- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Az 512bit mindent visz. (persze csak bizonyos szempontból - tekintsük szubjektív érzetnek)
GTX285 volt a legkiegyensúllyozottabb VGA-m... mint egy tank...
A HD5870 és GTX470 is sokkal gyorsabb volt nála, de mégis....Ha majd lesz 2x16-os PCIe lapom lesz ismét, akkor majd a GTX285 SLI-t is kipróbálom.
Az még nem volt meg...
Talán jövőre, mikor már csak 40K lesz a jhasználtpiaci ára. -
fsb1000
nagyúr
válasz
zolisx4 #21557 üzenetére
Senkit nem akarok lebeszélni az SLI-ről, de én biztos 1db GTX285-öt vennék 2db GTX260 helyett.
(használtan!!!)Persze mindet érdemes kipróbálni, mert veszel egy használt GTX260at 33K-ért és eladod 1 hónap után 30-ért, akkor 3K-ért szórakoztál és tapasztáltál. Napi 100Ft.
Ami bőven megéri... -
fsb1000
nagyúr
válasz
zolisx4 #21552 üzenetére
Szerintem a VGA teljesitmény a felbontással van függő viszonyban (pixelszám), nem a képátlóval.
(bár van némi összefüggés a képátló és a pixelszám között)Vehetsz 19"-22"-ost, ami1680x-es.
Vagy akár 1920x (Full HD) -et is 21,5"-24"-ig.Ha van egy ár elképzelésed, akkor a Monitoros topicban kéne érdeklődj, bár itt is kaphastz tippeket.
50-60K alatt nagy csodák nincsenek... csak kompromisszumok. -
fsb1000
nagyúr
válasz
kisfer #21528 üzenetére
Ha erről a hírdetésről van szó [link], akkor:
216 SP, tehát gyorsabb és kevesebbet fogyaszt, mint az első széria
AZ órajelei átlagosak, de csak néhány OC verzió gyorsabb.
Ezt a hűtést nem ismerem, de 2D-ben tuti halkabb mint a ref.Az ár nagyon baráti.... főleg 2 év garral.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
sestertius #21518 üzenetére
Szerintem ne Vantage-val teszteld, mert az nem stabilásra tesztelésére való, hanem a VGA sebességek (fps) összehasonlítására.
Én inkább Furmarkot ajánlanám, és közben MSI Adterburnerrel monitorozni vagy GPUz-vel.
///
Ha pedig CPU-t tuningolod, akkor Lynx vafy Prime95 a tesztelő program és everesttel lehet monitorozni a hőfokokat.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
naksys #19528 üzenetére
Az én véleményem szerint 10 SO tuning átlaga jobb lesz, mint 10 OC-jé.
Azaz nagyobb az esély egy jobbat kifogni.Persze bármikor található 1 db olyan példány, ami minden SO-nál jobb.
Kérdés hogy mikor.A másik: az SO eleve olyan "gyári" órajelen jár, amin az átlag 260-ak jó része nem lesz stabil.
Ezt kell megfizetni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Tiesto22 #19501 üzenetére
VGA tuningoláshoz épp azok az ökölszabályok tartoznak, mint a CPU+RAM tuninghoz.
1. Nem garantált a tuningolhatóság, tipusonként és darabonként is változhat a tuningpotenciál.
2. A frekvencia növeléssel arányosan, a fesz emeléssel négyzetesen több hő keletkezik, tehát jó hűtés szükséges.
3. A jó hűtés önmagában nem garancia a nagyobb tuningpotenciálra, lásd 1. pont.
4. Lehet csúcsra tuningolni, ekkor elég a terhelés nélküli eredményt rögzíteni.
5. Aki használni is akarja, annak stabil frekv. értékek elérése a cél, azaz max. freki keresésekor 10-30 percet kell full terheléssel elviselnie (mig beáll a max. hőméréséklet !!), végső tesztelésnél akár több órát is érdemes járatni.
6. max freki keresésekor érdemes fix fordulatom (pl. 100%-on) járatni a léghűtőt7. Külön-külön kitesztelni a GPU / SH / vRAM frekv. maxokat. Minden értéknél terhelni. Vagy felezős módszerrel haladni -> Újfrekv. = Stabil frekv + (NemStabFrekv-StabilFrekv)/2 vagy valamilyen lépésközzel felfele haladni a gyári értékektől.
8. GPU / SH / vRAM együttes emelésével megkeresni az optimumot.
9. Ha van lehetőség fesz emelésre (ált. csak GPU-nál) akkor 7. 8. pont ismétlése.
10. Ha csendes működés is fontos, akkor a max.frekik után a csökkentett vagy optimalizált ventillátor fordulatok mellet is meg kell keresni a még stabil frekiket.Általánosággban:
- Biztzos van pár% tuningpotenciál a gyári értékek felett különben instabil lenne a müködés
- Egy éves modellnél a különböző OC verziók frekijei adhatnak útmutatást, hogy mit lehet elérni kevés tesztelgetéssel és szerencsével (lásd. 1. pont)Tuningoláshoz lehet tuningprogit is használni, ami a fent leírt iterációs módszerhez hasonlóan keresi meg a max. frekiket.
-
fsb1000
nagyúr
Ki kell próbálni....
A tuningolás egy hosszú folyamat, általában csak iterációval lehet elérni a stabil eredményt.Vedd vissza a gyári és mostani közé. Ha a különbség most X akkor X/2-vel növeld gyárihoz képest.
Ha OKÉ akkor 1/4-nyivel emeld... ha nem akkor 1/4-vel csökkentsd... és igy tovább.
Ehhez jön még a GPU órajel beállítás, és fesz állítások, + venti szabályozás. -
fsb1000
nagyúr
válasz
laragirl83 #19475 üzenetére
Ha jól emléxem neked a régebbi 260-asod van?
A fesz módosítás ezért volt sikeres nbitorral. -
fsb1000
nagyúr
Igen ez igaz, de szerintem az 1 évesnél régebbi VGA-k esetén nem várható drasztikus teljesítnény változás az újabb drivertől.
Viszont más szempontból lehet jobb/rosszabb.Pl. az energia gazdálkodás érthetetlen módon változik(hat) driverenként.
Van ekinek ez fontos szempont, én pl. ilyesmi miatt is cseréltem már VGA-t.
Többet költök dszánkfoodra hetente, mint az éves többlet fogyasztás, mégis zavar ha egy VGA fullon megy 2D-ben. -
fsb1000
nagyúr
válasz
vhunor #19427 üzenetére
Alapvetően hibás szemléletű amit írsz.
Tápoknál nem az össz "Wattot" kellé nézni, hanem az áganként leadható max. áramot.
Különös tekintettel a 12V-os ágra, mert a fogyasztók többsége erre van kötve.
Figyelve arra, hogy osztott 12V ágakon csökken a max. leadható áram, ha minden ág terhelve van. Ez gyakran nem dokumentált, nincs a speckóban.Én ezért javaslom mindenkinek, aki nagy fogyasztású VGA-val rendelkezik, hogy táp választáskor fő szempontja legyen, hogy a táp 1db 12V-os ággal rendelkezzen és legalább 20-40% meghaladja a max. leadható áram a fogyasztók csúcs igényét.
Természetesen van még 3-4 további szempont is táp választáskor, de ez tünik a legfontosabbnak, ha stabilan akarunk járatni a topik cimnek megfelelő VGA kártyákat.
(gyakran tuningolt CPU-val párosítva) -
fsb1000
nagyúr
válasz
TTomax #19425 üzenetére
Nem vitatom a véleményed: Mindenki olyan tápot vesz ami az igényeinek és hardverének megfelel.
Én is jó tápot használok, mert szempont az üzemzaj, a biztonság és hatákonyság is, miközben kb. 60% túlméreteztem a várható áramfelvételhez képest. (12V-on)Azonban mikor valaki felveti a kérdést, hogy konkrét XY táp lehet-e a VGA problémájának oka, akkor nem a cimkét, nem a gyártót kell vizsgálni, hanem a specifikációt.
Szerintem.rup1u5 : Tévedsz.
Én soha sehol nem írtam hogy a Codegen jó táp lenne. Sőt más tápra sem írtam hogy jó/rossz lenne.
Mivel szilárd elvem, hogy nem a "márkát", hanem a konkrét eszközt kell megvizsgálni és arról véleményt formálni.
Ha valakinek nincs közvetlen tapasztalat egy eszközről, akkor keressen számára hiteles forást ahol tesztelték, véleményezték.
A fórumok nem mindig megfelelő források, mert a jól értesültek sok mindent továbbszajkóznak, hozzátesznek, fontos infok elvesznek, stb. Igy alakulnak ki az urban legendek.
.Ugyanez a véleményem a videókártyákkal kapcsolatban.
Nem a gyártó határozza meg annak teljesítményét vagy használhatóságát, hanem a konkrét tipus specifikációja, műszaki jellemzői.
A fórumok tele vannak Nvidia meg ATI fanokkal (épp amit birtokolnak). Ők a téves infók legföbb forrásai és továbbvivői.
Tápoknál kicsit más a helyzet, mert ott mérni kell külső eszközzel, esetleg ismerni a szabványokat, nem látszik azonnal a képernyőn a tulajdonsága, mezei user csak másodkézből kapott infok alapján tévelyeg. -
fsb1000
nagyúr
Grat a kártyához!
Nem hiszem, hogy a VGA teljesítmény lenne a hiba oka. Nálam 3D frekin megy MKV lejátszáskor is (ha jól emlékszem).Rivatunerrel vagy everesttel nézd meg nálad mi a helyzet.
Win7 alatt van egy opció a driver kezelőfelületen, amivel max-re lehet állítani az energia ellátást. (korábban linkelték, meg GTA4 topicban is) - hátha az is segít a problémádon. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Bulitt #19365 üzenetére
Azért elötte megnézném a gyártói oldalt.... [link]
Én nem akarok már tápügyben beleszólni, mindenki azt vesz amit akar.
De legalább 1 osztást érdemes elvégezni: 41A / 4 = 10,25Ana... kb ennyi fog lejönnni áganként full terhelésnél. Ezt lehet arányosítani a VGA +CPU által felvett max. árammennyiséggel. Szerintem tuti bukta.... elég a VGA speckóját megnézni.
Pár ezressel drágábbért már olyan táp is beszerezhető, ami 1 ágon többet ad le, mint ez a 4 ágon és terhelésnél sem csökken a max áram fix 12V mellett.
-
fsb1000
nagyúr
A 3.8-at nem ismerem.
A 3.7 nem engedte, hogy 2D-ben visszavegye.
A 3.6 még jó volt.Alapvetően a driver felelős a 2D visszavételért, de BIOS-ban állíthatók a határértékek.
Afterburnerrel, vagy Rivatunerrel nézd az értékekekt vagy akár Everesttel. (OSD)80-90%- hogy helyből jó, ha nem GPU-z-vel nézed.
Egyébként driver cserélgetés, esetleg BIOS frissítés. -
fsb1000
nagyúr
válasz
DroneZ^ #19319 üzenetére
Nézd... engem már párszor leszóltak a fórumtársak a táp "elméletem" miatt.
Szerintem nem számít táp márkája, nem számít az össz leadható teljesítmény, ami számít az a konkrét specifikáció.
A te Tápod 4db 12V-os ágon 4x18A-t ad le (elméletben). De az össz terhelés azonos időben max. 48A lehet a 4ágon, azaz ennek csak 66%-a.
Legvalószinübb, hogy az ágankénti max. 18A lecsökken párhuzamos terhelésnél (akár 20-30%-val is), és ez már kevés valamelyik ágon a sokat zabáló videókártyával.
Ezért a cicergés, ezért az inbstabilitás.Szerintem olyat tápot érdemes használni ilyen magas áramfelvétel mellett, amelynek 1db 12V-os ága van és azon legalább 20-50%-val több áramot képes leadni, mint az össz fogyasztóid max. áramigénye, úgy hogy közben nincs fesz csökkenes.
Lehet oltogatni egymást, de ez a módszer mindig beválik. -
fsb1000
nagyúr
válasz
SSJPeter #18782 üzenetére
Tuning nélkül próbálnám stabilizálni, aztán egyes komponensenként új és kitesztelt fesz/freki értékeket beállítani.
ha minden OK, akkor akkor egyszerre többet átállítani tuningra.Mivel nálad minden húzva van + új alkatrészek + új driver, ezért a hiba forrása elég nehezen lokalizálható tuning alatt.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
SSJPeter #18773 üzenetére
Ez a tuning miatt van szerintem... talán mostanra fáradt el (cpu-knál is gyakori, hogy romlik a tuningképesség) , vagy a hűtéseddel van gond. Elkoszolódott, kiszáradt, elmozdult, stb.
Fentiekra lehetne bizonyíték ez: "display driver stopped responding but recovered"Persze ha csak ezzel a driverrel csinálja, akkor driver gond, de azt egyszerüen ki tudod próbálni: Vissza a régit.
Illetve ha WIN7, akkor van egy 3D beállítás ahol a Power managmentet max-ra kell állítani.
(XP-nél nincs meg az opció az új driverrel, Vistát nem ismerem) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Black-core #18754 üzenetére
Mi volt a gond?
Nem rendszergazdi voltál? -
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18712 üzenetére
Van egy olyan tippem, hogy 2D-ben (nálam ablak lecsukáskor) néha felugró frekik oka az lehet, hogy a driver vagy bios érzi, hogy a kártya teljesítménye kevés a pillanatnyi igényhez és felvágja 3D extrába.
Ha lejjebb vesszük a feszt, akkor ez gyakoribb lesz. A 100MHz-s frekit szerintem már nem érdemes lejjebb venni, nem fogyasztana kevesebbet érdemben.Szóval én nem piszkálnám a 2D-s részt.
1.05->1V az kb 10% fogyi csökkenés, de csak a gpu-n. Nem tudjuk a kártya többi része mennyit fogyaszt alapjáraton. De azt saccolnám hogy 10-20W-ot biztos, igy már csak 5% körüli a nyereség 2D-ben a feszcsökkentéssel.Az extra fesz felnyomása viszont jó ötlet, annyira túlméretezett a hűtés hogy bőven belefér.
De...
Nálam továbbra is az a helyzet, hogy a furmark fűt legjobban.
És ahol a vantage, dir2t és a GTA4 még vigan müxik, ott a kártya leáll 10perc furmark utan.
Szóval a tuning eredmények erősen függnek a "mérő" alkalmazástól és a hűtéstől.A legnagyobb baj, hogy a feszekre nincs visszajelzés, pl. semmi infó arrol, hogy a beállított érték mennyivel droppol le.
Esetleg 65nm-en meg lehetne nézni (ha ott van szernzor) és abből következtetni 55nm-re. -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz
vhunor #18675 üzenetére
Dirt 2 demo benchmark, 1920*1200, (def) 4x MSAA, minden high avg/min: 77 / 64
Dirt 2 demo benchmark, 1920*1200, (full) 8x QMSAA, minden ultra avg/min: 65 / 55Q9550 + Giga 260 SOC alapon, majd tuninggal is kipróbázom, csak nem akartam kinozni, amig nincs jól hűtve.
Szép ez a játék... a benchmarkban nem midig ugyanott megy az autó, de a bench hossza miatt korrekt lehet az eredmény.
Kérdés: A PCI-E frekijét merjem feltolni 110-re? Van értelme?
-
fsb1000
nagyúr
Tegnap éjjel tovább léptem tuningban is.
Elértem Vantage-ban a 12.000 pöttyöt. (GTA4 bench 58 fps)
Milyen játék benchmarkot használjak, ami jobb/elfogadottab mint ezek?
(ami demoban is letölthető)Bár nekem semmi gondom a futurmarkkal, főleg mióta egyértelműen külön lett választva a GPU mérés eredménye.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #18649 üzenetére
Megvan... az ablakok minimalizálása váltja ki a 3D frekire váltást.
Nem mindig de 5-ből 1x tuti. Főleg ha 2-3-at csukok le egymás után gyorsan.
(pl ie vagy dos ablakok) Lehet más is kiváltja a "hibát", de ez jól tesztelhető, bármikor elő tudom idézni.Mivel nálam jól müxik a 2D-be visszaváltás, ezért nem okoz gondot. 35 sec múlva lemegy 2Dminbe.
Lehet valami hasonló a probléma a kártyatársaknál is, csak nekik nem áll vissza 2D minre, ezért felmelegszik a gtx260.
(ha elindítom a GPU-Z 0.3.7-et, akkor nekem se vált vissza többet és felmegy 60°C-re) -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18638 üzenetére
Szerintem ezt neked kell eldönteni...
Megnéztem XP és Win7/64 alatt is több driverrel: sima netezés szövegszerkesztés alatt is néha felvált a közepes órajelre. Hőfok emelkedik, aztán vissza 2D minbe.
1x marad ott 10 percnél tovább..... eredmény 60 fok. Lecsuktam minden ablakot és fél perc múlva leváltott 2D minre.
Talán a sok flash izé... vagy mittom én miért vál fel. Semmi extrát nem használok, háttérben csak a riva klon megy.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
gainwardgs #18635 üzenetére
A termék honlapját nem nézted meg?
http://www.corsair.com/products/vx/default.aspxA 1 db 12V-os ágon 33A-t ad le, ha az összes többi fogxyasztó leszív 10A-t akkor is marad 20-22 satbilan, ami bőven elég.
-
fsb1000
nagyúr
Sajnos nincs olyan..... vagy legfeljebb tápspecifikus lenne.
Ha tutin mérni akarod, akkor meg kéne bontani a VGA 6pines 12V kábeleket is, de ez még nem elég mert a szabvány PCI-E-n kersztül is kap tápot.
A tesztekből kiolvasható, hogy a GTX260 mennyit fogyaszt maxon.
(tipustól függöen kb. 180-200W, ami 15-17A )
Ezt 1 ágon kéne leadni a tápodnak, tehát az ágankénti áramerősség számít, nem a táp össz teljesítmény adata.Sajnos azt nem tudjuk hogy azt az ágat mi terheli még, HDD, ODD, alaplap?
Ezért én mindenkinek olyan tápot ajánlok ami 1 ágon adja le a 12V-ot. Ott nincs hokusz-pokusz, amit leírnak gyári adatként, annak mennie kell. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #18614 üzenetére
Huha... a kérdésekre nem tudom a választ, sőt én is bizonytalan lennék hasonló esetben.
A biztonság kedvéért a "gyárit" raknám vissza, a letöltöttet. Ha az jó, akkor kisérleteznék a többivel. (mindig lenne hova visszatérni, vagy viszonyítani)Mindkettőtőknél melegedés lépett fel a vissza flash után.
Ez nagyon fura.....
Csak restart volt, vagy a gépet teljesen leállítottad? Áramtalanítottad?
Esetleg Te is kivehetnéd pár percre a kártyát.(vudu!!!)Mittomén.. addig elszívsz egy cigit, vagy egy üveg sört megiszol....
A hétvégén én is Biosolok, de ha az enyém is melegszik utána, akkor.. ez valami GTX260 ficsör vagy átok lesz. -
-
fsb1000
nagyúr
Sikerült normális műkődésre bírni win7/64 alatt a legújabbb drivert. Eddig a gyári volt fenn, meg a Giga oldalról letöltött legfrissebb (ami régebbi, mint ami a CD-n van... )
Cleanelgetés meg egyebek után bekapcsoltam a power menedzsmentet maxra és minden OK! Van venti szabályozás, órajel szabályozás, és hűvös a kártya!Sajna az elöző driver verziókkal nincs Vantage összehasonlítási alapom, viszont az elöző HD5770-es kártyámmal igen.
Asszem aki eddig vacilált 5770 és gtx260 között az megnyugodhat:Vantage pötty VGA oldalon....
HD 5770 : 8.300
GTX 260 : 11.243Játékok terén is meg van 10-15% elöny fps-ben, ami a korábban írt szubjektív érzetemet is alátámasztja.
Igaz csak COD 5,6 és GTA4-et probáltam mindkét kártyával.
Nomeg a Furmarkot rogyásig... -
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18581 üzenetére
Igen igazad van a 1792-es 275-vel, ezzel vissza lehet jutni az alap 285 szintjére.
Olcsóbban és több RAM-val (ami 1GB felett már nem igazán kell, mert fpsvel nem lehet bírni)Asszem ez az SLI-s dolog már a hülyeség meg az álmodozás határa.
De lehet ahogy most 2x20.000 Ft-ból össze lehet dobni egy 8800GTS SLI-t, úgy 1 év múlva GTX260-val is menni fog.
Már most van az apróban 32K-ért. (eredetileg azt vettem volna, de ez a SOC közbejött, végülis nem bántam meg, mégha nem is sokáig lesz nálam.)Ha a hátulján meg tudnám mérni a GPU feszt (vagy szoftveresen), akkor megpróbálkoznék egy BIOS modal is...
Azért az a 800Mhz nagyon izgat... -
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18575 üzenetére
Ez jó hír!
Igy alakulnak ki a vallások. Mostantól hetente egyszer mindenki kiveszi a VGA-jat pihentetni, mert az segít. Pedig csak a véletlen, vagy egy általunk nem pontosan ismert fizikaii ok áll a háttérben
Tegnap nem sikerült tarosan elérni a 60fps-t GTA-4 ben, és el kezdtem gondolkodni az SLI-n.
2 db GTX260 vagy 2 db GTS 250?A legújabb driverrel meg "elfogyot a videoram" hibát dob, miközben 500 alattira van beállítva... ehh. Este megpróbálom a 182.xx-et. (vagy kiveszem a kártyát....)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18558 üzenetére
hmm.. sajnálom.
Azért majd a visszaállítás eredményéről is írhatnátok.
Pl. hogy alapórajelen megszünt a fagyás.Biztos nem túlmelegedés okozza a fagyást?
1,06->1.12V változás, kb 25%-val több hőtermelést eredményez azonos órajelen.A hűtés jellegétől függően ez nem egyértelműen jelent ennyi GPU hőfokváltozást, viszont egy ilyen melegedős kártyánál 5-10 perc alatt megemelheti az egész nyák (és alkatrészek) hőfokát, ami sok mindenre kihatással lehet.
Én ezért elöször 100%-os ventivel teszteltem, és állandóan ellenörizgettem a hátoldal hőmérsékletét.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #18533 üzenetére
Szubjektív módon döntöttem, bár nem vagyok gyártó hívő:
A GTA4 jobban megy GTX260-val. Ennyi.
Nem csak az a pár fps, hanem valahogy döccenésmentesebb is. Még a látvány is szebb, de ezt lehet csak képzelem.
GTX 285-öt lecseréltem pár hónapja, és azóta ismét váltogatom a VGA kártyákat.Az 5770 nagyon tetszett az alacsony fogyaszása miatt, de a tuning egy kudarc volt (ez csak hobby, de azért zavart.) Elötte 5750 is volt 1 hétig, de azt is gyorsan eladtam.
Jó az 5770, de jelenleg nem érdekel a dx11, meg olyan az a kártya mint egy csili-vili sportmotor a legújabb, de gyenge motorral, a G200-as sorozat meg egy böhöm túramotor képzetét kelti. A G200 már sokkal jobban nem fog avultálodni, az 5xxx széria meg jövő ilyenkorra felét éri.
Kinek melyi tetszik.... ez a középkatógira teteje. Nagy különbség szerintem nincs.
Meg kell nézni a kedvenc játékban mit produkál és fő szempontként lejegyezni.A következő egy GTS250 lesz, ha addig az NV nem mutatja be az új modelljeit.
Jó lenne egyet széthajtani..... azokra már nem kell annyira vigyázni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #18530 üzenetére
Mindent lehet... ott is bitek vannak.
http://www.hiren.info/pages/bootcdNTFS Dos Pro 5.0
To access ntfs partitions from DosNTFS 4 Dos 1.9
To access ntfs partitions from DosParagon Mount Everything 3.0
To access NTFS, Ext2FS, Ext3FS partitions from dosNTFS Dos 3.02
To access ntfs partitions from DosÉn ezzel szoktam dolgozni:
Volkov Commander 4.99
Dos File Manager with LongFileName/ntfs support
(Similar to Norton Commander) -
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #18527 üzenetére
Két dolog miatt vettem meg a Giga SOC verzióját tizenezer forinttal drágábban
- Az eladó szólt, hogy azonnal vihetem (ez tetszik, nem kell rendelgetni)
- Van egy fixa ideám, mely szerint az ilyen OC-os cuccokba válogatják az alkatrészeket és ez tuningban segíthet, vagy legalábbis nagyobb az esélyem olyat kifogni, ami a szórásnak a jobbik oldalán van.
Ez SOC már nem ref kártya, mert a vrm is más, a nyákot is a Giga gyárta (tatja) igy reménykedtem.
A Mem felülmúlta a várakozásaimat. A GPU-nál viszont többre számítotttam.Igy is magas órajeleket érek el, de ez nem az én érdemem, hanem a gyártóé.
Egyébként a gyári órajel is kb 20%-val magasabb, mint a ref, és nagyon jól megy.
(egy HD 5770-et cseréltem erre) -
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18528 üzenetére
Hirens boot cd. (ennek van USB-s változata is)
CD-ről boot és volkov comander NTFS támogatással - elvileg látja a particióidat.
pl. C:\NWF -be van a flashelnivaló progi meg az adat is.Vagy csinálsz olyan particiót ami FAT32 és oda teszed a NWF-et, akkor azt kőnnyebb elérni DOS promptból.
USB bootnál még egyszerübb, mert az USB-n lehet helyből az NWF
Van valami HP-s USB boot cucc is, de azt sosem próbáltam.
Ha végképp nem megy, akkor Win98boot cd, de akkor is kell egy FAT32 particó amiről dolgozol. (vagy egy CD, amire kiírtad a NWF mappát.) -
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #18517 üzenetére
Állítsd a ventit 100%-ra, ha csak egy bench eredményt akarsz.
Ha picit többet, akkor nyisd rá az ablakot a gépre, 10 fok csökkenés elég sokat számíthat. (ha léggel hűtesz)Kellemes ventihanggal zárt házzal (játék alatt) 730/1610/1300 lett a nyerő a 260 soc-nál.
De furmark alatt 10 perc után felküzdi magát a venti 80%-ra.A zárt "midi" házzal az lehet a gond, hogyha alul nincs elég friss levegő (nálam kevés van, mert alig mennek a ventik) akkor a kártya hátulján leadott hő egy részét szépen visszacirkuláltatja a kártya, mivel a légáramlat olyan, hogy "fentről" kapja a levegő egy részét.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #18500 üzenetére
A 260 soc Biosában van 1.18V is "gyárilag", de szerintem az 1.17-et használja alapból, legalábbis az jelenik meg, de a legördülőben választható lenne az 1.18 is. (nagyobb nincs)
Én arra gondoltam, hogy az 3D extrához tartozó VID-et helyből 1.2V-ra állítanám.
Sok?Nem lenne rossz elérni a 800MHz-t, de szerintem ahhoz vízhűtés kéne, a "gyári" hűtést meg nem akarom leszedni, mert lehet eladom ezt a kis tuningos kártyát...
Ha legalább szabvány csavarok lenének a léghűtőjén.. de nem valami spéci lemezcsavar féle.
Vizzel a mem is menne talán többet, mert most gyak. "fullcover" a hűtés gpu oldalon és a meghúzott gpu nagyon fűti a RAM-okat. (az UD egyik hátránya,,,,)A gyártó szerint nem megy a 800..... és a 680 az ideális:
Viszont akárhogy számolom, többnek kéne lennie a WATT növekménynek.
Lehet ez csak kamu infó. -
fsb1000
nagyúr
Mintegy 10 órás szenvedés után alakul a dolog. GTX260 SuperOC-val
Asszem a BIOS moddon kivül mindent megcsináltam amit lehetett.Elértem a következő frekiket gyári hűtéssel (és nyitott házza! ez fontos):
GPU: 745 (~10%)
SHD: 1632 (~10%)
MEM: 1320 (~6%)Kitapasztaltam a gyári hűtés metódikáját, és csináltam saját profilt is, most már 30%-on hangtalanul megy a venti 2D-ben, és tuningos 3D-ben sem engedi 85°C főlé
Sajna feszt még mindig nem tudok monitorozni vagy állítani.
EVGA GVT 1.2.1 nem indul el más modellel.
EVGA GVT 1.0 + Crack/patch elindul, de nem csinál semmit a GTX260 SOC-val.
Nyilván azért, mert más feszszab. chip van benne mint a többi 260-ban.Pont emiatt félek a BIOS-át moddolni... pedig milyen jó lenne ha nem a Riva klón MSI szoftverrel kéne a ventit szabályozni.
A gyártó szerint max. 168W-ot ad le a kártya
A hűtő nagyon jó, alapesetben 60%-ig van kihasználva.
Egy kis feszemelést+tuningot is elbirna még legalább 200W-ig.Néhány kisérlet után, majd most kezdem el komolyabban hűteni a hátulját.
GTX 285-nél ez nem sikerült, de GTX260 SOC nyákja sokkal jobban vezeti a hőt.Az eredményekről majd írok néhány hszt, (képekkel), ha senkit nem zavar.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Baga1983 #18484 üzenetére
Hehe... erre ma délután én is rájöttem. Béna GPU-Z (0.3.7).
Sőt!!!! Elég 1x elinditani a GPU-Z-t, akkor sem áll vissza az órajel, ha kilépünk belöle.
Reset kell!Elöször azt hittem a tuning miatt van ez a hülyeség
Aztán valamelyik programra gyanakodtam és lekapcsolgattam öket (semmi.)
Ezután a bekapcsolás sorrendjében néztem a freki visszavételt.
Sokáig tartott....EVG GVT
EVG precision
MSI afterburner
RivaTuner
Furmark
Everest
Speedfan
... és csak legvégül gyanakodtam a GPU-Z-ra. -
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #18473 üzenetére
Egy mezei felhasználó vagyok, és a barkácson túl leginkább csak 1 játék - a GTA4 - befolyásolja a VGA vásárlásaim. Eddig minden kártyámnál úgy tapasztaltam, hogy a memo sávszél közvetlen hatással van az fps-re, illetve a játszhatóságra.
A gpu és shader módosítása sokkal kevésbé. Ez GTX285-vel is igy volt.Ezenkivül azt hittem hogy a gpu freki emelése nem lesz gond, de nem vettem számításba, hogy GTX260 SOC-nál már eleve 20%-val meg van húzva a GPU.
Iletve eredetileg extrahűtést terveztem a GPU-ra, ami segített volna, de erről a VGA-ról "nem merem" levenni a gyári hütést, illetve alulbecsültem a leadott hőt. 168W-ra nincs jó megoldásom a vizen kivül.Az UD miatt nagyon szépen elosztja a hőt a nyák egész felületén, de az első kisérletek után úgy látom, onnan nem tudok leszedni 20-25W-nál többet, ami lényegesen nem befolyásolja a GPU hőmérsékletét, amit szerintem 50 fok alatt kéne tartani, hogy a mostanitól jobb eredményt tudjak produkálni vele.
Jelenleg nincs más eszközöm, mint a hátoldali hűtés és a freki csúszka húzogatása.... ez meg kevés. -
fsb1000
nagyúr
válasz
rumkola #18468 üzenetére
Igazatok volt!
A RAM-ot sokkal könnyebb volt feljebb vinni. 1350-ig felmegy, de nem stabil 3D terhelés alatt.
1320-nál már atomstabil. (ez jobb mint vártam!!!)
Viszont a gpu-val szívok. 720-730-nál megáll. De nincs fagyás... döccen egyet a renccer és kb 5-6 sec múlva csökkentett 3D órajelen folytatja. Aztán ott is marad. Restart kell.Egyébként mindennel szívok... gondoltam eljátszogatok egy "olcsó" 260-assal a csöndes decemberi napokban, barkácsolok egy kis +hűtést neki, feszelgetek szép türelmesen meg ilyenek..
De még monitorzni sem tudom rendesen!!A feszeket (gpu/ram) semmi sem mutatja, a hőmérséklteteknél is van egy kis zavar, mert nem tudom melyik a RAM és melyik a VRM hőfok.
A fesz állítgatás meg olyan játékszernek tünik, ami sosem lesz meg.Gyakorlatilag a Gigabyte megcsinálta helyettem a tuningot (jól), oszt jónapot.
-
fsb1000
nagyúr
Köszi a válaszokat.
Ha szerencsém van, akkor még ma meg lesz a Giga Superoverclock...
Ne nézzetek hülyének a SOC verzió miatt. Csak a Mem freki miatt veszem, más modellel igen nehezen tudnám elérni a 1200-1250Mhz-t. Ezen meg alapból annyi. Hiszem... hogy válogatták bele a jobb ramokat.Persze igy lemondok a barkácsolgatásról, de azért lehet kap egy kis peltieres rásegítést.
(garvesztést előidéző bontás nélkül!!!)Sokat segített Zé_mester cikke is, föleg hogy a kondikat következetesen konfinak írja... de hát a végeredmény a lényeg.
[link]Azért a VID-eket lehet mégis átszabom NiBitorral.... ha nem érem el a GPU 800Mhz-t.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
rup1u5 #18441 üzenetére
Köszi!
Nem elsődleges szempont, de jó lett voln a tuninghoz.
BIOS moddal azért csak át lehet írni valahogy a VID-eket és akkor full terhelésen talán kaphat többet.
Mintha a topicban is írtál volna, de az nem volt világos hogy 55nm is müxik a bios mod fesz része.Használtat vennék és azt piszkálgatnám, de a Giga Superoverclockosa is szóbajön (a magas memofreki miatt), csak akkor már megint ott tartok, mint a gtx285-vel: Minek is 50K-ért egy vga, mikor alig játszom?
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Nyugtassatok meg hogy mindegyik gtx260 modellhez lehet találni olyan drivert, amely a ventit szabályozza és mindegyiknél lehet a feszeket állítani egy kis tuning alklamával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gmail
- Autós topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobilinternet
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nem nyílnak a Foldok?
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Geforce GT730 2GB PCI-e x8
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest