- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #21005 üzenetére
Örülök hogy jön a q9550öm. Brutál cpu limitem van(e8200@3,2ghz)
Hasonló beállításokon mint a tied,(water,shadow ect beállításokat nem írtad,azt is highra tettem)
1280x1024ben 41fps-t hozott avg-ben.
no comment......(GTA IV ,1.04, virágbolti verzió,de perfektül megy a virág része)
-
Kleroo
veterán
Nem tudom volt e róla szó már:
A kis GTX260 doboza tele van azzal hogy a GPU így-meg úgy olyan gyors a CPU-hoz képest,meg CUDA,meg videóenkódolásra is használható ect....
Hol vannak ilyen progik amik kihasználják a GPU bika erejét? -
Kleroo
veterán
válasz
Gyula84 #20913 üzenetére
Milyen órajelen megy a q9550-öd?
Mert nekem is szinte pont ugyanez jött ki, pedig csak e8200 ketyeg nálam(3,2ghz)
Ma megnéztem és ugyanez a beállítás fullHd-ben 49 Fps-t eredményezett(szóval CPU limitem van dögivel)Nagyobb előrelépésre számítottam a 8800gt után. de a fő hogy most tényleg minden perfektül megy fullhdben.
A "nagy" "Neves" külföldi tesztek eredményei viszont ...KUKA,tök hülyeség a legtöbbje. -
Kleroo
veterán
Pár eredmény nektek,és leendő vásárlónak
:
Palit GTX 260 Sonic -216sp
705/ennek megfelelő shader/1200-on teljesen stabil a kártya
A hűtő 40%(gyakorlatilag nem hallani) fordulattal 70°-ig engedi fel a kártyát.A tuning órajeleken
A fülsüketítő porszívó üzemmódban(100%) rögtön visszahűti 70-ről 62ig,és ott is marad
(a házam jól szellőzik, egyébként a házba fújja a meleg 90%-át) -
Kleroo
veterán
1280x1024 nekem.
Henk: sajna ki van kapcsolva(nem ez a hiba) -
Kleroo
veterán
Bad company,2. küldetés,havas pálya:
1280x1024 minden max, 4xaa 16xaf
30-35fps körül van normál akciórészeknél.
kevés objaktum,nuku akció esetén 45-50
Kb ezt tudta a 8800gt is Most akkor mis is van?
(proci 3,2ghz) -
Kleroo
veterán
válasz
pcsabat #20880 üzenetére
Jaja!
Nekem 8800Gt-m volt,és bőségesen elég volt mindenre 1280as felbontásban.
Fullhdban is meglepően jól dolgozott(NFS shift 35-40fps maxon;bad company2 30-38fps maxon)
De oda azért már nem lett volna elég még fél-1évig(8800gtx talán igen)
Kíváncsi leszek meddig lesznek még jók,hisz lassan 3,5 évesek
és még mindig bőven elegendőek max beállításra alacsonyabb felbontásban 30-40fps-hez.
A leghosszabb kitartó kártya -
Kleroo
veterán
válasz
7600 GS #20875 üzenetére
Én tanácsként ezt mondanám:
Mire nem elég a GTX260?
Felesleges nagyzolás mellé mégegy.
Majd 1,5-2 év múlva az akkori felsőközép kártya megéri ehelyett.
Addig bőven jó ez,max idővel 1-2 apróságot ki kell kapcsolni(mint most pl egy 8800gtx)A ballagás pénzt inkább az életre,a normális dolgokra költsd,pl nyaralás,vmi maradandó fontos dolog,félretenni nehéz időkre. Az ilyen könnyenjött pénzt könnyű elkölteni olyan dologra ami felesleges.
SZERINTEM -
Kleroo
veterán
Hát ma tuningogattam,de alig éreztem 5-10%gyorsulást
vga:700/1500/1150
proci:3550mhz
memória:1060mhzdirt2 is keméy 62fps-t hozott.....
a pcie rendben van,mert lassabb lenne.
a win7-em októberi telepítésű. az újrahúzásnak lenne értelme?
tökéletesen karbantartom,és patent-gyors.vkinek lenne kedve dirt2-vel tesztelni?
viszont jó pont a kártyának,hogy 40%os ventivel(nem lehet hallani)
a fentebbi órajelen max 67fokra ment fel 1óra dirt2 után.
(100% körül pedig atomgyors porszívóba megy át,de sajna a GPU alapból nem megy 700-710 fölé.),de a hűtő az remek lesz nyáron is -
Kleroo
veterán
Lekaptam a 3d mark vantageot:
trial,semmit nem lehet állítani.1280x1024-es felbontás.
overall:8527
CPU:5819 (e8200@3007mhz)
GPU:10093
win7 64bitelég jó ez
185-ös driver
-
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #20849 üzenetére
Meglepő.
Azt hittem,hogy komolyabban odavág majd a gtx260nak.
A gtx260-od a 700mhz körüli GPU-val tesztelted,vagy az alap 626-on?
Bár a Stalkerben csúnyán állvahagyja,de az mindig az atiknak feküdt ahogy észrevettem.Azért most örülök "magamnak",hogy sikerült egy jó kártyát vennem
.
Csak rá kéne jönni miért lassab annál mint amit elvárnék tőle. -
Kleroo
veterán
LOL!
Most nézem ez a "HAJBEK" gyerik pár hsz-szel előrébb eléggé megkattant.
Csoda hogy nem küldtétek el a..... -
-
Kleroo
veterán
Valami nem stimmel
A kártyát fel tudtam húzni 700mhz GPU-ra (memó maradt 1100on)
dirt2: 1920x1080 2xaa,minden MAXON amit lehet.
így ment 52 fps-t. sztem nem valami sok....Ha így elvileg ref gtx280 szintjén van.
[link]
ebben a tesztben pl hogy megy ekkorát a gts250?......(igaz nincs aa,és pár beállítás nem ultra,de azért többet várnék...a gtx260tól) -
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #20825 üzenetére
OK.Értem.
Engem a segítő szándék vezérel
Én 10percet ha használtam úgy,nem volt semmi probléma,fagyás ect.De ezekszerint nem az igazi....
De grafikában sincs túl sok kül. a videó alapján. ÉN ezért tuti nem adnék +14k-t
Szerintem kezdő árnak adj meg nyugodtan többet....Itt a ph-n divat azzal kezdeni,hogy "mennyit engedsz","mennyi az alja" ect...De úgy egyébként is vicc,ahogy a videóban feltolja a látótávolságot 100ra.nagy különbség nincs.sőt ahol kipróbálták,ott egyenesen szánalmas,hogy mennyi különbség van. persze egy forgalmas úton már inkább lehetne látni az előnyeit.
És főleg hogy ehez a plusz látványhoz elhasznál +1gb memóriát...röhej
Örülök hogy csak szimplán szeretem a GTA-t, és nem vagyok fanatikusKár hogy csak most cseréled,én biztos megvettem volna 38k körül
-
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #20822 üzenetére
Van hack,amivel ki lehet lőni ezt a korlátot(bármit állíthatsz bármekkorára,tökmindegy mekkora vramod van.)
Mivel nem említetted,gondolom nem próbáltad. próbáld ki mennyire lasssul be a játék így.
De egyébként én anno 8800gt-vel feltoltam 100ra, és érdemi különbséget nem tapasztaltam.Nem volt olyan HŰŰŰbanyek érzésem.És nem is rántotta meg annyira az fps-t
Mert az látszik,hogy a 2gigától nem gyorsul,de azis,hogy a látotáv maximalizálásával,gyakorlatilag nem is csökken
Szóval ki kéne próbálni a mostani kártyád,mennyire lassul ettől -
Kleroo
veterán
milyen beállításokkal,és mennyit megy nálad a GTAIV,hogy váltani akarsz?
-
Kleroo
veterán
Hát tényleg kicsit mellé kőttem
De azt a rengeteg teszt után nem nagyon hiszem,hogy egy 4870 masszívan jobb mint egy gtx260+
Vagy tudnál olyan teszted mutatni (Qru) ahol markáns különbség van 4870 javára?
A 4890ben tényleg több tartalék lehet GPU ügyileg is,de azért hatalmas különbség nem hiszem hogy van.Ez a tuning pedig ördögi kör,hisz ha egy 4890 tuninggal akár a gtx285öt is befogja,akkor a gtx285öt is lehet tunigolni....(szerk:kicsit félreérttetm az írásod,de most már nem törlöm.szóval a 4890 ellenfele a gtx285nek SZVSZ
)
De ez már csak vita lenne,szóval akkor a 4890 gyorsabb ref órajelekkel mint a gtx260+
De 14k-t én közel sem adnék érte.Hát én 37ért vettem ezt a palitot újonnan,de boltban 50k körül mozognak még a jóféle gtx260ok,szóval 35-38 között tuti el lehet passzolni.Sőt én anno 38at nem is alkudtam volna,hisz EVGA,örök gari,OC,mi kell még
szóval ha 38k-ra ráteszünk 18-20k-t az 56-58k.
Egy használt 5850 nálam nem érne többet....A GTA-ról kiderül tesztekben hogy 1vs2 giga között van e különbség? ugyanazon GPU-val?
-
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #20811 üzenetére
Szerintem egy EVGA superclocked GTX260-ra nem érdemes 14k-t rádobni....
A sima gtx260 sacc/kb a 4870-el van egy súlycsoportban
Azóta kapott 216sp-t+oc-t(nálad pl),így egálban van/lehet a 4890-el(sőt,kitudja...)
persze a plusz ram nagy fegyvertény fullhd-ben,de a 2giga 100%ig felesleges.Annyit nem tud a GPU hogy értelme legyen.
14k rengeteg pénz 1-2fps-ért,mert többet nemhiszem hogy hozz. Inkább vedd le a látótávolságot 10%-al,vagy vmi hasonló apróságot,és máris több +fps-t kapsz.
SZERINTEM
akkor már inkább 18-20k egy 5850re......SZERK: bár amennyire tudom a 4890-eket 1ghz-ig is lehet tuningolni,ami azért sok
De én itt most a gyári(partnerek) által kiadott termékek teljesítményére gondolok csakNyomtam crysis(sima) tesztet:
1280x1024 2xaa 8xaf
a fraps 31fps átlagot hozzott ki 30perc hardcore dzsungelfightra
A GPU benchmark(32bit,dx10) pedig 27 fps-t hozott ki avg-nek. -
Kleroo
veterán
No!
Összeállt a gépem: egy gyors teszt dirt2-vel
Benchmark
avg fps: 58
min fps:441280x1024,2xaa 8xaf
minden maxon amit csak enged(high/ultra)Sztem ez elég gyenge. Nem elég a proci neki 3ghz-en?
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Nagy szerencsém van. A korábban kinézett Palit GTX260+-t mégiscsak meg tudtam szerezni
Nagy happy van.
Holnap már lesz is időm beüzemelni.Kíváncsian várom mit tud a kártya mely a technet tesztjein 4%-al lassabb a gtx280nál -
Kleroo
veterán
válasz
rup1u5 #20737 üzenetére
Hát ez a palit a teszteket elnézve azért épphogy csak lemarad tőle.(4%)
Szóval a valóságban sem hiszem hogy 10%nál lassabb.
Annyit meg nem ér hogy többet fogyasszon,jobban melegedjen,ect,és 0 garancia legyen rá.a másikra pedig több év van,és ki sincs bontva/vadiúj.én pedig hosszútávra tervezek. (2év múlva meg tökmindegy hogy 7v8 fpssel szaggat egy adott játék)
De úgy néz ki már el is adta.....szóval jegelve marad a téma.
Köszönöm a hszeket,és minél hamarabb csatlakozok -
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
Köszi
találtam egy jó kis tesztet: a sima gtx280tól épphogy elmarad
és mivel ez már 55nm-es sztem simán tovább húzható még
Azt hiszem lecsapiok a vadiúj palitra.
Valaki nem tud róla valamit?
egy tesztebn hangosabbnak hozzák ki mint a ref hűtő,egy másikban pedig agyon dícsérik mennyivel jobb mint a gyári..... -
Kleroo
veterán
Köszönöm a HSZ-eket.
Mérlegelek. Aztán majd meglátjuk mi a felhozatal itt a ph-n.
Ez a sima asus megy 700-at GPU-ban? azta!!! (1 tesztben egy 660mhz-es majdnem befogta a gtx275öt)
De akkor inkább ref hűtőset igyekszem vadászni,mert hosszú távra lesz. -
Kleroo
veterán
Köszönöm a válaszokat:
1mellette, egy ellene:
PONTOSAN erre gondoltam: [link]
Szerintetek mennyit ér használtan?
A 8800gt-m is szinte mindent visz röccenés-mentesen,de lett egy full-hd megjelnítőm,amit még ki-kiszolgál 20-35 fps-sel (max grafikán),de azért már nincs neki sok hátra
van aki 8800gt-ről váltott? megéri?vagy tanácsosabb még várni a cserével
-
Kleroo
veterán
Sziasztok GTX260-as vásárlásával kacérkodok. a cél:
216 sp-s legyen,és nagyon-nagyon halk.
Jelenleg egy galaxy CM hűtős 8800gt van a gépben. szerintetek megéri cserélni?
Ez a kártya nekem halknak minősül(csak viszonyításképp,hátha vki ismeri)
Nincs túl sok kártya itt ph-n, de milyen márkát érdemes?
Találtam egy asust,aminek egyedi hűtése van. felejtős,vagy fain ?Corsair vx450 ugye elég neki?
(sok-sok midne van a gépben emellett..... tuner,hangkártya,3winyó) -
Kleroo
veterán
Érdekes lesz ez a gtx280... Teljesen biztos, hogy driver nincs még alá. hiába jelent meg már hozzá egy whql.Ennél többet kell tudnia. 1,4 milliárd tranzisztor?? jéézus, 512mbit? az is brutális. többet fog tudni. Ma rengeteg hírt olvastam át. És egy konklúzió levonható.Itt van a felhasználók mekkája. a 8800gtx idején a gtx aranyárban volt, a gts-ek is annyiba kerültek mint akár egy komplett (irodai)konfiguráció. a 8600meg pff. drága és szar volt a felsőkategóriához képest. Erre most? 8800gt-t kapsz 30 körül, ami 4-5 hónapja 650-70 körül volt.3850et kapsz 22ért. 9600gt-t 25ért. 3870-t 28-30 körül. És ennyi elég.
Több csak 1280+ hoz és crysishoz kell. de az ezuáni kategória sem vészes. 8800 gts,9800gtx 40-45 körül.(emlékszem régen egy 8600gts volt ennyi). az új 4850-70 széria szintén egész olcsó lesz,és gyors. ami az nvidiát arra késztette hogy a 9800gtx árát 199dollára csökkentse.40ropi alatt egy 9800gtx? lol. és ez még lejjebb fog menni.
persze az hozzá tartozik hogy az árak mérséklődésével a teljesítménynövekedés is mérséklődik. a közel 2éves 8800gtx még mindig nagyon erősnek számít.
1szómint100 30-40 ezer fölött kaphatóak a szuper kártyák.És ez most méglejjebb csúszik. nem éri meg a drágábbat megvenni. Csak hát a tudat hogy van jobb-drágább...De megértem ha valaki ebben leli örömét.
jó neki hogy megteheti. -
Kleroo
veterán
Én úgy vélem itt beszélgetés folyik. Ha nem lennének offok,és buta találgatások, akkor maximum a cikkek linktára lenne eme fórum.
Most viszont legalább már tudom, hogy egy 3850 ultra szinten,játszható szinten viszi a crysis t, egy 2160-assal a seggében.Így jó ez.
csak azért "járnak" ide az emberek, hogy kocka hajlamaikat kidumcsizhassák(értelmes,szocializált ember társaságban nem erről beszél).
Be se dugnám az orrom hogyha itt pl csak a gt200 cikek 27345db linkjét, és dr gates szakszerű chip-struktúra beli találgatásait olvasnám -
Kleroo
veterán
válasz
Interceptor #568 üzenetére
Hát újkora óta hülyült.A keményebb játékoknál elkezdett szemetelni a kép, majd lefagyott.
Most pedig már a boot-screen is összevissza szemetel. Szerintem memóriáhibás lehet.
De amúgy a7800 gtx( asus,TOP) még mindig erős kis kari
és hol tart a tesztelése?
Nálam még a gridet is viszi kb 80%os beállításon 40-45 fps-el -
Kleroo
veterán
Tisztában vagyok vele, csak az írásomnak nem ez a lényege. csak gyorsan mondtam egy példát.
2009 vége?No látod. Ez a szánalom.Tényleg szurkolok az atinak. anno a 9000ezres szériával jól felpaprikázta(szétalázta) az nvidiát.A 8800gtx-ig meg sem állt az évenkénti teljesítményduplázásban.
Csak én látom,hogy most mennyire visszaél a monopol helyzetével?? -
Kleroo
veterán
válasz
Interceptor #560 üzenetére
Hmm. nem értem az összefüggést, amire gondolsz.
amúgy most nekem is a régi 7800gtx-em duruzsol, mert a 8800gt-m bekakilt.
-
Kleroo
veterán
Vagy aki 2008 év elejen egy 8800gt-t 38 k-ért
De ettől függetlenül mint cég elég undorító amit most művel.ennyi erővel ha a 7800 gtx chipjét pofozgatná(és nem lenne 8800gtx)
akkor még mindig a 7800gtx szintjén lennénk,annak volt jó vétel, és a játékok grafikája is ott tartana. -
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Nemrég olvastam eme elég igaznak tűnő cikket [link]
Hát mit ne mondjak undorító. Amióta pcm van, mindig is nvidia kártyám volt. Egyszerűen őket bírom.Még ha rosszak is voltak, akkoris. De most mit művelnek?A 2006 szeptemberi g80-as chip teljesítménye dominál még mindig náluk. azt pofozzák össze-vissza(g92-b) amitől számukra olcsóbb lesz.És ebben a cikkben meg megtudhatjuk, hogy az új fejlesztését természetesn pokoli drágán adja majd, és a 2-3 éves(szarér hugyér előállított) chipjeit adja normál áron.Na most remélem ez nem így lesz.De ha mégis, akkor szívből kívánom hogy az Ati egy baromi nagyot rúgjon a seggükbe, hogy eszméljenek már fel mekkora szemetek.
(szerintem visszaélnek a helyzetükkel.Ezzel mindent visszafognak.kevésbé fejlődő technológiák,grafikák,stb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- E-book olvasók
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest