Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
őstag
válasz
Palapo
üzenetére
Klónozás. Sok féle alkalmazás létezik - kinek melyik a kedvence. Én azt javaslom, hogy a Macrium Rescue Media 10.0 [PE11 x64].iso fájlt töltsd le innen: [#32685]. Rufussal kiírod egy 1 gigás pendrive-ra és bootolsz róla. Klónozáskor azt kell megoldanod, hogy egyszerre láss 2 meghajtót valamelyik laptop vagy asztali gépedben:
Vagy a régi és új laptop SSD-ket egyszerre,
Vagy az egyik SSD-t és egy ideiglenes háttértárat, például külső HDD.
Ez utóbbi esetben nem klónozol, hanem lemented az SSD tartalmát, s majd SSD csere után a másikra visszatöltöd. A rendszer SSD-n ilyen partíciókat fogsz látni:part1: 100MB EFI Bootpart2: 16MB Microsoft Reservedpart3: opreracios rendszerpart4: Recovery
Klónozáskor, illetve a rendszer visszaírásakor arra figyelj, hogy az első 3 partíciót átmásolod, a 4-et pedig nem a 3. után, hanem a jobb szélére másolod. Tehát az üres hely ne a 4. mögött, hanem a 3-4 között legyen. Utána a 3. rendszerpartíció méretét megnöveled, hogy kitöltse a szabad helyett. -
teptep
őstag
válasz
Palapo
üzenetére
Model: Ideapad 3 15IAU7 82RK0009MZ
CPU: i5-1235U
RAM: 1x8GB soldered +1xSO-DIMM
SSD: 256GB SSD M.2 2242 PCIe 3.0x4 NVMe
SSD slot: One M.2 2280 PCIe 4.0 x4
---
1 db 2280-as SSD slot van a laptopodban. A benne lévő 2242-es SSD-t a fém toldókerettel együtt ki kell szerelni, és egy 1000GB M.2 2280 PCIe 4.0x4 NVMe TLC SSD-t kell helyette beszerelni. Az SSD linked nem működik. Az árukereső szerint nálunk [ezek] a legolcsóbb SSD-k. Ezek közül ezt a kettőt javaslom: [Crucial E100] vagy [ADATA LEGEND 860] -
teptep
őstag
válasz
Palapo
üzenetére
Írd már meg a pontos 10 karakteres modelszámot. Például: [82RK00FMHV]
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok.
A gyerekeknek van ilyen laptopjuk(2db):
LENOVO-IDEA IdeaPad 3 15IAU7
Notebook (15.6 ", 256 GB SSD, Arctic Grey)
45Wh akksi
Panaszkodnak, hogy kevés a tárhely. Így arra gondoltam, hogy veszek nekik 1TB SSD-t. Ha minden igaz, ennél a típusnál egy slot van, így a 256-os helyére fog menni az 1TB.
A kérdésem az lenne, hogy milyen márkájút vegyek? Típusra, ha jól tudom, M.2 NVMe SSD 1TB kell.
Illetve a klónozás mennyire problémás, egyszerű?Köszönöm előre is a válaszotokat!
-
B-L-A-C-K
titán
Én már 3 éve OLED-re váltottam, több gépem is volt, és igen be lehet égetni a kijelzőt (nekem égett már be), de elég extrém körülmények kellenek hozzá. Ha pár dologra odafigyelsz ami nem vészes (pl tálca automatikus elrejtése), akkor nem lesz gond. Cserébe meg ég és föld a kijelzője a "hagyományoshoz" képest. Miután megvettem az első OLED-es gépet, a TV-t is utána lecseréltem OLED-re, és azt sem bántam meg.
-
Magnat
veterán
Én sem, tuti mindig azt nézegetném, h a tálca v más statikus rész beégett-e már

Persze kontrasztosabb, de egy notinál pont nem érdekel, nem játszom és nem filmezek rajta, a melómhoz meg megint teljesen mindegy.
Igazából telefonnál is csak ott érzem benne a poénfaktort, h tudja az AOD-t, meg talán frissítési frekiben is csak az oled tud lemenni 1 hz-re, de ebben nem is vagyok biztos. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Legion 5 15ARH05 2021 es modell.
Eddig még nem volt pasztázva, sem pedig hőpad cserélve. A garancia már lejárt róla úgy hogy ezt a műveletet szeretném elvégezni.
Az lenne a kérdésem hogy milyen vastagságú hőpadok valóak hozzá? -
ace05
senior tag
válasz
thomasa
üzenetére
A tartósság miatt biztos a legion 5-töt választanám a videokártya miatt. Van cserélhető ramja. De a Legion az full műanyag, még az ideapad az alumínium és oled kijelző. Azt mondanám, ha hordozgatni akarod, dolgoznál rajta, némi koca játék, akkor lehet, hogy az idepad mellet döntenék(amd-s verió). De ha otthon tartod, akkor legion 5, de abból is az amd- s verzió.
-
Oetker
csendes tag
Sziasztok!
Egy Lenovo Legion 5 15ARH7 Laptophoz szeretném bővíteni m.2-es ssd-vel, játékra lenne használva, 2 tb-os lenne a terv. Abban kérném a segítséget, hogy melyik márkát vagy típust ajánlanátok. Vagy van-e valamelyik típussal negatív tapasztalat, amit nem ajánlanátok.
WD Black SN7100 SSD M.2 PCIe Gen4 NVMe
Kingston NV3 PCIe x4 (4.0) M.2 SSD
Western Digital Blue SN580
Ezeket nézegettem, bár az elsővel szimpatizálok.
Köszönöm. -
thomasa
senior tag
Sziasztok! BUÉK!
Lenovo mestereket kérdezem, melyik az előnyösebb választás:
Lenovo Legion 5 (5060) 83M0001PHV vagy 83LY005PHV
Lenovo IdeaPad Pro 5 (5050) 83JM001DHV vagy 83JN001QHVA többi hardver elem és az ár is közel azonos.
Ha jól nézem némi sebesség vs karcsúbb fém burkolat?
A játék másodlagos lenne, 10 éves ROG-ot váltanék, mielőtt még drágább lesz minden.
Köszönöm.
-
$atirka
őstag
válasz
Narxis
üzenetére
Nem, több mint egy éves, még másfél év garral.
Kellett az új paszta, meleg volt a gép, throttlingolt folyamatosan, meg el volt már színeződve a réz a magoknál, a paszta meg olyan volt, mint az ablakgitt.
Most kellemes lett a hőfok és csendes, be lett állítva minden, amit kellett a legion toolsban. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
$atirka
üzenetére
Felhívtam a Lenovot nemrég, egy Úrral beszéltem, az újrapasztázásra is azt mondta nem jár garanciavesztéssel, de valahogy a hangjából azt éreztem fingja sincs róla, csak rávágta. Így most írtam nekik email-t ezzel kapcsolatban, ha ott is igen lesz a válasz akkor lesz írásos nyoma, így biztos mehet. Ha megkaptam a választ jelzem itt.
Amúgy ASUS-nál DELL-nél simán lehet mindent csinálni, de itt az zavart meg megvan jelölve a gépembe minden egyes csavar mint írtam, azaz nyoma lesz ha piszkáltam, ezért jobb ha tisztázva van ez a dolog. -
B-L-A-C-K
titán
Nemrég váltottam Asus vonalról Lenovora. Az adott gépemen van még egy halom gari (ráadásul helyszíni prémium) amit nem szeretnék elveszíteni. Itt mi jár hivatalosan gari vesztéssel? Értem ezt az alatt újrapasztázhatom a gépet én? Cserélhetek SSD-t? Csak mert látom itt az utolsó csavarig belül minden megvan jelölve, még az üres SSD foglalat helyének a csavarja is...
-
$atirka
őstag
-
teptep
őstag
válasz
$atirka
üzenetére
"Most van benne egy 32GB-os 4800as RAM, gondolom ez a gyári (adata)"
A gyári adatok online felülete: [Legion_5_16IRX9]
Szűrés nélkül, csak ilyen memória konfigurációkkal gyártották:1x 16GB SODIMM DDR5-48001x 16GB SODIMM DDR5-56002x 16GB SODIMM DDR5-56002x 8GB SODIMM DDR5-48002x 8GB SODIMM DDR5-5600
Leszűrve: HU, i5, 4060, egyetlen modelt ad ki: [83DG0035HV]
Ez "2x 8GB SODIMM DDR5-4800" dual-channel memória modult tartalmaz. -
$atirka
őstag
Helló!
Csak bejelentkezem egy sima Legion 5 16IRX9-el.
Most laktam be a frissen vásárolt használt gépet, amiben egy 13.genes i5 van, RTX 4060-al.
Örülök, hogy nem a csicsa RGB-s verziót vettem, hanem a sima fehér háttérvilágítással. Egyedül azt az 500nit-et sajnálom, ebben "csak" ~350 van, de még mindig fényesebb az előd ROG Scar II-től.
Most van benne egy 32GB-os 4800as RAM, gondolom ez a gyári (adata)
Jó lenne megduplázni, a dual channel végett, de hasra estem az árakon. Igazából szerintem elég lenne a 32 is, a + fps reményében talán megérné...
Vagy ne küzdjek, ér ~50 ezret az a 10-20%?? Vagy mégtöbb?
Vagy mi a véleményetek, 32 manapság elég Win11-hez, FC26 - MW2 - F1 24 és stb játékokhoz.
Fortnite alatt mondjuk 20GB RAM volt foglalt... -
nfsu17
veterán
Legion5 kijelző 2021-ből. Ezt csak úgy itt hagyom.
Nem a fehér pacát kell nézni, az az ablak tükröződése
-
hematoma1
senior tag
Egy Ideapad 5 van.A levegőt az alján szívja be vagy a képernyő alatti rácsnál,?Köszi a választ.
-
pp86
csendes tag
Sziasztok!
A Lenovo Premium Care gariztatáshoz kell a gép számlája, vagy elég csak maga a gép? Illetve garancia vesztéssel jár Lenovo gépeknél ha újrapasztázod?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
voyi
aktív tag
Ugyanilyen laptopom van csak az inteles verzió és van benne liquid metal a procin, a tiédben is ez van. Viszont ott van az a szivacs keret a proci chipje körül ami szépen megfogja a LM-t és szorosan illeszkedik a nikkel felületéhez a hűtőbordának így nem engedi át az alaplap többi részére. Ha van garanciád és nem szereled le a hűtést róla, még ha extrém esetben is netán kicsordul az LM és tönkreteszi az alaplapot akkor is sima alaplapcserével megjavítja a Lenovo a laptopod.
-
B-L-A-C-K
titán
Nyilván tudom, de az eddigi gépeimet így is használtam, volt ami megse érezte, volt ami igen, ezért kérdezném ennél mi lehet helyzet, mert Lenovo vonalon nem mozogtam még, ennek meg elég jó a hűtése is. Illletve azt vedd figyelembe mint írtam netezek ilyenkor javarészt, azaz pl vga 0% terhelés alatt lenne ilyenkor.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Van itt esetleg olyan akinek Lenovo Legion Slim 5 14" van? Ha igen hozzá lenne egy hülye kérdésem... Egy ilyen gépet van hogy ágyból netezésre/filmnézésre használnék többször (nem játékra), úgy hogy a mellkasomon van a gép, és mennyire melegszik ilyenkor?
-
Narxis
nagyúr
Én gyorsan gugliztam liquid metal pros cons szavakkal és azt írják, hogy nagyon jól hűt, sokkal jobban mint akármelyik paszta de viszont ha kijut az alaplapra vagy bárhova akkor zárlatot és egyéb kárt okozhat. Ez csak egy gyors guglizás a témában, remélem ír valaki aki többet tud.
-
ace05
senior tag
Vettem egy Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) notit, Imádom, életem gépe. A hátam is imádja, hogy könnyebb, mint az előző 17" Legion 5-töm.
Ebbe liquid metal van, mennyire kell tartani attól, hogy kifolyik? Munkás gépnek használom, táskában tartom és hordozom. Nem dobálom, figyelek ne érje ütés. Valakinek volt problémája vele? Most van először ilyen gépem amiben Liquid metal van, szeretnék elővigyázatos lenni.
Internet keresés alapján Asus elég hanyag munkát végzett (pl múlt heti ltt videó) , de lenovóról semmi ilyen extrém hír. -
chris0000
őstag
az -RST VMD Drivert- ti honnan szeditek? a lenovo saját oldalán a drivereknél egyik gépnél se látom... thx.
-
chris0000
őstag
hi. lenovonál minden gépre érvényes a 3 év garancia, de premium care is?
vagy, h van ez, ha nincs premium care, akkor nekem kell visszaküldeni a gépet? thx. -
sirály69
őstag
A fiam Legion 7 gépe olyat csinál ha lehajtja a kijelzőt, majd visszahajtja nem kapcsol be a kijelző, csak ha Fn+F7 kombót kétszer nyomja meg. Mi lehet a gond? Van ötlet...?
-
donatel
tag
válasz
teptep
üzenetére
Szia.
Mi a véleményed a Silicon Power RAM-okról?
Errő lene szó: [Silicon Power 32GB (2x16GB) DDR5 4800MHz SP032GBSVU480F22]Ez a RAM jó lenne a Lenovo Legion 5i laptopba? A 2x32GB RAM KIT-ek úgy elszáltak árban, hogy lehet elég lesz egy 2x16GB KIT is.
Milyen a többi márkához viszonyítva? Kingston, Crucial, Corsair, G.SKILL, Samsung, HynixIlletve még erröl az ADATA RAM-ról mit gondolsz?
[ADATA 32GB DDR5 4800Mhz CL40]Igaz nem DUAL KIT kiszerelés, de ha ebből az ember ketőtt rendelne gondolom működne dual-ban?
-
DjShockh89
tag
Sziasztok, Ez mitől lehet? SSD bővítésen vagyok túl, de Lenovo app azt mutatja, hogy fullon van az új SSD. Windows üresnek látja.
-
hematoma1
senior tag
Lehet hogy láma kérdés,de a laptopban van arra védelem hogy védi az oled kijelzőt, mert külön beállitást nem találtam. Ez egy ideapad 5 2in1 laptop.
-
Kzohun
tag
Sziasztok!
Melyik most a lenovonak a highest gamer notija? Mármint melyik széria?
TY! -
hematoma1
senior tag
sziasztok. Mivel lehet tisztitani a laptopot,mert összetapogatva zsiros újlenyomatos.Izopropil jó lehet?
-
teptep
őstag
válasz
donatel
üzenetére
Lenovo Legion 5 16IRX9 laptop (Model: 83DG0035HV) gyári adatlapja szerint:
Memory: 2x 8GB SO-DIMM DDR5-4800
Memory Slots: Two DDR5 SO-DIMM slots, dual-channel capable
Max Memory: Up to 64GB DDR5-4800Célszerűen a listád elejéről bármelyik jó hozzá:
Crucial 64GB (2x32GB) DDR5 4800MHz CT2K32G48C40S5 (4800 MHz)
Kingston FURY Impact 64GB (2x32GB) DDR5 4800MHz KF548S38IBK2-64 (4800 MHz)Előtte célszerű a BIOS frissítése az NMCN31WW (16 May 2025) verzióra.
(A memória cserét követő első bekapcsoláskor nem kell meglepődni, ha esetleg 1-2 percig sötét lesz a képernyő, amíg a BIOS beállítja a megfelelő időzítéseket.) -
harry3
őstag
Sziasztok! Nem láttam külön fórumot. Van egy Lenovo LOQ-m. Sajnos a billentyűzetnél és a touchpad mellett csúnyán megkopott. Néztem, hogy árulnak hozzá kompletten alkatrészt, azonban a magyar oldalon nem elérhető státusz van, más oldalra akar irányítani, ahol meg elérhető. Mivel zavar esztétikailag, és nem nagy összeg, gondoltam kicseréltetném, egyébként Permium Care helyszíni támogatás van rajta. Lehetséges valahogy megoldani?
-
exphoenee
csendes tag
Sziasztok!
Keresek valamilyen akár régebbi Geforce kártyával szerelt Lenovo notebookot. Dokkolóval szeretném használni és van itthon 2 darab Lenovo ThinkPad Hybrid 40AF dokkolóm, ami a Lenovo L15 Gen4 notebookot tölti is dokkolás közben. A kérdésem az, hogy van olyan Lenovo notebok ami dokkolható Thunderbolt porton keresztük a fenti dokkolóval úgy, hogy közben tölt is.
Üdv Viktor
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mi szerencsére ezzel a típussal már nem foglalkoztunk, azért is volt gyanús, hogy folyik a kijelző. -
válasz
Tsebacsi
üzenetére
A tulaj nem költ rá szóval az lesz hogy megy ameddig megy így esztétikai hibásan. Ha megdöglik a kijelző akkor csere lesz.
Szétszedtem az alsó részt az nem vészes, kimondottan tiszta a hűtőrendszer. Paszta betonkemény volt és a padok is folynak kicsit. Kapott Mx6-ot és valamivel hakabb is lett a gép.
De ez már csak netezős gép lesz így a padokat hagyom békén azaz videókártya nem lényeg.
A kifolyó kijelzőre rákerestem és típushiba. Ténylegesen folyékony réteg van a kijelzőnél, pedig azt hittem ez valami elfolyósodott réteg a hőtől. Szóval ereszt valahol. Őszintén nem láttam még ilyet de ez is egy technológia talán a kijelző védelmére nem tudom. Megy ameddig megy, fel lehet fogni elhasználódásnak. -
ace05
senior tag
lenovo legion 5 17ach6h laptopomban le szeretném cserélni a wifi kártyát. A főfunkciójával nincs bajom, lehet rajta internetezni, de a castolás az bugos. Hol megy, hol nem megy, több eszközön és hálózaton is próbáltam. Valaki cserélte már, ha igen, mit ajánlanátok? MediaTek MT7921 van benne.
-
fcc
aktív tag
Helló!
Van egy IdeaPad Slim 5 laptopom amin nem működött a touchpad. Kicsrélték az egészet billentyűzettel együtt. Most már csak w11 alatt nem működik.
BIOS-ban, és Linux alatt renben van. A win nem ismeri fel valamiért. Próbáltam mindent frissíteni, driver, wu, de nem jártam eredménnyel. Van még valami ötlet mielőtt újra telepiteném a win-t? -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A kijelző csere mint megoldás ettől még elkerülhetetlen szvsz.
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szerintem ez el van törve azért folyik...

Bekarikáztam mire gondolok. Szerintem ez kuka, mármint ez továbbra is folyni fog. Ki kéne cserélni, ami kb gazdagsági totálkárnak tűnik.
Vagy pedig esetleg beázott... Leöntötték valamivel és azért folyik alul. Tippre valami ragacsos cuccal természetesen.
-
Hoztak hozzám egy lenovo notit javításra és takarításra, mintha folyna ki a kijelző. Tudom most lehetne viccelődi hogy biztos folyadékkristályos.
Fentről lefelé a kijelző elött lévő borítás válik le és mintha az folyna ki alul. Rohadt nehéz takarítani.
Mit tudok ezzel csinálni? -
válasz
szekfizsolt
üzenetére
Közben beszéltünk, bocsi ide pont nem néztem be idáig. 😊
-
szekfizsolt
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Lenovo Legion 5, 9 hónap Premium Care garanciával. Múlt hét pénteken jeleztem a Lenovo oldalán, hogy a "D" billentyű nehezen, vagy egyáltalán nem működik, szeretném kérni a javítását. Azóta kaptam egy e-mailt kérdésekkel, amire válaszoltam (3 napja) és azóta sehol semmi.
Ez másnál is így megy? Körülbelül szerintetek mikorra várhatom, hogy javítani fogják, foglalkoznak velem, vagy reagálnak valamit?
Ez ügyben esetleg van valakinek tapasztalata? -
ace05
senior tag
Tudnátok ajánlani a 17"-es laptopomra, kijelzővédő szövetett ami megvédi a billentyűzet karctól? Amit kaptam hozzá az már kezd szétjönni. Nézegettem alin. lehet rosszul kerestem, de az ilyen műanyag bill takaró izék nem jönnek be, és papír szalvétát se szeretnék oda rakni. Próbálkoztam ott kendő rendelésével, de azt vastagnak találtam.
-
tatabike
őstag
Sziasztok.
Nem értek a laposokhoz, nem tudom, ez a Lenovo melyik topikba való, elnézést, ha rossz helyen vagyok. 2023 februári vásárlás.
Kb. 5 nappal ezelőtt használtam utoljára, semmi baja nem volt. Reggel elővettem, nem akartam a nagy gépet beröffenteni Hardveraprózni, erre nem indul. Semmire nem reagál, semmit nem csinál. Próbáltam a szokásos módszereket, lehúztam az akkut, power-gomb 30 sec, rajta hagytam töltőn egy órára, NOVO gombot is nyomkodtam, semmi. Lehúzott akkuval és rádugott töltővel sem nyikkan meg. Kimértem, a töltő jó, az akkuján 6.6 voltot mértem 7.6 helyett. Ez lenne a probléma?

-
-
Zotya0218
tag
Most 32c a lakás hőmérséklete.
87c volt a csúcs. De open hardware monitor diagramján láttam, hogy valójában végig ez alatt mozgott.
A ventilátor ugyan eszméletlen hangos (erre panaszkodnak mások is), de a játékból kilépve pillanatok alatt visszahül a cpu 48c hőmérsékletűre! (Üresjárati hőmérséklet)
Ebböl én arra következtetek, hogy egyenlőre indokolatlan lenne a művelet.
Amúgy a laptop csavarjain és a burkolaton látom, hogy ez már lett szétszedve. Nem roncsolt, nagyon szép, de látom.
Ellenvetés?
-
Zotya0218
tag
Sziasztok.
Vettem egy használt Y530 at, i5 8300h cpu van benne. Játék alatt a cpu hőmérséklete eléri a 89c.
Lakás hő: 30c
Ez normális, vagy pasztázásra szorul? Feleslegesen nem akarok belekezdeni, ha utána is ennyi lesz...
-
teptep
őstag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Nézd meg a modell gyári adatlapját: [83JC004HHV]
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest