- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
1995M
junior tag
válasz
vargalex #339862 üzenetére
Mégis kontextusban egy hasonlattal csak annyit jelent mintha 1999. dec. 31-én a nagy buli közben leállsz magyarázni igazából csak 2001. január 1-jén kezdődik a 21. század és 3. évezred, várjunk a nagy bulival. Igaz, csak hát...
(nekem néha azért szólnak be sok angol kifejezést használok, IT téma, még jó)
Szerintem se valós idejű a Telekom app, éppen van bónuszom, F1 közben félórája 1-2 speedtest, yt videó egy percre és változatlan a Telekom mutatója. -
Noxy
veterán
válasz
vargalex #339857 üzenetére
Annyira real time, hogy én még az életben nem tapasztaltam, vagy olvastam, hogy az app szerint van még adatkeret, de az iPhone-n már nem megy.
Akinek ez nem felel meg, oldja meg akkor sk a parancsok app-l.Egy iPhone mentéshez, visszaállításhoz nem kell semmilyen eszköz az iPhonen kívül.
Elég ha csak az iCloudba készít. -
válasz
vargalex #339773 üzenetére
Egyébként ebben van is logika, hiszen a tolókapcsoló ugye magától nem tud átbillenni egyik állásából a másikba, ebbe bele se gondoltam.
Akkor meg annyi módosítással, hogy ne Néma mód, hanem Fókusz mód legyen, csak azért írtam amazt, mert jobban szeretem az egyszerűséget és a “néma” ugye univerzális szó, rögtön egyértelmű a jelentése.
——————————————————
1995M:
”Kisegítő lehetőségekben nézz körül, pl. az érintés hosszú nyomás idejét érdemes gyorsra állítani, sokkal jobb. Hátlapi kopp funkciók.”Ez egy olyan fantasztikus tipp, hogy nem is tudom eddig majd’ 2 évig miért nem hallottam még erről!
Sokkal pörgősebb lett a telefonhasználat, nálam látványosan kiadja a különbséget, ahogyan használom a telót.Olyasmi élmény, mint anno droidon, amikor minden telómnál elsőkörben túrtam fel a “Fejlesztői beállításokat”, hogy az “Animációk sebessége” értéket megnöveljem.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
vargalex #339640 üzenetére
Itt a magyarázat, egyenesen az Apple Platform Security anyagából:
Extension-ök és jogosultságok c. fejezet.
-
markknight
veterán
válasz
vargalex #339256 üzenetére
Amióta gombos, meg megvariálták a gombokat, a kabátom belső zsebéből nem bírom kitapintani melyik oldalán van a hangerő szabályzó és mindig félrenyomom. Régen ez tök jó volt mikor nem akartam a kabátból kivenni a telefont és azon keresztül szabályoztam. Már ez SEM működik. Ha farzsebben van, szintén zenész.
-
válasz
vargalex #338837 üzenetére
Nem mondanám zajnak, egyszerűn elveszik a hang, nem jön át, szakadozik. Most teszteltük, nálam volt, felhívtam a sajátomról és cseréltünk, de nem hallott semmi problémát, lehet ha 1 tronyon vagyunk akkor nincs gond. Kerestem a 13 Pro-ban ezt a volte beállítást de nem találtam sehol...
Azt mondja valamikor 2 éve lehetett hogy simet cserélt...
Fura ez az egész :S -
Szabi®
addikt
-
Szabi®
addikt
válasz
vargalex #338405 üzenetére
Én arról nem hallottam, de sztem ott valami nem stimmel, mivel ez a cikk konkrétan egy egész sztroit vázol fel, és abban az istyle az első.
Egyébként a H. András beszél az egyik videójában, hogy ők voltak az úttörők ebben , csak nem lódít egy videóban ami most is fent van.
-
Szabi®
addikt
válasz
vargalex #338402 üzenetére
Ha akarok jókat egyikről sem tudok olvasni, mert negatív vélemény mindegyik mellett van.
Az istyle-on kívűl egy jó darabig egyik sem kapott az appletől hivatalosan hardvereket.
Csak az istyle.
Én annak idején az isamurai nevű humbuk bolttal szívtam meg. Visszapostázták úgy az iphone 5-ömet, hogy alulról az egyik csavar hiányzott, és utána sorozatosan csak a gond volt a készülékkel. (akku cserére küldtem csak) Azóta csak istyleba hordom. Lekopogjam nekem eddig nagyon bevált.
Nyilván a másik hivatalos szervizek sem rosszak, nekem csak az volt fura hogy az istyle már említés szinten sem hangzik itt el. Akkor az azt jelenti hogy senki nem elégedett vele (itt a topikban)
Viszont visszaolvastam pár évet, akkor még dicsérték itt is az istyle-t. Nem mérvadó ez, úgy néz ki.
-
-
bnorci71
addikt
válasz
vargalex #337974 üzenetére
Úgy nézz ki ma reggel megoldódott.
A telefonnal elfelejtettem a WiFi hálózatot majd Cp törlés utána a kocsiba is kapcsolat törlés.
Volt egy kábelem elkezdtem azzal a csatlakozást új eszközként megkérdezte csak kábel vagy vezeték nélkül is akarom a kapcsolatot rányomtam ,hogy vezeték nélkül is és most jó.
Szóval kevés a kapcsolatok törlése a hálózatot is el kel felejtetni a telefonnal.Nem emlékszem, hogy csináltam volna olyat, hogy direkt a wifi kapcsolatot kiválasztom de ez mindegy is.
Én azt hittem elég a CP elfelejtés nem kel plusz a wifi-t is elfelejtetni, pedig te pont ezt írtad de elsiklottam felette nekem kapcsolat-kapcsolat és kész. Megint mélyre kel ásni az informatikába egy ilyen apró szarság miatt. -
válasz
vargalex #337938 üzenetére
Pontosan ez volt az ami miatt én is először elvetettem magamban a tiltást.
Azt nem hinném hogy csak egy bizonyos frekvenciákon lenne hibás a telefon. Főleg mivel Budapest és Bécs között azért minden létező frekvencia megtalálható.
Ausztriában azonnal felpattant a hálózatra mindkét SIM.
A fizikai SIM az pont egy külföldi SIM kártya ami a Yettelre állt rá és működött mindig kb 5 percig. Kipróbáltam manuális hálózat választást a Telekomra (ahol eddig működött) oda egyáltalán nem ment fel.
Ez számomra most már egyértelmű hogy tiltás. Az átfutási idő is logikus, hogy miért nem mutatja azonnal a weboldal hogy tiltott.
Vissza viszem a boltba és elmondják hogy milyen lehetőségeim vannak. Elméletileg ha jól tudom a fogyasztóvédelmi törvényt, akkor a javíthatatlanság miatt elállhatok a szerződéstől és a teljes vételár visszajár. Aztán meglátjuk mit mondanak ott. -
markknight
veterán
válasz
vargalex #337642 üzenetére
Értem én, h megy a majmolás mint amazonon, de hadd ne foglalkozzon ilyennel az ember. Írják ki, legyen egyértelmű és az egyéb ajánlatokban akkor ne szerepeljen a gyári is 30k-ért. Mert ez konkrétan átb@szás.
Ez a tok van 45 ezerért, 30 ezerért, 19 ezerért.. a vásárló menjen utána.
-
Noxy
veterán
válasz
vargalex #337612 üzenetére
Az iPhone nincs kikapcsolva, de nincs rajta net
Ilyenkor az Apple "Lokátor-hálózatán" keresztül (Bluetooth és más Apple-eszközök segítségével) még mindig küldhet helyadatokat a felhőbe, amint egy másik Apple-készülék a közelébe kerül. Ez elég jó eséllyel működik városi környezetben, ahol sok az Apple-eszköz.
[link]
Nincs ebben semmi a kaotikus. Ez ilyenkor úgy működik mint az AirTag. -
válasz
vargalex #337492 üzenetére
Hát net nélkül nem frissíti a helyzetét valóban.
Ha egy eszköz helyzetét akarod azonnal lekérdezni (vagy személyét, nyilván), akkor a lokátorban a lista nézetben kattints rá és akkor azonnal frissíti (ha van net az adott eszközön akkor). Ha nincs, akkor azt az utolsó pozíciót mutatja, amikor utoljára nézted, én úgy tapasztaltam. Ezért van az, hogy a többi családtagnál régi adatok vannak, ők akkor nézték korábban amikor azokon a helyeken volt. Ha lesz netkapcsolatuk, akkor kattints rá és frissíti a helyzetét.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
vargalex #337462 üzenetére
20+ eszközzel és 11 fővel használjuk a családban és köszönöm minden oké.
Az biztos, hogy a lokátor nem frissíti állandóan a pozíciót különben kotta lenne nagyon gyorsan az akku. Viszont ha valakire kiváncsi vagy és nem friss az infója, akkor a Lokátoron belül a személyt megnyitva ha kicsit vársz akkor befrissíti. Persze van, hogy ekkor se, ez függ a célszemély lehetőségeitől, de olyan is van, hogy Élő üzemmódra vált és akkor real time lehet követni.
A Find My hálózat valóban képes más eszközök helyzetének frissítésére, de csak passzív eszközök esetében amikor azok beacon üzemmódra váltanak (az iPhone pl. csak akkor ha lemerül vagy kikapcsolod). Míg pl. az AirTag állandóan abban van mivel önálló helymeghatározásra nem képes. -
havri1
félisten
válasz
vargalex #337471 üzenetére
Dehogynem, csak valami akasztja, nem jöttem rá mi. De nem mindenkinél, csak az egyik ilyen.
Ezért tértünk át a life360-ra, az megbízható, és sokkal több információt nyújt. Nem kell a fizetős, a free is tökéletes. Bátran merem ajánlani.
Nem tudom vannak e benne reklámok, nekem reklámmentes a telefonom szerencsére. (adguard DNS, free) -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vargalex #336406 üzenetére
"Persze az is kérdés, hogy a kollégának mi a csigalassú. Nálam a BudapestGO is megnyílik 1-1,5 sec alatt iPhone 12-n (igaz, még IOS 17.7.2-n vagyok)."
Az elég jó neked, mert nálam a 14 Pro Max ennél jelentősen lassabb és iOS 17-esen is lassú volt, mindig is lassú volt. Nálam a BudapestGO inkább 6-7 másodperc mire megnyílik, de van amikor több is. Én a widgetből indítom rögtön a szkennelést és a QR kód bemutatást. Ez simán elég arra, hogy a mozgólépcső tetején meglátom az ellenőröket, még mindig a töltőképernyőt nézem mire odaérek hozzájuk és elkezdem feltartani a mögöttem jövőket.
Az Android verzió amúgy villámsebességgel nyílik, bezárás után újranyitva is, de a RAM-ban is kb végtelen ideig tudja tartani (ha és amennyiben az adott rendszer memóriakezelése jól van megírva, ez gyártónként eltér, de én a OnePlust mindig imádtam ezen a téren).
-
markknight
veterán
-
hatesz
tag
válasz
vargalex #335804 üzenetére
Erről eszembe jutott valami. Én anno kerestem egy játékot, amit még talán a 3GS-re telepítettem, Escape - Norm's World XL volt a neve.
Az App Store-ban az appoknál végül csak rátaláltam, de sajnos már nincs belőle a mostani IOS-szel kompatibilis evrzió. Ismerte esetleg valaki? Ilyen ugrálós logikai játék volt. Esetleg tud valaki hasonló játékot ajánlani? -
MasterMark
titán
-
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #334542 üzenetére
Sziasztok!
Az eredeti kérdés továbbra is érvényes, illetve egy újabb kérdéssel jönnék. Ugye, ahogy a korábbi hozzászólásomban olvasható, az Apple központ által küldött "új" készülék azt írja, hogy akkumulátor csere történt benne. A készülék bekapcsolása óta folyamatosan azt írja az akkumulátor állapotnál, hogy a rendszer újrakalibrálja a maximális kapacitást (erről az üzenetről beszélek). Ez mennyire normális? Nyilván, kivárjuk a "néhány hetet", de egy iPhone 11 akku cserénél ez általános működés? Vagy mitől lehet ez az üzenet?
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vargalex #334708 üzenetére
Amilyen állapotban vannak a webshopok (akár egészen nagyok is) a támadásokkal szemben, tényleg nem kell ehhez dzsunka helyeken megadni, de szerintem nézd meg, hogy a fórumtárs milyen aktivitást mutat itt, főleg cukkolni jár ide másokat.
Az én telefonszámom szivárgott már ki az Adobe és a Sony rendszeréből is.
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #334428 üzenetére
Valakinek van ötlete a 3uTools-ban megjelenő láthatóan érvénytelen dátumokra?
Közben a szervíz utána kérdezett a Cseh központban az akku cserének. Ennyi volt a válasz:
"A gyártóval felvettük a kapcsolatot a Chat funkció segítségével.. A készülékkel kapcsolatosan a gyártó irányelveinek megfelelően nem adhatnak ki nekünk információt a készülékkel illetve a kinti szervizközpontban végzett javítássokkal kapcsolatosan. A gyártó megállapítása szerint a készülék a gyári értékeknek megfelelően működik így az ügyben további lépéseket nem tudunk tenni.
Amennyiben a hiba továbbra s fennáll úgy a készüléket át tudjuk venni bevizsgálásra és esetleges hibaelhárításra."Mivel igazából hiba nincs (nyilván a 3uTools dátumokat nekik nem írtam, nem tudom, hogy van-e gyári támogatású software, ami ezeket kiírja), így abban maradtunk, hogy ezért nem viszem be bevizsgálásra...
-
Sungoo
addikt
válasz
vargalex #333753 üzenetére
Tudom. Volt némi irónia a hozzászólásomban.
De tény, hogy egyre több sirámot olvasok arról, hogy 260-280 ciklus alatt 90% alatt van az akku. Még ha tudjuk is, hogy a degradálódás nem lineáris, a 10% romlást nem a fennmaradó 700 ciklus alatt fogja produkálni. Sajnos én is ebben a cipőben járok.
-
hitchins
őstag
válasz
vargalex #332344 üzenetére
Nem neztem meg az teljes arlistat. Korabban itt tobben melegen ajanlottak az almariumot, ezen ajanlasok alapjan fordultam hozzajuk es nem is neztem korul jobban. Emiatt irtam le a sajat tapasztalatom.
Mindegy mar igy is tul sokat idoztunk ezen.
Remelhetoleg annyit elertunk hogy akinek szuksege van szervizre korultekintobb lesz mint en, es tobb szervizt megkerdez. -
hitchins
őstag
válasz
vargalex #332246 üzenetére
Nem igazan ertem mit szeretnel ebbol kihozni.
A mondandom lenyege annyi volt hogy almarium pro-ban kb masfelszeres aron csereltek az akkut mint mas hivatalos szervizben tettek volna. Pont.
En nem mennek oda ujra es masnak is azt ajanlom ha odamenne, hogy elotte kerdezzen meg mas hiv. szervizeket.
Hogy jon ide a bevizsgalas most? -
hitchins
őstag
válasz
vargalex #332239 üzenetére
Azt jelenti, hogy ha beviszed az orat 80% alatti akkuval akkor kicserelik az orat. (Elmeletben ez egy akkucsere de gyakorlatilag uj orat kapsz mivel hivatalos szervizben nem cserelnek akkut orakban)
Ennek az ara mashol 40-45e almariumban 65e voltmashol=mas hiv szerviznel pl care center…
-
waszabi07
aktív tag
-
Noxy
veterán
válasz
vargalex #332100 üzenetére
Nagyon nem vicces ez egy Cudy AX-s Mesh routeren. [kép]
Tetőtértől a pincéig, kerti teraszig mindig megtalálják a telefonok, laptopok az éppen megfelelő hálózatot.
A wifi hálózat elérése, meg nem csak az iPhone-ról szól.
Találkoztam már olyan D-Link routerral amire a 1 Gen SE nem volt hajlandó csatlakozni.
Erre a routerra kapcsolt PWL adapterra viszont igen. -
MasterMark
titán
válasz
vargalex #332100 üzenetére
Mondjuk az azonos SSID alap a roaminghoz, nem is tudom akkor miről beszélünk. (Frekvenciák között is roamingnak számít.)
A külön SSID akkor jó, ha te külön akarod kezelni, hogy ki hova csatlakozzon. Akkor viszont ne várd, hogy a telefon átmenjen magától. Akkor csak akkor fog átmenni, ha már megszakadna amúgy.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
vargalex #332095 üzenetére
Célszerű amúgy úgy beállítani a router-t, hogy a 2,4 és az 5 GHz-es tartomány ne egyforma erővel legyen sugározva. Például az 5-öt lehet maxon tolni, a 2,4-et meg mondjuk közepesen. a 2,4-es eleve messzebb szór mint az 5. Így ki lehet egyensúlyozni a dolgot.
Plusz, ha a router még tud pluszban steering-et akkor azt is érdemes bekapcsolni. Így a router tudja értesíteni az eszközt, hogy öreg, mozogjál csak szépen fel az 5-ösre.
Csak azért nem váltogat a telefon, mert közelebb vagy...
Szerk.: off-ba tettem.
-
Lacess
tag
válasz
vargalex #332061 üzenetére
Esetemben sajnos egész másnak tűnik a probléma. Csak 2,4 -es a wifi, a router lehet a telefontól 30cm-re is, teljesen mindegy. A telefon lezárását követően megszűnik a wifi kapcsolat.
A routerben látom, hogy nincs csatlakozva a készülék lezárt állapotban. (felnyitom, csatlakozik, minden tökéletes, lezárom és 3mp-en belül ki is esik a klienslistából) Míg párom iphone-ja ugyan úgy lezárt állapotban folyamatos kapcsolatban van, és forgalmaz is. Korábban az én készülékem is így volt, hibátlan volt minden, nemrég kezdett gyanús lenni.
Egyszerűen nem értem, mi történhetett, és a megoldást sem találom rá. -
Szabi®
addikt
válasz
vargalex #332061 üzenetére
Számomra elképesztően bosszantó, hogy a gyári böngésző a youtube-ra konkrétan használhatatlan. értem én hogy az amcsik összefognak, és használd az appot, de könyörgöm . . . Ráadásul olyan retek minőségben adja be, állítási lehetőség nélkül, hogy az 2025-ben egy szégyen.
#332008 havri1 Rendeltem egyet, aztán majd látom. Van itthon egy 44-es Watch 6-os Calirfonia Poppy szíj, azzal szeretném majd használni.
-
janeszgol
félisten
válasz
vargalex #331406 üzenetére
Én is furcsállottam, de nem újonc árulta és volt pozitívja. Itt van: [link]
Meg is vette valaki. Na ezt a nem vételt nagyon sajnálom. Csak éppen kaptam jó áron S21-et, és inkább azt vettem meg.
Mellé megvehettem volna ezt is. Mindegy. Csak bánom!Néztem a többi SE2-t, amiket árulnak. Mind vagy cserélt akkus vagy bőven 80% alatti. Az meg kuka. Nem életvevágó, mert van iPhone-om, csak olyan úgy kellett volna. Jó áron volt, és ha igaz a gyári akku, akkor jó állapotú is volt. A mérete miatt bezsákoltam volna. Teljesítményben kb SD888, 5G, esim(!). Mindegy.
-
Alusky
senior tag
válasz
vargalex #331405 üzenetére
Oh, valóban, összekevertem. "Kisebbek lettek az akkumulátorok, az iPhone 8-ba 1821 mAh-s telep került, a 8 Plus pedig 2691 mAh kapacitású akksit hordoz magában."
Úha. Akkor egy 83%-os 8 Plus szintet hozni, hogy még egy év múlva is használni lehessen akkor el kéne 95%-ot érni egy SE 2-nél. Ezt meg csak utángyártott fogja tudni ami meg ki tudja milyen. Már kezd érthetővé válni az olcsó ár.
Azt azért nem szeretném, ha 30 fotó után lemerülne, meg nem akarok powerbankot ragasztani a hátuljára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Napokon belül megjelenik a Warhammer 40k: Rogue Trader
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest