- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
Azért ma már számtalan energiatakarékos proci létezik a világon. A feladat adott, a gyorsabb processzor lehet hogy többet fogyaszt, de hamarabb is végez.
Úgyis az AMOLED kijelző fogyaszt sokat, azon meg nem lehet spórolni. Maximum ha nagyobb az óratok, akkor nagyobb akku fér bele, de akkor meg általában a kijelző is nagyobb 0,1 collal, de ezek az 50-51 mm-es órák is óriásiak már (plusz vastagok is).
A nagyobb üzemidő sem ad sok előnyt szerintem. Ha 1 hétig kibírja átlagos használattal az óra, vagy le tudsz vele tekerni 1 Balaton kört, akkor annál nem nagyon kell több, ha reálisan nézzük. 20-30 óra GPS időt tudnak, az elég az emberek 99,9%-ának.
Még ha a kevesebb ciklus miatt tovább bírná az akku, akkor lenne értelme, de nagyon sok akkuhibás Garmin van már 3-5 évesen (vagy korábban), aztán azokban még 500 ciklus sincs. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
eddie1978 #72 üzenetére
Látni vélem a problémát ...
Ahogy itt a későbbi kommentekben fel is vetődött, a jelenségér jó eséllyel a minél több szolgáltatás / adat + jó üzemidő + energiatakarékos mód (gyenge? SoC) lehet a felelős, amihez hozzáadódik az AMOLED kijelző.
Sajnos a neten nem találni (én legalábbis nem leltem) igazán jó, olyan összehasonlító tesztet, amiben látszana, hogy egyik-másik gyártónál ez hogyan működik.
Te azt írod, hogy a Coros, Suunto jobb. Készséggel elhiszem, de lehet ott az üzemidő csökkenésével kell fizetni a jobb felhasználói élményért.
Minden esetre, a legjobb az lenne – ha már épp ennyi óra van nálad – ha tudnál csinálni vm. jó kis videót a jelenségről. Talán (biztos) másnak is hasznos lenne ... -
Parallaxis
addikt
Garmin sok funkciót szeretne és hosszú üzemidőt, de ez utóbbit csak idejétmúlt lassú processzorral tudják megoldani.
Akkor tanuljanak az Amazfittől...
A T-rex 3 simán hozza a Garminos üzemidőket teljesen gyors, reszponziv megjelenítéssel és jó pontossággal (de pl. a Balance 2 is 21 napot tud).
A Garminos ótvar hardver nem a hosszú üzemidő, hanem az olcsó gyártás melletti minél nagyobb profit miatt van
Azért ne röhögtessenek azzal, hogy 2025-ben még mindig limitálva van, hogy hány alkalmazás telepíthető egy fél milliós órára és egy watchface nem lehet nagyobb mint 256 kB, ezt ma már egy 5 ezer Ft-os kínai óra is lazán megugorja. -
hemaka
nagyúr
-
zaskar
senior tag
Igen, láttam hogy válaszolt, de nem igazán értem. Most akkor az Express tárolná valahol a korábbi verziókat az asztali gépen? Nézegettem a program mappáit, de nem tudom, hol kellene keresnem.
Én is openhiking térképet használok mostanában, régebben meg a tuhu-val mentem. A navi gyorsaságával nekem sincs bajom, látom, hogy a linkelt videón a Suunto gyorsabban reagál, de engem jelen pillanatban ez az újraindulás jobban zavar. -
Y72
aktív tag
Amiket írtok az köztudott, Garmin sok funkciót szeretne és hosszú üzemidőt, de ez utóbbit csak idejétmúlt lassú processzorral tudják megoldani. Bár azt reméltem a FR965 és 970 előrelépés lesz ezen a téren, így viszont már nem igazán érdekel a dolog.
-
eddie1978
senior tag
válasz
<Adamsky> #69 üzenetére
https://youtu.be/Ydjas49HfVg?t=1270
watchAz enyém még ennél lassabb. Mindegy hogy beta vagy final firmware. Régebben jobb volt egy picit. Már írtam, de leírom még egyszer. Csukló felemeléskor ha odaérek egy elágazáshoz, akkor még be kell töltenie az aktuális térkép részletet. Majd elkezdi beforgatni és még a pozícióm sem ott van ahol vagyok, hanem 10 méterekkel elcsúszva. Végül összejön, de ez szerintem ennyi pénzért ez kevés. Coros, Suunto jobb ebből a szempontból. Tegnap voltam egy rövid túrán a Suunto Race S órával. Az nem csinált ilyet. Mindig azt mutatta, amit kell. Ott más ami problémás lehet. Persze ha az életem múlik rajta, akkor várok én 2 percet is a térképre, csak mutassa, hogy merre.
Most megy vissza gariba gombok miatt. A gomb hibánál az egyik hiba az tisztán hardveres, hogy beragadnak. A másik, hogy a világítás gombra nem kapcsol be a kijelző, az inkább szoftveres gond. Mondeom ezt azért, mert van hogy egy ideje nem nyúltam az órához és amikor megnyomom a világítás gombot, hogy bekapcsoljon a kijelző, akkor nem történik semmi. Pedig hallom, hogy kattant a gomb. Majd 1-2 másodperc múlva megnyomom megint. És utána bekapcsol a zseblámpa funkció a kijelzőn, mintha kétszer egymás után gyorsan nyomtam volna meg a gombot. Ez szerintem lehet inkább szoftver gond. -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
eddie1978
senior tag
Neked melyik óra van? Próbáltam már többször gyári visszaállítást. Visszamentem egészen a 17.28 firmware-ig is. Most nem tudok tovább próbálkozni, mert a beragadós/nem reagáló gombok miatt garanciális visszaküldés alatt van. Próbáltam az openhiking map-ot is. Nekem az a tapasztalatom ennél a konkrét óránál ami nálam van, hogy a kevesebb részlet segít valamennyit. A saját európa térképe az egy pusztulat. Lassú. Ez az óra 345.000 Ft volt három éve amikor vettem. Az akkori csúcs. Prémium áron. Ha 3 év alatt sem sikerült rendbe tenni, akkor nekem ennyi volt. Az is lehet, hogy az enyém hibás. Ez most kiderül. Bár a youtube videókon ugyanez köszön vissza ennél és a későbbi szériáknál is. Igazából egyik gyártó sem tökéletes. Viszont akkor nem fogok prémium árat fizetni. Legalábbis egy darabig biztosan nem.
-
zaskar
senior tag
válasz
eddie1978 #62 üzenetére
Akkor nem egy nagy ügy a telepítés. Megtaláltam az embert a fórumon, de a nevére kattintva nekem semmi nem jön be az általad csatolt képen látható lehetőségek közül. A Garmin Connect-es jelszavammal vagyok belépve, de még semmilyen aktivitásom nem volt ezelőtt a fórumon. Így nem tudok privátban írni neki. Mi lehet a gond?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
eddie1978 #59 üzenetére
"Mindent kikapcsoltam a térkép megjelenítésnél ... "
Sajnos (bár én spec. egész jól elvagyok csak a nyomvonalas navigációval) az én órámon nincs térkép, de a kijelzőtechnológiából (MIP) adódóan szerintem nem is lenne ilyen gond.Egyébként meglep, amit írsz, ill. tök hasznosnak találom, hogy ilyen dolgok felvetődnek. Ugyanis megnézhetsz 200 tesztet, valamiért az ilyen "apróságokról" egyikben sem esik szó.
A frusztrációd egyébként érthető. Engem is rohadtul idegesítene, ha abban a pillanatban (!), amikor döntenem kell, hogy most itt kell-e mondjuk jobbra forduljak, ne tudnám, hogy mi a szitu.
Az külön "vicces" (ill. szomorú), hogy ha jobban belegondolok, a térkép használata – ezek szerint – nem, hogy nem ad hozzá a navigációhoz, hanem elvesz.Minden esetre megnéznék egy 955 vs. 965 egész napos (!) navi tesztet használhatóság és üzemidő tekintetében. Előbbi jó eséllyel porig alázná az utóbbit.
-
eddie1978
senior tag
Emlékeim szerint annyi volt, hogy windows alatt kábellel kell csatlakoztatni az órát a géphez. Majd a kapott filet vagy fileokat be kell másolni az órán a Garmin könyvtárba. Miután lehúztad a kábelt ki fogja írni az óra, hogy akarod-e telepíteni a firmware-t. A telepítés mindent törölni fog az óráról! Olyan mint egy gyári beállítások visszaállítása. Érdemes előtte szinkronizálni az órát a Garmin Connect-tel.
-
eddie1978
senior tag
Keresd meg Garmin fórumon a socorsu nevű embert. Nekem Ő adott az Epix-hez régebbi firmware-t. Lehet van neki a 965-höz is.
-
eddie1978
senior tag
válasz
<Adamsky> #57 üzenetére
Mindent kikapcsoltam a térkép megjelenítésnél (kivéve magát a térképet). Részletesség alacsonyan. Kerestem olyan térképet, amiről le van irtva minden felesleges sallang. Open Trecking Maps (itt megkértem az embert, hogy csináljon már Magyarország térképet is, most tesztelgetem), és MapRando. Ez valamit segített. De nekem úgy tűnik, ez ennyit tud. Nyomvonalasat nem próbáltam, kell a térkép.
Most kipróbálok alternatívákat. Nekem annyi kell, hogy rögzítse a tevékenységet és mutassa az előre megtervezett útvonalat a térképen. Tevékenység az kerékpározás pulzus és wattmérővel. Illetve most rövid séták az erdőben. Most mint említettem van nálam próbára egy Suunto Race S. Fényévekkel van előrébb a térkép megjelenítés. Másban meg hátrébb, igaz azok nem érdekelnek már. Semmiféle számomra felesleges metrika nem kell. Intervals.icu/Goldencheetah-n követem a terhelést a CTL/ATL/TSB alapján, de csak azért, hogy ne nyírjam ki magam. Próbálok Z2-t menni a hosszabbat megyek. Edzés programot nem követek most. Próbáltam többször, de nem nekem való, meg nem is versenyzek. Inkább csak megyek most már.
-
zaskar
senior tag
Engem már régóta nem érdekel, milyen új órákat ad ki a Garmin, másfél éve, mikor megvettem a Forerunner 965-öt, azt hittem, végre révbe értem. 17 éve folyamatosan Garmin órákat használok, és mindössze két dolog érdekel belőlük terepfutóként: a tevékenység rögzítése és a térképes navigáció track alapján. Már az előző 945-öm is tudta ezt, de a 965 a Multiband-el még pontosabb lett, az amoleden meg a térkép is jobban látható. A gondom nem is az órával van, hanem a cég "mérnökeivel". Ugyanis a frissítések egy idő óta egy kalap sz.rt nem érnek. Sok újdonság, állítólagos javítások, de közben meg új probléma generálódott, legalábbis nálam. 16.17 sw-vel vettem meg 2023-ban, és még a 19.18-al se volt gond. Aztán jött a 20-as kezdetű sw, és azóta az óra navigáció során egyszer újraindul (most éppen a 23.20-al). Az egyetlen pozitívum, hogy miután betölt és ismét feláll a rendszer, folytatja ott, ahol abbahagyta. A mai eszemmel már biztosan maradnék valamelyik korábbi sw-n, sohasem frissítenék újabbra. Ebben a hibában az a legrosszabb, hogy nem egyszerű a tesztelése. Az újraindulás ugyanis leggyakrabban 2-3 óra elteltével, vagy még később következik be. Ilyen hosszúkat pedig max. 2x megyek egy hónapban. Lehet mondani, hogy biztosan user error, de ismétlem, sose volt ilyen előtte. Sőt, a 945-el se, pedig azt is használtam 4,5 évig, mindenféle track-el.
-
eddie1978
senior tag
Vett már valaki ilyet? Milyen a térkép megjelenítés? Még mindig akadozik?
Nekem Epix gen 2 van. A csuklómat felemelve van hogy kell 2 másodperc kb, hogy betöltse az aktuális térkép részletet. Ekkor még a pozícióm 10 méterekkel odébb van mint a valóságban. Utána oda tesz a térképen ahol vagyok és eközben még be is forgatja a térképet haladási irányba vagy az iránytű szerint. Egy három éves csúcsórától azért ez nem elég. Vannak gyártók, ahol ez nem gond. Tudom ez tervez/újratervez meg mindent is csinál. Volt Edge 830 órám bringán pár éve. Na az újratervezéssel nem voltam megelégedve. Erdőben bringával úgy akart megfordítani egy kétnyomú földúton, mintha egy 40 tonnás nyergessel lettem volna. Megkereste a legközelebbi kereszteződést, ahol megfordított. Azóta Garminokon tervezés, újratervezés kikapcsolva. Nekem elég az útvonal követés. Most van nálam egy Suunto Race S próbára. Térkép megjelenítésben jobb. Sokkal. Most fogok rendelni próbára egy Amazfit Balance 2-t. Ha az is jobb mint a Garmin, akkor kitalálom, hogy melyik maradjon. Ez csak az én felhasználási szokásomra érvényes.
-
Janaboy
veterán
Én nem rég váltottam Oneplus Watch 3ra (WearOs5) Venu 2ről és nagyon meglepődtem, hogy adatmezőben mennyire puritán az óra rendszere.
Appban vmivel jobb, de egyértelműen gyengébb mint a Garmin.
Más kérdés hogy a Garmin által kínált adatok felére sincs szükségem.. Illetve a Oneplus lényegesen olcsóbb volt. -
xhege
veterán
A Quantified Scientist csatorna is mindenféle eszközt tesztel, mindenféle gyártótól és azt hiszem elég komolyan vehető műszerekhez hasonlítja a tesztelt darabokat. Az ürgének meg kvázi ez a szakterülete, nem csak egy önjelölt youtuber. Szóval szerintem elég valósak az eredmények. Egyébként minden videója végén elmondja, hogy ezek csak a saját magán tesztelt eredmények, lehet másnál esetleg valami másként működik. Egyébként a jóember saját bevallása szerint is a mindennapokban Garmint használ.
Sajnos egyébként nincs mindenek felett álló tökéletes megoldás. Az Apple Watch pontosabb, de az adatok nyersek maradnak, nincs Body Battery, stressz szint stb, és gyenge az üzemidő. A Garmin kicsit pontatlanabb, viszont rengeteg hasznos statisztika és trend elérhető kvázi ingyen (még) a szoftverben, és üzemidőben is remek. Mindenki el tudja dönteni melyiket szereti, használja, miben hisz. Én szívem szerint mindkettőt használnám egyszerre, de két órát biztosan nem fogok hordani. Így várom a Garmin teljes értékű pántjának a megjelenését.
-
Janaboy
veterán
válasz
ForRedGlory #49 üzenetére
Mondjuk a Huawei, Xiaomi, Amazfit termékei bőven hiányoznak.
Pedig a tesztek szerint a Huawei is elég pontos szenzorosan.Mondjuk DCt pont nem követem, csak DesFitet, de nála nagyon kevés az egyéb termék.
De nekem mind1 ki kinek hisz
-
Parallaxis
addikt
válasz
Emericus Max #32 üzenetére
Egy példa: feleségem apple watch 7-el elment úszni, szabványos 50m-es medence, de az Apple watch konzekvensen 25m-es medencének méri!
Garmin Forerunner 265S-re. Nem csúcsmodell, kb. egy árban volt az App Watch-al, de láss csodát, az 50m-es medencét 50m-nek méri.
Nagyobbat nem tudtál lódítani?
Egyik óra sem méri a medence hosszát, neked kell megadni az úszás előtt. Enélkül el sem tudod indítani a tevékenységet....Idézet a Forerunner 265S leírásából:
-
scdlsc
senior tag
válasz
<Adamsky> #42 üzenetére
"Megbecsülni? Miből?"
Gondolom a két forduló között eltelt időből és a karcsapások számából. De még így sem tudnak teljesen biztosan megkülönböztetni egy 25-ös és egy 33-as medencét.Úszásedzések elkezdése
1. Nyissa meg az Edzés appot az Apple Watchon.
2. Forgassa el a Digital Crownt a Nyílt vízi úszás vagy az Úszás medencében elemhez.
Medencei úzszásedzés esetében állítsa be a medence hosszát, majd koppintson az Indítás lehetőségre.
.....
https://support.apple.com/hu-hu/guide/watch/apd09135915f/watchos -
<Adamsky>
nagyúr
" ... más órák megpróbálják megbecsülni."
Megbecsülni? Miből?
Almás órákhoz nem értek, de a Garmin-oknál (amiket eddig láttam) meg kell adni.
Az első Honor órámnál is meg kellett. Zárt térben nincs GPS ...#41 hemaka
" ... a Vívomove órája, ahol a 25méteres medencét nem lehet megadni ... "
... és akkor annál a modellnél milyen medencehosszok léteznek?
Eléggé bicskanyitogató hozzáállás.
FYI: Forerunner 255-ben egyedi hossz is megadható -
hemaka
nagyúr
-
Janaboy
veterán
válasz
Parallaxis #39 üzenetére
Amúgy nem is értem, hogy az Apple watchon túl a többi okosórát ők nem is tesztelik.
(Samsung, Oneplus etc)
Azért így nekem hiányzik a hitelesség..mondom ezt úgy hogy amúgy DesFitet én is követem. -
Parallaxis
addikt
Dc Rainmaker és DesFit-en kívül másnak nem hiszek ilyen témában.
Személy szerint én inkább annak hiszek, aki nem a tesztelt márka nagykövete és szinte kizárólagos használója.
Sokkal reálisabb az a teszter, amelyik minden márkát elfogultság nélkül tesztel és pl. az alvás érzékelést orvosi műszerrel (EEG) veti össze és nem csak azt nézi, hogy a két időpont (elalvás, ébredés) stimmel-e (mellesleg nálam a Garminnál szinte soha nem stimmel, mindig kézzel kell utánna állítanom).A pulzusmérést meg a Garminnál akkor fogom komolyan venni, ha nem fog 1 percet késni a pedálszenzorhoz és mellkaspánthoz képest...
-
zoli03
őstag
"Az én edzéseimhez ez remek metrika."
Ez a szó nem azt jelenti, amire te gondolsz, így értelmetlen a mondat. -
xhege
veterán
válasz
Nálad ez a tapasztalat, másnál más. Az én saját tapasztalatom az, hogy az Apple Watch pulzusmérése pontosabb. Egyszerre teszteltem egy Forerunner 965-öt és Apple Watch Ultrát egy Polár H9 mellkasi jeladóval. Ennél pontosabb tesztet amatőrként nehéz csinálni.
Az esetek 98%-ban a két óra teljesen pariban volt a H9-el, de a Garminnál előfordultak kilengések. (A futás félidejében megcseréltem az órákat, a kezemen, hogy ez se legyen befolyásoló tényező). A Garminnál időnként futópados futás indítása esetén vannak anomáliák, pl 69-es pulzus, amikor a valós adat 140 körüli. Több fórumon is olvasható a hiba és csak futópados futásnál jön elő. Illetve vannak hülyeségek, időnként amiket kiír. Pl: 5-ös Bofy Battery értéknél azt javasolja menjek el még edzeni egy kicsit
Hangsúlyozom, hogy továbbra is Garmint használok, mert összességében ez adja a legtöbbet, csak ez is messze van a tökéletestől. Tudom sokan ezen meg tudnak sértődni, meg fikázásnak tartják, de én egy gondolom, hogy hozzátartozik ez is a teljes képhez. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
" ... de láss csodát, az 50m-es medencét 50m-nek méri."
A medence hosszt tudtommal egyetlen óra sem képes "megmérni". Azt meg kell adni úszás előtt. -
fank70
csendes tag
A Garmin nagyon ügyesen használja ki, hogy maguk a kütyük, illetve az azokon tárolt adatok, statisztikák nézegetése mennyivel jobban vonzzák a népeket, mint maga az edzés, így gyakorlatilag bármit el lehet adni, bár a 99%-nak a 15 évvel ezelőtti modell is tökéletes lenne, sőt...
-
Emericus Max
tag
Ahogy mondod +1
Személyes tapasztalatból mondom, hogy az apple watch szenzorai sehol nincsenek a Garmin-hoz képest. Egy példa: feleségem apple watch 7-el elment úszni, szabványos 50m-es medence, de az Apple watch konzekvensen 25m-es medencének méri! Na most akkor a kapott adatok pontosak lesznek? Az Apple watch alvásmonitorozása is teljesen következetlen és pontatlan. Rengeteg tévesztés az alvás idejében, minőségében stb. És ez ahogy korosodott az óra, az egyes frissítések után egyre rosszabb lett. Mintha az Apple szoftveresen rontaná a dolgot direkt (ilyet sose tennének, ugye?), hogy vedd meg az újat. Mindezt nap végi elkerülhetetlen töltéssel...
Aztán odáig jutott ez, hogy a feleségem berágott és lecserélte az App Watch 7-et egy Garmin Forerunner 265S-re. Nem csúcsmodell, kb. egy árban volt az App Watch-al, de láss csodát, az 50m-es medencét 50m-nek méri. Az alváskövetésben sokkal konzisztensebb és pontosabb és mindezt heti 1db töltés mellett. Kerékpározásnál is pontos GPS adatokkal és pontos mérésekkel dolgozik.
Szóval fizetett tesztelők ide vagy oda, én a saját szememnek hiszek és első kézből mondom, hogy a Garmin köröket ver az Apple watch-ra szenzorpontosságban.
Galaxy watch nem volt, így arról nem tudok nyilatkozni. -
HKorn
veterán
570 pozícionálását és árazását továbbra sem értem. 965 sokkal jobb óra közel ugyanannyiért.
Amúgy nálam kiesnek ezek sajnos a domború üveg és a sérülékeny fémlünetta miatt. Rengeteg összekarcolt órát látni.
-
-
prolad
addikt
Nekem elég felemás tapasztalataim vannak Garminnal (Enduro és Fenix 7X Pro), súlyzó edzéseknél rendszeresen belefutottam abba, hogy szerinte az 50-60-as tartományban van a pulzusom egy keményebb szett alatt, aztán amikor pihenek a 2 szett között, akkor felugrik 180-215 (!) tartományba. A 100 ezres Huaweinél nincs ilyen gond.
Túrázni, futni jó, a szoftveres sportháttér remek (kivéve amikor az alkalmazás nem. hajlandó működni, mert szerinte offline vagyok), de nem látom mi indokolja a prémium árat. Főleg ha már OLEDre állnak át és az Mip/Solar kombó+ az ezzel járó extra üzemidő is kiesik. -
Y72
aktív tag
Kéne, de inkább veszek 3db mobil klímát helyette.
Amúgy meg 35°C-ban nem tudom ki megy ki sportolni - lassan értelémét veszti az outdoor kifejezés ilyen klímaváltozás mellett. -
xhege
veterán
Az itt fórumozgató emberek 95%-nak elég lenne egy 165-ös is mindenre. Közöttük nekem is, mondom ezt egy Epix Gen2 Pro tulajként.
Egyébként az én tapasztalataim szerint is pontosabban mér egy Apple Watch, vagyis jobban leköveti a gyorsabb változásokat. Viszont a Garminban annyival több és jobb a statisztika, az üzemidőről nem beszélve, hogy én Garmint használok. Aztán ha ez a megjelent Index Sleep Monitor pánt esetleg egy whoop szerű Garmin pánttá válik, akkor megveszem azt és mellé jön egy Apple Watch. -
eennyi
csendes tag
A pánt akkor kell ha gyors váltásokat akarod lekövetni. Nekem 965 van, de simán elég lett volna a 265 is.
-
Janaboy
veterán
De van értelme más pánttal is hasonlítani ha másik szerint is az a pontos?
Vagy ez a videója (is) kamu? [link]DesFitel és DcReinmakerrel nekem az a gondom, hogy nagyon Garmin fanatikusak, nekik az az isten és ez jön le a videóikból is.
Alig tesztelnek más eszközöket.
Szóval nem tudom ők mivel hitelesebbek.De én nem vitatkozni akarok, csak a meglátásom mondtam el.
-
gusthy
veterán
Valóban még mindig eléggé él a legenda, hogy az Apple szenzorok milyen csodásak, de ma már nem számítanak kiemelkedőnek.
Viszont ahogy elhangzott korábban is, a világ legjobb csuklón mérő szenzora se fog tudni közelébe kerülni egy 10eFt-os pulzuspántnak, ha tényleg számít a mérés, akkor arra semelyik óra nem lesz elég pontos. -
Bazsi84
aktív tag
Hát ok,akkor én vagyok öreg 🙂 de sosem futottam nélküle 🙂
Aki a töltés miatt panaszkodik! Elég régóta van usb-c átalakitom,igy akár verseny kozben/használat kozben is tudom tolteni ha muszaj es sosem volt még toltesi anomaliam.
Hajbel: el kell fogadni,h a fizikát nem lehet megba..ni. Ne legyen nehéz,nagy,de férjen bele minden és még birjon ki heteket is töltés nélkül.Baromi egyszeru.Hobbistaknak marhára mindegy,h most 160 vagy 170-es pulzussal szenvedte fel magát a Gellért-hegyre.Vagy futott egy szigetkört.Ultraversenyen ha navigalas a fontos és h birja min 24 orat,megint nem a pulzus lesz a szűk keresztmetszet,érzésből tudod mennyi..Ha kell a pontos mérés,ott az öv.Ha az kell,h fancy legyen és lehessen vele villogni,akkor meg ott a Galaxy,applewatch,akarmi.
-
Alg
veterán
Felőlem annak hiszel akinek akarsz, de:
1.: könyörgöm olvasd már el a linkelt tesztet, esetleg a kapcsolódó videót is megnézheted, vagy a csávó többi Garmin tesztjét amikben ugyanezek a szenzorok ugyanúgy piacvezető szinten teljesítenek évek óta.De a futós topicban rengetegen panaszkodnak a pontatlan Garminokra, nekem is szarul mér... ja, nem
2.: Nem is kell több forrásból tájékozódni: ROFL, bedobsz egy ilyet azután hogy egyetlenegy forrást hoztál a pontatlanságra, miközben ezer másik az ellenkezőjét állítja.Azért ha lesz időm megnézem azt a videót, kíváncsi vagyok hogy hogyan sikerült erre a következtetésre jutnia.
És persze mindenki aki neked ellentmond az le van fizetve, de mégis az általad linkelt video alatti leírás van teleszórva affiliate linkekkel, neki aztán biztos nem szponzoráltak a tartalmai
-
hajbel
addikt
"Nem tudom milyen elcseszett metodológiát használ, de garminok rendszerint elvéreznek" Tehát nem tudod, hogy mi a rossz, de nagyon rossz. Teljeslesen összhangban van az általános vélekedéssel, hogy az Apple watch a legpontosabb.
#7 Bazsi84: Persze, 101%-ban azért vesznek ilyen drága órát az emberek, hogy utána mellkasi övvel használják.
#9 Alg: Így van, a bemondás a legpontosabb mérés, főleg ha szponzorált. Nem is kell több forrásból tájékozódni, mert csak összezavarnak a tények.
-
gusthy
veterán
Ami engem illet, nagyon nagyon nagyon örülök, hogy megjelent a 970. Ez segített eldönteni, hogy veszek egy 965-öt (egyébként a cikkben lévő árnál egy tízessel olcsóbban), mert pont semmi értelme (számomra) a felárnak. A szenzor annyira bőven pontos, amennyire a health monitoringhoz kell, sporthoz ott a pánt. Az EKG nem prio, a zseblámpa meg na pláne nem.
-
hemaka
nagyúr
Hogy azt a nyomorék töltő megoldást nem bírják valami mással megoldani, az egy jó upgrade lehetett volna 960-ról, azt az egyet utálom csak az órában. Mindig nézni kell, tölti-e tényleg, vagy potyára dugtam rá.
-
Alg
veterán
Dc Rainmaker és DesFit-en kívül másnak nem hiszek ilyen témában.
Setting aside aquatic adventures, the GPS & heart rate sensors are exactly what we’d expect in terms of being industry-leading on this watch. I’ve got roughly 30 different workout sets now on this watch, and all of them exhibit perfect or near-perfect land-based GPS tracks, with equally solid optical HR accuracy.#7Bazsi84
"Aki már ilyen órát vesz,az 99%-ban mellkasi övvel használja"
nopenekem nem ez a tapasztalatom, sőt, kimondottan kevesen mellkaspántoznak már, ha valakinek nem elég vagy valami miatt nem működik megbízhatóan a csuklós, akkor jó eséllyel felkaros optikait fog venni. Én is így teszek télen mikor pulcsira/kabátra veszem az órát. Mellkaspántot jellemzően az használ akinek van még régebbről és működik. Aki cseréli vagy újat vesz, inkább a sokkal kényelmesebb és közel olyan pontos optikait fogja.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Parallaxis #1 üzenetére
Hoppá, nézem és köszönöm!
-
-
Gabci77
csendes tag
jaj csak ezt a csávót ne, nézz pár tesztet garminokrol mástól , watch ultrahoz is hasonlítják, kb koppra megegyezik vele. Nem tudom milyen elcseszett metodológiát használ, de garminok rendszerint elvéreznek nála, míg máshol jól teljesítenek. De tudom ennél oda van a nevéhez hogy scientist, szóval biztos jó
-
hajbel
addikt
Pl. az ő méréseire
-
<Adamsky>
nagyúr
"Olyannyira kitűnő a maximum tökéletes feketékkel, hogy szerintem nem maradt gyakorlati előnye a traszflektív MIP technológiának. Már az alacsonyabb fogyasztást leszámítva ... " – ezen kissé elmosolyodtam
Egyébként nem csodálnám, ha nem fogyna az 570. A 970 nem rossz, nem rossz, de ugye házon belül is akadhat alternatíva.
-
hajbel
addikt
"Sportban verhetetlen működés" = az egyik legpontatlanabbul mérő óra a piacon.
-
Parallaxis
addikt
Fenix 8 alumínium hátlapja ugrott
Az biztos, mert olyanja nincs
(vagy acél, vagy titán az a hátlap).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49mm - 1 ÉV GARANCIA, MS2281, 100% AKKUMULÁTOR
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49mm - 1 ÉV GARANCIA, MS2278, 100% AKKUMULÁTOR
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm - GARANCIÁLIS
- Apple Watch 8 41 mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 93%/p4371
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra homokkő !!!Szállítás alatt!!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest