- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BloodRay #2804 üzenetére
Csak emlékezetből tudom mondani, mert már visszaállítottam mindent, meg be is van csomagolva a teló, de ezekre emnlékszem:
video player
music player
weather
cloud service valami
notepad (vagy valami hasonló)
calendarMeg kb még egyszer ennyi dolgot.
De ha leírod, nálad mik futnak a háttérben, többre fogok emlékezni.
-
válasz
batai15 #2796 üzenetére
Annyira nem rossz a helyzet, eléggé csalódott voltam, amikor írtam. Ha a hangminőség jobb lenne, megtartanám. A SoC kb a Snapdragon 615 szintjén van, gyorsabb fHD-ban, mint a Snapdragon 400 HD-ban, szóval nem olyan vészes a helyzet. A hátlap olyan, amilyen, de azon lehet javítani egy Nilkin tokkal. A rendszerappok eltávolítását meg azóta sikerült megoldani.
-
Na, úgy döntöttem, hogy pár napot várok az m2 note visszaküldésével, hátha el tudom adni, mert akkor nem bukom a pk árát. Amúgy nagyon jó készülék lenne, ha jobb lenne a hangminősége, akkor tuti megtartanám.
-
Nohát, a Honorbuy visszaveszi az m2 note-omat, csak vissza kell küldenem (adnak refundot).
2 levélváltáson keresztül azt bizonygattam nekik, hogy szar a hangminőség, ami nem a miatt van, mert hibás, hanem mert gyárilag ilyen, egyszerűen nem alkalmas a mobil zenehallgatásra. Még leírtam azt is, hogy pont azért választottam az m2 note-ot, mert lehet beletenni sd kártyát, amin tárolhatom a zenéket.
Erre visszaírták, hogy szerintük nincs is baja a mobilnak csak nem tetszik nekem, de ha visszaküldöm, adnak egy refundot, és különben is, nem is lehet beletenni SD kártyát.
Na most én pont azt bizonygattam, hogy nem tetszik a hangminőség, és amúgy de, lehet tenni bele SD kártyát, hiszen én tettem is bele, és működött.
De a lényeg, hogy vissza lehet nekik küldeni akkor is, ha nem tetszik a termék, csak a szállítási költségeket nem adják vissza.
-
válasz
AllTheBest #2769 üzenetére
A gyári zenelejátszót nem is próbáltam. A Deezer saját appjával hallgattam zenét, meg még a PowerAmpot próbáltam. A ProwerAmppal kicsit jobb volt, de összességében az sem volt jó minőség. Már írtam a boltnak, hogy vissza akarom küldeni.
A hardver teljesítménye amúgy nem vészesen rossz, csak némileg csalódást okozott az is.
-
válasz
AllTheBest #2766 üzenetére
Nem. Azt tudtam, hogy gyengébb mint az m1, de arra nem számítottam, hogy ennyivel (meg a review-kban is csak dicsérték). A hátlapról tudtam, hogy műanyag, de nem gondoltam, hogy gagyi érzetet kelt. Egyébként ez a 2 pont nem annyira vészes a legrosszabb a gyenge hangminőség, mert használhatatlan zenehallgatásra.
-
Na szóval, összefoglalom az m2 note-os tapasztalataim (legújabb 4.5.1A flyme os, 5.1 android):
Pozitívumok:
- nagyon szép kijelző
- jó akkuidő
- appokat át lehet helyezni az SD-reNegatívumok:
- widgetek egy idő után nem frissülnek (konkrétan beautiful widgets, de az időjárás mellett az óra sem frissül)
- nem lehet eltávolítani (tiltani, fagyasztani se!) a felesleges appokat (próbáltam sokféleképpen, még átnevezéssel is, de a rendszer védi azokat, még a tetves notes-ot is). Ezek közül nem egy folyamatosan fut, leállítás után azonnal újraindulnak
- root (ami kb semmire nem jó), csak meizu accounttal, és online kapcsolható be (hahahahahaha!)
- gagyi, műanyag ház
- gyenge hardver (sajnos úgy néz ki, hogy nagyon gyenge lett az m1 note chipsetéhez képest, a böngésző is hajlamos akadozni).
- oltári rossz hangminőség (szó szerint megfájdul tőle a fejem), több fülessel is próbáltam, olyan, mintha egy dobozból szólna, mély hangok alig vannak, a magasaknak fémes hangzása van (a 10 ezer forintos telefonoknál még elnézném ezt)Összefoglalva: az ellenségemnek sem ajánlanám.
-
5.0 alatt kell működnie, már már kijött az a verzió belőle (használtam is Nexus 5 + lollipop alatt). Viszont ez már 5.1, lehet azon még nem működik.
A hangminőség (média) nálatok milyen? Én nagyon megdöbbentem azon, hogy mennyire rossz. A Piston 3-mal olyan, mintha valahonnan távolról, egy dobozból szólna, és egy kicsit fémes is. Ennek tényleg ilyennek kell lennie? Mert akkor kuka.
-
Hogy lehet eltávolítani, gyárilag telepített appokat? Titanium Backup nem képes rá (természetesen adtam neki root jogokat).
-
Na szóval, itt van a kezemben az m2 note. Így az első óra benyomása az, hogy ez hihetetlenül gagyi, az anyaghasználat a legolcsóbb műanyagokat idézi (ha ez jobb az m1 note-nál, akkor el sem tudom képzelni, hogy az milyen). Friss indítás után gyakorlatilag nem volt szabad ram (valami 170k), tele van rosszabbnál-rosszabb appokkal az egész, amiket nem is lehet uninstallálni (nem kínaiak, angol nyelvűek).
Nagyon remélem, hogy a benyomásom csak javulni fog, mert ez így nem nyerő.
A Redmi Note 4G-t cserélem erre (bár ezek után nem biztos), na az igazi, minőség ehhez képest, csak sajnos annak jóval gyengébb a hardvere, nagyobb és nehezebb is ennél.
-
M1 Note-ot vagy M2 Note-ot választanátok inkább?
Úgy az M2-ben kicsit gyengébb a SoC, de bővíthető SD-vel, és olcsóbb is. Más különbség nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest