- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Új alkalmazás erősíti az Apple-ökoszisztémát
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
LoL, ma a Wise blokkolta a MOHU kemény 450 forintos jóváírását, mondván, hogy ezt a gyanús tranzakciót muszáj ellenőrizni. Miután már vagy 10-szer kaptam onnan pénzt.
Én is több alkalommal írattam jóvá MOHU által a Wise szamlámra, eddig semmi gond nem volt. Úgy tudom, hogy a Wise blokkolhatja a kriptó forrásból származó tranzakciókat. Én a visszaváltott palackok egy részét ajándékkártyákkal vásároltam élelmiszer áruházban (személyesen). Az ajándékkártyákat online felületeken vásároltam, ahol közvetlen kriptóval (USDC) fizettem. Magyarul a visszaváltott műanyag palackok kriptó forrásból származtak. Ebből lehet gondom?
[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz
dredjudge84 #9376 üzenetére
A Revolut appban ellenőrizted a beállításaidat? Profilodban a Biztonság lap alján: Szerencsejáték-korlátozás
-
gyulaszu
senior tag
válasz
dredjudge84 #9370 üzenetére
Esetleg ilyen esetben próbáld ki az is, hogy ne érintsd, hanem bedugod. Nekem másodjára néha úgy elfogadja.
gyulaszu
-
zsola400
aktív tag
válasz
dredjudge84 #9370 üzenetére
Ha telóval fizetsz, Wallet-ba be kell rakni +1 magyar bankkártyát, azzal mennie kell.
-
-
zsola400
aktív tag
válasz
dredjudge84 #9367 üzenetére
Ha pl. lottózó is van, a szerencsejáték tiltva van, ilyenkor elutasítja a fizetést.
-
teptep
senior tag
válasz
dredjudge84 #9367 üzenetére
Milyen hibaüzenetet ad a terminál? Milyen logó van a terminálokon? (Melyik bank üzemelteti a terminálokat?) Az üzemeltető banknál kell érdeklődni, illetve a hibát bejelenteni. (Amúgy nem járok dohányboltokban.)
-
dredjudge84
őstag
Mostanában egyre több dohányboltban nem tudok fizetni a kártyával. Másnál is előfordul?
-
vargata
csendes tag
Köszi!
"készpénzfelvételi díj"
Szerintem meglesz, úgy tűnik, hogy 2x lett abban a hónapban felvéve kp.
Az a furi, hogy nem szokott felvenni pénzt róla, de most átpörgetve a havi számlatörténetet a történetben ott látom, hogy a beterhelt esetekben abban a hónapban volt előtte másik.
Sorry, ez user oldali hiba volt + köszi a segítő hsz-kat! -
ACE-
addikt
válasz
vargata #9363 üzenetére
És a Wise számolja fel ezt az összeget? Mit jelent, hogy "ott van rajta", hol van rajta? Az app írja a díjat, vagy ennyivel több van terhelésként a számlán? Mert ha igen, akkor az automata számolta fel, és nem a Wise... Kártyátok ugyanolyan típusú?
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
vargata
csendes tag
válasz
UberMutant #9362 üzenetére
szia!
Köszi!
Ott rendben van. Most néztem meg, 80k és 2 ingyen felvétele van.Üdv, T
-
vargata
csendes tag
Sziasztok,
Kp felvétel téma.
Családban nekem is, családtagnak is van, lett wise kártyája.
Az enyém lett előbb, erről a készpénz kivétel 200 euro-ig ingyenes.
Családtagnak nemrég igényeltük, és amikor néha veszünk fel vele kp-t, akkor felszámol mindig valami díjat, függetlenül attól, hogy uabból az automatából nekem nem számol fel.
Ma pl 50k kp-t vett fel, és ott van rajta 1075 Ft terhelés még.Mi lehet ennek az oka?
Köszönöm, T
(próbáltam visszaolvasni, de nem találtam ideillő hsz-t, illetve ma kínomban tettem egy bejelentést erről a wise-nak, kíváncsi vagyok, hogy mit válaszolnak majd)
-
Noxy
veterán
válasz
rwbag2012 #9353 üzenetére
Csak b.kártyával tudsz venni. [kép]
Vétel után a Wise euró számlaszámodat rögzíteni kell a Mák-ban a bankszámlaadatoknál. (Kifizetés utalása)''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
rwbag2012
tag
Wise-zal eurós számláról online bankkártyás fizetéssel tudok eurós állampapírt venni? Vagy csak utalással tudom megoldani? Hogy ne kelljen plusz díjat fizetnem. Mi a legoptimálisabb megoldás?
-
teptep
senior tag
Ez nem értelmezés kérdése. Az állam törvényben rögzíti, hogy milyen sápot szed be az utalások után a bankoktól. A bank pedig az üzletszabályzatában rögzíti, hogy mennyit von le az ügyféltől. Neked meg tök mindegy, hogy ebből mennyi az államé és mennyi a bank haszna. Legfeljebb eldöntöd, hogy melyik bankot választod.
-
teptep
senior tag
válasz
rasotamas #9348 üzenetére
A Wise HUF számlaadatoknál van 3x8 formátum és IBAN formátum is:
1260xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vagy
HU62 1260 xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx
A Revolut utalási felületen a 3x8 formátum felett jobbra van egy számlaszám felirat.
Ott át lehet váltani IBAN formátumra.A magyar állam által kiszabott [Tranzakciós illeték]:
20 ezer forintig illetékmentes az átutalás (2024.07.31-ig).
2024.08.01-től 50 ezer forintig illetékmentes az átutalás.
Ha ezt a költséget beépíti a Revolut, akkor célszerűbb lesz 50 ezres csomagokban utalni.[ Szerkesztve ]
-
-
teptep
senior tag
Pontosítsd légyszi, hogyan töltesz a saját számládról forintot ingyen a Wise számládra?
Nálam ezt írja ki az app: betéti kártyáról 89 Ft a feltöltés díja. (Mondjuk ez is jó lehetne [rasotamas]-nak.
Bármilyen bankszámláról ingyenes, ilyenkor a küldő oldalon lehet díja az utalásnak. Nekem például 0 Ft a díj (Szupernulla csomag), de a kérdezőnek OTP csomagja van fizetős utalással. -
teptep
senior tag
-
Noxy
veterán
válasz
rasotamas #9340 üzenetére
Évek óta nálunk a családban mindenkinek Revolut számlája van.
0 Ft feltöltés b.kártyával. Kaja, rezsi, stb számla szétosztása 2-3 felé szintén 0 Ft az app-n belül.
Sztm ez lenne a bankváltás.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
OTP-ről utalok a feleségem Wise számlájára mindig hó elején. Kaja, rezsi, stb.
Ez eddig is magas költséggel járt, de ez már eszméletlen sok. Van olcsóbb mód otp-ről wise-ra pénzt tenni? Lehet jobb lenne egy társkártyát kérni.
Otp-re jön a fizu. Még egy jó évig van ott egy hitelem ameddig ezen nem nagyon változtatnék, utána már lehet hogy igen.
Wise nekem is vanhttps://tinyurl.com/rasoapro
-
Noxy
veterán
nincs jele annak hogy valaha ujra kelleni fog
Számla megszüntetése.
Ha meg esetleg újra kellene, akkor tiszta lappal indulsz.
Bővebb hiteles infókért meg ott az ÜF.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
axioma
veterán
Nem hasznakom egy jo ideje a wise-t, es nem egyeztwttem adatot sem, most korlatoztak
nincs jele annak hogy valaha ujra kelleni fog es nem szivesen adnek adatokat [egy rossz probalkozas volt reszemrol dollar->ft valtasra], de azert megkerdezem, ha most igy hagyom felelesztheto marad ha ugy adodna akar evek mulva? -
fatal`
titán
válasz
UberMutant #9334 üzenetére
Magyar banknál azért vannak csomagok, ahol ingyenes az utalás, úgyhogy azt nem számolnám a költségek közé.
De a wise nagyon drága lett.
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
a február 1-től esdékes tranzakciós illeték emelés érinti a Ft bankszámla->HU Wise bankszáma->Külföldi bank deviza utalásokat? Ha igen mennyivel nő a jatt? (pl egy 1M HUF-os utalás esetén)
-
teptep
senior tag
válasz
kalapacsolok #9329 üzenetére
Így utalj Revolut-ról Wise számlára forintot! - ingyenesen!
Röviden: A Wise számlaszámot IBAN formátumban kell megadni. -
UberMutant
őstag
válasz
kalapacsolok #9329 üzenetére
államkincstárból utalhatsz rá ingyen forintot
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van valami lehetőség arra, Hogy ingyen töltsem fel a Wise számlámat? Revolutrol próbáltam utalni de a belföldi bankszámlaszámot amit a wise adott azt nem fogadta el, próbáltam cégként kiválasztani a Revoluton, de úgysem fogadta el. Ha magyar banktól utalok, akkor pedig tranzakciós illeték van.
-
sopruk
senior tag
Simán, mint egy kártyás vásárlás. Megadod a kártya adatokat, aztán az összeget, a bankodnál engedélyezteted és már ott is a pénz.
Innentől a pénzküldés egymás között Revoluton ingyenes. Fel tudjátok egymást venni barátnak...
Viszont először nem lehet hatalmas összegekkel kezdeni a feltöltést, szép fokozatosan emelik a limitet...Ja és ha meghívóval regisztrálsz, a meghívó fél ajándék pénzt kaphat, amit ha jófej, megoszt a meghívottal...
Jut eszembe, fizetési meghívást is tud küldeni neked, akkor csak bankkártya adatokkal tudod küldeni a pénzt (mint egy kártyás vásárlás), nem kell regisztrálni. De ez is limit összeges (még kisebb mint a feltöltési limit)...
[ Szerkesztve ]
-
tng
tag
Sziasztok! Wise HUF számláról Szeretnék Revolut HUF számlára utalni, amihez egy LT kezdetű IBANT kaptam, és a Wise azt írja, hogy ebbe az országba nem tudok IBAN szám alapján pénzt utalni. Hogy tudnám ezt megoldani? Egyelőre ennyi adatom van, mit tudok kérni még a másik féltől, amivel esetleg meg lehet oldani? Ha helyi bankszámlaszámot kérek tőle pl, az megoldás lehet? Köszi!
-
ACE-
addikt
válasz
mokas_gizi #9323 üzenetére
Szerintem magad sem tudod miért biztonságosabb...
-
Sziasztok!
Tapasztaltabb tagoktól kérdezem, hogy a WISE mist szól a VPN használathoz?
Mennyire tilt ki érte paypal úgy tudom tilt.
Magyar IP-ről VPN, tehát nem összevissza váltogatva több országról.
Vissza olvastam a fórumban, de több éves volt amit írtak és az sem volt egyértelmű.
VPN szerintem biztonságosabb ezeket használni, de nyílván nem akarom, hogy az miatt tiltsák a fiókot… -
Bondix
tag
Néztem hogy az ajánlásért is jár összeg de...:
A kérdésem az lenne ha ajánlom 3 embernek és ők regisztrálnak és ingyenes digitális kártyát igényelnek és arra xy banktól rá utalnak 60 ezer Ft-ot és utána pedig vissza utalják. Akkor az beleszámít a jutalom teljesítésebe?
Tehát Ft utalás digitális wise számlára és onnan vissza xy bankba az nem a GBP egyenleg feltőltése ugye?
S a digitális kártyára is vitatkozik ez ami ingyenes vagy csak fizikai kártya rendelése stb játszik?Mert ezt írja ami nem számít bele csak :
"következó utalások nem számítanak
bele a jutalmadba:
Azonos pénznemú utalások (mint például EUR
küldése EUR-ba, vagy GBP egyenleged
feltöltése a GBP számládról) Pénzváltás az egyenlegek között A Wise-kártya használata A meghívói oldaladon meghatározottnál
alacsonyabb összeg küldése"[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Ez is új:
You can now receive British pounds, Japanese yen, US, Australian, and Canadian dollars internationally with SWIFT. No need to convert it, simply share your EUR account details to start receiving.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
ACE-
addikt
válasz
Oliverda #9318 üzenetére
Na, szuper hír, ez lesz akkor a leghasználhatóbb. Revolut-ot nem lehet Google Pay-hez adni, nincs saját bankszámla, Gránithoz meg kell alapszámla, bár abból is lehet ingyenes... és ugye ott a tranzakciók is pénzesek.
-
Oliverda
félisten
Lesz a Wise-nál is gyerekszámla:
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Köszi, Honor és találtam olyat benne, hogy Párhuzamos tér. Appokból instance-ot, fotókat, fájlokat lehet bele külön tenni, mintha egy külön jelszóval védett Launcher lenne.
Mondjuk nem tudnám eldönteni a sajátomat tegyem-e bele vagy az asszonyét.
Lehet minden banki app jobb helyen lenne benne.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Sziasztok!
Hogy lehet 2 accounttal is belépni az alkalmazásba? Ikeralkalmazások közt nincs ott a Wise, nem tudom klónozni.
Histórikusan rálátunk a feleségemmel egymás számláira, az OTP-sre is. Csupán emiatt kérdezem.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Baltazár123
őstag
köszönet az infóért
-
donbig
tag
válasz
Baltazár123 #9310 üzenetére
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
UberMutant
őstag
válasz
Baltazár123 #9310 üzenetére
13% szocho, a forintosított bruttó kamat után.
Ha vonják a belga 30%ot, akkor ezt beírni a külföldön levont szja adó sorba , szintén forintosítva, így magyar szjat nem kell,mert a belga kiüti. -
Baltazár123
őstag
üdv mindenkinek, wise-on fizetett kamat után hogyan kell adózni? van vkinek ebben tapasztalata?
-
Norby86
őstag
Igen, egy fórumtárs épp írta privátban nekem hogy 2 évig ingyenes, utána valami 20 euró. (Gondolom éves díj). De ha így haladunk lesz 800 ft is az Euró 2 év múlva és az már akkor 16.000 ft lenne mint éves díj, az meg már nekem nagyon magas, tekintve hogy most az alap Gránit digitális díjcsomagom van ami éves szinten 4-5 ezer ft között mozog valahol. Igazából 2-3 alkalommal megyek külföldre, nem annyira gyakran, de változó hova, van hogy európán kívül, van hogy belül. A leg fontosabb igazából nekem az lenne hogy ha külföldön veszek le pénzt vagy fizetek akkor minél jobban járjak, ne gomboljanak le rólam annyi átváltási díjjat és készpénz felvételi díjjat. Egyenlőre nincs aki Eurót utal nekem és eddig sem igazán volt, tehát ebben az értelemben jelenleg a deviza számla jelentőségét veszti.
Egyenlőre inkább a Revolut felé kacsingatok jobban, lehet azt választom (elnézést hogy ezt itt a Wise topikban közlöm)
-Norbi-
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Norby86 #9300 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy a wise kis váltási költsége az utóbbi hónapokban mindig 1-5 centen belül épp annyira jön ki mint a revolut csak hétközbeni ingyenes váltása rosszabb árfolyamon, legalábbis eur huf usd közt.
de februártól ez lehet változik az adóemelések következményeképp.[ Szerkesztve ]
/s
-
Gabás
addikt
válasz
Norby86 #9306 üzenetére
Rosszul. A Gránit devizaszámla és kártya most egy ideig ingyenes, azon túl pedig attól függ, melyik olcsóbb, hogy mennyit mész külföldre és mennyit költesz. Kicsit érdemes előre tervezni, főleg hogy a Gránit kedvezményes árfolyama csak munkaidőben érvényes, és az árfolyamok néhány nap alatt sokat változhatnak
[ Szerkesztve ]
-
Norby86
őstag
Na ezt még nem hallottam. Deviza számlám nincs, csak forint. Általában ha megyek külföldre közvetlen szoktam a kártyámmal fizetni meg ha elfogy a pénz ATM-ből kivenni. Ha lenne Revolut vagy Wise kártyám gondolom mint a készpénz felvétel mind a kártyás vásárlás olcsóbb lenne kint. Vagy rosszul gondolom és a Gránit még mindig jobban vált?
dredjudge84: Átolvasom amit küldtél.
-Norbi-
-
Caldera
aktív tag
válasz
Norby86 #9300 üzenetére
A Wise váltási költségeit itt tudod megnézni a különböző felhasználások esetén. [link]
Pl. amit nyersz, hogy nincs számlavezetési díj és csak egyszeri kártyadíj van nem éves. Mindkettő kicsivel bankközi középárfolyam fölött vált, de olcsóbban mint a bankok.''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest