- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz
rb26dett #17041 üzenetére
Nemrég csináltam egy driver frissítést: 182.50 -> 186.16. És láss csodát, most megint tökéletes. Csak az a furcsa, hogy a 182.50-el is jó volt, csak egy pár napja elkezdte csinálni a fentebb említett dolgot. De a lényeg, hogy megint jó. Legalább megnyugodtam, hogy nem a VGA hibás...
Ezek szerint lehet, hogy a 182.50-es driverben van valamilyen bug, ami miatt nem tökéletes a "hybrid power"?
amúgy pedig jó kis kártya -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rb26dett #16909 üzenetére
Igen de jelenleg és a közeljövőben sem várható ilyen kártya tőlük. Ezt a kört bukták az napnál világosabb, majd a GT300-as széria talán...
A GT200 erős gpu de rosszul skálázható vissza, túl drágán gyártható a Radikhoz képest hiába van már GT200b akkor is összetett, sok tranyós és sebességben nincs jelentős előnye. Eleve kb 1/3-al több tranyóból épül fel ami még azonos csíkszélességen is jelentős többlett költséget jelent a legyártása mint az azonos kategóriájú RV770/790. Ehhez hozzáveszed, hogy a 192SP-216SP-240SP-s GT200-at ugyanannyiba kerül legyártani a haszon meg nem mindegy ugye, hogy te GTX280-ként veszed vagy GTX192-ként. Tehát csak a PCB rétegszámán, a VRM-eken és az egyéb felhasznált anyagokon tud spórolni (mennyiségben és minőségben egyaránt) a gyártó amit meg is tett ugye. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rb26dett #16892 üzenetére
Az jó, én mondom csak Furmarkban néztem de az hétköznapi/gémer szempontból extrém terhelést ad a gpu-nak azért van csak pár fok különbség sztem.
Van rendes gar akkor nem érdekes, amúgy is viszonylag ritkán mennek tönkre ezek a karik. Inkább a tuningpotenciált nyírbálták meg az olcsósítással. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rb26dett #16890 üzenetére
Az enyém 65nm-es. Játékban nem néztem, csak FurMark-al. Viszont érdekeks, hogy hiába a GPU hőfok alig hűvösebb levegő amit kitol magából sokkal hűvősebb, érzésre több mint 2 fok a különbség, inkább 12fok. Viszont a VRM hőfokom nem alacsonyabb ha feltekerem a ventit, ami nehezen hiszek el. Lehet félre mér a cucc...
Sajnos az 55nm-esekeből már kispóroltak sok mindent, kevesebb rétegű a nyák, nem mér már VRM hőfokot. -
pisti88+
senior tag
-
-
GabN73
addikt
-
válasz
rb26dett #16853 üzenetére
Win7 nem tudom, nem probaltam vele sosem. Egyszeru a dolog, mert elinditod dx9-ben, amelle meg mindig fel tudod tenni az ultra cfg-ket es szebb is lesz es gyorsabb, mint dx10-ben. Nezd csak meg a 2x aa-t, ugyanugy nez ki csak sokkal gyorsabb. Procit pedig kene cibalni ehhez a kartyahoz.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
rb26dett #16845 üzenetére
Azt szeretném megtudni, hogy ez az 5 év garancia ez hogy működik? Úgyértem hogy 4 év múlva nekem a kártya teszem azt eldobja a kanalat, én beviszem iponékhoz jobb esetbe ha még lesz ugye?! De 4 év múlva nekem ilyen kártyát újat kizárt hogy tudjanak adni, mert nem lesz. Akkor kifizetik a kest, vagy felajánlanak egy azonos értékű kártyát ami majd akkoriba lesz? Vagy ha nem akkor hogy?
-
pisti88+
senior tag
válasz
rb26dett #16742 üzenetére
Igen az lesz a legkézenfekvőbb
kezdetben nyomatékoljál egy márkot kiváncsi vagyok
(vigyázz a gyári vetivezérlés fos, tessék intenzíven használlni a rivát, nembaj ha pörög a venti, és porosodik... semmi baja nemlessz
igen a physix csak akkor mükszik, mert 2 kari közül az egyik fizikát számol, igy elvileg gyorsabb lessz a cucc, gyakorlatilag hülyeségnek tartom, bár aszondják jobban felszabadítja a procit -
pisti88+
senior tag
válasz
rb26dett #16617 üzenetére
Joltetted hogy megvetted, később építgetheted a rendszert köré... Hogy hány %-ban hajtja majd ki, ez fogos kérdés nagyon saccra mondom neked, mert pontos számot szerintem ember nemtud neked mondani de ugy 60-65%ban talán! Ha esetleg a baráti körödben van egy erősebb proci, vagy gép akkor mindenképpen hasonlítsátok össze otthol mit megy meg a havernál, nemkizárt hogy megdöbbentő lesz a külömbség
ez a 60-65% lehet kevésnek tünik, de ha azt vesszük figyelembe hogy no tuning, és minden alapon megy a gép teljesen reális! (akadni igy sem fognak a gamek) Arra viszont szeretném még felhívni a figyelmedet hogy ez a kari már szereti ha kap áramot, elég éhes tud lenni főleg huzibálva, ne hagyd figyelmen kívül a tápot mint olyat, legyen legalább egy 500-as(márkás), és mivel 2*6pines tápcsatija van a karinak kell legyen rajta szabad táp is(hacsak nem gyárilag pce tápkábellel szerelt)
-
pisti88+
senior tag
válasz
rb26dett #16615 üzenetére
Combosabb kell az alaporejeles kihajtáshoz véleményem szerint, vagy egy huzott E8400... Nemkell félni a tuningtol, nem bánt az, ha nemvagy nagy tuningos azt ajánlom fesz emelés nélkül probálgasd a legtöbbet kihozni belőle, azzal nem megy tönkre nemkell félned stb stb stb... Észlelni fogod a 260-as erejét amugy most is, de értékes FPS-től esel el az alacsony orajel, és az aránylag gyenge proci miatt
A te asrock lapodban egy mezei 7.1ch-es alaplapi hangkari dolgozik ami a VIA-tol származik, nem mondom hogy nem szol szépen, de ugyan igy szolna egy Asus,vagy egy Giga lapé is, hisz már mind HD-s, és 7.1-es -
pisti88+
senior tag
válasz
rb26dett #16613 üzenetére
Lapot cseréljél előbb, aztán jöhet majd a proci, de előbb az uj lapban teszteld ki a mostani procit ki tudja mi rejtőzik benne
De egyépként az E7300 nagyban elmarad az E8400-tól... Több chace , eleve magasabb orajel, és kiváló tuninglehetőségek jellemzik, emellet nem is melegedik tulságosan az E8400
De mondom előbb cseréld le azt az Asrockot valami másra, jo lapokat lehet itt venni ph-n a legtöbb ki van tesztelve, és korrektül megy
Arra a kérdésre pedig hogy kihajtod e a mostani procival a karit egyértelmű nem a válasz, főleg nem alap órajelen -
pisti88+
senior tag
válasz
rb26dett #16596 üzenetére
Én is használtam 260-as-t 1280-on, semmi gondom problémám nemvolt vele minden feküdt neki...(Crysis, warheadet is teljesen szépen kitoltam vele, igaz csak 2*es szűréssel...de ezeket haggyuk is nem gépnek valo gamek, szarul irták meg őket) ergó jó választás, alacsony összegért vehetel már, és akár oc-st is választhatol, nekem xfx volt xXx edition jol ment alapon is és huzva is egyaránt!
-
Henk
veterán
válasz
rb26dett #16591 üzenetére
Ha ilyen hosszú távra tervezel akkor keress olyat aminek tényleg hosszú a gari ideje,bár nem tudom ezek a kártyák mennyire lesznek életképesen pár év múlva,ha tényleg beindul ez a dx 10.1-11 dolog.Egy Bfg-vel nem járnál rosszul,de a ref karik szerintem mind egyformák csak a matricája más,meg a kiegészítők.
-
Henk
veterán
válasz
rb26dett #16584 üzenetére
A Bfg szerintem egy jó kari,én egy időben csak olyat vettem ha tehettem mert nem volt velük semmi gondom és a tuningot is elég jól bírták.Viszont a gyári oc-jük egy vicc,általában tényleg 50Mhz körül szokott lenni,viszont emiatt nem kerül többe.Volt olyan,hogy azért vettem oc-t mert olcsóbb volt mint a sima,asszem a 98gtx-em.
-
Henk
veterán
válasz
rb26dett #16582 üzenetére
Nem valószínű,hogy elírás.De mindegy is ha a bolt vállal rá 5 év garit akkor vállal,nem számít ha a gyártó mondjuk csak 2-t.Oldja meg a bolt,de azért kérdezz rá elötte az a biztos.Bár ez a synergy edition asszem valami butított dolog azért olcsóbb ennyivel,de nem vagyok benne biztos és hülyeséget meg nem akarok mondani.
-
Zájec
veterán
válasz
rb26dett #16574 üzenetére
a pixmania tényleg nehézkes ha baj van és gariztatni kell, az ipon-nál nincs ilyen probléma, elég nagy bolt, jól müködik, elég megbizhatóak is... nemtudom milyen jellegü negativ tapasztalata volt a kollégának,, mindenesetre nem irta le, de benyögte magyarázat nélkül.... szerintem manapság az eggyik legjobb bolt... nekem többbször volt poztiv tapasztalatom a gariztatással önáluk...
-
Henk
veterán
válasz
rb26dett #16571 üzenetére
Az xfx csak 2 év garit ad a kártyáira,úgy tudom 5 évet a Bfg vállal,Evga meg 10-et.Monsjuk az árán is meglátszik.A régebbi ref hűtős 260-al nem volt semmi gon,hűtés terén sem.Az újabb nem ref hűtősekről pedig nem sok info van,de még nem hallottam aki melegedésre panaszkodott volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest