- iPhone topik
- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
félisten
-
Lmh
őstag
válasz 4Grider #118069 üzenetére
többször kapcsoltam már ki és be de továbbra is a régi fogy. más domino dayes akcioknál ez nem volt gond.
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
slice14
veterán
válasz 4Grider #118011 üzenetére
Na ja. De én pl. nem sokat tudok kezdeni azzal, hogy nálam nincs vezetékes net bekötési lehetőség ezen az utca szakaszon. Így mobilnettelkel megoldjam az itthoni netem, és ha már a szolgáltató ad egy plusz SIM-et és azt mondja hogy mindenre használhatom (kivéve p2p), akkor örömmel használom. Amúgy sem torrentezem - torrenteztem. Viszont a Netflix, online film és sorozat nézés nálam is befigyel. Nehogy már rosszul érezem magam, mert egyik szolgáltató sem húzta el a házig a kábelét.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
bbmt
senior tag
válasz 4Grider #118011 üzenetére
Nyilván nem 0-24 használnám így.
Csak szégyen , hogy a mellettünk levő sokkal kisebb településeken ott az optika, konkrétan mindenhol, itt pedig még csak tervbe sincs véve a kiépítése, és nem a világvége hanem Szolnok megye a 46-os út vonala.Amúgy az adsl 15Mbps a mobilnet 130Mbps
A kanál a gyengék villája
-
Micsurin
nagyúr
válasz 4Grider #117916 üzenetére
Tippre mennyi lehet még mielőtt kivezetnék?(Ha a 2 év lepereg már jó, ha utána nem tudok rá újítani voda lesz... pont a Spoti volt a lényege a 4GB-s csomagnak.) Nagyon nem érné meg az M + 4GB 4390 helyett fizetnék 5500 körül és cserébe még jelentősen szarabb csomag is lenne...
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
veterán
-
Micsurin
nagyúr
válasz 4Grider #117259 üzenetére
Nem fordult még elő, hogy majd 200 ezer forintnál elvárod az ígért időpont tartását?
Van egy picike henger az egéren egész jó cucc.
AnonymusX + szabonagyur Köszi, azért ez egy vicc...
Nordik alig használom mivel szinte mindig wifi közelben vagyok, de kora tavasszal és ősszel nem fogyott ennyire durván pedig akkor napi használatban voltam és éppen kijöttem mindig. Egy egy cím kikeresése és a Gmaps-en való rápillantás nem indokolna ~10 nap alatt majd 700 mega elhasznált adatot minimális böngészés mellett.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz 4Grider #117250 üzenetére
de. insta, fb, waze, spotify kb. ezek számottevőek, a chrome 196 megát evett, gmail 68, stb. max arra gyanakodnék, hogy egy hétig egy xiaomi a2 volt nálam cseretelefonnak, amíg a mate 10 pro szervizben volt, az sunyiskodhatott.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Micsurin
nagyúr
válasz 4Grider #117223 üzenetére
Standard általuk meghatározott ár érdekes...
9-én egyösszegben benyelték a pénzt azóta semmi, azért mókás.
1414? Gondolom akkor a mára ígért készülék és új sim és számnak reszeltek.
-
veterán
-
Diák66
őstag
válasz 4Grider #116940 üzenetére
Jelenleg úgy nézem a környékünkön így a 900 MHz-es 3G hiánya miatt:
Megszűnt a 3G a következő településeken: (a kiemelt településeket személyesen is ellenőriztem, többi lefedettségi térkép, valamint a cellmapper adataira támaszkodik)
Ácsteszér, Bakonygyirót, Bakonynána, Bakonyoszlop, Bakonypéterd, Bakonyszentkirály, Bakonyszentlászló, Bakonytamási, Borzavár, Csesznek, Gic, Győrasszonyfa, Hárskút, Jásd, Lázi, Lókút, Pápateszér, Pénzesgyőr, Porva, Románd, Sikátor, Súr, Tarjánpuszta, Tés, Veszprémvarsány
Részben megszűnt:
Csetény, Dudar, RavazdA helyzet viszont az, hogy nem tudom lesz-e B8 LTE, mivel ezek ugye Telenoros cellák voltak (amik egyébként működnek is még, csak a Telekom nem csatlakozik hozzá).
Kérdés a Telekomnak van-e elég frekvenciája, hogy a a 2G GSM mellett üzemeltesse majd a 4G LTE-t is. Ha jól emlékszem annó azért nem lett neki saját 3G hálózata ebben a sávban, mert nem volt elég frekvencia. Ez elképzelhető, hogy azóta változott.
-
nagyúr
válasz 4Grider #116826 üzenetére
Mások az igényeink, máshol vesszük igénybe a szolgáltatásokat.
Persze, ez a normális, ha az ember felméri az igényeit a lehetőségek függvényében, szerencsére azért lehet válogatni. A hely meg tényleg sokat nyom a latba, ahol dolgozom, az az épület nem csak a Digi vételt nullázza le, hanem a Telenor jel is nulla, Vodát nem tudom, de az se erős talán, egyedül a Telekom megfelelő. De semmiképpen nem érdemes csak az előfizetés árát figyelembe venni, ezt próbáltam a kollégának ecsetelni. Ha nekem akár egyetlen napig is megbízhatatlan a mobilnet szolgáltatás, már b*6-om az olcsóbb mobilnetet.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz 4Grider #116798 üzenetére
Az tessen felfogni, hogy nagyon sok egyszerű gondolkodású ember él közöttünk, akik úgy gondolják, hogy ha valamiből korlátlanra fizetnek elő, akkor azt nekik amennyire csak lehet, ki is kell használni.
Sajnos ebben nagyon igazat kell adnom. Nem szívesen minősíteném ezt az okos réteget.
Az én Linux disztribúcióim egyébként elérhetőek ftp-n is, gondolom a tieid is.
Persze, csak hát a sok éves megszokás, tudod. Egy opensources közösség terméke, otthon minden letöltött iso-t sokáig futtatok, ha már közösségi termékről van szó. Egyébként iso-kat, sorozatokat mindig leszedem itthon wifin/lanon, mobilnet az melóhoz meg pihiidőben böngészésre van. 20 óra alatt 6-800MB szokott elmenni havi átlagban.
Egy alkalommal kellett váratlanul ez az 1 darab iso és ez is ftp-n jött le, de akármilyen magyarázatot is mondasz, semmiképpen nem fogadható el, hogy hazudnak a felhasználónak. De mondom, nekem csak a tudatlan/képzetlen ÜSZ-szel van néha gondom, magával a T szolgáltatásaival nincs sok problémám. Sőt! Ha lenne használható kábeles net Bp közepén lakótelepi környezetben, már rég átmentem volna Magenta1-be Digitől. Persze az is lehet, hogy van, de a bonyolult lakcímem miatt soha nem fogom megtudni, se a weboldalról se az ÜSZ-től. Ja a bonyolult annyit jelent, hogy 5-7. meg ép./lh. meg emelet is. Sajnálom, hogy nem Fő u. 3.-ban lakom.
-
anglergab
addikt
válasz 4Grider #116798 üzenetére
Igen, ezt én sem értettem hogy munka miatt miért kell a torrent. A Linux iso-k HTTP/FTP-n is letölthetők, ami nincs korlátozva.
Ez valóban egy vitatott téma hogy az internetsemlegesség esetén lehet-e korlátozni. De itt ugye technológiailag indokolt a dolog. Lehet, szigorú vagy általánosító a korlátozás, de azért a többség valószínűleg nem korlátozza/konfigurálja a torrent kliensét, és nem Linux iso-t tölt rajta, és nem csak pár óráig. Szerintem technológiai okok miatt indokolt, azaz több az előnye mint a hátránya.
Most már egyre több területen kiválthatja a mobilnet, mobiltelefon a vezetékest, asztali PC-t, de - a lényeg - nem mindenhol.
Most itt tart a technológia, ezt figyelembe kell venni.
Van még létjogosultsága a vezetékes netnek, asztali PC-nek is. Meg valószínűleg lesz is még nagyon sokáig.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz 4Grider #116790 üzenetére
Mert nem állíthat mást. Hivatalosan nem lassíthatnak protokollokat, mert akkor nem felelnének meg az előírásoknak.
Értem én, gyakorlatilag hivatalosan hazudniuk kell. Mondjuk szerintem azt ne próbálják már kitalálni, hogy valakinek a napi filmek streamje fontosabb vagy nekem egy 3,1 gigás jogtiszta fájl. Ha dolgozom, amúgy sem úszni meg fagyizni szeretnék. illetve igen, inkább azt, de nem lehet.
De ettől függetlenül értelek persze, kösz a kiegészítést. Kár, hogy sajnos a torrent szó mindenkinek csak filmek letöltését és nem jogtiszta tartalmat jelent. De ezt itt ugyanerről már megvitattuk itt, ill konkrétan én vagyok a hülye, aki jogtiszta tartalmat akar leszedni.
(persze 99,9%-át a dolgoknak otthon wifin szedem le, de néha előjöhet ilyen, hogy mobilnet kell, ezért is szoktam volt nap korlátlant fizetni ilyenkor, most épp 30 napos van, mert ez megéri 5000.-ft-ért)[ Szerkesztve ]
-
Szokenesz
senior tag
-
anderledani
őstag
válasz 4Grider #116720 üzenetére
Értem, köszi
és a korlátlan opciókat (appok: messenger, spotify stb) nem kéne itt mutatnia?iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
anderledani
őstag
válasz 4Grider #116710 üzenetére
Milyen bal oldal? Az első képet nézd, az az app
a régi csomaggal 5GB-ot írt ott EU-ra is[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Kbali
nagyúr
válasz 4Grider #116657 üzenetére
Ezeket hiába is próbálod magyarázni, az első két előfizető kifizette a tornyokat (hiszen, mint tudjuk, semmi másból nem áll egy mobilhálózat, amire elő is lehet fizetni publikusan). Akár nagykerként is, hiszen az is van. Az, hogy nem ugrik rá senki egy ilyen kis piacon...
-
Dave1984
őstag
válasz 4Grider #116638 üzenetére
Hidd el megélnének,max nem több tízmilliárd lenne az éves profitjuk,de majd megsajnálom szegény multit,mert ne adj Isten felére esne az éves profitja, miközben a náluk dolgozó legtöbb emberek minimálbért kapnak, esetleg jutalékot.
[ Szerkesztve ]
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
nagyúr
válasz 4Grider #116615 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, pár hónapja korlátlan netet kapcsoltattam be és egy 3,1gigás Debian iso torrenten pontosan max 2Mbps-sel jött, míg FTP-n kb olyan sebességgel, ahogy wifin is szokott.
(ezt csak úgy bele a légtérbe....)
Na látom nem hagyott még alább a 190ft/hó Most opció miatti sivalkodás. Ez már annyira szánalmas szarrágás, hogy kezdem azt hinni, a szar finom.
[ Szerkesztve ]
-
Aaron14
őstag
-
anglergab
addikt
válasz 4Grider #115508 üzenetére
Ez a szolgáltató felelőssége, ami nehéz nekik a netsemlegesség miatt. De technológiailag mindenképpen indokolt.
Nagyon másképp viselkedik egy 1200 Mbps-es DOCSIS ("korlátlan", de max. 500 Mbps-es csomaggal) és egy 300 Mbps-es LTE szegmens (többnyire nem "korlátlan", de sebességkorlátozás nélkül).
Még ha azonos is lenne a szegmensek linksebessége a vezetékes és mobil között, akkor is hatalmas előnye lenne a vezetékesnek. A mobilnál meg persze a mobilitás az előny, de ennek az ára a kisebb kapacitás/nagyobb zaj, könnyebben bedugul a szegmens. Főleg a torrent esetén. Normál forgalomból nagyon sok telefon kellene egy szegmensbe hasonló eredményhez.
Tehát aki nagyon sok készülékre leosztaná vagy torrentezne, oda vezetékes net kell. Mobilnál ezek már extrém használatnak minősülhetnek (nem csak az adatforgalom mennyisége miatt).[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 4Grider #115109 üzenetére
+1 Magáncélú használat esetén hamar lekapcsolja egy NMHH mérőautó az meg súlyos pénzekbe kerül. Passzív antenna még oké de azzal meg mobil esetén nem sokra megy. Esetleg egy mobil router + külső antenna. De telefonálni ezzel is csak telekomnál tud (VoWifi).
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
veterán
válasz 4Grider #115013 üzenetére
Na ezt a részét nem ajánlgatták túlzottan. net APN el jött mifi re sms hogy nem oké a dolog, online használja. Még egy konfifurációs üzenet amivel mifi nem tudott mit kezdeni. Azért ez hasznos info tud lenni.
Mondjuk fórumtársnak ez se túl jó megoldás.
Korlátlan kell neki. Telenornál a Hyper XXL korlátlan 15990Ft ért. De akkor már inkább Red Infinity ugyanennyiért és teljes EU ban korlátlan minden. Vagy Telekom korlátlan + mobil S 11500Ft ért és ez még 5G képes is (Mondjuk Infinity is) ha jó helyen lakik. Felhasználók 90% a semmit se vesz észre NAT ból.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
válasz 4Grider #114616 üzenetére
Ez egy zárójeles követelmény,m ert ezt a funkciót szabályozni nem minden router szoftver tudja. Általában ez a funkció alapértelmezetten átengedésre kerül illetve ha lehet ki/be kapcsolni, akkor alapból bekapcsolt állapotban szokott lenni. Én legalábbis ilyen routerekkel futottam eddig össze.
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
unknownerror
tag
válasz 4Grider #113565 üzenetére
Köszi, ezt megnézem mit tud.
[link] anglergab:
Ahol nincs térerő, ott semmi, de tényleg semmi nincs. 2.4g-n tudunk netet szórni, az átmegy 1-2 fán, de néhol az is necces. Illetve műholdas tv. 1-2 helyen van Voip asztali telefon. Meg a T-nek van amúgy analóg telefonja, de adsl már nincs.
Szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hány házban lehet házon belül telefonálni.3G szokott menni az udvaron, utcán, de az is röhejes sebességgel, de néhol még az udvarban is trükközni kell hogy legyen térerő.
Megpróbálok akkor a szolgáltató(k)nál valakivel egyeztetni, hogy mit lehet tenni, bár úgy tudom hogy ezt már 1-2 szer lejátszották, hogy nem éri meg fejleszteni erre a pár előfizetőre, meglátjuk.
-
veterán
válasz 4Grider #113533 üzenetére
Vodánál is csak 480p ig korlátlan. Azt meg azért bírnia kéne Telekomnak. 3 év Telekom után 2 hónapja vagyon vodás. És ég és föld a különbség 2 hálózat között Telekom javára. Vodánál nagyon gyér 4G háló, ahol van ott is max 15/5mbps amit mérni tudtam, mondjuk cserébe 3G is megy 20/7 átlag ami még mindig bőség YT re is. Szóval ha voda bírja Akkor telekom is bírná ( Ott nem ritka a 90-110/50 es 4G sebesség sem). Ugyanaz a teló.
-
törölt tag
válasz 4Grider #113488 üzenetére
A gond csak az, hogy ez nem már csak Balaton probléma. Pl. Százhalombatta központ vagy éppen Budaörs Szabadság út, Polgármesteri Hivatal környéke is lassú a hálózatuk, sőt Batta központ beltéri 4g lefedettség szinte nem létezik. Legutóbb amit tapasztaltam Budapest, Rétköz utca elején sincs beltéri lefedettség és a sebesség is lassú. Balaton-parton a közvetlen parti apartmanokban jó, ha egy csík a 4g térerő és a max sebesség télen 30-40, Telenor 180, Vodafone december óta olyan 120-140. Szezonban megint jön majd a tök 0, ha nem lesz fejlesztés vagy 5g belátható időn belül.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz 4Grider #113406 üzenetére
Igen, a scheduling nem egyszerű téma.
Ha igazságosan/egyenlően lennének szétosztva a PRB-ok, akkor az egyes rádiós linkek függvényében (főleg SINR) nagyon eltérő lenne a felhasználói élmény. Ez pedig nem lenne fair.
Illetve a kábeles net is be tud dugulni, pedig ott sokkal kisebbek a szegmensek és kisebb a zajszint, azaz sokkal nagyobb a kapacitás.[ Szerkesztve ]
-
adolfo01
tag
válasz 4Grider #112685 üzenetére
Szia.
Ez a tecnikai net kapcsoló volt a probléma!
Köszönöm!Ügyfszolg. értetlenkedett,hogy honnan tudom,hogy van ilyen kapcsoló es annak mi a funkciója,de mondtam azzal most ne foglalkozzon!
Nem lehetett bekapcsolni mert a korábbi Maraton csomag(regi feltételü)nem engedte azt.
Valamit buheraltak es most mükszik minden!
Csak erre volt több napjuk,és azt nem értem,hogy miért én kell általad erre rávezessem őket?
Azért erről megvan a veleményem!
Egy szó mint száz müködik a dolog van újabb 400 MB Maraton netem 500 Ft ert!Köszi mégegszer.
[ Szerkesztve ]
-
adolfo01
tag
válasz 4Grider #112691 üzenetére
Azért annyira nem ráérés kérdese ez.Sokkal inkább arról van szó,hogy a saját erdekemnek megfelelően hasznalom ki a lehetősegeket!
Teszem mindezt azert,mert a szolgáltató szabja meg a szerződesi feltetéleket a jól felfogott erdekét szem előtt tartva!Majd időnként megváltoztatja ugyanazokat szinten az erdekeit szem előtt tartva.A baj,hogy sokszor ő maga nem tartja be azt amit vállalt a saját feltételeiben! De sajnos ez egy ilyen világ![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 4Grider #112666 üzenetére
Olvasd el a cimkét. Eu-n kívüli SIM kártya használatához előbb EU SIM ről kell 5 perc hívást indítani. Le van írva szépen. :)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Milyen TV-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Synology NAS
- iPhone topik