- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome.jr
addikt
Ne ezzel bohóckodjatok, EVGA Precision, MSI Afterburner vagy Rivatuner.
-
tome.jr
addikt
Ez már az új 55 nm 216 sp változat.
hermanyi: Most néztem hogy a Gainward is 3 év garos. Egyébként nekem volt GTX 275 MSI Twin Frozr kártyám és amellett hogy hangos a hűtése sem volt olyan hatékony mint a referencia megoldás. Ez a Gainward kb ugyanaz a hűtés csak más a burkolat.
-
tome.jr
addikt
válasz
Scholes9 #19886 üzenetére
Először kártyát cserélj ne pedig fölöslegesen tápot. Azt ráér akkor megvenni ha elfogy a nafta az új VGA alatt.
Laraxior 19850#: Nálam dettó ugyanez volt egy P55-ös konfigon. 5870 mellett a procit 4100 Mhz-ig sikerült húzni, de az is beletelt vagy 3-4 órába hogy lemenjen vele a Vantage. A GTX 280-nal meg 4400 Mhz mellett is vígan futott.
-
tome.jr
addikt
Nálam sem működik a 2D mód, se órajelben se feszültségben.
190.62 WHQL van fent. Próbáljam ki régebbi driverral?
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
GTX 280-ra milyen aftermarket hűtőt tudtok ajánlani ami a nyákkal és a ventivel együtt nem foglal el 3 slotnál többet? Az Accelero Twin Turbo jó rá? Úgy olvastam, hogy az nem kompatibilis vele, de hátha. Az Accelero GTX 280 felejtős mert túl hosszú, a HR 03 GTX meg 5 slotot foglal ventivel. Esetleg más alternatíva?
-
tome.jr
addikt
Különösen 285-ről ábrándozó 280 tulajok, illetve 280 és 285 között vacilálók figyelmébe ajánlom az alábbi tesztet:
A tesztben a 280 a 285 gyári órajelére lett felhúzva.
-
tome.jr
addikt
válasz
VinoRosso #13107 üzenetére
Tudod linkelni? Anno a 9800 GTX (65 nm) és a 9800 GTX+ (55 nm) között is csak az órajelek különbözősége miatt volt teljesítménykülönbség, egyébként egálban lettek volna.
Suddenly: Kevesebbet fogyaszt, nem melegszik annyira de főleg olcsóbb előállítani, így több zs marad az nv-nél. Teljesítmény viszont dettó, megváltást senki ne várjon tőle.
-
tome.jr
addikt
Nem tudom volt-e már:
-
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #10967 üzenetére
Hát az szép lenne ha ezekből a quad SLI jól működne, de ez sajnos megint a driver-eken fog múlni.
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
Laraxior: Komoly a hűtésed, anno ezt próbáltam megkérdezni tőled, hogy hogyan néz ki mikor az adatlapodra irányítottál. Onnan szerinetm nem jön rá az ember, hogy pl. párhuzamosított rendszered van-e és az extreme radi az mekkora valójában. Ezt még most sem tudom. Egyébként grat.
-
tome.jr
addikt
válasz
Motion_Blur #10558 üzenetére
Rendben, remélem ott nem lesznek kiakadva 3 GPU-tól és nem azt fogják nézni, hogy mennyibe került és mire költötték volna helyette.
-
tome.jr
addikt
válasz
Motion_Blur #10556 üzenetére
Nem, mivel még nincsen kész (elég durva lesz). De nem is merem mert akkor aztán tényleg kapok majd hideget meleget. Nem akarom jobban felhergelni az embereket.
-
tome.jr
addikt
Kösz a tanácsot de marad a jelenlegi rendszer. Mondhatsz érveket, biztos vannak is, de azért azt ne gondoljátok komolyan hogy akkor most gyorsan meghírdetem a kártyákat mert nem tetszett nektek az eredmény. LOL. Minden tiszteletem a tiéd ne vedd sértésnek. El lehet mondani így is a véleménytt mint te. Akkor ha másnak nem dísznek megtartom őket, jól mutatnak így egyben.
DE ez csak EGY eredmény volt. Nem elhamarkodott véglegesen ítélkezni a 3 way fölött? Sajnos valamiért nálam nem megy a Crysis benchmark, ott sokkal jobb eredménye van pedig. Persze tudom ez sokaknak nem mérvadó. Nekem pl igen.
-
tome.jr
addikt
válasz
Beowulf_78 #10546 üzenetére
Szerintem a hsz-eid minősítenek téged és mindenki el tudja dönteni ki az ostoba.
Csak azt nem értem hogy miért van így mindenki felháborodva azon, hogy beírtam egy 3 way eredményt.
Te kurvázol és 240k-ból jó eséllyel AIDS-es leszel, én inkább 3 way-t építek.
-
tome.jr
addikt
válasz
Beowulf_78 #10538 üzenetére
Nincs bennem tüske, nem amiatt teszteltem. Először is kétségbe vonta elég sok ember hogy 3 way rendszerem van ami elég szarul esett, de túltettem magam rajta. Másrészt meg többen kértek eredményeket és gondoltam eleget teszek ezen kérésnek. Tisztában voltam vele, hogy nem sok embert fogok ezzel meggyőzni, sőt senkit és nem arra számítottam hogy mindenki rohan a boltba +2 VGA-t venni. Inkább te veszed személyes sértésnek azt amit írtam és érzelemmentesen nem igazán tudsz nyilatkozni. De ezt már megszoktam tőled.
A kurvázásban meg segíthetnél, nincs tapasztalatom benne.
-
tome.jr
addikt
válasz
TazLeacher #10535 üzenetére
Talán azt is meg lehetne nézni, hogy két külön driver-rel teszteltem a 3 way-t és az újabbal avr-ben +7 fps (tudom ez nem sok), de max-ban +25 fps (az már valami). Ez is azt mutatja, hogy az újabb driverekkel egyre jobb lesz a 3 way. Az meg hogy kinek mi mennyit ér meg egy külön dolog. Mit vennétek inkább játékra Core i7 965-öt 250k-ért vagy +1 GTX-et 65k-ért? Mert kb mind a kettő ugyanannyi teljesítménynövekedést hoz játékok alatt csak van közöttük majdnem 200k különbség. Szóval, hogy mi éri meg azt hagyjuk.
-
-
tome.jr
addikt
válasz
Beowulf_78 #10529 üzenetére
Pl azok akik azt mondták hogy az sli halott és egy kártya is elég csak jól kell választani. Most be lehetne bizonyítaniuk hogy igazuk volt és hozhatnák a single eredményeiket. És félre ne érts nem okoskodásból vagy villogásból mondom, Csak múltkor mindenki nagyon okos volt és részletesen elmondták miért nem jó az sli.
-
tome.jr
addikt
Far Cry 2 benchmark, Vista 32 bit, DX10, ultra high, 8AA
GTX 260 216 sp: (178.24)
Settings: Demo(Ranch Small), 1920x1200 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(8x), VSync(No), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)
Single:
Average Results
Average Framerate: 29,74
Max. Framerate: 38,55
Min. Framerate: 23,74SLI:
Average Results
Average Framerate: 55,34
Max. Framerate: 71,09
Min. Framerate: 44,063 way SLI:
Average Results
Average Framerate: 59,87
Max. Framerate: 83,34
Min. Framerate: 44,553 way SLI (180.48 - PhysX be)
Average Results
Average Framerate: 61,08
Max. Framerate: 97,00
Min. Framerate: 44,083 way SLI (180.48 - PhysX ki)
Average Results
Average Framerate: 62,86
Max. Framerate: 96,23
Min. Framerate: 43,41Jöhetnének eredmények összehasonlításnak.
-
tome.jr
addikt
Amúgy meg figyelek és próbálok tanulni.
-
tome.jr
addikt
Jogos, ezt a hőmérséklet dolgot alaposan félregondoltam.
-
tome.jr
addikt
válasz
Beowulf_78 #10457 üzenetére
És te beszéltél korábban baráti hangulatról. Ha valamit rosszul tudok ki lehet javítani, el lehet mondani normálisan is, de neked úgy látom ez a stílusod és ez nem nagyon változott azóta se mióta először betaláltál. Egyébként meg úgy sütöd meg a kártyáidat ahogy akarod. Csak úgy mellékesen megkérdezném ha szerinted a túlhúzás nem hőfokfüggő akkor minek hűtik folyékony nitrogénnel a 6000-ig húzott C2D-ket???
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
válasz
Laraxior #10443 üzenetére
Csinálhatnál egy összehasonlítást, hogy a maxra húzott E8600-hoz képest (gondolom eredményeid meg vannak még) a maxra húzott Q6600-al ugyanolyan beállítások mellet milyen fps-t sikerül elérni Crysis alatt. Kíváncsi lennék melyik hajtja meg jobban a VGA-t. Akkor el lehetne dönteni kell-e a 4 mag.
-
tome.jr
addikt
Szerintem minden +fsb hozzátesz a teljesítményhez. Én is sokat játszottam ezzel és azt kell mondjam a CPU-n fog múlani milyen eredményt érsz el. Minél feljebb tolod az fsb-t annál jobban meghajtja a VGA-t. Viszont volt olyan, hogy ha emeltem egy szint fölé az fsb-t akkor visszaesett a teljesítmény, ezen úgy tudtam javítani ha visszavettem kicsit a feszt és a GTL Vref-nek adtam többet. (Ez mondjuk nem tudom micsoda valójában).
-
tome.jr
addikt
Itt egy részletes összehasonlítás:
Az meg hogy mindenki teszteli a kártyát saját rendszerén nem túl mérvadó összehasonlítási alap, az csak akkor lenne az ha ugyanazon a rendszeren cserebérélné az ember a VGA-kat, de így semmiféle összehasonlításra nem lesz jó. Minden konfig más és szerintem az sem mindegy hogy Core 2-vel vagy quaddal hajtod, erre talán Laraxior tudna nyilatkozni, ő most váltott procit.
-
tome.jr
addikt
Kedvcsináló mégegyszer:
http://kepfeltoltes.hu/view/081203/sli_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
tome.jr
addikt
válasz
Beowulf_78 #10220 üzenetére
Szerintem is elég a 2 giga ram, nem fogy az el. Próbálkoztam 4 gigával és csak a szívás volt vele, maradtam 2-nél.
-
tome.jr
addikt
válasz
TTomax #10208 üzenetére
Hát ki kellene próbálni, aztán meglátod lefut-e. Gondolkodom valami négymagosban és jó lenne látni mit hoz ki a 280-asból. Ha nem megy ez a felbontás akkor tolhatnád azon ami a monitorodon a max. A multi GPU eltemetésére meg remélem rá fogok cáfolni ha jövő héten összeáll a vízhűtésem meg talán addigra lesz valami jófajta négymagos akkor úgy istenigazából meghajtom a rendszert.
-
tome.jr
addikt
válasz
Bagira01 #9912 üzenetére
Ja. Szerintem is még fél év múlva 40-50kért el lehet őket majd adni, mivel ezek az új 216-osok így még jobban tartják az árukat. Lassan jönnek hozzájuk az EK blokkok, csúcsra húzom őket, tolok valami hardcore fps eredményt (már ha elindulna az a k benchmark demo) aztán meg majd licitálnak rá az emberek
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
Többen kérték, hogy mutassak valami 3 way eredményt. Crysis-ra gondoltam viszont van egy kis gondom:
Letöltöm a CrysisBenchmarkTool1.05.zip-et, kicsomagolom, futtatom. Mikor elindítom nem a benchmark indul hanem a játék nulláról. Amikor először futtatom telepítés után rákérdez, hogy mutassam meg neki hova van telepítve maga a játék. Ez nálam normálisan C/Programfiles/ElectronicArts/Crytek/Crysis mappában van, ezt meg is mutatom majd ezt követően betölt a progi de beállítások után a fentebb említett módon indul. Akármelyik .tmd file-t töltöm be neki a maps-ből ugyanez a hibajelenség áll fenn, az aktuális maps-el elindul a játék.
Saját timedemo-val is próbálkoztam, az szépen lefutja a 4 körét, aztán leáll eredmény sehol. Úgy tudom ezt valamelyik mappába bementi, de nem jöttem rá hova.
Valakinek van valami ötlete?
-
tome.jr
addikt
A végéről kezdve, a 3 way-ről tudtam hogy bukó lesz anyagilag, számoltam ezzel. A driverek az utóbbi időben sokat javultak, a quad sli-t leszámítva már működőképes egy 3 kártyás rendszer. Mielőtt pénzt öltem a gépbe azért elég sok külföldi oldalt olvasgattam, ahol azért naprakészebbek egy ilyen konfiggal kapcsolatos tesztek mint itt a PH-n. Én sem szeretem a pénzem értelmetlen dolgokra elszórni.
A jelenlegi rendszerem nyilván nem tudja úgy meghajtani a 3 way-t mint egy 790-DDR3 páros de én ezt a lépcsőt direkt hagytam ki, mivel tavasszal amikor már normalizálódik az ára egy X58-as rendszert akarok építeni. Addigra talán lesz már valami normális 3 csatonás memória is hozzá. Egyébként meg a 780-as lap tény és való hogy melegszik mint a dög, de azért tuningban nem olyan rossz a helyzet:
Mindez a gyári proci hűtővel. Ennél jobban is meg lehetne hajtani, sikerült már 470-es fsb-ig is felmenni (ez valahol 4465 Mhz körül volt) de ott már tényleg grillezni lehetett a lapon. Várom a vizesblokkot hozzá, akkor fogja kifutni magát a rendszer.
-
tome.jr
addikt
válasz
Beowulf_78 #9871 üzenetére
Nem Keldornak szólt de neki is megírtam a véleményem. Nem török én pálcát senki fölött nincs nekem semmi gondom az ATI-val. Nyilván írhatok bármit úgysem fogadja el senki mert csak újonc vagyok és verem a nyálam a 3 way SLI-vel, bár megmutathatnád mikor vertem nem igazán emlékszem rá. Egyből bekóstoltak, hogy nincs is nekem semmi csak álmodtam az egészet. Én sem úgy jöttem ide, hogy okoskodtam egyből, meg is lepődtem azon hogy milyen ellenséges a hangulat. Ha kell én is megvédem magam még ha újonc is vagyok. Az meg különösebben nem érdekel hogy szívesen láttok-e vagy sem, mivel nagyon belterjes az egész. Hogy mire jó a 3 way szerintem az általam linkelt tesztből kiderült, ez tény. A Ph-n is volt teszt ami nagyon lehúzta, de azért vannak más oldalak amit el lehet olvasni, ott egész más eredmény jött le. Lehet vitatni, meg írni is pl a guru3d-nek hogy hülyeség ami kijött a tesztjükből.
-
tome.jr
addikt
válasz
Beowulf_78 #9861 üzenetére
Nyilván nem neked szólt. De itt van egy
Nézegesse aki eddig el volt varázsolva magától, aki meg ezután is megkérdőjelezi azt amit mondok egész egyszerűen bek@phatj@!
-
tome.jr
addikt
válasz
TazLeacher #9858 üzenetére
Lehet nem jól írtam a lényeg hogy mindenki fik@z mintha ő lenne az atyaúristen.
-
tome.jr
addikt
Olyan feelingje van ennek a topiknak hogy mindenki ünnepli magát aki meg kicsit eltér a többiektől az egyből megy off-ba. Hahahahaha. Szánalmas. Nem is tudom ATI fanok minek itt osztják az észt. Megvan erre a megfelelő hely.
-
tome.jr
addikt
válasz
Dark KillerX #9834 üzenetére
Ugyanarról beszélünk. Single-n azt értettem természetesen, hogy 1 darab GX2 ami mint tudjuk 2 db 9800 GTX.
-
tome.jr
addikt
válasz
Dark KillerX #9830 üzenetére
Jaja abszolút egyetértek. GX2 quad-ban halott, bár single-ben azért talán veri a GTX 260-at. A hírdetés szerintem elirás lesz vagy nem frissítettek 2 hónapja árat.
-
tome.jr
addikt
Nevetséges a helyi kiskirályok hozzáállása. Lehet csak azért mert újonc vagyok még nem kellene azt feltételezni, hogy mesemondó versenyen képzelem magam. Biztos voltak akik kamuztak mindenféle csúcsrendszerről, de nem hiszem, hogy mindenkit ez alapján kellene megítélni. Téma lezárva, jönnek a képek utána próbáljatok off-olni.
-
tome.jr
addikt
válasz
Bagira01 #9816 üzenetére
Holnapig talán kibírjátok képek nélkül. Mivel nem szoktam a rendszert naphosszat fotózgatni főleg félkész állapotban az asztalon így nincs képem róla. Ma csak késő este érek haza, de hogy mindenki nyugodtan aludjon teszek fel képet a 3 way-ről. Nem igazán értem mi olyan hihetetlen abban ha valakinek 3 way rendszere van, egyből mindenki azt hiszi, hogy kamu az egész.
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
válasz
Laraxior #9812 üzenetére
Igazi kételkedő vagy! Küldöm holnap azt is. Jelenleg nincs házam hozzá, egy Thermaltake DH 102-esem volt de azt kinőtte a rendszer így egyedileg gyártatok valami ilyesmit, annyi különbséggel, hogy minden rajta lesz a vason. Amíg nem jön meg a hűtésem sajna nem tudom véglegesíteni.
-
tome.jr
addikt
válasz
Dark KillerX #9807 üzenetére
3D 06 alapon és Crysis fog jönni valami brutál felbontásban, brutál AA-val. Holnap.
-
tome.jr
addikt
válasz
Zsozsooooo #9802 üzenetére
Mondom én, hogy csak 2 giga mem kell!
-
tome.jr
addikt
válasz
Zsozsooooo #9788 üzenetére
Hát elég érdekes. Nekem is E8500 van ezt 3800-ig húzva single GTX 260-nal 17700-at értem el 3D 06-ban. Elvileg jobbnak kellene lennie az új procival. Nem tudom a lapod hogy kezeli a 4 giga memóriát, de nekem nem szerette és sokkal jobb eredményt értem el 2 gigával. Megnézném a helyedben hogy memória hogyan van beállítva, mennyin megy.
-
tome.jr
addikt
válasz
Laraxior #9782 üzenetére
Feltétlenül. Majd hétvégén futtatok pár tesztet. Amíg nem jön meg a komplett vízhűtésem (VGA-CPU-NB-SB-Mosfet-HDD) addig erősen limites marad a rendszerem, így csúcsra járatni nem tudom. Megsütni meg nem akarom őket, úgyhogy valami félkomoly eredmény lesz csak. A 3 way SLI-hez meg úgy érzem már kevés az E8500 akkármeddig hajtom. Erősen gondolkodom sniper elite QX9650 prociján.
-
tome.jr
addikt
válasz
Beowulf_78 #9780 üzenetére
Jogos, félreírtam. A GPU clock van 730-on.
-
tome.jr
addikt
válasz
Casanova* #9775 üzenetére
GTX 260 előtt nekem egy 8800 GT-m volt ez szerintem kb annyit tudott mint a GTS, kicsivel kevesebbet. Már alapjáraton is brutálisan jobb a GTX, tuningolni meg iszonyatosan lehet. Várom a vizesblokkokat hozzájuk, így gyári hűtéssel az 576ról "csak" 730ig tudtam stabilan húzni a memóriát. Mielőtt megvettem volna rengeteg tesztet elolvastam és ez tűnt a legjobb vételnek. Meghúzva ugyanott van mint egy alapórajeles GTX 280, csak éppen 40-50k-val olcsóbban
-
tome.jr
addikt
válasz
Laraxior #9749 üzenetére
Ennél azért több segítségre számítottam. Mivel az adatlapodon található felsoroláson szerinetm csak te tudsz eligazodni gondoltam rávilágítasz kicsit jobban. Pl. csak a XSPC Delta blokkból többféle van az X2O, a V2 meg a V3. Laing DDC szintén jó pár fajta van, az extreme radiátor meg lehet dual, triple, quad vagy még mit tudom én mire gondoltál mikor írtad. Majd megkérdezek mást.
-
tome.jr
addikt
válasz
Laraxior #9738 üzenetére
Leírnád pontosan a hűtésedet? Most szeretnék én is egy komplett hűtést a rendszerhez és egy kis ihlet kellene. Pontosan az érdekel hogy mi van rákötve (VGA és CPU megvan esetleg NB?, SB?) illetve mekkor radiátor, milyen tartály van hozzá. VGA-hoz én is EK-t veszek majd.
-
tome.jr
addikt
Leírnád pontosan a hűtésedet? Most szeretnék én is egy komplett hűtést a rendszerhez és egy kis ihlet kellene. Pontosan az érdekel hogy mi van rákötve (VGA és CPU megvan esetleg NB?, SB?) illetve mekkor radiátor, milyen tartály van hozzá. VGA-hoz én is EK-t veszek majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- N€T0X|N: SSD cserék
- Klaus Duran: 2025 dude
- VR topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Sapphire R7 250 1GB
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest