- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ADAM1337 #22389 üzenetére
Mindíg a legolcsóbbat szoktam venni és ők meg megküldik az SC verziót.
Erre gondoltam a ref hűtő miatt.
Vagy erre az emelt órajelei miatt. Csak nem tudom, hogy ez utóbbinál mennyire megbízható a hűtő.
Végülis bármelyik meglenne 48K-ból. Ha kevesebb mint 10K ráfordításból meglenne a csere akkor nekem megérné.(#22390) Qru:
Hmmm
És mennyit érne meg neked? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ADAM1337 #22292 üzenetére
Ezen morfondírozok amúgy. 768-as elég is lenne, mert csak 1680x1050-ben gémelek. Még megvárom a HD6000-es szériát, az kicsit letolja a GTX400-ak árát a GTX260-am meg már most sem ér semmi gyakorlatilag (ahhoz képest mennyibe fájt anno). Egyelőre kivárásra játszok, majd kiderül mi lesz.
-
sestertius
őstag
válasz
ADAM1337 #21708 üzenetére
Igen, itt lehet döntő az is, hogy hőmérséklet, fogyasztás, és egyébként olyan dolgokkal is számolni lehetne, amivel nekem jelenleg nem kell: pl.: hogy megvan hozzá a kellően szellős ház, megvan hozzá a táp és megvan a lap, ami tudja kezelni...
A fogyasztástól tartok kicsit - na azért nem ez a legfontosabb, valamit valamiért ugye... -, de a hőfokokon valóban jár az agyam...295-re nincs AC hűtő, tudtommal... 280-ra van, viszont akkor kettő kellene...
Ellenben nincs gond a hőmérsékletekkel... a 295 pedig szintén forrna gyári hűtéssel... vagy nézni kell olyan hűtő után, ami jó rá...Ja, és összességében tehát az SLI drágább mulatság...
Csak igazából ebbe vagyok belehülyülve, nem tudom, miért....rup1u5: a nővérem BV-s főtiszt... tényleg meg akarnád ismerni...?
-
-
válasz
ADAM1337 #21642 üzenetére
Nem szimpla erő összehasonlításra gondoltam. Itt látszik a lap alján a FullHD résznél, hogy a 4870 és a 4850 visszaesik a 9800GT alá. Ez a játék például, magára az RV770-re allergiás. Így értettem a kérdésem.
CSS-re pedig ezért kérdeztem rá: [link] Az első oldal csak a problémákról szól, nekem pedig az egyik fő játékom, ezért nagyon fontos.
-
Buflák_bácsi
csendes tag
válasz
ADAM1337 #21446 üzenetére
Köszönöm. Erre voltam kíváncsi, hogy megéri e, de szerintem se.
Még egy kérdésem lenne... Mennyivel hűvösebb egy ref hűtős 55 nanos GTX 260, mint mondjuk az én 65 nanosom? 27 fokos szobában idle: 45-48, terhelve nagyon változó: általában 75 fok körül van, de felmegy 90 fok környékére is (pl: 3-4 óra MW 2 vagy BC 2).
-
Laraxior
titán
válasz
ADAM1337 #21431 üzenetére
Ő volna az.
Teljesen alapórajeles,még nem néztem mit tud,de jelenleg közel 30 fokos szobában,40%os ventivel 53fokos a GPU idle....szerintem normális -
TTomax
félisten
válasz
ADAM1337 #21440 üzenetére
Hát igen... de mondok egy-két játok amivel nem szabad játszani,vagyis inkább jobb ha lekapcsolod az sli-t... GTA4,NFS shift... így hirtelen.
Egyébként én azért döntöttem igy mert egy két GPU-s szörnyet nehezebb eladni,és ha valami behal rajta akkor kuka... sli-nél árnyaltabb a helyzet... -
Kleroo
veterán
-
rumkola
nagyúr
válasz
ADAM1337 #20633 üzenetére
Én nem akarok vitázni, de az én Giga OC-m -650/1400/1000- (ami mellesleg ugyanaz a reklámszöveg durable meg réz) nem megy a SOC órajelein sajnos. Szóval nem megy az összes annyit. És azt még tovább lehet húzni ugyebár, sajnos az enyém már +10Mhh emeléstől meghal még úgy is ha biosban feszt módosítok. Egyedül a ramja bírja 1250-ig.
Persze gondoltam már táp bajra is, mert "csak" egy 470-es thermaltake van alatta... -
hajbel
addikt
válasz
ADAM1337 #20589 üzenetére
EVGA SC teszt (Rupius linkelte, tehát fel sem merülhet részrehajlás) , SOC teszt. Konklúzió
Tényleg olyan nehéz visszaolvasni? Azt állították, hogy 10%-al gyorsabb a 192 sp-s gtx 260-nál a SOC... Majd miután ez az elmélet megdőlt, jöttek a review oldalak hitelességével, de ez azért sem volt jó, mert maga Rupius linkelte az EVGA SC tesztet, a másik teszt ugyanerről az oldalról származik, valamint egyébként is egy elismert oldalról van szó. A harmadik érv pedig az, hogy egy gyereknek volt 2 hétig SOC kártyája, és bár nem csinált tesztet, ránézésre, szemmértékkel megállapította, hogy alig gyorsabb más gtx 260-aknál, viszont egy gtx 280 jóval gyorsabb nála. Rákérdeztem, hogy melyik játékban, hány fps-el gyorsabb a többi, általa tesztelt gtx 260-nál. Természetesen nem tudott válaszolni, ezért visszatértek az anyázáshoz, majd jöttek a szokásos sztereotípiák, hogy nem létezik a referenciánál jobb gtx 260.A fekete lyukat meg mi a farncért kellett belekeverni? Egyébként a feke lyukak létezése bizonyított, az nem bizonyított, hogy hova távozik az általuk elnyelt anyag. A legújabb elméletre nem térék ki, mert abszolút semmi köze a témához.
-
hajbel
addikt
válasz
ADAM1337 #20570 üzenetére
Tehát mi a foglalkozásod? Helyesírási versenyt nem rendeznék, mert szerintem a nem éri meg külön írandó... Erről ennyit. Fontos, hogy kinek mi a foglalkozása, mert műszaki témáról van szó, és én ugye kezdő vagyok a témában ügyviteli informatikus hallgatóként. Nem istenítettem a SOC-ot, csak felhívtam rá számszerint 2 ember figyelmét, mert kevesen tudnak róla. Mégcsak annyira sem "istenítettem", mint a legtöbb review oldal. Miért is? Mert a gtx 275-öt veri, és jóval olcsóbb nála. Az már más kérdés, hogy ki milyen játékot kedvel, az általam kedvelt játékokban pl. jobban szerepel a 4890-nél. Idle-ben 30 wattal kevesebbet fogyszt, loadban kb. ugyanannyit. Sokan panaszkodnak a hotfixekre, amelyek utólag sem biztos, hogy minden hibát javítanak, és mivel nekem is ATI-m van, ezért tudom, hogy tényleg jelentkeznek olyan bugok néha, amelyek régebben nV kártyával nem. Kielégítő volt a válasz?
-
hajbel
addikt
válasz
ADAM1337 #20564 üzenetére
Gainward 3850-em van, és tudok tesztelni, és le tudom belőle vonni a szükséges konzekvenciákat, viszont mivel Ti nem mutattatok be teszteredményt, hanem csak a levegőbe beszéltek. Egyékbént mivel foglalkoztok?
Laraxior: Kapálni? Hát igen... Ahhoz, hogy 39 és 48 fps között nem 10% különbség van, ahhoz józan paraszti logika is elég, viszont Ti még ezzel sem rendelkeznek. Nézz magadba, mielőtt ilyeneket írsz és jó nagy öngólt rúgsz. Gondolom az általon iskolás tananyag részét képző százalékszámítás már másik dimenzió számotokra, ezért ezt nem is kérem számon rajtatok.
-
hajbel
addikt
válasz
ADAM1337 #20560 üzenetére
"Hát az eltérés minimális volt szinte észrevehetetlen,de a 280-as sokkal jobb,viszon 1óra game után a kép villogni kezdett pedig a házam eléggé szelős ,a ref hűtés nem nagyon birkódzik meg az emelt órajelekkel!
Ilyen tesztekkel tele van a tököm!most teszteltem 1 ultrát és egy 8800gts g92-t nagyon emelt órajelekkel meg sem közelitette az ultra teljesitményét mikor a tesztekben mindig veli az ultrát!
"
Ha neked ez kielégítő válasz, akkor jó neked
Én azt vártam volna, hogy felsorol néhány játékot, fps-t, különbséget. Valószínűleg nem csinált ilyen teszteket. Ha nem tudják, sem ő, sem a többi "szakember" meglállapítani, hogy 39 és 48 fps között nem 10% közötti különség van - mert nem szóltak közbe, sőt - akkor ott már valami nagyon nagy baj van. Hallgass Te is rájuk, hajrá! Ti ránézésre biztosan jobban értetek hozzá, mint egy HardwareCanucks, ami egy ismer és elismert review oldal.
-
fireproof
őstag
válasz
ADAM1337 #20426 üzenetére
Nem is rossz ötlet.
Az úgy egy eléggé erős gép lenne nem? Ebbe a lapba lenne Ezzel a procival.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ADAM1337 #20197 üzenetére
Hát én is ilyesmire hajazok... de lehet végül csak 1db GTX280 lesz belőle.
hajbel: Azért nincs rá olyan nagy kereslet, talán még lesz rakin belőle pár darab vhol...
rup1u5: Ne is mondd, ráadásul EVGA... szívem csücske.
mod: Bár már láttam 50k alatt Gigabyte GTX280-at itt az aprón.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ADAM1337 #20175 üzenetére
Ennél sokkal nagyobb baj, hogy a P35-nél két PCI Express slotot külön vezérlő hajtja. Én is váltottam a CF miatt X38-ra sokkal jobb lett a teljesítmény.
Qru: A Fermi nem nyom le semmit. Az NV partnerei már leálltak a GTX 200 sorozat értékesítésével. Azok árazása a kereskedőtől függ.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
ADAM1337 #19957 üzenetére
A probléma user error volt.
Vga cserénél a monitor auto kalibrálást tol és van egy opció phase a neve (Hasonló mint régi tv-knél a finomhangolás) ki kell tapasztalni hogy jó de a szélső értékeken van egy pici remegés. Eddig mondjuk még nem tapasztaltam hasonlót, pedig mindig DVI-n volt a jel. -
madgie
titán
válasz
ADAM1337 #19987 üzenetére
Szerintem felesleges, a Vórhed úgyis "semminemelégjónekije" motorral készült (bár szép, az kétségtelen). Egyébként megnéztem én is, totál OFF konfiggal (alapórajeles 5770, csak szorzópiszkált Phenom II X3 720 3300 MHz-n) és még így is csak kicsit gyengébb értékek jöttek ki ( Min: 15.31, Average: 26.58, Max: 36.34 ).
Szerk: a beállítások természetesen ugyanazok voltak.
-
TTomax
félisten
válasz
ADAM1337 #19932 üzenetére
Én is ugy idézek....
"A jelenlegi orvostudományi ismeretek odáig jutottak az élőlények működését kutatva, hogy a fehérjék működését, illetve hibás működésük okát szeretnék megtudni, melyek számos komoly betegség forrása.
Bár réges rég ismerik a fehérjék összetétélét, azok működése egyáltalán nem csupán az alkotórészek darabszámából következik (mint pl. egy pici molekula H2O) hanem főleg térbeli geometriai kialakulástól.
Furmányos alakjai ugyanannak a fehérjének olyan hosszú lépéssorozat alatt alakul ki, ami alig lehet elhinni.Megfigyeléssel, a valóság rögzítésével jelenleg (jó ideig biztosan nem) megoldható, tehát a klasszikus kísérletek módszere itt nem alkalmazható.
Modellezni, számítani elvileg persze lehetséges, de amióta a feladat ismert, nem volt olyan szuperszámítógép (illetve pénz hozzá) amivel véges időn belül eredmény várható lett volna.
A világban működő rengeteg PC számítási kapacitása viszont már esélyt ad arra, hogy a feladatot okosan párhuzamosítva, neten szétszórva majd összegyűjtve az orvosok számára szükséges eredményeket belátható időn belül szolgáltathassa (ráadásul karitatív alapon, azaz ingyen)
Nem nehéz gondolom kitalálnotok, mennyi eladott hardver működik nem teljes kapacitáson, s e maradék szabad erőforrást célozza meg e kezdeményezés.Évek óta írnak verziókat CPU-kra, de amióta a 3D grafika hardver támogatása nagyságrendekkel megnőtt, a GPUk e feladat számára jóval nagyobb teljesítményt nyújt a párhuzamosíthatóság támogatása miatt.
Az ATIval is szövetkezve, készültek verziók ATI GPUkra, most nemrég a 3xxx és a 2xxx Radeon szériára, hihetetlenül több nagyságrenddel komolyabb teljesítményt érve el.Aki úgy érzi, hogy egy picivel hozzá szeretne járulni a kutatáshoz és az új ATI kártyájának kapacitását pl. 2D munka alatt nemes célra felajánlja, annak javaslom, töltse le a programot, nézze meg, s amikor lehet fusson a gépén - segítsége nem is fejezhető ki, de talán már mi magunk is részese lehetünk az eredmények jótékony hatásában.
Nagyon szívesen segítek mindenkinek, amennyire csak tudok, ha technikai vagy bármilyen más kérdése lenne!"
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ADAM1337 #19835 üzenetére
Az az igazság, hogy nemsokára lesz az ATI-nak shutter glass 3D-je, míg az NV-nek triplamonitoros technológiája.
Amúgy van már ATI-hoz iZ3D. Ez elérhető persze az NV-hez is, csak az ATI-hoz ingyen jár a támogatás.
ADAM1337:
Az ATI nem csinál saját szabványt, így a nyilt rendszerekre épülő szemüvegeket fogja támogatni. Például Bit Cloudron. Ennek az az előnye, hogy számos third party gyártó lesz, akik versenyeznek egymással és megy le a szemüvegek ára. Az NV 3D Vision zárt, így arra csak az NV kínálhat megoldást, és annyit kér érte amennyit akar. A hátránya, hogy azokban a játékokban nem működik, amit csak a 3D Vision szabványra írtak.Az NV féle surround gamingról csak annyit tudni, hogy három monitort támogat maximum, de SLI kell hozzá. Az, hogy a kétmonitoros kiépítéshez kell-e SLI, azt nem tudni még. Ja és a GF100 valamint a GT200-on érhető majd el.
Bulitt (#19837): A klón mód nem lassít semmit.
A kiterjesztett módban kb. feleződne az FPS.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ADAM1337 #19795 üzenetére
SLI bizony. Havernak XFX 9800GX2-je volt, átraktuk a gépébe a 216SP-s GTX260-am és bizony azokban a gémekben amikben néztük (COD, Crysis) verte a GX2 a GTX260-at. Nyilván ez csak akkor igaz ha olyannal játszol ami SLI-s játék és nem kevés neki a GX2 512MB-tja.
mod:
Arra majd figyelj hogy csak egyforma gpu-s kártyák mennek SLI-ben, tehát a második GTX is 192SP-s legyen.
-
Henk
veterán
válasz
ADAM1337 #19240 üzenetére
Szerintem a 192sp-k még ref-ek voltak. De az lenne a legjobb ha lenne egy pontos típus, esetleg egy kép róla.
kt850921: mint már írták is, valószínű proci limited van. Amit néztél más kártyájával eredményt ott ugyanazok a beállítások voltak mint nálad? Értem ez alatt a game beállításait, de proci órajel, op rendszer, driver, stb..
Az mondjuk érdekes, hogy magasabb órajelen alacsonyabb hőfokokat katál, ha jól értem. Azon az órajelen stabil volt még a vga, nem lehet, hogy sok volt neki és közben visszavette már? -
P00By
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest