- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
p2pp
őstag
Nagy kár az UFS 3.1 miatt!
Amúgy nagyon teccik nekem! -
judas13
veterán
Rászoktam nézni a német oldalakra, megteszem majd most is koszi....igaz odaátról idáig csak sport cuccokat rendeltem még...
Akkor lehet, hogy majd marad az Amazon. iPhonet, droidos telókat is vettem tőlük az évek alatt nem egyetAz aztán a kijelző idő meg 72 óra körüli használat
-
cs.zs.
veterán
A Yetteltől vásárolt 6500mAh akkus V50 Lite 5G telefonom töltőjével együtt Düsseldorfból, németországi központból származik. [kép] [kép] [kép]
Meg van ugyan említve a dobozon hogy létezik osztrák képviselet is, de megtapasztalván az akku-fóbiájukat, biztosan érdemes a németeknél maradni. Mediamarkt.de oldalt nézegesd, ne az at-t!Ma, a harmadik napon, összesen 11,5 óra kijelzőidővel végül elértem az 1 %-os töltöttséget, és töltőre raktam.
[kép]
-
judas13
veterán
Gyakorlatilag nem játszom mobilon soha. Szörfözés, WhatsApp, Spotify és társai kb ennyi tehát átlag rohadtul.
A 7K pluszos sorozat már nagyon várós!
Pont itt élek kint tehát nem is tudom xdVivo X200 FE
2025. július 11-től az okostelefon kizárólag a MediaMarkt és az Amazon kínálatában lesz elérhető, 799 eurós ajánlott fogyasztói áron. A megjelenéstől kezdve az ügyfelek öt évnyi szoftverbiztonsági javítást és négy fő Android-frissítést kapnak.Martin Wallner, Vice President bei vivo Österreich, Schweiz und Ungarn.
Ezt nem is tudtam persze honnan is tudtam volna, hogy ugyanaz a góré a régióban.
Kíváncsi leszek azért a magyar és az osztrák MM közötti árakra majd. -
cs.zs.
veterán
válasz
MrPetya19 #33 üzenetére
Wh = az eltárolt energia, és annak leadási képessége, hány wattot hány órán át lehet kivenni egy akkuból
Egy 100 Wh akkuból elvileg kivehető pl 5 W 20 órán át, vagy pl 15 W 6,5 órán át, vagy ha nincs maximálva, akkor pl 200 W fél óra alatt taccsra teszi.
Pl durvább gamer laptopok. 70-80 Wh akku. Böngészéssel 10 óra, vagy több. Tehát 7-8 Watt alá befér a kijelző + alapon ketyegő proci + ram + ssd fogyasztása (lehet hogy a ventik be sem indulnak).
Ugyanezzel elkezdesz játszani (akkuról), és félóra múlva kapufa, kikapcs
-
Szena67
aktív tag
Review (6500mAh) [link]
-
cs.zs.
veterán
Akksi kapacitása + takarékos chipset. (nem erőgép)
Ha állandóan vmi durva játékot tolsz egy snapdr 8 cuccon, akkor hiába van nagy akku.
Átlag földi halandó böngészés, YouTube, messenger, stb dolgaihoz nem kell erőgép.Honor Magic 7 Lite 5G 6600mAh akku,
Vivo V50 Lite 5G 6500mAh akkuHamarosan érkeznek a 7000-rel kezdődő akkuk (telefonok) is, kérdés hogy lesz-e köztük ilyen "gyengébb", üzemidőre kihegyezett verzió.
De persze mindez csak akkor, ha nem Ausztriába kerül a depó... -
cs.zs.
veterán
válasz
grizlisandor #30 üzenetére
Igen, eleinte fura, de megszokja az ember,
és ma épp elkezdem vele a 3. napot, pedig az elmúlt 2-ben is volt nyomkodva bőven, 9,5 óra kijelzőidő már benne van.
(V50 Lite 6500mAh, 2 stabil, 3 necces nap)
[kép] -
grizlisandor
veterán
Csak meg kell ismerkednek ezzel a FunTouch OS rendszerrel, elvileg 4 év rendszer és 5 év biztonsági frissítést vállalnak.
Nem tűnik rossznak ez a telefon, bár ez akkumulátorkapacitásos idétlenkedés.Fura is lenne nem minden este tölteni a telefont.
-
mrThomi
addikt
Ennyiért kenjék a hajukra. 865€-ért már kínai x200 ultra is van...
-
joey04
titán
Hozhatnák ide is az Origin OS-t.
-
Loik
aktív tag
Hát ez fantasztikus, most már azt is megtudtuk, hogy aki szerint egy távol-keleti összeszerelő üzem nem feltétlenül high-tech sci-fi labor, az nyilván soha életében nem látott még gyárat belülről. Ez ám az érv!
Egyébként számomra továbbra is rejtély, hogy miért olyan meglepő, ha egy kínai telefonmanufaktúrában még van, aki kézzel dolgozik. Nem mindenhol gurulnak a robotkarok aranyozott síneken. Tudom, ezt nehéz lehet feldolgozni, főleg ha az ember a HTC 2012-es promóvideóin szocializálódott.
És hát persze, a raktárkészlet... Köszönöm a gyorstalpalót, a kereskedelemben dolgozom, de mindig öröm, ha valaki elmagyarázza, mi az, hogy ne ragadjon be a készlet. Kár, hogy erről eddig még senki nem szólt nekem az elmúlt 20+ évben.
Egyébként, hogy megnyugtassalak: még soha nem jelentettem senkit, nem vagyok kommunista házmester, és nem is tervezek jelentgetni. A moderátorok szerencsére így is elég éberek, majd ők eldöntik, ki mikor megy pihenni.
-
Szena67
aktív tag
A mobilarena járt a Vivo gyárban, készült róla videó. Számomra megdöbbentő módon kézzel rakták össze a telefonokat szinte manufakturális környezetben. Miközben az azóta eltűnt htc-nek vagy 10 éve automata gépsora volt. Gondolom sosem dolgoztál elektronikai gyártásban, különben nem írnál ilyen zöldségeket. A raktárkészlet alacsonyan tartása egy örök feladat, ne legyenek beragadt alkatrészek és gyártmányok ez alapvető gazdasági érdek. Felőlem jelentgethetsz a jővőben is, hiszen ehhez értesz.
-
Loik
aktív tag
Zseniális meglátás, tényleg. A globális piacra szánt modelleket nyilván úgy tervezik, hogy a gyárban véletlenül ott maradt kisebb akkukat szórják ki Ausztriába, mielőtt megromlanának. Hiszen mindenki tudja, hogy az akkukban is van lejárati dátum mint a joghurtban. És persze a Vivo csak úgy hobbiból variálja a hardvert különböző régiókra optimalizált szabályozások, tanúsítványok, hőelvezetési előírások és hálózati szabványok figyelembevétele nélkül.
Köszönjük a gyártástechnológiai és logisztikai insightokat, legközelebb talán a kvantumszámítástechnikához is hozzá tudsz majd szólni egy hasonlóan megalapozott elmélettel.
Ja, és senkit sem támadtam le, hanem egy olyan fórumtárssal folytattam diskurzust, aki veled ellentétben szakmai alapismerekkel rendelkezik.
Figyelj, én itt most leteszem a nagyesküt, hogy a jövőben figyelmen kívül hagyom az ámokfutásaidat, kizárólag a te érdekedben, hogy ne küldjenek a modik újabb pihenőre, mert totál alkalmatlan vagy egy szakmai alapokon nyugvó eszmecserére.
Jó lesz így ugye? (A kérdés költői).
-
jack982
senior tag
az a kamerasziget ismerős valahonnan
ezek a kínaiak nem tudják levetkőzni a kleptomániájukat. -
cs.zs.
veterán
A Watt-Órában kicsit tévedsz.
Egy 100 Wh akku = 100 wattot tud 1 órán át, vagy 20 wattot 5 órán át, vagy 10 wattot 10 órán át.
Hogy az a leadott 10 watt hány Volt x hány Amperből szorzódik ki, mindegy. Lehet 5V x 2A, vagy 9V x 1,11A, mindegy. Ha ezt 10 órán keresztül le tudja adni, az 10W x 10h = 100Wh.példa
Saját 20.000 mAh ADATA powerbankom, 9 Volt feszültségen 2 Ampert (18 Wattot) tartósan le tud adni, akár 4 órán át is. 18 Watt x 4,11 óra = 74Wh [kép] [kép]
De ha egy telefon csak 9V x 1 Ampert vesz ki belőle, azaz 9 Wattot, azt meg 8,2 órán át tudná szolgáltatni.Mivel ez 74 Wh, simán felvihető pl KLM repülőre kézipoggyászként, mert a holland KLM jelenleg 160 Wh-ban határozza meg a max felvihető akkupakkot.
-
gjmail
csendes tag
Az alábbi hír reményt adhat, hogy lesz Magyarországon, vagy a Mobilarena cikke az már "kőbe vésett" tény?
https://www.gsmarena.com/mini_powerhouse_vivo_x200_fe_goes_global_shipping_from_june_27-news-68408.php -
Szena67
aktív tag
-
Loik
aktív tag
A Vivo és a Honor piacra dobott az EU-ban 1-1, a kínai verzióval azonos kapacitású középkategóriás modellt, jó eséllyel piacszerzési megfontolásból. De ha ezt minden telefonjukkal megtennék, az sok 10 millió dolláros plusz kiadás lenne.
Hidd el, az én szememet is csípi, hogy a telefonom Indiában 5500 mAh-s akkuval jelent meg.
Ezt a békát sajnos le kell nyelni (egyelőre).
MrPetya19 Nem. Wh = V \ Ah, vagyis egy 2600 mAh-s akku kb. 38.5 V névleges feszültségű.
-
cs.zs.
veterán
Ezt értem, tudom, elhangzott már.
A hozzászólásomban a lényeget nem vetted észre: épp a Vivonak van EU-ban forgalmazott olcsó telefonja 6500mAh Si-C akkuval. Németországi, Düsdeldorfi központtal. A Vivonak a 230-250 Eurós telefon árába lazán belefért a pluszköltség, a 800 eurós felsőkategóriás árba, ahol sokkal nagyobb a haszon 1-1 eszközön, abba meg nem?
A Honornak a 330 Eurós Magic 7 Lite-ba belemehet a 6600mAh, de a drágábbakba nem?
Ezért mondom hogy ez a pluszköltséges magyarázat sántít.
Azt simán el bírom képzelni, hogy AUSZTRIÁBAN lehet ilyen korlátozás, de akkor meg... ott a német központjuk Düsseldorfban.
-
Loik
aktív tag
A Li-Po és Si-C akkumulátorokat veszélyes árunak minősítik, különösen, ha azok kapacitása meghaladja a 100 Wh-t (~2700 mAh 3.7V mellett).
Az EU-n belül sokkal szigorúbbak ezek az előírások, mint pl. belföldi kínai szállításnál.
Nagyobb akkumulátorok esetén különleges csomagolásra, engedélyekre és akár külön szállítmányra van szükség, ami megnöveli a költségeket.
Egy átlagos telefon szállítási költsége Kínából az EU-ba (légi úton, vámolással) kb. 2-10 USD / darab körül mozog.
Ha nagyobb akkumulátor van benne, akkor veszélyes árunak minősül, ami speciális kezelés miatt +3-5 USD / darab extra költséget is jelenthet.
Nagyobb akkuk miatt szigorúbb tesztelésre, újra tanúsításra lehet szükség, ami gyártónként több ezer eurós egyszeri költség.
A fentiek miatt a gyártók gyakran úgy döntenek, hogy egyszerűbb és olcsóbb kisebb akkuval árulni az EU-ban, így kevesebb megfelelési és szállítási költségük van.
-
joelke HU
őstag
Én meg a rendszer miatt inkább a Vivo-ra voksolnék. Pár hónapja használom a FunTouch OS-t és baromira jó. Nyilván ez is ihletett merített az iOS-ből, de tényleg csak praktikus dolgokból áll és nincs úgy teleszemetelve, mint a Hyper OS. Se felesleges app se reklám, pedig nem felső polcos a telefonom. Hosszú idő óta ez az első androidos mobil, amire nem tettem Nova-t.
-
judas13
veterán
Pont itt és ilyen hamar. Ez szép. De akkor jól tippelték itt be többen is a 8 kilós árat sajnos. Ennyiért vagy már alatta is vannak már más versenyzők is azért. Ez így nekem már sok.:/
Ott a Honor stb igen, fele ennyiért sem és ekkora aksival. Csak azok nem 6,3 collosak ami nálam számítana...de ennyiért így ezt passzolom sajna, köszi.. -
janeszgol
félisten
válasz
Viktor0610 #3 üzenetére
Ráadásul úgy, hogy ez a telefon nem rossz ajánlat, de nem is best buy az olvasottak alapján.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Viktor0610 #3 üzenetére
Mivel 2 db tök olcsó telefonban is elérhető az EU-ban a nagy kapacitású új Si-C akku, és ebből az egyik pont egy Vivo (V50 Lite, 6500 mAh), a másik a Honor Magic 7 Lite, amiben 6600 mAh akku van,
a kérdésedre azt mondanám: semennyivel. -
Már megint megy a varia az akkuval.
Kíváncsi volnék, mennyivel nyomná meg az árakat a nagyobb akku és a hozzá tartozó extra költség a szállítás/logisztika miatt. -
janeszgol
félisten
Nem kimagasló árazású.
-
novinyul
veterán
Inkább választanám a Xiaomi 15-t. Most már nagyon jó áron be lehet szerezni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest