- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Firestormhun #15835 üzenetére
tudok olyat mutatni, ami közel van a clock-for-clockhoz: 9800GT vs GTX280
Ahol nem fogy ki a memória, és nincs platform limit, ott 60-80%-kal vezet a GTX280.
Bluegene: nekem a scheduler / triangle setup / engine sebesség gyanús - szerintem a GT200 "motorja" nem igazán bír a 30 kvázi-független SIMD clusterrel...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Firestormhun #15835 üzenetére
Ezért kell tuningolni.
-
romero28
senior tag
válasz
Firestormhun #15289 üzenetére
az a gond vele , hogy nincs rá garancia , na meg egy olyan kártya amit nem forgalmaztak itthon . asus gtx280 TOP . nem tudom , hogy a gyártói garancia - mindenféle papírok nélkül - mennyire megvalósítható .
-
HSM
félisten
válasz
Firestormhun #15289 üzenetére
Az túlzás, de 10% körül volt a selejtarány az újonann eladott példányoknál, szemben a többi 1gpu-s kártya 2-3%-ával.....
-
Laraxior
titán
válasz
Firestormhun #12287 üzenetére
a shader órajel felénél nem lehet nagyobb a GPU órajele! a shader tökmindegy mennyi... de a GPU:Shader arány minden esetben 1:2 felett lesz.
Én azért nem tudok 818as GPU órajelet kihozni a karimból,mert akkor a shadernek nem 1620on hanem 1674en kell lennie,az meg sok... -
bim
veterán
válasz
Firestormhun #12147 üzenetére
nem fulscreanben nyomom.
közben eléggé megugrottak a hőfokok.
650/1370/1100-nál a gpu 90 fokot simán elérte 65% venti mellett a szőrösfánk alatt.azt nem lehet rivában szétválasztani hogy 2D-ben alap 40% venti legyen 3D-ben pedig mehetne akár 80%-on is..De a fülemre hagyatkozva a 65% elviselhető még neccesenn 2D-ben is. Viszont a szőrös fánk szétfőzi a kártyát még ezen a gyermeteg órajelen is. -
VinoRosso
veterán
válasz
Firestormhun #9309 üzenetére
A gépigény vajon mekkora lesz?
-
keIdor
titán
válasz
Hát ez rohadt jó így PhysX-el! PS3-on már kitoltam a teljest, de közel sincs ám ilyen grafikája!
(Xbox360-on még nem láttam, de ott se szvsz)
Nálam simán Game of the Year ez a játék, sokkal jobban lekötött, mint a tömeg FPS-ek...
Far Cry 2, Crysis Warhead, Fallout 3, Assassin's Creed is nagyon tetszett idén, de ez überel mindent. -
mfranky
őstag
válasz
basszus...nyálcsorgatás...nagyon durva
-
e-zoli
tag
válasz
Firestormhun #8879 üzenetére
"Pont azokban a játékokban nem hozza az extra sok fps-t amiben tényleg kellenének"
Nekem is ez volt az első gondolatom, amikor nézegettem a játék teszteket (1680*1050 full)
Köszönöm a tapasztalatokon nyugvó véleményt
-
schwartz
addikt
válasz
Firestormhun #8879 üzenetére
de 8800GTX/ULTRA kaliberű kártyákról szerintem nem érdemes váltani.
Addig biztos nem mig hozza a 30-35 FPS-t mindenhol... De nem valoszinu, hogy mindenki azonos felbontast hasznal azonos grafikai reszletesseggel...
-
TTomax
félisten
válasz
Firestormhun #8866 üzenetére
Tényleg szubjektív vélemény,hiszen te magad cáfolod meg amit írsz...nem 10fps difik vannak itt,max krájziszban...ott meg ugye az éppen nem semmi...kíváncsi vagyok milyen felbontáson használod te a GTX-et,mert a 22"-os monitorodon natívban igen nagy difi van egy 8800GTX vs GTX280 között....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Firestormhun #8484 üzenetére
Nem vezetek meg senkit a tényszerű igazságot írom le ... máskor is ezt tettem.
Az, hogy az NV fanoknak ez nem tetszik nem igazán érdekel. Amikor a GF6-ról és a 7-ről írtam jó véleményeket akkor az ATI fanoknak nem voltam jó. Nyilván ez benne van, hogy az egyik-másik elvakult tábornak nem leszek szimpatikus ... Ezt el kell fogadni. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Firestormhun #4544 üzenetére
Okés. Köszi az infót!
Azt azért nem akartam még egyébként mert béta.
-
viktor82
őstag
válasz
Firestormhun #4528 üzenetére
És a vezérlő pultban kell valamit állitani?
-
viktor82
őstag
válasz
Firestormhun #4501 üzenetére
Külön feltelepitettem a physx drivert az igy jó?
-
viktor82
őstag
válasz
Firestormhun #4494 üzenetére
Nincs sehol a vezérlő pultban akkor ezek szerint nincs telepitve?
-
viktor82
őstag
válasz
Firestormhun #4461 üzenetére
Kösz működik be is állitottam az általad ajánlottra,de csak 150pontal kaptam többet kicsit nem kevés?
-
viktor82
őstag
válasz
Firestormhun #4458 üzenetére
Kösz már inditom is alapon kapásból 17400 -tetszik!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Firestormhun #4310 üzenetére
Tudom hogy ez a GT200 topik, de felvázolnád nekem hogy mi lehet a pro és kontra érv, a GTX260-at, Ati 4870-et összehasonlítva?
Sok a teszt...amit ide linkeltem teszteket az alapján GTX260...viszont olyan tesztek is vannak ahol jóval gyorsabb a 4870. Nem vitás,hogy a jelenlegi játékokat 1680-ba mind a 2 kártya jól viszi, bár úgy jött le nekem hogy szűrőkkel erősebb az Ati. Ősszel jönnek az új játékok és nem biztos ha most vennék egy GTX260-at 65k-ért, akkor kártyát szeretnék cserélni 2-3 hónap múlva. Tervben van még 72k-ért a 4850 CF is. Tehát azért vagyok bajba még mindig, mert az "új" még nem olvasott tesztekre bukkanva bizonytalan leszek melyikkel is járnék jobban. Túl hosszútávban nem gondolkodom, mert jövő év első negyedévében így is úgy is cserélni kell majd.
Szóval véleményeket várok ki miért döntene a GTX 260 mellett, és miért aki pedig ellene... -
Drizzt
nagyúr
válasz
Firestormhun #4310 üzenetére
"Abban az ati+nv kártya kombóban jelátadáson kívül gyanítom nem csinál semmit sem a radeon. Grafikát, fizikát egyaránt a GF kari számolhatja. Hülyeség ezzel vesződni..."
Physx topicban eddig úgy tűnik, hogy gyorsabb amikor beraknak Atik mellé akár egy 8500Gt-t is, s Physx támogatott játékot futtatnak hardware-s módban. -
schwartz
addikt
válasz
Firestormhun #4235 üzenetére
Akkor belinkelem:
COJ DX10 Benchmark: E2180@3.2Ghz, HD4850 (alap 625/2000; tuning 700/2100)1280x1024 0MSAA tuning
1280x1024 4XMSAA tuning
1920x1200 0MSAA alap + tuning
1920x1200 4XMSAA alap + tuningG80U-val gyengebb eredmenyeket kaptam, viszont jo latni, hogy a GTX260/280-ban sokat javitottak a geometry shader teljesitmenyen is. (a minimum FPS ertekbol kovetkeztetek).
A 4xMSAA + HD felbontas rengeteget kivesz a 4850-bol. (valoszinu a kisebb memoria savszel miatt) -
viktor82
őstag
válasz
Firestormhun #4233 üzenetére
A 8800as ultra azt tudom,hogy nem fér el ,de ha minden igaz az 28 cm!Meg is mérem a távolságot az alaplaptól nem félek P5Q deluxe és a 4870-es is dupla slot-os!
-
Pipó
őstag
válasz
Firestormhun #4198 üzenetére
Nah, korán örültem. Everestet elindítottam és anélkül, hogy bármilyen benchet néztem volna egyből felugrott 602-re a gpu. Everest kikapcsolása után sem állt vissza. Csak az asztal, majd gpu-z elindítva és ugyanúgy 602-n ment. Miért nem vált vissza, semmi nem megy? Újra kellett indítanom a rendszert, hogy megint 300-on induljon.
-
Pipó
őstag
válasz
Firestormhun #4196 üzenetére
Nálad net alatt milyen frekin megy a kártya? Engem nagyon bosszant, hogy csak akkor vált le, ha semmi nem megy (ja, a winamp alatt marad alapon). Mindjárt megnézem xp alatt jobb-e a helyzet.
Na, XP alatt semmi gond. Ott rendben vannak az órajelek. Vista 64 driver rulez.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Firestormhun #4187 üzenetére
Nekem szerintem 10 se volt.
Hétfőn ott leszek, ahol a "főgépem", majd megnézem akkor újra, hátha rosszul rémlik.
-
Groo
csendes tag
válasz
Firestormhun #4169 üzenetére
Értem, köszönöm a választ.
-
Groo
csendes tag
válasz
Firestormhun #4145 üzenetére
Hali!
Lenne még kérdésem: mennyire egyenletes a kártya teljesítménye? vagyis mennyire ingadozik az fps?
-
katt777
félisten
válasz
Firestormhun #4066 üzenetére
C-t kösz, bár az AA-t elcsaltad!
A min-t nézve ez a game még mindig nem képes normálisan futni 1 VGA-n.Mi lesz itt, ha kijön a Warhead? (Remélem, mindenki eldobálja a 4870-ét...).
Oblivionhoz a honlapomon megtalálsz minden linket a letöltéseknél, de inkább ne állj neki, mert befonod a hajad, mire működőképesen sikerül feltelepítened!(mod sorrend, textúra integrálás, stb) Nem akarok kitolni veled.
-
katt777
félisten
válasz
Firestormhun #4048 üzenetére
Hello!
Mivel 8 hónap után meghalt a fasza kis 3870-em, erősen hajlok egy elavultabb, így megbízhatóbb gyártó felé, és a szóba jöhető rengeteg cég közül az nV-ra esett a választásom. Főleg, ha sikerül ráfizetéssel megoldani a gar cserét, bár vsz. csak 260GTX jön össze.
Elsősorban Crysis VH eredmény érdekelne 1680x1050-ben, valamint Oblivion hasonló felbontásban, de minden grafikai moddal, HDR-rel, és kényszerített 8XAA (temp + 24x edge-detect) 16XAF módban, illetve hasonlóképp. GeForce400MX óta nem volt nV-m, és az ATI-k jók voltak, de a 3870-ek egyre-másra halnak meg teljesen hétköznapi használatban.
Ami még érdekelne, az a CUDA, hogy mennyire működik (AVIVO-val nálam egy 1.5 órás videófilm DivX kódolása 16p), a PhysX, illetve az ATI theater-módjához hasonló videójel-kirakás full 2. monitorra. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Köszönjük, szép, részletes.
-
schwartz
addikt
válasz
-
boogie84
veterán
válasz
Firestormhun #3977 üzenetére
azt írod elég lenne bőven egy 260as is?
merthogy nem sokkal gyorsabb mint a 260 és jóval drágább...
(ugye az a szőröskarika teszt nem 640ben futott, mert láttam olyan teszteket amit így futtattak le [utólag kiderült kép alapján], és milyen büszkén írta h neki nem megy 75 fok fölé a 4850e,írtam is neki h terheld le wazze, azé van
)
-
_core
aktív tag
válasz
Firestormhun #3978 üzenetére
Pontosan!Nalam is tokeletes a RivaTuner 2.09 verzio: [link] (ha mar elkeszitettem a kepet akkor be is rakom)
-
-pooshy-
tag
válasz
Firestormhun #3977 üzenetére
Hmmm,az elég olcsó is most...90k
-
-pooshy-
tag
válasz
Firestormhun #3814 üzenetére
Ajjaj,2 perc után éri el,és 3 perc után 108 nál kikapcsolt a monitor(olvastam hogy safe módba vált 105 után).Lehet tényleg xar?
-
válasz
Firestormhun #3487 üzenetére
igen, ez realisztikus kép, bár az is kitűnik belőle, hogy a kedves játékgyártók nagy ívben sz*rnak az optimalizálásra.
viszont válasszunk szét két dolgot: egy from scratch DX10 engine teljesen más tészta, mint egy engine, amiben van DX10 / 10.1 codepath, limitált extra tartalommal. csak feltételezni tudom, hogy az év végén közelítő DX10.1-es játékok elsősorban a korrekt AA miatt foglalkoznak 10.1-es codepath kiépítésével, és ezt leszámítva igen hasonló lesz a DX9-es image quality is.
sidenote: miután gyanítom, hogy ez lesz az első adag olyan játék, ahol a 12x10 mellé már amúgy sem fog beférni az élsimítás a 96GT-nek, különösebben nem aggaszt az nVidia VS DX10.1 kérdés
tzsolesz: egy ideje az az érzésem, hogy a grafika javulása többé-kevésbé kifutotta magát, mint a játékélmény növelésének eszköze. ha input fronton nem lesz valami drasztikus újítás, akkor hiába lesz 86MPixelen 160M poligonod, sokkal nem leszel előrébb vele. SZVSZ.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Firestormhun #3487 üzenetére
Ezekszerint a rossz időzítések miatt (Xbox360, és a PS3 megjelenése miatt), a DX10 a süllyesztőben fog kikötni, és már csak a DX11 lesz az áttörés? Ez azért egy kicsit elszomorít. 2009-ben jön a DX11 állítólag, de még DX10-es játékokat sem láttam igazán.
Azért a DX7 és a DX9 közötti váltás nem ilyen volt emlékeim szerint. A DX9 nagyon sokáig fennmaradt, és még ma is ez a meghatározó a játékok alatt. Pedig hogy várta mindenki. -
booz
senior tag
válasz
Firestormhun #3248 üzenetére
valami más gondvan ott nem?
-
beteg
őstag
válasz
Firestormhun #2430 üzenetére
aha [link]
-
Ottoka
őstag
válasz
Firestormhun #2201 üzenetére
Akkor pillanatnyilag megba***ta a ló...
-
janos666
nagyúr
válasz
Firestormhun #2201 üzenetére
Mindíg van valami kis üröm a dolgokban, mindjárt jól felismertetem a kártyám G92-es GTS-nek, hátha úgy ráharap a PhysX driver.
-
janos666
nagyúr
válasz
Firestormhun #2156 üzenetére
Hmm. Mint azóta kiderült elég ha a gyorsabb 177.35-ös drivert megtartja az ember (ha azt már felerőszakolta korábban moddolt INF-el.)
Akkor már csak a PhysX drivert kell feltenni.Kíváncsi vagyok VGA driver nélkül is felmenne-e a PhaysX, akkor tuti semmi gondom nem lenne azzal hogy egy 8800GTS legyen a PhysX kártyám és egy 4870-es Radeon a VGA-m.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Ejha azért ez nem gyenge. Gondolom a következő gémek nagyrésze támogatni fogja ezt nvidia tuti tesz erről.
-
DeSanto
őstag
válasz
Mindjárt kipróbálom.
Igaz csak 9800GTX-el -
PPSH
őstag
válasz
Firestormhun #2160 üzenetére
az a WorldShift nevu jatek elegge erdekes
mar toltom is a demojat
-
Szatesz
őstag
válasz
Firestormhun #2160 üzenetére
Se crysis se call of duty 4...pff nemsokszar er..
-
Eagle16
addikt
válasz
Ez vajon menni fog a 9-es szériával is?
-
Törzsúr
senior tag
válasz
Ez jó nagy kibaszás lehet az Ageia tulajokkal szemben, remélem a külön kártyás megoldást nem kell kidobnom
-
juliabrilke
veterán
válasz
Na erre kiváncsi lennék a gyakorlatban.
VALAKI TESZTELJE!
"Véletlen kiszivárgott" Ez annyira tetszik.
-
Szatesz
őstag
válasz
Micsoda ez egy uj driver amivel sokkal jobban mennek a videokarik? De csa a 9800gtx meg a gtx280? ÉS valos játékokban mennyit dob?
Valaki gyorsan dobja fel a gtx aláá -
Kecuhun
senior tag
válasz
Firestormhun #1525 üzenetére
Ez a Kinpin gyerek se normális!
-
Szatesz
őstag
válasz
Firestormhun #1525 üzenetére
Hát ez nagyon durva..... Azt nemtudom milyen tápjuk lehet aminek van 3 db 8 pines és van 3 db 6 pines ága is
-
rocket
nagyúr
válasz
Firestormhun #1270 üzenetére
Vagy behal az oldal a sok klikktol
-
athomi
veterán
válasz
el is tűnt
-
PPSH
őstag
válasz
no comment
kicsit nyesen fogok fogalmazni de ez egy sz@r
ilyen parameterekkel ilyen teljesitmenyt nyujtani tiszta szegyen
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szvsz ez már egy jó hivatalos teszt aminek már hihetünk elég sok játékba levan tesztelve a kártya és szerintem nem rossz a teljesítménye sokszor a GX2 felett van ami szerintem jó mert ugye az 2magos...és a 9800GTX-nél meg jóval gyorsabb szal azt tudja a kártya amit tudnia kell már csak az ára a magas, de ennyit talán az ATI is fog tudni.
-
alien_
őstag
válasz
Nem azért, de hol csinál Crysis-ban egy 8800GTS 512mb 2048x1536 4xAA 16xAF beállítások mellett 27.9FPS -t??
Meg Quake4 2048x1536 4xAA 16xAF HD3850 39,8FPS GTX280:44,1FPS..Ez szerintem nagyon nem hiteles teszt.
Vagy csak nekem nem stimmelnek ezek az eredmények? -
CortezX
aktív tag
válasz
Köszönjük a linket! Tanulságos!
-
schwartz
addikt
válasz
Koszi a linket.
-
válasz
Firestormhun #992 üzenetére
tehát akkor összegezve: az új stream processorok darabonként ugyanannyi flopsot tudnak kipréselni magukból, mint a régiek, viszont mégis 50%-kal gyorsabbak lesznek. ez egyre érdekesebb
-
VinoRosso
veterán
válasz
Firestormhun #694 üzenetére
X2-nél framebuffer limites helyzeteket leszámítva nem igazán lesz gyorsabb GTX280.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Lehet csak annyit, csináltak, hogy egy 7.8as catalystot raktak a gépre és ezt elfelejtették ráírni a pr anyagra pl.
Nem ATIt akarom védeni náluk is kint volt a pr grafikon 1950röl, hogy 7900nél 100%al jobb ami tuti összejött vhogy de valóságban sokkal kissebb volt a difi a két kari közt.
-
biggamer
veterán
válasz
Annyival lett, hogy nem 0.8-ról indul a grafikon hanem 0-ról, így sokkal jobb szerintem, az nagyon becsapós volt, ha nem figyeltél erre oda.
Még két hét és okosabbak leszünk valamennyivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby rádiós topik
- Linux kezdőknek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- EAFC 25
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest