én terelek te menekülsz a netes szartse érő tesztek mögé mutasd a sajátod végre!
és már 1.hónappal ezelőtt is betettem
és ez ugye csak a kistesó 265K
[ Szerkesztve ]
-
omfgk
veterán
válasz
DroiDMester #2854 üzenetére
TPU Custom Scene.
Olvasni gáz manapság, vagy mi?Pedig régen menő dolog volt.
Régen minden jobb volt. Még az Intel is.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2859 üzenetére
Tehát teljesen eltérő beállításokkal próbálsz itt terelni.
A TPU tesztből azért kiszedted a default értéket aztán ennek tapsolsz.Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy itt az ArrowLake-ről volt szó eredetileg, mert az átlagban nemhogy az AMD-től de még a 14th gentol is elmarad.
Linkeltem tesztet, egyenlő beállításokkal, egyenlő feltételekkel.
Te egyelőre egy hatalmas ferdítést hoztál.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Busterftw #2856 üzenetére
Nem azért vettem annó 330.e ért a 14900KS-t hogy XMP-vel lebutítsam, akkor maradhatott volna a 14900KF em is vagy az előtte lévő 13900K is!
Mint mondtam K -s CPU arra való hogy kihozd belőle amit tud, nem arra hogy XMP-vel bohóckodjál, és benne maradjon +35-40% teljesítmény amiért kifizetted a felárat!
de továbbra sem látunk tőled semmilyen tesztet, mert nem szeretnéd leégetni itt magad a nagy közönség előtt, nem szégyen az ha téved az ember nyugodtam beteheted a teszted!
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2854 üzenetére
Komoly gondok nálad vannak, mert az ugye tiszta, hogy most ezekkel a beállításokkal a 9800x3d-t kellene lemérned az összehasonlításhoz?
Illetve második kérdés, ezekkel a beállításokkal csináltad a tesztet?
All Intel 14th, 13th & 12th Gen processors
(Intel stock power settings / ASUS MCE disabled)
(gondolom minden más is default/stock náluk)
Memory: 2x 16 GB DDR5-6000
36-36-36-76 2T / Gear 2[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz
Busterftw #2840 üzenetére
Bizonyíték kell, ennyi, az nincs, mert nem rakják ki a beállításokat, egyik sem...
Lehet jobb, igazából leszarom, 7800x3d van itthon, 14700kf-el, haveromnak is van 7800x3d-je, és bizony az INTEL STABILABB..... EZ A LÉNYEG!!!! SIMA EXPO/XMP
4K-ban lehet jobb, azt nem próbáltuk, de amivel nyomjuk az kuka AMD-n.
1440p-be 240HZ-en. -
válasz
Busterftw #2853 üzenetére
komoly gondok vannak nálad, továbbra sem érted a lényeget!
de akkor beszélek úgy ahogy te!
tessék itt van TPU teszt
a híres 9800X3D
CP2077.ben 249FPS az átlaga!
a 9700X-ed pedig 194FPS
és akkor itt van a 14900KS-em 323.FPS átlagot tud
tehát a híres 9800X3D levan maradva mint a borra való, ha a te álláspontod szerint nézzük!
de a valóságban meg tök másképp van, ezért kell egységes beállításokkal tesztelni VGA limit nélkül, nem úgy ahogy a TPU tesztek mert azok semmit nem érnek!
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2851 üzenetére
Ebből is látszik, hogy nem tudsz olvasni és szöveget értelmezni.
sylex inkább játékra keres procit.Szerinted a 4K Asus PG32UCDM monitorján vga nélkül 720p-ban fog játszogatni? Nem. Ahogy senki sem.
Na most ha ezt sikerült megérteni, akkor lehet újraértelmezni a fenti infókat.
"nem 1440 meg 2160p mert ott még 4090el is VGA limit van!"
Mondjuk épp 1080p-ben mutatkozik meg jobban az AMD előnye de ne zavarjon. És igen erről beszélünk, hogy otthon az usernek a 4080/4090 lesz a limit tehát nála az számít, hogy amellett melyik proci a gyorsabb." mivel azt csiripelték a madarak hogy a nyakamon lihegsz az AMD-vel"
Igen, ezt mutatják a tesztek, felbontástól és játéktól függően. -
válasz
Busterftw #2850 üzenetére
ebből is látszik hogy SEMMIT nem értesz a témához!
nem azért kell a 720p és alacsony grafikai beállítás mert bárki ott játszik hanem azért hogy lássuk mit tudnak a CPU-k játék alatt, nekem nincs 4080.am így azzal nemtudok mérni, neked nincs 4090.ed tehát te se tudsz azzal mérni, szóval nemtudjuk hasonlítani egymáshoz a méréseinket ezért kell a 720p és low grafika mert ott csak a CPU dolgozik és nem számít a VGA.
Nevesebb tesz oldalakon is így tesztelnek CPU-t játék teljesítményre, nem 1440 meg 2160p mert ott még 4090el is VGA limit van!
az említett játékokkal már közepes grafikán 1080p be is VGA limit van.
mint írtam nem a TPU tesztjeire vagyok kíváncsi, azok szartse érnek, mert olyan játék beállítást használnak, amit se te, se én nem tudunk mi hová merre volt állítva náluk
hanem nálad hogy muzsikál az AMD és nálam hogy a 285K mivel azt csiripelték a madarak hogy a nyakamon lihegsz az AMD-vel ezt szeretném én látni a saját magad mért eredménnyel, nem netes kamu szarokkal!
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2849 üzenetére
Igen biztos.
Mutass egy játékost aki 1280x720 Very Low beállításon játszik, 285K/9800x3d-vel.
VGA nélkül meg aztán végképp nem nagyon játszik senki.Várjuk a listát ezekről a játékosokról.
A TPU teszteket a többi TPU teszthez tudod hasonlítani , illetve nagy átlagban az átlag usernél lévő confighoz.
Így kapsz egy jó képet a várható, játékbeli teljesítményről.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Busterftw #2848 üzenetére
Biztos vagy te ebben?
mutass már légyszives egy Cyberpunk2077 és egy Horizon Zero Dawn Remastered benchmárk tesztet, mind2 esetben 1280x720 Very Low beállításon hogy a VGA ne szóljon bele a mérésbe!
várjuk ide a 2.feltöltött képernyőmentést róla
TPU-s tesztek sajnos kutyasz@rt se érnek mivel valami saját maguk álltal kitalált beállításokon futottak, így senki nem tudja azt repodukálni tehát hasonlítani sem lehet őket SEMMIHEZ!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Busterftw #2834 üzenetére
Attól függ mire használod a gépet.
Asztali felhasználásnál (Windows ,böngészés és stb.) érezhetően gyorsabb az AMD még Am4/ddr4 mellett is ,konkretan gyorsabb mint az lga1700/ddr5 gépem.
Viszont ,ha bármi más feladatot kell neki adni ,legyen az játék vagy egy régebbi program ,szénné gyalázza az Intel.
Én lennék a legboldogabb ha nem így lenne ,nem kéne lapokért minimum 130k t fizetni és stb.
Mostani csúcs amd procikra is szépen ráver egy erősebb i5 , -
válasz
Celithrandi #2844 üzenetére
Hát azért egy 7950X3D elég jól teljesít..
-
Celithrandi
addikt
válasz
brabbitz #2842 üzenetére
Ok, de 9800x3d ről volt szó nem magáról a gyártóról
De tök jó lenne az offból onba menni már.
[ Szerkesztve ]
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Celithrandi #2836 üzenetére
AMD egyáltalán nem gyenge multiwork loadokra.
Egyszerűen nem X3D procit kell venni, mert az csak játékra való, de ezt már nagyon sokszor leírtam. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Celithrandi #2839 üzenetére
Mint peldaul? Csak hogy tudjam mirol van szo.
Media encoding, rendering stb -
Celithrandi
addikt
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Celithrandi #2836 üzenetére
Jo hat ez most olyan, hogy az Intel sem nagyon szar jatekra, ahogy az AMD sem nagyon gyenge munkara.
Itt most a fenti usercaserol volt szo, ahol tobbsegeben jatekra lenne, mindenki el tudja donteni a tesztekbol mire kell neki.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Busterftw #2834 üzenetére
igen, az amd játékra jobb mivel az egy játékra tervezett proci. A gond ott van, hogy minden másra nagyon gyenge proci és ehhez képest eléggé megkérik az árát.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2820 üzenetére
Nem igaz, lasd az en esetem.
Azert vettem Z690 es 12600K-t anno, mert launchkor csak az van, illetve alapbol jobbak az orajelek.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2818 üzenetére
De hiaba mondod, mert az XMP huszar Inteles is eszreveszi, hogy az XMP(EXPO) huszar AMD atlag gyorsabb.
Tehat igen, alapon fosabb az Intel, mint alapon az AMD.
Mit nem lehet ezen erteni?
Ez nem lustasag kerdese, az Intel miert nem tud alapbol jobb procit kihozni a piacra, mint az AMD?
Ez ilyen mi behuzott kezifekkel kanyarban elozunk strategia?"ingyen +40% teljesítményük"
Amivel talan beerik atlagban alapon a 9800X3D-t.. (felbontastol fuggoen)
Szerintem tenyleg nem erted mi a gond. -
Celithrandi
addikt
válasz
DroiDMester #2826 üzenetére
A ring to core ra gondolsz? Mert igen, azt lenyomtam első körben. Gyárilag 38 on van a ring, ezt simán le tudom venni 35re, de 40re nem tudom feltenni.
-
válasz
Celithrandi #2823 üzenetére
Így próbáld
-
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester #2822 üzenetére
Neki segítesz ebben, hát ez jó
Eladó Asrock Taichi OCF Z890 - 215 e; Intel Ultra 7 265K - 170 e; G-Skill Trident Z5 CK 48 GB 8200 Mhz - 125 e; egyben 500 e - Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
Sefi84
senior tag
válasz
Celithrandi #2823 üzenetére
Valamit ki kell kapcsolni, ebben kellene Droidnak segíteni, mert neki megy.
Valahol volt róla szó, hogy mit kell kikapcsolni a memória résznél, nekem is szar volt, de Droid Biosával meg jó voltEladó Asrock Taichi OCF Z890 - 215 e; Intel Ultra 7 265K - 170 e; G-Skill Trident Z5 CK 48 GB 8200 Mhz - 125 e; egyben 500 e - Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
Celithrandi
addikt
válasz
DroiDMester #2810 üzenetére
azért én már két napja beszakszom és még mindig nem sikerült a riget feljebb emelnem. Az igaz hogy megy stabilan a 8600is egy semmi extra lapban, de a write és a copy nem túl acélos még mindig. Z790 ben 7600on volt annyi a write mint z890 ben 8600on
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #2820 üzenetére
Sztem engedd el ezt a stílust, és szállj le a magas lóról.. Sztem a többiek sem így beszélnek Veled.
Véleményem szubjektív...
-
Figy. ha eleve K.s CPU.t veszel akkor azért veszed hogy tuningolni/finomhangolni szeretnéd, nem azért hogy betedd a lapba, és nyomj egy HULLADÉK XMP.t!
Akkor feleslegesen költöttél Z s lapra és K.s Cpu.ra több mint 100-150.e többletköltséget, mert elég egy gagyi 40.e res B.s lap, meg sima 12900.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
DroiDMester #2818 üzenetére
Szerinted az emberek hány százaléka "lusta" ez esetben?
Rejtett nagyot szólás volt akkor?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Dehogynem szólt, 12900K után a 13900K is nagyot szólt és 13900K után a 14900K is.
Csak ahogy mondtam, XMP HUSZÁROK ezekből SEMMIT NEM VESZNEK ÉSZRE.
Mert alapon használva mind fos kategória, így járnak akik lusták
Akik meg hajlandóak kicsit foglalkozni vele van ingyen +40% teljesítményük!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz
Nincs értelme ezt folytatni, úgy látom.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
válasz
30 perc állítgatás, ha tudod mit kell állítgatni utána meg pár óra teszt, hogy fixen jó-e.
Értem én, hogy mit kellene csinálni, de se időm se kedvem se tudásom hozzá.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
válasz
palfitom #2804 üzenetére
Látom hogy nemlátod az erdőtől a fát, vagy a fától az erdőt?
Egy kis egy kis segítség hogy lásd.
110e res giga lap(vagy 130 as MSI) és 67.e ft os ddr5 6000 cl30.as 48gigás RAM kitt.
És 30.perc állítgatás. Nem kell ehez power usernek lenni
-
A.Winston
tag
-
válasz
Busterftw #2805 üzenetére
Én pontosan olyat akarok amibe csak beteszem az elérhető legjobbat amivel 1 click OC-t alkalmazok. Meguntam a proci OC-t és csak az XMP-t kapcsolom be már jó ideje a 12900K is úgy megy a ramokkal amik most vannak. Ilyenre akarok váltani is aminél ennyit kell csinálnom.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #2801 üzenetére
Epp ez a lenyeg, hogy a tobbseg XMP huszar, es igy, alapbol jobb most az AMD jatekra.
-
palfitom
félisten
Pontosan!
#2801 DroiDMester
Pontosan tudjuk, hogy mik vannak a konfigodban, és hiába bizonygatod az ellenkezőjét, ez nem egy "átlag-user" beállítása.
(A 30 perc is barokkos túlzás, hisz egy ram tuning a stabilitás-ellenőrzéséhez ennél sokkal több idő kell.)Az utolsó bekezdésedre felhívom a figyelmed, ugyanis a pc-használó gamerek nagyon nagy százalékára ez pontosan igaz!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Busterftw
nagyúr
En Z690+12600K+DDR4 utan alig vartam az ArrowLake-t, vegre DDR5 valtas es lephetek 8 magra egy 265K-val.
Csak aztan szamolgattam es a tesztek utan egyszerubb es olcsobb volt egy 9700X+DDR5, pedig aztan X870 lap is ment melle. Ha meg kell megtobb ero, akkor 9800X3D vagy akar ket ev mulva is berakhatom az aktualis X3D procit es kesz.
DDR5 6000CL30 ram, EXPO belo es ennyivel siman atlagban gyorsabb a rendszer mint a 265K eseteben jatekoknal.
Nem kell mokolni, meg bios fixekre varni, meg ramokat allitgatni, meg rohadt draga CUDIM-okkal szorakozni.Es igaza van a tobbieknek, ez az atlaguser elmeny, a Z690+12600K-hoz sem nyultam es kiszolgalt jol.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DroiDMester #2801 üzenetére
Ez nem feltétlen a huszárkodásról szól, csak nem mindenki #poweruser, és nem azért, mert sík hülye, hanem csak használná amiért fizetett, és nem tudja/érti, hogy mit kéne vele csinálni. És most ebben az esetben teljesen mindegy, milyen platformról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
válasz
palfitom #2797 üzenetére
Ezzel most nagyon mellé lőttél!
Nem kell SEMMI EXTRA HOZZÁ.
Egy átlagos z890 lap ami ~130.e és szintén kb: a legolcsóbb ~70.e ft.os 48.gigás RAM KITT tudja ezeket, és nagy szakértelem se(30perc alatt megvan) kell hozzá a beállításhoz.
A CPU meg szinte gyári órajel alatt UV.módban jár, tehát OC sem kell hozzá!
Akik meg XMP HUSZÁROK, azoknak édesmind1 hogy milyen intel CPU.t használnak XMP.vel használva hulladék az összes 12xxx, 13xxx, és 14xxx széria is, nem csak az ULTRA cpu.k.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest