- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Hamarosan intézkedhet az EU a DeepSeekkel szemben
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Android szakmai topik
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
dannyl #10958 üzenetére
Nem tudom nálam miért, de egyérteműen az okozza. Win11 topikban senki sem szakértette a probléma okát majd véletlenül jöttem rá erre. Amúgy sem közben, sem nélküle semmi probléma sincs.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
Nálatok nem okoz kilépéskor ilyen hibaüzenetet? Ez csak akkor van, ha a Win11 leállítása előtt nem zárom be az AB-t.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
viperabácsi #10955 üzenetére
Mindig a legutolsót. Nincs vele gond.
PC Gaming: Optimized https://www.patreon.com/posts/88124101
-
bobalazs
nagyúr
-
viperabácsi
addikt
Hali , fel raktam az afterburnert és nem látja a 4070 dual asus mv értékét ez mitől lehet ?
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
szasanyi
félisten
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Van esetleg infótok arról, hogy levehető-e a venti garivesztés nélkül egy Gainward Panther 4070 Ti Super kártyán? A képekről nekem nem egyértelmű.
-
KAMELOT
titán
válasz
Foglalt név #10943 üzenetére
Majd ez megoldja [link]
Corsa02: Milyen felbontás/beállítás játszol?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
válasz
Foglalt név #10943 üzenetére
Ezt könnyű kideríteni, csak a textúrák minőségét kell levenni. Ha ez után megszűnik az akadás, akkor a VRAM kevés.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
dannyl
addikt
válasz
johnny82 #10940 üzenetére
Egy kicsit átvertelek, vagyis az emlékeim rosszak. Szerintem valamelyik korábbi nem bevált UV eredményeit mondtam, de amúgy hasonló: AW2
volt, hogy 59 fokig felment, de 55 az átlag kb. Illetve nem 200-220, hanem 220-240W. De e fölé nem megy. A TDP meg 81,1 volt max, de én 85-öt állítottam.
-
válasz
Corsa02 #10938 üzenetére
Köszi! Fogyasztásban ez mit jelent nálad? GPU-Z kép esetleg van? Mert az előbb én is próbáltam 1V-on, de 300W körül evett, így már nálam nincs értelme szerintem az UV-nak, hogy anélkül 310 a max és jobbak az eredmények is.
Memóriát én próbáltam húzni, de vagy valamit rosszul csinálok, vagy nem tudom, de nálam +200 után nem hoz érdemi változást.Berakok egy képet Alan Wake 2-ről játék közben. Nekem teljesen új volt ez az RT meg dlss, de azt kell mondjam, nekem leesett az állam. Ezek a tükröződések ez valami brutál.
#10939dannyl: balance-on tolom, a performance nekem mintha nem nézne ki olyan jól.
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
válasz
johnny82 #10935 üzenetére
Nekem a TUF 1V-on megy és 2850-re belőve, a memória az +1200Mhz. Így több pontot is kap ( már memória emelés nélkül is) és 58-60fok között max. Ugye így kicsi OC is van a GPU-n is, annak ellenére, hogy kevesebb a feszültség. A memória egyébként +1700-ig stabil, de már nem annyira hoz, hogy érdemes legyen. A GPU-t ennél jobban még nem feszegettem.
The Truth Is Out There --->
-
-
dannyl
addikt
válasz
johnny82 #10935 üzenetére
Ja, még én is csak tapogatózom. 2950-en kilépkedtek a játékok 1V-on, a valley még lefutott. 2900-on is kellett az 1.020V, de akkor meg már 250W körül evett, és nem voltak jobbak a számok. Úgy voltam, hogy marad akkor az 1V, és megyek lejjebb. Most itt stabil 2850-en. Többet nem hiszem, hogy ki lehet sajtolni ebből. Lejjebb nem akarok menni se voltban, se MHz-ben, a 200-220W nekem kiváló, ahogy a hőfok is. Én tényleg úgy voltam, hogy most ez egy alsó-közép kategóriás kártya lesz, kihúzom amíg realizálódnak a dolgok. Aztán annyira meglepődtem, hogy milyen zseniális kártya, hogy nagyon megszerettem.
Alan Wake DLSS Quality + FG és megy az feljebb is
90-115 között megy nekem. Legalább is az erdőben az elején. Messzebb még nem volt időm menni
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Corsa02 #10930 üzenetére
Érdekel minden, természetesen!
#10931F_Zolee: ott a vram kapott +800-at.
mod: ja most nézem, hogy emelni kéne, hogy elérjem legalább a gyári órajelet.
#10932dannyl: akkor még tesztelgetnem kell nekem is.#10934bobalazs: valami ilyesmire gondoltam, hogy jó lenne (vagy lehet-e egyáltalán) UV-val közel kerülni az a nélküli OC értékekhez.
mod: amúgy végigtoltam az Alan Wake 2-t, sikerült találni olyan beállítást RT-vel, hogy elégedett voltam a látvánnyal nagyon. Erdős részen persze beesett 58-62 fps körülre, de örülök nagyon, hogy megvettem ezt a TiS-t.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz
johnny82 #10929 üzenetére
Ha faja hűtésű kártyád van akkor nyilván alulfesz plusz OC. Memó meg hotspot hőmérsékletet érdemes figyelni.
Ha gyengébb kártya van akkor az OCt el lehet engedni, ha hozza a gyári boostot vagy valamivel alatta, úgy hogy fogyasztásban spórolsz jelentősen de teljesítményben nem.PC Gaming: Optimized https://www.patreon.com/posts/88124101
-
dannyl
addikt
válasz
johnny82 #10929 üzenetére
Én 1V-on használom 2850-en jelenleg. RAM-ra +400-at tettem, a power limit 85%-on.
Így gyorsabb, mint alapon, ~200-220W-ot eszik gaming alatt, és 50-53 fok körül van. A ventiprofilt is belőttem, csak nem értem teljesen a működését. Olyan, mintha a 0-30 közt kvázi kapcsoló lenne, szóval vagy 0 vagy 30 és fölötte. De játék alatt stabil 30-on áll így is. Nem megy feljebb. -
Most volt időm kicsit foglalkozni az UV-val. Szerintetek ez milyen? Ti hogyan használjátok általában? Hosszabban még nem teszteltem, csak 1 Steel Nomad ment le, játék még nem volt.
alap:
oc:
uv+oc:
[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
válasz
BaJaZo #10926 üzenetére
megvárom majd a Super változatot
Az szerintem 50-es szériánál nem lesz, mert nincs igazán külső nyomás.
Nagyban attól fog függeni, hogy mennyire lesz jó vagy nem jó a 9070 XT (és az AMD gyakran cseszi el az árazást, még ha lenne is egy versenyképes termékük).
De inkább azt remélem, hogy tévedek, mert akkor van esély, hogy nem maradnak ezek az elcseszett árak. -
BaJaZo
aktív tag
válasz
4264adam #10921 üzenetére
Én is igy vagyok vele, jó ez a 4070 Super, nincs semmi nyomás rajtam a cserét illetően.Valószinüleg megvárom majd a Super változatot, jó eséllyel sokkal jobb ára lesz, mint most a simának, de könnyen lehet, hogy kihagyom az 5xxx szériát. Ez esetben viszont kell majd valószinüleg a 16 Gb Vram... Na majd meglátjuk február 20 után, hogy kiszórják-e a 4070 Ti Super kártyákat a kiskeresek. Ha látok majd nagyon de nagyon jó áron valami jobb félét, akkor lecserélem,és kihagyom az 5xxx-et.
Most jó helyzetben vagyok, még az előző kártyám a 3060ti is megvan, nem is kellene olyan sokat hozzátennem.[ Szerkesztve ]
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
4264adam #10918 üzenetére
Nem nyithat kevéssel 400 felett az 5070 ti, agyoncsapná a még el nem adott 4070ti supereket, melyek többsége 400 közelében vagy felette van jelenleg. Kivétel az Alzás Gamerock 4070TI Super. Csapj le rá, 368-ért jó vétel AD 102-es GPU-val és 4090-es hűtéssel. Engem érdekelne, de nem tudnám feltenni a ház oldalát, nyitva nem szeretném használni.
-
4264adam
veterán
válasz
dannyl #10914 üzenetére
440-ért instant lehet az 5070TI.
Szintén 1440p. És csakis Singleplayer játékok, G-sync tartományban.
16B jelenleg csak a CP2077-hez kellene a több Mod aktiválás miatt és a Frame Gen ON-hoz. 12GB-ot megtöltök HD Reworked Mod-al és DLSS Q-val. FG-vel túlszalad rajta.
Vagy majd szólj ha megválnál a Gamerock 4070TI Superttől[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz
BaJaZo #10912 üzenetére
A 12 giga azért most épp az "elvan még" kategória. Nagyon hamar kevés lehet. Újban már nem vennék 12GB kártyát. Illetve ugye kinek mi az ingerküszöb beállításokban. A 4070 ti Super is épp a most elég kártya 1440p-re, 1- max 2 éven belül nekem cserélnem kell. Ez nem nagyzolás, tisztában vagyok vele, hogy vannak olyanok, akik még 1650-nel meg 2060-nal játszanak nagy megelégedéssel. És azt se mondom, hogy nem nekik van igazuk. Ez tényleg elég egyénfüggő.
Anno a GTA5-ről volt egy vitám valamelyik topicban egy sráccal, mert állította, hogy valami irgalmatlan gyér configon, hogy neki folyamatosan fut, és nagyon szép. Még youtube videót is csinált róla. Na az úgy nézett ki, mint a GTA3. Az autóknak nem volt árnyéka se, mintha repültek volna. A folyamatosság az a 22-24 FPS-t jelentette. Nálam a 70-80 FPS nincs meg nagyon kis kompromisszumokkal (pl. RT-ről nem vagyok hajlandó lemondani, sőt most még a PT-ről se), akkor inkább nem játszom.Szóval szerintem az 5070 öngyilkosság. Az 5070 Ti elég lehet jó sokáig is akár, de jól számol szerintem is R0GERIUS kolléga, én 440-re teszem az 5070 ti rajtját. Annyit nem ér szerintem, de várjuk meg a teszteket.
-
R0GERIUS
tag
válasz
BaJaZo #10912 üzenetére
Azt a kártyát nem biztos, hogy van értelme cserélni, nekem munka miatt kellett új kártya és 16 GB VRAM.
5070 Ti-ra nekem a becslésem 420-450 ezer Ft és annyit nekem nem ért a dolog, tekintve hogy a szempontok ezek voltak:
- Nvidia
- 16 GB VRAM
- Nem gyengébb mint az előző (6950 XT), ha már költenem kell ráNálad lehet értelme az 5070 Ti-nak de figyelembe kell venni, hogy kevés lesz (rajtkor kell elcsípni) a fenti ár mellett és a 4070-es széria már szerintem kiment gyártásból, így az az 50-es széria rajtja után nem biztos, hogy alternatíva lesz.
Személy szerint, ha nincs kifejezett ők vagy játék, amiért lenne a csere, akkor kihagynám az 5070 Ti-t is, maximum 60-as széria környékén cserélném le azt a kártyát.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
R0GERIUS #10911 üzenetére
Köszi az infót, akkor ez egy jó kártya. Igen, Alzában lényegesen olcsóbb. mint máshol. Számomra már csak az kérdés, hogy van-e értelme egy 4070 supert egy ilyenre cserélni most? Nézegettem teszteket, és azt láttam, hogy a 4070 Super szinte minden játékban elegendő a 12 Gb Vram-al 1440p-ben. A 4Gb Vram nem bizos, hogy megér több.mint 100 ezer forintot. Azt hiszem most már megvárom az 5070 Ti-t, bár az előzmények után nem sok jóra számitok semilyen téren. ( Hiánycikk, ára az egekben...) Tetszene, ha a skalperek felvásárolnák a kezdő készletet, de folyamatosan jönne az újabb szállitmány az üzletekbe, és nem lenne hiány...
-
R0GERIUS
tag
válasz
BaJaZo #10889 üzenetére
Hol vásároltad?
Alza, Palit Gamerock Omniblack (perpill asszem legolcsóbb 4070TiS) amelyiket vettem.Tapasztalatok?
Egy Phanteks P400S házba raktam bele (kb első konfigom óta megvan), Corsair RM850x SHIFT táphoz a táp gyári 12V2x6 kábelét használva, ezek miatt nem tudom felrakni biztonságosan a ház oldalát, túl hamar és nagyot törne a kábel.
Mivel így nyitott oldallapos a ház, így a ventilátort nem láttam 30%-nál jobban pörögni.
A ventilátornak nyitott ház mellett van egy alig, de halható periodikus hümmögése.
Maga a ventilátor nem halk, 30 és 50 közt van egy sajátos hangja valószínűleg az elektromos motor miatt, 50 felett leginkább szélzaj hallható.
Ugyanakkor számomra nem zavaró a hangja ennek ellenére a 30-50 tartományon és nálam a 30 körüli hümmögés a jellemző, de az se zavaró nekem.
Coil whine szerencsére az én kártyámon nincs.
(Ezen felül habár többnyire én fülhallgató mellett használom a gépet, de a gép az asztalon van és az előző kártyám (XFX MERC319 6950 XT) hűtését és használatát jobban észrevettem és az se volt coil whine-os.)
Használat szempontjából eddig minden tökéletesen megy, bár még kevés időm volt használni.Ez a kártya akkora, mint a 4090-es, mivel a hűtője ugyanaz?
Ahogy utánanéztem TPU-n (TechPowerUp), mindegyik ezen típusú kártyák közül - Palit Gamerock Omniblack - AD102-ből, tehát a 4090-es grafikus chipjéből lettek visszavágva.
Így nem csak a hűtése, hanem a grafikus mag is ugyanaz, mint a 4090-nek (a kikapcsolt magoktól és memória buszoktól eltekintve), így erre a kártyára ez a hűtés túlzás.
A fenti körülmények mellett a ventilátor 33%-os fordulaton a Furmark-ot kihűti, ami az egyik legszélsőségesebb eset hűtés szempontjából. (Szobahő: 21-24 fok között van általában). Ezek mellett a GPU 62, a HotSpot 77 fokon megáll.
Mindez UV nélkül, tehát 295 W TGP (270W Core) mellett, UV-vel játékok alatt tudnék még egy kb 30-50W-ot faragni belőle (2850@975), de még nem használom élesben az UV profilt.[ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest