- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
p2pp
őstag
válasz kchris78 #142303 üzenetére
Tesco csak Yettel belül 2db szektorsugárzóval.
Lidl meg egy közeli Vodás torony, ahol csak ők vannak,
mert más nem lehet ott rajtuk kívűl. Hoppá miért is???
Ja nincs erről megállapodás, ja Kartell. De van!
Nem szaladgálhatok 3 Simes telóval.
Vagy kettő dupla simessel.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
kchris78
veterán
válasz kchris78 #141466 üzenetére
Megválaszolom magamnak beszéltem kapcsolattartóval, nincs pénteki előrendelésre lehetőség sajnos, de csinálnak ott rendelési sort, és aszerint fogják kezelni a flottás igényeket... Remélem bekerülok 1-2 cég elé akik leadnak 1-2 tucat darabos rendelést ha már kijött az új akkor legyen belőle a vezetésnek azonnal .
-
kbela365
tag
válasz kchris78 #141350 üzenetére
Az oszlopok a legtöbb esetben elosztói tulajdonban van, hangsúlyozom hogy áram hálózat tekintetében. Ritka, talán nin s is olyan eset amikor nem a hálózati szolgáltató tulajdona az oszlop.
A terület amin áll valóban nem az elosztó tulajdona de lehet akár magántulajdon is és mindig be kell hogy jegyezzék a földhivatalnál az terület használati jogukat. -
tomp
félisten
válasz kchris78 #141120 üzenetére
Ez oké de a telekom meg fényezi magát a tettek hálózatával. Kazincbarcikán mit tettek a mobilhálózattal? Csináltak DSS-t. Micsoda tett...
4G-t is először a 20-as hozta el a városba. Most a rendes 5G-t is.
Amúgy a városban nem olyan rég lett telekom optika. Előtte VDSL/ADSL volt. Olcsóbb az optikát kihúzni a teljes városban? -
4Grider
nagyúr
válasz kchris78 #140839 üzenetére
Nem sla kérdése, hanem az adott honos szolgáltató felé fennálló sávszélességé. Az ui. nem korlátlan, a roaming során pedig nem az olasz szolgáltató által az adott ponton rendelkezésre álló sávszélesség lesz a szűk keresztmetszet, hanem a honos szolgáltatód felé fennálló sávszélességé. Hiszen magyar ip címed van a roaming során is.
-
barnibooo
aktív tag
válasz kchris78 #140818 üzenetére
Ja hát igen.. egy Home officehoz kell egy kicsit jobb net.
(RDP..)
Nyilván a roamingolók vannak a leghátul a cellán…
Én mondjuk Yetteles vagyok, és 2-3 éve még lehetett a TIM-en Roamingolni, de most már csak a Windtre, illetve inkább az Iliadra csatlakozik gyakrabban…
Egy biztos, hogy roamingban mind a három szolgáltatónak 0/0 a garantált, így ők úgymond mossák a kezüket, mivel ez csak egy kiegészítő szolgáltatás. -
tibor23
senior tag
válasz kchris78 #140797 üzenetére
Én sem tudom a pontos magyarázatát, de tapasztalati tény, hogy ugyanazon a frekin és toronyról levő 4 (5) G használhatatlansága mellett a 2G még bőven nagy területeken tökéletes hangot ad. És ez nemcsak erdőkben és hegyeken fordul elő, hanem városokban is pincékben és sok más területi akadály esetén.
[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
válasz kchris78 #140794 üzenetére
Véleményem szerint más a moduláció, relative nagyobb a sávszél. 2G-n.
Egyébként simán meg fogják tenni, hogy adandó alkalommal zokszó nélkül lekapcsolják a 2G-t. Magán cég, nem lehet rajtuk számon kérni, hogy bizonyos területek fehér foltok lesznek, gond lesz a roaminggal, stb. (a roaming egyébként sem hoz pénzt). És ahogy látom a "konkurrencia" is ugyanezt teszi, ahelyett, hogy versenyezne az ezeken a területeken mozgó előfizetőkért. Tornyok emelését el lehet felejteni, azt már rég megtették volna ha megérné. -
tibor23
senior tag
válasz kchris78 #140788 üzenetére
Ha nem írtál volna okos maradtál volna.
Van itt már 4 és 5G is 700MHz-en, csak éppen térerő nincs. Egyedül 2G alkalmas ilyen helyeken telefonálásra. Amúgy 700 és 800MHz 4G között sem tapasztalok semmiféle javulást az alacsonyabb frekin.
Olyant is tud produkálni egyes helyeken a Volte hang, hogy én hallok, de engem nem hallanak, és nem kapcsol le 2G-re.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz kchris78 #140441 üzenetére
Meccs szünetben mértem. Meccs alatt dolgoztam.
Győr, belváros, Dunakapu tér (kivetítőn nézték a meccset amúgy, szóval itt sok streamer nem lehetett)
Több teszt/kép nem lesz, mert látom harapnak rá. (csak nem tudom akkor miről kellene szóljon a topik...ja de tudom, hogy hány kamu sms-t küld a telekom, meg NF, hogy lejárt az előfizetésed)
exDigi
-
nfsu17
veterán
válasz kchris78 #140340 üzenetére
Én majd tesztelem szombaton. úgysem használtam még 5G-t (nem is fogok hosszú távon, mert itt alig van nálunk)
Itt Győrben az egyetem környékén van 5G, valószínű ennyi sem lenne, ha nem lenne együttműködésük.
"a Magyar Telekom által biztosított 5G Campus mobilhálózat segítségével."
Ez kicsit átlóg a belvárosba (jó ha annak 50%-át lefedi), meg átlóg az "új" fürdő felé.
Persze ez sem kis terület, sokan laknak itt, de ez jó, ha az ötöde az egész város(mag)nak.
Itt van az Audi gyár és ez sem ok (pénz) arra, hogy kicsit fejlesszenek, azért az elég hihetetlen.
A megye központja, egy világhírű autógyár, egyetem és ennyire futja. Ehhez képest a Yeti nem kicsit nagyobb lefedettségű.
Viszont onnan már eljöttem, szóval tesztelni nem fogok, de amúgy sem az 5G lefedettsége volt számomra a váltás oka.
(igen, eddig is tudtam és olvastam, hogy a Y sokkal előrébb jár ebben, csak a saját szememmel eddig még nem foglalkoztam az üggyel)exDigi
-
nfsu17
veterán
válasz kchris78 #138095 üzenetére
A prémium kaja, ruha 'inflációfüggetlen', mert az a réteg, aki ezt megveszi, ennek a fogalmát sem ismeri.
Máshogy fogalmazva, ennek a rétegnek mindegy, hogy 20 millió az óra, vagy 22, mivel 30-ért is megveszi.
Ez meg vajmi kevés eséllyel csökkenti a 6000 ft-os Casio árát.
Btw nem szerda van?
DD?
Nem látom.exDigi
-
kbela365
tag
válasz kchris78 #138080 üzenetére
Bocsáss meg, nem ők generálják az inflációt, hanem mi fogyasztók. Ha nem tetszik hogy drágul, akkor tessék lemondani a szolgáltatást tömegesen és a csökkenő kereslet előbb-utóbb csökkenő árakat fog eredményezni. Ha növekvő árak mellett nem csökken a kereslet, akkor miért is ne emelne bárki árat? Máshogy megfogalmazva, mondhatni demagóg módon: tessék kicsit rosszabbul élni!
-
Winne
nagyúr
válasz kchris78 #137779 üzenetére
Ez tévedés, van, amit nem tudnak máshova küldeni, de ez nem mindenre igaz, idén már Foxpost is volt, postán maradó is és új szállítási cím is. Azt nem tudom mitől függ, de lehet az a logikája, hogy akinek csak vezetékes szolgáltatása van, annak az ismert lakcímére megy csak, akinek meg vagy van mobilja is előfizetéses, vagy több címe is van a rendszerben, annak felajánl más lehetőséget. Nem tudom mi alapján, de nem fixen állandó lakcímre megy.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
starchild
tag
-
veterán
Dehogy. Az állandó lakcím, a számlázási cím és a szállítási cím lehet más és más.
Én is kértem már munkahelyemre készüléket gond nélkül. (40km el arrébb volt).
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Na, vettem tőlük tavasszal egy tabletet részletre. Ennek feltétele (???) lett a régi router cseréje. A routert szigorúan az előfizus címemre küldték. Mondtam is a Telekomnak, felejtsék el, hogy még egy nap szabit kiveszek. Mondták semmi gond, a tabot oda küldik ahová akarom. És valóban, simán megadtam a munkahelyi címem, kihozták, de személyit kértek az àtadáskor.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad
-
veterán
válasz kchris78 #137671 üzenetére
100 ft-ért semmilyen telefont sem kapsz, 100 ezer ft-ért viszont már teljesen jól használható androidos telefont vehetnek a cégek
Valóban semmi közöm hozzá, hogy miért vesznek cégek drága iphone telefont, de véleményem lehet róla, pont úgy, ahogyan te is véleményezed az apple garanciális feltételeit
Ha nem tetszik a helyzet, akkor ne vegyél apple készüléket
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
4Grider
nagyúr
válasz kchris78 #137334 üzenetére
Én a hírekben nem sok konkrétumot találtam. Ott annyit írtak, hogy felgyorsítják az 5G lefedettség kiépítését, melynek eredményeként 2026-ra a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettséget közel 99 százalékra növelik. A nyár eleji marketing anyagokban 60% környékét írtak. Sehol sem említik, hogy ebből hány százalék a voda féle 700 MHz-es lassú 5G, hány százalék az 1-200 Mbps-hoz épp elegendő N1-es és hány százalék a yettel féle N78-as gyors, akár 1 Gbps feletti 5G. SA-ról meg szó sincs.
-
4Grider
nagyúr
-
Landsmann
addikt
válasz kchris78 #137200 üzenetére
Ezt én is észrevettem. Kb 700 méterre vagyok a toronytól, olyan magas, hogy gyakorlatilag sima rálátás van. Bent a házban, sokszor látom, nagyon kicsi a térerő és át is mászik vowifire. Teszi ezt úgy, hogy korábban ilyen probléma nem volt. Ugyanazon a tornyon van a Yettel és Vodafone is. Legmagasabban a Telekom, alatta a Yettel és legalul a Vodafone. Telekom és Vodafone is B1-en van. Telekom -103 dBm, Vodafone meg -92.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann
-
4Grider
nagyúr
válasz kchris78 #137200 üzenetére
Normális készülékeken az állítható, hogy a vowifi lehetőség szerint legyen használva, vagy inkább a mobilhálózat legyen a preferált, vowifi csak akkor menjen, ha nagyon gyenge térerejű a mobilhálózat. Ha az utóbbira van állítva a készüléked, akkor sűrűbben fog vowifi-re kapcsolni, ha magasabb frekvenciával dolgozik, mert mondjuk időközben fejlesztettek a bázisállomásodon és az eddigi 1800 MHz mellé felkerült a 2100 MHz is, amit gyengébbnek fog látni a készüléked.
-
p2pp
őstag
válasz kchris78 #136913 üzenetére
Nagyon gáz ez így sajnos.
Már szereztem más szolg sim kártyát,
mert melóban konyec Telekom.
Így jól kiegészítik egymást.
De tényleg elszomorító ez a mai valóság.
Totális Parasztvakítás a köbön!
De szerintük a Fotelból minden ok!
Szép nagy pacák vannak a térképen.
Jó nagy területet fednek le 1/1-es 5G-vel.
Az Optikájuk hiába nagyon jó itthon.
Azt nemtom magammal vinni út közben.
Anno fél éve mondták előre, h cumi lesz a Yettel-től átjönni. Az lett.
De mivel a HD-t kinyírták így nem szándékoztunk 2x annyit fizetni havonta.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
félisten
válasz kchris78 #136886 üzenetére
Par nappal ezelottig korlatos netem volt, nem tudom mikor allt at
Bacca+, ez azért qrvára más helyzet, így miből gondolod, hogy bárki tud használható választ adni? Vagy az ÜSZ tudna mit mondani, de talán még itt is esélyes érdeklődnöd%!
Normál esetben egyértelműen az van, amit előzőleg írtam, de ezt mondjuk tudtad eddig is, csak szartál leírni a különös körülményt az első hsz-ben!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz kchris78 #136884 üzenetére
Ezt lásd úgy, ahogyan le van írva, mert ennél egyszerűbben már nem tudják leírni!
Belföldön korlátlan,
EU-ban 25GB limitA belföldi használatnak nincs köze az EU roaming használathoz. Vagy csak belföldön használtad és úgy írta ki a 18,5GB roaming használatot?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Winne
nagyúr
válasz kchris78 #136582 üzenetére
Torrent forgalom évek óta csökken, nem nő.
Egyre kevesebb a hard torrentes, akik vannak sokan már csak "sportból" űzik.
Én is ezzel az alulméretezett optikával küzdök, nálam mostanában sokszor bedugul és csak akkor mennek a weblapok, ha lelövöm a torrentet, hogy életre keljen a net. Lassan minden telken 2 ház van, mert úgy tudják kifizetni, így a szomszéd előtt lévő aknában pl már dupla osztó van és így sincs benne hely.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
tibor23
senior tag
válasz kchris78 #136001 üzenetére
Nincs olyan sz.rrá terhelt cella, hogy ne tudna 10-20kbps átvitelt, és ez még Edge-n is megy. Ott lehet gond ha sokat vagy tornyoktól távoli helyeken, vagy egész nap autózol. Voip hangminősége teljesen ekvivalens a normál hívás HD hangjával. Legnagyobb probléma, hogy csak ismerősi körben használható, és sok olyan telefon van, amin nem jó a hangminőség, szakadozik, de ez megfigyeléseim szerint a felhasználó telefonjának a hibája. Sok emberrel szinte bármilyen körülmények között tökéletes a hívás minősége, van akivel meg szinte mindig problémás, akkor is ha optikai neten van.
-
Renwick
őstag
válasz kchris78 #135809 üzenetére
Marad még pár hétig:
”Mivel korábban sok pozitív visszajelzést kaptunk ügyfeleinktől a promóció kapcsán, szeretnénk őket azzal támogatni az iskolakezdés időszakában, hogy szeptember első heteiben továbbra is elérhetővé tesszük számukra az 5G technológiát. A nyárra meghirdetett promóció lezárultával előfizetőink díjcsomagtól független 5G hálózati elérése szeptember második felétől fokozatosan szűnik meg, kivéve azok esetében, akiknek az igénybe vett szolgáltatásuk alapján továbbra is biztosított a hozzáférés az 5G hálózathoz.”
I see you blaming each other -- And I love you still
-
kchris78
veterán
válasz kchris78 #135681 üzenetére
mostmar az 5G is 250/800 kbit. ping 150msec. mindenki var, es a telefonjat nyomkodja... tolti fel a kepeket... lenyeg a nagy embermennyiseggel meg az 5G sem tud mit kezdeni (nem a hatalmas plusz teljesitmenyt vonom ketsegbe hanem azt ami anno a mediabol lejott hogy ez megoldja ezeket. Ha nem raknak le mobil mikrocellakat foldbeall ez is..
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz kchris78 #135538 üzenetére
Elnézést, egy fontos dolgot elfelejtettem: én Eu.-n kívüli roamingra gondoltam, azt gondoltam, ez nyilvánvaló. Ott már hiába kapok magyarországi IP-t a mobilnettel, kitörölhetem vele. Egy dual simes Samsung telefonba ha teszek egy helyi kártyát, beállítom a VPN-t, akkor a főkártyán mehet a vowifi. Ez lenne a konkrét felállás.
-
adika4444
addikt
válasz kchris78 #135320 üzenetére
Én iPhone-t használok, nem méricskélem, a technikai háttér sem teljesen tiszta még 5G téren.
Egyszeri felhasználóként viszont azt tapasztalom, hogy amióta van Telekom 5G sokkal stabilabb a net. A sebességet nem nézem, netezni, netrádiózni elég viszonylag kevés, de az legyen stabil. Tavasszal nem tudtam megtenni 500 métert 2--3 szakadás nélkül. Most ha reggel elmegyek a boltba (durván másfél km oda és másfél vissza), ajtótól ajtóig egy akadást nem tapasztalok. Budapest, kertesházas környezet a város szélén. Szóval ha nem is sok, valami előrelépés mindenképp történt.
Igaz ugyanakkor, hogy napközben mozogva a városban már nem rádiózok, de az akadozva betöltő oldalak is a múlt ködébe vésznek
üdv, adika4444
-
Dave1984
őstag
válasz kchris78 #135318 üzenetére
B20 4G eddig is mindenhol volt van az országban! Továbbra sem értem létjogosultságát nagyvárosban a b28,n28 nak,ha én elakarok adni egy új teknikát, akkor valamit villantami is kéne a korábbihoz képest,ez esetben a 4G vel szemben.Átlag usernek az jön csak le nagy területű helyeken ahol eddig lassú volt a mobilnet továbbra is lassú, lefedettség nem nőt érdemben tehát értelmét nem látja miért is jó neki az 5G.
Lássuk be jelen állapotában a legtöbb helyen nincs is értelme!
Yettel fejlesztése szerintem sokkal racionalisabb, nagyvárosban magas frekvencián adják az 5Gt.Kisebb településeken több 4G frekvenciát aktiváltak.Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
-
4Grider
nagyúr
-
Masato
tag
-
-
csaszi75
senior tag
válasz kchris78 #134224 üzenetére
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/nemzetkozi-roaming/roaming/dijak?country=Olaszorszag
Ha ezt megnézed, a Wind-en és a Telecom-on ugyanaozok a szolgáltatások érhetőek el.
A Vodafone Olaszországnál nincs elérhető 4G,5G és Domino.
Ez egyszerűen csak a nagyobb nyereség miatt van, hogy ne adják oda a sok pénzt a konkurens cégeknek.
**S 2-3G adatozás ott is van[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz kchris78 #134215 üzenetére
Szerintem csak natúr a jövőbeni gyümölcsöző kapcsolatokról beszélgettek, hogy állam bácsinak mi lenne a jó, persze a veszteségesen biztosított állami telefonflotta - változatlanul alacsony előfizetési díjakkal történő - fenntartása mellett. Meg hogy le van zsírozva a két másikkal, hogy ők sem próbálnak versenyezni, nehogy az ÁFA bevételek csökkenjenek.
-
-
Oliverda
félisten
válasz kchris78 #134155 üzenetére
"... a Magyar Telekom [...], mely az utóbbi időszakban ütemesen cserélte le régi infrastruktúra-elemeit modernebb, energiatakarékosabb és szoftveresen definiálható eszközökre." [link]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
válasz kchris78 #134155 üzenetére
Túl nagy jelentőséget tulajdonítotok ennek (VoLTE vs Vo5G), de a gyakorlati életben nincs külöbség.
Mit számít hogy milyen gyorsan kapcsol (pér tized másodpercel gyorsabb), de fél perc mire előkotorja az ember a táskájából a csörgő telefont...
Mit számít hogy újabb hangkódekeket is használhat. Nem hallod meg a különbséget csak arasznyi hangszóróval ellátott hifi hangládákkal, de kézben tartott telefonnal a villamoson nem.
Minden más (felhasználói szempontból) azonos. -
akaszajanos
tag
-
veterán
válasz kchris78 #134121 üzenetére
Vagy nem.
Telekomnál csak számlázási forduló van elsején. Adatforduló elég változatos elszórva a teljes hónapban.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Renwick
őstag
válasz kchris78 #134114 üzenetére
A rossz minőségű hanghívás a VoLTE-roaming hiányának és a 3G-s hálózatok nemzetközi lekapcsolásának, meg a 2G-re biztosított erőforrások folyamatos szűkítésének az együttes következménye. Biztos vagyok benne, hogy ma már a TIM-nél sem akkora spektrumon megy a 2G, mint a GSM-korszak elején, a megmaradt szűk sávot meg szarrá terhelik a butatelefon-felhasználók meg a roamingolók.
I see you blaming each other -- And I love you still
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Eternal Strands teszt
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mozilla Firefox
- Okos Otthon / Smart Home
- Kiegészítőt kap az Everspace 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest