- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
stol
addikt
válasz
pisti88+ #17120 üzenetére
Az a gond, hogy az esetek 70%-ban még húzás se kell a gagyi táp pukkanásához.
A pukkanások 10-15%-ban a nagyker visszadobja a táp hibája miatt megpusztult részegységet égés miatt.
Vevő üvölt és veri az asztalt, hogy "De van még rá xy idő jótállás! Táp elpukkant, vitte a lapot, ez miért nem jótállásos hiba?!" Ezt nem fogja fel a piciny számítóközpontja, hogy más részegység által fődarabban okozott kárra NINCS jótállás vállalási kötelezettség és ezt a gyártó se nyeli be.Legyen ez egy vinyó, rajta fontos adatokkal. Elégett elektronika esetén jótállás ugrik és adatok is, mert sokszor a fejerősító is röppen. Goto KÜRT.
Ha azt a gépet én adom el hulladék táppal, lazán felelősségre vonhat, hogy miért adtam ki gagyi táppal és miért nem figyelmeztettem erre? Jogilag meghurcolható az a bolt, aki élet és vagyonvédelmi szempontból be nem vizsgált és veszélyes alkatrésszel adja el a gépeit.
Ezesetben az adatmentést nekünk kellene állni, valamint bebukni a döglött részegységeket.Ezért nálunk az FSP 350PNF a "leggagyibb" táp 6200HUF-ért. A kis irodai gépektől a 4870+4magosig minimum evvel kerülnek ki a pultról. Ez a táp rendelkezik minden ma kötelező védelemmel már. Ettől kérhet erősebb minőségibb tápot a vásárló.
Eddig 1x volt egy 400W-ot kajáló gép, amiben HD2900XT@CF volt és régi 130W-os AMD proc. szénné húzva vizezve. 12V-on 370W-ot kajált HDR rendering és orthos alatt. A táp össze szekunderén 400-410Wot mértünk, hálózat felől táp hatásfokától függően.
Sok-sok szervizben ledolgozott év és tapasztalat után rájöttem, nem éri meg.
Normális táppal szerelt gépek esetében a jótállási időn belül történt meghibásodások aránya hihetetlen 40-60%-al kevesebb. Itt érdekes anomáliákra is gondolok. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
pisti88+ #17012 üzenetére
A kari tőlem van. Nálam tökéletesen ment. Ettől függetlenül behalhatott, az tény, mivel pesti a gari, mondtam, hogy intézem, ha kell.
De én is arra kértem, hogy nézze már meg másik gépben, hogy mit csinál...mert ha csak abban a gépben csinálja, akkor vihetem gariba, max kirühögnek...
-
Endruboy007
tag
válasz
pisti88+ #17008 üzenetére
Igazából nem tudom, hogy mit lenne jó venni...kb 40-50 k között szeretnék egy karit venni, és itt néztem a teszteket és ezt a karit mondják jónak...De lehet mást is ajánlani...OC-S? Ezt nem értem
Amúgy Asus P5B alaplapom és Core 2 Duo E6600 2.4 GHz-s procim van...Ehhez szeretnék valami optimálisat venni...főleg játékraKonzolt akartam, de utána néztem és sok vele a hoki, szóval most inkább egy jobb VGA-ra akarok beruházni...
Köszi a tanácsokat előre is!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
pisti88+ #17003 üzenetére
Betegesen figyelem az eseményeket.
Ilyet nálam vidkari még nem csinált, amit ez művel...
Erős a gyanum, h selejtes a cucc. De ezt nehéz beadni a gari mellé, h abnormálisan működik.
Meg nem azért vettem 280-at, h ilyen pici felbontáson bármit is le kelljen vennem.
szerk: meg ha látnád, amit én látok, akkor lehet téged is zavarna. ...kurv@'ra. És nem a szememmel van a baj.
Lehet csinálok róla egy vidi felvételt, bár kétlem, h el tudja csípni egy PAL kamera.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pisti88+ #16919 üzenetére
Azért nem egészen. PCI-E 1.1-hez képest a PCI-E 2.0 dupla akkora sávszélességgel rendelkezik (0.25 GByte/s vs 0.5 GByte/s). Az más kérdés melyik vga használja ki a 0,25GB/s-nél nagyobb sávszélességet ma még de egy 4870X2/GTX295-nél már azért lehet van némi eltérés utóbbi javára.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16881 üzenetére
Szóval akkor lehet ezzel automatizálni rendesen a riva tunerrel? Mert akkor csak bíbelődök vele tovább. Gondolom a kártya biosát nem lehet módosítani az garivesztés lenne meg ilyenek meg kockázatos is. Na jó nem vagyok ilyen elvetemült, akkor ezt a progit tanulmányozom kicsit jobban inkább
frissítés:
Nem tudom azokat az értékeket állítani :S hogy lehet? -
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16879 üzenetére
Az lesz, méghozzá 100% hogy Arctic Cooling, mert előző procimon is az volt, (3ghz pentium s478 1mega cache 800fsb) és azt 40fokon tartotta mindíg, pedig az kazán
. Láttam a riva tunerbe, hogy 78fokra van belőve a GPU hőfok, és crysisbe fel is ment annyira, miért nem csavarja magától fel a hűtőt, minek engedi addig melegedni, ha képes hűvösebben tartani? Persze ennek láttán adtam neki egy 80%-os ventivezérlést, dehát nekem ne főjön meg csóri inkább búgjon. Nem tudtam azt az értéket elállítani, most én vagyok béna vagy az tényleg csak tájékoztatő jellegű érték( az automata beállítás alatti értékekre célzok)? Egyébként gondolom ki van ez találva, biztos elketyeg 80fokon, de hát ha nem szükséges inkább csak ne
Szóval lehet ezt automatizálni másképp, vagy ha nem akarom hogy ilyen forrófejű legyen, akkor kénytelen vagyok magam állítgatni? Mert winbe elég ha 40%-on megy, de játékba egy 60% elkél, és akkor még mindíg nem hangos.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16864 üzenetére
A Q6700 olcsóbb és gyorsabb hogy van ez? De játékban ez nem hozna pluszt nem? Vagy ha jövőben gondolkodok jobban járok ha inkább egy ilyet veszek, mint egy 2 magost? Lehet hogy 1 év múlva már a játékok használni fogják a 4 magot és akkor egy erős konfigom lesz, mert 4 maggal jobban elszaladnak a dolgok, mint 2 kicsit gyorsabbal. Apropó tápom még elbírná a gtx mellé ezt a 4 magos procit szerinted?
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16861 üzenetére
Annyira hülye szerencsére én se vagyok hogy elhiggyem hogy 90fokig mehet a proci.
De visszatettem alap órajelre, nem szenvedek, felhúztam 3 Ghz-re nem is melegedett a proci, de hozott mint látható kőkemény 3-4 Fps-t a tuning. Úgyhogy szerintem nagyobb proci kell ide a GTX260 mellé( 1333mhz fsb, meg a 6mega cache sztem többet hoz mint az órajelekkel való babrálás).Gondolom 1280x1024-be csak vinnie kéne ha ezek a kártyák már 22"-os moncsikhoz lettek tervezve. De ígérem nem offolok többet, E8500 már elég lenne a GTX260-hoz? Szívem szerint 4magost vennék de gémekhez nem jó, meg baromi drágák.. Jah és még valami a BFG-nél ez most számottevő ez a 20mhz overclock? GPU 570 mhz-ről 590-re? Mert lehet én vagyok hülye ehhez, de 20mhz az 20mhz nekem
Lauda
500W CHIEFTEC -
rb26dett
aktív tag
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16837 üzenetére
Ihhgen, na ezért sem kell nekem Ati. Régieknél azt nem fogtam föl, (már amelyikkel találkoztam) hogy miért kell egy videokari telepítésnél csökkentett mód meg gyorsítás levétele, meg egyéb nyalánkságok, amíg az én megszokott Geforce-omat csak beteszem, win felismeri és megy. : ) Jó dolog hogy olcsóbb, meg minden, de nem tudom, sose szimpatizáltam vele
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
pisti88+ #16776 üzenetére
Nem hittem, hogy jobb lesz, nézegettem a teszteket és láttam, hogy kb. 1:1. Viszont:
1. Pénzt szedtem ki belőle
2. Zsír új, így ismét elölről kezdődik a gari
3. Jelenleg a csúcs Ati, míg a 280-as már "lefutott lemez", így talán később ezt könnyebb lesz eladni
4. Kíváncsi voltam, hogy a pirosak mitől vannak úgy elájulva...Én már a 280-sat sem húztam, csak a procit, mert bőven elég a VGA így is. Most is ez van. Proci húzva, VGA alapon.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
pisti88+ #16774 üzenetére
Legariztam a lapom, és marad pénz, amit le kellett vásárolnom. Volt a lap ára meg az eladott GTX ára, és a kettőből kijött az új lap+memó+vga+új winyó, úgy hogy nem csökkent a gép teljesítménye. Valamit vennem kellett így VGA-t cseréltem, úgy hogy ne maradjon bent pénzem. És még megmaradt a régi DDR3-as ramom, amit tegnap adtam el!
Egyelőre nem sokat játszottam de kb. GTX ez a kari is.
-
Kommy
veterán
válasz
pisti88+ #16741 üzenetére
Ez a physix-es dolog szépen működik egyetlen kártyával is ha az a kártya 8600-as széria felett van igaz itt még eléggé kevés, de gond nélkül megy 1 kártyával is persze ha az a kártya nvidia. Ajánlom elolvasásra ezt a cikket látszik benne , hogy megy ez egy kártyával is szépen [link].
-
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16757 üzenetére
Aha, hát most valami játékot próbálnék ki vele végre, de ez a nyűves cod5 nem akar indulni valami hibáddzik... (ofkorz az eredeti lemezen kívül) valami patch nyavaja baja van és nincs player benne node mind1. belőttem 60%-ra egyenlőre a ventit. De hogyha netalántán igényli, ő ezt feljebbtornássza magától?
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16754 üzenetére
na közbe megcsináltam a markot, de még venti vezérlést nem csináltam meg, így mark után 51fokos amúgy win-be olyan 40 fok körüli, de ettől függetlenül megcsinálom a venti vezérlést biztos ami biztos nyomassa rá a hűst, így is van a gép elejébe egy 12centis, hátul egy 9 centis, meg az oldalába a plexibe is egy 9 centis, már nem oszt nem szoroz hogy az is búg
ez jónak számít?
Tehát ha jól értelmezem, ha uninstallálom a riva tunert, akkor visszaáll a gyári venti vezérlés ugye? -
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16739 üzenetére
Most nézem van Win-7 hez driver nVidiáéknál
szégyenlem hogy nem néztem szét előbb és aztán kérdeztem. De mind1 ez most azért van mert nagy az öröm. Szóval most azt szedem aztán meglátjuk mi lesz.
physix akkor csak akkor működik ha 2 kari van a gépbe? El vagyok tájolva akkor. -
rb26dett
aktív tag
-
Laraxior
titán
válasz
pisti88+ #16634 üzenetére
nekem ez, két napig:
az ati topikban csak két oldalon keresztül köpködtek
most ez: GT300ig megteszi -
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16618 üzenetére
500W-os chieftec gyári 2x6pines van rajta, a gép így ezzel a 8400GS-el
80-140W ig fogyaszt konnektor felől. Szellős dobozom is van, egy Aerocool 12centis venti az orrába, szóval melege se szabad hogy legyen. Sajna nincs ismeretségi körömbe ennél jobb gép (proci) ,de egyik ismim gépet akar venni, és én rakom majd neki össze, és átvetetem vele a procimat akkor. Már előre gondolkodtam én
és bele is egyezet ha esetleg lenne rá igény, de ezek szerint lesz
na köszönöm a segítséget, és tűkön ülök várom mikor jön a futár, de szerintem ebből csütörtök lesz. Ma délután rendeltem, holnap kapja a futár és onnatól 2 napon belül várható azt írták. Majd jelentkezem ha meglett
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16616 üzenetére
Az a helyzet hogy nem is a félsz van bennem, de egyszerűen belőttem amit mondtak hogy 3ghz-n menjen a proci azt mondták hogy tulajdonképp visszaállítom gyári értékére, és bios írta is hogy 3ghz meg minden, de win be se töltött és kifagyott próbáltam feszt is emelni hozzá, azzal se volt jó, sehogy... na mind1 akkor ezek szerint még az E8400 is kevéske lehet ha nem akarok tuningolni... Hangkari pedig: csak megdöbbentő volt nekem, egy kiherélt thomson házimozi van csak erősítőként használva, szal nem egy audiofil cucc, és mikor elszállt az előző alaplapom, Asus p4p800SE, hát annak a hangjához képest annyival sokkal sokkal jobb még ezen a rendszeren is hogy döbbenetes volt nekem. Ezek után még betettem egy FLAC számot huhh... Véleményed szerint most így saccra mit mondanál hány százalékban hajtaná ki a proci a VGA-t? Lehet hülye kérdésnek tűnik csak azt szeretném tudni érted hogy mennyi tartalék lehet még a kariban. Ettől függetlenül remélem nem tartod hülyeségnek hogy ilyen kártyát rendeltem, mert azt olvasgattam, hogy ez a 9800-as sorozat már idejét múlta, és egy "elavult" konstrukcióért nem akartam 30ezret kiadni, akkor már egy újabb szériára szántam a pénzt.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16614 üzenetére
Aha éreztem én, hogy gyenge lesz, de tudod úgy voltam vele, hogy ha már bővítek, akkor már egy jobb alkatrészt veszek, tehát ne az legyen már a leggyengébb láncszem gondolom megérted, igazából ez az Asrock ez úgy jött hogy hirtelen szállt el előző konfig és mivel azt apám szponzorálta, és neki a kolegájának milyen jó az asrock
na mindegy a többit gondolom nem kell firtatni.... inkább azt a 4ezret megspórolta minthogy asust vehettem volna. Nade mindegy, igazából meg vagyok vele elégedve meglepő, pedig igencsak kétkedve fogadtam. Ilyen szépen szóló hangkártyával még nem találkoztam nem tudom mi lehet ebbe a P43DE-be de valami HD és tényleg jó! Nem mondom ha megtehetem nem cserélem le, de az előző gépemet se tuningoltam, inkább akkor egy nagyobb proci majd. Az E8400 már kihajtaná ha nem tuningolom? vagy akkor valami combosabb kell ha alap órajelbe gondolkodok? uhh na ez már elég offf
-
boogie84
veterán
válasz
pisti88+ #5511 üzenetére
én is letudtam a warhead-et
sztem sokkal pörgősebb mint az alapjáték. tetszett!S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky 2008. szeptember 05.
Crysis Warhead 2008. szeptember 12.
Brothers in Arms: Hell's Highway 2008. szeptember 25.
Far Cry 2 2008. október 24.
Command & Conquer: Red Alert 3 2008. október 31.
Fallout 3 2008. október 31.
Need for Speed: Undercover 2008. november 21.
Tomb Raider: Underworld 2008. november 21.
Grand Theft Auto IV 2008. november 21.
Call of Duty: World at War (CoD 5) 2008 Q4
Tom Clancy's EndWar 2008
Mafia 2 2008Fable 2 Ismeretlen
Diablo 3 Ismeretlen
Haze Ismeretlen -
Beowulf_78
addikt
válasz
pisti88+ #5431 üzenetére
Azért háborgok, mert az a mondat hogy odaveri a BFG-t, nem tetszett. Majd akkor fogja odaverni, ha ott lesz nálad a Crysis Bench tool + GPU-Z + CPU-Z és világosan látszik minden, nem pedig bemondással, akkor nem fogok háborogni.
Lara: Nem én mondtam kárörvendően hogy "odaveri a BFG-t".
Ha meg nem hiszel Pistinek, vagy te is megkérdőjelezed a teszt hitelességét a részéről, akkor minek mondasz ilyet? Ezért kérdőjleztem meg dolgokat veled kapcsolatban. Akkor ne köntörfalazz, mondd azt hogy fake. Mert én ezt mondom. Ennyi. De én legalább megmondom. Nem azt mondom hogy "húú fater, de odab@ssza a 280-at amit most vettél".
-
Beowulf_78
addikt
válasz
pisti88+ #5411 üzenetére
Hát jah..zacsis kártyánál ez a rizikó fennáll. Felhívtam az eladót és megkérdeztem hogy a kártyái ugye nem gyárilag hibás, de kijavított kártyák? Mert ezeket szokták olcsóbban OEM-ként kiszórni. Azt mondta hogy nem. Én meg ezek után közel se vagyok biztos benne, hogy nem erről van szó.
Ramiris-es elvileg, de ott semmit se tudnak az egészről. Furi.
Lara!
Hívd fel az eladót. Cserélje ki másikra.ui: Nem. Nincs bebaszva senki.
Próbálunk tanácsot adni. De ezek után ezt se fogom "kötelezőnek" tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest