Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Hosszú bejegyzésben érvel a Nothing az UFS 2.2 mellett
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Hat igen... Ráadásul cegledi kapitánysagon annyira teljes volt a sotetseg hogy emiatt nem akarták akkor megadni a vagyonőrit, aztán mondtam nekik hogy pedig meg fogják adni, errebehivtak hogy beszéljuk meg és mondták hogy ami náluk van kinyomtatott regi jogszabaly azon ez áll, hát vittem az aktuálisat nekik, amit megkoszontek es aztán elismerték es odaadták a vagyonőrit.
Ja aztán a házkutatas utan egy evvel ujra jottek, mert nem tudták hogy azelott egy evvel mar jartak a kollégái nálam es elvitték a ketto darab bűnjelet (az írt cdket 😂)Szerintem ők se tudják mit csinálnak, sőt, ebben biztos vagyok.
-
Sziasztok!
Adott apósóm, a testvére és az anyukájuk. A mama otthonban van, eladnák az 1/1 nevén lévő házát, hogy abból fedezzék a felmerülő költségeket. Van vevő. Mamának nincsen bankszámlája.
Járható-e az út, hogy a vevő rögtön apósomnak és a testvérének utal vagy mindenképp kelleni fog a mamának egy bankszámlát nyitni? Szülő - gyerek között tudom hogy van ingyenes ajándékozás, szóval elvileg a pénz hivatalosan a két testvérhez kerülhet adómentesen, a kérdés hogy ez egy vagy két lépcsőben történhet?
-
biker
nagyúr
válasz
maximilian4 #27604 üzenetére
7 hónapra a megelző 3-6 hónap átlagbérét venném alapul, és minusz a táppénz, ezt a különbözetet felszorozni a 7 hónappal.
de még ahogy írták, 5 hónap táppénz jár, utána leszázalékolás várhat rá, és akkor ha maradandó egészségkárosodás, akkor akár életjáradék igénnyel is élhetne talán. de ez már komolyabb kérdés.+ a segédeszközök, mankó, bot, kötszerek, akármik, amikre költöttetek
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
maximilian4 #27604 üzenetére
ne csak az elmúlt hónapokat számold, a jövőbeliket is! lesz még plusz:
- 1 műtét, aztán rehab
- orvosi segédeszközök,
- gyógyszerek, stb.
- műtéti hegek plasztikai eltüntetése/halványítása. (csúnyán fogalmazva: "eredeti állapot visszaállítása")
a végén le lesz-e százalékolva vagy újra 100%-os lesz?nem vagyok jogász, de én még azt is beleíratnám, hogy ha a következő műtét + rehab után visszamegy dolgozni és a kiesett munkaidő, leszázalékoltság miatt elküldik, akkor újabb igénnyel fogtok élni.
szerk.: és mintha a táppénz csak 12 hónapig járna (ebben nem vagyok biztos)
-
maximilian4
addikt
Neki netto 650 ezer forint az alapbére. 90%-os táppénzt kap 7 hónapja. Akkor ezt a 650 ezret kell beszorozni a kieső idővel. Vagy a 10%-ot kell beszorozni a kieső idővel?
Vagy a bérjegyzékek alapján számolunk egy átlagot (amikor dolgozott, a pótlékokkal együtt olyan 750-800 ezret vitt haza havonta, abból kivonjuk a táppénz összegét és beszorozzuk a kieső hónapokkal? Mert igazából az lenne a kieső jövedelme.
-
biker
nagyúr
válasz
maximilian4 #27602 üzenetére
két összeg is létezik, egyik a kiesett bére, mert a táppénz ugye nem a fizetése, és azt bizony lehet kérni, mint kiesés, és biztosan forintosítható, meg az összes kezelési költség, orvosi segédeszközök, stb. Ezt szinte automatikusan befogadják
Minden más, ami szellemi/fájdalomdíj, az meg polgári perre második körre szokott küldésre kerülni, és nehéz bizonyítani, és beindul a fingreszelés, hogy jogos-eÉn az elsőt símán kiszámolnám, és bedobnám hogy ennyit kér.
-
maximilian4
addikt
Sziasztok. Sérelemdíjjal kapcsolatos kérdésem lenne. Sajnos a páromat elütötték tavaly nyáron, és a héten kerül sor a mediátori eljárásra. Ha itt megegyeznek a felek, ha minden igaz a balesetet okozó elkerülheti a bírósági eljárást. Az ügyész azt mondta, hogy egy összeget ki kéne talákni. De nem igazán találtam a jogi gyakorlatban erre vonatkozó összeghatárokat. Nyilván minden eset más és sok minden befolyásolja. Elég komoly sérülései lettek a páromnak. Eltört a felkarcsontja (élete végéig benne marad egy lemez és 10 csavar, meg a nyoma, kb 20 centis vágás). Könyöke szilánkosra tört, 5 csavar van benne, lemez, hurok, amire vár még egy műtét, mert azt kiveszik. Eltört az orra is. 7 hónapja nem tud dolgozni. A lelki részt meg ki sem fejtem, nekem is nagyon nehéz volt, mert nagyon összetört szegény, komoly lelki jelenlét kellett hozzá, hogy sokszor én se sírjam el magam. Mégis milyen összeget kéne mondani? Nem állunk rosszul anyagilag nem arról van szó, de valamit mondani kell. Azt hozzáteném, hogy egyszer nem kereste meg a páromat a gázoló, hogy figyelj már, amúgy hogy vagy, vagy sajnálom vagy valami...
Köszönöm a segítséget! -
-
Nirvatti
tag
válasz
f4lcon #27597 üzenetére
Költői kérdés rovatom következik...
Engem az érdekel, hogy ilyen esetben annak kell szó nélkül lenyelnie egy ilyen levél kiküldésének költségét, aki a jogsértés szenvedője?
Illetve addig ország-világ nézi a gyerek képét.
Majd helyreigazítás nélkül (vagy pont emiatt gúnyosan kiemelve) törlik a képet hetek/hónapok múlva, azzal mi van? -
asdf_
veterán
De ez amúgy mi, hogy FB-n nem lehet jelenteni a képet? Ez valami új? (más kérdés, hogy én ugyan csak halál egyértelmű átveréseket szoktam jelenteni, de már leszoktam róla, mert 100-ból 98-at fenthagynak a hülyék (amit törölnek, azt meg van, hogy több mint egy hónapon túl), akkor meg töltse ezzel az idejét az, akinek hét anyja van, mert ez így tök értelmetlen). Most egy random képen kipróbáltam, legalul jelentés jogellenesként, aztán meg a GDPR-es nem jó erre? (tovább nem akartam menni, hátha nincs már almenüje és tényleg jelenti)
-
amargo
addikt
válasz
f4lcon #27592 üzenetére
Egészen konkrétan telibe van fotózva a fiam két másik gyerekkel és persze vannak körülöttük emberek, de egyértelműen Ők lettek lefotózva a tömeg másodlagos. Hovatovább megtiltottuk majd kifejezetten kértük ezeknek az azonnali eltávolítását.
Kicsit pontosítanék, mert én rosszul tudtam, nem a polgi, hanem az xyz vármegyei közgyűlés elnöke rakta ki a saját oldalára, miközben a legjobb esetben is önkormányzati program volt, azt is megtudtam, hogy ezt eljátszotta már tavaly is, akkor a választási bíróságon kellett feljelenteni, hogy levegye a képeket.
Tehát, van egy önkormányzati rendezvény, amiben van iskolai szervezés is, a gyerekek előadnak (fiam nem vett részt benne, amikor hallgatta a megemlékezést, akkor fotózták le), a meghívóban nincs feltüntetve, hogy fényképek lesznek. Viszont később az önkormányzat megbízásából ugye még is csak csináltak, amik valahogy kikerültek egy sokadik politikus személyéhez.
Itt a nyilatkozat: [kép]
-
spety
csendes tag
válasz
flash- #27589 üzenetére
Ezt anno nálam pont így játszották el. Telefonon bejelentkeztek, végzéssel házkutatást tartottak, behívtak tanúnak. Ahol nem volt jelen ügyvéd, hiszen tanúnak minek... Másrészt nulla tapasztalatom volt ilyen ügyben. Majd ez alapján már gyanúsítottként később újra behívtak. A végén nekem is megrovás lett. Az, hogy ez mennyire volt jogos, passzolom.
-
biker
nagyúr
válasz
f4lcon #27592 üzenetére
de kiskorúaknál a szülő beleegyezése kell, hogy a kiskorú részt vehessen olyan rendezvényen, amelyen kép és hangfelvétel készül, ami nyilvános lesz.
Szóval utólag ez sem állja meg a helyét, illetve ha "beállított kép" akkor nem tömegfelvétel, sokan próbálták már ezt eljátszani. Ha a fotós és valamely alany kérésére beállnak egy képhez, akkor az azon szereplők már célirányos fotók, nem egy véletlenszerű tömegfelvétel. -
válasz
amargo #27591 üzenetére
itt egy a témában született cikk: [link] igaz nem iskola, hanem cukrászda, de a helyzeten nem változtat.
arra figyelni kell, hogy ha nem kifejezetten a gyerekről készült a kép, hanem SOK gyerek látszik rajta, akkor "tömegfelvétel" és úgy más kategóriába esik a kép.
"A bírói gyakorlat szerint „a tömegfelvételeken emberek sokasága látható, az azokon ábrázolt személyek nem egyénekként, hanem mint a tömeg részei jelennek meg. Tömegfelvételről tehát akkor van szó, ha a képre pillantva nem az egyes személyek kilétének van jelentősége, hanem a sokaság egésze hordoz információt. (Fővárosi Ítélőtábla Pf.20301/2020/8.)"
-
amargo
addikt
válasz
amargo #27590 üzenetére
Szuper, iskola igazgatója kivitte a gyerekeket, egyeztetett a fényképésszel, viszont ettől még egy politikus profilja alatt jelentek meg a képek, tehát úgy érzékelem egy magán akció volt, a kérdésem, hogy ha mi hivatalosan felszólítjuk, hogy milyen képeket távolítson el, akkor mi alapján teheti meg, hogy továbbra sem távolítja el a képeket?
A következő lépéseket nyilván fontolgatjuk, jobban hivatalos csatornára terelni a dolgot és ügyvéd által kiküldeni a levelet esetleg mivel ez jelenleg kifejezetten felkapott téma a megfelelő embereknek elküldeni.
-
amargo
addikt
Iskolás fiamról, készültek képek március 15-e alkalmából, amit politikai céllal megjelentetett az aktuális polgármester (kis település). Határozottan megtiltottuk, hogy politikai célból fényképet lehessen közzétenni a gyerekről.
Mi a teendő, azon kívül, hogy jeleztük, milyen további lépéseket lehet tenni?
FB-on jelentek meg, ott már nem is lehet jelenteni..
-
flash-
veterán
Ha valaki kb 25 éve rendelt írott cd-t(pc jatekot) amiért fizetett is, majd aki írta a cd-t azt elkapták, az alapján felkeresték a rendőrök azokat is akik rendeltek ilyen cd-t, akkor azokat a rendelőket lehetett volna ezért rabositani mert ők is bűncselekményt követtek el, vagy semmiképpen sem? Tanuként hivták be őket, aztán megis rabositva lettek. Majd a végzés megrovás volt.
-
Nirvatti
tag
Sziasztok!
Röviden:
milyen fórumon és formában tudom vásárlói jogaim sárba tiprását jelenteni?
eMag áruház, garanciális (nem)ügyintézés, áruhitel, amit azóta is fizetek.Kicsit kifejtve itt.
Azóta semmi nem történt, az imént az ügyintéző flegmán bezárta a chatelést. -
mephi666
nagyúr
...az egész nem tiszta, hogy egyik irányba foglalóról beszél, ami másik irányba már előlegként működik
kérdés, hogy ez így mennyire jogszerű, mert nekem elég egyoldalúnak tűnik
legyen csak meg mindkét irányba a foglaló kockázata: egy násznépnek se poén, ha az esemény előtt 1 órával kell új fotóst keríteni, mert akivel szerződtek, az hirtelen kapott egy kedvezőbb ajánlatot
-
-
Helló, szolgáltatás kötbérnél az mennyire normális, hogy:
Ha a megrendelő a szerződéskötés után és az esemény előtt/alatt eláll a megbízástól, a foglaló neki vissza nem jár.
Ha a szolgáltató áll el a megbízás teljesítésétől, legfeljebb az első részlettel megegyező összeg jár vissza.Tehát mondjuk egy fotós esküvő előtt 5 perccel lemondja, akkor visszaadja a pénzt oszt ennyi?
-
UserX
addikt
Sziasztok ismét!
Szóval velem szemben egy hatósági eljárás van folyamatban (nem loptam 'tyíkot')...Októberben kezdték, de eddig elhúztam. Ahogy írtam, ma lett volna a szemle, de ezt (is) kivédtem egészségügyi okokkal (ez sem kamu!).
Megint mailt írtak, ebben többek közt az szerepel, hogy 'a módosított határidejű határozatban előírtak (...)'.
Én azonban a határozat időpontjának megváltoztatásáról semmilyen értesítést nem kaptam!!!
Fel tudom ezt használni valamilyen oly módon, hogy tovább húzzam az időt, vagy töröljem az eljárást (szép is lenne!)?
Köszönettel
:
UserX
-
biker
nagyúr
Üdv, ezzel a leírással valóban termőföldnek minősül a terület, és ezen egy osztatlan részt valóban nem lehet készpénzen venni, csak utalással?
Azért nem értem, mert a tó körül zártkerti(külterületi) besorolású kisebb nagyobb házak vannak, és ha nem vették ki termelés alól, akkor termőföldön nem lehetne ingatlan.
ha kivették, akkor meg lehet kp-ért venni. De akkor nem kellene kifüggeszteni sem, mégi ki kell függeszteni.
Ebben tudtok valami jó magyarázatot? én a google linkek közt elvesztem, mindenhol csak az ingatlanos ügyvédek hirdetései jönnek fel
-
UserX
addikt
válasz
Real Ghoost #27573 üzenetére
Köszi!
Az én érdekem az eljárás elhúzása!
A helyzet megoldódott, a megadott dátumra fontos, hanyagolhatatlan egészségügyi ellátásra kaptam időpontot.
Ez pénteken derült ki, ahogy hazaértem a vizsgálatról, rögtön elküldtem az okmányokat a a hatóságnak, persze viszont mailben!
Még egyszer kösz a nagyfokú segítséget!!!
Védve érzem magam! -
Real Ghoost
aktív tag
-
UserX
addikt
válasz
Real Ghoost #27571 üzenetére
Köszi neked is!
Ha jól értelmezem, akkor egy szemle időpontja 'értesítésnek' minősül, tehát be kell tartanom?
Köszönettel!
amargo: Köszi neked is! Nem tartom őket rosszindulatúnak!
-
Real Ghoost
aktív tag
Ez lehet a jogalapja az e-mailezésnek. A hivatalos csatorna az pedig valóban az Ügyfélkapu/KÜNY tárhely, ahogyan a többiek is írták.
Dáp tv.28. § Ha a felhasználó a digitális szolgáltatást biztosító szervezetnek címzett nyilatkozatában elektronikus levelezési címét, rövid szöveges üzenet fogadására alkalmas telefonszámát vagy más, elektronikus úton való kapcsolattartásra alkalmas elérhetőségét feltüntette, a digitális szolgáltatást biztosító szervezet jogosult ezen az elérhetőségen tájékoztatási jellegű kapcsolatot tartani a felhasználóval. Ha a felhasználó hivatalos elérhetőséggel is rendelkezik, a digitális szolgáltatást biztosító szervezet a hivatalos elérhetőségen tart kapcsolatot a felhasználóval, az e § szerinti elérhetőséget kizárólag a felhasználó értesítése vagy tájékoztatása céljából használja.
-
biker
nagyúr
természstesen mérlegelni kell, hogy
- ha neked rossz várható kimenetele lesz a bejárásnak, és ezzel időt akarsz nyerni, akkor állj bele, húzd az időt, stb
- ha neked érdekedben áll, hogy megtörténjen a bejárás, akkor meg ne izmozz velük, mert megjegyzik, max írj nekik hogy nem jó az időpont, és kérsz egy hivatalos megerősítést, javasolj új időpontot(és pro tipp, ha jönnek azzal, hogy volt olvasási visszaigazolás kérelem, és látják hogy kézbesítve és megnyitva lett, akkor nyugodtan írj vissza, hogy az email kliensbe beérkezett emailről az applikáció az előnézet generálaskor tud visszaküldeni visszaigazolást a tényleges olvasás nélkül, sőt van olyan trükk amivel el lehet olvasni levelet anélkül hogy triggerelné a visszaküldést, pl kellően nagyra méretezett notify bubble tartalommal. ez nem minősül hivatalos olvasási visszaigazolásnak. csak az amikor a tárhelyre belépsz, és letöltöt a levelet az ügyfélkapuról)
-
biker
nagyúr
szerintem nem, a hivatalos értesítés az ügyfélkapun, vagy megfelelő más kormányzati felületen (pl eü doksi eeszt-n) kiküldése, amiről kapsz értesítőt, és igazolható hogy mikor olvastad el.
Ott vigyázni is kell, mert a kézbesítés vélelme ugyanúgy fennáll mint a kétszeri értesített postai ajánlott levélnél, a nem átvétel nem mentesítDe egy mezei email egy hivatalinak tűnő emailcímről nem az. igen, hivatalinak tűnő, mert nem tudhatod, valóban nem-e meghamisított feladó van.e a levélben
sőt, van ahol beadványt se fogadnak mezei emailről, most volt mekh panaszom, akkor még volt avdh, azzal hitelesítve küldtem be pdf-ben a panaszom, mert a síma emailre viszajött, hogy alá kell írni
rendőrség is ügyfélkapun üzen, önkormányzat is.
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Ha egy Kormányhivatali szemléről kizárólag emailben értesítettek, azt az időpontot köteles vagyok betartani???
Én még úgy tanultam, hogy a kommunikáció útja a Magyar Posta, de közben jött a DÁP tv...Hálásan köszönöm a választ!!!
-
"A fentiekkel kapcsolatban kapsz majd értesítést és nyilatkoztatni fognak arról is, hogy hozzájárulsz-e az életvitelszerű tartózkodáshoz."
Ha jól értem akkor a ebben az esetben a hölgy nevére készült bérleti szerződés nem tekinthető részemről írásbeli nyilatkozatnak, és a bíróság külön nyilatkoztat engem erről. -
J o e
tag
Szia,
A 37/2018. (VI. 29.) ORFK utasítás [link] II. fejezet 5. pontja rendelkezik erről (illetve a bűnügyi felügyeletre és távoltartásra vonatkozó részletszabályokat a 15/2018. (VI.15.) IM rendelet tartalmazza). Ha a bíróság úgy rendelkezett, hogy a terhelt mozgását a rendőrség technikai eszközzel fogja ellenőrizni, akkor az ingatlan fekvése szerinti rendőrkapitányság fogja vizsgálni, hogy
- azonos-e az ingatlan tulaja a kényszerintézkedés alatt álló személlyel, amennyiben nem, akkor az ingatlan tulajdonosa írásban hozzájárult-e ahhoz, hogy a terhelt életvitelszerűen az ingatlanban tartózkodjon, valamint, hogy az ingatlan alkalmas-e a terhelt tartózkodásának céljára és adottak-e a technikai eszköz alkalmazásának feltételei.
A fentiekkel kapcsolatban kapsz majd értesítést és nyilatkoztatni fognak arról is, hogy hozzájárulsz-e az életvitelszerű tartózkodáshoz.A terhelteket eseti, vagy folyamatos ellenőrzéseknek fogják alávetni. Kiemelném a 15/2018. IM Rendelet 9.§ (4) bekezdését:
"(4) A bűnügyi felügyelet, illetve a távoltartás keretében előírt magatartási szabályok megtartásának ellenőrzése során törekedni kell arra, hogy az ellenőrzés a szükséges mértéken túl ne zavarja a terhelt, illetve a távoltartással érintett személy magánéletét, valamint biztosítani kell, hogy az ellenőrzés során a terhelt és a távoltartással érintett személy magánéletének körülményei szükségtelenül ne kerüljenek nyilvánosságra."Remélem tudtam segíteni
-
biker
nagyúr
Üdv, ingatlan eladás és szja kérdése...
Értelmezhető-e a "A cserepótló vétel illetékkedvezmény" a következő esetben...
https://e-ingatlanugyvedek.hu/blog/cserepotlo-vetel-illetekkedvezmenyAnyósom 90-es években vett házát árulta, 70mFt-ért
volt egy vevő, akinek egy belvárosi lakását árulta 60m-ért, ebből akarta megvenni a házat
Mivel nem jött időben vevő, végül CSERESZERZŐDÉS történt akképpen, hogy 10mFt-ot fizetett a vevő, és a két ingatlan gazdát cserélt, és csereként van a szerződésen is.
Ez 2024 októberében történt
most 2025 márciusában végre lett vevő erre a lakásra, ami már anyósom nevén volt, és megveszikEz esetben szja mentes e az eladás, ha vagy azt nézzük, hogy a csere esetén "jogfolytonosság" történhetett, ha létezik ilyen az ingatlanjogban, vagy azért, mert a korábbi eladásból egyetlen ingatlana volt és egyetlen ingatlana lett, de a jelen eladás után nem lesz több ingatlan tulajdona, az árat a két gyermeknek ajándékozza.
Vagy a jelen ingatlan vételára 60mFt és az adóbevalláson költségnek a 70mft eladási értéket levonjuk és 0Ft adóalap?
Csere kapcsán ezt találtam még: https://e-ingatlanugyvedek.hu/blog/ingatlan-csereszerzodes
-
Ha én kiadom a lakásom mondjuk egy hölgynek, aki a barátját "odaköltözteti".
Viszont a barát bűnügyi felügyelet alatt áll, lakáselhagyási tilalommal.
Ebben az esetben én mint lakástulajdonos kapok erről egy értesítést a bíróságtól, hogy a lakásom kijelölésre került egy felügyeleti helyszínnek?
Értesítenek hogy várhatóan naponta többször járnak oda a rendőrök? -
aprokaroka87
nagyúr
pontos részleteket nem tudok
majd holnap megnézzük jobban.
de nekem se áll össze a kép a telefonnal kapcsolatban. -
Real Ghoost
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #27549 üzenetére
És erre mit kapott? Határozatot? Végzést? Hiánypótlásra felhívást? És abban kérdezték honnan van telefonja? Vagy telefonon hívták?
-
herdsman12
őstag
válasz
aprokaroka87 #27549 üzenetére
Nem tiszta ez a dolog.
Nem kell pilótavizsga a "Természetes személyek automatikus részletfizetési kérelme" kitöltéséhez. [link]
Nem kérelem, automatikusan jár, ha megfelel a feltételeknek. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Real Ghoost #27548 üzenetére
részlet fizetést, úgy hogy megadta a telefonszámát.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #27539 üzenetére
Szia! Egyáltalán honnan tudnak a telefonról? Hogy jön ez az egész a tartozáshoz? Nekem nagyon zavaros az egész story. Magyarul az ismerősöd részletfizetést kért a 120 ezres hátralékra? Vagy azt kérte, hogy engedjenek el belőle valamennyit?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
herdsman12 #27545 üzenetére
na ez szép...
-
envagyok
veterán
Munkahelyemen van két sz@rkeverő pics@.
Folyamatosan zaklattak, kibeszéltek, csúfolódtak, suttogtak a hátsm mögött, kinevettek.
Akkor felmondtam, és jeleztem a vezetőnek az okát.
Lebeszéltek a felmondásról, kiderült, a csajnak nem ez az első húzása, már többen felmondtak egyikük miatt (a másik most jött), beszéltek a fejével, akkor fogjuk rá, rendben mentek a dolgok.
Felmondott az irodavezető, felmondott a középvezető, kirendeltek egy helyettesítő vezetőt, és a csajok modt bosszút álltak. Etikai vizsgálatot indítottak ellenem mondvacsinált hülyeségekkel, pl. hogy szexuális jellegű megjegyzéseket tettem a ruhájukról, ami tökre nem igaz, meg hogy azt mondta, hogy az asszonnyal szexeltem home office-ban ebédidőben.
Pár ember van aki ott dolgozik még, de azok fosnak, mert az egyik csaj most feljebb jutott, középvezető lett, és nem akarnak úgy járni mint én. Állítólag mindenki ellenem vallott. A fegyelmin azt szorgalmazták, hogy miért nem mondok fel én. Azonnalival se rúgtak ki. Igazából már hetek óta agyalok a felmondáson, egyedül az tartott vissza, hogy szeretnék június 18-ig dolgozni, mert akkor lesz meg az egy év folyamatos munkaviszonyom, és úgy tudom átvehetem a Gyed-et az asszonytól egy évre, emiatt 100k több lenne a Gyed a fizetésem miatt, asszony meg szepembertől dolgozni szeretne. Én a GYED alatt átalányadózó vállalkozást terveztem indítani (internetes kereskedelem) , amit gyed mellett mellékállásban csináltam volna kvázi ingyen.
Egyik kérdésem az lenne hogy tisztességesen/kevésbe tisztességesen hogyan tudnék minél több időt kisajtolni a cégtől, vagy előnyökkrl vállalni a felmondást.
A másik kérdés, ami felmerült, az az, hogy ha 1 év munkaviszony előtt felmondanak, és nem találok gxorsan munkát, akkor ha főállásban kezdem az átalányadózós vállalkozást, akkor kb havi 90k költséggel, abban az esetben ha meglesz az egy év munkaviszony akkor elmehetek gyedre, és átállíthatom a vállalkozást mellékállásra?
Illetve csökkentené a várható gyed összegét az átalányadózásos 3-4 hónap?Köszönöm
-
herdsman12
őstag
válasz
Hazudnak, átverik az ügyintézők az ügyfeleket. Fogalmam sincs, de biztos, hogy beszámít a jutalékukba a behajtás aránya.
Lényegtelen egy ilyen "értéktelen" telefon származása, csak szivatás az érdeklődés.
Nyugodtam elmondhatja, hogy használtan vett egy 15k-s telefont, ez ma már nem luxus, inkább létszükséglet.
1 M alatti tartozásnál létezik az automatikus 1 éves részletfizetési lehetőség, ezt egyszerű elintézni.
Mi az a fizetési könnyítés? -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
aprokaroka87 #27541 üzenetére
Szóbeli megállapodás is szerződésnek tekinthető.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Akkor jöjjön létre szerződés.
Dátum ne mai legyen, az összeg minél kevesebb legyen.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Egy ismerősöm korábbi nem befizetett tb miatt januárban kapott egy 120 ezer forintos Nav-os tartozást, elismerte, oké.
Ez évekkel ezelőtt volt.Kért volna fizetési könnyítést, viszont most a könnyítésben arra kíváncsiak hogy honnan van neki mobiltelefonja.
A mobiltelefonja tőlem van, én adtam el neki 30 ezer forintért.
A telefont én vettem újonnan az E-magtol, számla megvan róla szerencsére.
Ilyenkor ezt a számlát kérik?
Én és akinek eladtam a telefont semmilyen szerződés nem jött létre. -
-
J o e
tag
válasz
DEJVID #27531 üzenetére
Üdv!
Az Általad leírtak alapján a büntetőeljárás jelenleg nyomozati szakban van, ezt fogja követni a vádemelés és majd a bírósági szak. Minősítést tekintve lopás bűntettét valósította meg az elkövető, annak is a minősített esetét az érték miatt (pl.: ha a teherautó értéke ötmillió-egy és ötvenmillió forint közötti, akkor már jelentős értékre elkövetett lopásról beszélünk, amelynek a büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés).
Az eljárási pozíció(tok): sértett fél, az ezzel kapcsolatos jogokat a Be. tv. 51.§-a tartalmazza, illetve megillet a Be. tv. 556.§ (1) bekezdése szerinti polgári jogi igény előterjesztésének joga (ez lényegében a bűncselekmény folytán elszenvedett kár érvényesítése).
A polgári jogi igény az elsőfokú bíróságnál terjeszthető majd elő, tartalmaznia kell a követelés összegét/mennyiségét, az igényt megalapozó tényeket, valamint a teljesítés módját/helyét és a bíróság ítéletére vonatkozó határozott kérelmet. -
DEJVID
őstag
Sziasztok! A következő kérdésben szeretnék segítséget/tanácsot:
2023 decemberében ellopták egy teherautónkat, de azonnal meg is lett, elkövetővel együtt. A rendőrség 2024 decemberéig nyomozásra vonatkozva lefoglalta a járművet. A kocsi egy évig nem dolgozott és kár is keletkezett benne (összetörte, aki ellopta).Az okozott kár értékét illetve a kieső munkára valami kárpótlást ki lehet harcolni? Az elkövetőnek ha nincs, vagy nem elég magas a bejelntett jövedelme, illetve nincs semmi a nevén, akkor nem is lehet mit tenni?
Köszi!
-
biker
nagyúr
válasz
_stick_ #27528 üzenetére
"A tegnapi esetet lejelentettem a biztosítónak, várom a visszajelzést, de a mivel a legutóbbi ázásos bejelentés 1 éve és 1 hónapja volt, gyanítom, hogy a biztosító mindent ki fog találni, hogy ne kelljen fizetni megint."
Tudtommal köteles fizetni, ellenben be fogja hajtani a felső lakón, mi is éltünk panelben, és ez 20-30 éve is így volt. Itt nem tehetsz ellene, nem mondhatja a biztosító, hogy neked felrója az ismételt kárt
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Felső szomszéd áztatós témában kérem a segítségeteket.
8 éve lakunk az ingatlanban, ez idő alatt 3x áztatott a felső szomszéd. A legutóbbi, a tegnapi volt messze a legdurvább, megítélésem szerint +3 milliós a kárunk. (minden szoba ázott, különböző mértékben, falak, nappali mennyezet levált, konyha bútorból csorgott a víz, stb...)
Végtelenül együgyű emberekről van szó, az egyik gyenge elméjű, a másik egyszerűségében nehéz eset, nem nagyon lehet vele szót érteni. De nem elzárkózóak (egyelőre).
A tegnapi esetet lejelentettem a biztosítónak, várom a visszajelzést, de a mivel a legutóbbi ázásos bejelentés 1 éve és 1 hónapja volt, gyanítom, hogy a biztosító mindent ki fog találni, hogy ne kelljen fizetni megint.
A gond a felső lakás műszaki állapota, ez okozta a tegnapi ázást is. "Falon kívüli" a hiba, tehát a lakóé a felelősség és a kötelesség a javításra. A gyenge elméjű javítgatja kókány megoldásokkal a lakást, ezért történnek az ilyen esetek, mint a mostani. Bár konkrétan még nem derült ki, hogy mi okozta a tegnapi leáztatást.Két irányból kérem tanácsotokat.
1. Nem tudom, hogy a biztosító mikor fog elküldeni a kártérítési kapcsolatban, mert egy folyamatosan fennálló probléma okozza az ázást. Amennyiben a biztosító nem fizet, hogyan tudom a felső szomszéd felé a kártérítést rendeztetni?2. Ahogy írtam feljebb a lakás műszaki állapota a fő probléma. És bármilyen kártérítést is intézek, akárkitől és 1 hónap múlva szépen (megint) felújítjuk a lakást, nincs garancia arra, hogy másnap nem fog leáztatni újra...
Szóval a két kérdéskört nézve mit tanácsoltok, merre induljak el? Milyen emberi és jogi lépéseket tegyek? A lakók olyanok, ha fenyegetőzök, akkor azzal csak azt érem el, hogy nem fognak ajtót nyitni, mikor legközelebb probléma lesz.
Viszont a tegnapi eset után a "kedves kéréseknek" úgy érzem lejárt az ideje, mert nem veszik komolyan az esetet. Már írtam egy káreseti JKV-et, amit a gondnokkal alá fogok íratni és elkezdtem gyűjteni a fényképeket, videókat, mert úgy érzem ha jogi, peres útra menne a dolog, akkor szükség is lesz rájuk.Köszi előre is!
-
herdsman12
őstag
válasz
mate317 #27526 üzenetére
SzMSz-ben szokták szabályozni, hogy milyen összegig dönthet önállóan és mikortól kell más (számvizsgáló bizottság, közgyűlés, stb) hozzájárulása. Amennyiben ez nincs szabályozva, akkor feltehetően önállóan dönthet. Természetesen a lakók költsége minden, amit a társasházra kell költeni.
A téves munkavégzés az már más kérdés, a jegyzőnél vagy a Jogi Segítségnyújtó Szolgálatnál érdeklődnék, szerintem peres útra mehetnétek. Szinte biztos, hogy a fél millás válalkozó tanusítaná, hogy jogos volt a duguláselhárítás.
Gondolom nem akartok erre ügyvédet fogadni másik fél milláért. -
mate317
tag
Üdv,
kifizethetett-e volna a közös képviselő a lakógyűlés döntése nélkül egy karbantartási munkára egy sokkal nagyobb összeget, mint ami a felújítási alapban volt?
És ami még lényegesebb, köteles-e ezt utólag kifizetnie a lakóknak?
Az szmsz-ben nem találok erre vonatkozó leírást.A dolog pikantériája, hogy átverték a kk-t, a gond beázás volt, majd egy 2-3 órás duguláselhárítási munka lett elvégezve fél milláért, amitől nyilván nem szűnt meg a gond...
Köszönöm
-
válasz
atomchicken #27524 üzenetére
Registrul Comerțului (Románia Kereskedelmi Nyilvántartása) Oficiul National al Registrului Comertului
-
atomchicken
tag
Sziasztok,
A román megfelelőjét keresem az e-cegjegyzek.hu-nak, illetve az e-beszamolo.im.gov.hu-nak. Egy romániában bejegyzett cég tulajdonosait és éves beszámolójukat szeretném megtekinteni.Köszi!
-
asdf_
veterán
- látta
- amúgyis érdektelen, mert:
(2) Felszolgáló közreműködésével történő kiszolgálás az a vendéglátásban alkalmazott kiszolgálás, amelynek során a vendég a fogyasztását a vendéglátó üzlet asztalánál ülve vagy az üzlettípus vagy esemény jellegéből adódóan állva, felszolgáló által számára felszolgálva fogyasztja el.
Nem helyben történt a fogyasztás, így el sem jutunk addig, hogy felszámolhassák. -
asdf_
veterán
válasz
Sanyi.mTs #27517 üzenetére
44/2024. (XII. 9.) NGM rendelet
a felszolgálási díj mértékének megállapításáról, valamint a felszolgálási díj alkalmazásának és felhasználásának szabályairól
1. § E rendelet alkalmazásában
1. felszolgáló: az a közreműködő, aki a vendéglátó üzletben tartózkodó vendéget a fogyasztási helyén kiszolgálja;
2. közreműködő: az a vendéglátó üzletben alkalmazott munkavállaló, aki a vendéglátási tevékenység valamely rész- vagy teljes folyamatában munkájával közvetlenül részt vesz.
2. § (1) A felszolgálási díj a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 30. pontja szerinti vendéglátás keretében a vendégek felszolgáló közreműködésével történő kiszolgálásáért felszámított külön díj.
(2) Felszolgáló közreműködésével történő kiszolgálás az a vendéglátásban alkalmazott kiszolgálás, amelynek során a vendég a fogyasztását a vendéglátó üzlet asztalánál ülve vagy az üzlettípus vagy esemény jellegéből adódóan állva, felszolgáló által számára felszolgálva fogyasztja el. Nem tekinthető felszolgáló közreműködésével történő kiszolgálásnak a kizárólag önkiszolgáló rendszer közbeiktatásával történő teljes körű kiszolgálás.
(3) A vendéglátó üzlet által alkalmazott felszolgálási díj mértéke – a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel – legfeljebb a vendég által elfogyasztott termékek általános forgalmi adót tartalmazó árának 15 százaléka.
-
Sanyi.mTs
addikt
utólag vettem észre, hogy telefonon rendelt, majd étteremben személyesen átvett, elviteles pizzáinkhoz hozzácsaptak szervizdíjat. ez mennyire jogos?
-
BaLee
addikt
válasz
mephi666 #27515 üzenetére
Volt ilyenből probléma anno. Szintén ingatlan, mondjuk nem ilyen tétel, hétvégi ház jópár éve 7-8 milla körül ment el, szerződéskötéskor a vevő valami nevetséges 50 ezret írt be foglalónak, annyit is fizetett. Sajnos eladó oldalról is el lett fogadva.
Aztán ahogy kell el is kezdett utána variálni, hogy lehet mégsem veszi meg és pont nem érdekelte volna ha azt az 50k-t elbukja. Mentek így a hetek.
Foglaló az nem véletlenül 10% körüli összeg. 7-800k-nál biztosan nem variált volna.
Végül megoldódott a dolog és megvette az ingatlant de egy egy jó lecke volt...Szóval én erre azt mondanám aki ezzel akar trükközni ott lehet valami a háttérben.
-
mephi666
nagyúr
válasz
f4lcon #27514 üzenetére
alapvetően bizalmatlan vagyok és megfordul a fejemben, hogy "aki ilyen ügyeskedéssel akar benyitni, ott van valós vásárlási szándék is, vagy csak a könnyű pénzre hajt?"
...a foglalónak ugyanúgy kellene működnie mindkét oldalra, nem az hogy "a potenciális vevő csak 1milliót kockáztat, de az eladó kockáztasson legalább 6ot"
-
biker
nagyúr
válasz
[HUN]Zolee #27507 üzenetére
köszi, én is így tudom, azt nem értem, mi ebben a "trükk", vagy miért éri meg mégis ennyit írni?
-
amargo
addikt
Köszi, elfelejtettem írni, hogy megnéztem és jelenleg nincs a tevékenységi körében ilyen (sok minden van persze), látszólag adóoptimalizálás miatt van a feleség kocsija a cégben, tehát nem hiszem, hogy csak ezért felvennék. Innentől pedig gondolom az lesz a menet, hogy kiveszik a cégből és úgy adják el.
Én mint magánszemély venném meg. -
J o e
tag
válasz
amargo #27503 üzenetére
Szia,
A 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 4. § 15. pontja alapján vállalkozás a Ptk-ban meghatározott vállalkozás.
A Ptk. 8:1. § (1) bek. 4. pontja szerint pedig vállalkozás, amely a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el.
Nézd meg az ingyenes cégjegyzékben a cég tevékenységeit és ha ott látsz személygépjárműhöz kapcsolódó tevékenységet bejegyezve, akkor bizony a cég üzleti tevékenysége körében jár el az értékesítéskor és így köteles biztosítani kellékszavatosságot.
Innentől pedig már csak a kellékszavatosság ideje a kérdéses, amelyhez kiindulópontot a Ptk. 6:163.§ (2) bekezdése nyújt, mely alapján:
"Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen."
Fentiek szerint tehát, ha a szerződésben nem állapodtok meg rövidebb elévülési időben (ez esetben sem lehet rövidebb, mint 1 év), akkor 2 év kellékszavatosság lesz az irányadó.ui: fentiek abban az esetben állják meg a helyüket, ha fogyasztóként fogsz vásárolni
-
biker
nagyúr
Sziasztok
ez valami létező átverési mód? vagy csak én látok ebben csapdát?
Lényeg, párom és nővére eladná anyósom lakását, a vételár fele-fele menne a két testvérnek
Van egy jelentkező, de a párom nővére a figyelmeztetésem ellenére a lenti tartalmú vételár nyilatkozatot aláírta, miszerint a foglaló ugyan 5.950.000Ft lenne, de a vevő csak 1,5mFt-ot utal el, a maradék foglaló a vételár kifizetésekor lesz kifizetveÉn első lendülettel mondtam, hogy "megaf@szomat azt", ez esetben 1,5m a foglaló!
Ugye jelenleg ha a vevő vsszalép, mi garantálja hogy kifizeti a foglaló hátralékot, de ha kitalál valamit, hogy az eladott ingatlan mégsem olyan, és páromék kényszerülnek visszalépésre, akkor persze 5.950.000Ft *2 járna a vevőnek? aki 1,5mFt-ot utalt?
Ilyet nem lehet csinálni, hogy a foglaló 6misi de nekem csak 1,5m van? -
amargo
addikt
Sziasztok,
Nekem is használható vásárlásban lenne kérdésem, főleg ha az eladó nem egy kereskedő, hanem egy cég, milyen szavatosság érvényes ez esetben?
-
jlaci74
aktív tag
Sziasztok,
Használtautó vásárlás - szavatosság kérdésében kellene segítség, ha itt valakinek szakterülete a téma üzenetben jelezze kérem.
Köszönöm. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó! Seagate 2,5" 2 TB Hdd (foxpost az árban) )
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15,6"FHD IPS - i5-11320H - 16GB - 512GB - GTX 1650 - Win11 - 2év garancia
- 1 Tb-os NVME-k Beszámitok! Tőbbféle ár!
- Gamer PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 Sérült - i7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest