- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
rb26dett
aktív tag
válasz
intuicio #17146 üzenetére
Elkél a 12centis venti a házra, de hűvösebb nemigazán lesz a kártya tapasztalataim szerint. nekem van egy 12centis meg 2db 9centis venti. A 65fok meg még alacsony is, látszik hogy nem dolgozik a kártya... Codnál nekem is ez van. Crysist próbálj
amúgy tényleg 80fok körül van az üzemi hőfok uh semmi gáz.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Endruboy007 #17015 üzenetére
Ha veszel, akkor BFG-t vagyél az 5 év gari miatt, ha hosszú távra tervezel, én most vettem kb 2 hete és nagyon király kari, és olyan amit itt mondanak, 216sp-s OC változat, és 48ezer körül van. Nekem is csak 2.66Ghz-es a procim, de Crysis-on kívül minden makulátlanul fut, full fullon, az meg nem very high-on csak high-on fut de akkor már játszható, de ahhoz mondták nekem is a nagyobb procit. Majd lesz másik proci nekem, viszont van mihez építeni, ha veszel egy ilyen komolyabb karit. Később te is tudnád köré építeni a rendszert. Nekem is ezt javasolták, de igaz és logikus.
-
rb26dett
aktív tag
80%-os ventivel játszottam egy 20percet crysisel, és 53fokos GPU
Akkor azért csak ér valamit a feltekerés vagy én már semmit se tudok. Hát persze mindent olcsósítanak, bár lehet hogy az egyszerűbb áramkör jobb, de az alkatrészekkel való spórolás, gyengébb minőség, az már nem frankó... De hát ez van, ezt kell szeretni, mi nem tudunk az ilyenekkel mit csinálni. 5év garit megaták rá, ha fél évente cserélem az nekik se jó... Bár lehet nekem bosszantóbb lenne
-
rb26dett
aktív tag
Igen, én is ezt tapasztaltam, windows alatt, de játékban hűvösebb lett, bár lehet épp olyan játékkal próbáltam ami nem hajtotta úgy meg rendesen. Nekem is 60%-tól kezd el hangos lenni. Az még úgy ahogy elenyésző, 70%-tól már hallható. De lehet hogy a tied 65nm-es enyém meg 55nm-es és lehet hogy ennyivel hűsebb az enyém?! Na megnézem Crysisal 80%-on mit mutat az a tuti az felfűti.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Laraxior #16883 üzenetére
Sorry, ígérem végignézem.
pisti88+
fix 80%-al az a bajom, hogy elég hangos már, és nem hűti le jobban ha csak win megy, akkor is kb 43fok ha 40%-on megy meg ha 80-on járatom. max 1-2fokkal hűvösebb ahogy elnéztem. (játékba hagy zúgjon, de ha csak vegetál a gép nem kell neki felszálni)
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16881 üzenetére
Szóval akkor lehet ezzel automatizálni rendesen a riva tunerrel? Mert akkor csak bíbelődök vele tovább. Gondolom a kártya biosát nem lehet módosítani az garivesztés lenne meg ilyenek meg kockázatos is. Na jó nem vagyok ilyen elvetemült, akkor ezt a progit tanulmányozom kicsit jobban inkább
frissítés:
Nem tudom azokat az értékeket állítani :S hogy lehet? -
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16879 üzenetére
Az lesz, méghozzá 100% hogy Arctic Cooling, mert előző procimon is az volt, (3ghz pentium s478 1mega cache 800fsb) és azt 40fokon tartotta mindíg, pedig az kazán
. Láttam a riva tunerbe, hogy 78fokra van belőve a GPU hőfok, és crysisbe fel is ment annyira, miért nem csavarja magától fel a hűtőt, minek engedi addig melegedni, ha képes hűvösebben tartani? Persze ennek láttán adtam neki egy 80%-os ventivezérlést, dehát nekem ne főjön meg csóri inkább búgjon. Nem tudtam azt az értéket elállítani, most én vagyok béna vagy az tényleg csak tájékoztatő jellegű érték( az automata beállítás alatti értékekre célzok)? Egyébként gondolom ki van ez találva, biztos elketyeg 80fokon, de hát ha nem szükséges inkább csak ne
Szóval lehet ezt automatizálni másképp, vagy ha nem akarom hogy ilyen forrófejű legyen, akkor kénytelen vagyok magam állítgatni? Mert winbe elég ha 40%-on megy, de játékba egy 60% elkél, és akkor még mindíg nem hangos.
-
rb26dett
aktív tag
Crysis alatt 230W-ot evett maximum a konfigom, megmértem a hálózat felől, az volt a csúcs érték. Szóval nem eszik ez annyit mint amennyit írnak....
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Sziszifeca #16867 üzenetére
Én most vettem olyat, maximálisan megvagyok vele elégedve, szerintem ha játszani akar az ismid, és szán rá ennyit, akkor biztos jólenne. Atit meg még véletlen se
De majd megmondja valami guru itt hogy mit érdemes. Én csak azt tudom hogy a a G92-es gpu elavultka,(9800gt stb) jövője nem olyan sok, mint ennek azért. Nade majd valaki szakértőbb majd elmogyorózza neked. -
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16864 üzenetére
A Q6700 olcsóbb és gyorsabb hogy van ez? De játékban ez nem hozna pluszt nem? Vagy ha jövőben gondolkodok jobban járok ha inkább egy ilyet veszek, mint egy 2 magost? Lehet hogy 1 év múlva már a játékok használni fogják a 4 magot és akkor egy erős konfigom lesz, mert 4 maggal jobban elszaladnak a dolgok, mint 2 kicsit gyorsabbal. Apropó tápom még elbírná a gtx mellé ezt a 4 magos procit szerinted?
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16861 üzenetére
Annyira hülye szerencsére én se vagyok hogy elhiggyem hogy 90fokig mehet a proci.
De visszatettem alap órajelre, nem szenvedek, felhúztam 3 Ghz-re nem is melegedett a proci, de hozott mint látható kőkemény 3-4 Fps-t a tuning. Úgyhogy szerintem nagyobb proci kell ide a GTX260 mellé( 1333mhz fsb, meg a 6mega cache sztem többet hoz mint az órajelekkel való babrálás).Gondolom 1280x1024-be csak vinnie kéne ha ezek a kártyák már 22"-os moncsikhoz lettek tervezve. De ígérem nem offolok többet, E8500 már elég lenne a GTX260-hoz? Szívem szerint 4magost vennék de gémekhez nem jó, meg baromi drágák.. Jah és még valami a BFG-nél ez most számottevő ez a 20mhz overclock? GPU 570 mhz-ről 590-re? Mert lehet én vagyok hülye ehhez, de 20mhz az 20mhz nekem
Lauda
500W CHIEFTEC -
rb26dett
aktív tag
Na sikerált felhúznom 3GHz-re 9x333 nemtudom hogy ez jó-e, de most találtam valami másik beállítást, és azt 333-ra tettem és így jó lett a memóriának az órajele pont kijött az 1066mhz. de így is csak 23-24 fps között muzsikál harcba, ami kevéskés. Még húznom kéne rajta? Gyári hűtő mit bír el?
-
rb26dett
aktív tag
válasz
rb26dett #16845 üzenetére
Azt szeretném megtudni, hogy ez az 5 év garancia ez hogy működik? Úgyértem hogy 4 év múlva nekem a kártya teszem azt eldobja a kanalat, én beviszem iponékhoz jobb esetbe ha még lesz ugye?! De 4 év múlva nekem ilyen kártyát újat kizárt hogy tudjanak adni, mert nem lesz. Akkor kifizetik a kest, vagy felajánlanak egy azonos értékű kártyát ami majd akkoriba lesz? Vagy ha nem akkor hogy?
-
rb26dett
aktív tag
válasz
madgie #16844 üzenetére
Hát pedig olvasgattam egy ideig és elég magasnak találták a dolgokat, bár tény a ref hűtősre céloztak. Node nekem már oly mindegy ha 20 fokosak is csak az enyém legyen jó
amúgy megjegyzem a 8400GS-em stabil 70fokos volt everest szerint ha windows ment ha "játék"
játék alatt az LFS-t értem, az még futott rajta. -
rb26dett
aktív tag
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16837 üzenetére
Ihhgen, na ezért sem kell nekem Ati. Régieknél azt nem fogtam föl, (már amelyikkel találkoztam) hogy miért kell egy videokari telepítésnél csökkentett mód meg gyorsítás levétele, meg egyéb nyalánkságok, amíg az én megszokott Geforce-omat csak beteszem, win felismeri és megy. : ) Jó dolog hogy olcsóbb, meg minden, de nem tudom, sose szimpatizáltam vele
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Laraxior #16817 üzenetére
Igen, csak azt nem értem, mert elvileg a P43-as lapkakészlet annyira nem rossz, akkor miért nem lehet legalább azokat állítani ezen az alaplapon mint az ugyanezzel szerelt Asus lapon
Mert ugye az Asrock az Asus leányvállalata legjobb tudomásom szerint. Jó persze valamivel gyengébbnek kell lennie, de én nemértem ezt na mind1 nem értek én a lovakhoz
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Laraxior #16815 üzenetére
Értem, hát lehet az lesz belőle. Majd kiderül hogy tudok bizniszelni, mert pénzt most egy jó darabig nem szeretnék rá költeni. Most töltök egy játékot próbaképp! : ) amire azt mondták megizzasztja a ketyerét, úgyhogy arra vagyok kíváncsi. Ha az is flottul megy, bár nekem elég alacsony felbontáson fognak futkosni a játékok, (1280x1024) még az is lehet hogy hozzá se nyúlok, majd csak egy év múlva. Most egyenlőre jó pár játék van ami ennek a 260-asnak nem nagyon jelent kihívást, én pedig régóta játszottam volna vele, de sajna az előző konfig nem tette már lehetővé.
-
rb26dett
aktív tag
Most próbálgatom a Gtx260-asom az UT3-al max-on, és fut, csak nagy ritkán egy hangyányit meg-meg akad fullon 1280x1024-be ez így normális? Játszható, de valahogy gyorsabb-ra számítottam. Nem tudja valaki hogy tudnám megnézni hogy hány fps-en fut ilyenkor? vagy lehet hogy a játékba is van valami parancs erre?
-
rb26dett
aktív tag
-
rb26dett
aktív tag
válasz
DeSanto #16766 üzenetére
Az a baj, hogy sehogyan se tudok rajta, már prábóltam az alaplapos topicba segítséget kérni, de sehog yse tudtuk összehozni. Egyszerűen mindent beállítottam amit mondtak, és post után ott ki is írta pl hogy 3.ghz ugye meg minden a 2.66 helyett, de a win már be se töltött kifagyott mindíg
-
rb26dett
aktív tag
őő milyen játékkal kéne lepróbáznom a gépet így az új karimmal? látom mindenki ezt a Crysis-t mondja hogy gépigényes, talán ezzel kéne?
-
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16757 üzenetére
Aha, hát most valami játékot próbálnék ki vele végre, de ez a nyűves cod5 nem akar indulni valami hibáddzik... (ofkorz az eredeti lemezen kívül) valami patch nyavaja baja van és nincs player benne node mind1. belőttem 60%-ra egyenlőre a ventit. De hogyha netalántán igényli, ő ezt feljebbtornássza magától?
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16754 üzenetére
na közbe megcsináltam a markot, de még venti vezérlést nem csináltam meg, így mark után 51fokos amúgy win-be olyan 40 fok körüli, de ettől függetlenül megcsinálom a venti vezérlést biztos ami biztos nyomassa rá a hűst, így is van a gép elejébe egy 12centis, hátul egy 9 centis, meg az oldalába a plexibe is egy 9 centis, már nem oszt nem szoroz hogy az is búg
ez jónak számít?
Tehát ha jól értelmezem, ha uninstallálom a riva tunert, akkor visszaáll a gyári venti vezérlés ugye? -
-
rb26dett
aktív tag
válasz
TazLeacher #16749 üzenetére
igen máriss. Amúgy ezzel a Riva tunerrel ha följebb nyomom a ventit akkor az állandóan annyin fog menni? Win-be is meg játék közbe is?
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16739 üzenetére
Most nézem van Win-7 hez driver nVidiáéknál
szégyenlem hogy nem néztem szét előbb és aztán kérdeztem. De mind1 ez most azért van mert nagy az öröm. Szóval most azt szedem aztán meglátjuk mi lesz.
physix akkor csak akkor működik ha 2 kari van a gépbe? El vagyok tájolva akkor. -
rb26dett
aktív tag
-
rb26dett
aktív tag
Sziasztok! Megjött a BFG GTX260-asom
de az lenne a kérdésem milyen drivert tegyek fel mert win7-et használok. Gyári cd-n lévő 64bites vistáét? vagy mit? Valamint nekem VGA bemenetes a monitorom, az mindegy hogy melyik dvi-be dugom az átalakítót? így gyorsan ezek a kérdéseim lennének. Amúgy élőbe sokkal nagyobb ez a videokártya mint a képen. Az előzőm mint egy A5-ös füzetlap, ez meg egy A3-as tömb.
-
rb26dett
aktív tag
Egy láma kérdés: Miért pont 896Mb ram miért nem 1024 van a GTX 260-asba? A maradék 128 az hol van? Már ha egyáltalán van
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16618 üzenetére
500W-os chieftec gyári 2x6pines van rajta, a gép így ezzel a 8400GS-el
80-140W ig fogyaszt konnektor felől. Szellős dobozom is van, egy Aerocool 12centis venti az orrába, szóval melege se szabad hogy legyen. Sajna nincs ismeretségi körömbe ennél jobb gép (proci) ,de egyik ismim gépet akar venni, és én rakom majd neki össze, és átvetetem vele a procimat akkor. Már előre gondolkodtam én
és bele is egyezet ha esetleg lenne rá igény, de ezek szerint lesz
na köszönöm a segítséget, és tűkön ülök várom mikor jön a futár, de szerintem ebből csütörtök lesz. Ma délután rendeltem, holnap kapja a futár és onnatól 2 napon belül várható azt írták. Majd jelentkezem ha meglett
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16616 üzenetére
Az a helyzet hogy nem is a félsz van bennem, de egyszerűen belőttem amit mondtak hogy 3ghz-n menjen a proci azt mondták hogy tulajdonképp visszaállítom gyári értékére, és bios írta is hogy 3ghz meg minden, de win be se töltött és kifagyott próbáltam feszt is emelni hozzá, azzal se volt jó, sehogy... na mind1 akkor ezek szerint még az E8400 is kevéske lehet ha nem akarok tuningolni... Hangkari pedig: csak megdöbbentő volt nekem, egy kiherélt thomson házimozi van csak erősítőként használva, szal nem egy audiofil cucc, és mikor elszállt az előző alaplapom, Asus p4p800SE, hát annak a hangjához képest annyival sokkal sokkal jobb még ezen a rendszeren is hogy döbbenetes volt nekem. Ezek után még betettem egy FLAC számot huhh... Véleményed szerint most így saccra mit mondanál hány százalékban hajtaná ki a proci a VGA-t? Lehet hülye kérdésnek tűnik csak azt szeretném tudni érted hogy mennyi tartalék lehet még a kariban. Ettől függetlenül remélem nem tartod hülyeségnek hogy ilyen kártyát rendeltem, mert azt olvasgattam, hogy ez a 9800-as sorozat már idejét múlta, és egy "elavult" konstrukcióért nem akartam 30ezret kiadni, akkor már egy újabb szériára szántam a pénzt.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
pisti88+ #16614 üzenetére
Aha éreztem én, hogy gyenge lesz, de tudod úgy voltam vele, hogy ha már bővítek, akkor már egy jobb alkatrészt veszek, tehát ne az legyen már a leggyengébb láncszem gondolom megérted, igazából ez az Asrock ez úgy jött hogy hirtelen szállt el előző konfig és mivel azt apám szponzorálta, és neki a kolegájának milyen jó az asrock
na mindegy a többit gondolom nem kell firtatni.... inkább azt a 4ezret megspórolta minthogy asust vehettem volna. Nade mindegy, igazából meg vagyok vele elégedve meglepő, pedig igencsak kétkedve fogadtam. Ilyen szépen szóló hangkártyával még nem találkoztam nem tudom mi lehet ebbe a P43DE-be de valami HD és tényleg jó! Nem mondom ha megtehetem nem cserélem le, de az előző gépemet se tuningoltam, inkább akkor egy nagyobb proci majd. Az E8400 már kihajtaná ha nem tuningolom? vagy akkor valami combosabb kell ha alap órajelbe gondolkodok? uhh na ez már elég offf
-
rb26dett
aktív tag
Szia! Na végül is BFG GTX260-ast megrendeltem az iponéknál. Majdnem annyiért vettem videókártyát, mint amennyiért gépet
na de mind1 ezzel jó darabig nem lesz problémám úgyérzem, de majd meglátjuk.. illyen drága VGA-m még nem volt. Remélem azért nem csúfos az E7300 mellette, mert húzni 1 mhz-et se tudok hála Asrockéknak :S már próbáltak segíteni is alaplapos topicba, de eredménytelenül. Szóval a gyári 2.66ghz el fog ketyegni 2giga 1066mhzes kingmax-al. Gondolom a szűk keresztmetszete így a proci lesz a gépemnek ugye? Megérné vajon egy E8400-ra csere később azt a 10ezer többletet? vagy amennyivel gyorsabb lenne, az nem érné meg azt a 10ezret (gyanítom hogy más procival se sikerülne a húzás) ?
-
rb26dett
aktív tag
Aha, hát én úgy 4 évente cserélek komplett rendszert, és idáig kiszolgált a 6600GT-m. Jó, tavalyi játékok már nemigazán futottak meg ideiekkel meg már nem is kísérleteztem. de cod4-ig jó volt. Most pedig úgy vagyok vele hogy nem fogok 9800gt-t venni mert már őslelet, és jövője nincs. Ha meg már ennyit kiadok egy kártyáért, amit sose tettem akkor az legyen is jó (6600gt-m előtti összes kártyám inno3d volt, MIND tönkrement egytől egyig). na szóval nekem ezért fontos a gari mert egyhamar nem tervezem a cseréjét.
-
rb26dett
aktív tag
őőő és a Gigabyte kártyája jó? mert arra legalább 3 év a gari mert ahogy nézem a zotac ára 42ezer 2év a giga ára 46 és 3 év nem igazán szimpatizálok a gigával, bár semmi tapasztalatom nincs vele nem tudom hogy jó lenne-e. 2 év garisat nem szeretnék venni a 3 már elfogadható, az ASUS áráért (3év) meg XFX-et is kapok amire 5 év van.
-
rb26dett
aktív tag
Ja és még 1 kérdés, bár gondolom a válasz: igen, de elbírja az 500W-os chieftec-em a gtx260-ast? egy E7300 van mellette (no tuning Asrocknak hála
), és van 2x 6pines csatim is elvileg jónak kell lennie ugye? Mértem olyan 80-140W-ig vesz fel a gép hálózatból.
-
rb26dett
aktív tag
Sziasztok! GTX260-ast szeretnék venni ha minden igaz összejön rá a mani, és az lenne a kérdésem hogy mire kell odafigyelni ennél a típusnál(gondolok itt hűtés pl) , melyik gyártót ajánljátok? Melyikre van 5 éves garancia? Mert úgy tudom hogy az XFX-re elvileg 5 év van és ipon-nál mégis 2-t írnak most akkor hogy is van?! Valamint kitől érdemes rendelni? pl Iponéktól?? Valamint a Zotac-ról is úgy tudom hogy jó, most per pill ez lenne a legolcsóbb, de azért egy 40-50 ezres tételnél inkább kifizetek még pár ezret és akkor addig biztosítva vagyok amíg használni fogom... (ne mindegy hogy 2 év vagy 5 év gari) na így azthiszem egyenlőre ennyi kérdésem lenne
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
rb26dett
aktív tag
köszönöm a válaszokat!
-
rb26dett
aktív tag
sziasztok! érdeklődni szeretnék hogy mennyire jobb vétel egy GTX260 mint egy 9800GT AMP!? mert jójó az előbbi egy 50es utóbbi meg 30körül van, de hogy meg-e éri azt a töbletet a GTX260 arra lennék én kíváncsi. köszönöm a válaszokat előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Építő/felújító topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest