Hirdetés
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Macska topik
- (kiemelt téma)
- Kifutott a Galaxy Watch4: a Samsung lezárta a frissítési ciklust
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
-
31027 - 30901
31027 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
-
-Rolika-
senior tag
Köszi srácok!

baloghgabor: igen, nagyon hasonlítanak.
Remélem még 15-20-szor tudok majd ide írni szeptember 10-én
-
Freddy76
addikt
-
Tsebacsi
nagyúr
-
baloghgabor
aktív tag
-
-Rolika-
senior tag
-
homerhamm
veterán
-
homerhamm
veterán
Ejnye, ezt meg még se mutatom nektek, mit vettem a múlt hétvégén??? Garfield Funko figura.
-
homerhamm
veterán
Ő is csak egy kiscica.❤️
-
Astroboy
őstag
Nálunk szerencsére csak egereket hoz pár havonta, nagy madárbarát vagyok úgyhogy pipa is lennék ha vadászna rájuk.
Mert egyszer régen még hozott, de úgy látszik egy életre megtanulta, hogy nem szabad.
Kb. 1 éves lehetett mikor megjelent az teraszajtóban egy széncinkével a szájában, erre idegbe' jöttem, hogy úgy nyakonb@sztam, hogy kiköpte a földre maga elé a nyálas de sértetlen pipit.
Az meg elrepült.
Ez meg emlékszem jól megsértődött, nem érdekel úgy voltam vele, hogy tanulja meg.
Sikerült, nem úgy mint pl.az ágyban alvásról leszoktatás.
-
erzol
őstag
Ja nem.
Az iparira gondoltam.
A "vad" madarakkal semmi gond.
Nálunk is fogy a rigó, cinke, rozsdásfarkú.
Na ezek tuti nem láttak semmi ipari feldolgozású eledelt se antibiotikumot meg még a tököm tudja mit. -
snpetit
aktív tag
Ha már száraztáp nézd meg jól.
A legelső allergén forrás a szárnyas.
Minden szar, aminek tolla, szárnya, csőre van.
Rizs, szója és madármentes eledelt válassz.
Mi most állunk át a házilag friss alapanyagokból készült kosztra.
50-60% hús (teljesen madármentes) sertés, vaddisznó erősen hőkezelve.
25% köret. Minden a rizsen kívül. Hajdina, köles, bulgur, tojásmentes durum tészta, quinoa, tápióka.
25% rost. Gyümölcsök (kivéve citrusfélék), firss zöldség. répa, édesburgonya, uborka, tökfélék, paprika, paradicsom...
Nehéz lesz.
A szaftosat 3 nap alatt sikerült teljesen elhagyni hála istennek.A legelső allergén forrás a szárnyas.
Ezt a macska szerintem nem tudja amikor hozza a szájában haza... -
erzol
őstag
Benti cicának érdemes lenne megtanítani az udvart is hogy azért ismerje?
Arra gondoltam hogy érdemes lenne ezért pórázt venni és kivinni rendszeresen az udvarra sétálni hogy ismerje a kertet,udvart hogy ha valamiért mégis kiszökik akkor haza találjon ne ijedjen meg?
Nameg hogy lehet kellene neki egy kis kinti lét is legalább pórázon?
Vagy teljesen felesleges? Picit elengedtem és ment volna el, felek hogy nem jönne vissza vagy hogy egy autó elüti...erzol:sajnálom 🥹
akkor mit adjak a kiscicámnak?Ha már száraztáp nézd meg jól.
A legelső allergén forrás a szárnyas.
Minden szar, aminek tolla, szárnya, csőre van.
Rizs, szója és madármentes eledelt válassz.
Mi most állunk át a házilag friss alapanyagokból készült kosztra.
50-60% hús (teljesen madármentes) sertés, vaddisznó erősen hőkezelve.
25% köret. Minden a rizsen kívül. Hajdina, köles, bulgur, tojásmentes durum tészta, quinoa, tápióka.
25% rost. Gyümölcsök (kivéve citrusfélék), firss zöldség. répa, édesburgonya, uborka, tökfélék, paprika, paradicsom...
Nehéz lesz.
A szaftosat 3 nap alatt sikerült teljesen elhagyni hála istennek. -
lowzor
veterán
A Zooplus-on vagy a Fressnapf-on van olyan kaja, ami jó és az ár/érték aránya is megfelelő?
Régebben Feringát vettem a cicámnak, de eléggé elszállt az ára.
Most Felix/Whiskas/Sheba trión él, ezen szeretnék változtatni. -
ubyegon2
félisten
Arra gondoltam hogy érdemes lenne ezért pórázt venni és kivinni rendszeresen az udvarra sétálni hogy ismerje a kertet,udvart hogy ha valamiért mégis kiszökik akkor haza találjon ne ijedjen meg?
Vagy teljesen felesleges? Picit elengedtem és ment volna el, felek hogy nem jönne vissza vagy hogy egy autó elüti...erzol:sajnálom 🥹
akkor mit adjak a kiscicámnak?Arra figyelj, hogy ilyen fiatal macsek simán ki tud bújni bármilyen pórázból, de ha biztonságosnak látod, akkor is eleinte bent szokasd hozzá. Nagyon sokan nem merik kiengedni a cicát a veszélyei miatt, viszont ha meg benti lesz, nagyon meg kell oldani, hogy ne tudjon kiszökni. Kevés kisállat tartása ennyire kockázatos kölyökkorában.
-
flash-
veterán
akkor mit adjak a kiscicámnak? -
Szevam
senior tag
-
erzol
őstag
Kérlek vigyázzatok a tieitekre.
Vesztettem már el cicát , de ilyen különleges kapcsolatom még egyikkel sem volt.
Szinte értette még a gondolatomat is...
Nagyon válogassátok meg, hogy mit adtok nekik enni, mert lerövidíti nagyon az életüket a sok ipari ultrafeldolgozott száraz és nedves táp.
Maradt még itthon három boldogságot adó cicagombóc.
Brúnó
Pamacs
és Szigfrid. -
OPiiPO
veterán
-
Akelaus
senior tag
-
Tsebacsi
nagyúr
Én egy kis segítséget kérek.
kisTöki, aki jelenleg a kettő és feledik cicc nálunk (még nem lett névre véve, dokihoz vive, stb) de már a kert szerves része. Ennek okán ahova csak tud, piszkít a szentem. Ez annyira nem buli, tennék ki neki almot, de milyet és mibe? Nincs gyakorlatom szabadtéri almozásban, erre kérek javaslatokat, segítséget tőletek "pénz nem számít, cicára költöm" jeligére

Köszönöm -
Freddy76
addikt
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
Mikulásbá
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
PhoenixK
őstag
-
ubyegon2
félisten
-
baloghgabor
aktív tag
-
-Rolika-
senior tag
-
Astroboy
őstag
-
erzol
őstag
-
Szevam
senior tag
Muszáj megosszam, nem bírom ki!

-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
A tegnapi alapos kivizsgálás sajnos nem hozott semmi jót.A fogműtét után kapott zodon antibiotikumra nagyon rosszul reagált Tigris.
Teljesen felborította az emésztő rendszerének a működését, amivel a FIV-től legyengült szervezete kérdéses, hogy meg tud-e birkózni. 😥
Lehet, hogy meg kell őriznünk maradék méltóságában és nem hagyni tovább szenvedni...
Józsi doki nagyon profin minden tőle telhetőt megtett.
Már csak a cicán múlik, hogy tud-e élni, az akarat megvan benne, de a szervezete nem ezt mutatja.
Láttam napközben a posztodat az egyik cicás csoportban. Drukkolok, hogy erőre kapjon Tigris. Remélem happyend lesz a vége és felgyógyul szegénykém.
-
erzol
őstag
Sziasztok!
A tegnapi alapos kivizsgálás sajnos nem hozott semmi jót.A fogműtét után kapott zodon antibiotikumra nagyon rosszul reagált Tigris.
Teljesen felborította az emésztő rendszerének a működését, amivel a FIV-től legyengült szervezete kérdéses, hogy meg tud-e birkózni. 😥
Lehet, hogy meg kell őriznünk maradék méltóságában és nem hagyni tovább szenvedni...
Józsi doki nagyon profin minden tőle telhetőt megtett.
Már csak a cicán múlik, hogy tud-e élni, az akarat megvan benne, de a szervezete nem ezt mutatja.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Sziasztok!
Tigris cicámnak kihúzták a jobb oldali fogait fogfelszívódás miatt.
Sajnos eltelt 3 hónap mire rájöttünk az okára és addigra több, mint 2 kilót lefogyott.
2 hete volt a műtét és azóta nagyon nagy szenvedés, hogy bármit megetessünk vele.
Sajnos az antibiotikum kicsinálta a bélflóráját, hiába tuszkolom bele a probiotikum pasztát.
Tényleg mindenen túl vagyunk.
Méregdrága recovrey mousse tápok, nyers darált marha, darált máj és még sorolhatnám. A porrá őrölt száraztápra beáztatva rá sem néz.
Mindent megpróbál megenni, de annyira zavarja a szájában lévő változás, hogy elkezd nyáladzani, azt lenyeli és kihány mindent.
Már többször kapott infúziót és vitaminkoktélt.
Akinek van hasonló "foghíjas" cicája kérem adjon tanácsot, hogy miként lehet átvészelni ezt az átmeneti gyógyulási időszakot. A varrat lassan szívódik fel, ez is zavarja.
Köszönöm szépen, ha valaki tud segíteni egy-két jótanáccsal!
Pacsi!
Tigris, aki enni és élni akar!
Drukkolunk Tigrisnek!
Nagyon szép cica. -
Freddy76
addikt
-
erzol
őstag
Nézd, a lepketapló gomba, mondanám, hogy nem csodaszer, de kettő éve (!) derült ki Dömper Cicámnál, hogy FIV és FELV + !!! Más doki altat azonnal. Ő kapja a lepketapló gyógygomba kivonatot kezdetektől. Plusz amiket leírtam. Holnap megyünk kontrollra, doki is csak nézte a videót, ahol játszik, nem hiszi el! (azt mondja chipet is ellenőrzi majd, az a biztos 😸). Veszteni valo nincsen, azonnal el kell kezdeni. Látom írtál a Facebookon is, van egy nagyon jó csoport, itt többen is fognak segíteni: https://www.facebook.com/share/g/1F1fbXjE38/
😽Köszönöm szépen!
Tigrisről is 2 éve derült ki az aids.
A felv hálisten negatív.
Jelenleg az életéért kűzdünk annyira sovány. -
baloghgabor
aktív tag
Köszönöm szépen a tanácsokat.
Sajnos tigris is FIV-es.
Nagyon szeretnék neki segíteni mert nincs túl sok időm úgy érzem.
Sokszor jön és látom a szemében, hogy számít rám.
A nehézség az is, hogy kinti-benti cica és néha nehéz rátalálni, hogy próbáljam etetni.
Az orvosok is csak próbálkoznak, hogy mit tegyenek.Nézd, a lepketapló gomba, mondanám, hogy nem csodaszer, de kettő éve (!) derült ki Dömper Cicámnál, hogy FIV és FELV + !!! Más doki altat azonnal. Ő kapja a lepketapló gyógygomba kivonatot kezdetektől. Plusz amiket leírtam. Holnap megyünk kontrollra, doki is csak nézte a videót, ahol játszik, nem hiszi el! (azt mondja chipet is ellenőrzi majd, az a biztos 😸). Veszteni valo nincsen, azonnal el kell kezdeni. Látom írtál a Facebookon is, van egy nagyon jó csoport, itt többen is fognak segíteni: https://www.facebook.com/share/g/1F1fbXjE38/
😽 -
Freddy76
addikt
Sziasztok!
Sajnos eltelt 3 hónap mire rájöttünk az okára és addigra több, mint 2 kilót lefogyott.
2 hete volt a műtét és azóta nagyon nagy szenvedés, hogy bármit megetessünk vele.
Sajnos az antibiotikum kicsinálta a bélflóráját, hiába tuszkolom bele a probiotikum pasztát.
Méregdrága recovrey mousse tápok, nyers darált marha, darált máj és még sorolhatnám. A porrá őrölt száraztápra beáztatva rá sem néz.
Mindent megpróbál megenni, de annyira zavarja a szájában lévő változás, hogy elkezd nyáladzani, azt lenyeli és kihány mindent.
Akinek van hasonló "foghíjas" cicája kérem adjon tanácsot, hogy miként lehet átvészelni ezt az átmeneti gyógyulási időszakot. A varrat lassan szívódik fel, ez is zavarja.
Pacsi!
Sajnos nem tudok segíteni, de nagyon drukkolok, hogy rendben legyen a cica.
-
erzol
őstag
Sajnos nagyon nehezen gyógyul a szájseb. Dömper Cicámnak FIV miatt kellett az összes fogát kihúzni, ennek már pont kettő éve. Sok ideig nagyon nehéz volt, folyamatosan kapta az immunerősítőket és gyógygombát (FORL-os Cicáknak is van spec), B vitamin komplexet, és antibiotikumot, fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt (Meloxidyl!). Így tudott már pépeset enni és étvágya is kezdett visszajönni. Egy év után még mindig soványabb volt, de nyilván a betegség is dolgozott, ami Nála gyógyíthatatlan sajnos. De most kettő év után úgy tűnik már több is a súlya, mint kellene. 😸
Köszönöm szépen a tanácsokat.
Sajnos tigris is FIV-es.
Nagyon szeretnék neki segíteni mert nincs túl sok időm úgy érzem.
Sokszor jön és látom a szemében, hogy számít rám.
A nehézség az is, hogy kinti-benti cica és néha nehéz rátalálni, hogy próbáljam etetni.
Az orvosok is csak próbálkoznak, hogy mit tegyenek. -
ubyegon2
félisten
Sziasztok!
Pacsi!
Szia!
Cica gyógykezelésben szerencsére még nulla tapasztalatunk van, de a törpenyuszi gyógyszerei is részben cicás gyógyszerek voltak. Ha kaptunk antibiotikumot, mindig Agroferm port kellett innia, nekünk ivóvízbe keverve nem jött be, csak fecsivel tudtam adagolni és ez egész jól kezeli a bélflórájátm nekünk ez élethosszig volt javasolva egyébként, nulla mellékhatása van. Ha nem ismered, olvass utána.
A másik fontos volt, hogy a nyuszi sem eszik, ha fájdalma van, ezért macskás Meloxyt kapott, ez elnyújtott hatású, csak az adagolását kell pontosan kiszámolni súly alapján, ahogy baloghgabor is írta ez gyulladáscsökkentő is, nincs bélflórára igazán hatással, viszont hosszú távon folyamatosan nem célszerű adni. Ez lenne nálatok is lényeges, mert gondolom fájdalmat okoz a cicának, ha elkezdene rágni. Fontold meg ezeket, a törpenyuszi rettenetes érzékeny kisállat és nála a Meloxy mellett volt evés. Egyik foga túlnövés miatt még sértette is az ínyét és pont a nyamvadt Meloxy hatása miatt nem vettük észre ezt időben, mivel más miatt kapta a fájdalomcsillapítót. De a lényeg, hogy ezek alapból mind cicás gyógyszerek, de Meloxy van kutyás is, de nem tudod elszúrni, mert ezt csak doki írhatja fel.
Ami még nagyon jó ilyenkor, bármelyik DMG csepp, ez az immunrendszert erősíti és az étvágyat is javítja. Mi DMGuard-ot használtuk. Ez nem állatspecifikus, kutya, kismadás, cica, minden is kaphatja, mellesleg növeli a máj méregtelenítő aktivitását, ami ilyenkor szintén fontos.
Remélem mihamarabb rendbejön Tigris, szorítunk érte!
-
baloghgabor
aktív tag
Sziasztok!
Pacsi!
Sajnos nagyon nehezen gyógyul a szájseb. Dömper Cicámnak FIV miatt kellett az összes fogát kihúzni, ennek már pont kettő éve. Sok ideig nagyon nehéz volt, folyamatosan kapta az immunerősítőket és gyógygombát (FORL-os Cicáknak is van spec), B vitamin komplexet, és antibiotikumot, fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt (Meloxidyl!). Így tudott már pépeset enni és étvágya is kezdett visszajönni. Egy év után még mindig soványabb volt, de nyilván a betegség is dolgozott, ami Nála gyógyíthatatlan sajnos. De most kettő év után úgy tűnik már több is a súlya, mint kellene. 😸
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Pacsi!
-
Tsebacsi
nagyúr
A Munka Hősei vagyunk:

-
ubyegon2
félisten
Pár hétig én is próbáltam zajtalanul mozogni, mikor macsek aludt, nehéz volt megszokni, hogy ez teljesen felesleges, mivel teljesen süket.
Ezt épp most láttam...
-
Tsebacsi
nagyúr
-
ubyegon2
félisten
Fejjel lefelé viszont elég félelmetes.
Hát hallod, a képet megfordítva is pont ugyanolyan UFO feje van ezen a képen! A törpenyuszimnak meg Alien feje néhány szögből nézve, így nem is csoda, mivel Hopi Ördi nyuszinak a reinkarnációja. Ez persze poen, de mégis csomó dologban ugyanúgy viselkedik. Sajna ami most a szájában van, azt hamar kinyírta, így továbbra is a kezemet rágcsálja ilyen vehemensen.
Ha látszik a szeme színe, akkor nem UFO fejű amúgy.
-
Astroboy
őstag
Én nem engedtem be a macseket az ágyba, mondjuk nem is kérdezte, hogy jöhet-e!

Amúgy első nap katonásan kijelöltem neki a körletét, mutattam, hogy ez lesz az ágyad(a képen az van, ahol azóta is csak játszik), nézett rám, aztán átrobogott a másik szobába és behuppant az ágyam közepére. Azóta is mindig ott alszik, bár a szélén kezdi, de mire felébredek, mindig az ágy mértani közepén alszik.

Über-cuki!
Fejjel lefelé viszont elég félelmetes.
-
ubyegon2
félisten
Én nem engedtem be a macseket az ágyba, mondjuk nem is kérdezte, hogy jöhet-e!

Amúgy első nap katonásan kijelöltem neki a körletét, mutattam, hogy ez lesz az ágyad(a képen az van, ahol azóta is csak játszik), nézett rám, aztán átrobogott a másik szobába és behuppant az ágyam közepére. Azóta is mindig ott alszik, bár a szélén kezdi, de mire felébredek, mindig az ágy mértani közepén alszik.

-
Szevam
senior tag
Kicsit a "Bober kurwa" (yt) esete...
-
Astroboy
őstag
Ez amúgy mélyen és örökre belém égett, olyannyira, hogy tudat alatt is használom néha.
Pl. esténként mikor lefekvés előtt a bajszossal a szokásos módon imádjuk egymást, az orra hegyétől a farka végéig szoktam lassan de erősen simogatni, pláne ha búgok neki olyankor még a nyála is folyik úgy duruzsol.Ilyenkor a nevét (Piri) szoktam általában lassan és elnyújtottan mondani, kivéve, ha nem azt, hogy szaaaarmaaacskaaaa.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Astroboy
őstag
Legjobbak! Még kép nélkül is elképzelhetők!
"Uradalmi heverészésben megfárdat, trónján szottyadó, bélszerkezetben telt, vánkostestű szőrméltóság"
"Macskahorgászati tevékenység során önkéntesen horogra akadó, összkerékmancsos fékrendszerét aktiváló szárazföldi vattacápa""Függönyrojtozási technikáját tökélyre fejlesztő, 18 karmú bokszosképű bundásnudli"
Legjobb szavajárása megboldogult nagyapámnak volt.
Imádta az állatokat, mindig volt kutya + macska a háznál, ám ismerve saját állataink természetét a kutyát nevén hívta, ellenben a bajszost "semmirekellő lusta szarmacskának."
-
Szevam
senior tag
Legjobbak! Még kép nélkül is elképzelhetők!
"Uradalmi heverészésben megfárdat, trónján szottyadó, bélszerkezetben telt, vánkostestű szőrméltóság"
"Macskahorgászati tevékenység során önkéntesen horogra akadó, összkerékmancsos fékrendszerét aktiváló szárazföldi vattacápa""Függönyrojtozási technikáját tökélyre fejlesztő, 18 karmú bokszosképű bundásnudli"
-
PH 5.5
aktív tag
A 13 éves mentett anyuka alszik
Utolsó hét a még nálunk maradt gyerekkel
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Mikulásbá
nagyúr
-
Astroboy
őstag
Azt tudtátok, hogy a macskanózi mintázata egyedi, mint nálunk az ujjlenyomat?
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Szevam
senior tag
-
jjeahh
nagyúr
Az új mobilban jobb a kamera, így ismét lencsevégre kerül néha a macsek
-
baloghgabor
aktív tag
Pár hónapja szedtem össze egy majdnem kóbor Cicát (bezárt kocsmánál etettem őket), de Cirmike egyszer nem jött elő. Következő héten már elő vánszorgott, de alig élt már. Doki, erősítés, minden megvolt és közben kiderült, hogy FIV-es, ami nem csoda egy kóbor Cicánál, de bármelyik elkaphatja (egyelőre gyógyíthatatlan, halálos betegség, sok immunerősítéssel sokáig élhet. Pláne nálam, mivel a nagyszobában van, a hasonlóan beteg, idősebb Cicámmal. Van egy kifutójuk is, a hónapok alatt párszor már volt is kint, majd jött be. Rohadt módon nem vágyik már ki, fél talán, vagy nem érzi jól magát kint, nem tudom. Bent meg inkább nézd meg:
A többieknek meg van macskabiztos kerítés, 300m körben. Pár hónap meló, meg egy sz@rabb kocsi ára. De köszönik, jól elvannak. Van, aki így is bent van a kisszobában a nap nagy részében. Szóval, ha lehet ne menjenek sehova, se be más jószág. Mindenhol van agyament emberszerű lény, vagy vadállat, kutya, idegen macska, aki hordozhat bármit is. 🐱 -
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Nagyon kis cuki

A tv Tonyt nem igazán érdekli. Egy dolgot leszámítva. Amikor esős autóversenyt vagy szimulátor streamet nézek, mert akkor megkattanik az ablaktörlőtől és ugrál fel a tv-re a kis bolond.
Hála az égnek már nem nagyon csinálja, de amikor hozzám került, akkor simezés közben mániája volt a 3 monitor közül az egyiken bandázni.link
A pc-t meg el kellett kerítenem, mert a kábel rengeteget is imádta
link “Mit nézel? Az egeret keresem!”
-
ubyegon2
félisten
Nagyon kis cuki

A tv Tonyt nem igazán érdekli. Egy dolgot leszámítva. Amikor esős autóversenyt vagy szimulátor streamet nézek, mert akkor megkattanik az ablaktörlőtől és ugrál fel a tv-re a kis bolond.
Hála az égnek már nem nagyon csinálja, de amikor hozzám került, akkor simezés közben mániája volt a 3 monitor közül az egyiken bandázni.link
link De cukiiii! 😺 Imádom, mikor ilyen fejjel néznek, ha rájuk néz az ember, mit is csinálnak éppen!
A PC kábelrengetegét Hopi is betámadta tesómnál, plusz a monitorra szerelt megvilágítót is leverte a fenébe, de amikor tesóm épp 3D renderelt, az egérkurzorra vetette rá magát folyton. Ilyenkor raktam be neki a notin egeres videókat, hogy tesóm tudjon dolgozni.
-
Freddy76
addikt
Sőt, a macskát, ha lehet, inkább bent kell tartani. Egy, a kinti létet már megtapasztalt cicával ez nehéz lehet, de itt a topikban sokan tudnának mesélni arról, milyen veszélyek leselkednek a kinti cicákra, vagy épp Balogh Gábor tudna mesélni arról, milyen elképesztő munkát és pénzt fektetett abba, hogy a macskái az udvarban biztonságban legyenek.
-
Mikulásbá
nagyúr
A macskák jól tűrik a fogságot, nem lesz semmi gond ha csak benti cica lesz. Az enyém a 2. emeleten van, sokszor van egyedül, jól el van már 8 éve.
-
flash-
veterán
Kertes házban lakunk de én nem merem kivinni a 4 hónapos fiú cicám, osszeszedhet más cicáktól barmit,kutya nyest stb.megtamadhatja,autó elütheti..
Nme tudom ez igy nagyon rossz,es mindenkepp kellene nekik a kinti lét,vagy igy is kiegyensúlyozott normális cica lesz?
-
Tsebacsi
nagyúr
Nagyon kis cuki

link Dácukiiii
-
-Rolika-
senior tag
Ez a konyhába zárkózás nálunk is mindennapos, bár pont tegnap beengedtem, mikor kész lett a kaja és annyira sündörgött, hogy odaraktam az orra elé egy sült krumplit, de nem érdekelte. Sokszor tényleg csak az van, hogy betegesen kíváncsiak mindenre, aztán ha megengeded neki, adsz neki belőle, akkor halad is tovább.
Amit viszont tiltunk nekik, na onnan nem tágítanak! Nálunk most a TV-re mászás ilyen újra, de az visszatérő sajna. Legutóbb már érintőképernyősnek gondolta a TV-t és a Play gombot nyomogatta a tappancsával.
Lehet a notebookon figyelte ki a Play indítót, mert azon szokott egeres YT videókat nézni.
Nagyon kis cuki

link -
ubyegon2
félisten
11 egymondatos érdekesség a macskákról
1.) A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján úgy tartják a szakértők, hogy a macskák az egyetlen emlősök a Földön, amelyek nem érzik az édes ízt.
2.) A macskáknak a mellső lábaik hátsó részén is találhatók vibrisszák, nem csak az arcukon. Ezt megfigyelted már a saját cicádon?
3.) A számukra nemkívánatosnak, mérgezőnek vagy romlottnak ítélt ételt a macskák képesek az éhhalál lehetőségének ellenére is visszautasítani.
4.) Ellenben a túlélés érdekében akár a tengervizet is el tudják fogyasztani, ugyanis a veséjük képes kiszűrni a sót a vízből. Ha elgondolkodnál azon, hogy ez nekünk menne-e, szomorúan közöljük, hogy sajnos nem.
5.) Minden macskának egyedi „szókincse” van, amelyet kifejezetten a gazda számára fejlesztett ki. Minden cirmos kicsit máshogy nyávog, dorombol és viselkedik, ha a gazdával szeretne közölni valamit, mint más macskák, akik ugyanazt szeretnék saját gazdájuk tudtára adni.
6.) A fújás nem agresszív, hanem védekező megnyilvánulás. A macska azt szeretné közölni a vele szemben álló állattal vagy emberrel, hogy az távozzon, így nem kell megütközniük. Ezért is hiszik úgy a kutatók, hogy ha két macska között összecsapásra kerül a sor, a védtelenebb, sebezhetőbb fog többet fújni.
7.) Egyelőre nem tisztázott okokból kifolyólag a macskák valamiért borzasztóan utálják a citrusfélék illatát. Ezzel szemben számos példány kifejezetten vonzónak találja a klórszagot. Úgy gondolják, hogy hasonló hatással lehet rájuk, mint a feromonok illata.
8.) Az emlősök között a macskáknak van a legnagyobb szeme a fejméretükhöz viszonyítva.
9.) Egy átlagos macska olyan stílusban tanul, akár egy 2–3 éves átlagos gyermek. Vigyázz, hogy viselkedsz kedvenced mellett!
10.) Minden macska orrlenyomata egyedi, hasonlóan az emberi ujjlenyomatokhoz.
11.) A macskamentára körülbelül a cicák 70–80%-a reagál. A kandúrok érzékenyebbek a növényre, míg a 3 hónapnál fiatalabb kölykök egyáltalán nem mutatnak reakciót....ha két macska között összecsapásra kerül a sor, a védtelenebb, sebezhetőbb fog többet fújni.
A fújás amúgy igaz, de ez a védtelenebb rész nem feltétlenül. Mikor első nap Hopi három hónaposan találkozott a tesóm egyik nagyobb mecsekjával, az is veszettül fújt rá, a pici meg még inkább ment volna hozzá, mert játszani akart. No de a képről is látszik, mennyire nem a fújó cica volt a védtelenebb... Itt a képen Hopi csak felnézett a nagymacsekra, aztán aludt tovább, ekkor még nem akart játszani, gondolom fáradt volt, mert azelőtt egy órával találtuk autó alatt. De amúgy tényleg elment a nagyobb cica is, miután fújt pár veszedelmeset.

-
ubyegon2
félisten
Ez a konyhába zárkózás nálunk is mindennapos, bár pont tegnap beengedtem, mikor kész lett a kaja és annyira sündörgött, hogy odaraktam az orra elé egy sült krumplit, de nem érdekelte. Sokszor tényleg csak az van, hogy betegesen kíváncsiak mindenre, aztán ha megengeded neki, adsz neki belőle, akkor halad is tovább.
Amit viszont tiltunk nekik, na onnan nem tágítanak! Nálunk most a TV-re mászás ilyen újra, de az visszatérő sajna. Legutóbb már érintőképernyősnek gondolta a TV-t és a Play gombot nyomogatta a tappancsával.
Lehet a notebookon figyelte ki a Play indítót, mert azon szokott egeres YT videókat nézni.
-
Tangkuban
csendes tag
1.) A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján úgy tartják a szakértők, hogy a macskák az egyetlen emlősök a Földön, amelyek nem érzik az édes ízt.
2.) A macskáknak a mellső lábaik hátsó részén is találhatók vibrisszák, nem csak az arcukon. Ezt megfigyelted már a saját cicádon?
3.) A számukra nemkívánatosnak, mérgezőnek vagy romlottnak ítélt ételt a macskák képesek az éhhalál lehetőségének ellenére is visszautasítani.
4.) Ellenben a túlélés érdekében akár a tengervizet is el tudják fogyasztani, ugyanis a veséjük képes kiszűrni a sót a vízből. Ha elgondolkodnál azon, hogy ez nekünk menne-e, szomorúan közöljük, hogy sajnos nem.
5.) Minden macskának egyedi „szókincse” van, amelyet kifejezetten a gazda számára fejlesztett ki. Minden cirmos kicsit máshogy nyávog, dorombol és viselkedik, ha a gazdával szeretne közölni valamit, mint más macskák, akik ugyanazt szeretnék saját gazdájuk tudtára adni.
6.) A fújás nem agresszív, hanem védekező megnyilvánulás. A macska azt szeretné közölni a vele szemben álló állattal vagy emberrel, hogy az távozzon, így nem kell megütközniük. Ezért is hiszik úgy a kutatók, hogy ha két macska között összecsapásra kerül a sor, a védtelenebb, sebezhetőbb fog többet fújni.
7.) Egyelőre nem tisztázott okokból kifolyólag a macskák valamiért borzasztóan utálják a citrusfélék illatát. Ezzel szemben számos példány kifejezetten vonzónak találja a klórszagot. Úgy gondolják, hogy hasonló hatással lehet rájuk, mint a feromonok illata.
8.) Az emlősök között a macskáknak van a legnagyobb szeme a fejméretükhöz viszonyítva.
9.) Egy átlagos macska olyan stílusban tanul, akár egy 2–3 éves átlagos gyermek. Vigyázz, hogy viselkedsz kedvenced mellett!
11.) A macskamentára körülbelül a cicák 70–80%-a reagál. A kandúrok érzékenyebbek a növényre, míg a 3 hónapnál fiatalabb kölykök egyáltalán nem mutatnak reakciót.A klórt tanúsítom. Alkoholgőz detto. A covid legrosszabb napjaiban, mikor a saját szigorú fertőtlenítési protokollt követtem, sokat használtam a hypos, alkoholos oldatokat. A cicát ugyan bezártam máshová, én meg gázmaszkban voltam, a művelet után hiába szellőztettem alaposan, ahogy kiengedtem, és megérezte a maradék szagot, már hanyatt is vágta magát és hempergett.
-
-Rolika-
senior tag
Ja hogy kunyerál tőled! Nagyon cuki! 😺
Én még nem merek előtte enni, mert fogalmam nincs, mit ehetnek meg és mit nem. Egyelőre a saját kajái is kialakulóban vannak, de nagyon válogatós macsek. Meg finnyás is. Nem tudom mit ehetett az első három hónapja alatt, de szerintem nem kijárós volt...igaz ahhoz még talán kicsi is volt.
Sokszor van, hogy be kell zárkóznom a konyhába, mert levakarhatatlan.
Amúgy nem adok neki semmiből, de van olyan, hogy mielőtt észbe kapnék már lenyúlt egy darab kicsi sült krumplit
-
ubyegon2
félisten
Ja hogy kunyerál tőled! Nagyon cuki! 😺
Én még nem merek előtte enni, mert fogalmam nincs, mit ehetnek meg és mit nem. Egyelőre a saját kajái is kialakulóban vannak, de nagyon válogatós macsek. Meg finnyás is. Nem tudom mit ehetett az első három hónapja alatt, de szerintem nem kijárós volt...igaz ahhoz még talán kicsi is volt.
-
-Rolika-
senior tag
-
Mikulásbá
nagyúr
Na és ugye ahány macska, annyi féle.
-
Mikulásbá
nagyúr
11.) A macskamentára körülbelül a cicák 70–80%-a reagál. A kandúrok érzékenyebbek a növényre, míg a 3 hónapnál fiatalabb kölykök egyáltalán nem mutatnak reakciót. -
ubyegon2
félisten
-
-Rolika-
senior tag
-
ubyegon2
félisten
https://www.facebook.com/share/r/1C2SGTxkWM/
Ez a reels video rajzfilmként tökéletesen bemutatja az ideális macsek/szolga hajnali kapcsolatot.

A végén besírtam, szerencsére nálunk ez még nem volt.
-
SP!T
addikt
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni hogy egy fiúmacska most(4 hónapos) vagy majd felnőtt korában le tud e verni a szekrényről egy 13kilós 55 centis lcd tv-t és ezért mindenképpen érdemes felfogatni a falra a tv-t,vagy ettől nem igazán kell félni?
Másik kérdés : amikor anyunak viszem a cicát nála a hálóban van és ilyenkor a kajás táljába bemásznak a hangyák.erre valami megoldás?
A mi Bella cicánk 3 éves, de még nem csinált ilyet. Simán elsétálgat a talpán álló tv előtt vagy mögött, de a tévé nincs veszélyben.
-
snpetit
aktív tag
Nem tudom, rendes macska nem csinál ilyet. Mondjuk van Cicám, de hogy mennyire rendes?.
Ez nem a macsek hibája. Kartonlapra TV-ét?
-
baloghgabor
aktív tag
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni hogy egy fiúmacska most(4 hónapos) vagy majd felnőtt korában le tud e verni a szekrényről egy 13kilós 55 centis lcd tv-t és ezért mindenképpen érdemes felfogatni a falra a tv-t,vagy ettől nem igazán kell félni?
Másik kérdés : amikor anyunak viszem a cicát nála a hálóban van és ilyenkor a kajás táljába bemásznak a hangyák.erre valami megoldás?
Nem tudom, rendes macska nem csinál ilyet. Mondjuk van Cicám, de hogy mennyire rendes?.
-
Carlos Padre
veterán
Szia!
1: Igen, érdemes, mindenképp jobb megelőzni az ilyesmit. Pláne, hogy úgymond minimális ráfordítással mekkora veszélyt lehet így kizárni.
2: Rakj egy tálcát a kajás edénye alá, olyat aminek pereme van körbe, majd töltsd fel 1-2 centi vízzel.
De olyan tálat is kapni, ami eleve így készült: [link]
Csak nalam nem haziallat a hangya? Foleg a haloszobaban nem?
-
Astroboy
őstag
Sziasztok !
Szia!
1: Igen, érdemes, mindenképp jobb megelőzni az ilyesmit. Pláne, hogy úgymond minimális ráfordítással mekkora veszélyt lehet így kizárni.
2: Rakj egy tálcát a kajás edénye alá, olyat aminek pereme van körbe, majd töltsd fel 1-2 centi vízzel.
De olyan tálat is kapni, ami eleve így készült: [link]
-
flash-
veterán
Sziasztok !
-
Szevam
senior tag
-
-Rolika-
senior tag
-
Carlos Padre
veterán
Én azt tapasztaltam, hogy bármilyen napi ritmusa van egy bajszosnak, előbb-utóbb a gazdájához igazodik.
Egyik haver hónapokig szenvedett az egerésze hajnali kelésétől, mint kiderült este nem adott neki vacsorát, mert egész nap eszik, minek. Meggyőztem, hogy ha húst nem is, legalább valami szárazat utaljon ki neki, hiszen hajnalban rendszeresen úgy keltette, mint aki éhen akar halni.
Első nap mikor kipróbálta hívott, hogy együtt aludtak 8:30-ig, ami ugye nagyon más mint a 3:30.Nalam sem volt soha problema a korai kelessel, ossze van kotve a reggeli ebreszo hangja a reggeli etetessel.
-
ubyegon2
félisten
Malac!
Ez továbbra is nagyon tetszik. Nemsoká jön az őszi óraátállítás!
A tesóm két kijárósa meg egész éjjel kinn van, este még feljönnek kajálgatni és hajnalban is nyávognak halkan, hogy engeggyé'be! Bárcsak Hopi is ilyen visszafogottan nyávogna, ha ajtón akar bemenni... Ráadásul két napja valami harci kiáltás szerű nyávogást is bevezetett, lelapul, figyeli a karomat és egy hatalmas csatakiáltással ráveti magát. Eszméletlen vicces tud lenni. Amit egy másik kölökkel lebírkózna ilyenkor, azt mind a karommal, kezemmel műveli naponta legalább kétszer.
-
PH 5.5
aktív tag
Már csak egy kölyök maradt a háromból, de már neki is van gazdája. Fekete rosszaság
-
Tsebacsi
nagyúr
Pöpi is hajnal 4-es.
Bár néha tovább alszik, még nem jöttünk rá mitől függ. Malac szerencsére nem tud jelezni az ajtón azt csak Pöpi tanulta meg. Az öröm ha hatig hagynak minket aludni. Ez főleg attól is függ mikor tudjuk őket bekönyörögni a házba. -
Astroboy
őstag
Én tényleg szerencsésnek érzem magam. Amikor hozzám került Tony(7-8 hetes lehetett) akkor elaludni sem volt egyszerű és mindig felkeltett hajnalban. Most már csak akkor "baszogat" reggel ha érzi, hogy már csak forgolódok. Ha alszom rendesen 8-ig, akkor alszik velem. Mondjuk az autómata etető sokat segít ebben. link ilyen kis minitigris volt amikor hozzám került

Én azt tapasztaltam, hogy bármilyen napi ritmusa van egy bajszosnak, előbb-utóbb a gazdájához igazodik.
Egyik haver hónapokig szenvedett az egerésze hajnali kelésétől, mint kiderült este nem adott neki vacsorát, mert egész nap eszik, minek. Meggyőztem, hogy ha húst nem is, legalább valami szárazat utaljon ki neki, hiszen hajnalban rendszeresen úgy keltette, mint aki éhen akar halni.
Első nap mikor kipróbálta hívott, hogy együtt aludtak 8:30-ig, ami ugye nagyon más mint a 3:30. -
ubyegon2
félisten
-
xy.zsolt
addikt
Ne is mondd, Hopi is lepofozta első nap a védelmére kirendelt német vadászterriert, de az nem tágított, mindig követte és elhajtotta a nagyobb cicákat, ha laposan közelítettek. De a nagyok nagy része félt Hopitól, pedig mindhez szaladt oda, hiába fújtak rá.
Valami ugyanilyen habitusú társ kéne mellé, szóval nem egyszerű a társkeresés esetében.
Ez a zöld szemű macsek is gyönyörű! 😺🥰
Törpenyuszik is eszméletlen cukik és hasonlóan öntörvényűek, mint a cicák. Sajnos ők prédaállatok, így macsekokkal nem szerecsés együtt tartani őket. Pedig együtt tudnának hatékonyan rombolni.

Amúgy ma (Augusztus 17) van a Fekete macskák megbecsülésének napja....Black Cat Appreciation Day.
-
atyec7
tag
Kutyaközönséges 20%-os étkezési ecettel átfújni, hagyni rajta egy kicsit, aztán mosogatószeres szivaccsal átdörzsölni (bár én ezt a kutyák tájlával csinálom).
Az egész szökőkúthoz meg szerintem a kávégéptisztító lehet jó megoldás, vagy a citromsavas átmosás (citromsav+víz, bekapcsolni, és békénhagyni fél-egy órát), utána meg sima vízzel alaposan átmosni (az ecet megmarhatja a belsejét). A szűrőt meg külön elmosni.
Köszi: Jól hangzik, kipróbálom.
-
solena
tag
Kutyaközönséges 20%-os étkezési ecettel átfújni, hagyni rajta egy kicsit, aztán mosogatószeres szivaccsal átdörzsölni (bár én ezt a kutyák tájlával csinálom).
Az egész szökőkúthoz meg szerintem a kávégéptisztító lehet jó megoldás, vagy a citromsavas átmosás (citromsav+víz, bekapcsolni, és békénhagyni fél-egy órát), utána meg sima vízzel alaposan átmosni (az ecet megmarhatja a belsejét). A szűrőt meg külön elmosni.
-
ubyegon2
félisten
Én tényleg szerencsésnek érzem magam. Amikor hozzám került Tony(7-8 hetes lehetett) akkor elaludni sem volt egyszerű és mindig felkeltett hajnalban. Most már csak akkor "baszogat" reggel ha érzi, hogy már csak forgolódok. Ha alszom rendesen 8-ig, akkor alszik velem. Mondjuk az autómata etető sokat segít ebben. link ilyen kis minitigris volt amikor hozzám került

Istenem, de eszméletlen cukik tudnak lenni ezek a picurok!
Valóban szerencsés vagy! Mondjuk Hopi is akkor indul be, ha elkezdek forgolódni vagy mondjuk kivágódok az ágyból, ehhez vagy csak közelemben szöszmötöl vagy dob le valami hangosabbat. Pár héttel ezelőttig egyszerűen csak felugrott és az orromat böködte, ha nem mozdultam, elkezdte harapdálni. Ugyanezt csinálta amúgy a törpenyuszim is.
Nyilván nem éhes, mert kétféle szárazkaja meg víze az van neki, de ilyenkor jól esik neki segíteni a konyhában, ha nem azonnal tépem a tasakos tápját. Ma gyorsan letudtam a tasakost, gondoltam gyorsan behozom őt is meg a tálkáját, de amint megevett belőle egy keveset, már nyekergett is a fürdőszoba előtt, mert ugye a csapból szeret inni folyóvizet. No ezt követően már nem is sikerült visszaaludnom, megy a zombi üzemmód...
Szóval lehet nem lennék kisegítve az automata etetővel sem. Mindegy, talán bő félév múlva már nem lesz kölökmacsek!
-
atyec7
tag
Fém, nem műanyag macska itató/szökőkút vízkőtlenítésére ki mit használ/na? Esetleg ecet és/vagy valami keveréke, "titkos"-házi praktikás összetevők stb..?
-
-Rolika-
senior tag

-
ubyegon2
félisten
-
Freddy76
addikt
Ne is mondd, Hopi is lepofozta első nap a védelmére kirendelt német vadászterriert, de az nem tágított, mindig követte és elhajtotta a nagyobb cicákat, ha laposan közelítettek. De a nagyok nagy része félt Hopitól, pedig mindhez szaladt oda, hiába fújtak rá.
Valami ugyanilyen habitusú társ kéne mellé, szóval nem egyszerű a társkeresés esetében.
Törpenyuszik is eszméletlen cukik és hasonlóan öntörvényűek, mint a cicák. Sajnos ők prédaállatok, így macsekokkal nem szerecsés együtt tartani őket. Pedig együtt tudnának hatékonyan rombolni.

Szerencsét... Persze, meg hajnali 5 óra 55-ös kelést, mert a fekete macska éhes...
-
ubyegon2
félisten
Szegénykémnek anno megváltás volt a fog műtéte, annyira fekélyes volt a szája, nagy fájdalmai voltak. Én nem is gondoltam volna, nem tudtam belenézni a szájába, doki mutatott képeket róla (dokumentál mindent, műtét előtt, közben, után). De mára megtanulta már a szárazat is fog nélkül enni. 😺
A fehér cicák is szépek nagyon, nekem is volt egy, de valahogy nemhogy a többiekkel nem jött ki, de a kutyámnak is nekiment, ha olyanja volt. 😁 Az új gazdi pedig annyira szereti, küld fotókat rendszeresen, hogy az ágyban fekszik és mindent megkap.
Számomra érdekes a törpe nyuszi, nagyon keveset tudok róla, nem is nagyon találkoztam velük, még eddig. Hallottam már, meg van távoli ismerősnek, de ők valahogy kimaradtak eddig. 😊
Mókus, szürke Cicám volt, hat évesen halt meg pillanatok alatt, talán Ő küldte Lokit, maga helyett, igazi zöld szemekkel.
Ha már a szem színeknél tartunk. 😺Ne is mondd, Hopi is lepofozta első nap a védelmére kirendelt német vadászterriert, de az nem tágított, mindig követte és elhajtotta a nagyobb cicákat, ha laposan közelítettek. De a nagyok nagy része félt Hopitól, pedig mindhez szaladt oda, hiába fújtak rá.

-
ubyegon2
félisten
Arra ugye nem gondoltál, hogy a házimacska az egyetlen alfajt jelent?
Ha valamire jellemző a mindenféle jelző, akkor a házimacsek ilyen. Hópihének is elég UFO feje volt eleinte, de már lassan kezd fiúfeje lenni. Plusz a fejebúbja hosszanti irányban ráncos, a szőre is ennek megfelelően alakul.Ha FB csoportban mutatod a fotót, azt mondják majd, hogy UV fajta! Ez utcai vegyes lenne. Szóval európai rövidszőrű, nem kínai.

-
baloghgabor
aktív tag
Szegénykém... sajnos a cicáknál is van pár rettegett betegség, mint a törpenyusziknál. Azért szerencsére sokat fejlődött az állatorvoslás is, már nem egyből csak az elaltatás az opció.
Gondolom az nagy sokk lehetett egy cicánál, hogy nem maradtak fogai, a stresszt sokszor ők is nemevéssel élik meg. Lehet sokat dobott az immunrendszerén a DMG csepp! Remélem még nagyon sokáig veletek lesz! 😺❤️
A nagyobb macskakerék amúgy tényleg olyan drága, hogy egy futópad jobban megéri.
Ez a vörös cica is csodaszép! Mindig minden cicának a szemét nézem, lehet ezért se számít, milyen színűek. Bár azt nem bánom, hogy Hopi fehér, mert a REX castor bundájú törpenyuszit 5* annyi idő volt felfedezni a szürke/barna lakásban, mint most Hópihét! Főleg ha nem volt teljesen világos.
Szegénykémnek anno megváltás volt a fog műtéte, annyira fekélyes volt a szája, nagy fájdalmai voltak. Én nem is gondoltam volna, nem tudtam belenézni a szájába, doki mutatott képeket róla (dokumentál mindent, műtét előtt, közben, után). De mára megtanulta már a szárazat is fog nélkül enni. 😺
A fehér cicák is szépek nagyon, nekem is volt egy, de valahogy nemhogy a többiekkel nem jött ki, de a kutyámnak is nekiment, ha olyanja volt. 😁 Az új gazdi pedig annyira szereti, küld fotókat rendszeresen, hogy az ágyban fekszik és mindent megkap.
Számomra érdekes a törpe nyuszi, nagyon keveset tudok róla, nem is nagyon találkoztam velük, még eddig. Hallottam már, meg van távoli ismerősnek, de ők valahogy kimaradtak eddig. 😊
Mókus, szürke Cicám volt, hat évesen halt meg pillanatok alatt, talán Ő küldte Lokit, maga helyett, igazi zöld szemekkel.
Ha már a szem színeknél tartunk. 😺 -
Kolondrum
félisten
Nem valami kínai? Vágott szemei vannak, nyúlt pofája. Van itthon házi sima macska ez más.
Hangja is, meg itt zizeg jön megy. Alvás közben lehet csak megfigyelni. -
ubyegon2
félisten
Köszi a megerősítést! A házimacsek az én tippem volt, a másik viszont az oltási könyvben is így szerepel.
A nyusziknál volt úgy, hogy amelyik nem a 230+ alfaj egyede volt, arra azt mondták, hogy házinyuszi, gondoltam a cicáknál is így van ez.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Astroboy
Ez a jetilábú ez nagyon ütött!

-
Tsebacsi
nagyúr
-
Astroboy
őstag
-
ubyegon2
félisten
-
ubyegon2
félisten
Szegény Dömperkém már elhasznált egy pár életet eddig. Két éve derült ki, hogy gyógyíthatatlan beteg. HIV és FELV pozitív
Átlag állatorvos ilyenkor altatást javasol. Egy idejear, van, aki próbál mást is. Antibiotikum, gyulladáscsökkentő, gyógygombák, egyéb kiegészítők (pl. DMG), és ki lett operálva az összes foga (mivel állandó szájfekély miatt enni sem tudott és szenvedett). Utána jobban lett, de nem igazán akart enni, de nehezen, mégiscsak tartotta magát. Majd egy éve kb. elkezdett visszatérni és hízni is. Pedig sokszorar azt hittem, temetni kell. Doki is hatalmas sikernek tartja, hogy még életben van!
Az igazi macskakerék hatalmas lehet, akkor nem görbült a gerinc, de akkor talán már inkább futópadot raknék Nekik. 🐱
Nálam is van mindegy színű is. 😸 Piros, cirmos-fehér, szürke, fekete, cirmos. Érdekes játéka a természetnek, hogy a cirmos-fehér meg barna foltos a hasán, nem klasszikus háromszínű, de fiú cica. Elvileg főként lányok a három színűek, de Ő ezt nem tudja. Garfield Molly hercegnő meg piros cirmos létére lány, ami megint ritka cicák között.
Szegénykém... sajnos a cicáknál is van pár rettegett betegség, mint a törpenyusziknál. Azért szerencsére sokat fejlődött az állatorvoslás is, már nem egyből csak az elaltatás az opció.
Gondolom az nagy sokk lehetett egy cicánál, hogy nem maradtak fogai, a stresszt sokszor ők is nemevéssel élik meg. Lehet sokat dobott az immunrendszerén a DMG csepp! Remélem még nagyon sokáig veletek lesz! 😺❤️
A nagyobb macskakerék amúgy tényleg olyan drága, hogy egy futópad jobban megéri.
Ez a vörös cica is csodaszép! Mindig minden cicának a szemét nézem, lehet ezért se számít, milyen színűek. Bár azt nem bánom, hogy Hopi fehér, mert a REX castor bundájú törpenyuszit 5* annyi idő volt felfedezni a szürke/barna lakásban, mint most Hópihét! Főleg ha nem volt teljesen világos.
-
Kolondrum
félisten
-
baloghgabor
aktív tag
Még jó, hogy elrohant, minek pazarolnak el egy életét a kilencből! Legalább van veszélyérzete, nem úgy, mint a kis süket fehéreknek.

Nekünk is megjött a kerék, de valami helyet kéne neki csinálni először...
A doki mesélte, hogy járt egy helyen, ahol majd kétméteres macskakerék volt!

Amúgy ért a cicákhoz, neki is van három. Meg 5 nyuszija is, azért járunk hozzá régóta.A színük tényleg mindegy, lenn az Őrségben mindenféle színű volt, de még az elég veszedelmes kinézetű vörös-fehéret is imádtam. 😺
Szegény Dömperkém már elhasznált egy pár életet eddig. Két éve derült ki, hogy gyógyíthatatlan beteg. HIV és FELV pozitív
Átlag állatorvos ilyenkor altatást javasol. Egy idejear, van, aki próbál mást is. Antibiotikum, gyulladáscsökkentő, gyógygombák, egyéb kiegészítők (pl. DMG), és ki lett operálva az összes foga (mivel állandó szájfekély miatt enni sem tudott és szenvedett). Utána jobban lett, de nem igazán akart enni, de nehezen, mégiscsak tartotta magát. Majd egy éve kb. elkezdett visszatérni és hízni is. Pedig sokszorar azt hittem, temetni kell. Doki is hatalmas sikernek tartja, hogy még életben van!
Az igazi macskakerék hatalmas lehet, akkor nem görbült a gerinc, de akkor talán már inkább futópadot raknék Nekik. 🐱
Nálam is van mindegy színű is. 😸 Piros, cirmos-fehér, szürke, fekete, cirmos. Érdekes játéka a természetnek, hogy a cirmos-fehér meg barna foltos a hasán, nem klasszikus háromszínű, de fiú cica. Elvileg főként lányok a három színűek, de Ő ezt nem tudja. Garfield Molly hercegnő meg piros cirmos létére lány, ami megint ritka cicák között.
-
ubyegon2
félisten
Hát, mivel elrohant akkor, így nem sikerült megpörkölődnie
😸 Gyárilag fekete, csak nyáron fakul, a nap pörköli csak.
Biztosan igaza van a dokinak, amennyiben sokáig használná a macska, de eddig egy rövid próbán kívül, semmi sem volt, még belefeküdni sem akar. 😀 A kis exkóbor, meg rá sem nézett. Habár ő lassan már nehezebb lesz, de nem érdekli.
Lett egy másik is, egy kék, csak küldték, de még ki sem bontottam eddig. A többiek kijárósak az udvarra, vízszintesen is tudnak rohangálni. 😺Még jó, hogy elrohant, minek pazarolnak el egy életét a kilencből! Legalább van veszélyérzete, nem úgy, mint a kis süket fehéreknek.

Nekünk is megjött a kerék, de valami helyet kéne neki csinálni először...
A doki mesélte, hogy járt egy helyen, ahol majd kétméteres macskakerék volt!

Amúgy ért a cicákhoz, neki is van három. Meg 5 nyuszija is, azért járunk hozzá régóta.A színük tényleg mindegy, lenn az Őrségben mindenféle színű volt, de még az elég veszedelmes kinézetű vörös-fehéret is imádtam. 😺
-
baloghgabor
aktív tag
Hogyne tetszene, nekem is bundázattól függetlenül tetszenek a kis kakamatyik!
De akkor nem ment át a poén, arra utaltam, hogy a füstölgő elektronika miatt lett ilyen a bundája!
(eredetileg meg fehér volt)Ja igen, a dokinkkal beszéltünk erről a macskakerékről, mivel sok csoportban írták, a 80-as átmérőjű csak kiscicáknak jó...doki mondta, hogy nyugodtan használjuk, de ha 4 kiló közelébe ér a macsek, akkor ez kuka! Venni kell nagyobbat. Szóval ha van 4kg körüli cicád, azt ne engedd bele! A gerincére nem lenne jó hatással a kis átmérőjű kerék.
Hopi szerintem féléves korára eléri a 3 kilót, aztán remélem kicsit lassítani fog!
Három hónaposan másfél se volt.Hát, mivel elrohant akkor, így nem sikerült megpörkölődnie
😸 Gyárilag fekete, csak nyáron fakul, a nap pörköli csak.
Biztosan igaza van a dokinak, amennyiben sokáig használná a macska, de eddig egy rövid próbán kívül, semmi sem volt, még belefeküdni sem akar. 😀 A kis exkóbor, meg rá sem nézett. Habár ő lassan már nehezebb lesz, de nem érdekli.
Lett egy másik is, egy kék, csak küldték, de még ki sem bontottam eddig. A többiek kijárósak az udvarra, vízszintesen is tudnak rohangálni. 😺 -
ubyegon2
félisten
Nekem is van pár xiaomi kütyüm, ezért kézenfekvő volt tőlük az etető. Kutat meg aliról rendeltem. Ez teljesen fém, a Xiaomi meg ha jól tudom műanyag. Tony következő hónapban lesz 1 éves. Egyenlőre úgy van, hogy reggel 5 kor 1 adag, délben 1 adag+fél alu tasakos és este fél 8-kor kap még 2 adagot. Ez így összesen kb 40-45g száraz.
Kutak tényleg jobbnak néznek ki fémből, mármint praktikusabbaknak. Mondjuk itt a nagy űrtartalom a lényeg, ha elromlik, akkor is ott a sok víz.
Ja meg a felboríthatatlanság! Törpenyuszin edződve nekünk olyan formájú és méretű a tál, hogy ezt se foggal megfogni, se borítani nem lehet.
Köszi az adagolás infót, bő fél év múlva jól fog jönni. De úgy látom az 5 órás reggeliidő az standard a cicáknál!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Rolika-
senior tag
Xiaomit nézegettem már én is, mivel van már két okos ketyerém tőlük, így ha vennék itatót, lehet ez lenne. Egy alkalmazás alatt futna a többivel, ezekkel még sose volt gond.
Ez az ugyanakkor kapja a kaját...ez nekem egyelőre még nehéz ügy lenne, de mivel nincs féléves, ez amúgyis változni fog. Most gyakorlatilag akkor eszik, mikor megébred. Szárazak mindig vannak kinn.
Nekem is van pár xiaomi kütyüm, ezért kézenfekvő volt tőlük az etető. Kutat meg aliról rendeltem. Ez teljesen fém, a Xiaomi meg ha jól tudom műanyag. Tony következő hónapban lesz 1 éves. Egyenlőre úgy van, hogy reggel 5 kor 1 adag, délben 1 adag+fél alu tasakos és este fél 8-kor kap még 2 adagot. Ez így összesen kb 40-45g száraz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
31027 - 30901
31027 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Macska topik
- (kiemelt téma)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Parkside szerszám kibeszélő
- E-book olvasók
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kifutott a Galaxy Watch4: a Samsung lezárta a frissítési ciklust
- Milyen TV-t vegyek?
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HBADA E3 Pro - ergonómikus irodai szék lábtartóval
- Eladó De'Longhi La Specialista Arte EC 9155.W karos kávéfőző Garanciális, kiegészítőkkel
- ELADÓ Foursun FS-C35, kompresszoros autós hűtőláda
- iScooter IX4 ÚJ 0km 2év gari
- Használt Hurom H320N Premium Slow Juicer (hidegen sajtoló) - sötétzöld - garanciális
- Új Bontatlan Samsung SM-R955 Galaxy Watch6 Classic 43mm LTE Ezüst
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix GTX 1050Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung DDR4 8GB asztali RAM 2400MHz -TÖBB DARAB 1 év garancia + számla
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Barracuda HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Macbook Neo 256GB Indigó - Bontatlan (Garancia 2029.08.10-ig)

Valamikor lett találva az erdőben, így kicsinek nem is láttam anno. 🐱 Mostmár szenior Cica, több, mint egy évtizede boldogít. 😽