- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bulitt
addikt
válasz
darkarthur #24002 üzenetére
Töröld le a rivatunert, és használj MSI AB-t. Sokkal jobb és egyszerűbb
-
Bulitt
addikt
válasz
Tripower #23998 üzenetére
AC GTX Pro [link]
Ez a hűtő a GTX kártyákhoz a legjobb. Nekem a GTX260 gyári hűtésére 20 fokot vert rá, nem beszélve a hangtalan munkájáról. MSI AB-ben minimumra volt véve a ventilátor fordulat, és így is 40fok körül tartotta a kártyát terhelés alatt. 100%-on sincs hangja
-
-
Bulitt
addikt
válasz
Andor111 #23930 üzenetére
SLI rendszernél nem duplázódik a ram. Tehát nem lesz 1738MB videó memóriád. Marad a kártyánként a 869MB. Az órajelekre szintén ez az igaz. Ha a két kártya azonos, tehát jelen esetben 260 mind a kettő, de az egyik az alap, a másik a SOC verzió, akkor SLI-ben a gyorsabb kártya a lassabb kártya órajelén fog dolgozni.
A táp elméletileg el bírja, de részletesebben itt olvashatsz a két GTX260 teljesítményéről: [link]
Az én véleményem az, hogy GTX260-ból már nem csinálnék SLI-t. GTX280 vagy újabb kártyából esetleg. De mivel a következő szint a GTX4xx széria, ami melegszik mint a franc, ezért ezt is kihagynám az SLI-ből.
Megtartanám az egy kártyás rendszert, csak újabb modellre váltanék
-
Bulitt
addikt
válasz
Cool Face #23925 üzenetére
Sajna ennél többet én se tudok. lehet a codekkel van valamit használsz a filmek nézéséhez. Lehet a vga kártya nem tud többet. Sajna nem tudom. Amennyiben a procinál csak a terhelés miatt nem akarod használni, de a lejátszás viszont jó, akkor ne foglalkozz vele. Használd így
-
Bulitt
addikt
válasz
Cool Face #23922 üzenetére
Én mindenképpen felraknám az MSI Afterburnert és azzal nézném a kártya teljesítményét. 720p 1080p nem olyan teljesítmény igényes videók most már mint ezek a 4k-s videók, hiszen 4096 pixelen nézed. Nálam a 720p és az 1080p nem is mozgatja gépet
Mind a két felbontást szinte meg se érzi a VGA filmek alatt. Ez az új 4096 már igen, főleg hogy 1920x1080-ban tudom csak nézni
Mindenképpen próbáld ki Firefox alatt is.
De most nézem, hogy ATI kártyád van
-
Bulitt
addikt
válasz
Cool Face #23916 üzenetére
Én is Chrome-t használok, és eddigi tapasztalataim alapján automatikusan használja. Nálam a GTX570 esetben így van. Végig néztem a beállítások menü pontot, és nincs ilyen ki-be kapcsolható menü pont.
Én a 23.0.1271.95 verziót használom, és behoztam egy 4K-s youtube videót. MSI AB-el monitorozva látszik is, hogy felkapcsol a VGA kártya.
De ez hátha segít [link]
-
Bulitt
addikt
válasz
impalaman #23914 üzenetére
Valószínűleg memória hiba. Esetleg ha referencia hűtéses, akkor az alkatrészek forrasztásai meggyengültek, ezért picit megcsúsztak. Ez is okozhat ilyen hibát akár. Ha kicsit vissza olvasol a kereső segítségével, találkozni fogsz ilyen hiba jelenséggel, és hiba azonosítással
-
Bulitt
addikt
Szia
Igen, ez erősen memóriára utal.
ljani19:
Nem lehet. A GPU a 260 esetében a 280-hoz képest fizikailag van megbutitva. Tehát a GPU-ban levágták azokat a részeket, amik nem kellenek. BIOS módosítás útján nem lehet feloldani. Ennek az is az eredménye, hogy a 280-as BIOS olyan elemeket szeretne elérni ami nincs is. Azt viszont több ember megcsinálta, hogy a 260;280 BIOS-ban átírták a gyári ventilátor vezérlést. Ennél egyszerűbb, de drágább a ventilátor csere. Nekem a 260-on AC Extrem Plus hűtő volt. Köszöni a mai napig jól üzemel a kártya. -20fok hőmérséklet javulás hangtalan ventilátor mellett. Használtam egy 1,5 évig a kártyát, ebből 1év volt rajta a hűtő. Legalább még +2év hibátlan mükődést garantált a kártyának a hűtő.
A kártyát referencia hűtéssel eladtam barátomnak (nem kérte a hűtőt), a hűtő pedig unokatestvérem GTX275-n üzemel most. Ott is -20fok javulás
A gyári hűtéssel folyamatos használat mellett képesek a forrasztások szépen lassan "elöregedni".
-
Bulitt
addikt
válasz
Andor111 #23894 üzenetére
Ebben az esetben például a GTX260-260-al érdemes párosítani. Ha két GTX260-t raksz SLI-be, de különböznek az órajelek, akkor is a lassabb kártya órajelén fog üzemelni a gyorsabb kártya. AMD-nél van olyan hogy 5850 és 5870 CFX-be köthető. Tehát az azonos szériából származok. 58-58; 69-69...stb
-
Bulitt
addikt
válasz
kaszas19 #23879 üzenetére
Igen, csak két fajta tiltás van. Amikor BIOS-ban kapcsolnak ki (főleg AMD), illetve mikor fizikailag elvágják azt. Ott van, csak nincs összeköttetésben. Ha jól emlékszem akkor a GTX260-275-nél is ez a helyzet. Elvágták
Egyébként ha rá flasheled, és igazam van, akkor még meg is hülyülhet a kártya hiszen keresni fogja a 240 stream procit
Annyit meg nem ér
Húzd fel az órajeleket. Jobban jársz
Haver gépében az én volt GTX260 teljesít szolgálatot 1650-es felbontáson, és remekül megy minden. Mintha erre a felbontásra optimalizálták volna
-
Bulitt
addikt
válasz
Dr. Romano #23871 üzenetére
Mindenképpen ajánlatos a 550-650W minőségi táp. A 350W ha meg is hajtja, szenvedni fog alatta. Rosszabb esetben egyáltalán nem fogja hozni azt a teljesítményt. Nekem az FSP 450W tápom volt a 260-hoz, és épp hogy elegendő volt.
-
Bulitt
addikt
válasz
Gyíkac #23831 üzenetére
Relatív kinek mire van szűksége. Vízhűtés jó dolog volt nekem is, 100k-ból egy teljes gép Enzotech szettekkel miegymás. Csak sok a macera vele ha alkatrészt cserélsz. Az a baj, nem látod át, hogy mire is gondoltam. Volt már jó pár gépem, és tuningoltam eleget is az életben. Híd el, csak a ponthajhászás miatt vannak ekkora órajelek.
"mellesleg nem szeretem ha pillre meg-meg akad a játék (minimum fsp). Átlagban lehet jó ha néha pl kocsival kanyarban be-be "lassul"
Te direkt minimum FPS-en játszol, vagy egyszerűen többet akarsz kikényszeríteni a gépedből mint amit tud? Mert a fenti sor erre enged következtetni. Ha minimum FPS-en játszol, akkor agyon van rángatva a grafika, de a rendszered nem bírja. Erre nem megoldás az az 1-2FPS emelkedés amit a CPU tuning eredményez
-
Bulitt
addikt
válasz
Gyíkac #23828 üzenetére
Ha te a tesztekkel szeretsz játszani akkor biztos sok értelme van 24/7-re a 4Ghz feletti órajelnek több fogyasztással és nagyobb hőmérséklettel. Amennyiben tényleg játszol valami PC játékkal, akkor a minimum FPS-ed emelkedik meg, minél nagyobb a CPU órajeled. De, nem a minimum FPS-el akarunk játszani, tehát innentől kezdve ez felejtős.
-
Bulitt
addikt
válasz
Drizzt01 #23809 üzenetére
Nem fogsz ilyen kártyát találni
A vízhűtések esetében, főleg ha full cover blokott vettél ez a nagy hátrány. Ahány kártya annyi full blokk. Tudomásom szerint egyik új kártyára se lesz jó, mert sacperköbő egyezhetnek az alkatrész helyek, de soha nem azonosak. Direkt csinálják így
-
Bulitt
addikt
válasz
kovi831 #23795 üzenetére
Mikor a 8600Gt megjelent, az én ismeretségi körömben nem volt fullHD készülők. Nekem is tavaly év vége óta van. Én arra tippelnék, hogy a win7 nem engedi a kártya teljesítménye miatt a fullHD-t és nagy valószínűség szerint az élmény indexben mért eredmények miatt. Arra is gondoltam, hogy a win7 aero felület is közbe szól, mint ahogy volt is erre példa korábban játékoknál.
-
Bulitt
addikt
válasz
kovi831 #23793 üzenetére
Egyértelműen a videokártya a hibás. a 8600GT nem alkalmas két monitor kezelésére 1650x1080-as felbontásnál nagyobb üzemmódban. Ennek a fedélzeti memória a hiba, túl kevés van rajta, ezért nem bírja el a klón monitor azonos, vagy nagyobb felbontást. 1x csak egy megjelenítőt használj. Ha fullHD kell akkor a TV-t és csak a tévét, ha a gép kell akkor csak a monitort. 720p-vel még boldogulnia kell, de az 1080p-nél már igen sokat segít egy erősebb vga ami bele tud segíteni a számításba.
-
Bulitt
addikt
válasz
Butcher-HUN #23765 üzenetére
Első körben a ház szellőzése, amit leírtál nem igazán mondható jónak. A húzat rendszer a legjobb, tehát elől be, hátul ki, és semmilyen oldalsó ventilátor nem fúj/szív bele a légáramlatba.
Takarítás közben a VGA-ról leszedted a burkolatot? Mert a belső elrendezés miatt, belül még marad egy kevéske por, illetve egy újrapasztázás nem árthat neki. Sok kis finom porszemcse simán bele tud ragadni a pasztába
-
Bulitt
addikt
válasz
Virag.h #23759 üzenetére
A megemelt órajelek miatt szerintem nem. A több fedélzeti memória lehet esetleg előny. Nem beszélve arról, hogy ebben a 260 szériában is van tuning potenciál, tehát lehet még húzni.
Ha sokáig szeretnéd megtartani a kártyát, akkor igen. Ha tervezed a cserét, mondjuk egy gtx400 szériába, akkor nem
-
-
Bulitt
addikt
válasz
Virag.h #23742 üzenetére
Használsz valamilyen vezérlő vagy tuning programot? Ha igen, nézd meg, hogy nem maradt e kézi vezérlésen. Ha nem, akkor tedd fel az MSI AB-t abban tudsz ventilátor profilt készíteni, és be tudod állítani milyen hőfokoknál milyen fordulaton üzemeljen a ventilátor. De érdekes, mert 70fok környékén mindegyik verzió felpörgött már
-
Bulitt
addikt
Giga oldala szerint is 576Mhz a GPU clock: [link]
Bár aggodalomra akkor sincs gond. Fel lehet húzni ezt még rendesen, egy jól szellőző házban. Én a GTX260OC kártyám, aminek alapból 602Mhz volt a GPU clock-ja olyan 700+-ra húztam. Már nem emlékszem mennyi volt pontosan, de a 702Mhz meg volt
-
Bulitt
addikt
Nem kizárható tényező az sem, hogyha a monitorod tud nagyobb felbontást akkor állítsd át magasabbra és próbáld ki úgy. 560 topikban is ajánlották másoknak, hogy magasabb felbontásnál a VGA jobban terhelődik. Alacsonyan pedig a CPU. lehet ezzel megtudod oldani, hogy a VGA erőforrásait jobban ki tud használni
-
Bulitt
addikt
válasz
Dave946 #23697 üzenetére
Egyszerű a válasz
A GTS450 DX11 támogatású, ezért a BF3 jobban tud rajta futni, mint egy DX10-es kártyán
Jelen helyzetben én GTX570-el és 4mag 3,7GHz-re járatva multiban 50-70FPS-t produkál a gép FullHD-n Ultra grafikán. Proci mind a 4 mag 80% kihasználtság VGA szintén 80%.
Erőteljesen meg kell rángatni azt a procit, ahhoz, hogy a GTX280 jobb eredményt mutasson fel. De nekem erős a gyanúm, hogy a DX11 hiánya okozza a problémát. BF3 asszem nem is támogat mást.
szerk. minimum követelményben a DX10 és DX11 kártyák is szerepelnek, szóval akkor CPU Wall van
-
Bulitt
addikt
-
Bulitt
addikt
válasz
ZetorGumi #23672 üzenetére
Nekem az első verzió van. Ahogy a GTX2xx szériánál úgy a GTX5xx szériánál is 2db 6pin csatlakozó van. Tehát az első képet ha nézed, olyat kaptam alapból a kártya mellé. Nekem 6pinenként 1molex van bedugva, és csoda megy a kártya. De, ha megnézed a feszültség igényeket, semmi nem indokolja neki a 68V-ot. A nagy áram az kell neki, de 68V??
De ha a második képet nézem, ahol 3db 12V van az összesen 36V. Ezt megszorzom 2-vel, mert két 6pin van az 72V. Szóval nem értem. 1db 6pin csatlakozóval nem is indul el a kártya
szerk.: bár én a táp saját vga ágáról hajtom a kártyát
-
Bulitt
addikt
válasz
ZetorGumi #23668 üzenetére
Tudomásom szerint, nem ezért van rajta a két azonos molex csatlakozó. Ha ezért lenne rajta, akkor a VGA 1db 6pin kábelen elmenne, de nem működik csak ha mind a két 6pin be van dugva. Tehát, ha mind a két 6pin kell és összesen 4db molex akkor ha kiszámolod kicsit über sok feszültséget kapna a kártya, ami teljesen felesleges. A használati utasítás is azt írja, hogy 2x6pin 2x molex. Tudomásom szerint ez azért van, hogy mást is rá tudj kötni arra az ágra. De mivel általában VGA kártya mellé semmit nem kötünk ilyen módon ezért ez felesleges is
-
Bulitt
addikt
-
Bulitt
addikt
válasz
fasterware #23634 üzenetére
A linken amit a fentebbi hozzászólásomba megtalálsz, az én GTX260-as hűtőm van "nyílt" terepen, 100% pörgetve a ventilátor. Elég hangos higgy nekem! Nézd meg a videót.
csucsu69-el pedig egyáltalán nem értek egyet. Mint az már bebizonyosodott, a GTX2xx széria hűtése az egyik legpocsékabb volt a piacon, még a radeonok közt is. A VRM oldalt pedig a ref. hűtés sem hűti le jobban, sőt!, volt hogy nem is érintkezett rendesen. A coolink GFX hűtő pedig a lyuktávolságok miatt nem alkalmas erre a célra. Tökéletes hűtést jelent az AC GTX280 pro hűtője, mely 3db 9cm-es ventilátorral 40% fordulattal, ami egy normál házban ahol 3db rendszerventilátor található, hangtalan. A hőmérsékletek pedig idle 40 fok környékén mozognak vele. Ugyan ezen a fordulaton a Load pedig nem megy 50-53fok fölé, ami igen csak kiváló. Tudom, mert én pont a zaj miatt lecseréltem: [link] A link alatt megtalálod az átszerelésről készült képeket.
Henk logoutja pontosan tartalmazza a hűtőről a tapasztalatokat, ez alapján döntöttem én is.
Ezen a linken pedig az én kártyám teszt eredményeit láthatod. A hiányzó képet pedig itt érheted el. -
Bulitt
addikt
válasz
fasterware #23630 üzenetére
A széria hibának tekinthető az elégtelen hűtési rendszert. Alapjában véve, olyan a ventilátor hangja mint egy 1200W-os porszívó.
Itt egy videó az én GTX260-mról, melyen ugyan az a referencia hűtés szerepel mint az általad kinézett GTX260-on. [link]
Baromira melegszik, ezért egy jó szelős ház kell neki, vagy le kell cserélni rajta a hűtést. Én is ezt csináltam. Kicsit vissza olvasol a topikba, megtalálod
-
Bulitt
addikt
válasz
L_ajos #23605 üzenetére
Megdumáltuk
Ha van egy kis tartalék, akkor 470-be vagy 480-ba gondolkodnék. 560-570-580 túl drága, és az 560-al gondok is vannak. Ha a jövőre tervezel és szem előtt tartod az anyagiakat, akkor mindenképpen egy jó árasított használt 470 vagy 480-t ajánlok. Igaz, hogy mind a kettő fűt mint a barom, de teljesítményben az 570 és 580 szintjén van
Az 560 és 560Ti-al sok a gond. Olvasom azt a topikot is, mert ismerősnek az van, de egyre többet lehet olyan hibákról olvasni, hogy egyszerűen nem stabil a kártya pl: BF3 alatt. Ez azért érdekes mert korábban a PH írt egy hírt róla, hogy gyári feszültség értékek növelésével a kártya stabilizálható. Sajnos ez a BF3 megjelenésig így is volt. Ahogy megjelent a BF3 és kiderült, hogy a Frosbite2 motor milyen jól kitudja használni az új 5xx szériás nVidiákat, már nem is volt olyan stabil a kártya
Ebből adódóan viszont sokan azt vallják, hogyha újra kártya vásárlás előtt állnának inkább költöttek volna még rá és 570-t vesznek. Nem beszélve arról, hogy a jövőre nézve igen is kell az az 1280Mb vagy 1500Mb fedélzeti memória. Egyszerűen kell, mert a játék megzabálja. És ezen egy agyon húzott GPU se segít.
-
Bulitt
addikt
válasz
Sziszifeca #23602 üzenetére
Nem normális
Általánosságban furemark alatt ilyen 85-90fokig engedte a hővédelem. Újra pasztázás és venti kitakarítás elkélne neki. Ha ez sem oldja meg a problémát akkor garancia
L_ajos: Nem tartom lehetetlennek, hogy ez valóban így van nálad, de nem a multi player az elsődleges cél, ahol a kártyának jól kell teljesíteni
Ha single módban a kártya hozza a kívánt 40-50fps-t akkor a multi is jobban fog muzsikálni. Ne felejtsük szem előtt, hogy a jövőre nézve nem biztos, hogy minden játék multijával fog játszani
Sokra nem megy, ha normálisan megy a multi a single meg dia
-
Bulitt
addikt
válasz
Kalos7 #23594 üzenetére
Nem az OpenGL az elavult, BF3 alatt 1920x1080 felbontáson LOW grafikán a GTX280/285 max 30FPS-t produkált. Tehát ehhez a játékhoz ez a kártya kevés. És valszeg ami ez után fog jönni ahhoz még kevesebb lesz. Kevés a fedélzeti memória (1GB), és nem támogatja a DX11-et se. Pedig a DX11 játékok gyorsabban futnak mint a DX10. Amennyiben a soron következő játékok még támogatni fogják a dx9 dx10-et úgy a kártya tud játszható sebességet produkálni High beállításoknál. Crysis2 is élvezetesen játszható vele, pedig az még sz.rul is van optimalizálva. Le kell mondani a tessalációról és a magas physix beállításokról. Ennyi
Ezért sem vettem én 560 kártyát, mert tudtam hogy nem lesz elég a BF3-hoz. És igazam lett. Vettem helyette 570-t és röhögve játszok ultra grafikán 1920-ban. Ennél már csak az 580 teljesít jobban. Vagy SLI
De ha az adatlapodat kitöltőd, jobb rálátást kapnánk, hogy milyen konfigon is játszanál a gtx280-al
-
Bulitt
addikt
válasz
tomy0628 #23568 üzenetére
Szia
Sajnos azt kell mondanom, hogy ez a kártya csak LOW beállításokkal fogja tudni elfuttatni a játékot. Főleg ha valami magas megjelenítési beállítást használsz pl: 1920x1080
De gondolom még így is, be kell egyedileg állítani a grafikát- AA-ki. meg hasonlók. Mivel a BF3 nem támogatja a DX10-et csak a DX9 meg DX11 ezért pont a kártya erősségét nem lehet használni ebben a játékban. DX10 alatt a 260 jól muzsikál. Én is azért váltottam, hogy tudjam ultra grafikán tolni a BF3-at fullhd-ban, de kellene még1 kártya
Ha ilyen 1280 vagy 1650-es felbontáson használod egyedi grafikai beállításokkal LOW szinten, akkor el fog menni a játék rendesen.
Tuningolni csak akkor tuningolj, ha le is tudod hűteni a kártyát. Ezek a kártyák iszonyatosan melegednek, és nem is a legjobb a hűtésük.
-
Bulitt
addikt
Ez nem driver hiba az teny es valo, de nem feltetlen vga hiba. Nekem is csinalt a gepem ilyet,de ott mint kiderult az alaplap bios chipje adta meg magat. P45 seria hiba asus alaplapnal.
Gomi_Wild: megneztem adatlapod. P5Q lapod van. Az enyem a PRO változat volt ezzel a hibával. Szerintem ez lesz nalad is a gond
-
Bulitt
addikt
Persze
Ha a driver jól fel van rakva, és esetlegesen a win alatt semilyen alkalmazás (pl:flash) nem akasztja fel low3D-re, akkor windows alatt simán 2D-ben 40% ventivel elmegy
Nem fűt, és a hangja is barátságosabb lesz. MSI Afterburner-el tudod szabályozni a ventilátort, illetve ventilátor vezérlési profilt is be tudsz állítani.
-
Bulitt
addikt
válasz
hcs0924 #23554 üzenetére
Ha csak játékok alatt csinálja akkor nincsen gond, amíg a 90fokot át nem lépi a kártya. Ha nem volt még ilyen kártyád akkor szokatlan lehet, de simán képes ennyi hőt termelni. Ha pedig a referencia hűtős kártyád van, akkor pedig nem csodálkozok rajta hogy üvölt a kártya, mert a 200-as szériának mindegyiknek ilyen a hűtője
az új 500-as szériának már jóval halkabb a ref. hűtése.
Nekem GTX260 volt az 570 előtt, és pár hónap múlva le is cseréltem a hűtőt rajta, mert nem bírtam elviselni a hangját
Valami ilyesmit hallasz akkor te is: [link] Rivatuner-rel vagy MSI Afterburnner tudod szabályozni a ventilátort.
-
Bulitt
addikt
jövőhónaptól én is elbúcsúzom a topiktól
Megyek az 570 részlegbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest