- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- VoLTE/VoWiFi
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sefi84
senior tag
válasz
Flashback #3715 üzenetére
Amennyiben húzol rajta kicsit, akkor jó, 7200-on még nem adja a legjobb teljesítményt a proci, de ezzel is el lehet menni 8000-8400-ig kis tuninggal, bár még mindig 48GB-osat ajánlanánk ezek mellé, nem azért, mert kifutnál a 32GB-ból, hanem, mert azon már jobbak az IC-k.
Persze azok 2x ennyibe kerülnek itt az oldalon. -
TomaHawk + u7-265k mellè ez joʻ lenne?
[link] -
BogyóBP
addikt
válasz
KAMELOT #3712 üzenetére
Nincs kikapcsolva és nem is akarnám. Egyszerüen csak egy fehér karika van a windows betöltésekor holott a logonak is ott kéne lennie. Mindez azóta van amióta a legujabb előtti bios frissités történt, előtte nem volt ilyen gond. Azért kérdeztem hogy más gyártó lapjait is érinti e a dolog mert a lentebb linkelt asrock lap felkeltette az érdeklődésemet. ASROCK Taichi Lite
-
-
válasz
DroiDMester #3706 üzenetére
Főleg úgy, hogy a Tomahawk 95e, a Taichi lite pedig 119e körül jár...
Brutál beszakadtak az árak, érthető okokból. -
BogyóBP
addikt
válasz
DroiDMester #3706 üzenetére
Bár nemtudom neked milyen lapod van, de minden esetben látszik bootolásnál az uefi logo?
-
válasz
Flashback #3705 üzenetére
245K alá elég, nagyobb CPU-t nem tennék bele, harmatgyenge a VRM rajta!
100.e alatt továbbra is a TomaHawk viszi a trófeát.
200.e ig pedig ASROCK Taichi Lite a befutó.
-
Msi Z890-P WiFi. 70k [link]
-
KAMELOT
titán
válasz
ScomComputer #3700 üzenetére
Én egészen mást várok
-
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun #3701 üzenetére
Én várom... És igen, én sem akartam a DD hűtést másik DD hűtésre szerelni... + a fasza ddr4 es ramjaimat is el kéne adogatnom...
Btw, jön az only P core Bartlett Lake-S is
Azzal még eltudunk játszadozni.... Kitudja, ha lesz szorzózármentes verziója, akkor akár G1 ben mehet a 4533-4600 DDR4 el
-
válasz
ScomComputer #3700 üzenetére
Én nem várom
Ha véletlen lenne jobb a mostani procimnál, megint szerelni kéne...
Remélem jó sokáig a RPL lesz a világ legjobb, mindenes cpu-ja -
ScomComputer
veterán
-
Baryka007
addikt
válasz
DroiDMester #3698 üzenetére
Sajnos nem én raktam össze a gépet ... Németben dolgozik a haverom, és csak videóhívásos résztvevőként voltam jelen
De jelzem neki a problémát ! Köszönöm a segítséget Droid
-
-
Baryka007
addikt
válasz
DroiDMester #3696 üzenetére
Mondtam neki a Taichi OCF et, ez jobban tetszett neki. Ez volt a döntés alapja. Liquid freezer III van felette, szóval keret lefogatóval.
-
-
Baryka007
addikt
Haveromnak összeraktuk a világ leggyengébb u9 285k-s buildjét :'D
Z890 Apex + u9 285k ... BIOS-ban sp81 ... de úgy, hogy az E magok SP97 a P magok meg SP7x vmennyi voltak... VID nél VF/Curveben 1,390v @ 5,6ghz et írt
Ez tizes skálán mennyire gyenge?
-
válasz
DroiDMester #3693 üzenetére
Szèp az a 4200Mhz!
Amúgy arra van valami mèrès, hogy mondjuk ugyanazon a frekin mennyi a különbség CL30 CL38 között? -
-
válasz
DroiDMester #3691 üzenetére
Köszönöm
-
-
-
-
válasz
DroiDMester #3684 üzenetére
Nem írtam hogy attól is olcsóbban, nem alkudtam, boltban fogom venni. Lap + proci kombó jelenleg 480€. Neked is linkeltem...
Amazon Prime week lesz ahol biztos még engednek pár százalékot.
Most az baj hogy újat akarok, és nem használtat veszek kicsivel olcsóbbért?!u.i.: Valószínűleg rosszul fogalmaztam meg. Jelenleg proci+lap+mem kombóra kérnék ajánlást. Nem hasznält konfigot.
-
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester #3684 üzenetére
Akkor vadásszon magának, nem vagyunk nepperek, hogy jó áron keressünk neki gépet
-
-
Sziasztok,
Most hogy beesett az árak gondolkodom egy 1851es pc-n:
Tudnátok ajánlani ho ár/èrtek aranyú ultra 7 lap/cpu/mem(32gb) kombókat? -
ScomComputer
veterán
MSI Afterburner 4.6.6 Beta 6
with unofficial RDNA4 support !Van benne pár javítás a RTX 5000-szériához!
Fixed missing CPU Power sensor on Intel Arrow Lake CPU family ! -
Baryka007
addikt
válasz
ScomComputer #3679 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
Ha valakit érdekel és használta már, az OCCT (OverClock Checking Tool), mától elérhető a steam-n is !
-
Baryka007
addikt
Szerintem lehetséges a PL2 250W 250 fölé nem fognak menni, ez 100%
De az semmit nem fog hozzátenni a CBR23 AVX tesztjéhez...Ez a 250w a valóságban is úgy van, ahogyan itt írja az intel hivatalos oldala:
10ms ig tartja meg a 250w ot a CPU ... Az egy szempillantás szó szerint.
Amikor HWInfon is látni a sok magas wattot meg a magas hőmérsékletet, az mind 10ms ... csak logolja a HWInfo... ezért kell ilyen hosszú teszteknél az AVG oszlopot nézni HWInfoban, az megmondja hogy hol volt 10 percen keresztül a CPU -
carl18
addikt
Üdv! Tudom ez kis Off topik, de gondoltam dobok egy témát!
Manapság láttam a Ultra 285K milyen jól teljesít Cinebench alatt (R23) 42.000 pont körül.
Jövőre jön a Nova Lake (16P+32E+4LP) Pletyka alapján ez minimum dupla annyit tud majd mint a Arrow Lake (Magszám duplázás P-Core és E-Core terén egyaránt.)
És magok is kapnak Extra IPC-t.
Összeségébe mit gondoltak lehetséges A 52 magos csúcs Nova Lake OC nélkül tudjon 100.000 ponto R23 alatt?
80.000 Pontot ha valóban igaz a 52 magos kiadás akkor tutira guritani kéne. 80-100E körül fog kapni szerintem.Netten próbáltam keresgélni, de annyira nincsenek külön az E Magok tesztelve.
Hogy Cinebench alatt mennyi egy E-Core 1 magos teljesítménye. -
Yvoril
kezdő
válasz
jozs6200ax #3666 üzenetére
Kösz az infót, mivel ezekután lehetséges akkor valószínű eőbb-utóbb berndelem a procit
-
válasz
Busterftw #3672 üzenetére
tudom hogy hogy érti!
ő nem tudja hogy én hogy írtam amit írtam!
Gyárilag feleslegesen sok feszt kap, mind1 hogy 14600K vagy 265K vagy akár mi!
finomhangolva UV-vel és OC-val, ez teljesen másképp lesz! 14600K elfog menni 160W al jóval nagyobb teljesítménnyel mint gyárilag, ugyan ez 265K-ra levetítve már 250W lesz!
Ezért írtam hogy a 14600K jobban hűthető.
a gyári állapota meg mindkettőnek használhatatlan vacak, engem az sosem érdekelt!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #3671 üzenetére
Úgy érti, hogy defaulton, játék alatt nem fogyaszt sokat, tehát hűthető.
-
-
Melorin
addikt
válasz
DroiDMester #3669 üzenetére
Mi az, hogy annyi W kell?
Mihez kell annyi? Defaulton egy 13/14600K 220W körül tekert nálam CB23 alatt. Játék alatt kb 70W volt.
A 265K CB23 ~240W játék alatt szintén bőven 100W alatt marad. -
válasz
jozs6200ax #3668 üzenetére
14600K-nak bőven elég 150W azt még lehet léggel hűteni!
a 265K nak meg 220-250W kell, azt már csak 280-360.as AIO-val hűtöd le rendesen.
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz
DroiDMester #3667 üzenetére
Szerette volna a legújabb intel generációt. Vízhűtéssel még nem akar foglalkozni.Alapon használja a procit, így jelenleg játékra a léghűtés is elegendő .Később meg majd vesz rá vízhűtést ha minden erőt kiakar belőle facsarni. 5-6 évig biztos nem fog gépet cserélni,lesz ideje legozni vele.
Én úgy tudom a raptorokat nehezebb hűteni még játékok esetében is(léghűtéssel). -
válasz
jozs6200ax #3666 üzenetére
csak így meg totál felesleges a 265K, ha félgázon járatod.
akkor inkább egy 14600K-t kell venni, olcsóbb, és jobban hűthető!
-
Yvoril
kezdő
Hi all. Szerintetek, vagyis akik használják a 265K meghűthető lehet léghűtéssel pl bq dark rock pro 4. A felhasználás csak játék és egyébb olyan dolgok ami nem proci erőt igényel (filmnézés böngészés a neten, de nem 100+megnyitott ablakkal)
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Az hogy boot alatt az uefi logo nem jelenik meg az teljesen normális csak a fehér karika forog körbe amíg a rendszer tolt? Ez azóta van amióta az A5 biosrol felfrissítettem és mivel eddig csak msi lapon volt ilyen platformon mindegyikénél jelen volt ez. Vajon más brandot is érint vagy csak ezt? Írtam már az msi fórumba is de érdemleges választ ott sem kaptam.
-
BogyóBP
addikt
válasz
KAMELOT #3657 üzenetére
Félre ne értsen senki nem akarok én Delidelni
csak ismerem a folyamatot de csak a játékból mint ahogy az épített vizes megoldást is elméletben bár gyakorlatban se lehet nehezebb de azért az már macerásabb de az a legjobb megoldás talán hiszen gyakorlatilag nem kellenek ventik se a házba max a radiátorra. Sajnos annak idején lecsúsztam a CoolerMaster C700M házról amibe mindent is lehetne nagyon szépen telepíteni és nagy álom volt hogy majd lesz egy custom loopom annak idején még (lehet most is) árulnak úgymond kezdő szettet EKWB ből a merlinhardveren amibe minden megvan ami egy kiinduláshoz szükséges, pumpa,tartály, fittingek, cső, folyadék és cpu blokk,radiátor,ventik de mindig elvetettem helyhiány és pénz miatt. (Persze később bővithető akár a VGA blokkal is).
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pioneer #3653 üzenetére
Már igen :D igen nekem a box verzió van. Köszi az értékes infót elraktároztam ezt a tudást is
. Szoktál delidet csinálni? Mik a tapasztalatok utána? Szoktam játszani a pc building simulatorral és abban is van delid játék folyamat és ahogy néztem jo dolog csak sok cucc kell hozza meg tapasztalat sem árt.
-
kromatika
veterán
Erre esetleg valaki? [link]
-
BogyóBP
addikt
válasz
xAttilax #3648 üzenetére
Felismerem tudom miez csak nemtudtam hogy több verzióból(alkatrész szín) is létezik ez a fajta smd ellenállás. Végülis találtam a neten egy képet ami ugyanolyan volt mint az enyém szóval össze raktam a gépet már kétszer lement a cinebench hiba nélkül amúgy azon gondolkodom hogy mi folyasolja be mekkora TDP-t vesz fel a cpu akárhogy nézem ha nagyon meleg a cpu akar 245w ot is félszed fa ha nem akkor max 226w körül ugrál max.
És ezt tartja 83-86 fokon legalábbis a max ennyi volt de itt már megy az aio ventije rendesen. Forrasztasos dolgokat nem igen csináltam mert ahhoz remeg a kezem
-
xAttilax
őstag
válasz
BogyóBP #3647 üzenetére
Az csak szín, ua az alkatrésze. A nagy gyártók nem tartják magukat az SMD ellenallasoknál a színekhez. Amit olcsóbban tudnak szerezni jó az nekik, vagyis a Continentalnál így volt, gondolom az Intel sem más. A laptop is ugyanúgy tele van SMD cuccokkal, sőt csak az van benne kb. Soha nem kellett szétszedni? 🧐 Hogy javítottál valamit ha egy alap elektronikai komponenst nem ismersz?
-
BogyóBP
addikt
Most vettem észre amikor raktam fel az újra az aiot hogy a procin két valami közvetlen a kupak mellett fekete színű nem kék teteje van miez a két alkatrész és mit csinál? Nemtudom hogy alapból ilyen volt e vagy valami más tette ilyenné pl nagy melegedés.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Csatlakoztam a topikhoz egy Intel Core Ultra 5 245K, MSI z890 tomahawk wifi legfrisebb biossal, és 2x16GB G.SKILL Trident Z5 RGB DDR5 7800MHz ,Depecol AK 620 cpu hűtő,lian li air mini ház,cooler master gold v2 750 táp, 1tb nvme ssd. vassal. XPM profil aktiválva,stabillan fut 7800Mhz-en. Tudnátok egy könnyen érthető leírást adni a memória finom hangolására,és proci tuning ra?Semmi extrém tuningra nem gondoltam,fesz emelés nélküli tuning érdekelne.
-
BogyóBP
addikt
Új bios új features:
Description:
- Update ESA module.
- Fix beep issue.
- Support Intel MR1.
- Support Intel 200S Boost.Az első kettőt nem is értem mig a másik kettőt igen. Leginkább az első pont nem tudom micsoda.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Baryka007 #3632 üzenetére
"nagy valószínűséggel Dual Rank (DR) lesz !
Ami röviden annyit jelent, hogy a memória PCB-jének mindkét oldalán lesznek memória chipek."ez hihetetlen, hogy nem megy ki a köztudatból. Ha mindkét oldalon van memória, az Double Side -nek híjják. A "Dual Rank" az a memoriachipek belso szervezésére utal.
-
Baryka007
addikt
válasz
DroiDMester #3633 üzenetére
-
válasz
Baryka007 #3632 üzenetére
Majdnem, de nem egészen!
DualRank.al Z890.be 7600MHz talán, de inkább csak 7400.fog menni.
9000.pedig csak ASUS APEX, vagy ASRock TAICHI OCF.be fog menni.
Szabvány 4 DIMM.es lapokba 8200. stabilan megy(a legolcsóbb 90.e ft.osba is), 8400.már szerencse kérdése mennyire jó imc.t és lapot fogtál ki!
-
Baryka007
addikt
válasz
Energie X #3630 üzenetére
Szia !
Akkor tegyük tisztába a dolgokat, hogy könnyebb legyen dönteni / választani !
Alapjába véve az Intel szerint 6400mt/s memóriáig (MHz nem pontos kifejezés) bármi futhat gond nélkül !
A JEDEC szabványt most tegyük kicsit félre, amúgy sem túl fontos a kérdés szempontjából.
CKD ... A CKD egy chip a memória modulon, ami csak Ultra Intel CPU-kkal kommunikál és semmi más dolga nincs, csak a jelerősséget erősíteni az IMC (Internal Memory Controller) -felé...
Ennek azért van jelentősége, mert magas órajelen az apró jelzavarok amiket mindenféle rádióhullámot generáló eszközünk okoz (5G, WiFi, GSM stb stb...) nagyon bezavarnak, mivel az alaplap memória foglalataiban található apró csatlakozok, mind antennaként szolgálnak, és "beviszik" a jelzavart az IMC irányába...
Viszont ennek 9000 mt/s felett van igazán értelme, addig eltud vegetálni ...
Gyakorlatban ha veszel egy mezei M-Die vagy A-Die chipsetes memóriát akkor bármelyikkel egy jobb Z890 es alaplapban képes vagy 8400 mt/s fölé jutni.
Szóval nyugodtan választhatsz nagyobb memóriákat !
Viszont !
Nem árt tudni, hogyha 24gb os modulnál nagyobbat pakolsz az alaplapba, akkor az a DDR5 ös memória nagy valószínűséggel Dual Rank (DR) lesz !
Ami röviden annyit jelent, hogy a memória PCB-jének mindkét oldalán lesznek memória chipek.
Hosszan pedig annyit, hogy ez az IMC-t erősen terheli, ezáltal veszíteni fogsz a maximum órajelből amit képes leszel elérni ! Nagyjából ha 2db 24gb os modult bepakolsz, egy jó alaplapban képes lehetsz elérni a 9000-9400 közötti részt !
De ha mondjuk 2db 32gb os modult pakolsz be, akkor jó eséllyel csak 8000 mt/s ig jutsz.
Szóval én a helyetekben maximum 2x24gb 8000 c38 as modult vennék a gépbe, ezek nagy eséllyel M-DIE memóriák lesznek. De 8000 c40 el sem fogsz félrelőni -
Sefi84
senior tag
válasz
Energie X #3630 üzenetére
A zavar elég nagy
Nem kell CKD, ha nem akar 9000 Mhz fölé menni.
Nem is tud egy olcsó lapban, így kb mind1 is.
A legolcsóbb 48 GB-os kitet érdemes megvenni, 6000 C30 vagy amit talál akár felette és tetszik neki, 32 GB-ost már nem vennék.
A 48 GB-osok mind mennek 9000-et is akár egy jó beállítással.
CKD e felett kell, alatta nem. -
Sziasztok!
Egyik haverom lassacskán új konfigot szeretne venni. A mostani 6 éves, szóval csereérett. Amiben gondolkodott MSI Z890 lap 245K vagy 265K. Tuning meg Ultra-mega-giga 8K gaming nem lesz, de most azért feljebb lépne 2K-ra és itt maradna egy pár évig. Memóriával vagyunk meglőve. Igyekeztem utánamenni a témának, de már nem tudom mit, hol, hogyan, minek ,miért stb.
Nem tudjuk pontosan mit lenne érdemes.
Ugye ezek a procik 6400 Mhz-es ramokat támogatnak. A JEDEC szabvány szerint 6000Mhz-ig jók a DDR5-ös ramok, viszont e felett a sebesség felett kell(ene) a ramokba a CKD, mert anélkül nem stabilak.
Kaphatóak GSKILL kit-ek amik tudnak 6400Mhz, vagy 7200Mhz-et és ezek még tudják az Intel 200S boost-ot is . De ezek nem CKD-sek, cserébe 52-60k áron lehet megvenni őket (32GB kit). Megnéztem a CUDIMM ramokat is. Hát az dupla ár, azt azért nem szívesen adná ki a haverom.
Mik a tapasztalatok a magasabb órajelű de nem CKD-s ramokkal? Mennyire igaz ez a nem stabil ram és kell CKD?
Kicsit zavar van a fejemben, kérlek mondjátok el mire kell figyelni, mit lehet venni mit nem, mik a tapasztalatok, vagy esetleg tudtok linkelni tesztet ami pont erről szól? -
válasz
DroiDMester #3627 üzenetére
Jaja, mennének feljebb is, és akkor kellene rájuk plusz hűtés is természetesen. Ehhez majd manuális konfig lesz alkalmas, mert 1.4 VDD/VDDQ felett kikapcsol az Intel 200S Boost, szóval kézzel kell a többi beállítást finomhangolni. Ezeket majd idővel végigveszem, ha vége lesz a vizsgaidőszaknak.
-
-
válasz
Melorin #3618 üzenetére
az attól függ milyen kitt!
Van amiről le kell szedni, és van amin jó a gyári borda is!
az említett ADATA erről le kell szedni.
a 8800.as CK-ról nem kell leszedni 9133.on is hűvös
az AMD-s gépembe G.SKILL 96GB KIT DDR5 6400MT/s CL32 Ripjaws M5 van ezek is hűvösek
6200@CL28.ba, 40.fokosak, szóval erről se kell leszedni!
Ring, ngu, d2d nincs egymásra hatással szóval mind1, de használd így, Ring:4000, NGU/D2D:3200
-
Baryka007
addikt
válasz
BogyóBP #3619 üzenetére
Nem mindegy, hogy mekkora felületről...
Annak idején amikor a Dark Rock Pro4 et megcsinálták, és ráírták hogy 250w tdp, akkor valós volt... Mert nagyobbak voltak a magok, és a hűtendő felület is nagyobb volt ahonnét a hőt elkellett vezetni...Viszont a BQ DRP 4 és 5 között eltelt ~6 év... Nem írhatják rá 6 év fejlesztés után az új CPU-k miatt az új hűtőre, hogy ~160w ....
Meg amúgy is csalóka... Egy 12600K-t ha meghajtasz 200w ra, azt olyan nehéz lehűteni, mintha egy i9 14900K-t hajtanál 370w ra...
X felületről nem mindegy mekkora hőt kell elvezetni
-
BogyóBP
addikt
válasz
DroiDMester #3616 üzenetére
Már lecseréltem tomahawk ra kedden küldöm vissza az ace lapot valami ott a biossal se stimmel.
-
Melorin
addikt
válasz
A saját bordájával ketyeg a ram ilyen hűvösen vagy leszedted róla?
Mennyire van hatással egymásra a Core, RAM és Ring/D2D tuningja ennél a platformnál? Ugyanúgy egymáshoz kell őket hangolni, hogy ne fagyjon vagy dobjon hibát a gép, vagy mivel külön lettek választva a Tile-ok, nincsenek különösen nagy hatással egymásra amikor tuningoljuk őket?
-
Baryka007
addikt
válasz
Végtelenül tisztellek a türelmedért
-
válasz
Melorin #3609 üzenetére
DDR5. 55.foknál már kezd instabil lenni ha feszes időzítéseken járatod, szóval törekedni kell hogy 50.fok fölé ne nagyon menjen!
keress vissza tettem be rengeteg tesztet, láthatod hogy nálam milyen hőfokok vannak!
a RAM-on nálam nincs víz, simán csak légáramlattal van hűtve!
pl: itt egy gagyi, legolcsóbb 48.gigás 6000@CL30.as KITT, 9066MHz-en ketyeg nálam, és 42.fok
normális ház kell és normális légáramlat kis szutyok házakba meg fog főlni minden!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
#3614 BogyóBP : megmondtam hogy léghűtést FELEJTSD EL! nem értem miért kérdezősködsz itt(meg máshol is) ha csak a saját fejed után mész!Mondtam MINIMUM Arctic LF III 360, vagy az épített amit linkeltem! És cseréld le az ACE lapot is egy TomaHawk-ra, ha jót akarsz magadnak, és akkor a megmaradt különbözetből ki is jön az épített vízre minden cucc!
-
BogyóBP
addikt
Én is az akció keretében vettem meg.
DroiDMester:
A Be Qiuet dark rock 5 (nem pro) alig bírja 100 fok alatt tartani a cpu-t egy cinebench alatt. Ez elég gáz. a másik hűtő legalább 92-95 fölé nem engedte. Jó mondjuk felhúzza a max TDP-t (250W) de lehet tényleg jobban jártam volna egy AIO val. Az artic a contact frame el elbirta még de hát ez van. -
carl18
addikt
Ultra 7 265k árukeresőn 130e forint ami nem is rossz ár ahhoz képest. Több szálas teljesítménybe egész erős nem rossz ajánlat.
-
Melorin
addikt
Lehetséges egyébként, hogy bizonyos hőmérséklet felett dobál hibát, ugyanis hideg indítás után megy vagy 8 percig hiba nélkül a TM5, aztán amikor 58 fok körül van a RAM, elkezd hibákat dobálni. Utána ha újraindítom a tesztet a már meleg RAM-okkal, egyből jönnek az errorok.
Gondolkozok azon, hogy rákötöm őket a custom water loopra ha már van a gépben. Csak nem tudom, hogy megéri-e emiatt szétszedni a RAM-ot és garit veszíteni... -
Melorin
addikt
válasz
DroiDMester #3608 üzenetére
Csak a VDD/VDDQ feszültségeket kell kézzel beállítani vagy a Memory Controller Voltage is beállításra szorul?
Egyelőre ott tartok, hogy 1.55V-os VDD/VDDQ-val hibákat dob aTM5 usmus.
Minden timingot átvettem a képedről, annyi, hogy én 8000 és nem 8200-as sebességgel próbálom. (az alábbi képen még csak 1.5V van, később feljebb tettem 1.55V-ra de ott is hibázik) -
-
válasz
BogyóBP #3605 üzenetére
gyárilag kevert folyadékok mind szartse érnek, évente cserélgetheted meg mosogathatod a rendszered!
Patikai 96% os alkohol + patikai deszt víz(nem ioncserélt) 1.liter vízhez 1.deci alkohol. örök élet+5.év! és nem kell évente cserélgetni a folyadékot meg a rendszert átmosni évente!
merev cső meg totál felesleg, csak kirakatba mutogatni való!
-
BogyóBP
addikt
válasz
DroiDMester #3595 üzenetére
Igen a hűtőfolyadék még hiányzik. Ez lenne amúgy egy nagy álmom de mindig elvetem és elmegy tőle a kedvem amikor eszembe jut hogy hard tube ot ugyse tudok csinálni mert azt nehéz.
-
Baryka007
addikt
válasz
Melorin #3602 üzenetére
Valami olyasmit beadhatnál neki kezdésnek amit Droid is használ 8200 on
Link
Aztán Testmem5 + usmus config 1 óráig. Vagy anta777@extreme (bár DDR5 nél elvileg a sok órás usmus jobban kiadja a hibákat)
Ha minden stabil, akkor lehet vmint keresni és újra tesztelni. Majd kész
Ez most így nagy vonalakban a teendő, de nem vészes az egész procedúra, sokat nyersz cserébe -
Melorin
addikt
válasz
DroiDMester #3601 üzenetére
Azzal kerestem, találtam is vagy 4 verziót, de egyik sem működött.
Nagy köszi érte, ez végre megy!
Akkor itt van a kép, remélem, hogy ezen látszik a lényeg ahhoz, hogy elinduljunk valamerre:
-
válasz
Melorin #3600 üzenetére
gugli a barátod!
de tessék => AsrTCSetup(v4.1.7).zip
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövedelem
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hangtalan nootbook
- Hálózati / IP kamera
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Drón topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest