- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
laed
aktív tag
-
-
Értem. Picit félreérthető volt.
Azt meg lehet oldani hogy emulálni modern gépen egy retró gépet, majd beinstallálni a vinyóját, aztán retró fizikai HDD- re klónozni, ha vissza kell tenni egy valós fizikai retró gépbe, értelemszerűen ekkor az emulált vasnak egyeznie kell a valós vassal.
A régi HDD- t mint fentebb is írtam, USB to IDE kábellel fel lehet kötni modern gépre, ez működik, próbáltam már. -
Nemtudom, nem próbáltam ilyesmit, de tippre működhet. Viszont ha 500MB vinyóról beszélünk, az már inkább fizikailag is retró gép. Ha Zenbe kéne pakolni egy ilyen régi vinyót, nemtom működne-e pld PCIe to IDE konverterrel. Külsőként biztosan működhet, USB to IDE-SATA kábellel. Sok értelme nincs sztem fizikailag retró alkatrészt, retróként emulálni.
Nálam 500GB SSD- n van az SBEmu a használósban, a nagyobbik Zenben pedig 2TB- os SATA vinyón. Az IMG fileok pedig korabeli HDD méretre vannak állítva. Korabeli gépen retró gépet emulálni nincs is értelme, nemigen működne, a teljesítménye kicsi hozzá. -
-
válasz
Kisgépkezelő #15 üzenetére
PCEm : P-II emulációhoz is a mai legmodernebb, leggyorsabb gép kell, 486- hoz már elég a kis Zen+ is, mely a fenti képmentéseimen szerepel.
Linux : modern gépen is kaka az egész natívan is, emulálni meg végképp reménytelen.
Bár ajánlottak egy új disztrót, ami állítólag már műkszik rendesen mai gépen is, letöltöttem és majd kipróbálom, meglátjuk hogy műkszik-e minden, ezelőtt mindíg valami hiányzott, nem működött, eldobtam az agyvelőmet, aztán töröltem a francba. -
Kisgépkezelő
senior tag
PCem-et nem tudom, hogy működik e, de QEMU-ból/ba lehet. Egyszer ez alapján egy vasra telepített Linuxot megpróbáltam virtuális géppé klónozni és emlékeim szerint legalább egy kernel panic-ig eljutottam.
-
Én egyből megmondom, hogy nem értek ehhez olyan szinten, hogy csak el is képzeljem azt, hogy is működhet, mikor az emulátor lemez geometriája (CHS) eltérhet a valódi merevlemezétől. A valós BIOS-a korlátozhatja a lemez méretét, ami kisebb is lehet, mint a virtuális mérete. Az LBA és CHS címzés átszámítása az emulátorban és a valódi vezérlőn eltérhet. És mind ehhez még eszemben van hogy nem egyszer telepítettem át a 98-st mer valami egy driver bekavart.
-
Már korábban is gondoltam egy hasonló blogra, mint a Tiéd, de mondom, megírtad, innen már nem kell erőlködnöm.
Próbálja ki mindenki/bárki, mocsok jó emulátor.
Asszem nem írok cikket/blogot, általános tapasztalatom az, hogy ha részletesen is taglalom az adott témát, simán az jön le, mintha nem is mondtam volna semmit, sőt a nálam állítólag hozzáértőbbek is hülyének néznek, majd a retró topikban ismét felteszik a láma kérdést, el sem olvasták a korábbi tanácsaimat, persze ők alapból jobban tudják, de még soha nem sikerült hiteles képmentéseket feltölteniük, csak nagyképűsködnek, hogy így meg úgy, én hülye vagyok, ők értenek hozzá.
-
-
Annyira nemtom követni. De mint a #6- ban leírtak szerint nyomulok, bitang otthon van a setup, feelingesen karcol. A 8TB vinyón az átmeneti könyvtár, ott másolgatok az emu HDD- ire, aztán visszamásolom a C:- re, az emu könyvtárba...ennyi...ezt még a a falusi vérpistike is érti...mármint a def folyamatot, és kb 60- as IQ- val is felfogaható a folyamat...
-
-
Indítsd el a PCem-et, de előtte tedd rá a valódi merevlemezt a számítógépházra, hogy a virtuális lemez mágneses mezői szinkronizálódjanak vele.
Amikor az emulátorban a telepítés eléri a 98-99%-ot, hirtelen húzd ki a tápkábelt - ekkor az információ kvantum alagúteffektuson keresztül átkerül a valódi lemezekre.
A lényeg, hogy mindezt teliholdkor tedd, különben a régi rendszerkép csak a hónap páratlan napjain fog bootolni. -
Az emulált gépet bootoltatod->beállítod a BIOSában a HDD- t, IMG filebe menti az emulátor->ez a virtual HDD a fizikain->erre pld PowerISO- val tudsz bármit rámásolni. Illetve alapértelmezésben a bebootolt gépre tudsz telepíteni fizikai/emulált floppyról vagy optikáról.
szerk : fizikai bluray drivet is látja az emu, de csak max DVD lemezeket képes beolvasni róla, és persze CD- t.
-
envagyok
veterán
Egy olyan kérdéssm lenne, hogy ha ezzel összeállítok egy kész rendszert, hogy lehet valódi hdd-re rátenni, hogy egy tényleg a beállított vason induljon?
-
válasz
Kisgépkezelő #3 üzenetére
Külön telepítő van hozzá, frissítik is. Win11 alá is felpakoltam. Megszoktam még annó Win7 alatt hogy kint van a desktopon.
-
Köszönöm!
-
Príma írás !
Nagyon megkedveltem én is, pedig nálam van csomó korabeli retró gép is.
Két gépemen is fent van. Már régebben kipróbáltam, sztem a legjobb emulátor. Hihetetlen élethű, még a sima BIOS képernyő is ugyanaz mint a korabeli lapokon. Használata könnyű, jól érthető az egész, nem kell hozzá pilótavizsga.
Egyik képmentésem róla :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest