- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Kis telefon hatalmas teleppel
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Speed® #22970 üzenetére
Kizárt!
De mind a kettőnek van előnye meg hátránya az tagadhatatlan.
SSD melett szól, hogy 0ns az elérési idő és folyamatosan gyors elérést ad, HDD-n meg ugye attól függ a tányér melyik részén van a kívánt adat. Ha szétszórva az a legrosszabb mert a fejpozícionálás elég sok időbe telik.
Viszont sokkal hosszabb az élettartama. SSD viszont nem fogyaszt/melegszik.
De az SSD hátránya, hogy a tárhely/ár mutatója igencsak gyatra a HDD-hez mérve.Jó áron volt, különben magam se ugrottam volna bele.
Huh a fogyija elég kemény azért. 260-al 264-265W volt terhelve, most alapon NFS alatt a 340-be is lazán belenyal...
Meló? Piha, minek az?!
Érdemi ugrás lenne, nekem a 4850 után a sima ref órajeles 216-os 260 is érezhető gyorsulást hozott. Kérdés mennyibe fájna a váltás...
-
Qru
MODERÁTOR
Pár centivel igen. De alig. Akitől vettem, 6870-e van attól is hosszabb, egymás mellé raktuk a két téglát. Kár, hogy azt nem fotóztam le...
1k-t vertem rá a 6870-ére 3DMák11-ben, de neki Phenom II X4-e volt szóval azért ilyen nagy az előny.
mod:
rup1u5: Raid alig lassabb, azzal sem vesztesz sokat az SSD-hez mérve.
570 alá ne add.Én is azt vettem volna de az ára...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22963 üzenetére
Huh, na meg van. Leesett az állam. Nem gyenge ez a vas. Durván 2x gyorsabb mint a 260-am volt. Melegedni melegszik, de a hangja nem vészes sztem, alig hangosabb mint a 260 volt. Az is hangos volt ha küldted neki, ez is az.
Lőttem két képet is a technikáról: [link]
mod:
Most rádugtam már a fogyimérőt. Idel 124W-ról 136W-ra nőtt a fogyi (cakli-pakli egész gép kivéve a tft-t persze). Terhelve még nem mertem megnézni...
-
-
Qru
MODERÁTOR
Igen! 216SP-s van, de az enyém még a sima GT200-as a tiéd meg már a GT200b-s maggal szerelt. Az a legfőbb különbség, hogy az enyém 65nm-es gyártási csíkszélességen készült a tiéd meg 55nm-en.
A tiéd előnye, hogy kevesebb hőt termel (maga a gpu is alacsonyabb feszen üzemel) és a kisebb GPU miatt egy oldalra elfértek a memóchippek, ezért nem kell lemez a kártya fonákjára.
Az enyémen a nagyobb gpu miatt a kártya fonákján is vannak memó chippel amikről az a burkolat (ami egy fémlemez) vezeti el a hőt.A GTX280/285 között is ez a különbség, bár ott a 285 magasabb órajeljár.
Jah meg még egy, a 55nm-esekről már lespórolták a VRM hőfokmérőket, a 65nm-eseken meg még nem. Tehát a tiéd nem méri a VRM-ek hőfokát.
mod:
Butcher-HUN: Közben pü-ben túl vagyunk a kérdésen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Butcher-HUN #22878 üzenetére
Az csak beállíás hiba lehet... Fesz, időzítés?
1,65V-al tudni kéne a 8-8-8-24 2T-t. Nekem 1,64V-al viszi 8-8-8-20 1T-t 1600-on.
mod:
kpal: HDMI-t nem használok, ott még nem tartok a fejlődésben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Butcher-HUN #22874 üzenetére
Jah és a másik fő hátránya a 295-nek, hogy csak 896MB-os memóval tud gazdálkodni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Butcher-HUN #22874 üzenetére
Nem csak, 8800GT még nem tud PowerPlay-t, se HybridGraphics-ot se az ehhez kapcsolódó Hybrid Power-t, se 3Way SLI-t.
mod:
Szerkesztettél... azt hittem a 88GT és GTX285 közti különbség érdekel.
Mai játékokban a textúra számítás nem annyira fajsúlyos, jóval kevesebbet fogyaszt a 570 ezért jóval kevesebbet is zabál. Tud hangot is továbbítani az 570 HDMI-n anélkül hogy külön be kéne kábelezned a hangkarival. Jah és a GTX295 nem Gather4 kompatibilis textúrázó csatornával rendelkezik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Butcher-HUN #22866 üzenetére
Evga Precision pl. Én is azt használom meg Rup1u5 is pl.
-
Qru
MODERÁTOR
Csak nem bírtam magammal, berendeltem egy GTX480-at.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MrCsiT #22794 üzenetére
Persze, tesztre nálam volt pár "komolyabb" darab. OCZ Vertex Turbo pl, ami több mint 2x gyorsabb az én kis Kingston-om papíron. És életben? Rendszerként kb 3 sec-el gyorsabban jön be a win. Ezért én nem fizetek dupla árat mert nem éri meg.
Jelenleg az alkamazásoknak (OS) bőven elég egy belépő szintű SSD bőven elég. Lényeg, hogy Trim-es legyen és akkor nincs vele maszatolás.
Am csináltam összehasonlító tesztet is róluk: link -
Qru
MODERÁTOR
Nekem marhára tetszik a teljesen burkolt GTX260/280-as. Olyan mint egy becsomagolt tégla.
460 nem éri meg a felárat, 1680x1050-ben játszom még itt sem. Talán HD-nél már érdemes 260-at 460 1GB-ra cserélni. Na majd ha olcsó lesz az 570...
MrCsiT: Hát őőő, csodát ne várj. SSD-nek nem az a fő előnye. Virtuális memót tiltsd le, már azzal ugynaott vagy ahol az SSD-vel, sőtt... SSD-től max a pálya betöltés gyorsul, min fps 1-2-3-al, ami még mérési hibahatáron belül van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #22757 üzenetére
Hát gyanúsan magasak is (voltak) nekem ezek az órajelek gyári karesznak.
Legalábbis a 2400MHz-es ram órajel... pedig köztudottan a ram gyenge az nV-ken, aligha adnának ki ennyire kiélezett karit gyárilag. Minden 2-at visszavinnék kb 1 év után. Persze utólag könnyen okos az ember.
mod:
De akkor sem szép dolog házi barkács/sufni-tuning/kókányos bios-al gyári OC-sként eladni a karajt.
-
Qru
MODERÁTOR
Várok január-februárig én is az fix. Aztán kiderül még mi lesz. 280-al is szemeztem, de az nem lenne olyan nagy előrelépés. 570 meg marha drága még. 480-tól meg még a műszál is kiolvadna a gatyámból úgy melegszik.
mod:
Laraxior: Lőttél róla képeket? Megoszthatnád velünk. Engem legalábbis érdekel...
-
Qru
MODERÁTOR
GTX570-et néztem, de drága még. 480 teljesítményét adja, csak kevésbé melegszik. Lehet akkor majd egy GTX480-at beújítok január-február környékén. Nem baj ha zabál, legalább a TX650-em is meg lesz hajtva kicsit (meg a villanyórám is
).
Lara: Aprón van pár GTX260 nézz körbe.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22732 üzenetére
Hát lehet bevállalok egy GTX260 SLI-t... de a GTX460-on is gondolkozom... szóval tervek vannak csak lóvé nincs.
De valószínűleg csak jövőre veszek GTX570/560-at. De azért egy jóárasított 280-at se vetnék meg.Elkéne passzolnom a 260-amat. Vagy tesómnak átrakni a gépébe, 8800GT-jét meg eladni. Vagy kirakni a polcra, mert ahogy néztem annyira nincs ára, hogy borzasztó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #22729 üzenetére
Nyíregy is messze van nekem, úgyanúgy meg lenne a +5k. Azért ilyen cuccot nem adnék fel postán.
mod:
rup1u5: Gondoltam, hogy egyből ráharapsz erre a visszautsaíthatatlan ajánlatra!
-
Qru
MODERÁTOR
30k BGF GTX280 OCX! De jó ár, kár hogy messze lakik a srác.
-
Qru
MODERÁTOR
Jaja!
B4l!nt: 10W is 10W.
Bár igaz itt már nem vmi jó a tápom hatásfoka, mert 20% alatt vagyok, az visszafogott feszhez mérve nagyon túlméretezett a tápom. Bezzeg ha rátolok egy kis oc-t...
Nagyon kis zabagép ez az i7.
mod:
popey37: 685/2100-on küldöm 3d-ben 65-68%-os ventifordulattal, olyan 60-62 fok között mozog a gpu hőm.
-
Qru
MODERÁTOR
A végén még kedvet kapok én is a feszcsökkentéshez itt... Bár a 260 eleve nem melegszik anyira.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem a vga miatt van. A Geforce-okon nincs hangchip integrálva (mint az ATi-kon), tehát csak akkor lenne hang, ha a vga-t összekötnéd külön a(z alaplapi)hangkártyával. Ennek hiányában biztos, hogy nem a vga "hangkeverése" okozza a pattógó hangot.
Vagy kábel hiba, vagy interferencia pl...
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, kb annyival. Elég pontosan mér ez a Zalman fogyimérő. 2d-ben 129-132W között ingázott a "mutató" low3d-ben (youtube vidilejátszás közben) 140-145W között, belőttem a két középértéket mint egy átlagos fogyit.
Passz, nem turkáltam bele ennyire a kari lelkivilágába mert nálam pöc-röff...
mod:
Rupi-nak igaza van, GTX280 vmivel többet eszik a több számolóegység miatt (uge nem lő ki egyet sem 2d-ben, meg a nagyobb ram miatt is többet eszik valamennyivel. Mondjuk saccra kb átlagosan 15W fogyikülönbséget mondanék a két mód között.
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem anno a GTA 4 szociális klub miatt hülyéskedett így ha jól emlékszem. GPU-Z meg ilyenek miatt nem kéne... Legalábbis nálam akkor is levált 2d-be ha fut a gpu-z, evga precision stb.
Nem hiszem, hogy lenne érdemi spórolás de ha hazaértem melóból megnézem neked, van fogyimérőm.
mod: Tényleg Low-power 3d-ben is lecsökkenti a gpu feszt? Vagy csak 2d-ben? Vagy 3 lépcsőben csökkenti a gpu feszt, tehát külön-külön érték van a 3 profilhoz?
mod2:
pigatt: Ez nem befolyásolja a kari működését, csak 2d-ben többet eszik annyi. Sztem nem is érdemes nagyon foglalkozni ezzel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22403 üzenetére
Igen végülis nem nyernél sokat. Csak a DX11 miatt meg...
Azért ezzel a hűvös nv-s dologgal csak óvatosan, GTX260/280 után is csodára vártunk... erre "kaptunk" GTX470/480-at ami többnyire folyékony fém formájában leledzik az ember gépében. Tiszta terminátor az a vas.Henk: Nálam is alapon kocog a szajré csak a vga-t húzom ha gémelek, így is olyan vga limitem van, hogy "öröm" nézni. Azért az XMP-vel óvatosan, qpi feszt szereti az egekbe küldeni, az meg a procit az örök bitmezőkre.
De fellelkesedtem, este felteszem én is 1600-ra a ramot.
Am mennyire melegszik? Na jó húzzunk át ezzel az X58 és/vagy i7 totyikba. Írjál már vmelyikbe némi tapasztalatot róla. Mennyire melegszik pl az OCZ-hez mérve, mennyire jó érzés, hogy az egyik legrangosabb márka feszít a deszkádban, stb -
Qru
MODERÁTOR
Ezek szerint nem sikerült stabilizálnod az OCZ-t.
Nekem sem, Corsair Dominator-om lett helyette. Ezzel pöc-röff a cucc.
Szép kis kártya gyűjtemény, nem mondom...
mod:
Rup1u5: Hát igazából nem érne annyit nekem, pluszba nem hozna annyit a GTX260-hoz mérve. Szóval marad a 460 nekem is előbb vagy utóbb...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #22378 üzenetére
Bázz de jól néz ki.
De karik se csúnyák.
470-nek ennyivel kisebb a lapátkereke?! Hmm... Nem csoda, hogy melegszik mint atom.SLi csati meg minek? PhysX-hez nem kell sli csati, csak bedugod a 3-ik slotba és kész. Nekem is 8800GTS 512 mellett úgy ment a 8600GT fizikázni, nem kell összekötni hozzá.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
keszegduda #22373 üzenetére
Turboval (3,5GHz) elégnek kéne lennie pedig. Milyen felbontáson tolod? Meg mondjuk ez játék függő is, mennyit gyorsul nem csak driver.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mika1227 #22333 üzenetére
Ez nyilván játék függő. Csak az újabb játékokban várható gyorsulás, de ez le van írva a driver dokumentációban. De ezeket már a GTX400-asokra fejlesztik főként, igazából csak ott hoz érdemi(bb) gyorsulást.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zolisx4 #22306 üzenetére
Néztem GTX275-öt de egyrészt az már olcsósított ugye... Kevesebb rétegű nyák, nem mér vrm hőfokot stb, nem mintha ez annyira nagyon számítana de mégis adjunk már a vasra ha ez a hobbija az embernek. Másrészt árban nincs messze a GTX280-tól. Akkor meg már nem egy herélt memós GTX280-at veszek, hanem egy fullosat. Arról nem is beszélve, hogy nagyon tetszenek ezek a teljesen burkolt vga-k. 285 is kilőve, olcsósított és a 280 ugyanazt tudja picit több fogyival. Na bumm, amennyit megy a gépem kb soha nem térülne meg nekem.
Ha csak netezek belövöm az egymagos 1,8-as cerkát G31-es Asrock lappal és kész.GTX460-ról ezúton is hivatalosan lemondok.
5850-et nem akarok, mert kell a PhysX. Bár már az is felmerült (pont a PhysX totyikban írtam erről), hogy tesóm megkapja a GTX260-am, én veszek egy HD5850-et az ő régi egy slotos Inno 8800GT 1GB-ját meg bedobom fizikázni a gépembe.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22302 üzenetére
Én is. Próbálom magam lebeszélni ész érvekkel egy GTX280-ról. Pedig már volt egy Asus GTX280-am. De ugye nem csípte a Giga deszkám. Asus lapban ment gond nélkül (furmark is), az enyémben meg már post-nál is csíkozott.
Vissza tettük az Asus lapba és ment rendesen megint. WTF?
Így maradt a GTX260-am. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ADAM1337 #22292 üzenetére
Ezen morfondírozok amúgy. 768-as elég is lenne, mert csak 1680x1050-ben gémelek. Még megvárom a HD6000-es szériát, az kicsit letolja a GTX400-ak árát a GTX260-am meg már most sem ér semmi gyakorlatilag (ahhoz képest mennyibe fájt anno). Egyelőre kivárásra játszok, majd kiderül mi lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bulitt #22290 üzenetére
Mákos, úgy látszik most ért át a 14-be.
Tegnap már jó volt de nem volt időm gémelni, majd ma! Úgyis jön a többi ph!-s arc, aztán toljuk az ipart.
Néztem a tesztet a GTS450-ről... Hát meggyőzött arról hogy kihagyom azt a GTS/GTX400-as szériát. Majd ha lesz vmi érdemlegesen gyorsabb kari ami nem 100csillióba kerül és nem fűti el Paksot sem, akkor, akkor...
Max ha bedöglene a 260-am akkor lehetne 1:1-ben váltani (ha nincs rakin 260-asuk).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bulitt #22279 üzenetére
Kiderült a net kapcsolatom szar, beszéltem a UPC-vel és mondták, hogy náluk van vmi gond és türelem, dolgoznak rajta...
zolisx4: Hmm, akkor várok kicsit még és lehet GTX470 lesz belőle.
A TX650 meg legalább megdolgozik a pénzéért.
Tnap néztem fogyi mérővel és terhelve sem megyek 250W-os fogyi fölé (link). Igza az i7-et fogyókúrára fogtam...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Devil Smile #22274 üzenetére
Simán megéri! Tápod is elég lesz hozzá.
-
Qru
MODERÁTOR
Tolja itt vki az NFS World-öt? Full-ban 1680x1050-ben hány fps-nek kéne lennie kb?
Proci és ram alapon (i7 920 2,8GHz, 6GB ddr3 1066MHz CL7), GTX260 216SP: 685/1050-en. Fullban szépen 70-90 közti fps van, de néha beszaggat. Elvileg nem kéne... Lag vagy mi? 15/1,5-es netem van, 29-en voltak a szerón szóval nem kéne elvileg...
-
Qru
MODERÁTOR
Jáj, akkor nem frissítek drivert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kempingezés és sátrazás
- Melyik tápegységet vegyem?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Formula-1
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Sapphire R7 250 1GB
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest