- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
válasz
fsb1000 #21598 üzenetére
Igazából nincs eltérés a kát kártya között a venti vezérlés variálása hasonló ,Annyira más az NV hogy azt hittem az is más de nem .
Ugye én a FurMark alatti 80 fokos gpu sokallottam de TTomaxmondta hogy jó az .
Attól ijedtem meg hogy a memória is jó meleg rajta de a 4890 -es még melegebb volt ,
Nekem mondjuk 3 venti van csak a házban elől és hátul egy 12cm ,oldalt meg egy 22 cm -
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #21568 üzenetére
Most vehetnék ebay-en ref nv GTX 280-at 36K-ért. Nagyon viszketett a bal egérgombon az ujjam de ismét sikerült visszafogni magam. Nyár van, adóelőleg, kocsim műszakija lejár maholnap, GTA-zni is ritkán jövünk össze már, őszig már csak kihúzom. Csak ne lenne ez az idegesítő "KELL NEKEM" érzés. Tisztára mint egy heroinista.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fsb1000 #21560 üzenetére
Inkább GTX280-at vennék, 285-se hűsebb sokkal, tuningban megy mind a kettő mind a veszedelem, viszont a 280-asban több az anyag (több rétegű a pcb, méri a vrm hőfokot).
Kacérkodom is egy 280 vételével... de lehet 460 lesz belőle. Sokat várok a GF104-től. Bár lehet hiába. Majd meglátjuk ha kijött mit tud a "kicsike". -
zolisx4
őstag
válasz
fsb1000 #21546 üzenetére
Igazából nem tudom ,mert ez nem melegszik meg szépen vissza is veszi az órajeleket nem kell nézegetni hogy mi a kártya hőmérséklete jó választás volt ez a kártya
Igen a 4870x2 az egy brutálisan erős kártya igaz hogy nekem nincs összehasonlítási alapom az nv 2 magosával hogy mit tudott csak tesztet néztem de én abban hiszek ami a gépembe volt és láttam hogy mit tud
-
Dude8
tag
válasz
fsb1000 #19484 üzenetére
Visszaveszi ám... És csak újraindítás orvosolja a problémát. Amikor magas grafikán játszom pl.: Stalker - COPpal a Fraps szerint megy olyan 35-40 fpssel, de időnként mintha megakadna a kép, és megy megy egy darabig majd megint megakad.
A video mem visszavétele orvosolná a problémát?
-
Zebu
addikt
válasz
fsb1000 #19460 üzenetére
Neeeem, mindössze annyi, hogy elkezdett fagyogatni a kártya, egyre sűrűbben.
Valami gondja volt....
Garanciában akartam cseréltetni, de nem volt raktáron több, GTX275-re várni kellett volna és az drágább is, szóval ez lett belőle.
A hitemet nem veszítettem el, mert a csere ok lett volna, csak már nem is várható több GTX260 az üzletben.....
-
TTomax
félisten
válasz
fsb1000 #19447 üzenetére
Én erröl a tápról irtam...de bármelyik termékre igaz lett volna amit az oldalon találsz...több 500w.os tápot nem gyárt ez a cég...egyszerüen nem kell tipust irni ,bátran kijelenthetjük a mercury tápok gyenge minöségüek,és nem tudják azt ami rájuk van irva...ha jól látom a saját oldalukra nem merték kirakni a 12V-os ágon való terhelhetöséget...
(#19446) rup1u5
[link] Honnan tudod,hogy megvan az 1.06 vcore?Lehet a 65nm.sek kaptak akkor még többet?
-
TTomax
félisten
válasz
fsb1000 #19434 üzenetére
Igaza van a mercury tényleg ilyen,nekem volt ilyen tápom ... 500W-os volt és azt bizony mérni se kellett amikor egy P35-ös lapban egy E2180 meg egy 3850-es társaságában hallhatóan lassulni kezdtek a 12V-ra kötött ventik amikor elindult a teszt... a töltés allatt meg mindig szépen felpörögtek... Nem véleteln irják a tápos topic elsö hozzászolásában ezeket a tápokat márka szerint veszélyesnek.Egyébként egy kicsit sántit a VGA-hoz valü hasonlitás mert ott azért a felépités igen erösen kötött.
(#19435) rup1u5
Probáltad már driverböl a power modot?Tudod amikor mindig 3D-ben vonyit,nem tudom mikortol van beépitve azt hiszem 182. után... -
vhunor
őstag
válasz
fsb1000 #19430 üzenetére
A watt csak egy kategória példa volt. A lényeg az az, hogy az ipari hulladék mercury és társai tápokra hiába van ráirva a 12 voltos ágon 20-25 amper, mert az orbitális lódiítás. Erről van szó, nem arról, hogy milyen ágon mekkora teljesítményűt érdemes venni, hanem hogy olyat kell venni, ami ténylegesen is hozza amit ráírtak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fsb1000 #19429 üzenetére
"Nem a gyártó határozza meg annak teljesítményét vagy használhatóságát, hanem a konkrét tipus specifikációja, műszaki jellemzői."
Ide vehetjük a szoftveres támogatottságot is nyugodtan. Hiába erős a vasad, ha nincs hozzá használható drivered. Anno ezért is váltam meg a 4850-től.
-
vhunor
őstag
válasz
fsb1000 #19416 üzenetére
Megnézném, hogy egy tesztpadon egy 500 wattra specifikált Mercury/Colorshit/Vargánya táp mit bír egy szintén 500 wattra specifikált FSP Everest / Corsair HX 520 / Enermax Pro82+ 525 táphoz képest.
Már hogyne számítana a táp márkája annyiban, hogy képes is azt a teljesítményt leadni, ami arra a kis fecnire írtak, amit adatlapnak hívnak, és eközben nem kezdi el halomra ölni a drága hardvereidet az első kóbor áramtól.
-
SSJPeter
őstag
válasz
fsb1000 #18777 üzenetére
Hát cpu fáradásról szerintem nem igazán beszélhetünk mert egyrészt zsír új minden,cpu,ram alaplap másrészt meg tegnap 20:34-től blend teszteltem 6 órát 02.34-ig...
Lefutott...na mondom király stabil ez..elkezdek játszani..alt tab-oltam egyet és kész...kékhalál.
Hűtéssel nincs gond,soha nem is volt gpu 65 fok...processzor max.50 fok blend alatt..magok kb.65. fokosak.japy: hát azt csináltam a karival,hogy átépítettem az új rendszerembe az előzőből.
Hát sajnos vissza már nem rakhatom.Mindenestre persze kiveszem a karit meg visszarakom hátha...próbálok még egy-két drivert...de már 2-őt kipróbáltam tehát nem driver gond szerintem.
Amúgy szerintem is inkább a tuning okozza...vagy memóriahiba.....hát ha más nem visszaveszem alapra.
-
Black-core
aktív tag
válasz
fsb1000 #18755 üzenetére
Nem! Hanem a sok eszemmel a rom-ot vmiért mindig room nak írtam nem tudom miért és észre se vettem
Taifa Díaz: Akkor az valószínűleg nem ram hanem vagy proci vagy alaplap.Mert a kettő közül ha vmeik meghibásodik akkor szokott olyan jelenség lenni,hogy nem reagál a kikapcsoló gomb hosszan nyomására (szvsz)
-
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18719 üzenetére
Érdekes nálam pont fordítva van. Fur render még 740-en is fut gond nélkül de GTA 4 már a 730-at sem bírja. Unigine heaven benchmark furcsa dolgokat művel. Már 720-on, sőt alapon is azt csinálja ha elindítom, hogy megy, aztán hirtelen megáll a kép mintha várakozna aztán gyorsan továbbrohan, hogy "behozza a lemaradást", majd újra megáll. Közben az órajelek nem ingadoznak. Végig Extreme-en vannak.
Ezért is gondoltam, hogy visszaraknám a saját biosát rá ilyen beállításokkal: -
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #18649 üzenetére
Megvan... az ablakok minimalizálása váltja ki a 3D frekire váltást.
Nem mindig de 5-ből 1x tuti. Főleg ha 2-3-at csukok le egymás után gyorsan.
(pl ie vagy dos ablakok) Lehet más is kiváltja a "hibát", de ez jól tesztelhető, bármikor elő tudom idézni.Mivel nálam jól müxik a 2D-be visszaváltás, ezért nem okoz gondot. 35 sec múlva lemegy 2Dminbe.
Lehet valami hasonló a probléma a kártyatársaknál is, csak nekik nem áll vissza 2D minre, ezért felmelegszik a gtx260.
(ha elindítom a GPU-Z 0.3.7-et, akkor nekem se vált vissza többet és felmegy 60°C-re) -
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18626 üzenetére
Nem a driverrel függ össze, hanem a bios buherálásával!
Bios buhera elött tökéletesen működött nálam az új driver.
Buhera után kezdte el ezt csinálni 195.62-vel és 182.50-el is.
Miután most pihent kicsit a kártya első nekifutásra ment minden rendben ahogy kell a fur rendering alatt-után. De most elindítottam mégegyszer és már megint ugyan azt csinálja, hogy "képernyőillesztő müködése leállt" és utánna marad 400/800/600-on és bármit indítok marad is ott. Viszont legalább azt sikerült elérnem, hogy most a hőmérséklet 2D-ben normalizálódott.
Azt hiszem letöltök hozzá egy gyári biost és xp alól flashelem. -
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18616 üzenetére
Na basszus!
Elkiabáltam a dolgot.
Miután helyreállt a kártya és működött minden frankón, most visszacseréltem a 182.50-et a 195.62-re. Erre basszameg ugyan az a jelenség fogad mint a vuduzás elött!
Ha valami 3D-t indítok ezt a hibát dobja és utánna már marad 400-on, viszont a feszekkel megint nem stimmel valami, mert ismét egyből 70 fokról indul ahogy betölt a win7.
Pedig épp most csinálnám a GTA4 forceware összehasonlító teszt második felét.Más választásom ismét nincs minthogy most leállítom a gépet, kikapom a kártyát és vuduzok, meg verem a fejem a falba, hogy elkezdtem buzerálni a tökéletesen működő kártyámat amiből így lett egy ilyen izé.......
-
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18578 üzenetére
Biztos valami kósza, beszorult elektron okozta.
Kártya+GTA témában én SLI helyett inkább egy jófajta OC-s, 1792Mb-os 275-öt javasolnék. Árban majdnem ott lennél vele mint két 250-el, olcsóbb mint két 260, viszont egyik SLI-s kiépítéssel sem tudnád kimaxolni, mert elfogyna a vmem. Mégha 1gigás 250-eket raksz is össze. Mivel HD-ban tolod ezért 1.6gigát tutira beharapja VH-on.
GTX285-öt meg már ismered.(#18580) rumkola: GX2-vel megint meg lenne lőve. Nagyon kevés GTA-nak az a 2*512MB.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18559 üzenetére
Úgy néz ki valamit tönkrevágtam ezzel a buherával.
Újraraktam a drivert is de semmi változás.
Utánna visszaraktam az eredeti biost de a jelenség nem szünt meg.
Elindítok valami 3D-t, most pl GTA-t és rövidesen ahogy betölt a játék leáll a driver és utánna már csak 400/800/600-on megy a kártya bármit is csinálok.
Most fogalmam sincs mit csináljak. -
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18546 üzenetére
SIKERÜLT!
Nyögvenyelősen de sikerült összebuherálnom a fájlokat amik kellettek.
Fönt van és 1.12v-ot kap terhelve.
Mindjárt nézem mennyit nyertem ezzel a félnapos szenvedéssel.Mivel GTA-zol én 1 gigásat javasolnék. Ha érdekel valamelyik GTS250 innen akkor privizz!
-
TTomax
félisten
válasz
fsb1000 #18541 üzenetére
Ö az..., a hütöje hangos mrg gyenge is,de a fetekre nem kell barkácsolni, a ramokra meg nem raktam semmit... 1300-on hajtom 24/7....770/1917/2600 és semmi macer csak MSI afterburnerböl buheráltam...és nagyon hitvány házban van..egy 120-as ventim van hátol...elöl semmi..meg az oldal lekapva.. mindjárt linkelek egy képet szerencsétlenröl mit bir foldingban.Az álam leesett mire nem képes...
#18544) kpal
Simán... az összes GTX280 megy a ref 285 orajelein...nem nagy ügy... -
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18538 üzenetére
Igen-igen.
azzal csináltam boot-olható pendrive-ot és rá is másoltam az nvflash-t meg a mod-olt biost, be is bootolt róla szépen a gép de mikor beírtam neki a parancssort akkor kiirta hogy az nvflash nem dos-os. Most akkor melyik nvflash-t kéne használnom, hogy dos alól tudjak végre flash-elni? -
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18529 üzenetére
na jó!
ez már nekem kínai.
keresgélek google-al és próbálgatom ezt a hiren-t is de nem sokra megyek vele.
ő már hajlandó lenne boot disknek formázni a pendrive-ot de honnan a bánatból kerítsek neki DOS system file-okat?
ilyen macerás flashelésem se volt még.Na úgy néz ki itt megtaláltam a szükséges file-okat.
Már csinálja a boot usb-t. Majd mindjárt kiderül tudok-e vele flashelni. -
rumkola
nagyúr
válasz
fsb1000 #18531 üzenetére
no én meg 5770 és ez között vaciláltam
mesélj, mi a különbség így tapasztalatból?
a táblázatokból már elegem van, az okoskodókból meg pláne (akik a táblázatok alapján okoskodnak, de nem volt egyik vga-juk sem, ez a típus a legveszedelmesebb, bármire képesek igazuk bizonyítására)
alonso: ezt miért ide?
-
rumkola
nagyúr
válasz
fsb1000 #18518 üzenetére
700/1550/1200-nál valahogy fél órát bírt a borderlands aztán fagyi
most rámegyek arra, hogy gpu lejjebb, shader pedig följebb
hőfok jó, fix 80%-on próbáltamszerintem a gpu a gond, remélem a shaderek bírják (1600 nagyon fasza lenne)
Viszont a fesz emelés nagyon számított, mert 750/1600-on ment a 3dm06, igaz csak 2 percig.
Előtte el sem indult ilyen órajelekkel. -
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18490 üzenetére
Csináld meg azt amit pigatt leírt és minden rendben lesz az órajelekkel.
Javítottam a linket.
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
fsb1000 #18438 üzenetére
ref hűtő bőven jó hozzá. evga precision-nal állítom az órajeleket és a venti fordulatát. ezt a többi márka kártyáival is lehet használni.
ha fontos neked, hogy a gpu feszültségét is tudd emelni akkor mindenképpen 65nm-es, 216sp-s GTX 260-at keress magadnak az apróban, mert az 55nm-esekből (mint pl az enyém) már lespórolták ezeket az alkatrészeket, így nem lehet feszt emelni neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Nintendo Switch 2
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Horizon Forbidden West
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest