Hirdetés
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Nem lesz olcsó a Realme GT 8 Pro Európában
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
Új hozzászólás Aktív témák
-
T J
tag
válasz
Catman
üzenetére
10 - 12 mm késsel, két vonalzó állítással.
Nem lenne jobb nyíló ajtó, az egész szekrényre?
-
Catman
aktív tag
Lenne még egy kérdésem. Vitrint szeretnék készíteni laminált bútorlapból, ilyen üvegcsúszóval: [link] Tehát 15mm széles 10mm mély hornyot kellene marni a bútorlapba. Egy Makita MT M3601 felsőmaróm van, milyen marófejjel és milyen technikával kellene ezt csinálni, hogy a gép is bírja, és a végeredmény is szép legyen?
-
Catman
aktív tag
Sziasztok, létezik olyan ráütődő kivetőpánt, aminek a szára rövidebb, mint a normál kivetőpántoknak? Ikea türkös ajtót tennénk az előszobába (biztosíték tábla eltakarása okán, és kulcsszekrényként is funkcionálna), aminek csinálnék egy 4-5cm mély "szekrényt". Viszont a normál kivetőpántok ennél hosszabbak. Találtam egy Blum Compact pántot, de nem tudom, az használható-e ráütődő pánt helyett... Tudnátok tanácsot adni, mivel lehetne ezt megoldani?
-
T J
tag
válasz
szszabo
üzenetére
Széltére a fa össze mehet, görbülhet. Ezért szoktak keret-betét szerkezetet csinálni, mert azzal csökkenteni lehet az ajtó külső méretváltozásának mértékét. A keret két függőleges oldalának (~14 cm) méretváltozása kisebb lesz, mint ha 60 centit egészbe hagysz. Ezen belül a betét is mozoghat, de görbülés ellen tart a keret valamennyit, és a betét mozgása nem változtatja az ajtó külső méretét (a működési hézagot).
-
szszabo
csendes tag
válasz
thomgrande
üzenetére
Most akkor a stílussal van baj, vagy a használhatósággal?
Engem elsősorban az utóbbi érdekelne... Bár azt érzem a többi hozzászólásból is, hogy nem ez a helyes út.@ kavalkád
Igazad lehet, ebbe így nem gondoltam bele... Másik nézőpont.
És köszi az útmutatást is!@ unreg
Ilyet is néztem, de nem fenyő volna a cél... Mást meg nem találtam, persze az is lehet, hogy csak nem voltam elég alapos. Lehet, próbálkozom még. -
kavalkád
senior tag
válasz
szszabo
üzenetére
ez nem a "üzletről" szól. gondold végig, beviszel egy akármilyen nyers ajtót amiről lejött, leszedted a fóliát, ők pedig takarítsák le, javítsák ki a felületi hibákat, aztán még garanciát is adjanak rá. ez teljesen abszurd elvárás, ráadásul ez a munka többe kerülne mint egy új ajtó anyagárban, marással. dicséretes ha nem akar az ember pazarolni, de akkor készítsd el magadnak, különben nem rentábilis.
MDF-ből martam ajtókat magamnak, Cellkolor Aqua alapozót használtam és ugyanilyen zománcsfestéket rá. az alapozó sűrű, olyan mint a kréta amikor szárad, nagyon jól takar, tömít és csiszolható. ebből két réteg, elsőre szinte fáig visszacsiszolva ahol kell, majd még egy, szintén csiszolva, utána jöhetnek a festékrétegek belátás szerint a szokásos módon.
-
szszabo
csendes tag
Nekem is volt ilyen gondolatom: egy komplett konyha ajtajait, fiókelőlapjait szerettem volna átfóliáztatni, mert mindegyikről jön le az eredeti fólia.
Sokat keresgéltem, telefonáltam is néhány helyre, de nem vállalják. Vegyél újat, a régit dobd ki, ez az üzlet...Ha már itt tartunk:
Táblásított fa lap vásárlására gondoltam, méretre vágást, élmarást, pánthelyek fúrását meg tudom oldani. Lehet más buktatója a frontcserének? 600*900-as a legnagyobb ajtóm.
Felületkezelésre mit javasolnátok? (festékszórás nem játszik sajnos...) -
Borisz76
nagyúr
Köszönöm a választ.
Bevallom őszintén, hogy MDF vs. faforgácslap eszembe sem jutott... Így már jérthető, hogy miért nem megvalósítható a tervem.
Sebaj....újragondolom.
Egyébként egy beépített szekrényt készítek :
50*50 mm-s fa lécek adják a vázat a falra rögzítve , pár lábbal a földön is állni fog. ( Robot porszívó miatt kb 11-12 cm magasan lesz a "feneke" a szekrénynek.)Most a hétvégén csiszoltam meg a fa anyagot.
Holnap veszek lazúrt és portalanítás után átkenem.
Száradás után megint megcsiszolom....finoman a felálló "szőr" miatt és megy rá a második réteg. Gondolom több nem kell.....fedett, meleg helyen lesz a házon belül. Erre a szerkezetre szeretnék több ajtót is.
Gondoltam, jól mutatna ha ugyaolyan lenne mint a már meglévő szekrényajtók.Nagy eséllyel méretre csináltatok majd.....
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Van 2 db teljesen hétköznapi fóliázott , sima felületű bútorlapom ( szekrény ajtajai ) és szeretném átvariálni.
Nyomott mintás ajtót szeretnék másik méretben és színben.
A jelenlegi ajtóból lenne 2 db kisebb , másik fóliával és nyomott mintával.
Íme pár kép , hogy milyen színt és mintát szeretnék :
[kép1] [kép2] [kép3]
Ezeket korábban csináltattam egy meglévő szekrénysor ajtajai alapján....tehát tudnak ilyet csinálni, csak kérdés, hogy egy meglévő ajtót át tudnak így alakítani ? Illetve ha igen....akkor vajon mennyibe kerül ? Milyen néven keressem ezt a szolgáltatást ? -
gaben22
őstag
5 darab 560 mm-es radiátorom van 40 db ventivel rajtuk push-pull rendszerben (+ pumpák, reservoir). Manapság már nem gyártanak akkora házakat, amikbe ezek beférnének, régen se volt sok (pl. Thermaltake W200 + P200 modulok vagy Caselabs TX10 és tsa). Előnye pedig, hogy a radik mindig hideg levegőt kapnak (vízhűtés igazából léghűtés áthelyezett hővel), házban előbb-utóbb felfűtenéd a levegőt és így a radikat is. Persze az én cuccom overkill, de pl. idle-n tudom használni csak konvekció alapon ventik nélkül is és terhelés alatt is egész halk a gép. Nyilván a hűtésre külön vezérlőt használok.
-
gaben22
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat, radikat nem akarom becsavarozni sehova, úgyhogy szerencsére azt nem kell megoldani, csak azt akarom megakadályozni, hogy kibillenjenek. Tessauer + csavar + zsugorcső jól hangzik és simán kivitelezhető otthon általam úgyhogy jót mondtatok. Nem tudtam van "gányolás, tákolás, házi barkács" topic, legközelebb oda dobom be majd
. Aliról már be is rendeltem a tessauert (ott kicsit más neve van). -
T J
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ahogy egy "fa tiplit" sem.
-
T J
tag
válasz
gaben22
üzenetére
Tessauer anya + hernyócsavar (ha fej nélküli kell) + szigetelő szalag
18-as bútorlaphoz én a 6x13-ast venném.
-
j.bravo
addikt
válasz
gaben22
üzenetére
Nem biztos hogy pontosan értem, de van egy elképzelésem. Van egy szaktopik
(gányolás, tákolás, házi barkács) ahol a javaslatom vagy topikhű lenne vagy nem
de szvsz meg lehet csinálni szépen is: a fába tessauer anya (belül metrikus menet, kívül fába való menet), abba pedig megfelelő hosszúságú metrikus csavar - ha akarod hatlapfejű, ha akarod imbusz hogy jól nézzen ki -, a csavar kilógó részére pedig ráhúzva valamilyen gumi vagy műanyag cső hogy ne karcolja a radiátort? Ez lehetne zsugorcső, szilikon cső, bicikli szelep gumi, vagy bármi ami megfelelő méretű.@SokadikML: gyorsabb voltál, miközben gépeltem
-
gaben22
őstag
Hellosztok, PC vízhűtéshez a radiátoraimnak szeretnék egy (lényegében földön levő) "polcot" gyártani. Korábban már csináltam egyet, most azt bővíteném/alakítanám át egy picit, a radikat most álló helyzetben raknám a polcra (így a "polcok" 90 fokkal el lennének forgatva), ehhez kapcsolódóan keresnék 1 konkrét "alkatrészt", leginkább egy (fém)csavaros fa tipli kellene, amihez tartozik egy insert is, ami a polcba kerül, abba pedig a fa tipli lenne becsavarozva. Azért kellene fa tipli, hogy a radikat ne karcolja (mert amúgy kis túlzással egy szög is elég lenne), illetve azért kellene csavaros nem pedig a fa tipli simán beütve, mert így roncsolás nélkül ki/be tudom rakni őket, akárhányszor machinálok a radikkal. Cél pedig az lenne, hogy ezen tiplik közé raknám a radikat így azok nem tudnának előre/hátra kibillenni.
Röviden fémcsavaros fa tipli inserttel volna a neve ha én adnék nevet ennek amit most keresek (3D nyomtatásban használtam ilyesmi inserteket egyébként csak most pont nincs nyomtatóm, hogy gyártsak valamit hozzájuk), amit ideális esetben Aliexpress-ről megrendelek és akkor nem kell elmennem boltba se. Tudtok ilyesmi megoldást linkelni vagy nevet adni neki, én sajna nem találtam sehol ilyet. Javasolhattok valami más megoldást is, lehet műanyag is egyébként, lényeg a leírtakat el tudjam vele érni karcolás nélkül. -
st6969
őstag
válasz
thomgrande
üzenetére
Ez jó megoldásnak tűnik, köszönöm

-
st6969
őstag
Igen, ezen agyaltam én is, hogy a helyén ragasztom be
De van még másik 2 ilyen ajtó, aminek már nincsenek meg a lehulló darabjai, és abból az egyik alsó ajtó, ahová nem fér szorító
Garanciaidő alatt cseréltek egy ajtót, de nem emlékszem, hogyan. Az biztos, hogy a korpusz nem lett szétszedve. Szerintem valahogy ferdén befeszegette...igaz, az az ajtó kb dupla ilyen hosszú, a mellette lévő szekrényen van (az nem látszik a képen, de ugyanez az elv). -
st6969
őstag
+unreg
Köszi a tippeket. OK, ragasztok a sérült rész fölé egy lapot (ez könnyebben megoldható, fém csövem nincs, de ha lenne sem tudnék egyenesen fúrni olyan mélyen sajnos).
De ha ezzel megvagyok, hogy rakom vissza az ajtót? Kilóg a tipli a korpuszból (nincs beragasztva, így át tudom tenni az ajtóba is, de akkor meg abból lóg ki)...
Lehet, hogy "nem látom a fától az erdőt", de nem értem a folyamatot
-
T J
tag
válasz
st6969
üzenetére
A belső tiplit ki kell iktatni, ne az fogja meg az ajtót nyitott helyzetben, hanem valami lenyíló olló, lánc vagy madzag. Az ajtóba vissza lehet ragasztani a kiszakadt részt, faragasztóval, két párnafa (bútorlap kocka) közé préselve pillanatszorítóval. Fólia is kell a párnafák és az ajtó közé, hogy ne ragadjanak össze.
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Ismeritek ezt a típusú cipős szekrény ajtót? Szerintem a valaha létező legsz*rabb konstrukció. A bútorlap ajtó élében van egy furat, és a korpuszban is. A forgástengelyt egy fatipli adja. Ha kicsit véletlenül erősebben nyitod ki, simán kitörik (a bentebb lévő tiplibe ütközik nyitáskor).
Már garanciás korában kitört az egyik. Akkor jött a bútorboltos egy ajtóval, és valahogy visszapattintotta (mivel a korpusz nem szétszedhető). Máig nem tudom, hogy csinálta, de szenvedett vele.
Van ötletetek, hogy javíthatnám meg? A kitört darab megvan (esetleg vissza tudom ragasztani, kérdés mennyire lesz tartós), de ha lenne olyan megoldás, amihez az nem kell, annak még jobban örülnék, mert van még 2 ajtó régebbről...
Köszönöm
-
AxBattler
félisten
-
Gaborkik
tag
válasz
Tanuló 1.0
üzenetére
Keresni kell fűrésztelepet, ahol megfordulnak érdekesebb fajok és vágnak neked 50-80-100mm vastag pallót. Én Dudaron a Maser Fa-nál szoktam venni esztergáláshoz anyagot. Szokott lenni, hárs kőris, éger, cseresznye, eperfa stb. Természetesen friss anyag, nem szárított.
-
Grizzlu
tag
Sziasztok,
A segítségetek kérem: olyan weboldalt/weboldalakat keresek, ahonnan egyszerre tudok jó minőségű (Reisser / Spax / Würth / etc.) facsavarokat, szerkezetépítő csavarokat, metrikus hatlapfejű csavarokat, tiplit, stb. vásárolni.
Nincs tapasztalatom ebben. Egy napja keresgélek, és azt vettem észre, hogy valamelyik mindegyikről hiányzik: ahol van jó minőségű facsavar, ott nincs szerkezetépítő, ahol van mindkettő, ott filléres a portéka, és így tovább. Több helyről rendelni meg nem szeretnék.
Köszönöm!
-
T J
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem a Bosch egy régebbi típusa van, gcm 254 10s, úgy 18 éve. Nem kotyog semmi, a csúszka kifejezetten szoros. Be kellett állítani a vonalzót, de be lehetett.
Az új verzió úgy látom szíj hajtásos, és mindkét irányba dől. Én jó gépnek gondolom, de megnézném/ megmozgatnám élőben is vásárlás előtt, bármelyik lesz is.
-
unreg1
tag
válasz
matta2003
üzenetére
Átalakítani nem akarok, csak a meglévő frontokat lecserélni.
Ha nincs műhelyed, akkor nem fogod tudni megcsinálni, az anyagot méretre kell vágni, élzárni, kivetőpántoknak a helyét kifúrni. Egyszerűbb, ha leméred és legyártatod. A kivetőpántokat ugyanoda furasd, ahol a régi is volt, mert különben az oldalán látszani fog a régi talp helye.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Sajnos egzótám nincs egy darab se. Sosem dolgoztam trópusi fákkal.
-
soldi3r
veterán
Lehet, hogy eljött az ideje, hogy vegyek egy gérvágót. Melyik az a legolcsóbb, amit már érdemes megvenni? 100 körül láttam már 254mm-es Boscht és Metabót is, ezek már használhatók?
-
macilaci78
nagyúr
Tehát egzóta egy szál se. Pedig egy szél mahagóni, vagy napszívta wenge tálka nagyon adná!
-
válasz
macilaci78
üzenetére
"milyen fafajból kallódik nálad 2-3" vastag, 30 cm széles repedésmentes anyag?"
Többféle fafajból, tölgy, dió, cseresznye, akác, bükk, 3-4-5 centis is van, szilva darabjaim is vannak még talán, meg persze rengeteg fenyő. Persze a legtöbb nem 30 centi széles, de ez nem is szerepelt a kérdező eredeti igényei között, amire válaszoltam. -
Tanuló 1.0
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, köszönöm a tippeket (TJ és Macilaci), hasonlókban gondolkodtam, de vannak a listában új ötletek is.
Köszönöm őket, apránként végigjárom őket.
-
T J
tag
válasz
Tanuló 1.0
üzenetére
Akkor téged főleg kemény lombos fa érdekel...
1. JafHolz, Zatik, Larex... felhívod, elmész és kiválasztasz egy pallót. Jafholnak nincs kint a webshopban a fűrészáru, de sokféle fafajt láttam kiállítva 2 colosban is. A szokásos fajtákat, és pár egzótát is.
2. Pesten néha vágnak ki fákat, vagy vihar után, vagy megelőző jelleggel, többnyire valami lombost. Pesti úton, az 1000 aprócikk feletti panel tövében hetek óta pihen pár rönk. De egy ilyen tuskó 50-150 kg között lehet, nem véletlen van ott, ha még ott van.
3. Erdészet.
4. Főkert, Keresztúri úti lerakata. Egyszer benéztem oda, akkor csak nagyon nagy, korhadt, üreges rönköket láttam, de hátha szerencséd van.
5. Fakivágó vállalkozók. -
Tanuló 1.0
csendes tag
-
válasz
Tanuló 1.0
üzenetére
"a lapjait leviaszozzák és elrakják néhány évre (igen, néhány évre
) száradni"Száraz anyag esetén nem kell viaszolni, simán mehet az esztergára. Ha nyersen fűrészelték föl a rönköt, akkor persze, szárítani kell. De ez neked ne legyen releváns, eleve száraz anyagot szerezz be.
-
Tanuló 1.0
csendes tag
Köszönöm mindkettőtök válaszait. Valóban, túl általánosan tettem fel a kérdést, de mentségemre szóljon, hogy látok olyan honlapokat (elsősorban USA, UK), ahol nagyjából szinte bármilyen fafajtából lenyíló menüből lehet választani a méreteket.(tudom, tudom...
).
Az ilyen korongokat úgy vágják ki a fákból, mintha egy gatter 5-15 centi vastag pallókat vágna, majd ezekből "körkivágóval" vágnák a korongokat. Ezek után a lapjait leviaszozzák és elrakják néhány évre (igen, néhány évre
) száradni. A baj az, hogy az ilyen források távol vannak és EU-n kívül, szóval mire ideérne, az eredeti (az eredetileg még éppen megfizethető) ár többszörösébe kerülnek.
Ezért próbálkoztam saját vágással rönkből (a leírtak alapján elképzelhetitek hogy nem könnyű) és több vékonyabb (már száraz deszkából vágott) korong összeragasztásával is. Ez utóbbi technika egészen jó eredményeket adott, de sajnos látszik az összeillesztés és messze nem olyan szép, mint amikor a fa erezete egészben átszövi a tálat... A mellékelt képek saját próbálkozások, mind ragasztással készültek, különböző fákból és technikákkal - lehet, hogy nem annyira rosszak, de magukban hordozzák a több fából való ragasztás hátrányait.
TJ-nek: Igen, köszönöm, én magam is 50 mm-es, kb 30 centi széles pallókra vadászom, mert abból egy lapos tálat már meg lehet csinálni (az esztergám max átmérője kb 28 centi) - de egy magasabb falúhoz vastagabb palló/korong kellene - vagy marad a ragasztás.
Ha lenne olyan forrás, ahol olyasmi korongokat lehetne készen kapni, mint az első képemen...
Valójában azt reméltem, hogy valaki a Fórumon ránéz és küld egy linket, ahonnan készen lehet megvenni ezeket a korongokat...

-
válasz
macilaci78
üzenetére
Biztos nem mindenkinél van, de aki már pár éve praktizál, és fával is dolgozik, nem csak bútorlapból, annak egész biztos vannak csontszáraz maradék darabjai. Nem vagyok referencia, de én vagy száz kisebb-nagyobb korongra valót biztos össze tudnék szedni itthon.
Különböző fafajokból. Jó, mondjuk én a "jóleszazmégvalamire"-vallás felkent papja vagyok.
Szóval sok mindent elrakok, sajnálom eltüzelni. Szerintem a működő asztalosműhelyek többségében fellelhetők efféle darabok. -
T J
tag
válasz
matta2003
üzenetére
Túl általános a kérdés. Erről egy oldalt tele lehetne írni, ha minden részletre ki akarnánk térni, úgy hogy nem tudjuk mi az amit már tudsz, és mi az ami még kérdés. Szóval feleslegesen nem koptatnám a billentyűzetet, konkrétabb kérdésekre hamarabb kapsz választ, és egy kép a kérdéses részletekről is segíthet.
Tanuló 1.0
Lehet ragasztott is? Mert Szárított fűrészárut csak 50mm vastagságig látok fatelepen. Mondjuk 5x30cm keresztmetszet előfordul többféle fafajból.
Ami ennél vastagabb, az nedves, építőanyag, ~10x20cm keresztmetszetű. Rendelésre esetleg 10x30 is, de az friss vágás lesz. -
válasz
Tanuló 1.0
üzenetére
Körülbelül bármelyik asztalos le tud gyártani ilyen korongokat. Helyileg hol vagy?
-
Tanuló 1.0
csendes tag
Uraim,
követem a Fórumot évek óta, tudom, hogy off-topic a téma, de remélem köztetek talán tud valaki segíteni (és nem találtam ezzel foglalkozó fórumot).
Néhány éve faesztergálással kezdtem foglalkozni, magamnak készítem elő fa tálakhoz az alapanyagot. Látom, hogy angolszász országokban széles választékban kaphatók esztergáláshoz előkészített fakorongok. Ezek jellemzően 5-8 cm vastag, 15-25 cm átmérőjű, viaszozás után évekig szárított korongok (ld. kép), a fa megfelelő irányából kivágva. Itthon de akár az EU-n belülről sem találok hasonlót (a Tati Épfa kínál néha egy-egy darabot, fafajtákat illetően nagyon kis választékban.
Kérdésem, tud-e valaki olyan forrást, ahonnan ilyeneket be lehetne szerezni? Amatőr lévén évi kb 10-15 darabról lenne szó…
Köszönöm segítségeteket!
-
kavalkád
senior tag
-
matta2003
tag
Sziasztok!
Használt konyhabútor felújításához szeretnék segítséget kérni. (Próbáltam itt keresni, de valószínű nem jó kulcsszavakra kerestem, nem találtam megfelelő hsz-t...)
Ajtókat, fiókokat, munkalapot kellene cserélni. (bútorlapból)
Mire kell odafigyelni? Méretek, kivetőpánt-helyek, fióksínek, stb.
Milyen buktatók vannak/lehetnek? -
-
T J
tag
válasz
lemmy71
üzenetére
155 fokos félig ráütődőt ajánlja falcolt ajtókhoz is, 87. oldal alul.
-
lemmy71
őstag
"Mi értelme pántot cserélni, ha az ajtók maradnak ugyanazok?"
Mert telibe gittelem és kap egy 2k fényezést. Ha már ennyit dolgozok rajta, akkor már nem hagyom rajta azokat a borzamas zsanérokat. Ráadásul már feltöltöttem a kereten és az ajtó falcon a zsanerok helyét.
Amúgy be fér a lapba a pánt, már ki is martam két szárnyat. Jól tartja a reisser, csak nem volt jó a pánt amit beletettem.
Olyan pánt kellene, ami nyitáskor kiemeli az ajtó lapot, hogy a külső falc ne érjen bele a tokba. -
T J
tag
válasz
Skillet
üzenetére
Egyiket se, mert ezek készletek, amiből a nagy részét soha nem fogod használni. Csak azt az 1-2 darabot kell megvenni, amire szükséged van.
Az első, kép alapján úgy tűnik nincs megélezve, szóval az legfeljebb téglába jó.
A második élezett, és flexxel újra lehet élezni. Nekem olyan van, de az is csak olyan lukak kifúrásához jó, amiknek nem kell szép legyen az éle, pl kötődoboz, amire rátakar a keret.
Ha szép élű lukat akarsz, akkor vídiás pánthelyfúrót vegyél, az is kapható azt hiszem 15 - 50 mm között sokféle méretben.lemmy71
Mi értelme pántot cserélni, ha az ajtók maradnak ugyanazok?
155°-os közé-záródó pánttal talán kinyílnak.
Kérdés még, hogy elég széles-e a léc az ajtó szélében, mert hogy közte papírrács-betét van, és abban a csavar nem tart. -
lemmy71
őstag
Üdv urak!
Tavaly már kérdeztem de bedobom még utoljára
Adott egy panel lakás 80 -as évek, a konyhában beépített "kamra rész" amin meglepően jó a fa borítás. Ennek egy részét meghagynám, felújítom újra fényezem stb. Viszont szeretném kicserélni a most meglévő normapántokat valami modernebb kivető pántra.
Mit tudnátok ajánlani, ezekre a régi falcolt szekrényajtó lapokra
Próbába már vettem egy két érdekesen hajlított pántot, de sajnos nem jók oda.
Ilyen a mostani normapánt.
-
Skillet
addikt
Hali
Melyiket érdemesebb használni bútorlaphoz, munkalaphoz?
Bosch Construction Material
Bosch Tough Material
Az elsőnek keményfém lapkás vágóélei vannak
A másodiknak karbid fűrészfogai. -
-
Uraim, van valakinek tippje, hogy ez milyen fafaj lehet?
Olajfa, vagy van más tipp is? -
soldi3r
veterán
Van 2 íróasztalom egymás mellett, aminek az egyik oldalát befiókoznám.
Nem tudom, hogyan nézne ki ha rácsukódna a korpuszra a fiók, így lehet inkább a közé záródót gondolom jobbnak. Mennyit szokás elhagyni szélességben?
StrongBall S3 síneket rendelek, hogyan lehet pontosan belőni hozzá a síkban záródást? -
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
strong állítható szekrénylábhoz tekerő, M10-es menetesszár karral (vagy bármivel ami 10mm átmérőjű) , akinek kell a 3D nyomtató fájl írjon PM-et és küldöm.

-
Atomgeszi
nagyúr
Van itt valaki esetleg Szekszárdról, aki tudna adni nekem kb 15x20-as, vagy 20x25-ös keményfát? Vagy valami kettő közti méred is tökéletes.
Pénteken járnék Szekszárdon, akkor be tudnék érteni menni napközben, ha esetleg volna itt valaki helyi...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kavalkád
üzenetére
Ezt elfogadom, logikus érv.
Társasházban lakok, a teremgarázs szintjén vannak a villanyórák, a tároló és tőle 2 méterre a beállónk is. A tárolóba vitettem áramot a saját óráról és ha már úgyis el kell vinni 3 szálat, elvitetettem mind az 5-öt. A réz úgyse lesz olcsóbb, a munkadíj ugyanannyi, a plombát sem kell mégegyszer bontani.
Egyelőre nincs elektromos autó, de lehet, nem lesz olyan szerencsém, mint a Windows 8-cal és rá fogok kényszerülni.
A tárolóban a saját áram viszont nagyon jó.
8 m2, van egy kis műhely ott kialakítva, egy kb 180 cm széles konyhaszekrényből.Esetedben én is elégnek érzem az 1×32A-t a műhelybe, ha csak konnektoros gépeid vannak. Ugye, a konnektor max 16-t bír, egy nagyfogyasztó (gyalu, csiszoló, akármi), egy elszívó (porszívó), meg az apró (világítás, rádió, telefontöltő) megy egyszerre, ha egy ember dolgozik ott. Be lehet osztani, ha egyáltalán szükség lesz rá.
-
-
kavalkád
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
az csak a műhelyhez megy majd ki, a lakásnak lesz 2x25A.
-
thomasrc
aktív tag
No, megtörtént a keretnek a próba összeszerelése (klikk a képre az
szörnyülködésértalbumért):Az egyik átló sajnos nem adta ki, a maradék meg már nem volt elég, hogy újravágjam, de összességében elégedett vagyok. Nem mondom, hogy nagy kvalitású asztalos munka, de mint első amatőr projektem, szerintem korrekt lett. Építő jellegű kritikát elfogadok.
Még hátravan a háló felrakása, csak baki volt a kapcsozóval, így most várok egy csomagra. Végülis fém szúnyogháló lesz, mert másból egyszerűen nem akartak kis mennyiséget adni helyben vagy olyan áron, hogy nemet kellett mondanom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Eladó egy Pixel 7a
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(gányolás, tákolás, házi barkács) ahol a javaslatom vagy topikhű lenne vagy nem

De van még másik 2 ilyen ajtó, aminek már nincsenek meg a lehulló darabjai, és abból az egyik alsó ajtó, ahová nem fér szorító

).