- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi887
aktív tag
válasz
Tibee86 #259630 üzenetére
Elméletileg azt olvastam hogy az elemzést kell hozzá csak bekapcsolni.
De eltelt azóta 1 óra hogy engedélyeztem, de még mindig nincs log.aggregated fileom.
Van ennek valamilyen módja, vagy triggerelni kell ezt hogy generáljon egyet a rendszer valamilyen gomb-kombinàciòval? -
-
Viper26
nagyúr
-
-
PTomi92
aktív tag
válasz
Tibee86 #254528 üzenetére
Ha olvastad az előző hozzászólásom, elég egyértelműen leírtam, hogy nem a jelszóval-felhasználónévvel van gond, de köszönöm azért a tippet.
Amit egyébként próbáltam (netes keresgélés után):
App Store-ból ki- be jelentkezés (itt elfogadja a jelszót - csak az app frissítés nem megy valamiért)
Jelszóváltoztatás
Telefon újraindítás
Wifiről mobilnetre váltás, stb.
Amiket tanácsként írtak még, hogy hard reset, amit azért szeretnék elkerülni ha lehet. -
markknight
veterán
válasz
Tibee86 #253823 üzenetére
Aminek következtében ti elkezdtétek, hogy használjak vezetékest és a fentebb említett dolgokat
A nem cserélhetó akkumulátor ennek az AirPodsnak, meg kb az összes vezeték nélküli fülesnek a rákfenéje. Lehetnének ebben is úttörők, nem csak a telefonos doboz lecsupaszításában.
-
-
atala
addikt
válasz
Tibee86 #247898 üzenetére
Most már maradok a 3uTools-nál, sokkal szimpatikusabb.
Még valami.
Én úgy rakom fel az albumokat a telefonra, hogy lejátszási listát hozok létre az előadó nevével, és az album címével.
Amikor hallgatom, akkor keverve adja be a számokat nem sorrendbe. Csak úgy tudom rákényszeríteni, hogy sorba játsza, hogy rányomok hogy lejátszás a következőként.
Ilyenkor megkérdezi, hogy sorba játsza-e le, vagy törölje a sora állított zenéket.
Nem lehet valahogy alapértelmezetté tenni, hogy minig sorba játsza le a számokat? -
jaroslav
aktív tag
válasz
Tibee86 #247882 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ez már kicsit barátságosabbnak hangzik.Igazából az érdekelne még, hogy Apple termékeket forgalmazó "nagy múlttal és bolthálózattal rendelkező" forgalmazók (220 Volt, Konzolvilág, Alza) ha nem is hivatalos forgalmazók, de vajon a hivatalos magyar nagykereskedőtől az Apcom-tól szerzi-e be a készülékeket és ezáltal náluk is rendben van-e a 2-3 év garancia?
Persze erről gondolom nincs információ...
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Tibee86 #241961 üzenetére
Akkor még egyszer, mert látom nem értetted a lényeget:
A kérdés az volt hogy:
"a kikapcsoló gombbal nem tudom kikapcsolni/újraindítani a készüléket. Ez most egy szoftveres bug, vagy én vagyok a láma és csak a fel/le hangerő majd power gombbal lehet kikapcsolni a készüléket?"
Válasz:
"Régóta nincs gombon a Kikapcsolás, újraindítás nem is volt tudtommal az iOS-ben. Az iPhone-t kikapcsolni a Beállítások-Általános oldal legalján lévő kékkel kiemelt "Kikapcsolás" opcióval lehet."
Kényszerített újraindítási funkció van, ha netán előfordulna olyan eset, hogy a készülék lefagyna olyannyira, hogy semmire sem reagálna. [link]Valamiért kevered az "Újraindítás" és a "Kényszerített Újraindítás" közötti meghatározást. Az iPhone-oknál régebben sem volt Újraindítási lehetőség! Csak Kikapcsolás és Kényszerített Újraindítás(Hard Reset/Force Reset). A kettő funkciója ugyan egyforma, de nem arra utal, hogy normális működés esetén újraindítsa a készüléket. A Kényszerített Újraindítás azt a célt szolgálja, (mint már írtam) hogy ha az iOS netán annyira lefagy, hogy semmire sem reagál és az iOS nem indítja magát újra automatikusan(Soft Reset), akkor a linkben szereplő leírásban lévő segédlet alapján Hard Reset-tel az készülék hardverét újra lehessen indítani.
Mint ahogy a kérdező is leírta a Hangerő/Bekapcs gomb kombinációt:
a fel/le hangerő majd power gombbal lehet kikapcsolni a készüléket
A leírt módszer nem kikapcsolást szolgál, hanem a szóba került Kényszerített Újraindítást! -
zolnagy
őstag
válasz
Tibee86 #241007 üzenetére
Elég szájbarágósra sikerült ez a cikk, ráadásul fogalmi tévedések is vannak. Olyan, hogy garancia, jogilag nem létezik. Nyilván a hétköznapi szóhasználatban használják a jótállásra és a szavatosságra is, de épp ezért tévedés azt bizonygatni, hogy a mi jótállásunk az bizony garancia ám.. (ráadásul ki sem derül, hogy akkor ez miben több)
-
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Tibee86 #240157 üzenetére
Igen, amit írsz logikus is lenne, de mint írtam szépen keveri hogy mikor minek a jelszavát kéri éppen be.
Mint írtam, a FŐ fiókból kiléptem, ennek ellenére amikor be akart jelentkeztetni (nem tudom miért) az iTunes Store-ba, akkor mint kiderült csak a FŐ fiók jelszavát fogadta el.
Vagy két Store futna párhuzamosan?
Az App Store és az iTunes Store, amikbe külön-külön kell ki/be jelentkezni?
-
anderledani
őstag
válasz
Tibee86 #239938 üzenetére
Egyetértek. A lightning egy “tömb”. Nincs rajta lyuk, ami bekoszolódhat, se rugós csatlakozó, vagy érintkező. Teljesen diszkrét.
az usb-c közepén lyuk van, bekoszolódhat, ugyanígy a készüléken az ellenoldal sem csak egyetlen lyuk, hanem van benne egy pöcök, ezért nehezebb/lehetetlen tisztítani. -
antocskin
tag
válasz
Tibee86 #239807 üzenetére
Az App Store-ban ritkán vannak több oldalas általános szerződési feltételek. Az max. a fejlesztő oldalán van. Ha van. Igazad van abban, hogy az ördög mindig a részletekben és az apró betűs részben van. Egy 2$-os alkalmazásnál nem biztos, hogy a fejlesztő oldalát bújja az ember több órán keresztül, hogy megkeresse az oda rejtett jogi taposóaknát. Ez nyilván a vásárló felelőssége. De sok fizetős appnál nincs is fejlesztői oldal, ahol lehetne kutakodni csak a storeban van, hogy lifetimer. Na most az életre szólót jelent. Ez elég egyértelműen megtévesztés szerintem és kissé átverés szaga van, de aztán lehet rosszul látom.
Vagy két évtizede megvettem a MS Office 2000 Professionalt. Még mindig ott pihen a két CD valamelyik szekrényben. Ha akarnám fel tudnám tenni egy kompatibilis gépre. Az más kérdés, hogy manapság már mire lehetne használni, de amit megvettem akkor azt hozza még ma is. Ez a lifetimer.
Mert így akkor:
Tegnap megvettem a végleges „életre szóló” programot az App Storeban.
Ma: eltávolítják/előfizetőssé teszik/törlik/módosítják/frissítik/változtatják/javítják - akármi
Holnap: b.hatom ,mert az új telefonra nem tudom feltenni a két napja vett programot.
Semmi reklamáció lehetőség, semmi pénzvisszafizetés, de még csak nem is értesítenek, hogy mi történik. Buktam és kész.Arról nem beszélve, hogy valakinek ez adatvesztéssel is járhat (az egyik fenti példában pl. több év sportadat mérés). Valakinek pénzügyi tranzakciók, valakinek képek-fájlok, másnak jegyzetek vagy akármi veszik el így.
Ami megint csak újabb kérdéseket vet fel...Ha ez így rendben van akkor nagyon nagy baj van.
De ha tényleg így működik akkor az egyetlen megoldás, hogy soha semmit nem kell vásárolnom az App Storeban. Az erre szánt zsebpénzt inkább elküldöm Gábor Zsazsa unokáinak karácsonyfája alá. -
antocskin
tag
válasz
Tibee86 #239776 üzenetére
Licenszdíj. Hát ez jó. Ez ügyes jogi fondorlat és játék a szavakkal.
Aki kifizetett valamit azért, hogy véglegesen használja, nem mindegy, hogy hogy mi a jogalapja a kifizetések?
Vagy ha később mégsem engedik/lehet használni egy alkalmazást, vagy változtatnak a feltételeken akkor nem kéne kártalanítani?Hasonló story a Weather Line app esete. Itt írnak egy rövid cikket róla.
Egy jó felépítésű időjárásapp. Volt.
Az alapfunkciók ingyenesek és a prémiumok nyilván fizetősek.
Azt hiszem havi 990, évi 10000 Ft, a lifetimer 29.000 Ft volt.
Oké az előfizetőket kompenzálják mert még egy évig még műxeni fog.
De, aki kifizette a „végleges/teljes” verziót?
Nem hiszem, hogy rátörik az ajtót, hogy a pénzét visszaadják és az sem fogja majd vigasztalni, hogy nem tulajdonjogot vett, hanem licenszdíjat fizetett.
Ha esetleg az új vagy helyébe lépő alkalmazást számára ingyen biztosítják vagy adnak neki pl. valamilyen kedvezményt (egyik sem biztos csak naiv feltételezés), akkor is előfordulhat, hogy azzal nem lesz elégedett, hiszen annak idején nem azért fizetett.Ezek, amik számomra érdekesek dologok és ha nem is törvénytelen de etikátlan eljárások.
Szerintem ez a „licenszdíj” jogi kiskapu, amit zárni kéne. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Tibee86 #239279 üzenetére
@icecave, @Tibee86
Köszi a tippeket, sorban megnézem azokat is, most elmélyedtem egy kissé a Reminder, Reminders with Voice appban.
Ezzel kapcsolatos azonnali kérdésem, hogy ha egy végtelen (minden napos) ismétlődést akarok benne beállítani, azt hogyan?
Az "Active Days" alatt nincs olyan, hogy Every Days.
Van Pre Alarm, van Snooze... kezdésnek jónak tűnik.
-
atirag
őstag
válasz
Tibee86 #238679 üzenetére
Az xs a maga idejében jónak mondható készülék volt. És igen vannak technikai részletek amikben többet tud. De amiért írtam az nem a száraz tények hanem az ár és amit kapok érte. És ebben igenis a harmadik helyen áll az xs. Mert az xr nem készít rosszabb képet mint az xs vagy nem számottevően. Nem rosszabb a kijelző csak más. Valaki ezt szereti valaki azt. Egy átlag felhasználónak egyformán gyors.
És igen szerintem manapság százalékosan a legfontosabb tulajdonság az akkuidő.
És értem,hogy minőségi készülék,de az xr sem sokkal marad el tőle.
Nekem volt kb 1 évig x és xs is. De nekem azért mert újonnan vettem és nekem nagy volt lett volna az xr vagy 11.
És arról nem is beszélve ,hogy ha esetleg leejti akkor fele harmad áron van hozzá kijelző.
Tehát ne értsen félre senki nem akarom lebecsülni minőségben az xs-t,de eljárt felette az idő.
Persze az én gondolkozásomban. Mert nekem az,hogy egy készülék egy napot nem bír ki az lehet akármilyen minőségű.És akartam egy olyan álláspontot képviselni a kérdezőnek amiben ár érték arányban a legtöbbet kapja.
-
atirag
őstag
válasz
Tibee86 #238594 üzenetére
Na hogy értsd mit szeretnék mondani
Ma sztem értelmetlen xs-t venni mert egy xr olcsóbban tud többet a hétköznapi életben. Ha észszerűen gondolkozik az ember akkor több pénzért még ha kicsivel is nem vesz egy "gyengébb" telefont. Legalábbis én biztos nem adnék már érte annyi pénzt. Csak azért mert régen csúcsmodell volt azért nekem nem adják el.
Xr-t vennék a pénz miatt és 11-et ha több pénzem. Lenne.
Értem mire akarsz kilyukadni ,de ez csak szubjektiv minőségérzet. És úgy csinálunk mintha az xr vagy 11 rossz minőségérzetű készülék lenne.
Ez persze az én gondolatom. -
Noxy
veterán
válasz
Tibee86 #234567 üzenetére
ha nem lehetne kikapcsolni a telefont feloldás nélkül.
Erre már évek óta van megoldás, de sajnos ehhez még JB-ni kell.
Ezt látja ha valaki ki akarja kapcsolni a megtalált, vagy az ellopott iPhone-t, [kép] + kapom az emailt fotóval koordinátákkal, majdnem pontos címmel. Ja és ha véletlenül ki lenne kapcsolva a mobilnet, azt is bekapcsolja.
Egyszer majd talán eszükbe jut hogy át kellene emelni ezt is az iOS-be. Nem nagyon erőltetik, mert akkor nem vesznek ujjat, az ellopott vagy az elveszett helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest