- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Firestormhun
senior tag
Valamit félreértettél, olvastál. Majd a jövőben amikor már nem lesz egy rakás hulladék az OpenCL, akkor majd lehet elkészítik arra is a Velocity fizikai enginet. Egyelőre csak only CPU...
Ezen videó első felében kifejezetten azt taglalják, hogy vga-t csak renderingre, sok magos CPU-kat pedig fizikára érdemes használni. -
Firestormhun
senior tag
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Beowulf_78 #12282 üzenetére
Fordítva nem? Shader órajel felénél ne legyen nagyobb a GPU órajele.
Emlékszem amikor kerestem a kártya határait, 1404MHz-es Shader órajelhez nem tudtam 702MHz-nél nagyobb GPU órajelet beállítani, mert minden ennél nagyobb fekvenciánál visszaesett 3xx MHz-re a GPU. Pl. evga precision újabb verziói nem is engedi ennek az aránynak a megbomlását, a csúzska automatikusan visszaugrik.
-
Firestormhun
senior tag
Én is manuálisan szoktam állítgatni ventit, ha megnyugtat.
Speciál erre a célra az EVGA Precisiont preferálom, mert kevesebb kattintással megoldható mint rivatunerben.
EVGA Precision 1.4
Szerintem próbáld ki, megéri. -
Firestormhun
senior tag
-
Firestormhun
senior tag
Természetesen natívban használom, AA/AF-el kimaxolva.
Nem azt mondom nincsen differencia, de az én elvárásaimnak a két kártya közötti különbség szimplán nem lett volna elegendő arra, hogy lecseréljem. Ha nem kényszerülök rá, nem is teszem. Pont azokban a játékokban nem hozza az extra sok fps-t amiben tényleg kellenének. Lehet nagy eredmény ezekben a címekben +10-15 fps is, de attól még a tényeken nem változtat hogy "csak" 10-15-ről van szó.
Ettől még a GTX280 nagyon jó, nincs is semmi problémám vele, de 8800GTX/ULTRA kaliberű kártyákról szerintem nem érdemes váltani. -
Firestormhun
senior tag
Én nyáron kényszerültem leváltani 8800GTX-et, mivel őkelme sajnos megadta magát, szóval csak az addig megjelent játékokhoz tudom viszonyítani.
Ha a fraps számlálója nem ficegett volna a képernyő sarkában, akkor kb. észre sem vettem volna hogy kártyát cseréltem. Amely játékok döcögősebben futottak 8800GTX-el, ott GTX280 sem hozott látványos javulást.Hol tapasztaltam nagyobb különbségeket? Benchmarkokon kívűl sajnos másban nem igen, talán Unreal Engine 3+AA használatánál.
(Azt azért nem kell ecsetelnem, hogy erősen szubjektív vélemény. Van aki már +10 fps-től el van ájulva, de én személyszerint inkább akkor preferálom a cserét, ha valós gameplay teljesítményben legalább duplázás történik. Sajnos ettől GTX280 nagyon messze áll.)
-
Firestormhun
senior tag
válasz
rumkola #8471 üzenetére
Úgy tűnik flessék megunták az állandó elégedetlenkedőket abból a táborból, ezért kompenzálásul kaptak egy olyan PH stábtagot, aki kitudja őket elégíteni.
Mindenesetre vicces azt látni mennyire megvezethetőek a userek olyan kifejezések használatával amiről fingjuk sincsen. Nem értik a fél hsz-t, de azért biztos igaza van és jól látja a dolgokat...
-
Firestormhun
senior tag
Aero-t ki kell kapcsolni és akkor fog indulni FW 180.42-vel is.
-
Firestormhun
senior tag
Szia!
Használd ezt a progit: EVGA Precision 1.3.2
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Beowulf_78 #4542 üzenetére
Vantage topicban láttam, hogy 177.89-es drivert használod. Inkább tedd fel 177.92-őt, mert az előbbi meghajtóval sok gond van játékok alatt mivel azt eleve OGL 3.0 developereknek készítették, nem átlag usereknek.
-
Firestormhun
senior tag
Én is végeztem pár mérést tuningolt GTX280-al, 0xAA-tól 16x-ig.
GTX280@700/1404/1250, XP, DX9, minden high, benchmark_gpu.bat
0xAA:
Play Time: 34.61s, Average FPS: 57.78
Min FPS: 34.53 at frame 153, Max FPS: 72.82 at frame 982xAA:
Play Time: 38.53s, Average FPS: 51.91
Min FPS: 32.83 at frame 150, Max FPS: 67.34 at frame 714xAA:
Play Time: 42.42s, Average FPS: 47.15
Min FPS: 33.80 at frame 142, Max FPS: 59.32 at frame 1018xAA:
Play Time: 44.36s, Average FPS: 45.09
Min FPS: 33.71 at frame 1982, Max FPS: 57.12 at frame 9516xAA:
Play Time: 46.42s, Average FPS: 43.09
Min FPS: 32.02 at frame 1962, Max FPS: 55.97 at frame 1010Ingame fraps-el mérve, első pálya nap felkeltétől a pálya befejezéséig, 1680x1050, minden high, 4xAA:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
21959, 518030, 20, 78, 42.389Autosave miatt minimum fps nem igazán akkuráns.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Beowulf_78 #4312 üzenetére
Szerintem bármit is választasz nem jársz rosszul. Őszi megjelenésektől sem kell félni, hiszen nagyrészük multiplatform játék, tehát eleve a konzolok most már igencsak szegényes teljesítményéhez vannak optimalizálva, hacsak nincsen elbaltázva valami, PC-n szárnyalni fognak.
GTX260-nál egyértelműen hatalmas pozitívum a tuningpotenciál. Átlag +15 fps-t kicsikarni egy kártyából mindenféle Volt- és hűtésmod nélkül szerintem fantasztikus. Ha le is van maradva valamiben, ezzel tuti visszahozza hátrányát. Számomra további pozitívum, hogy friss játékokhoz NV már a megjelenés napján kiad bugfixelt és teljesítmény optimalizált drivert, ha a szükség megkívánja. Így már elsőre jó teljesítmény mellett végig lehet vinni a játékot, nem kell hónapokat várni +10% gyorsulásért. +Vram is jól jöhet custom made textúra packokhoz, modokhoz, stb..
Igazából te tudod pontosan milyen igényeid vannak, neked kell mérlegelni.
-
Firestormhun
senior tag
Abban az ati+nv kártya kombóban jelátadáson kívül gyanítom nem csinál semmit sem a radeon. Grafikát, fizikát egyaránt a GF kari számolhatja. Hülyeség ezzel vesződni...
NGOHQ-s physx driver radeon alá is legalább akkora hoax mint az Alky féle DX10 XP alá...DX10.1.: SC2 és Diablo 3 kívül nem hallani más címről, ha lenne gondolom bőszen hangoztatná az AMD.(NV pl. nap nap után jelenti az újabbnál újabb PhysX címeket és ismerve a developer supportjukat nem hiszem, hogy a levegőbe beszélnének. Persze nekik könnyeb a helyzetük, hiszen PhysX multiplatform, működik minden konzolon, PC-n minden operációs rendszeren és tömegek tudják kihasználni, köszönhetően a rendkívül elterjedt GF8&9 szériának. Ezzel szemben Vista SP1 és DX10.1-et tudó kártyák elterjedtsége nevetséges jelenleg.)
-
Firestormhun
senior tag
Butaság felárat fizetni tuningolt referencia kártyákért. Azokat az órajeleket simán ki lehet hozni egy 55-ért kapható Gigabyte-ból is.
-
-
Firestormhun
senior tag
#4048 hozzászólást olvasd el...
Hibás GTX280-ak nem hűtés elégtelenség miatt melegszenek fel 100 fok fölé, hanem azért mert eleve hibás a mag. Arra lehet tenni vizet, akkor sem megy lejjebb a kijelzett hőfok, használhatatlan marad.
Saját GTX280-nam idle 47-48 fok, terhelve legizzasztóbb esetben 83-84 fok. Gyári hűtő és a kártya power&thermal managementje jól teszi a dolgát.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
katt777 #4058 üzenetére
Hi!
Crysis:
Vista DX10 VH: átlag 29 fps
[link]
XP DX9 VH patchel: átlag 38 fps
[link]Oblivion egy pici konkretizálásra kényszerül. Kezdjük ott, hogy mit értesz grafikai modok alatt? Ha userek által készített textúra packokra és társaikra gondolsz, akkor adjál linkeket ahonnan letudom tölteni azokat.
NV-nél nincsen temporal, edge-detect, wide-tent stb.. 8x-ból van 8xCSAA(egy fajta kiterjesztett 4xMSAA), 8QxAA(hagyományos 8xMSAA), 8SxAA(1x2 SSAA+ 4xMSAA, csak nhancerből elérhető), valamint Adaptív AA-nak megfelelő MSTRAA és SSTRAA.CUDA egy C fejlesztői környezet NV GPU-k alá. Ha jól tudom csak fizetős videó transzkóder lesz elérhető(Badaboom media converter).
PhysX: legújabb driverrel régi címek 90%-a működik már rendesen. Megnéztem én is pár játékot, szépnek szép, jónak jó, de nem egy nagy cucc.
Videójel kirikásról nem tudok nyilatkozni, nem használtam soha ilyeneket.
-
Firestormhun
senior tag
Megnéztem pár játékot tuningolt GTX280-nal, berakom ide is az eredményeket hátha érdekel valakit.
3dmarkot leszámítva, az alábbi konfigurációban és órajeleken készültek a tesztek:
Intel Q9450 @ 3.4GHz
2x1GB Geil Ultra DDR2 @ 850MHz
Gigabyte GF GTX280 @680/1404/1215 vagy 700/1404/1250
Windows XP 32 bit és Windows Vista 32bit
Forceware 177.41 illetve 177.793DMark Vantage:
[link]Crysis:
[link]
Elég vegyes limites a játék még viszonylag nagyobb felbontásban is. Csak egy szimpla cpu cserétől (E6420@3.2GHz--> Q9450) átlagban 6 fps-sel növekedett a teljesítmény.Call of Juarez DX10:
[link]
[link]World in Conflict DX10:
1680x1050, very high, 4xAA, 16xAF, beépített benchmark:
átlag: 47 fpsCompany of Heroes DX10:
1680x1050, minden high és ultra, 4xAA, 16xAF:
átlag: 85 fpsLost Planet DX10:
1680x1050, minden high, 4xAA, 16xAF:
snow: 63 fps
cave: 78 fpsRace Driver: GRID
1680x1050, minden high&ultra, 16QxAA, 16xAF, San Francisco-i pálya:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
8893, 115758, 62, 92, 76.824Pár kép, fps értékekkel...
Bioshock DX9:
1680x1050, 16xAA, 16xAF:
[link]
[link]
[link]
[link]Mass Effect:
1680x1050, 4xAA, 16xAF:
[link]
[link]Ha érdekel valakit valami, kérdezzen nyugodtan. Megtudok nézni még több progit, játékot, akármit.
-
Firestormhun
senior tag
-
Firestormhun
senior tag
Mintha a kedvedért tették volna fel ezt a kérdést.
COD 5 interjúból részlet:
[I] PCGH: From a developer's point of view, can DX 10 be seen as a milestone in game development?
Cesar Stastny: Nope. The reason is that no major consoles including XBox 360 from Microsoft supports it's API. For cross platform developers like Treyarch it doesn't make sense to use DirectX 10 since it is not portable to consoles like DirectX 9 is for Xbox 360. [/I]
S ez már a sokadik ilyen válasz sokadik embertől. Pár ember itt azt hiszi PC-n kívül nincsen élet és csakis a galád nv tehet arról, hogy nincsenek normális DX10-es programok.
Nem fognak a fejlesztők ground up DX10 engineket irogatni amikor a sokkal jövedelmezőbb konzolok nem tudják azt. Ha nem fizet nekik valamelyik gyártó, akkor tesznek magasról DX10-re. Ideje lenne már ezeket felfogni. -
Firestormhun
senior tag
válasz
raskolnikoff #3247 üzenetére
Ma megleptem magamat egy Asus GTX280-nal. Kár volt...
Ahogy 3D módba vált a kártya, ventillátor felsüvít, másodpercek alatt eléri 105 fokot, játékokban fps lezuhan és 2-3 másodpecenként akad egyet. Totál használhatatlan így...
Hétfőn viszem is vissza.
-
Firestormhun
senior tag
beteg, próbáltad már tuningolni a kártyát? Tesztek alapján egész jó tuning potenciállal rendelkezik. (core: ~730-750MHz, shader: ~1500MHz, mem: ~2400Mhz)
-
Firestormhun
senior tag
G8x alapú kártyákkal egyelőre nem működik még moddolt inf-el sem.
-
Firestormhun
senior tag
-
Firestormhun
senior tag
GTX 260 & GTX280 single, SLI, 3-way-SLI.
-
Firestormhun
senior tag
-
Firestormhun
senior tag
Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition review
Valószínűleg nem sokára leszedik, szóval siessetek.
-
Firestormhun
senior tag
-
Firestormhun
senior tag
MADD+MUL marad, de állítólag lesz még valami extra dolog is, csak nda alatt lévő user nem akar többet elárulni.
-
Firestormhun
senior tag
MUL-ok alacsony kihasználtsága miatt G8x/G9x architektúrán gyakorlatilag csak only MADD teljesítményről beszélhetünk, ami csúcs GF karin is maximum ~400 GFlops.
GT200 szérián állítólag meg lett ez a "missing MUL", szóval ha 930 GFlops-ból valóban ki is tudja használni azt a 930-at, akkor igencsak nagy ugrás lesz a mostani szériához képest.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
mindfreak #691 üzenetére
Egy kicsit meg lett kozmetikázva grafikon beosztása, de amúgy helytálló. Ezek a mostanában kiszivárgott slideok valóban NV sajtóanyagából származnak.
Tesztek június 17-én 15 órától lesznek elérhetőek..
#692 GX2-nél framebuffer limites helyzeteket leszámítva nem igazán lesz gyorsabb GTX280.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- iPad topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Renault, Dacia topik
- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest