- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasi001
senior tag
válasz
Krisz79 #307670 üzenetére
Azt a szint vedd amelyik tetszik. Csak azért nem vennék olyan színben ami nem tetszik mert kevésbé karcolódik. Szerintem egyik sem karcolódik könnyen ha vigyáznak rá. A Maxot venném minimális a komfort a kettő között viszont számomra jobb a nagyobb kijelző, ezt viszont neked kell eldönteni.
-
moordavid
aktív tag
válasz
Krisz79 #307666 üzenetére
Szívesen
Világéletemben mindig fekete telefonom volt, és ez volt az első szín és anyaghasználat ami meghozta a kedvem a szín váltáshoz. Tetszik benne, hogy könnyű, újlenyomatot alig hagy rajta a tapigálás. Gondolkoztam én is a Pro Max-on. A kicsivel nagyobb méret egyáltalán nem volt zavaró számomra, viszont én jobban preferálom a 3x-os zoomot az 5x-nél. És a Max-ban ugye 3-as nincs.
Boltban tapogatni annak fényében, hogy kezedben van egy 12-es szerintem felesleges. Kicsivel kerekítettebbek a sarkok így kényelmesebb csupaszon kézben tartani. Sebességben alig fogsz különbséget észre venni, mondom ezt úgy, hogy nekem a sima 11-et váltotta ami szintén fluid a mai napig. Szóval egy picivel, egy hangyányival gyorsabbnak érződik majd a rendszer, a kijelző optikailag nagyobbnak fog tűnni, a művelet gomb ha találsz rá neked hasznos funkciót, jól fog jönni, a kamera point and shoot-ra hibátlan, videóban egyszerűen a legjobbak között. Mindegy egyébben pont annyira megbízható mint a korábbi iphonok. Nem fogod megbánni -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Krisz79 #307443 üzenetére
Üdv. Ami a méretet illeti, ezt csak te tudod a magad helyzetére vonatkoztatva eldönteni.
Ha teheted, nézz be MM vagy Telekom, Yettel stb üzletbe és fogdosd meg, hogy megfelel-e a MAX mérete. Ha sok tartalmat fogyasztasz és az üzemidő sem mellékes, akkor a MAX előnyösebb ajánlat.
A jótállást illetően megoszlanak a vélemények, én azt pártolom, hogy csakis hivatalos viszonteladótól vásárolok [link] . -
-
markknight
veterán
válasz
Krisz79 #277298 üzenetére
Én sztem fizess elő egy próbahónapot iCloudra és töltsd fel az összed képedet. Ha ez megvolt, onnan le is tudod tölteni a windowsos klienssel. Legjobb, legegyszerűbb és fizetsz érte max 3 ezret, de lehet annyit sem kell. Ne kábelezz ekkora mennyiségnél.
Ja és a hiányzó képeket is egyszerűen feltöltheted ha bebúrod az iCloud képek mappába majd windowson.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Krisz79 #241083 üzenetére
1.)kép: sajnos egyesével kell törölnöd őket és a beállítások/adatvédelem/naptárak hozzáférésnél kapcsolj ki minden feleslegeset
2,3.)kép: Jellemzően nem kívánatos kamu reklámok, ezekre nem szabad kattintani. Hasonló "reklámok" más gyártó telefonján is előfordulnak, sőt még számítógépen is.
-
Koczó93
őstag
válasz
Krisz79 #240187 üzenetére
Igen, nagyon. Meglepett kicsit de szinte soha nem kell igazgatnom még futás alatt sem, pedig ha valami az kirázza a rossz fülest
én mondjuk futáshoz kerülném is az ilyen vezetékkel összekötött típust mert minden egyes lépésnél “libben” egyet a kábel és nem szeretnék ütemes dobolást a zene mellé.
-
Koczó93
őstag
válasz
Krisz79 #240177 üzenetére
Én ezt használom futáshoz, bringához
[aliexpress] -
CrAzY88
aktív tag
válasz
Krisz79 #239838 üzenetére
De igen, szépen le is rajzolja neked.
Szerk: ha felmerülne esetleg még pár kérdés. [Watch fórum] -
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Krisz79 #238637 üzenetére
Én akkor már adnék magamnak időt. Ha magamból indulok ki, úgyis megbánnám, hogy mi lett volna ha... Ismerd meg l, kicsit lakd be. Van ios appok topik l, ha valamit keresel, sokan vannak, akik váltottak, vagy akinek mindkét os van.
Írj listát (akár fejben), mi hiányzik, mi az ami tökre elhanyagoltó, mi az ami aztaaaa 😊
Ez csak egy telefon, bármikor eladhatod és vehetsz másikat l, vagy akár más típusú iphone-t, Pl ezelőtti széria nem ilyen szögletes l, vehetsz rá tokot aztán meglátjuk milyen lesz a 13 (vagy 12s, de remélem nem fogják diszkriminálni szegény szerencseszámom). Ja és pár napig ne agyalj ezen, az sokat segít 😅 -
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Krisz79 #238628 üzenetére
AW esetén vagy az óra, vagy a telefon jelez. Ha telefon kijelzője ébren van, akkor arra jön értesítés, ha nem, akkor az órára. Mindkettőre nem. DE - és ez a nonszensz - ha a viselésérzékelést kikapcsolod, akkor mindkét helyre megjön minden értesítés, csak épp elfelejtheted azokat a funkciókat, amikhez a viselésérzékelés.kell, Pl fizetés órával. Azt meg egyáltalán nem jelzi, ha Pl távol kerül a telefon meg az óra. [link]
Pulzust nem csak akkor mér, van intetvallumos pm is. Ha be van állítva l, követnie kellene az alvást. Itt megtalálod az óra használatiját.
Én nem bántam meg, hogy végül egy 8-ast vettem magamnak megismerni az iPhone világát, ez csak 50ezer volt és azért a 2 GB RAM tényleg elég, pedig én sok appot is használok és van nyitva vagy 20 oldal jelenleg böngészőben.
Ha nem érzed magadénak a szifontt, lehet érdemes visszaküldeni, ha van 14 nap, és venni egy olcsóbbat, így kevesebbet buks, szvsz. Ha nem, akkor úgysincs más, mint időt adni, megismerni.
Más mint az android, mindkét rendszernek megvan a maga pro és kontra része, de ez mindenkinek más. Az biztos, hogy AOD-ra nincs szükségem és erre iphone alatt jöttem rá, pedig én is kétfelét vettem meg.@icecave: nekem kilépési gondom nincs, pedig 2 GB RAM adott, sok alkalmazás és sok nyitott böngésző lap.
-
válasz
Krisz79 #238628 üzenetére
1. Mi ezzel a gond? Ha atelefont nézed, azért nem rezeg az óra, hisz tudja, hogy épp a kijelzőpt nézed, és ha ott értesít, olvasod, látod. Ha meg a kijelzp a telefonon kikapcsolva, akkor az óra jelez, egyértelmáen, hisz a telefon lehet messzebb is, minek rezzenjen, lehet észre sem veszed, míg a karodon igen.
2. Méri, 5-10 percenként. Részletes statisztika: egészség app - pulzusszám - legörgetsz - összes rögzített adat - és itt van napi leszotásban.
3. Alvást akkor mér, ha be van állítva az üzetmezés: egészség app -alvás - saját üztemezés. -
SeatZola
őstag
válasz
Krisz79 #238613 üzenetére
Én teljesen ugyan ezen az úton jöttem végig, mint te, csak nekem az Iphone 12 pro elött közvetlenül S20, S10, S20+, S20, S10+, S10 volt. Igen nem elírás ilyen sorrendben. Majd jött nekem is ez az "Iphone kell" érzés. Ismerve magamat "béreltem" kétszer is 4-5 napra 11 Pro-t és XS-t, hogy próbáljam milyen érzésre az Iphone. Sok minden tetszett, de a kijelző miatt maradtam a Samsungoknál. Ezzel párhuzamosan a fiam is rágta a fülem, hogy váltsunk Iphone-ra (Neki is S20 volt). Aztán jött a 12-es széria és vettem egy nagy levegőt, megrendeltem és január 4-én át is vettem a 12 Pro-t. 3 nap után eladtam az S20-at, de ugyan így éreztem mint te. Nekem több, mint 1 hónap kellett hogy megszokjam, de egyre jobban szeretem. Ezalatt többször is volt, hogy azon agyaltam, eladom a 12 Pro-t is visszamegyek S20-21-re. De kitartottam és nem bánom. Tarts ki, hidd el meg fogos szokni és szeretni! Órában nekem előbb Apple Watch 5 majd 6 lett. Nekem 2,5-3 napot megy az óra egy töltéssel, ez elég, a Samsung Watch 3 is ennyit ment nálam.
Ja és ami kemény: tegnap kezembe vettem az asszony S10e telóját. Azt hittem kifolyik a szemem a kijelzőjétől.
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Krisz79 #238591 üzenetére
Szia! Itt is be lehet állítani, hogy megjelenjen számláló az adott app ikonja mellett. Ezt itt jelvényeknek hívják. Beállításokban az app névre katt, utána értesítések menüpont és jelvények kapcsoló.
A Főkpernyő menüben meg kiválaszthatod, hogy a jelvények az alkalmazás könyvtárban is megjelenjenek e, vagy csak a Főképernyőn.Értesítési sáv itt nincs, bár az az Androidon is csak felélesztés esetén jön elő, és aod sins. De ha fontos, akkor egy okoskarkötő, vagy akár okosóra tud ezen segíteni. Nekem Honor band 5 van.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Krisz79 #237309 üzenetére
Nappali képeknél kicsi a különbség de éjszakaiban nincs benne speckó mód (ahogy az XS-ben sincs) mint a 11-ben.Az XS portré módja nagyon szuper, ez a 11-ből és az Xr-ből is hiányzik (illetve szoftveresen van pótolva, de nem olyan mint az Xs-en)
Összefoglalva: ha csak nappali kép akkor jó az Xr. Ha mellé portrézni is szeretnék akkor Xs. Ha mellé éjszaki képeket csinálnál inkább akkor 11. Ha a széles látószög is fontos akkor szintén 11.
-
bnorci71
addikt
válasz
Krisz79 #237223 üzenetére
én meg pont a hívásvárakoztatást utálom, de céges előfizu.
Csippan egyet a hívás közben aztán vagy meghallom vagy nem. a hívó fél meg azt hiszi nem veszem fel, pedig nem is észleltem a hívását.
Ha beszélek valakivel elfoglalt vagyok az lenne a normális, hogy a hívó foglalt jelzést kap.
Miért tennék bárkit akivel beszélek hívástartásba?Egy beszélgetés közben sem megyünk oda valakihez és vágjuk hátba ,hogy heee itt vagyok akarok tőled valamit fejezd be a másikkal a beszélgetést.
-
Prowler
senior tag
válasz
Krisz79 #237172 üzenetére
Szia, ha fontos a képminőség akkor inkább a 11et választanám. Plusz egy kamera, éjszakai mód, jobb akku, +1 GB RAM, kicsivel több dinamika 4K 60FPS videónál az XRhez képest. Méretre ugyanaz a két készülék Otthoni árakkal nem vagyok tisztában de ha nem jelentős a diffi akkor hosszú távra a 11 jobb választás szerintem.
-
Maximum1
őstag
válasz
Krisz79 #236958 üzenetére
Én is a 2 készülék közt dilemmáztam, de a használt piac esélytelen ha nem ülsz a gép előtt napokat, még a Pixel 4a5G volt esélyes de az is 170ezer lett volna kb. olyan garival mint amivel vettem a 11-et.
I11 a pixelhez képest: vízálló, erősebb, van Apple Pay, NVMe, Qi töltés és értékállóbb, ezek miatt és a "csak" 35 ezres felár miatt vettem a 11-et.
Kb. 3 hetet vártam, keresgéltem, mindig lecsúsztam a számomra jónak tűnő vételről, elég komoly nepper hálózat van az almás dolgokra specializálódva.
Végül meguntam és vettem egy vadi új 11-et, persze bele lehet kötni ebbe a döntésbe is, de nem voltam hajlandó az Xs-ért 140-170 ezret a 11-nel akár 180 ezres árat kifizetni egy 1-1,5 éves telefonért.
Bementem a MM-ba venni egy feketét, nincs és nem is tudta mikor lesz, és kő paraszt volt a csávó, bedurrant az agyam és megvettem az új szürke importos 1 éves apple garist.
Hogy jó döntést hoztam e, azt majd az idő megmondja.6s-ről jöttem, egy állom ez a gép azután, 3 napot megy ugyanolyan felhasználással.
A méretét szokni kell, de csak hurcolásnál, nem egy zsebbarát holmi, de remélem 1-2 hét és ezt is megszokom.
11pro az lenne az ideális méretben, de annyit nekem nem ért. -
válasz
Krisz79 #236955 üzenetére
iPhone-ok esetében az OLED-ek is úgy vannak kalibrálva, hogy a természeteshez közelítsenek, nincs atomra túlszaturálva, mint más gyártóknál. Emiatt nem érződik akkora különbség közte és az LCD között. Az tény,hogy a feketeék OLED-en feketék, LCD-n inkább sötétszürkék, vagy kékes, ki milyennek látja, de amíg sima 11-em volt, egyáltalán nem zavart. Az alacsony fényerőn zavaróvá váló PWM viszont annál inkább. Tudom ,van, akinek ez nem szempont.
Simánál ott van még a vastagabb káva, én azért vettem fehéret, mert úgy nem tűnt annyira fel, mintha még fekete esetén az is hozzáasósik, amit az oldalából a telefonnak feketének látok.
Persze, meg lehet szokni, úgysem a kávát nézi az ember, hanem a tartalmat a képernyőn. Akku is a 11 mellett szól, rohadt jól bírja.
XS mellett viszont az összeszerelési minőség/anyagok, bár szerintem a sima is "adja" nagyon, attól függetlenül,hogy alu az oldala.szerk.: Az előbb deep fusion-t akartam írni természetesen.
-
-
-
balinlin
senior tag
válasz
Krisz79 #231719 üzenetére
Én több Samsung telefont is használtam, köztük több volt a Galaxy S szériából. Legutóbb meg egy A70.
Nem bántam meg a váltást, az AOD és az USB-c hiánya fáj kicsit. Az A70-en ami tetszett az az ujjlenyomat+arc alapú feloldás volt, ami almán is elférne. Más előny nem jut így eszembe. (Xs-t használok most) -
Sungoo
addikt
válasz
Ha segít a véleményem, én is leírom. Amióta okos telefonom van, csak androidos volt, abból is inkább a flagshipek. 1 éve beszéltem rá magam egy Iphone-ra, ami “csak” egy XR lett. Előtte folyamatosan cserélgettem a telefonokat, az XR rekordot döntött az egy évével.
És nem érzem, hogy le kellene cserélni. Illetve a 12 mini nagyon cseszteti a fantáziám, de most mások a prioritások.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz
Szia!
2 éve iPhone-ról váltottam Samsung S9-re, majd májusban vissza i11-re. Imádtam az S9-et amíg az Android 10 nem rontotta el, sajnos a 4GB RAM ott nem volt elegendő az én szokásaimhoz. Majd visszajöttem i11-re, egy kinézetre kevésbé szép telefonra (szubjektív), viszont teljesítményben és akkudidőben brutális, kiváló készülék. Imádni fogod. -
tesz-vesz123
senior tag
válasz
Én is pont így voltam ezzel. Hirtelen fellángolás, mert tetszett a kinézete (szerintem szebbek két kamerával mint 3-mal), és nagyon jó áron van. Kétszer is voltam a Telekomban megnyomkodni, próbálgatni. Rohadtul bejött ez a simaság, ami körülöleli az egész rendszert. A Taptic Engine pedig a kedvenc feature-öm a kis kattogásaival, imádom! Elhatároztam magam, hogy akkor én most megrendelem “őt”. Majd másnapra jött a Te dilemmád. Mi lesz akkor, ha az adataim elvesznek? Neveket írogassam át egyenként? Üzeneteim, a sok tranzakcióm? Hirtelen elment a kedvem az egésztől. Aztán az i11 topikban nagyon sokat segítettek nekem, ajánlom neked is, hogy nézz be, kérdezz nyugodtan, már én is tudok segíteni. Ott ajánlották nekem a Váltás iOS-re (move to iOS) alkalmazást a Playről, gyakorlatilag szinte mindent átemelt a Google fiókomról (névjegyek, üzenetek, képek, naptár, stbstb). Így lassan két hét távlatából azt tudom mondani, hogy nem bántam meg. Már előbb kellett volna ezt lépnem.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Háát mennyire szoktad szét flashelni, személyre szabni, variálni a telót? Mert iOS-nél nem nagyon fogod. De ha kell a minőség, az egyszerű mindig működés, a jó hangminőség zenében és telefonálásban, akkor szeretni fogod. Bár hozzá kell szokni, hogy nem lesznek Process leállások.
Én már váltottam régebb androidról iOS-re, majd iOS-ről androidra, aztán vissza. De ha még egyszer android kéne jókedvemből, akkor biztos beleállítanám a bicskát... oda. -
válasz
Krisz79 #226669 üzenetére
S 8 volt nekem is az egy hulladék ehhez képest egy két dologban
alig 3,5h sot gyenge térerő a melóhelyemen használhatatlan volt, tudott melegedni is rendesen
amiben jobb az a kijelző de én sokáig nem bírom nézni az amoledet
meg a mérete egy kicsit kellemesebb használatot biztosítitt egy jó akku összehasonlító videó [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest