Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt lehet valahol látni mennyi az EUR látra szóló kamat a Wise-nál? Találtam egy ilyet, de ha jól értem, ehhez be kell tenni valami alapba.
-
SFU
tag
Szervusztok,
A kérdésem a következő: nagyobb összeget kell elutalnom forintban egy cégnek, magyar bankszámlára a Wise magánszámláról, ahol jelenleg EUR van. Hogy tudom ezt kivitelezni, lehetőleg tranzakció mentesen? Fizetési kérelem a Cégtől, vagy 50 000 Ft-ként pl.? A másik, hogy váltsam át Forintra a kérdéses EUR-t, és úgy utaljam, vagy csak egyenesben EUR->HUF?
Válaszaitokat köszönöm!U.i van Revolutom is, ha az a megoldás.
-
jbnd-007
tag
Megállították egy 20 ezres szálládíj utalásomat, mert a párom foglalta, ezért a közleménybe beírtam a nevét a könnyebb azonosításhoz. Ezen kiborult az AI, hogy ki az az x y, adjam meg az összes adatát és majd 4 napon belül eldöntik, hogy mi lesz.
Most magyarázkodhatok a szállásadónak, hogy várjon 4 napot, biztos nem vagyok csaló, mert persze törölni se engedi a tranzakciót, hogy kifizessem kp-ban.
Lassan nyitni fogok egy bankszámlát valahol máshol...
-
vesir
tag
Köszi, megtaláltam. Ez alapján még pár EU-n kívüli ország is a SEPA-ba tartozik. Így ha minden igaz tényleg csak a nem EU-s és nem EUR-os utalásoknál van ez a díj.
-
cocka
veterán
Várjál jól értem, tehát ha ingyenes a bankszámlámról az utalás, akkor ingyen beutalok a Wise-ra, de ha ugyanezt a pénzt vissza szeretném utalni magamnak, azért már fizetni kell? LOL
Hát akkor kiveszem ATM-ből, arra tudtommal Wise-ék még nem számolnak fel 0.9%-ot vagy igen? Első kettő állítólag ingyenes 150k-ig a Wise-nál is. -
vesir
tag
Osztrák üzleti fiókom van, 15.-én jött az email, hogy 20.-tól 2.39 EUR-t vonnak le minden beérkező "international Swift payment" után. Mi számít Swift payment-nek? Minden kivéve a belga utalások, mivel belga IBAN-om van? Vagy csak az EU-n kívülről érkező utalások?
-
Balázs Z.
tag
válasz
dredjudge84 #9653 üzenetére
Keresel 1000 forintot -> lejön belőle 15% szja -> megkapsz 850 forintot -> veszel valamit, az eladó által megszabott árra rájön az áfa és kisker-különadó, összesen 31,5%. Azaz kétszer adózik a pénzed, vehetsz az ezresből kb. 582 forint értékű árut... és az egyéb járulékokat nem is említettem.
NA JÓ DE LEGALÁBB ÉRTELMES DOLGOKRA KÖLTIK -
vmarci21
tag
válasz
UberMutant #9651 üzenetére
.
-
sifarr
senior tag
válasz
losslessonly #9648 üzenetére
... Mennyi ez az X összeg most? ...
Az 50e forint fölötti rész 0,45 %-a, de max. 20e forint. Deviza esetén is fizetendő forintra váltva számítva az összeget. -
pdr755
aktív tag
válasz
Busterftw #9644 üzenetére
Arra figyelj hogy a Wise accounton állítsd át a lakóhelyedet a jelenlegire (ha esetleg még korábban Mo-val volt regisztrálva), különben te is fogsz a r*hadtak által bevezetett tranzakciós adót fizetni a €-ról Ft-re váltásnál X összeg fölött.
Ugyanez érvényes a € készpénz Ft-re váltásánál, ahol egyenesen 0,9 % menne a magát kormánynak nevező szervezett bűnözői csoport kezébe. -
Busterftw
nagyúr
Sziasztok,
Van Wise accountom, de nagyon ritkan szoktam csak hazautalni, vagy utaltak nekem. Magyar szamlam mar regen nincs.Mivel ritkan megyek haza, mindig otthon szoktam eurot valtani, hogy legyen nalam keszpenz, de rajottem hogy egy Wise kartyaval igazabol ellennek.
Jol gondolom? HUF virtualban valtok eurot es azt tudom a fizikai Wise kartyaval otthon hasznalni minden gond nelkul?
-
rwbag2012
tag
Államkincstári értékpapírszámláról utaltam EUR-ot a Wise EUR-számlámra. Általában mennyi idő alatt szokott átérni?
-
sifarr
senior tag
válasz
gyulaszu #9639 üzenetére
Vagy tévedek?
Igen.A 13 %-os tb-t ki kellene fizetned.
A Wise 30 %-ot levon (15 % helyett) és befizeti a belga NAV-nak. Ezért SZJA-t már nem kell itthon fizetni. A belgáktól viszont a + 15 %-ot visszekérheted, de sok sikert hozzá. (Pedig ebből a 13 % kijönne.)Persze ez akkor igaz, ha adóügyileg magyar illetékességű vagy.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
YAS-dude #9637 üzenetére
Nem tudom , hogy megfelel-e annak, de "Quellensteuer" már levonják belőle [kép]
Szja-t otthon már nem fizetek egy ideje, de akkor sem írnám hozzá, legfeljebb csak mint információt.
Szerintem az is ugyanúgy van, mint a lottónyeremény. Ott is levonnak minden szükséges adót. Vagy tévedek? -
cocka
veterán
Valaki meg tudja mondani, hogy pontosan mennyibe kerül a HUF egyenlegből normál magyar HUF folyószámlára utalni?
A nagy átláhatóságát fennhangon hirdető Wise ezt képtelen volt KONKRÉTAN leírni:
0.54%-tól? Meddig? Milyen esetben?
-
Pilács
senior tag
Sziasztok,
EUR-t váltottam HUF-ra WISE-on keresztül, másik bankszámlámra. Ezt nem először már, de most gondoltam nem a beadott EUR összekeget küldöm a WISE-nak, hanem rátettem 30 EUR-t plusszba, hogy (gondoltam én) majd ott marad WISE fiókomban. Meglepetésemre ez a 30 EUR sehol se nincs. Várjak, és majd egyszer csak felkerül vagy vissza utalják?
Köszönöm! -
A Wise-nál a perselyekben tartott pénzre is jár a látra szóló kamat?
-
hhgygy
senior tag
Aki időzített utalásokat használ, annak mondom, hogy ma először utaltam így az adót és természetesen 😊 nem sikerült elsőre. Az egyik elment, a másik megakadt és aszongya, hogy "utalásod hamarosan teljesül". A számlán volt bőven elég egyenleg, de engem megzavart, hogy kiírja, hogy adjál hozzá pénzt vagy töröld az utalást. Ezért felhivtam őket, de mire letettem, pont át is ment az utalás. Szóval no para ilyenkor.
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84 #9617 üzenetére
Regisztráció nélkül nem is lehet.
-
aktív tag
válasz
dredjudge84 #9617 üzenetére
Posztoló céges számláját -állítása szerint- előjel nélkül zárolta a Wise, rajta 400.000 dollárral. Vannak még emojik, screenshotok, leírja, hogy nem tud fizetni az embereinek, illetve a végén megkér, hogy lájkolj és kommentelj.
-
HoTDoG
tag
Ez most jött velem szembe. Több, mint kellemetlen a szitu.
-
kovaax
őstag
Sziasztok, akkor mi van, ha nem jön meg az újraküldött belépő sms-sem?
Szerk.: a 3. megjött...
-
seolwon
tag
válasz
UberMutant #9606 üzenetére
Ez ki lett próbálva, tehát fizetési kérelemmel 50k felett is ingyenes az utalás?
-
Thom!
veterán
válasz
UberMutant #9604 üzenetére
Forint-forint is drága
Eurot-forintra kegyetlen utalniMurva anyját
-
Thom!
veterán
Eurós számláról utaltam magyar partnerhez forintba 13.5euroert mi f@sz?
360eFtnak megfelelő euróról volt szó... -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
van esetleg valakinek friss tapasztalata a Wise használatával Kínában?
Működik kp felvételre? Ha igen, melyik banknál?
Érdemes virtuális kártyát létrehozni a CNY "alszámlám" alá és azt be lehet-e kötni a WheChat pay alá?
Előre köszönöm, ha tud valaki ilyen infókkal segíteni. -
jbnd-007
tag
válasz
dredjudge84 #9600 üzenetére
Vagy azért tehetős, mert mindig odafigyelt a költségeire is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest