- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos727
senior tag
válasz
zoo8800 #165330 üzenetére
Zoo8800: Igen, benne vagyok jó pár autós és motoros csoportban, általánosságban jelemző a tagokra ez a nyáladzás.
Gombinyó:
Joamilestoné: Mondjuk én is azt gondoltam vna, h egy csoportban, ahol jellemzően drágább gépek vannak, jobb a helyzet, de ezek szerint nem. Mondjuk a márka csoportokban nem nagyon látni, h pl egy Giulia vagy újabb E Mercedeses, esetleg Bmw F10 tulaj bepostolna vmi hasonlót.
-
8th
addikt
válasz
zoo8800 #163918 üzenetére
AutoBild pár éve összemérte az akkori S szériás merciből a sima 350 cdi-t a 400 hibriddel. A dízel lett a nyerő minden szempontból. Nagyjából ugyanúgy megy, kevesebbet eszik, sokkal nagyobb a hatótávja és bent ülve meg nem mondod milyen motor dolgozik az orrában. Árban sem volt komoly eltérés a kettő között.
mod: Pont az ilyen batár utazólimuzinokba való igazán a dízelmotor. Középkategória alatt viszont száműzném az összes autóból. Pláne a városi kisautókból.
-
-v-
addikt
válasz
zoo8800 #163924 üzenetére
A porsche is azt mondta a panamerabol azert kellett dizelt csinalni, mer a tulajokat zavarta, hogy nyomnak ket koveret, behorpad a tank aztan mehetnek a kutra folyton
Egyebkent fogyasztasban ezeknel joval nagyobb am a kulobseg, egy X5 M50d-vel ha nem sietsz elmesz 7 literrel .. Egy turbo benzinessel meg ami ekkora kasztnit hasonloan meg tud mozgatni kozelebe nem tudsz ennek kerulni.
-
válasz
zoo8800 #163918 üzenetére
A dízel luxusautó létét ennek betudni tárgyi tévedés. Én pl simán vennék bentley-t is dízelben. Egyszerűen jobban szeretem a karakterét. Meg aztán az sem mondható h a dízellel annyira lehetne spórolni, amikor pl Max városban megeszi a 16-18 litert is, és a 3.6-s nyálas Q7-k meg 18 literrel röhögve elvannak ugyanott.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
zoo8800 #162896 üzenetére
Az én Aurisom -1,2 t -döbbenetesen csendes ! A tesztek is írták , hogy 130 nál sem szél zaj , sem motor hang , sem semmi . Én 150 -es utazót tartok vele , ott is teljesen csendes . Néztem -talán az autopult.hu -n mérnek dB-eket . És pár autóval , amiket néztem -természetesen benzines autóval összehasonlítva - a legcsendesebb . 9.gen Civic 1,8 , Hyundai i30 , Focus III 1.0 t , Golf 7 1,4 t ... Szóval elég csendes . Nem is hallgatok sokszor zenétvagy rádiót , évezem a csendet ...
-
gzbotii
nagyúr
válasz
zoo8800 #162893 üzenetére
Zajszigetlés eléggé negatív akkor - ritkán használom érdemben a kocsit, de akkor 6-9 óra vezetés, és nem úgy akarok kiszállni egy kocsiból, mint akinek kocsmai verekedésben lerúgták a veséit.
Jelenleg a C Vectra felé kacsingatok, de az meg úgy néz ki kívül, mint egy felborult komp -
-
ludsimon
veterán
válasz
zoo8800 #161745 üzenetére
De kár h tolja az orrát.
Azért nem csak kigyorsítgatni szeretnék vele, noha az a fő szempont, hogy érezzem benne az erőt, ugyanakkor a vezetési élmény miatt is, de akkor ez nem tudja.
Nem tudom mi lehet még amit be lehetne vállalni és kielégíti az igényeim.
Tényleg csak az E39 lenne? 530i-t néztem eredetileg.Kell egy jó karosszéria lakatos haver ha olyat veszek, mert tuti kelleni fog lakatolni sokat.
-
outsiders
aktív tag
válasz
zoo8800 #161571 üzenetére
Ablakemelő jogos (bár azért nem állandóan nyomkodja az ember egy klímás autóban, így annyira nem értem ennek kiemelését), ülést meg teljesen leeresztem és kényelmes. VÁROSBA rohangálni kell nekik kocsi, arra hibátlan, hosszabb távon nem annyira komfortos az tény, jogos
Kisza25: 2000 körül kezdték el forgalmazni, akkor még nem mentek rá úgy a számokra, van a két autó között 15 év majdnem....
Manapság egy i20 kb akkora, mint egy ilyen korú Corolla.
-
outsiders
aktív tag
válasz
zoo8800 #161569 üzenetére
Nekem 190 centi 96 kilóval simán jó a csapott seggű e12. Kombikkal az a baj, hogy a legtöbb behozott a világ összes kilométerével. Ha tudsz kifogni jó állapotút, akkor simán jó vétel lehet ennek ellenére. Hatchbackbe elég az 1.4, kombiba 1.6 inkább amivel értelmesen mozog.
-
-
-
Acheron
őstag
válasz
zoo8800 #161103 üzenetére
Előtted írta Péter a V60 D6 -ot. Kombi, minőségi beltérrel remek motorral + elektromos hajtással, a Volvo ülések pedig többnyire jók, több közülük nagyon jó..
Nem találtam, mennyi a keret, így nem tudom, beleférhet -e, illetve egy kritériumnak biztosan nem felel meg - nincs nagy választék belőle.
(#161104) bitpork: Btw
(#161107) nesa: Ami azért vicces, mert az S40 a Focus, az S60 pedig a Mondeo alapjaira épül - a Mondeo pedig egy bárka belül is. -
zoo8800
veterán
válasz
zoo8800 #161101 üzenetére
Lejárt a szerk, az előző litánia ugrott.
Pár hete még azt hittem, hogy simán veszünk egy G7-est, mert az egész net azzal van tele, hogy az ilyen szuper. Élőben nekem elmegy, a feleségem szerint max 2 percet bírna az ülésében, a műszerfal teteje pedig újrahasznosított lábtörlő. Kopp.
Olyan kocsi kellene, ami neki és nekem is kényelmes, és némi hely is van benne, de mégse anyahajó méret. Ülés-fronton egyszerre legyen puha, de nem süppedős, legyen oldaltartása de ne kagyló, és a kárpit se a legócskább anyagból legyen. Ami neki tetszik, az nekem nem, és vice versa.
Az se lenne baj, ha nem dízel lenne, és lenne belőle választék -
-
-
-
Helmoras
őstag
válasz
zoo8800 #161056 üzenetére
Nos a vilagitas pont jo mert kedden este jottunk haza es hat nappalt csinal az ejszakabol az tuti
Hutes hutes szerintem igencsak rendben, telen nyaron is hasznaltuk komfortosra be lehet allitani a digit klimat, az ules futes is nagyon jol szuperal fel perc utan olvad a szebbik felem, ket fokozat van, en lowon szoktam hagyni hidegebb napokon
Nem recseg nem ropog, en feszesnek erzem de nincs olyan sok tapasztalatom, nem annyira billegos hajos mint az ilyen jellegu autoknal gondolna az ember, 15000 km atlag fogyasztasa 6,3 ez teli nyari vegyesen ugye a 2.5 benzin hybrid vegyes hasznalattal, az auris kombi valoban nevetsegesen kicsi hatul, kb sehogy nem fertem be magam moge amikor a szalonban voltunk...
-
-
-
BigBlackDog
veterán
-
diegho
nagyúr
válasz
zoo8800 #146944 üzenetére
Több, mint a régi törésteszteknek az biztos. A régi törésteszteken 1 adott fix szituációt néztek, aminek a valósághoz semmi köze. Halt már meg ismerős 5*-os autóban is, pedig csak egy szarvast ütött el, de futott már be pótkocsi alá régi swift-el ismerős és túlélte. Én a facelift-es 1-es avensist sokkal biztonságosabb autónak éreztem, mint mondjuk egy swift, vagy f astra.
-
lenko
aktív tag
válasz
zoo8800 #145418 üzenetére
Újonnan ez ~5.5M volt(kedvezménnyel). Haver vett anno.
Ahhoz képest sok, de legalább még ennyi évet/km-t el lehet vele autózni, különösebb hibák nélkül.(#145420) Studi
1.3-ért bármilyen motorral szereltet sem kívánnék én sem egy ellenségemnek sem.
A fapad továbbra is borítékolható ebben az ársávban.
-
adalbert1
veterán
válasz
zoo8800 #145305 üzenetére
Szerintem azért a legtöbben elkalkulálták rendesen anno magukat, lásd a sok 10 éves frank hitelre vett Swiftet (persze, ők valószínű reálisan se gondoltak bele, hogy mennyit tudnának költeni).
Azért 5-700k-ért is lehet már 1x éves kocsikat kapni, szóval még a szegényebb réteg is tudna ez az ökölszabály alapján vásárolni, de szerintem ott sok helyen a fenntartás nem férne bele a költségvetésbe.Szívem szerint én is hamarabb vennék valami mást, mint egy családi compactot (pl. MX-5, első generációs IS 200, stb.), viszont ez a leginkább logikus döntés, így megpróbálok inkább az eszemre hallgatni.
Illetve nagyon csábító lenne egy új autó is hitelre, viszont autóra azt nem szeretnék felvenni.concret_hp: szerintem itt az autóvásárlásos topicban ennyi még belefér, hacsak valami nagyon szigorú modi nem így gondolja.
-
-
wttfw
tag
válasz
zoo8800 #144998 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket 😀 Rá repülök majd egy t-jetre ha a mostaninak elfogy a műszakija. 5évre tervezve a gáz szett is megéri, és legalább kevésbé szennyezem a környezetet. Bár én is inkább a 150 lovassal szimpatizálok. Ha mar gázos lenne mindegy az az 1-2 liter plusz amit ehet.
-
válasz
zoo8800 #144985 üzenetére
Az FL utáni 9 szerintem még simán elmegy, az FL előtti az maga a WTF. Ez az Scross is belefér a tömegbe, sötét színben 1 év múlva senkinek sem fog feltűnni, vagy pont azért igen, mert a többség a kinézet miatt nem veszi, és ritkaság lesz
Az idő eldönti.
(amúgy szerintem kicsit oroszos lett a kinézete) -
tresh
veterán
válasz
zoo8800 #144610 üzenetére
Szerinted mit fognak hamarabb megvenni az emberek használtan egy ezres turbóst vagy egy 1.6 szívót? Minden második ember szívót vesz mert megbízható egyszerű fenntartású autó kell neki. Ha a ford 1.6 turbójáról beszélnénk vagy 1.6 dízeléről akkor egyértelmű hogy azt mondom igen jó motorok és tartani fogja az árát és hamarabb tudod majd eladni is. Mert ismert motorok bevált technikával ahogy pl az 1.6 szívója. Több mint 4 éve a piacon van az 1.0 ecoboost nézd meg mennyit árulnak belőle..nem hiába. De tudom mindegyik autó szerelő vagy hozzáértő hülye és csak te vagy Helikopter
(#144614) footy: nem a turbóval van baj hanem a cm3-vel. Az hogy 200-ig lehet húzni fantasztikus dolog az első kanyarig tudni is fogja. Ettől függetlenül egy családi autónál ez hatalmas érv lehet a vásárlás mellett.
A turbó végett "dinamikusabb" mint a szívó 1.6 ezt senki nem vitatja. De megbízhatóságba az 1.6 szívó veri és a többségnek ez a fontos. A tsi család más világ van ott is baj bőven főleg a régiekkel.. az új motorjai más kérdés megint. Lehetne ezt még oda-vissza érvekkel alátámasztani szerintem azon a helyzeten nem változtat,hogy a többség szívót veszi. nálam is az lenne a befutó ha csak ez a két motortípus játszana. Úgy hogy 2 turbós kocsim van
-
Integrale
veterán
válasz
zoo8800 #144212 üzenetére
VW-s mondta, én sem gondoltam volna, fórumokon utánanézve azonban minimális a különbség.
Érzésre egy GTV-t is egy világ választ el egy Multiplától, pedig ugyan az a platform.
Nyilván nem úgy kell érteni, hogy felcsavarozza a kettesre a hármas sárvédőit és kész az MK3. Viszont az is meglepne, ha a VW csak a kettes és a hármas kedvéért két külön padlólemezt fejlesztett volna (7 évre). Biztos igazítottak rajta, hogy jobban megfeleljen a kor követelményeinek, attól még nem merőben új. (jó példa erre az MK1 Toledo)
-
runner 125
nagyúr
válasz
zoo8800 #142381 üzenetére
Mondjuk ez megint érdekes, mert a régi HR-V a maga idejében nem tetszett, aztán 3 éve van egy és most abszolút jópofának, arányosnak tartom.
Nah, látod, pont ettől megosztó ez az új Toyota, te szebbet szarsz, én meg azt mondom h totál merész és népszerű lesz. Bár a véleményemében benne lehet az is, h iszonyúan bejönnek a Lexus-ok és egyértelműen látszik az új Toyota-k vonalvezetésén, h próbálják felzárkóztatni a prémium vonalhoz.
-
w333
félisten
válasz
zoo8800 #141052 üzenetére
Ami kintről jön haza és kereskedőnél veszed meg az a 3M itthon 4M lesz, és mivel egy féreglyukon jön keresztül vele így mindjárt -100e km !
(#141053) lenko
Mit jelent az hogy normális ? mert amit a barátom vásárolt az egy vezetett szervizkönyves autó és kint le lett informálva róla minden, kívül belül olyan mint egy új autó (valószínűleg pályán használták) ha nem nézed a km. óra állását akkor azt mondanád hogy van benne 100 ezer !
Tökéletesen működik, itthon is át lett vizsgálva és semmi baja nincs
Szerk.
Kérdés hogy kinek mi ... Golf ugye olcsóbb kategória, kisebb autó + pályán hangosabb is, fűtőműben is valamivel gyengusabb !
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest